Ταυτότητα

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm - Generations

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm - Generations

Edition: N/A Genre: Action, Fighting Διάθεση: Namco Bandai Partners Greece
Αριθμός παικτών: 1-8 Ανάπτυξη: CyberConnect2 Ημ. Έκδοσης: 30/03/2012
PEGI: 12 Εκδότης: Namco-Bandai Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3


Ένας Naruto φτιαγμένος για το... δίκτυο

Το Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations έρχεται περίπου 1,5 χρόνο μετά το τελευταίο παιχνίδι της σειράς και αυτή τη φορά έχει διαφορετικές προτεραιότητες. Το Story mode είναι σημαντικά υποδεέστερο σε σχέση με το Ultimate Ninja Storm 2, αλλά τόσο το σύστημα μάχης όσο και το online multiplayer έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά. Ο τεχνικός τομέας του Ultimate Ninja Storm Generations κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε κάτι περισσότερο μιας και το art direction, παρ’ ότι πανέμορφο, είναι υπερβολικά οικείο. Ωστόσο, η μηχανή γραφικών του παιχνιδιού δουλεύει άψογα και ακόμα στις περιπτώσεις που βρίσκονται πολλοί χαρακτήρες στην οθόνη δεν παρατηρείται καμία πτώση στο frame rate. Επιπλέον, τόσο στο σχεδιασμό των επιπέδων όσο και στα εφέ των ειδικών κινήσεων, υπάρχει μεγάλη ποικιλία, κάτι που κάνει το σύνολο πιο ελκυστικό.

Υποβαθμισμένο, αλλά και πάλι ποιοτικό: Το story mode

Το story mode του παιχνιδιού έχει αλλάξει δραματικά. Πλέον, δεν υπάρχει ενιαίο campaign, αλλά 10 (+1 επιπλέον χιουμοριστικό) mini-campaigns, τα οποία επικεντρώνονται το καθένα σε έναν χαρακτήρα ή, σπανιότερα, σε μία ομάδα χαρακτήρων. Στο ξεκίνημα και στο τέλος του κάθε mini-campaign η αφήγηση της ιστορίας γίνεται με animation, το οποίο ενίοτε διαφέρει λίγο από το anime, ενώ κατά τη διάρκεια των campaigns η αφήγηση της ιστορίας γίνεται με ακίνητες εικόνες και αφήγηση.

Naruto_Storm_Generations_01-thumb.jpgΣτο Generations δεν υπάρχουν στοιχεία RPG/action adventure όπως συνέβαινε στα Story mode των δύο προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχει περιήγηση σε πόλη, sidequests ή οτιδήποτε παρόμοιο, αλλά μόνο διαδοχικές μάχες. Επίσης, δεν υπάρχουν boss fights με cut scenes και quick time events. Τα mini-campaigns διαρκούν από 20 έως 40 λεπτά το καθένα και εξ αιτίας της δομής τους θα είναι δύσκολο να τα παρακολουθήσουν όσοι δεν έχουν επαφή με το anime ή με το manga. Αυτό συμβαίνει διότι δεν εξιστορούν με τη σειρά τα γεγονότα, αλλά -όπως προαναφέραμε- επικεντρώνονται σε ένα χαρακτήρα το καθένα.

Σαν συνέπεια υπάρχουν πολλά κενά, σημαντικά γεγονότα τα οποία αναφέρονται επιγραμματικά ή/ και καθόλου, ενώ λείπουν όλα τα στοιχεία που δημιουργούσαν την κλιμάκωση και έκαναν σημαντικές πολλές από τις σκηνές και τις μάχες στο πρωτογενές υλικό του Kishimoto. Ουσιαστικά, το Story mode είναι εντελώς ακατάλληλο για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με το σύμπαν του Naruto, όχι γιατί είναι κακό, αλλά επειδή αδικεί εντυπωσιακά την ποιότητα των anime/manga και παράλληλα δίνει πολλές πληροφορίες που θα χαλάσουν το "ταξίδι" όσων θελήσουν να ξεκινήσουν το anime μετά το παιχνίδι.

Naruto_Storm_Generations_02-thumb.jpgΌσον αφορά τους φίλους του Naruto, την κατάσταση σώζουν οι anime σκηνές, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα τους ικανοποιήσουν πλήρως. Σε επίπεδο περιεχομένου το Story mode ασχολείται κυρίως με τα γεγονότα του Shippuden, αλλά και με γεγονότα που συνέβησαν πριν αυτό, με τον Naruto σε μικρή ηλικία. Η ιστορία εξελίσσεται ελάχιστα σε σχέση με τα γεγονότα του Ultimate Ninja Storm 2 και έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με μία ανακεφαλαίωση γεγονότων, που έχουν καλυφθεί ήδη από άλλα video games Naruto. Ως φίλοι και γνώστες του Naruto, το story mode του νέου παιχνιδιού της σειράς μας ικανοποίησε, αλλά το θεωρούμε κατά πολύ κατώτερο σε σχέση με το δεύτερο παιχνίδι της σειράς.

Αυτό βέβαια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ποιότητα του προηγούμενου παιχνιδιού, μιας και για άλλη μία φορά η εργασία που έχει γίνει από τη CyberConnect2 είναι σοβαρή και δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης με άλλα anime fighting παιχνίδια -όπως τα σύγχρονα Dragonball. Χρειαστήκαμε πήρε περίπου 8 ώρες για να ολοκληρώσουμε όλα τα campaigns και μετά το τέλος υπάρχουν διάφορα τουρνουά και survival modes για να ασχοληθούμε -αν και τα δεύτερα γίνονται γρήγορα κουραστικά.

Το σύστημα μάχης

Naruto_Storm_Generations_03-thumb.jpgΤο σύστημα μάχης του Generations αρχικά μας δημιούργησε τη αίσθηση πως μένει στάσιμο, όμως, μετά από λίγες ώρες αποδεικνύεται ουσιαστικά βελτιωμένο και κάνει τις μάχες καλύτερες από ποτέ. Για όσους δεν έχουν παίξει ξανά κάποιο παιχνίδι της σειράς Ultimate Ninja Storm, οι μάχες είναι 1 vs 1 αλλά -εφόσον το επιλέξουμε- μπορούμε να επιλέξουμε μέχρι δύο χαρακτήρες που μπορούν να μας βοηθήσουν. Ο αριθμός των χαρακτήρων έχει φτάσει στους 72 και υπάρχουν ακόμα 15 που είναι διαθέσιμοι μόνο στις βοήθειες. Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα "κανονικό" fighting παιχνίδι τύπου Street Fighter ή Tekken, αλλά ο στόχος της CyberConnect2 είναι η δημιουργία ενός σχετικά απλού συστήματος μάχης που να καταφέρνει να "ζωντανέψει" τις μάχες του anime.

Η κίνηση των χαρακτήρων είναι εντελώς ελεύθερη στο 3D περιβάλλον, οι επιθέσεις σώμα με σώμα και όλα τα combos που τις χρησιμοποιούν γίνονται με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού, ένα κουμπί έχει ανατεθεί στις απομακρυσμένες επιθέσεις με shurikens και ένα πλήκτρο έχει ανατεθεί στη συλλογή chakra, της ενέργειας που μας επιτρέπει να εκτελέσουμε ειδικές κινήσεις. Κάθε χαρακτήρας έχει μόνο δύο ειδικές κινήσεις, το Jutsu και το Ultimate Jutsu, το οποίο είναι πολύ δυνατότερο, αλλά απαιτεί και πολύ περισσότερο chakra.

{PAGE_BREAK}

Η εκτέλεση των κινήσεων είναι πολύ απλή και γίνεται με το πάτημα δύο ή τριών πλήκτρων διαδοχικά. Αυτό που κρίνει τη νίκη δεν είναι βέβαια η εκτέλεση των κινήσεων του παιχνιδιού, αλλά το timing και η στρατηγική. Μία από τις -όχι και τόσο προφανείς- αλλαγές είναι η σωστότερη θέση της κάμερας, η οποία αυτή τη φορά πολύ σπάνια πάει ακριβώς πίσω από το χαρακτήρα μας, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να βλέπουμε καλύτερα τη δράση και να είναι πολύ ευκολότερο να υπολογίσουμε την εμβέλεια των επιθέσεών μας. Η σημαντικότερη διαφορά βρίσκεται στην αλλαγή της χρήσης του Substitution Jutsu. Η κίνηση αυτή μας επιτρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε κίνηση αν πατήσουμε τα R2 /RT την κατάλληλη στιγμή και να βρεθούμε πίσω από τον αντίπαλό μας.

Πλέον, μπορούμε να εκτελέσουμε μέχρι πέντε διαδοχικά Substitution Jutsu και στη συνέχεια να περιμένουμε μέχρι να γεμίσει ξανά η αντίστοιχη μπάρα. Η χρήση της κίνησης αυτής είναι πολύ σημαντική, διότι αν μείνουμε απροστάτευτοι, ο αντίπαλος μπορεί να μειώσει πολύ μεγάλο μέρος της ενέργειάς μας. Τα assists επιτρέπουν να καλέσουμε δύο χαρακτήρες στη μάχη και να επιτεθούν, ενώ τα αμυντικά assists μπορούν να μας προστατέψουν από το damage -ορισμένες φορές ακόμα και στην περίπτωση που χτυπηθούμε από ένα Ultimate Jutsu.

Naruto_Storm_Generations_04-thumb.jpgΗ φιλοσοφία των μαχών επιβραβεύει όποιον παίκτη καταφέρει να πιάσει απροετοίμαστο τον αντίπαλο και τον χτυπήσει με μία δυνατή κίνηση. Οι ανατροπές είναι συχνές, κυρίως εξ αιτίας της δύναμης ορισμένων επιθέσεων, ενώ οι ταχυμεταφορές με το Substitution Jutsu και οι προσπάθειες τον παικτών να χτυπήσουν τον αντίπαλο με κάποιο Jutsu είναι συνεχείς. Με τον σταυρό κατεύθυνσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα Ninja Tools (όπως βόμβες, shurikens με δηλητήριο και bonuses που μας κάνουν δυνατότερους για περιορισμένο χρονικό διάστημα) και, τέλος, κάθε χαρακτήρας μπορεί να χρησιμοποιήσει το Awakening mode αν χάσει λίγη περισσότερη από τη μισή ενέργειά του.

Το Awakening ενίοτε αλλάζει εντελώς το σετ κινήσεων των χαρακτήρων, όμως τις περισσότερες φορές καθιστά το χαρακτήρα μας δυνατότερο και άτρωτο στο Ultimate Jutsu του αντιπάλου και τις λαβές. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι, με ενεργοποιημένο το Awaking, δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Ultimate Jutsu και έτσι η επιλογή χρήσης της δυνατότητας αυτής σχετίζεται άμεσα με τη στρατηγική που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Η ροή της μάχης στο Generations είναι κατά πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το δεύτερο παιχνίδι της σειράς και επιτυγχάνεται, στο μέτρο του δυνατού, η δημιουργία μαχών που δίνουν την αίσθηση του anime. Όμως, δεν είναι όλα ρόδινα.

Naruto_Storm_Generations_05-thumb.jpgΕξ αιτίας -εν μέρει- του τεράστιου αριθμού των χαρακτήρων, δεν είναι όλα το ίδιο προσεγμένα. Μερικές κινήσεις, στην προσπάθειά τους να μοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με το περιεχόμενο του anime, είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν σωστά, διότι δεν είναι καθόλου εύκολο να υπολογιστεί η εμβέλεια και το σημείο που θα χτυπήσουν. Επίσης, το γεγονός ότι κάθε χαρακτήρας έχει μόνο δύο κινήσεις, σε βάθος χρόνου μπορεί να κάνει το παιχνίδι βαρετό μιας και οι επιλογές είναι περιορισμένες. Αν και το σύστημα μάχης ως έχει είναι καλό, πιστεύουμε ότι με την προσθήκη λίγων κινήσεων παραπάνω θα μπορούσε να γίνει αρκετά καλύτερο, χωρίς να χάσει την προσβασιμότητά του.

Το Online: πλήρες και με αρκετούς παίκτες

Το online του νέου Ninja Storm είναι υπερπλήρες και θα καλύψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Πέρα από το παραδοσιακά ranked matches, υπάρχουν τα custom ranked, τα οποία μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε μία από τις κάρτες που μπορούμε να συλλέξουμε από το story mode, αλλά και όλα τα υπόλοιπα modes του παιχνιδιού. Οι κάρτες αυτές -και ειδικά οι σπανιότερες- μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τη δύναμη μίας κατηγορίας επιθέσεων. Πριν από κάθε μάχη οι κάρτες των παικτών συγκρούονται και ο νικητής κερδίζει bonus. Στην κατηγορία player match υπάρχει η επιλογή "beginners", όπου μπορούν να παίξουν παίκτες με σχετικά μικρή εμπειρία, ενώ είναι διαθέσιμα lobbies και τουρνουά οκτώ ατόμων, όπου μπορούμε να παρακολουθούμε τα matches των υπόλοιπων παικτών όσο περιμένουμε.

 

Σε όλα τα modes μπορούμε να δούμε την ποιότητα της σύνδεσης των υποψήφιων αντιπάλων μας, ενώ δε λείπει η δυνατότητα αποθήκευσης των replays. Στους servers του παιχνιδιού υπάρχουν αρκετοί παίκτες και γενικά οι μάχες διεξάγονται χωρίς προβλήματα, αλλά στη μοναδική μάχη που είχαμε σημαντικό πρόβλημα με το lag, υπήρχαν αρκετές παύσεις λίγων δευτερολέπτων. Ακόμα και έτσι, λόγω του ύφους του Generations που απομακρύνεται αισθητά από τα παραδοσιακά fighting παιχνίδια, οι μάχες είναι playable. Η κοινότητα του παιχνιδιού βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και χρησιμοποιεί αρκετούς διαφορετικούς χαρακτήρες, ωστόσο, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι είχαμε μεγαλύτερο πρόβλημα με τους χαρακτήρες που έχουν τη δυνατότητα να μας κρατάνε μακριά τους. Αλλά ακόμα και έτσι, η κατάσταση είναι κατά πολύ καλύτερη σε σχέση με το UNS2, όπου του spamming βασίλευε. Το online είναι από τα καλύτερα στοιχεία του Generations, είναι διασκεδαστικό και υπερπλήρες.

Συμπεράσματα

Naruto_Storm_Generations_06-thumb.jpgΤο Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations είναι ακόμα μία καλή προσπάθεια από τη CyberConnect2, που θα ικανοποιήσεις τους φίλους του Naruto. Η ποιότητα του Story mode έχει πέσει αισθητά, αλλά η κατάσταση παραμένει ικανοποιητική. Αντιθέτως, τόσο το σύστημα μάχης όσο και το online mode έχουν βελτιωθεί αισθητά. Ως "anime fighting" θεωρούμε το Story mode -και γενικότερα το fan service- σαν τα βασικότερα στοιχεία του παιχνιδιού και εκτιμούμε ότι πολλοί φίλοι του Naruto θα έχουν παράπονα, πάντα σε σχέση με το εξαιρετικό, προηγούμενο μέλος της σειράς.

Επιπροσθέτως, το Story mode δεν έχει φτιαχτεί για αυτούς που θα ασχοληθούν για πρώτη φορά με το σύμπαν του Naruto. Από την άλλη πλευρά, όσοι θεωρούν το online τμήμα το σημαντικότερο στοιχείο του παιχνιδιού και απογοητεύτηκαν από το συγκεκριμένο τομέα του UNS2, εδώ θα βρουν αυτό που αναζητούσαν.

Νίκος Καβακλής

Θετικά

 • Σημαντικά βελτιωμένο σύστημα μάχης
 • Πληρέστατο online multiplayer

Αρνητικά

 • Σαφώς υποβαθμισμένο story mode (αν και συμπαθητικό)...
 • Το οποίο δεν είναι φτιαγμένο για όσους δεν γνωρίζουν τίποτα από Naruto

Βαθμολογία

Συμμετεχουν

 • θα ηθελα να το παρω αλλα δε μου αρεσει που εχει υποβαθμισμενο story mode... αντε ας ασχοληθουν και με το bleach λιγο!!! με το naruto δεν εχει πλεον νοημα καθως εχουν κανει catch up με το anime πλεον

 • ε εβκηκαν πολλα καρατε ρε κοπελλια ,το τελευταιον τζαιρον ,ειναι εθιστικο μεν αλλα εγω το βαριεμε ευκολα

 • Έκανα προπαραγγελία την Card Edition και έπεσε τρελό κάψιμο. Σαν φανατικός της σειράς (εννοείται και anime), δεν μου άρεσε που το story δεν είχε free roam. Επίσης όσο για το online διαφωνώ κάθετα. Όλοι παίρνουν 3 συγκεκριμένους παίχτες, κάνουν το ίδιο πράγμα (κάθονται μακριά και σου κάνουν συνεχώς jutsu), άμα πάνε να χάσουνε και έχουν περισσότερους πόντους πατάνε quit game, άμα τους γράψεις τίποτα σε βρίζουν και γενικά δεν άξιζε που ασχολήθηκα online. Το έχω 100% στα Trophies και είχα σκοπό να μην το αφήσω αλλά όταν το online καταντάει βαρετό να παίζεις με κάτι spammers του κερατά και να leavαρουν κιολας αν πανε να χάσουν, δεν αξίζει. Κατατάλλα είναι φοβερό παιχνίδι. Όπως και το anime :D

 • Το story είναι όντως προχειροφτιαγμένο,καμία σχέση με του 2 και τα boss battles...To gameplay όντως πιο balanced αν και στην αρχή η αλλαγή με τα kawarimi είναι λίγο σπαστική γιατί πρέπει να τα συνηθίσεις..Ειδικά στο online..Έχασα άπειρες φορές xD Επίσης οι Deidara spammers είναι χειρότεροι απο ποτέ..Εγώ απλά αφήνω το χειριστήριο... :S

 • Δεν ξέρω για το story mode αλλά νιώθω πως το λίωσιμο με φίλους είναι εγγυημένο! Το έχω παραγγείλει και προβλέπεται λιώσιμο σύντομα.

 • @IronMaiden666GR ποιοι χαρακτήρες ; Ο Deidara ναι, αλλά τη κατάσταση την βρήκα καλύτερη από το UNS2 που δε μπορούσα να τους αγγίξω. Έπαιξα αρκετές μάχες, έφαγα τρελλό ξύλο... αλλά ήταν και πολυ καλύτεροι από εμένα....

 • Μεγάλη απογόητευση για μένα λόγω αυτού που έγινε με το Story Mode! Δεν λέω αγαπημένο anime το Naruto με τα παιχνίδια του να είναι πολύ ωραία και να στηρίζονται αρκετά στη μάχη αλλά αυτή η τεράστια αλλαγή που έγινε στο Story Mode αυτού του παιχνιδιού με ξύνισε πάρα πολύ γιατί είχα απολαύσει πάρα πολύ την ιστορία του UNS 2 και όλων αυτών που είχες να κάνεις και μετά απόλαυσα τα Free Battles όμως αυτό που έγινε εδώ, να χαλάσουν τελείως το Story Mode όπως το ξέραμε και να το κάνουν σαν των Street Fighter απλά να κάνεις μάχες όπως είπα με χάλασε. Έτσι θα το αγοράσω πολυυυ αργότερα το παιχνίδι μόνο επειδή είμαι τεράστιος fan του Naruto και για να δω την βελτίωση που έγινε στη μάχη. Απ' ότι φαίνεται όμως, πρώτα θα πάρω το πρώτο UNS που ακολουθεί την προοπτική του δεύτερου.

 • @nick Sasuke Susano'o, Masked Man (καλά αυτό το τονίζω), Tenten (part1), Mizukage, Tchutchikage και Kiba (part 1) είναι λίγοι από αυτούς που έχουν μεγάλες spammeries. Ο masked man κάνει συνέχεια το jutsu του το οποίο δεν τον πιάνει τίποτα αν το κάνει. Η tenten και η Mizukage σπαμμάρουν σαν τον Deidara. Η Tenten με το τετράγωνο και η Mizukage με τον κύκλο που είναι combo από μακρινή απόσταση. Ο Tchuchikage κάνοντας συνεχώς το jutsu του που σπάει γρήγορα την άμυνα και σκάει αρκετά damage (αλλά αυτόν μπορείς να τον κάνεις counter). Ο μικρός Kiba σπαμμάροντας το gatsuga (fang over fang) είναι αρκετά δύσκολο να τον κάνεις counter. Στο UNS2 ο Deidara ήταν ο πιο εύκολος. Μπορούσες να τον κάνεις counter απλά τρέχοντας με το ΧΧ και πατώντας το τετράγωνο για shuriken. Στο Generations όπως δεν γίνεται το ίδιο καθώς αν πετάξεις shuriken στον αέρα θα σταματήσει για λίγο ο παίχτης (κάτι που δεν γινόταν στο UNS2) και θα φάει τα περιστέρια του Deidara. Στο UNS2 η μεγαλύτερη σπαμμεριά ήταν το unlimited kawarimi (submission) όπου και οι περισσότεροι παίρνανε Sage Naruto ή Minato και απλά κάνανε kawarimi + jutsu.

  BTW κρίμα που δεν έχει τα επικά boss battles. Αλλά σε θέμα online είναι και αυτό όπως και το προηγούμενο κάπως άδικα. Τουλάχιστον στο Generations έχουν και τουρνουά που έχουν χαβαλέ αν παίζεις με φίλο. ΌΜΩΣ θα θεωρούσα τουλάχιστον πρέπων να τρώγανε μηδενισμό ή έστω μία μείωση πόντων όσοι κάνανε leave πρωτού χάσουν ένα ματς. Είναι άδικο να είσαι στο χείλος τις νίκης εναντίον κάποιου σπάμμερ και να μην παίρνεις νίκη επειδή ο άλλος είναι ένα κακομαθημένο που δεν ξέρει να χάνει και πατάει "Quit Game". Απ'οτι άκουσα στο Street Fighter x Tekken ο leaver τρώει μηδενισμό. Και καλά να πάθει κιόλας...

 • Λοιπον γενικα εμενα μου αρεσε πολυ το παιχνιδι αλλα απογοητευκηκα στο ονλινε δηλαδη : Maskedman spammers ( κανουν μονο το jutsu που ειναι πολυ δυσκολο να το αποφυγεις και ειδικα αμα εξελιχθουν σε εχουν σκοτωσει) Danzo spammers ( και αυτοι καθονται μακρια και spammaroυn το jutsu του το οποιο παλι αμα καταφερεις να τον κατεβασεις και εκσελιχθει παει δεν σε αφηνει σου κανει συνεχως το jutsu το οποιο οταν εισαι σε awakeking mode σε κθνηγαει οσο και να πηδας και αμα δεν βαριεται ο σπαμμερ ερχεται και πανω σου οταν δεν εχεις subtistution,Deidara( η χειτοτερη μορφη spam στο καινουργιο το naruto και το λεω αυτο γτ στο 2 αμα παταγε συνεχως τετραγωνο ο αλλος χοροπηδαγες πεταγες shuriken και αναγκαζοταν και ερχοταν πανω σου οπου ετρωγε ξυλο, και τελος ειναι ο sasuke susanoo οπου οταν προωτοπειρα το παιχνιδι δεν μου φενοταν τοσο spammer αλλα τελικα προσεξα οτι αμα κανεις το jutsu (amaterasu) τα διαπερναει ολα και support k jutsu και χτυπαει τον αντιπαλο.Γενικα το καινουριο naruto ειναι μονο το story και τα survival που δεν δειαρκουν πολυ ,το ονλινε δεν αξιζει καθολου εχει περισσοτερο σπαμ απο ποτε το μονο καλο βεβαια ειναι οτι τωρα κανουν leave μονο οσοι εχουν πολλους ποντους και χανουν και οχι ο καθε βλακας που δεν του αρεσει να χανει(ολη ιστορια του ονλινε αυτου του παιχνιδιου οτι παιχτι και αν παρεις ειναι να καθεσαι μακρια να πετας shuriken και εχοντας παντα ολοι support hida-pain ή tsuchikage να κανεις επιθεση στον αλλον μονο με το jutsu e αυτο δεν ειναι online gaming αυτο ειναι καταστροφη)

 • Ένας είναι ο απόλυτος spammer...Deidara..Απλά...Spam combos απο μακριά,jutsu...Άντε γεια..Τελειωμένη υπόθεση...Πιο cheap δεν πάει...

 • παιδια απο οτι καταλαβαινω αγανακτας ασχημα αν το παιξεις ονλαιν :P

 • το προτιμό έτσι το στόρι,βαριόμουν το roaming.το game είναι μια αρπαχτή της Bandai αφού είναι η ένωση του UNS1 με το 2.Όσο για τους spammers...μειώσανε και t stamina..Άσε.

 • Παιδιά οι παίκτες με τα ultimate jutsus και τα combo χάνουν όλοι το ίδιο ποσοστό life? Γιατί αυτό το βρήκα μεγάλη χαζομάρα στο 2ο της σειράς. Αν είναι δυνατόν το rasen shuriken να χάνει το ίδιο life με το ultimate jutsu της Tenten και του Kiba. Έλεος ρε CyberConnect2 φτιάξε αυτό το πράγμα!