Τα φαντάσματα συνεχίζουν να στοιχειώνουν το gaming

Τα Ghost Recon της Ubisoft ανήκουν σε μια κατηγορία παιχνιδιών (και την καθορίζουν εξ ολοκλήρου), που κινούνται λίγο ως πολύ αυτόνομα στο χώρο των Tactical Shooters, και έχουν αφήσει με τους πολλαπλούς τίτλους τους μία πλούσια παρακαταθήκη, που αποτελείται από περίπλοκο αλλά -παραδόξως- προσιτό gameplay, ποικίλους μηχανισμούς που δίνουν παραπάνω ουσία στο παιχνίδι και πολλές διαφορετικές επιλογές σχετικά με το πώς ο παίκτης αντιμετωπίζει κάθε φορά τις καταστάσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος. Η επιλογή των σχεδιαστών να κατασταλάξουν αποκλειστικά στην οπτική τρίτου προσώπου με τα δύο καταπληκτικά Advanced Warfighter, σήμαινε ταυτόχρονα δύο πράγματα. Πρώτον, ότι σε επίπεδο σχεδιασμού επικέντρωσαν ακόμα περισσότερο στην τακτική, καθώς η οπτική του πεδίου μάχης είναι πολύ καλύτερη σε τρίτο πρόσωπο.

 Δεύτερον, ότι θέλοντας και μη, εντάχτηκαν γενικά στην κατηγορία των third person shooters, που αυτόματα οδήγησε στο να είναι ανταγωνιστές (στα μάτια της αγοράς, άσχετα αν στην ουσία δεν είναι) με όλα τα υπόλοιπα arcade third person shooters. Η επίτευξη της τέλειας ισορροπίας στο να μπορεί το παιχνίδι να σταθεί καλά στην σύγχρονη ανταγωνιστική αγορά (θυμίζουμε ότι τα δύστροπα και δύσκολα Advanced Warfighter, είχαν εξαιρετικές επιδόσεις σε πωλήσεις ιδίως στο Xbox 360), χωρίς παράλληλα να απεμπολήσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, ήταν και είναι το ζητούμενο με το Future Soldier. Και λίγο έως πολύ, η Ubisoft το πετυχαίνει.

 

Δύο είναι τα κομβικά ερείσματα επάνω στα οποία στηρίζεται η ισορροπία αυτή. Το πρώτο έχει να κάνει με τη δράση και την ταχύτητα του παιχνιδιού, η οποία έχει σαφώς αυξηθεί σε σχέση με τους προκατόχους του. Το Future Soldier έχει πολλά τμήματα και κεφάλαια, αφιερωμένα στην ακατάπαυστη δράση, όπου ο εχθρός έχει εντοπίσει την ομάδα και κινείται κατά κύματα για να επανακαταλάβει μία θέση, ή η ομάδα κινείται μέσα από εχθρούς προς το σημείο διαφυγής.

Δε λείπουν δε, και κάποια όμορφα σκηνοθετημένα on-rails σημεία, που παρά την κινηματογραφική τους αίσθηση και τη ζωντάνια τους, βρίσκονται εκεί αποκλειστικά και μόνο χάριν εντυπωσιασμού δίχως να προσφέρουν κάτι ουσιώδες. Από την άλλη, το δεύτερο έρεισμα έχει να κάνει με την τακτική και τη στρατηγική σκέψη και τη χρήση της μέσα στο παιχνίδι. Το Future Soldier μπορεί να μοιάζει, αλλά δεν είναι καθαρός action τίτλος. Η αντίπαλη τεχνητή νοημοσύνη δε συγχωρεί και ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις ο χαρακτήρας απαιτεί μία γεμιστήρα για να βγεί νοκ άουτ, στο παρόν παιχνίδι δύο ή τρεις σφαίρες είναι αρκετές, προκειμένου ο παίκτης να δει την οθόνη «Reload Last Checkpoint».

Ghost Recon Future Soldier 02

Η Ubisoft επιχείρησε ένα κόλπο στο παιχνίδι και αυτό φαίνεται να της βγήκε. Στο Future Soldier δεν υπάρχει η τακτική στο βαθμό που υπήρχε στο Advanced Warfighter. Ξεχάστε τις απευθείας εντολές στα άλλα τρία μέλη της ομάδας σχετικά με το πού να κινηθούν ή που να βρούν κάλυψη. Η συντροφική τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει αρκετά έξυπνη, ώστε να λαμβάνει πάντα την καλύτερη κάλυψη και να επιλέγει τους καλύτερους στόχους. Αντίθετα, και προκειμένου η αίσθηση της στρατηγικής να συντηρηθεί μέσα στο παιχνίδι, έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι αποστολές ή τα κομμάτια των αποστολών που απαιτούν stealth προσέγγιση, αφού με την ανακάλυψη από τον εχθρό η αποστολή λήγει άδοξα. Παρά το γεγονός ότι η Ubisoft μας περιορίζει σε αυτόν τον τομέα (της τακτικής), οι μηχανισμοί λειτουργούν πολύ ικανοποιητικά. Οι σύντροφοί μας δε γίνονται σχεδόν ποτέ αντιληπτοί, οπότε η αντιμετώπιση της όλης κατάστασης επαφίεται στον κεντρικό χαρακτήρα και στο πόσο προσεκτικός είναι.

Τεχνικές για να αντιμετωπισθούν περίπλοκες καταστάσεις δεν υπάρχουν πολλές. Η συνήθης μέθοδος είναι ο εντοπισμός με τη βοήθεια των gadgets των αντιπάλων, η απομόνωση όσων δε βρίσκονται στο οπτικό πεδίο άλλων ώστε να εντοπιστούν, και όταν πρόκειται για ομάδες, η εξουδετέρωση (τον καταπληκτικό μηχανισμό της συγχρονισμένης βολής) όσων περισσοτέρων μαζί είναι δυνατό (συνήθως ο μέγιστος αριθμός είναι 4-6).

Ghost Recon Future Soldier 03

Αρωγοί στην προσπάθεια να προσεγγίσουμε τις καταστάσεις αθόρυβα και αποτελεσματικά, είναι οι πολύ καλοί μηχανισμοί κάλυψης (που εξελίσσουν την ιδέα της γρήγορης μετάβασης από κάλυψη σε κάλυψη από το Splinter Cell Conviction), το ενεργό καμουφλάζ που έχουν στη διάθεσή τους τα μέλη της ομάδας Ghost και που ενεργοποιείται αυτόματα σε ακινησία ή σε χαμηλή στάση, και οι ποικίλοι τρόποι με τους οποίους εντοπίζουμε τους εχθρούς και τις κινήσεις τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, απαραίτητη κρίνεται και η προσεκτική επιλογή τους εξοπλισμού. Στο πεδίο αυτό έχουν γίνει σχεδόν θαύματα, αφού όταν «ξεκλειδωθούν» όλες οι επιλογές, ο παίκτης μπορεί να συνδυάσει και να δημιουργήσει το όπλο των ονείρων του. Πολύ απλά, οι παρεχόμενες επιλογές αφορούν όλα τα εξαρτήματα ενός όπλου, από το σύστημα ψύξης και εκτόνωσης των αερίων, μέχρι τη σκανδάλη και από το βεληνεκές του βλήματος μέχρι την ανάκρουση.

Στην αρχή κάθε αποστολής υπάρχει λεπτομερής ενημέρωση, που συμβουλεύει σχετικά με το ποιο όπλο είναι κατάλληλο για την περίσταση, αλλά ο παίκτης μπορεί πάντα να πειραματίζεται με εκατοντάδες τρόπους (παίζοντας για παραπάνω από μία φορά τις αποστολές του παιχνιδιού), για να καταλήξει εν τέλει στο επιθυμητό γι’ αυτόν αποτέλεσμα. Σημειωτέον, ότι πολλές από τις επιπλέον επιλογές σε εξαρτήματα όπλων «ανοίγουν» αφού επιτευχθούν συγκεκριμένα challenges στη διάρκεια των αποστολών, που αν μη τι άλλο, ενισχύουν σημαντικά το replayability του single player campaign και αυξάνουν το βαθμό πρόκλησης του παιχνιδιού. Ο προσεκτικός σχεδιασμός και η εμμονή στην επιλογή του οπλοστασίου έχουν βέβαια και τον ανάλογο αντίκτυπο στο gameplay, όπου η αίσθηση των όπλων είναι, με μία λέξη, καταπληκτική, η συμπεριφορά καθενός από αυτά διαφορετική και χαρακτηριστική για το είδος του και ο ήχος ανυπέρβλητος.

Ghost Recon Future Soldier Image 01

Ίσως πρόκειται για τον καλύτερο ήχο όπλων που έχουμε βιώσει στο είδος. Ταυτόχρονα, και ο ήχος του παιχνιδιού συνολικά είναι τόσο καλός που δυσκολευόμαστε να ανακαλέσουμε κάτι αντίστοιχο σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Βεβαίως, όταν το stealth μας τελειώσει, το παιχνίδι μετατρέπεται σε ένα πολύ αξιόλογο third person shooter (όπως για παράδειγμα είναι η εντυπωσιακή προτελευταία αποστολή του τίτλου), όπου και πάλι γίνεται φανερός ο ιδιάζων χαρακτήρας του.

Ακόμα και όταν ανοίγουν οι πύλες της κόλασης, το παιχνίδι θέλει προσοχή και σκέψη. Η απλή run΄n΄gun προσέγγιση, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια (ιδίως στα επίπεδα δυσκολίας Veteran και Elite) στο θάνατο. Το single player campaign αποδεικνύεται ικανοποιητικό και αξιόλογο για δύο λόγους. Πρωτίστως έχει πολύ καλή διάρκεια, με ποικιλία αντικειμενικών σκοπών και εναλλαγή σε σκηνικά και μηχανισμούς gameplay. Κατά δεύτερο, καμία αποστολή δε μοιάζει με την άλλη. Υπάρχουν χαρακτηριστικές περιπτώσεις που ένα βίντεο από μία αποστολή συγκρινόμενο με ένα άλλο από μία άλλη αποστολή, στο ανυποψίαστο μάτι θα παρέπεμπε σε διαφορετικά παιχνίδια. Η Ubisoft καταφέρνει να εξελίξει τον αγαπημένο, αλλά συχνά μονότονο, σχεδιασμό των Ghost Recon, σε κάτι πιο πολυδιάστατο και πλούσιο. Και αν το τίμημα είναι οι ποζεράδικες σκηνές ανοίγματος μίας πόρτας ή οι οn-rails μηχανισμοί του Diamond σχηματισμού της ομάδας, ας είναι. Θα το δεχτούμε.

Ghost Recon Future Soldier Image 02

Σχετικά με το θέμα της ποικιλίας των επιπέδων και των αποστολών, εκπλήσσει ευχάριστα η προσπάθεια που έγινε από την ομάδα ανάπτυξης (ή, πιο σωστά, των ομάδων) να αποδοθούν πολύ διαφορετικά μεταξύ τους περιβάλλοντα. To αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο με πλήθος λεπτομεριών, που αν μη τι άλλο αναδεικνύουν την προσοχή που δόθηκε για την αναπαράστασή τους. Από τις στέπες τις Αφρικής, μέχρι τις φτωχογειτονιές μιας πόλης στη Βολιβία, και από τις παγωμένες ακτές της Σιβηρίας, μέχρι το κέντρο της Ρωσικής πρωτεύουσας, τα set pieces εντυπωσιάζουν, αλλά λειτουργούν θαυμάσια και στο θέμα της ενσωμάτωσής τους στο gameplay.

Οι πίστες δεν είναι μεγάλες. Παρόλα αυτά, όταν χρειάζεται παρέχουν την απαιτούμενη ευκινησία για διαφορετικές αντιδράσεις στη μάχη και δεν αποπροσανατολίζουν. Το βασικό είναι ότι, σχεδόν πάντα, ο παίκτης καταφέρνει να έχει μία καλή εικόνα του πεδίου δράσης, και βάσει αυτής της εικόνας να σχεδιάζει τις κινήσεις του. Πέραν όλων των άλλων, και αισθητικά, οι πίστες και τα περιβάλλοντα είναι πολύ όμορφα και εκτός κάποιων μέτριων textures σε σημεία και κάποιων λεπτομερειών οι οποίες έχουν διαφύγει της προσοχής της ομάδας ανάπτυξης, αποδίδουν ένα αξιοπρεπέστατο οπτικό αποτέλεσμα. Συνυπολογίστε και το άψογο animation και τον λεπτομερέστατο σχεδιασμό των μελών της ομάδας Ghost, και θα έχετε ένας άκρως ικανοποιητικό πακέτο.

Ghost Recon Future Soldier Image 10

Το Multiplayer του Future Soldier, αν μη τι άλλο, δε μοιάζει εκτός κλίματος του παιχνιδιού. Μαζί με παίκτες οι οποίοι έχουν τη διάθεση να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που δίνει το παιχνίδι και να μη το καταστρέψουν παίζοντας με "Call of Duty" σκεπτικό, μπορεί να εξελιχθεί σε μία πλήρη και ανταποδοτική εμπειρία. Ουσιαστικά, πρόκειται για Modes τα οποία στηρίζονται στην επίτευξη αντικειμενικών σκοπών, όπου βαρύνουσα σημασία έχει η συνεργασία, η χρήση των ικανοτήτων και των μέσων του scout, του engineer ή του marine για τον εντοπισμό και το μαρκάρισμα των εχθρών και η αλληλοβοήθεια όχι μόνο ώστε να εξουδετερωθούν, αλλά και να εμποδιστούν ή να κατασταλούν.

Με την πρόοδο του κάθε παίκτη, γίνονται διαθέσιμα νέα προσαρτήματα για τα όπλα ή νέα gadgets. Επιπλέον, υπάρχουν και τα challenges, τα οποία συνεχώς αλλάζουν και με την ολοκλήρωσή τους προσφέρονται επιπλέον πόντοι εμπειρίας. Το Future Soldier διαθέτει, βεβαίως, και το δικό του Horde, με την ονομασία "Guerilla", που επίσης αποτελείται από πενήντα κύματα εχθρών, κατάληψη θέσεων και υπεράσπισή τους.Στον τομέα του συνεργατικού παιχνιδιού το Ghost Recon δουλεύει άψογα στο campaign. Οι αποστολές του τίτλου μπορούν να έρθουν εις πέρας από δύο, τρεις ή τέσσερις φίλους, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο δυσκολίας, τόσο αυξάνεται η πρόκληση και η απόλαυση. Δυστυχώς, δε μείναμε το ίδιο ικανοποιημένοι από το "Horde" mode του Future Soldier. H σχεδιαστική λογική είναι πολύ περιοριστική για την ομάδα που σχεδόν πάντα αμύνεται και η επιθετική αντίπαλη τεχνητή νοημοσύνη δεν αφήνει πολλά περιθώρια σκέψης και σχεδιασμού. Σίγουρα θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο.

Αν αναρωτιέστε γιατί δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία ή το σενάριο του τίτλου, σας απαντούμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή υποθέσαμε ότι δεν θα είχατε και πολύ όρεξη να ξανακούτε για τρομοκράτες Σοβιετικής προέλευσης, που κλέβουν ξεχασμένα όπλα μαζικής καταστροφής και καταλαμβάνουν τη Μόσχα (αυτή μας έμεινε πρόχειρη, τι να γίνει…). Ούτε έχετε όρεξη να συνειδητοποιήσετε ότι, στο κάτω κάτω, κινητήρια δύναμη της ομάδας δεν είναι τόσο η εξουδετέρωση μίας παγκόσμιας απειλής (με πλούσια ρωσική προφορά νταβάριτς) όσο η εκδίκηση για το χαμό των Αμερικανών στρατιωτών, που έπεσαν στην πρώτη επαφή με την τρομοκρατική ομάδα. Αμερικανικός πατριωτισμός είναι αυτός, όχι αστεία. Ο Tom Clancy πάντα ήταν σχεδόν εξοργιστικός, και ακόμα χειρότεροι είναι αυτοί που συνεχίζουν να γράφουν σενάρια εξ ονόματός του.

Αφήνοντας τις αστείες και χασμουρητοπαραγωγές ιστορίες στην άκρη, το Future Soldier κάνει ένα γενναίο βήμα από τις σκιές στο φως, πέντε χρόνια μετά τον τελευταίο Ghost Recon τίτλο. Επανασχεδιασμένο, πιο γρήγορο και πιο νευρικό από πριν, απεμπολεί κάποια από τα πιο αργόσυρτα και βαριά στοιχεία της σειράς, αλλά κρατάει το χαρακτήρα ενός παιχνιδιού, που απέχει παρασάγγας από το μέσο ανούσιο και βαρετό third person shooter. Και δίχως να επιτυγχάνει κάτι ρηξικέλευθο στο είδος, τουλάχιστον κρατάει ζωντανό και με αξιοπρέπεια το όνομά του στην gaming πιάτσα.

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: ActionΔιάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-12Ανάπτυξη: Ubisoft Paris/ Red Storm/ BucharestΗμ. Έκδοσης: 25/05/2012
PEGI: 18Εκδότης: UbisoftΠλατφόρμες: PC, Xbox 360, PlayStation 3

Θετικά

 • Η σειρά παραμένει ζωντανή και με χαρακτήρα, παρά τις... «επικαιροποιήσεις» του gameplay
 • Συμπαγείς μηχανισμοί κάλυψης, απόκρυψης, συντονισμένης επίθεσης και πλούσια αίσθηση του gunplay
 • Ίσως ο καλύτερος ήχος σε πολεμικό παιχνίδι

Αρνητικά

 • Μέτριο Guerilla mode και Multiplayer τμήμα με φιλοδοξίες που γρήγορα μπορεί να καταστραφεί από την Callofduty-ική συμπεριφορά των άλλων παικτών
 • Πολλές σκηνές μέσα στο campaign με υποτιθέμενο gameplay υπάρχουν χάριν (και μόνο) εντυπωσιασμού
 • Χωρά και ερώτημα; Το …σενάριο. Τι θα γίνει με αυτόν τον Clancy επιτέλους;

Βαθμολογία

O Σάββας δεν παίζει videogames από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Δεν ξέρει πως είναι από κοντά ένα NES πόσο μάλλον ένα SNES. Παρόλα αυτά καταφέρνει και ανέχεται τον εαυτό του ως gamer και που και που, μεταξύ Heavy Metal και Χέβι Μέταλ, παίζει και κανένα παιχνίδι. Επίσης είναι ερωτευμένος με τη Liara T’soni και θα ήθελε κάποια στιγμή να μετακομίσει σε μία καλύβα κοντά στη Firelink Shrine, ένα τσιγάρο δρόμο από τις Κατακόμβες αν και δεν καπνίζει.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Ο Μάιος στο Xbox Live Gold
Ενδιαφέροντας μήνας με Metal Gear Solid V, Vanquish και άλλα!
Τι φέρνει ο Απρίλιος στους Gold members του Live
"Δυνατός" μηνάς με Dead Space 2 και Assassin’s Creed: Syndicate.
Ξεκίνησε το Spring Sale της Microsoft
Παρά πολλά παιχνίδια με μειωμένες τιμές έως και 65%.
Ο Μάρτιος 2018 στο Xbox Live Gold
Με Trials of the Blood Dragon, SuperHot, Brave: The Video Game και Quantum Conundrum.
Ο Φεβρουάριος 2018 στο Xbox Live Gold
Με Shadow Warrior, Assassin’s Creed Chronicles: India, Split/Second και Crazy Taxi.
Τεστάρετε τις γνώσεις σας επάνω στη σειρά Final Fantasy
 Επετειακό κουίζ πριν τη λήξη των εορτασμών.
Ο Ιανουάριος 2018 στο Xbox Live Gold
The Incredible Adventures of Van Helsing III, Tomb Raider Underworld και Army of Two.
Ο Δεκέμβριος στο Xbox Live Gold
Με Warhammer End Times- Vermintide και Child of Eden.
Και στο Switch τo Max: The Curse Of Brotherhood
Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του στις πλατφόρμες της Microsoft.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Ωραίο παιχνίδι ,στα 15 ευρώ το παίρνω...

 • Ωραίο review Σάββα. Κατατοπιστικότατος όπως πάντα. Με την σειρά δεν έχω ασχοληθεί με ιδιαίτερη ''ευβλάβεια'' στο παρελθόν αλλά κάτι μου λέει να ρίξω μια ματιά. Φαίνεται ενδιαφέρων τίτλος αν και θα πρεπε ίσως να πιάσω την σειρά απ'την αρχή αν και δεν νομίζω να χάσω κάτι απο σεναριακή άποψη...

 • Απολαυστικό και πληρέστατο το review του Σάββα , ξεκίνησα χτες τον τίτλο και οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι θετικότατες με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που αναφέρει και ο Σάββας στο review. Το προηγούμενο Ghost Recon το είχα απολαύσει και νομίζω αυτό θα το διασκεδάσω ακόμα περισσότερο ! Εντυπωσιασμένος και εγώ απο τα οπλα και την λύση - αρμολόγηση τους, κλείστρο - σκανδάλη -κάνη κτλ. εντυπωσιάζει ο τρόπος παρουσιάσης και οι επιλογές που δίνονται.
  Ισως να είναι απο τις λίγες περιπτώσεις που έχει δοθεί βάρος στο campaign πράγμα θετικότατο και υπάρχει και επιλογή multiplayer φυσικά η οποία προσωπικά δεν με εντυπωσίασε ομως δεν πρόλαβα να ασχοληθώ αρκετά ωστε να έχω άποψη.
  Μια ασφαλής και θετικότατη επιλογή το game για τους λάτρεις της κατηγορίας.

 • 1το comment καλο φαινεται θα διξει !!

 • το περιμένω στο PC :)

 • πολυ καλο παιχνιδι.Μεσα στο καλοκαιρι θα αγοραστει.Επιτελους ενα καλο 3ου προσωπου πολεμικο.......!!!!!Σαββα το ign ελεγε για 10 ωρες campaign....ισχυει?

 • τι λε ρε στρατο 15 τρεχα παρτο τωρα μονο κ μονο απο το gameplay στο single αξιζει

 • 10αρακι εβελα γιατι ειναι απτα παιχνιδια που απολαυσα ιδιαιτερα πολυ.Α και ο τομ κλανσυ ήταν στην πραγματικοτητα πρακτορας νομιζω σωστα?

 • @Generalassault, όχι φίλε μου, ασφαλιστής ήταν πριν γίνει συγγραφέας.
  Το θέμα με τον Clancy και τα μισά τουλάχιστον βιβλία και παιχνίδια που κυκλοφορούν στο όνομά του είναι πως ΔΕΝ ειναι γραμμένα από αυτόν.
  Αυτός δημιούργησε πολλές σειρές, έγραψε το 1ο ή και 2ο βιβλιο και από εκεί και πέρα τα γράφουν ghostwritters κάτω από το όνομά του.
  Κοινώς, είναι brand name πλέον και δεν σημαίνει πως ο ίδιος γράφει τα σενάρια στα παιχνίδια, ίσα ίσα...

 • Πολύ ωραίο παιχνίδι. Μακάρι αυτό που θα βγει για το Vita να είναι αντάξιό του.

 • Τον φοβόμουν πολύ τον εν λόγω τίτλο αλλά ευτυχώς το κείμενο του Σάββα με καθησύχασε σε μεγάλο βαθμό. Χαίρομαι που η σειρά δείχνει να στέκεται στο ύψος της γιατί δεν έχουμε πολλές εναλλακτικές προτάσεις στο είδος αυτό.

 • πολυ καλο παιχνιδι,το καλυτερο ισως στην κατηγορια του,σιγουρη δοκιμη και ισως να παει και για αγορα απο Σεπτεμβρη

 • Συμφωνω με τον Στρατο! :P

 • Θα το παρω με binady domain και max payne 3 για full third person shooter action το καλοκαιρι

 • Καλο φενεται οταν πεσει η τιμη του στα 30 ευρω σιγουρη αγορα.

 • thanks sky333.

 • Πολυ ωραιο και ενδιαφερων single. Ελπιζω το multi να μην χαλασει γιατι δεν βρισκεις ευκολα καποιο αλλο παιχνιδι με multi που θελει ομαδικοτητα και συνεργασια

 • πέζεται split screen???

 • Οπως ολά δείχνουν κάνανε δουλειά οι τύποι ! δεν το περιμένε ο περισσότερος κόσμος να βγει τόσο καλό,ιδιαίτερα Solid παιχνίδι αν και δεν με ενθουσιάζει και εχω βαρεθεί το θέμα αυτών των παιχνιδιών,νομίζω πως θα πρέπει να πηγαίνει για αγορά όταν υπάρξει κατάληλη ευκαιρία, ιδιαίτερα βέβαια για τους λάτρεις του είδους .

 • Ειχα λατρεψει το πρωτο Advanced Warfighter. Aφου παιξω το δευτερο που περιμενει υπομονετικα στο ραφι, θα παρουμε κι αυτο. Πολυ καλο κειμενο Σαββα, οπως παντα.
  ;-)

 • Φίλε gianistroop, παράλειψή μου, αλλά επειδή έχει επιλογή "connect controller" στο co-op και στο Guerilla σίγουρα υποστηρίζει.

 • αρχίζω διάβασμα, με μια καλή price drop θα το αγοράσω.
  edit: πολύ λεπτομερέστατο review κ.Σάββα που αναλύει όλους τους τομείς του παιχνιδιού!

 • Σάββα, νομίζω πως δεν έχει co-op split screen το campaign, παρόλο που το έγραφαν στο site. Ειχε γίνει "λαθος" στις ιστοσελίδες λέει η Ubisoft.
  [url]http://www.joystiq.com/2012/05/26/ubisoft-addresses-lack-of-split-screen-co-op-in-ghost-recon-fut/[/url]

 • Μπράβο Σάββα ωραίο review ;) !!!!!

 • Ναι, στο Guerilla το βγάζει σίγουρα.

 • Δεν έχω το παιχνίδι ακόμα γιαυτό δεν ξέρω. απόσο είδα, split screen έχει κάποιο mode αλλά δεν το έχω ψάξει και πολύ! Κρίμα να μην έχει το παιχνίδι, δεν φαίνεται και πολύ βαρύ τεχνικά για να μη μπορεί να το υποστηρίξει.
  αλλά έχει 4πλο co-op στο campaign αν παίζεις online απόσο διάβασα? nice!

 • Ναι, και παίζει άψογα. Αλλά μου φάνηκε ότι τραβάει Elite δυσκολία για να το ευχαριστηθείς. Αλλιώς θερίζουν όλοι και παιχνίδι δεν καταλαβαίνεις.

 • E λογικό, σκέψου και το Halo, μόνο Heroic και Legendary άξιζει να παίξεις με 4 άτομα, αλλιώς τους κάνεις όλους κόσκινο! Άντε μπαγάσα με έψησες να το πάρω και αυτό σύντομα ενώ έλεγα να περιμένω λιγάκι. καταραμένο gaming και οι εθισμοί σου!

 • (και να μη το καταστρέψουν παίζοντας με "Call of Duty" σκεπτικό}. σάββα, πραγματικά δεν σε ειρωνεύομαι, αλλά θέλω να μου πείς τι εννοείς λέγοντας αυτά τα λόγια.

 • αψογο παιχνιδι και ακρως εθιστικο...παρακαλας να μην τελειωσει! 10 εβαλα.

 • Μπορώ να πω ότι με αφήνουν αρκετά ικανοποιημένο αυτά που διαβάζω και κάποια φάση που θα το πάρω θα κάνω και το video που υποσχέθηκα.

 • Εννοώ ότι θέλει άλλους ρυθμούς και άλλη προσέγγιση το Multi.

 • Ωραίο το review του Γιατρού μας ,το παιχνίδι το παράγγειλα χθες.

 • Βγήκε και η ετυμηγορία του DF. Καμιά έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη και την μηχανή γραφικών και την αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί η Ubi. 360 με εμφανή αλλά όχι τεράστια διαφορά. Βάλτε και το Live και είναι μονόδρομος για την πλειοψηφία αυτών που έχουν την επιλογή. Φίλοι, μοχλός και trophies, δηλαδή υποκειμενικά θέματα γέρνουν αναλόγως περίπτωσης την ζυγαριά απο την άλλη. Αυτά για κάποιους που ρωτούσαν στο προηγούμενο webcast και για κάποιους που τους απαντούσαν μονολεκτικά.

 • Το game φαινεται παρα πολυ καλο αλλα ειμαι αναμεσα σε αυτο ,το Max Payne 3 και το Spec Ops :The Line που βγαινει στις 29 .Μαλλον θα κανω μεγαλη υπομονη μεχρι τοτε για να επιλαξω εκτος αν τα βρω σε πολυ φθηνες τιμες για να μπορεσω να τα παρω και τα 3....

 • Όλα καλά ρε Σάββα μου και συμφωνώ στα περισσότερα που γράφεις όχι μόνο για το Ghost αλλά και για τα περισσότερα παιχνίδια..αλλά αυτό με τα ωραία περιβάλλοντα και τα εντυπωσιακά που το είδες σε αυτό το παιχνίδι ή μάλλον που δεν το είδα εγώ τι να πω.Εντάξει έπαιξα μόνο κανένα μισάωρο και το μόνο που με χάλασε είναι τα γραφικά που ήτανε σαν του προηγούμενου πέντε χρόνια πίσω.

 • Ωραίος Σάββα

 • πολυ καλο παιχνιδι.

 • Παρα πολυ καλο παιχνιδι με εξαιρεση ισως τον οπτικο τομεα.Η μηχανη γραφικων φαινετε απαρχαιωμενη με χαμηλες υφες στα περιβαλλοντα...Πολλες φορες ηθελα να παρω ενα καλεμι να αρχισω να στρογγυλευω γωνιες απο πολυγωνα...Κριμας αν σκεφτεις οτι τα δυο προηγουμενα οταν κυκλοφορησαν ηταν πραγματικα χαρμα οφθαλμων.

 • Ωραίο review Σάββα.
  Σίγουρη αγορά.

 • Προσωπικά είχα πάθει πλάκα από τη beta με το γενικό στήσιμο του παιχνιδιου, το cover, το gunplay, η ποικιλία των όπλων και δε περίμενα να βγει τόσο καλό και στη τελική μορφή. Σίγουρα θα αγορασθεί.

 • Καλό στα 15 ευρώ ίσως το πάρω...

 • Ωραλι review Σάββα. Δυστηχώς δεν πρόλαβα να παίξω την beta για να πάρω μια γεύση από το παιχνίδι. Θα το αγοράσω κάποια στιγμή, όταν η τιμή το επιτρέψει...

 • προσωπικα, δεν με εντυπωσιασε..

 • Αποφάσισα να κάνω pre-order αυτόν τον τίτλο για το PC. Έχω την εντύπωση ότι εκεί έχει να δώσει κάτι παραπάνω.

 • Καλή η παρουσίαση. Συμφωνώ με τους mrgII69 και Fanakis. Καλή διασκέδαση σε όσους παίξουν το παιχνίδι.

 • Ύστερα από το battlefield είναι λίγο δύσκολο να εντυπωσιάσει.

 • Εγώ σκέφτομαι να το πάρω ,αλλά είναι και το Spec Ops the Line!! Ωραίο Review!

Τελευταία Σχόλια

@ Dart2000: Χειροκροτητές θεωρώ όσους επιδοκιμάζουν σχόλια τα οποία θεωρώ υπερβολικά του στυλ "θα έδ...
Kαι τώρα εμείς που έχουμε περιορισμένο χρόνο λόγω twitch και instagram πως θα απολαύσουμε τα παιχνίδ...
ξερουμε τπτ για τον
τιτλο; εχουμε
εικονα; χρονια εχω να παιξω ενα καλο τενισακι!
Επόμενο παιχνίδι που θα παίξω θα είναι το Yakuza 0. Έχω διαβάσει τόσο καλά λόγια για όλη την σειρά π...
Σε όλη την gaming "ζωή" μου δεν αξιώθηκα ποτε να ασχοληθώ με έστω και ενα Yakuza...
Έχοντας παίξει...
Φερτε πισω τα λουτμποξις μου. Πληρωνω οσο οσο και με καρτα
Μου ξυπνησε θύμησες απο valiant hearts....αυτο και μονο + Aardman ειναι αρκετο για να με κανει να πε...
Δεν θα διαφωνίσω φίλε μου Σερίφη σε όσα λες. Ο καθένας όπως απολαμβάνει τα παιχνίδια του. Άλλοι digi...
Σχετικά με το God of War και το business model που άλλες εταιρίες ίσως δεν μπορούν να ακολουθήσουν.
...