Ταυτότητα

LEGO Batman 2: DC Super Heroes

LEGO Batman 2: DC Super Heroes

Edition: N/A Genre: Action, Platformer Διάθεση: Zegetron
Αριθμός παικτών: 1-2 Ανάπτυξη: Tt Games Ημ. Έκδοσης: 22/06/2012
PEGI: 7 Εκδότης: Warner Bros Interactive Πλατφόρμες: PS Vita, Nintendo 3DS, Xbox 360, Wii, PlayStation 3, PC, Nintendo DS


Aπό τις πιο σταθερές αξίες της βιομηχανίας


Στα τέλη της προηγούμενης γενιάς δημιουργήθηκε η σειρά LEGO, της οποίας την επιτυχημένη πορεία δεν μπορούσε να εκτιμήσει τότε ούτε καν η δημιουργός εταιρία, Traveller's Tales. Έκτοτε, το τρισδιάστατο platform gaming απέκτησε άλλη μία σπουδαία σειρά, η οποία χαρακτηρίζεται από τρία βασικά στοιχεία: Τη διασκέδαση, το χιούμορ και τη διάρκεια. Τρία στοιχεία που θα βρούμε μόνο σε άλλα μεγαθήρια του χώρου όπως τα Mario. Μετά, λοιπόν, το υπέροχο LEGO Harry Potter Years 5-7, ακολουθεί η κυκλοφορία του Lego Batman 2, ενώ η μελλοντική κυκλοφορία και του αντίστοιχου Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ενδεχομένως να στείλουν την σειρά στο πάνθεον των κορυφαίων platform τίτλων της βιομηχανίας.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα αναφερθούμε στο εξαιρετικό LEGO Batman 2, το οποίο κυκλοφόρησε ελάχιστες εβδομάδες πριν την τρίτη κινηματογραφική εμφάνιση του Σκοτεινού Ιππότη υπό την καθοδήγηση του Christopher Nollan.

-I am Batman. -Last Name? -Just one, like Madonna

lego-batman-2-image-01-thumb.jpgO Batman και ο Robin επιστρέφουν μετά από τέσσερα χρόνια για να σταματήσουν ξανά το μισητό εχθρό τους, Joker. Ο Joker κρατείται και πάλι στο Arkham Asylum, από το οποίο δραπετεύει με τη βοήθεια του Lex Luthor, υποψηφίου προέδρου, ο οποίος θέλει το δραστικό αέριο του Joker για την επιρροή του λαού, με αντάλλαγμα την εξόντωση του Σκοτεινού Ιππότη. Ο Joker αυτή τη φορά δε θα είναι μόνος του, καθώς την εμφάνισή τους κάνουν σχεδόν όλοι οι εχθροί που έχουμε γνωρίσει από το σύμπαν της DC Comics, αλλά και ο Batman επίσης δε θα είναι ο μοναδικός που θα έρθει αντιμέτωπος με τους κακούς.

Στο παιχνίδι λαμβάνουν μέρος οι πιο γνωστοί υπερήρωες της DC, όπως ο Superman, ο Green Lantern, η Wonder Woman και ο Flash. Συνολικά, μετά το τέλος του παιχνιδιού οι παίκτες θα μπορούν να παίξουν με έως και 50 διαφορετικούς χαρακτήρες -αφού τους ξεκλειδώσουν πρώτα.

lego-batman-2-image-02-thumb.jpgΜία σημαντική αλλαγή που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην σειρά LEGO είναι η ενσωμάτωση φωνών και διαλόγων. Έτσι λοιπόν, η Tt Games αποφάσισε να προσδώσει μια πιο "ενήλικη" νότα στους τίτλους της, μιας και οι σκηνές δεν θα αποτελούνται αποκλειστικά από μορφασμούς και επιφωνήματα. Πολλοί ίσως εκτιμήσουν ότι μια τέτοια κίνηση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο χιούμορ και τη διασκέδαση του παιχνιδιού, όμως τους διαβεβαιώνουμε ότι όχι μόνο το χιούμορ παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα, αλλά και χάρη στις πανέξυπνες ατάκες που θα ξεστομίζουν οι ήρωες, θα κάνουμε... κοιλιακούς από τα γέλια.

Υπέρτατες στιγμές γέλιου στο συγκεκριμένο επεισόδιο αποτελούν οι ατάκες θαυμασμού του Robin υπέρ του Superman, την ώρα που ο Batman καταριέται την ώρα και την στιγμή που ο υπερφυσικός άνθρωπος κάνει την εμφάνισή του...

Where does he get these unbreakable toys? - To gameplay

lego-batman-2-image-03-thumb.jpgΌπως και στα προηγούμενα παιχνίδια Lego, έτσι και εδώ το gameplay ακολουθεί συγκεκριμένα μονοπάτια. Επισκεπτόμενοι διάφορες τοποθεσίες, αντιμετωπίζουμε εχθρούς και, ενίοτε, αφεντικά, ενώ εκμεταλλευόμαστε ειδικές δυνάμεις σε συγκεκριμένα σημεία της πίστας. Στο LEGO Batman 2 μπορούμε να διασχίσουμε τη Gotham City σε ένα open world περιβάλλον. Φυσικά, είναι αδύνατον να περιηγηθούμε στην πόλη με τα πόδια και για αυτό το λόγο στο παιχνίδι έχουν προστεθεί πάρα πολλά μεταφορικά μέσα όπως το Batmobile, η μηχανή του Batman, το ελικόπτερο του Robin και πολλά άλλα, που θα καλύψουν κάθε γούστο.

Βασικό κομμάτι των τίτλων της σειράς LEGO αποτελούν οι ειδικές δυνάμεις των χαρακτήρων, με τη χρήση των οποίων δίδεται η δυνατότητα επίλυσης γρίφων και η προσπέλαση δύσβατων σημείων των επιπέδων. Στο LEGO Batman 2, πέρα από τις δυνάμεις των ηρώων, οι δύο βασικοί χαρακτήρες (Batman και Robin) μπορούν να εφοδιαστούν με ειδικές στολές, που θα μας βοηθήσουν σε δύσκολες στιγμές, όπως η ηλεκτρική στολή του Batman ή η Hazard Suit του Robin, με την οποία μπορούμε να κατασβήνουμε φωτιές.

lego-batman-2-image-04-thumb.jpgΌλα τα παραπάνω βοηθήματα δεν είναι άμεσα προσβάσιμα, καθώς αρχικά θα πρέπει να καταστρέψουμε τον περιβάλλοντα χώρο σε τουβλάκια lego, τα οποία στη συνέχεια τα ενώνουμε με σκοπό να κατασκευάσουμε στολές, οχήματα, σκάλες και οτιδήποτε άλλο χρειαζόμαστε, για να μεταβούμε με ασφάλεια από πίστα σε πίστα. Φυσικά, με την καταστροφή των διαφόρων αντικειμένων, συλλέγουμε νομίσματα, τα οποία με τη σειρά τους θα χρησιμεύσουν στο ξεκλείδωμα διαφόρων extras.

Δυστυχώς, όμως, τα εκατομμύρια νομίσματα που βρίσκονται στο παιχνίδι θα κουράσουν όσους επιδιώξουν να τα συλλέξουν όλα, ειδικά όταν μιλάμε για μια πόλη γεμάτη από αυτά. Εμείς ολοκληρώσαμε το LEGO Batman 2 με μόλις 15% αυτών των νομισμάτων, χωρίς ιδιαίτερη βιασύνη, οπότε μπορείτε να αντιληφθείτε για τι αριθμό νομισμάτων και unlockables μιλάμε.

{PAGE_BREAK}

Οι μάχες τώρα, δεν αποτελούν τίποτα το αξιοσημείωτο και έρχονται σε δεύτερη μοίρα μιας και είναι πολύ εύκολες και κουραστικές. Σε αυτό συμβάλλει ένα πρόβλημα που μαστίζει τη σειρά LEGO εδώ και χρόνια: η πολύ χαμηλή τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων. Ακόμα και οι μάχες με τα αφεντικά είναι απλοϊκές και δεν απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια από την πλευρά του παίκτη, και το μόνο για το οποίο ξεχωρίζουν είναι η εκμετάλλευση ειδικών δυνάμεων για την εξόντωσή τους.

Τέλος, να αναφέρουμε πως το LEGO Batman 2 -σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του franchise- μας ωθεί περισσότερο στο συνεργατικό παιχνίδι δύο παικτών, καθώς ο συνδυασμός των δυνάμεων και των ξεχωριστών ικανοτήτων των ηρώων είναι πλέον πιο αναγκαίος από ποτέ. Προς το τέλος μάλιστα, το παιχνίδι απογειώνει την παραπάνω "απαίτηση", μιας και θα χρειαστεί να συνδυάσουμε δυνατότητες τεσσάρων διαφορετικών χαρακτήρων.

Ο οπτικοακουστικός τομέας

lego-batman-2-image-05-thumb.jpgΤεχνικώς, ο τίτλος της Tt Games δείχνει πανέμορφος, όπως συμβαίνει συνήθως με όλα τα παιχνίδια της σειράς LEGO. Τα επίπεδα έχουν τεράστια σχεδιαστική ποικιλία, είναι δημιουργημένα με υπέροχα, φωτεινά χρώματα, ενώ και τα ειδικά εφέ -όπως η φωτιά και το νερό- παρουσιάζονται εξαιρετικά. Από την άλλη, οι χαρακτήρες δεν εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα με τη λεπτομέρειά τους -πέρα από τις κοντινές λήψεις των cut scenes- αλλά σε αυτό το αρνητικό στοιχείο σίγουρα συμβάλλει η "LEGO" σχεδίασή τους. Η μουσική και οι φωνές του παιχνιδιού βρίσκονται σε επίσης υψηλά επίπεδα, με φωνές ταιριαστές στους χαρακτήρες και άφθονο χιούμορ.

Τα μουσικά κομμάτια είναι πάρα πολλά, ενώ όλοι θα ανατριχιάσουμε στο άκουσμα γνωστών μελωδιών από τις ταινίες Batman και Superman. Οι φωνές των ηθοποιών είναι εξίσου υπέροχες, με τον χρωματισμό και τον εύθυμο τόνο να συνδυάζονται άριστα, προσφέροντας μεγάλες δόσεις γέλιου και διασκέδασης.

Το πληρέστερο και καλύτερο LEGO; Σίγουρα!

Τελικά, η Traveller's Tales αποτελεί μία από τις πιο σταθερές αξίες στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών τα τελευταία χρόνια. Η επιτυχημένη συνταγή που ακολουθεί η εταιρία με τη σειρά LEGO, σε συνδυασμό με την προσθήκη έξυπνων στοιχείων σε κάθε νέο επεισόδιο, έχει ως αποτέλεσμα κάθε παιχνίδι της να είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

lego-batman-2-image-07-thumb.jpgMέχρι πρότινος θεωρούσαμε το Harry Potter ως την καλύτερη προσθήκη στη σειρά, αλλά αυτή τη στιγμή θεωρούμε καλύτερο το Lego Batman 2, με τα καινοτόμα στοιχεία του -όπως η προσθήκη φωνών- να βελτιώνουν την εμπειρία, ενώ πολύ πιθανόν σε λίγους μήνες να αγγίξει την κορυφή ο αντίστοιχος τίτλος με θεματολογία από το σύμπαν του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Όσοι είστε φίλοι τόσο της σειράς όσο και του Batman, να είστε σίγουροι ότι το νεότερο παιχνίδι της Tt αποτελεί την καλύτερη καλοκαιρινή επιλογή για ξέγνοιαστα, διασκεδαστικά απογεύματα με την παρέα, μαζί με γρανίτες και παγωμένο τσάι.

Ειδικά τώρα που τελειώνει και το Euro...

Γιάννης Σκουλουδάκης

Θετικά

 • Επιτέλους, προσθήκη φωνών και διαλόγων
 • Πληθώρα υπερηρώων
 • Η απαίτηση συνδυασμών ειδικών δυνάμεων
 • Απέραντη διασκέδαση και γέλιο
 • Τεράστια διάρκεια και replayability

Αρνητικά

 • Εύκολες μάχες
 • Μέτρια έως κακή Α.Ι.

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (35 σχόλια)
 • SetaShouji SetaShouji 02 Ιουλίου 2012  | 05:13

  Γιάννη όταν λες μεγάλη διάρκεια, δηλαδή; 20 ώρες+ ; Μιλάω για ένα απλά καθαρό playthrought.

  Πολύ ωραίο review. Μακάρι να το κερδίσω στον διαγωνισμό!

  Να δούμε τι θα κάνεις ο άρχοντας τώρα. Προσωπικά επειδή με DC&Marvel έχω μεγάλο κόλλημα, χαίρομαι που αυτό βγήκε το καλύτερο της σειράς.

 • NikeFerrari NikeFerrari 29 Ιουνίου 2012  | 20:23

  LEGO και ξερό ψωμί! ΤΤ + Lego = εγγύηση ποιότητας, διάρκειας, διασκέδασης και ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑΣ! Δεν χάνεται! Δεν γίνεται να χαθεί! Το κάθε Lego παιχνίδι, ήταν διασκεδαστικότατο 1000αρι.

 • Ντινος21 Ντινος21 29 Ιουνίου 2012  | 03:23

  ωραιο review καλο φαινεται αντε να δουμε και το lord

 • Legatus Alek Legatus Alek 28 Ιουνίου 2012  | 18:21

  Πολυ καλο review,το παιχνιδι ειναι παρα πολυ καλο μαλλον το καλυτερο LEGO που εχει βγει.

 • StaRKiller StaRKiller 28 Ιουνίου 2012  | 16:24

  ωραίο review....!!!.Είμαι ανάμεσα σε αυτό και στο dragon's dogma.Ξέρω , ξέρω πολύ διαφορετικά παιχνίδια αλλα τι νομίζετε οτι είναι καλύτερο??????????????

 • MokilokD MokilokD 28 Ιουνίου 2012  | 12:20

  @KoulisHHH ναι νομιζω καπου διαβασα οτι δεν εχει minimap για το free roaming και το κανει λιγο δυσκολο.

 • teo13g teo13g 28 Ιουνίου 2012  | 00:00

  Ειμαι ο μόνος που όταν βλέπει παιχνίδια Lego δεν του γεμίζουν το μάτι αλλά όταν τα παίζει πορόνεται;

 • Asansol21 Asansol21 27 Ιουνίου 2012  | 20:17

  Kλασσικα οπως καθε LEGO διαμαντακι

 • KoulisHHH KoulisHHH 27 Ιουνίου 2012  | 18:51

  Δεν ήξερα ότι έχει και free roaming στη πόλη με το batmobile. Μπήκε στο καλαθάκι.

 • Sky333 Sky333 27 Ιουνίου 2012  | 18:49

  E ναι, το να περιμένει κανείς σοβαρή μάχη από Lego game είναι ουτοπία. button mashers ειναι και περίφανα για αυτό!

 • aragorn2 aragorn2 27 Ιουνίου 2012  | 18:33

  @MokilokD οι μάχες είναι δευτερεύουσας σημασίας στο παιχνίδι οπότε δεν με επηρέασαν για τον βαθμό. Αν ήταν action παιχνίδι, τότε ναι σίγουρα.

 • johnaro19 johnaro19 27 Ιουνίου 2012  | 18:03

  Κάποια στιγμή θα αγοραστεί στα σίγουρα!

 • phantom76 phantom76 27 Ιουνίου 2012  | 17:50

  ρε παιδια εχω ενε προβλημα πηρα το παιχνιδι και μεσα ειχε κωδικους για χαρακτηρες κακους και καλους αλλα οι κωδικοι ηταν μονο για τους καλους χαρακτηρες και ετσι οταν παω να κατεβασω τους κακους μου λεει πως ο κωδικος δεν ισχυει τι να κανω;
  περα επο αυτο παιχνιδαρα και πιστευω πως οντως ηταν το καλυτερω της σειρας ως τωρα

 • ellhvas ellhvas 27 Ιουνίου 2012  | 17:29

  Τα αρχητικά καλά κάνουν και δε στερούν το 9ράκι από τον τίτλο,καθώς δεν είναι αισθητά (κυρίως η A.I. ) και δε χαλούν ούτε στο ελάχιστο το παιχνίδι. Πολύ καλό Review Γιάννη και από ότι φαίνεται η σειρά συνεχώς εξελλίσεται.

 • jimugias jimugias 27 Ιουνίου 2012  | 16:58

  Eχω παρει το παιχνιδι αλλα η κονσολα μου ειναι χωριο:(
  Μολις παω σαββατο θα πεσει λιωσιμο:D

 • zaknafein zaknafein 27 Ιουνίου 2012  | 16:43

  Τεράστια διάρκεια δεν θα το έλεγα. Από τα πιο μικρά LEGO μέχρι στιγμής. Παρ'όλα αυτά συμφωνώ απόλυτα με την τελική βαθμολογία. Έξοχο review.

 • kairisg kairisg 27 Ιουνίου 2012  | 16:32

  To game είναι πάρα πολύ καλό . Συμφωνώ σε όλα με το review του Γιάννη καθώς και με τα θετικά και αρνητικά που γράφει. Το έχω πάρει σε PS3 και PS Vita και είναι και στα δύο φοβερό. Η έκδοση του Ps Vita φαινομενικά είναι η ίδια , αλλά τουλάχιστον στην αρχή , έχει διαφοροποιήσεις στο gameplay και περισσότερους γρίφους.Του ταιριάζει του Vita το συγκεκριμένο game φαίνεται υπέροχο στην οθόνη του.
  Πολύ διασκεδαστικό game και ποιοτικότερο απο οτι περίμενα !

 • Michalis3 Michalis3 27 Ιουνίου 2012  | 16:17

  Φαίνεται αρκετά καλό ;)

 • Johnny8565 Johnny8565 27 Ιουνίου 2012  | 15:49

  Μολις τελιωσα τωρα το demo του παιχνιδιου. Παρα πολυ καλο παιχνιδακι.

 • revolver_ revolver_ 27 Ιουνίου 2012  | 15:45

  JCDenton13 μόνο απο τον Bruce Wayne; Απο όλους τους DC super heroes τα πήραν. Γιάννη ωραίο review για ένα όπως φαίνεται εξίσου ωραίο παιχνίδι. Πάνω που λέγαμε οτι άρχισαν να κουράζουν τα lego, έβαλαν επιτέλους φωνές στα τουβλάκια και η σειρά ανέβηκε επίπεδο. Σίγουρα θα το δω κι αυτό μέσα στο καλοκαίρι.

 • JCDenton13 JCDenton13 27 Ιουνίου 2012  | 15:33

  @MokilokD,κανει μπαμ οτι το GO τα πηρε απο το τουβλο Bruce Wayne.

 • MokilokD MokilokD 27 Ιουνίου 2012  | 15:06

  Εύκολες μάχες - Μέτρια έως κακή Α.Ι και παρολα αυτα 9 ??!

 • Sky333 Sky333 27 Ιουνίου 2012  | 14:56

  πω πω, παντού διαβάζω εξαιρετικά λόγια. όσο δεν μου άρεσε το πρώτο Batman (μάλλον το χειρότερο Lego), τόσο καλύτερο πρέπει να είναι αυτό. σίγουρη δοκιμή!

 • L.A. L.A. 27 Ιουνίου 2012  | 14:39

  χαχαχαχα "like Madonna"

 • ASUS85 ASUS85 27 Ιουνίου 2012  | 14:36

  Καλό αλλά τα ψιλοβαριέμαι

 • DKC DKC 27 Ιουνίου 2012  | 14:33

  Δε χάνεται!

 • cyprus wolf cyprus wolf 27 Ιουνίου 2012  | 14:19

  πολυ καλο παιχνιδι.το παιζω και ειναι παρα πολυ διασκεδαστικο

 • Gamer-cy Gamer-cy 27 Ιουνίου 2012  | 14:18

  Φαίνεται πολύ καλό, έχω το πρώτο ,και στο αμεσο μελλον θα παρω και αυτο , Μπραβο Γιάννη

 • JohnyDARK JohnyDARK 27 Ιουνίου 2012  | 13:53

  Μακαρι να το κερδισω στο διαγωνισμο γιατι θελω να το παιξω γιατι με Spec Ops:The Line
  Sleeping Dogs και Darksiders 2 που λεφτα??

 • Mike_hatzis Mike_hatzis 27 Ιουνίου 2012  | 13:32

  Εγω λατρευω τα lego αρα καταπασα πιθανοτητα αγορα :D