Ταυτότητα

Sleeping Dogs

Sleeping Dogs

Edition: N/A Genre: Action Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: United Front Games Ημ. Έκδοσης: 17/08/2012
PEGI: 18 Εκδότης: Square-Enix Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


Αλεξίσφαιρος ντετέκτιβ στο Hong Kong

Η αλήθεια είναι πως κάθε open-world παιχνίδι που εμφανίζεται μετά από ένα χρονικό σημείο, κυκλοφορεί με ένα μεγάλο βάρος στην πλάτη του. Το βάρος αυτό είναι η αναπόφευκτη σύγκριση με το "φάντασμα" της σειράς Grand Theft Auto, που στοιχειώνει κάθε νέα δημιουργία. Φυσικά όμως, συχνά κάνουν την εμφάνισή τους παιχνίδια που δανείζονται αρκετά στοιχεία όχι για να δώσουν μια πανομοιότυπη εμπειρία, αλλά για να χτίσουν πάνω σε αυτά τη δική τους προσωπικότητα. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Sleeping Dogs, ή όπως ήταν μέχρι πρότινος γνωστό, True Crime: Hong Kong. Το νεότερο μέλος της σειράς True Crime θανατώθηκε άδοξα από την Activision κατά την ανάπτυξή του (καλά καταλάβατε, δεν είχε εξασφαλισμένη εμπορική επιτυχία), αλλά οι βάσεις είχαν ήδη μπει.

Η Square Enix δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια και έδωσε στην United Front Games ό,τι χρειαζόταν ώστε το αστυνομικό της δράμα να βρει το δρόμο του στα καταστήματα. Έτσι λοιπόν, η φετινή gaming σεζόν ξεκινά δυναμικά με το Sleeping Dogs, ένα παιχνίδι που, παρά τα παραπατήματά του, καταφέρνει να δώσει μια αξιοπρεπέστατη και διασκεδαστική εμπειρία όσο λίγες.

Αίμα, τιμή, Sun On Yee – Το σενάριο

sleeping_dogs_image_10-thumb.jpgΤο σενάριο επικεντρώνεται στην προσπάθεια του Κινέζου αστυνομικού Wei Shen, κεντρικού ήρωα του παιχνιδιού, να εξοντώσει εκ των έσω την τεράστια εγκληματική οργάνωση των Triads, Sun On Yee. Ο Shen έχει πρόσφατα επιστρέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πόλη του, το Hong Kong, και αμέσως πιάνει δουλειά, εισχωρώντας στις τάξεις της ως ένας απλός και… ταπεινός εγκληματίας. Από αυτό το σημείο ξεκινά ένας αγώνας να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της οργάνωσης, να ανέβει επίπεδο και να παίξει πιο σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα.

Δεν είναι όμως όλα τόσο εύκολα, καθώς πρέπει να αποκρύψει την πραγματική του ταυτότητα, να ισορροπήσει ανάμεσα σε δυο προσωπικότητες, αυτή του αστυνομικού και αυτή του εγκληματία, αλλά και να ξεφύγει από τα προσωπικά του προβλήματα/ απωθημένα και το παρελθόν του με τον χώρο αυτό.

sleeping_dogs_image_11-thumb.jpgΈτσι, θα παρακολουθούμε τον Shen να έρχεται αντιμέτωπος με τις αρχές του, αφού θα χρειαστεί να υπακούσει στον αυστηρό κώδικα των Sun On Yee για να δείξει την αφοσίωσή του, αλλά και να προσπαθεί να αποφύγει την ταύτιση, καθώς αργά αλλά σταθερά βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον υπόκοσμο του Hong Kong, και η γραμμή που χωρίζει το νόμο από την παρανομία θολώνει επικίνδυνα. Το σενάριο είναι καλογραμμένο, στιβαρό και ενδιαφέρον, με αρκετούς ξεχωριστούς χαρακτήρες να κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ και οι ερμηνείες από τους ηθοποιούς είναι πειστικές- αξίζει να σημειωθεί πως την εμφάνισή τους κάνουν γνωστά ονόματα όπως οι Lucy Liu, Tom Wilkinson και Emma Stone.

Μια μικρή ένστασή μας θα είχε να κάνει με το γεγονός πως ενώ η κλιμάκωση είναι ικανοποιητική και «χτίζει ένταση», οι δημιουργοί δεν πήραν κάποιο ρίσκο και παρέδωσαν εν τέλει εκ του ασφαλούς ένα μάλλον προβλέψιμο σενάριο, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία να δώσουν μια ιστορία που θα αγγίξει συναισθηματικά τους παίκτες. Ακόμα, η παρουσίαση της υποδομής και των προσωπικοτήτων πίσω από την οργάνωση είναι κατώτερη των προσδοκιών και δείχνει μια οργάνωση πολύ πιο ευάλωτη από ό,τι το παιχνίδι θέλει να πιστεύουμε.

Neon φώτα σε σκοτεινά σοκάκια

sleeping_dogs_image_12-thumb.jpgΤο setting του Sleeping Dogs είναι η αστική ζούγκλα του Hong Kong, χωρισμένη σε τέσσερις μεγάλες περιοχές που ξεχωρίζουν ελαφρώς μεταξύ τους, άλλες με φτωχογειτονιές και άλλες με μεγαλοπρεπή κτήρια, πλατείες και σιντριβάνια. Η ατμόσφαιρα της ασφυκτικής και χαοτικής μεγαλούπολης αποδίδεται ικανοποιητικά, με τα πανύψηλα κτήρια, τις πολυπληθείς αγορές με τα έντονα χρώματα και τα φθηνά προϊόντα, και τα εκθαμβωτικά φώτα να προσπαθούν να ξεγελάσουν το μάτι από τα βρώμικα και σκοτεινά στενά, τις μισοφτιαγμένες παράγκες που υπάρχουν δεξιά κι αριστερά και την παρανομία που καραδοκεί σε κάθε «ύποπτη» γωνία.

Στο περιβάλλον αυτό στεγάζεται ένας επικίνδυνος υπόκοσμος ναρκωτικών, πορνείας, εξαναγκασμού και συμμοριών, ένα μοτίβο που κάνει την εμφάνισή του συνεχώς στο παιχνίδι. Τα περιβάλλοντα όμως δεν είναι συνεχώς μονότονα, αφού θα επισκεφθούμε και περιοχές που ξεφεύγουν ελαφρώς από τα αστικά πρότυπα, όπως λιμάνια, μικρά νησάκια, ναούς και λόφους στην εξοχή. Ακόμα, εκτός από την κεντρική ιστορία, η πόλη προσφέρει αρκετά πράγματα με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί ο παίκτης, όπως αγώνες ταχύτητας, side missions και collectibles, τζόγο, καραόκε (με πολλά γνωστά και αγαπημένα τραγούδια να κάνουν την εμφάνισή τους), παράνομα τουρνουά πάλης και άλλα με τα οποία αν ασχοληθεί ο παίκτης, ξεπερνάει εύκολα τις 25 ώρες παιχνιδιού.
{PAGE_BREAK}

Μοιράζοντας πόνο με στύλ - Το gameplay

Στον πυρήνα του και στον τρόπο που αλληλεπιδρά με τον κόσμο του ο παίκτης, το Sleeping Dogs μοιάζει αρκετά –και αναπόφευκτα- με τα παιχνίδια GTA. Ωστόσο, καταφέρνει και αποκτά την δική του, ξεχωριστή προσωπικότητα μέσα από ορισμένες επιτυχημένες επιλογές. Πρώτη απ’ όλες, είναι το καλοδουλεμένο melee combat σύστημα που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε σχέση με τα όπλα, που κάνουν πιο αραιά την εμφάνισή τους. Ο Wei Shen είναι άριστος γνώστης πολεμικών τεχνών, κάτι που τον βοηθά στο να αντιμετωπίζει τις αντίπαλες συμμορίες.

Η δομή του συστήματος μάχης φέρνει αμέσως στο μυαλό το αντίστοιχο της Rocksteady στα παιχνίδια Batman, με τη χρήση combos, αλλά και του γνωστού counter όταν δεχόμαστε επίθεση. Η ροή της μάχης δεν είναι το ίδιο ομαλή όπως με αυτήν της Rocksteady, παρόλα αυτά όμως, ό,τι χάνει το αναπληρώνει με τις εντυπωσιακές κινήσεις του Wei, το slow motion, αλλά και τη χρήση των πάντα βίαιων και (ένοχα φυσικά…) απολαυστικών environmental kills.

sleeping_dogs_image_13-thumb.jpgΈτσι, πιάνοντας έναν εχθρό με το κουμπί Β, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το περιβάλλον για να τον βγάλουμε εκτός μάχης, όπως για παράδειγμα να τον κοπανήσουμε με τις πόρτες ενός αυτοκινήτου ή τα ντουλάπια ενός ψυγείου, να τον πετάξουμε πάνω σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος ή μέσα σε έναν σκουπιδοτενεκέ, ή, με τη δυνατότητα να σηκώνουμε κάποια αντικείμενα όπως μαχαίρια, λοστούς, τσάντες κλπ, να τον ξεφτιλίσουμε χαστουκίζοντάς τον μέχρι θανάτου με ένα ψάρι- άμεση συνέπεια της εκτόξευσης ενός εχθρού νωρίτερα πάνω σε ένα ενυδρείο!

Ένας ακόμα αντίπαλος, όμως, που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παίκτες, είναι η ιδιότροπη κάμερα, που συχνά πυκνά επαναστατεί και δεν ανταποκρίνεται όπως θα θέλουμε. Το shooting στοιχείο δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και αυτό λειτουργεί προς όφελος του παιχνιδιού, αλλά όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όπλα, είναι άκρως λειτουργικό και ικανοποιητικό, ενώ υπάρχει και ένα σύντομο slow motion που θυμίζει έντονα το bullet time της σειράς Max Payne.

sleeping_dogs_image_14-thumb.jpgΟ Wei μπορεί να επεκτείνει το «οπλοστάσιό» του μαθαίνοντας νέες κινήσεις μέσα από το "RPG" υπόβαθρο του παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει πως κάθε αποστολή, είτε κανονική είτε δευτερεύουσα, μας δίνει κάποιο experience, ως Cop και ως Triad, ανάλογα με τις πράξεις μας. Αν δηλαδή χτυπήσαμε κάποιον αθώο πολίτη ή καταστρέψαμε την περιουσία του (π.χ. το αμάξι του) χάνουμε πόντους ως αστυνομικοί, και κάτι αντίστροφα ανάλογο συμβαίνει με τη μπάρα του Triad. Η κάθε μπάρα αποτελείται από 10 levels, με το κάθε level να μας ξεκλειδώνει μια νέα κίνηση της αρεσκείας μας.

Τέλος, πολλές φορές θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάποιες καταδιώξεις χρησιμοποιώντας την τεχνική του παρκούρ, σκαρφαλώνοντας πάνω από τοίχους και υπερπηδώντας εμπόδια, σε κάτι που θυμίζει σε σημεία Assassin’s Creed. Εννοείται πως το αντίστοιχο σύστημα σκαρφαλώματος και parkour του Sleeping Dogs απέχει χιλιόμετρα από αυτό του AC, αλλά παραμένει λειτουργικό και εντυπωσιακό στα σημεία που πρέπει.

sleeping_dogs_image_15-thumb.jpgΜια τρίτη συνισταμένη είναι το Face Meter, και είναι ουσιαστικά ο τρόπος με τον οποίο βλέπει ο κόσμος τον Wei. Ανάλογα με το Face level μας, μπορούμε να αγοράζουμε ρούχα και αυτοκίνητα, αφού για παράδειγμα ένα χαμηλό face level δεν επιτρέπει να φορέσουμε ένα ακριβό ιταλικό κοστούμι και να αγοράσουμε ένα ακριβό αυτοκίνητο. Το σεβασμό του κόσμου κερδίζουμε κάνοντας κάποιες «χάρες» σε ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά μας ή κερδίζοντας αγώνες ταχύτητας κλπ. Φυσικά, δεν νοείται open world παιχνίδι στην μοντέρνα εποχή χωρίς οδήγηση ποικίλων οχημάτων.

Εδώ, δυστυχώς, το αποτέλεσμα αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα, κυρίως εξαιτίας της υπερ-απλοποίησης της οδήγησης αλλά και της ιδιότροπης κάμερας, η οποία δυσκολεύει και εδώ πολύ τον παίκτη.

{PAGE_BREAK}

Ωστόσο, η οδήγηση των αυτοκινήτων παραμένει ικανοποιητική αν παραβλεφθεί η έντονη arcade αίσθηση, κάτι που δεν ισχύει και για τον απογοητευτικό χειρισμό των μοτοσικλετών, και θα μπορούσαμε να πούμε πως, κατά κάποιο τρόπο, η οδήγηση γενικότερα δίνει μια έντονη αίσθηση έλλειψης physics. Εξάλλου, πώς μπορεί να δικαιολογείται το γεγονός πως πατώντας το κουμπί Χ, το αυτοκίνητό μας κάνει μια σχεδόν... αψυχολόγητη κίνηση προς την κατεύθυνση που επιλέγουμε, ώστε να χτυπήσουμε κάποιο άλλο όχημα ή το ότι η μετωπική σύγκρουση με τερματισμένο αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα θυμίζει σύγκρουση τούβλων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ένα διακριτικό online στοιχείο κάνει την εμφάνισή του μέσω ποικίλων challenges και του Social Hub, όπου καταγράφονται όλα τα στατιστικά μας (μέχρι και το πόσα κόκκαλα εχθρών έχουμε σπάσει!) και τα συγκρίνουμε σε leaderboards.

Τεχνικός τομέας

sleeping_dogs_image_16-thumb.jpgΌσον αφορά τον τεχνικό του τομέα, το Sleeping Dogs τα πηγαίνει αρκετά καλά. Τα γραφικά, χωρίς να κάνουν κάτι σπουδαίο, είναι ικανοποιητικά, με κάποια μέτρια textures, φαινόμενα pop-up, και το μέτριο draw distance να μην επηρεάζουν τη συνολική εικόνα, ενώ δεν εντοπίσαμε κάποια σημαντικά προβλήματα στο frame rate. Αυτό που ελπίζουμε να διορθωθεί είναι κάποια μικρά glitches και προβληματάκια όπως κολλήματα που συμβαίνουν συχνά πυκνά.

What makes a good man – Συμπεράσματα

Εν κατακλείδι, η United Front Games καταφέρνει να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα προέκυψαν κατά την ανάπτυξή του Sleeping Dogs και να κάνει την Activision αν όχι να μετανιώνει, σίγουρα να πεισμώνει που κράτησε αρνητική στάση στην ανάπτυξη του τίτλου. Κι αυτό το καταφέρνει προσφέροντας μια από τις πιο διασκεδαστικές και αξιόλογες open world εμπειρίες αυτής της γενιάς.

Το Sleeping Dogs, παρά τα ελλατώματά του, καταφέρνει μέσα από την ενδιαφέρουσα κεντρική ιστορία, το εντυπωσιακό και απολαυστικό σύστημα μάχης και την ακατάπαυστη δράση του, να υιοθετήσει επιτυχώς το στυλ των αντίστοιχων κινηματογραφικών ταινιών. Αν θέλετε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας, το Sleeping Dogs είναι αυτό που ψάχνετε. Επενδύστε άφοβα.

Χρήστος Λιάπης

Θετικά

 • Eνδιαφέρουσα κεντρική ιστορία
 • Εντυπωσιακό και απολαυστικό σύστημα μάχης
 • Έντονη κινηματογραφική αίσθηση

Αρνητικά

 • Ιδιότροπη σε σημεία κάμερα
 • Μέτριος χειρισμός οχημάτων
 • Κάποια τεχνικά προβλήματα και glitches

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (75 σχόλια)
 • Johnny55 Johnny55 12 Σεπτεμβρίου 2012  | 22:46

  Το παιχνιδι κατα την δικη μου την γνωμη ειναι αρκετα καλο.....σε αυτο που υστερει ειναι η οδηγηση η οποια ειναι αρκετα arcade style....και σε καποια αλλα σημεια τα οποια εχουν αναφερθει στο review....αυτο παντως που ειναι εξαιρετικο κατα την γνωμη μου ειναι το fighting style το οποιο εγω προσωπικα δεν εχω ξανασυναντησει σε κανενα αλλο παρομοιο παιχνιδι....σε οσους θελετε να το αγορασετε θα σας προτεινα να περιμενετε να πεσει λιγο η τιμη και μετα....μην ξεχνατε πως δεν υπαρχει multiplayer

 • Xzibit Xzibit 12 Σεπτεμβρίου 2012  | 19:01

  Εγώ έπαιξα το παιχνίδι σε DX12 και ήταν χάρμα οφθαλμών.

 • Λελεξ Λελεξ 12 Σεπτεμβρίου 2012  | 05:21

  καλο αλλα GTA δεν ειναι.....

  απλα και Λακωνικα

 • MIXALIS 13 MIXALIS 13 12 Σεπτεμβρίου 2012  | 02:34

  Εγω προτιμησα Darksiders 2 μιας και μου αρεσε το 1.Με αυτα που διαβαζω ομως εχω ψηθει καποια στιγμη να το δω.Το ντεμο το επαιξα αλλα δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα κιολας.Αλλο το ντεμο ομως κ αλλο το παιχνιδι.Θα συμφωνησω με voncroy περι βαθμολογιων αν κ θελω να επισημανω δεν ειναι μονο Eλληνικο φαινομενο αλλα ακομα κ σε μεγαλα sites σε οτι αφορα τις βαθμολογιες γινεται χαμος και παντα κ παντου υπαρχει γκρινια.Για αυτο ομως ειμαστε gamers ....και ειναι ωραιο να υπαρχει κ αυτο,αρκει να μην υπερβαινονται τα ορια παντα.

 • StathisSach StathisSach 11 Σεπτεμβρίου 2012  | 20:23

  Ένα εννιαράκι από μένα μιας και στο Pc που το τελείωσα δεν συνάντησα τεχνικά προβλήματα , glitches αλλά ακόμα και η κάμερα στα σημεία(σπάνια) που σε ''έχανε'' είναι άμεσα ελεγχόμενη από το παίχτη.(δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στις κονσόλες)...Επίσης όσο αφορά την οδήγηση(προσωπικά) δε θα ήθελα να δω κάτι διαφορετικό από την arcade αίσθηση που δίνει..τουλάχιστον σε τέτοιου τύπου παιχνίδι..! Αναμφισβήτητα πολύ καλό game για να περάσει κάποιος ευχάριστα τις ώρες του....

 • KTI_23 KTI_23 11 Σεπτεμβρίου 2012  | 16:16

  Μαλλον εχεις δικιο Seta...ισως στο μελλον να κανω μια προσπαθεια...

 • BewareOf BewareOf 11 Σεπτεμβρίου 2012  | 14:01

  Πολυ καλο review...συμφωνω σε ολα...δικαιη βαθμολογια κατ'εμε...

 • SetaShouji SetaShouji 11 Σεπτεμβρίου 2012  | 07:11

  Το demo δεν δείχνει απολύτως τίποτα πραγματικά..

 • Djbeast Djbeast 11 Σεπτεμβρίου 2012  | 05:02

  Το αγόρασα , το τερμάτισα , το απόλαυσα.
  Η έκπληξη της χρονιάς για εμένα.

 • Generalassault Generalassault 11 Σεπτεμβρίου 2012  | 02:50

  με αυτά που γνωρίζουμε οτι θα βγουνε τους επομενους μηνες, αυτο ειναι goty

 • A11 A11 11 Σεπτεμβρίου 2012  | 01:20

  Καλό άρθρο. Από ότι κατάλαβα το Sleeping Dogs είναι ένα αρκετά καλό open world game. Αυτό μου φτάνει.

 • KILL DOG KILL DOG 11 Σεπτεμβρίου 2012  | 00:28

  Απ'το demo με ενθουσίασε το παιχνίδι σίγουρη αγορά.

 • jim93 jim93 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 21:51

  Προσωπικα το παιχνιδι μπαινει αυτοματα στη goty υποψηφιοτητα.Και επισης σε καμια περιπτωση δεν μπορει να πει καποιος οτι το game δεν μπορει να συγκριθει με rdr.Μπορει και παραμπορει.

 • Finix Finix 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 21:17

  @nikeferrari. Αυτο που λες στο τελεφτεο σχολιο ειναι αναξιο σχολιασμου!!

 • KTI_23 KTI_23 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 20:44

  Καλος και δουλεμενος τιτλος αν και δεν ειχα ενθουσιαστει πολυ με αυτα που ειδα στο demo..Συμφωνω με τον Δημητρη παραπανω πως ενα τετοιο στουντιο καταφερε να πετυχε ενα τετοιο αποτελεσμα..Καλο το σεναριο απο αυτα που διαβαζω,καλη αστυνομικη ιστορια...

  Ωραιο review Χρηστο!!

 • Tomasz Tomasz 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 20:33

  Και στα δυο ειναι χαλια η οδηγηση για μενα :D Επισης για το αλλο θεμα πιστευω ο περισσοτερος κοσμος λεει βαθμολογια για να πει απλα την αποψη του οχι για να διορθωσει τον Reviewer. Και οπως και να εχει 8/10 σημαινει πολυ καλο παιχνιδι.

 • saxomania saxomania 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 20:25

  διαφωνώ με το (Μέτριος χειρισμός οχημάτων ) γιατί απλά η οδήγηση στo game είναι απολαυστική, δηλαδή στο GTA που τα οχήματα πάνε σαν βάρκα και η κάμερα όταν στριβης είναι άθλια, μην μιλήσω για την οδηγική συμπεριφορά μηχανής άστο καλύτερα , τη έπρεπε να του βάλουμε 7 επειδη δεν θέλω να συγκρίνω τα δύο παιχνίδια επειδη τα σπάνε και τα δύο και το καθένα έχει κάτι διφορετικό να μας δόση και είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια πιστεύω άξιζε μια καλύτερη βαθμολογία όχι πως to 8 είναι άσχημο αλλά πιστεύω η οδήγηση είναι στα +

 • zikezoos zikezoos 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 20:25

  Οπως τα λες και μεσα στο review: Ενα απο τα καλυτερα open world πιαχνιδια αυτης της γενιας! Ωραιο review Χρηστο, μπραβο σου! Οσο για την βαθμολογια.. Οντως ειναι χαζομαρα να ασχολουμαστε με 8αρια και 9αρια, ειδικα οταν προκειται για ενα τοσο καλο παιχνιδι.. Απλα το παιζουμε και το απολαμβανουμε.. Αλλα ειναι και κριμα να παιρνει π.χ. το GTA IV 10 και το Sleeping Dogs 8.. Οπως και να το κανουμε ειναι αδικο.. Τεσπα και παλι μπραβο για το review, συμφωνω με ολα! ;)

 • imortalicus imortalicus 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 20:24

  Γιουχάρισμα στην Activi$ion που ήθελε να βάλει ταφόπλακα σε ένα πολύ καλό παιχνίδι! :P Μ' αρέσει πολύ το setting του, με τις Triads και το βροχερό Hong Kong.Θα το τιμήσω σίγουρα όταν πέσει η τιμή του.

 • VonCroy VonCroy 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 19:59

  Καλό φαίνεται αν και δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ ή όχι.

  Έκανα σχόλιο για να ευχηθώ καλή αρχή στα reviews στον Χρήστο!
  Μην μασάς για την βαθμολογία, στο Ελληνικό internet είσαι, πάντα γίνεται αυτό και ποτέ δεν θα πάψει. ;)

  ΥΓ: Άσχετα με αυτά που είπα...ο Καλλίφας δεν έπρεπε να βάλει 9!

 • babinio13 babinio13 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 19:49

  Το μελλον του ανηκει...

 • Gamer-cy Gamer-cy 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 19:40

  +10000000000 NikeFerrari

 • pSyChOChRiS pSyChOChRiS 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 19:39

  Δεν προσπαθώ να δικαιολογηθώ για την βαθμολογία μου Γιώργο, αλλά να δικαιολογήσω την βαθμολογία- κάτι που κάνω φυσικά με το κείμενο.
  Απλά επειδή είδα παιδιά να προβληματίζονται, είπα να κάνω ένα σχόλιο σε περίπτωση που κάποιος βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος. :)

 • demis1994 demis1994 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 19:38

  Όμορφο review Χρήστο, μόλις το πετύχω με αρκετά μειωμένη τιμή θα το τιμήσω.

 • Gamer-cy Gamer-cy 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 19:30

  Πολύ καλό παιχνίδι, όπως το είδα τουλάχιστον, το έχει ο αδερφός μου, και μόλις το τερματίσει θα μου το δώσει να το παίξω ,(έχουμε ξεχωριστές συλλογές) και το demo μου ακόμα κατεβαίνει :P όπως και να έχει ωραίο το review , και ενδιαφέρων η ιστορία του Sleeping Dogs ,το παιχνίδι θα το αγοράσω αργότερα σε πτώση τιμής.

 • lawgiver lawgiver 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 19:29

  Χρήστο πολύ καλό review, μπράβο, μόλις πέσει η τιμή θα το πάρω γιατί προέχουν άλλα

 • Senzo Senzo 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 19:27

  +1 pSyChOChRiS

 • NikeFerrari NikeFerrari 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 19:25

  Εγώ θεωρώ λάθος Χρήστο να δικαιολογείσαι για την όποια βαθμολογία. Για λάθος πληροφόρηση ή διατύπωση στο review ή επεξήγηση ενος αρνητικού που έγραψες, καλώς, για βαθμολογία όμως, κακώς. Αυτή είναι, παίρνει υπόσταση απο το κείμενο που δεν "μπάζει" και όποιου του αρέσει.
  Αλοίμονο να λαμβάνετε και υπόψη απόψεις όπως πχ "το παιχνίδι είναι παιχνιδαρα αν έστω κάποιο site βαθμολογήσει το παιχνίδι κάτω απο 9 συγνώμη άλλα αυτή δεν θα έχουν ιδέα απο video games!"

 • pSyChOChRiS pSyChOChRiS 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 19:21

  Επειδή βλέπω πολλά σχόλια περί βαθμολογίας: Παιδιά, από τη στιγμή που είδα ορισμένα πράγματα που δεν μου άρεσαν, όφειλα να τα πω, και αυτά με την σειρά τους να επηρεάσουν την βαθμολογία. Η οδήγηση για παράδειγμα εμένα με χάλασε, απ' ότι βλέπω όμως σε πολλούς δεν έκανε αρνητική εντύπωση. Γούστα είναι αυτά.
  Μπορεί εν τέλει η βαθμολογία να μην "κάνει δικαιοσύνη" στο (οποιοδήποτε) παιχνίδι, θεωρώ όμως ότι το κείμενο είναι ξεκάθαρο και αρκετό για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του, ειδικά απο τη στιγμή που κάνω λόγο για ένα από τα καλύτερα open world παιχνίδια της τρέχουσας γενιάς. Και μόνο τον επίλογο να διαβάσει κανείς, παίρνει αυτό που θέλει.
  Και ξαναλέω: μην κολλάτε στις βαθμολογίες. Συμφωνώ οτι αυτό είναι που "χτυπάει" περισσότερο στο μάτι, αλλά αντιστρόφως ανάλογα είναι και αυτό που μετράει το λιγότερο.

 • SetaShouji SetaShouji 10 Σεπτεμβρίου 2012  | 19:09

  To τελείωσα χθες το βράδυ και τώρα κάνω ότι υπάρχει για να το πάω 100%. Από τους καλύτερους τίτλους που έχω παίξει σε αυτή τη γενιά και για εμένα φτάνει άνετα το GTA: SA. Είχε πολύ καλή και σοβαρή πλοκή, ωραίο shooting, ωραίο σύστημα πάλης, καλούτσικα γραφικά αλλά δυστυχώς τελείωσε.. GOTY για εμένα και φυσικά ένα διαμαντάκι από το πουθενά. Τα είπες πολύ σωστά Χρηστάρα. ;)