Κοιτάζοντας κλεφτά προς τη Δύση

Το Dragon's Dogma είναι η προσπάθεια της Capcom να δημιουργήσει ένα δυτικού τύπου RPG και αποτελεί δημιουργία στελεχών που έχουν εργαστεί σε σημαντικά franchises της ιαπωνικής εταιρείας -όπως τα Breath of Fire, Devil May Cry και Resident Evil. Ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι όσοι περιμένουν μία καλή ιστορία και έναν πειστικό κόσμο, καλύτερα να ψάξουν αλλού. Το DD είναι ένα dungeon crawler, που δίνει έμφαση στις μάχες, στην ανάπτυξη του χαρακτήρα μας και στην εξερεύνηση, ενώ καταφέρνει να φέρει νέες ιδέες στο προσκήνιο και συνδυάζει αρκετά επιτυχημένα στοιχεία από open world RPGs και το Dark Souls, τη στιγμή που χρησιμοποιεί μηχανισμούς δανεισμένους από παιχνίδια δράσης και το Shadow of the Colossus. Όσοι αναζητούν role playing στοιχεία -όπως τα εννοούμε στα δυτικά RPGs- εδώ δεν θα βρουν τίποτα τέτοιο, αλλά η Capcom κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ καλό παιχνίδι, του οποίου, ωστόσο, ορισμένα ελαττώματα δε θα περάσουν απαρατήρητα.

Τυπικό art-direction, ικανοποιητικός τεχνικός τομέας

Το art direction του Dragon’s Dogma δεν έχει ιδιαίτερη προσωπικότητα και ανακυκλώνει πολλά στοιχεία από High και Dark Fantasy τίτλους. Ωστόσο, ο σχεδιασμός των αντιπάλων -και ειδικά των bosses- είναι πολύ καλός και με αρκετές λεπτομέρειες. Από την άλλη πλευρά, τα περιβάλλοντα του παιχνιδιού είναι άδεια και δεν ικανοποιούν, αν και η απλότητα στο σχεδιασμό τους επιτρέπει στο Dragon’s Dogma να περηφανεύεται για ένα από τα εντυπωσιακότερα draw distances που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

dragons-dogma-screen-01-thumb.jpgΕιδικά όταν βρισκόμαστε σε υπερυψωμένα σημεία, μπορούμε να δούμε τις πόλεις του παιχνιδιού από εντυπωσιακή απόσταση, οι οποίες μάλιστα δεν αποτελούν ένα απλό background, αλλά μπορούμε να τις επισκεφθούμε. Υπάρχουν ορισμένες πτώσεις στο frame rate στην έκδοση PS3 (λίγες περισσότερες στην έκδοση για το Xbox 360), οι οποίες όμως δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα το gameplay, ενώ -περιέργως- υπάρχουν μαύρες μπάρες στο επάνω και στο κάτω μέρος της οθόνης. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε με ποια λογική υπάρχουν οι εν λόγω μπάρες, αλλά γρήγορα συνηθίζονται και δεν ενοχλούν.

Όσον αφορά τον ηχητικό τομέα του παιχνιδιού, η μουσική είναι πολύ καλή και ατμοσφαιρική. Από την άλλη, το voice over είναι μέτριο, τα ηχητικά εφέ αδιάφορα, ενώ τα μέλη της ομάδας μας μιλούν συνεχώς, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες λέξεις, μία όχι τόσο καλή ιδέα που ίσως ενοχλήσει ορισμένους παίκτες.

"Νεκρός" κόσμος και σχεδόν ανύπαρκτη ιστορία

Το Dragon’s Dogma διαθέτει μία "αναιμική", συνηθισμένη, υποτυπώδη και σχεδόν ανύπαρκτη υπόθεση. Καλές στιγμές στην εξέλιξη της ιστορίας σαφώς και υπάρχουν, αλλά τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε ούτε καν αν ασχολούμαστε με κάποιο side ή main quest, μιας και συχνά τα τελευταία δεν έχουν καμία σχέση με τον κεντρικό πυρήνα της υπόθεσης. Οι χαρακτήρες είναι "επίπεδοι" και αδιάφοροι, ενώ οι διάλογοι προχειροφτιαγμένοι.

dragons-dogma-screen-02-thumb.jpg Το σίγουρο είναι πως το Dragon’s Drogma δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα  "story driven RPG", μιας και ο πυρήνας του βρίσκεται στις μάχες και την εξερεύνηση. Η έλλειψη στιβαρής ιστορίας θα απογοητεύσει πολλούς, όμως, εδώ δεν μιλάμε για μία αποτυχία της Capcom, αλλά για μία συνειδητή απόφαση να μην ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό τον τομέα. Ο κόσμος του παιχνιδιού -και ιδιαίτερα οι πόλεις- είναι νεκρές σε σχέση με τους καλύτερους εκπρόσωπους του είδους και οι NPCs που προσφέρουν ή συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στα quests έχουν πάνω από το κεφάλι τους "ταμπελάκια", ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι συμμετέχουν στην ιστορία.

Δημιουργία χαρακτήρα και Pawns

Το Dragon’s Dogma μας επιτρέπει να φτιάξουμε από την αρχή την εμφάνιση του χαρακτήρα μας και επιλέγουμε αρχικά μία από τις διαθέσιμες κλάσεις -warrior, rogue και mage. Πολύ γρήγορα, μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε κλάση και να επιλέξουμε ανάμεσα ακόμα και υβριδικές, όπως, για παράδειγμα, "mage/ warrior". Ανεβαίνοντας level, ανεβαίνουν αυτόματα τα στατιστικά μας στα πρότυπα των τυπικών JRPGs και παράλληλα μας δίνονται πόντοι, που μπορούμε να επενδύσουμε για την αγορά ικανοτήτων, αλλά και στην αλλαγή κλάσης.

dragons-dogma-screen-03-thumb.jpg Αν αγοράσουμε την πρόσβαση σε μία νέα κλάση, αυτή θα μείνει για πάντα διαθέσιμη, ενώ όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε μία κλάση, τόσο γρηγορότερα ανεβαίνει το level της και κατά συνέπεια ξεκλειδώνονται νέα skills. Στη διάθεσή μας έχουμε και ένα Main Pawn, το οποίο μπορούμε να παραμετροποιήσουμε όπως ακριβώς και τον κεντρικό χαρακτήρα μας. Με αυτό το σύστημα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε ορισμένες πολύ γενικές κατευθύνσεις στη συμπεριφορά του Main Pawn, οι οποίες όμως δεν έχουν ιδιαίτερη επιρροή επάνω του.

Την ομάδα μας συμπληρώνουν δύο ακόμα Pawns, τα οποία βρίσκουμε να περιπλανώνται στο κόσμο του παιχνιδιού ή μπορούμε να καλέσουμε Main Pawns άλλων παικτών για να μας βοηθήσουν μέσω ειδικών πυλών. Μπορούμε να καλέσουμε Pawns που έχουν το ίδιο level με τον ήρωά μας εντελώς δωρεάν, ενώ για δυνατότερα Pawns απαιρείται η πληρωμή Rift Points, τα οποία βρίσκουμε στον κόσμο του παιχνιδιού, αλλά και όταν κάποιος άλλος παίκτης χρησιμοποιεί το Main Pawn μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο "δανεικά" Pawns δεν ανεβαίνουν level και έτσι τα αλλάζουμε συνεχώς.

{PAGE_BREAK}

Τα Pawns στο Dragon's Dogma -που στην ουσία είναι πολεμιστές που μας βοηθούν στις μάχες- λειτουργούν εντελώς αυτόματα και οι μόνες εντολές που μπορούμε να τους δώσουμε είναι να μας ακολουθήσουν ή να μας βοηθήσουν. Ωστόσο, η βοήθεια που προσφέρουν είναι ουσιαστική και τις περισσότερες φορές η ΑΙ λειτουργεί πολύ καλά. Όταν πολεμούμε, η γνώση των Pawns γύρω από τα αδύνατα σημεία των εχθρών αυξάνεται και η τακτική τους προσαρμόζεται ανάλογα. Τα Pawns άλλων παικτών που χρησιμοποιούμε στις μάχες, διατηρούν τη γνώση που αποκτούν για τους εχθρούς -αλλά και για τα Quests- και, έτσι,  ένα "δανεικό" Pawn μπορεί να μας συμβουλέψει σχετικά με το Quest που έχουμε επιλέξει και να μας προειδοποιήσει αν θα πάρουμε λάθος δρόμο. Αν και μιλάμε για επουσιώδη στοιχεία και πληροφορίες που θα μπορούσαμε να τις βρούμε και με άλλο τρόπο, το χαρακτηριστικό αυτό είναι έξυπνο και λειτουργεί σωστά.

Κάθε φορά που αποχωριζόμαστε ένα Pawn που έχει φτιάξει ένας άλλος παίκτης, μπορούμε να το βαθμολογήσουμε και να στείλουμε ένα αντικείμενο ή ένα μήνυμα, ενώ, φυσικά, το ίδιο γίνεται και όταν κάποιος παίκτης επιλέξει το δικό μας Pawn. Το όλο σύστημα με τις ανταλλαγές Pawns είναι σωστά υλοποιημένο και προσδίδει προσωπικότητα στο Dragon's Dogma, αλλά δε διαθέτει ιδιαίτερο βάθος. Ωστόσο, αν υπήρχαν πιο συγκεκριμένες εντολές (όπως με συναρτήσεις στα πρότυπα του Dragon Age, για παράδειγμα) ή ακόμα και multiplayer, δεν θα μιλάγαμε για "Dragon’s Dogma" αλλά για κάτι διαφορετικό.

dragons-dogma-screen-04-thumb.jpg Αυτά τα στοιχεία θα υπονόμευαν το σύστημα με τα Pawns και την αίσθηση εξέλιξής τους σύμφωνα με την εμπειρία τους και την εκμάθηση των ενδεδειγμένων τρόπων δράσης ανά περίπτωση. Έτσι, θεωρούμε σωστή την απόφαση της Capcom να ρισκάρει και να αφοσιωθεί σε μία νέα ιδέα, χωρίς να προσπαθήσει να τραβήξει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο με το co-op ή να δώσει τη δύναμη στους παίκτες να κατευθύνει τα Pawns με τρόπο που να αχρηστεύει τα στοιχεία που προαναφέραμε.

Το σύστημα μάχης

Το Dragon’s Dogma διαθέτει ένα στιβαρό και διασκεδαστικό σύστημα μάχης, που βασίζεται στη δράση και τα skills. Κρατώντας πατημένο το L1 ή το R1 και πατώντας το κατάλληλο πλήκτρο, ενεργοποιούμε έξι, συνολικά, αμυντικά ή επιθετικά skills. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από skills, τα οποία σχετίζονται με την κλάση που έχουμε επιλέξει για τον χαρακτήρα μας. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι μεικτές κλάσεις, όπως ο mage/ warrior που δοκιμάσαμε εμείς, όχι μόνο διαθέτουν skills και των δύο κλάσεων, αλλά και "μεικτά" skills, που δεν συναντάμε συχνά.

dragons-dogma-screen-05-thumb.jpgΠιο συγκεκριμένα, σε αυτή την κλάση -αν αλλάξουμε μέσα στη μάχη το όπλο μας από σπαθί/ mace σε μαγικό σκήπτρο- αλλάζουν εντελώς οι διαθέσιμες επιλογές και τα skills που διαθέτουμε και το μόνο αρνητικό είναι ότι τα menu είναι κάπως δύστροπα και δεν επιτρέπουν την αλλαγή το όπλου γρήγορα και άμεσα. Από την άλλη, τα skills διαθέτουν αρκετή φαντασία και ικανοποιούν πλήρως. Η ενδυνάμωση του χαρακτήρα -κυρίως μέσα από τα δυνατότερα skills αλλά και τον εξοπλισμό που αποκτά- είναι εντυπωσιακή. Επιπροσθέτως, η δυνατότητα να αλλάξουμε κλάση -που, δυστυχώς, συμβαίνει μόνο όταν είμαστε μέσα σε ξενοδοχείο- δίνει πολλές ευκαιρίες για πειραματισμούς.

Σε ό,τι αφορά τα αρνητικά του συστήματος μάχης, μπορούμε να πούμε ότι τα ξόρκια στο Dragon's Dogma είναι κάπως "αδικημένα", εκτός βέβαια από την περίπτωση που ένας εχθρός έχει αδυναμία σε κάποιο συγκεκριμένο attribute όπως τη φωτιά. Εδώ να σημειώσουμε ότι η στόχευση των εχθρών -ειδικά όταν χρησιμοποιούμε spells/ επιθέσεις εξ αποστάσεως- έχει προβλήματα, τα οποία δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι επηρεάζουν σημαντικά τις μάχες.

dragons-dogma-screen-06-thumb.jpgΈνα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η δυνατότητα να σκαρφαλώσουμε επάνω σε ένα τέρας για να το χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία του. Μάλιστα, ορισμένα τέρατα -όπως οι χίμαιρες- μας ωθούν να χτυπήσουμε πρώτα συγκεκριμένα σημεία του σώματός τους, τα οποία, όταν εξοντωθούν, μειώνουν τις διαθέσιμες επιθέσεις του boss, κάνοντας τα πράγματα ευκολότερα. Τα bosses στο Dragon's Dogma είναι με διαφορά ένα από τα καλύτερα στοιχεία του και δείχνουν τον τρόπο που πρέπει να σχεδιάζονται τα boss fights στα σύγχρονα action-RPGs.

Είναι σημαντικό ότι οι μάχες αυτές είναι εντυπωσιακές χωρίς να χρησιμοποιούνται καθόλου QTE, ενώ παράλληλα βάζουν τον παίκτη να σκεφτεί και να χρησιμοποιεί πολλές διαφορετικές τακτικές, μέχρι να βρει τι δουλεύει. Tο Dragon’s Dogma είναι δύσκολο και δεν υπάρχει scaling στους εχθρούς, κάτι που σημαίνει ότι αν πάμε σε λάθος σημείο, με μικρό level, θα το μετανιώσουμε. Μάλιστα, σε σημεία όπου -βάσει της δυναμικότητάς μας- είναι εφικτό να νικήσουμε έναν εχθρό, αλλά παραμένει overpowered, το βασικότερο πράγμα που θα κάνετε είναι να τρέξετε να αναστήσετε τα Pawns.

dragons-dogma-screen-07-thumb.jpgΘεωρούμε θετικό ότι μας δίνεται η δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τέτοιους αντιπάλους, οι οποίοι όχι μόνο "βοηθούν" να ανεβάσουμε τους χαρακτήρες μας πιο γρήγορα, αλλά συχνά κρύβουν εξαιρετικό εξοπλισμό. Εξάλλου, το ανύπαρκτο level scaling είναι από τα στοιχεία που ενισχύουν την αίσθηση ενδυνάμωσης του χαρακτήρα. Σημεία με υπερβολικά δυνατούς αντιπάλους, που μας ωθούν να δοκιμάσουμε τη τύχη μας σε κάποιο άλλο quest, υπάρχουν και μερικές φορές ενοχλούν εξαιτίας του πολύ περιορισμένου fast travel, για το οποίο θα μιλήσουμε στη συνέχεια.

{PAGE_BREAK}

Ένας τεράστιος, απειλητικός κόσμος προς εξερεύνηση

Το Dragon’s Dogma διαθέτει έναν μεγάλο, ενιαίο κόσμο, ο οποίος έχει διαφορετική φιλοσοφία από τα περισσότερα "open world" RPGs. Ο χάρτης δεν δείχνει τις ανεξερεύνητες περιοχές, και αν προσπαθήσουμε να πάμε ευθεία προς το σημείο που μας δείχνει ο χάρτης ως τον προορισμό μας για το επιλεγμένο quest, είναι πολύ πιθανό να βρούμε έναν τοίχο που θα μας ανακόπτει την πορεία. Επίσης, όσο απομακρυνόμαστε από τους δρόμους, τόσο περισσότερα τέρατα και bosses συναντάμε, τα οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας αυξάνονται. Όπως προαναφέραμε, δεν υπάρχει level scaling στους εχθρούς, και μέχρι να φτάσουμε τουλάχιστον level 20, αποτελούμε εύκολη λεία για τους περισσότερους εχθρούς. Πέρα από τους ληστές, τους λύκους και τα διάφορα τέρατα, είναι πιθανό στο δρόμο μας να συναντήσουμε χίμαιρες, Ogres και αλλά bosses, τα οποία μπορούν να μας εξοντώσουν με 2, 3 hits. Κάθε χτύπημα που δεχόμαστε, μας μειώνει τα διαθέσιμα health points και επιπλέον μας πληγώνει, κάτι που σημαίνει ότι οι μάγοι δεν μπορούν πια να μας θεραπεύσουν πλήρως.

Τα potions και τα βότανα που θεραπεύουν τις πληγές δεν βρίσκονται σε αφθονία και, επιπλέον, στην αρχή του παιχνιδιού δεν υπάρχουν πολλά χρήματα. Έτσι, η υπερβολική πίστη στις ικανότητές μας μπορεί να μας προξενήσει προβλήματα -πιστέψτε μας- και θα σας συμβουλεύαμε να είστε πολύ προσεκτικοί, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες ώρες του παιχνιδιού. Και, φυσικά, επιβάλλονται τα πολύ συχνά saves, μιας και τα checkpoints/ autosaves που κάνει αυτόματα το παιχνίδι, μπορεί να μας στείλουν πολύ πίσω.

dragons-dogma-screen-08-thumb.jpgΤελικά, μέχρι να κατανοήσει κάποιος τη σχεδιαστική λογική του Dragon's Dogma και να μπορεί να καταλάβει καλύτερα πότε μπορεί να ρισκάρει, η καλύτερη λύση είναι η περιπλάνηση αποκλειστικά μέσω των δρόμων. Όμως, όταν η ομάδα μας γίνει δυνατότερη, μπορούμε να εξερευνήσουμε ευκολότερα και να αναζητήσουμε πολλά όπλα και πανοπλίες. Τέλος, ο ήρωάς μας έχει τη δυνατότητα να εκτελεί άλματα και να αναζητά με τη χρήση τους καλά κρυμμένους θησαυρούς, ειδικά μέσα στα dungeons του παιχνιδιού.

Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε με βεβαιότητα ότι η αίσθηση της εξερεύνησης και της ανακάλυψης στο Dragon's Dogma είναι εξαιρετική, κυρίως λόγω της συλλογής σημαντικών αντικειμένων, ενώ όσο προχωράμε στην περιπέτεια, τα dungeons του παιχνιδιού γίνονται όλο και καλύτερα.

Αποστάσεις και fast travel

dragons-dogma-screen-09-thumb.jpgΟι αποστάσεις που καλούμαστε να περπατήσουμε στο παιχνίδι της Capcom είναι πολύ μεγάλες, κάτι που αρχικά μπορεί να κουράσει -μιας και η περιορισμένη stamina του χαρακτήρα μας εμποδίζει το συνεχές τρέξιμο. Το fast travel εδώ γίνεται μόνο με ορισμένους σπάνιους κρυστάλλους και έχει μία διαδικασία αρκετά δύσχρηστη. Αν και γενικά είμαστε κατά της φιλοσοφίας του fast travel, ορισμένα παιχνίδια δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς αυτό και το Dragon’s Dogma βρίσκεται σε μία οριακή κατάσταση, όπου η έλλειψη αυτή επηρεάζει σημαντικά το pacing, χωρίς όμως να μπορούμε να πούμε ότι κουράζει σε σημείο που να οδηγήσει κάποιον στο να το παρατήσει.

Για την ακρίβεια, η περιπλάνηση σε έναν άγνωστο, απειλητικό κόσμο έως το επόμενο dungeon είναι απολαυστική. Τα δύσκολα έρχονται όταν χρειαστεί να επιστρέψουμε πίσω. Ο σχεδιασμός του κόσμου συχνά δεν μας δίνει επιλογές, και έτσι χρειάζεται να γυρίσουμε πίσω από τον ίδιο δρόμο και να αντιμετωπίσουμε ξανά τους ίδιους εχθρούς, τους οποίους ενίοτε δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Επιπλέον, η δομή των quests και του κόσμου γενικότερα μας αναγκάζει να περνάμε πολλές φορές από τις ίδιες τοποθεσίες.

Επιπροσθέτως το γεγονός πως πρέπει να μεταβούμε σε κάποιο ξενοδοχείο για να αγοράσουμε νέα skills και ότι δεν ξέρουμε πόσο μακριά πρέπει να πάμε για να βρούμε τη μαγική πέτρα που μας επιτρέπει να αναστήσουμε και να αντικαταστήσουμε τα Pawns μας, κάνει τις αποφάσεις για συνεχόμενα ταξίδια προς άγνωστους προορισμούς πολύ δύσκολες. Αν υπήρχαν αρκετά portals για fast travel -ή ακόμα και άλογα- η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη. Όπως έχουν τώρα τα πράγματα, το pacing δεν είναι καλό και υπάρχουν υπερβολικά πολλές άσκοπες περιπλανήσεις, οι οποίες κουράζουν.

Συμπεράσματα

dragons-dogma-screen-10-thumb.jpgΤο Dragon’s Dogma είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι με άπειρα side quests, που μπορεί να απογοητεύει στον τομέα της ιστορίας, αλλά πετυχαίνει με ευκολία τη δημιουργία ενός πολύ καλού συστήματος μάχης και προσφέρει εξαιρετική αίσθηση ανάπτυξης/ ενδυνάμωσης του χαρακτήρα μας και εξερεύνησης. Όμως, χάνει "πόντους" από το πολύ περιορισμένο fast travel, το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός παιχνιδιού με τόσο μεγάλο κόσμο. Τα Pawns είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα που δουλεύει σωστά, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει τα RPGs.

Εν κατακλείδι, το νεότερο πόνημα της Capcom είναι σε θέση να προσφέρει πολλές, απολαυστικές μάχες και εξαιρετικές στιγμές, αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να κουράσει ή ακόμα και να εκνευρίσει τους παίκτες με ορισμένα προβλήματά του -όπως το fast travel και την ισορροπία ορισμένων μαχών, στοιχεία που θα μπορούσαν να διορθωθούν και με patch. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και με αυτές τις αδυναμίες, εμείς πιστεύουμε ότι το Dragon’s Dogma αξίζει της προσοχής σας και το προτείνουμε, αρκεί να γνωρίζετε ακριβώς τι σας περιμένει.

Νίκος Καβακλής

Θετικά

  • Εξαιρετικά boss fights, που δείχνουν το δρόμο προς τα άλλα action RPG
  • Πάρα πολλά skills που εμπλουτίζουν το πολύ καλό σύστημα μάχης
  • Εξαιρετική αίσθηση εξερεύνησης
  • Εξαιρετική αίσθηση ανάπτυξης/ενδυνάμωσης του κεντρικού χαρακτήρα
  • Νέες ιδέες με πολύ καλή υλοποίηση
  • Τεράστιο μέγεθος με πάρα πολλά side quests

Αρνητικά

  • Υποτυπώδης και υπερβολικά αναιμική κεντρική ιστορία
  • Νεκρός κόσμος, αδιάφοροι χαρακτήρες και διάλογοι
  • Υπερβολικά περιορισμένο fast travel για το μέγεθος του κόσμου, που οδηγεί σε άσκοπες και κουραστικές περιπλανήσεις
  • Η στόχευση και ορισμένα προβλήματα ισορροπίας στο σύστημα μάχης

Βαθμολογία

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Συμμετεχουν

Δείξε μου και άλλα...