Ταυτότητα

Darksiders II

Darksiders II

Edition: N/A Genre: Action Διάθεση: Zegetron
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: Vigil Games Ημ. Έκδοσης: 24/08/2012
PEGI: 18 Εκδότης: THQ Πλατφόρμες: Wii U, Xbox 360, PlayStation 3, PC


Καλώς όρισες, αδελφέ Θάνατε

Με τον War, έναν από τους Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης, να κατηγορείται για τον πρόωρο ερχομό της και την ολοκληρωτική καταστροφή της ανθρωπότητας, ο Χάρος βγαίνει παγανιά για να αποκαταστήσει το όνομα του αδελφού του, όντας πεπεισμένος ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης. Χωρίς πολλές δικαιολογίες, πιστό στο κόμικ ύφος του, το Darksiders II ακολουθεί το οδοιπορικό ενός άκρως σαρκαστικού και καυστικού Θανάτου, μέσα σε ένα σύμπαν όπου η καλλιτεχνική του διεύθυνση δείχνει απελευθερωμένη από τις γκρίζες αποχρώσεις της μετά-αποκαλυπτικής Γης του πρωτότυπου, χτιζοντάς κόσμους με ενιαία θεματική και ντύνοντάς τους με σκοτεινές και εξαιρετικά ταξιδιάρικες αιθέριες μελωδίες.

Η Vigil συνέθεσε με το sequel ένα ακόμη παζλ gameplay ιδεών, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει. Με το πρώτο Darksiders παρέδωσε ένα απολαυστικό, παλιομοδίτικο action/adventure, μακριά από τα κινηματογραφικά μονοπάτια που κινείται αυτή η γενιά, κόβοντας και ράβοντας gameplay από τίτλους που καθιερώθηκαν μέσα από αυτό.

Καβάλα απάνω σε ίσκινα άλογα

darksiders_ii_new_image_03-thumb.jpgΑρεσκόμενη σε πειραματισμούς ως φόρο τιμής στις επιρροές της, διευρύνει τον κόσμο με μεγαλύτερους σε μέγεθος χάρτες σε σχέση με το πρωτότυπο, ώστε να μπορέσει να έχει όλο το χώρο να κάνει παιχνίδι με τα dungeons, την καρδιά και ψυχή του Darksiders 2. Αρκεί να πούμε ότι στα Forge Lands, τον πρώτο κόσμο που επισκέπτεται ο Death, βρίσκουμε περισσότερα σε αριθμό dungeons από όσα είχε όλο το Darksiders.  O σχεδιασμός τους έχει εμπλουτιστεί με ακόμα περισσότερα puzzle/platformer στοιχεία, με κάθε dungeon ξεχωριστά να δίνει έναν αριθμό σπαζοκεφαλιών που συνθέτουν ένα μεγαλύτερο γρίφο, η λύση του οποίου έρχεται μέσα από το συνδυασμό αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον, σωστής χρήσης των ειδικού εξοπλισμού του ήρωα και αρκετό σκαρφάλωμα και περπάτημα σε τοίχους.

Η δυσκολία τους είναι κλιμακώτη, ξεκινώντας από απλούς γρίφους στα πρώτα dungeons και καταλήγοντας σε πολυσύνθετους στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού -όταν και θα έχουμε στη διάθεσή μας τις περισσότερες από τις δυνάμεις του Death- χωρίς ποτέ να διακλαδώνονται ή να γίνονται επικίνδυνα περίπλοκοι. Σπάνια θα βρεθούμε να κάνουμε κύκλους σε ένα dungeon αναρωτούμενοι ποια πόρτα άνοιξε ο τάδε μοχλός.

darksiders_ii_new_image_04-thumb.jpgΤο level design παρέχει ευκολίες στον παίκτη, κάνοντας ξεκάθαρο σε ποια σημεία μπορεί να επιδοθεί σε platforming, πότε μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ειδικά αντικείμενα, ποιο κομμάτι του περιβάλλοντος ταιριάζει που. Επιπλέον, ο Dust, το κοράκι του Death, παρέχει ρόλο καθοδηγητή σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και χαθούμε. Η σχεδόν γραμμική ροή που ακολουθείται ίσως απογοητεύσει τους πιο μυημένους στο είδος, η αλήθεια είναι, όμως, ότι είναι τόσο ακαριαίος ο ρυθμός μετακίνησης από dungeon σε dungeon που κάτι πιο απαιτητικό ίσως θα κούραζε, λειτουργώντας εις βάρος της διασκέδασης.

Τα dungeons τροφοδοτούν τα main και side quests, δίνοντας δευτερεύοντα ρόλο στην εξερεύνηση του κόσμου με το πιστό μας άτι, τον Despair. Οι fast travel επιλογές δεν αφήνουν άλλωστε πολλά περιθωρία. Υπάρχουν σημαντικοί χαρακτήρες στους οποίους θα επιστρέφουμε ξανά και ξανά για την ολοκλήρωση κάποιων side quests συλλογής αντικειμένων, πέραν όμως τούτου, ο χάρτης εξυπηρετεί κυρίως μέσο μετακίνησης της πλοκής από σημείο σε σημείο, με κάποια μυστικά στην πορεία προς ανακάλυψη, στοιχείο που απογοητεύει σε σχέση με τον τρόπο που ενσωμάτωνε την εξερεύνηση στις μετακινήσεις ο πρώτος τίτλος.

Κιόθε χτυπάει ο Χάροντας, το αίμα τράφο κάνει

darksiders_ii_new_image_05-thumb.jpgΜε την προσθήκη αντικειμένων που μπορεί να φορέσει ο ήρωας -καθώς και τις εξειδικεύσεις που μπορεί να δώσει στον τρόπο παιχνιδιού του- το Darksiders II δείχνει να θέλει να βαδίσει επάνω σε RPG μονοπάτια. Στο μενού των Skills παρέχονται οι επιλογές Harbringer και Necromancer, όπου με κάθε επίτευξη νέου επιπέδου ή μέσα από την ολοκλήρωση κάποιων side quests, θα κερδίζουμε πόντους που μπορούμε να ξοδέψουμε, χτίζοντας τον τρόπο παιχνιδιού του ήρωά μας. Ο πρώτος βασίζεται περισσότερο στο φρενήρη ρυθμό που μπορεί να δώσει ο Death στις μάχες, με έμφαση στα γρήγορα χτυπήματα και την αποφυγή, ενώ ο δεύτερος ποντάρει σε πιο κοντρολαρισμένες καταστάσεις, με την επίκληση ζόμπι που απασχολούν τους αντιπάλους και εστίαση περισσότερο στις μαγικές ικανότητες.

Οι βασικές ικανότητες των Skills γίνονται διαθέσιμες φτάνοντας στο απαιτούμενο επίπεδο, έχοντας ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να αλλάξουμε τις επιλογές μας επισκεπτόμενοι τον Vulgrim για ανακατανομή των πόντων, καθώς και να φτιάξουμε έναν υβριδικό τρόπο παιχνιδιού, επιλέγοντας ικανότητες και από τα δύο Skill Trees.

{PAGE_BREAK}

Τα RPG στοιχεία στο Darksiders II ισχυροποιούνται ακόμα περισσότερο με τη δυνατότητα να φορέσουμε αντικείμενα σε διάφορα σημεία του σώματος του ήρωά μας, με το looting να παίζει κυριάρχο ρόλο, βρίσκοντας πλειάδα αντικειμένων από τα κουφάρια των εχθρών, σε διάσπαρτα σεντούκια στον κόσμο ή αγοράζοντας σε vendors. Στοιχείο που ξεχωρίζει είναι τα Possessed όπλα, με τα οποία μπορούμε να συνθέσουμε τα δικά μας στατιστικά, καταστρέφοντας και απορροφώντας τις ιδιότητες άλλων όπλων.

Το δε οπλοστάσιό μας χωρίζεται σε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα όπλα, με τα δρεπάνια – φυσιολογικά – να αποτελούν το βασικό μέσο μεταφοράς των αντιπάλων στον άλλο κόσμο και τα δευτερεύοντα να χαρακτηρίζονται από το γρήγορο ή τον αργό ρυθμό εκτέλεσης των animations.

Darksiders_II_image_01-thumb.jpgΟι συνδυασμοί που μπορούν να προκύψουν μέσα από τις επιλογές skills και εξοπλισμού είναι αρκούντος ικανοποιητικές για έναν τίτλο με αμιγώς RPG στοιχεία, δεν μπορεί όμως να κρυφτεί η άτσαλη εφαρμογή τους, αφού το loot δεν γίνεται scale με το level του ήρωα, με αποτέλεσμα αντικείμενα που βρίσκουμε σε side quests που αφήσαμε για αργότερα, να μας είναι άχρηστα, καταλήγοντας να έχουμε ένα πουγκί γεμάτο χρυσό περισσότερο από όσο πραγματικά χρειαζόμαστε. Επίσης, με τις σωστές επιλογές στατιστικών στην δημιουργία ενός Possessed όπλου, εύκολα μπορούμε να χτίσουμε έναν Death που, στο Normal επίπεδο δυσκολίας, να φαντάζει πανίσχυρος.

Τοποθετούμενος στο σύστημα μάχης, ο Death είναι απολαυστικός. Η λυσσαλέα ορμή που επιδεικνύει ο ήρωας οφείλεται στην αντικατάσταση της απορρόφησης χτυπημάτων με αυτή της αποφυγής τους, καθώς και στο μεράκι που επέδειξαν οι developers στα animations, παραδίδοντας μια διαφορετική αλλά εξίσου ολοκληρωμένη προσωπικότητα με αυτή του αδελφού του.

Darksiders_II_image_05-thumb.jpgΚαι αν σε αναμετρήσεις με μεμονωμένους αντιπάλους -όπως στις περιπτώσεις των bosses- το hack’n’slash δουλεύει σχεδόν απροβλημάτιστα, με το σωστό συγχρονισμό στις κινήσεις αποφυγής να αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του, σε εκείνες με αγέλες εχθρών οι μηχανισμοί φανερώνουν τις αδυναμίες τους. Το κεντράρισμα σε ένα στόχο αρχίζει να αποτελεί θέμα για τον παίκτη λόγω της κακής υλοποίησης στα πλάνα της κάμερας που δεν βοηθούν το οπτικό του πεδίο, με αποτέλεσμα ο δεξιός μας αντίχειρας να μένει μονίμος καρφωμένος στο δεξί stick του gamepad, παλεύοντας με τις γωνίες λήψης.

Επίσης, η εκτέλεση μαγικών ικανοτήτων -ενώ έχουμε ήδη κεντραρισμένο τον αντίπαλο- μόνο κράμπες στα δάχτυλα μπορεί να μας προσφέρει. Το interface του χειρισμού είναι παραφορτωμένο με λειτουργίες και shortcuts, που ακόμα και μετά από ένα σεβαστό αριθμό ωρών, στις περίπου 25 που διαρκεί ο τίτλος, είναι ικανό να δυσκολέψει τον παίκτη να το κάνει κτήμα του.

Darksiders_II_image_03-thumb.jpgΗ απόκριση σε γενικές γραμμές είναι σφιχτοδεμένη. Παραφωνίες θα βρούμε στα platform σημεία, όπου πρέπει να είμαστε ακριβείς στις κινήσεις μας, χωρίς ιδιαίτερες βιασύνες, μιας και εύκολα μπορούμε να βρεθούμε στο κενό. Βέβαια, ο Θάνατος δεν γίνεται να πεθάνει, επομένως μια λάθος κίνηση δεν μας κοστίζει τίποτα, καθώς μεταφερόμαστε αμέσως στο σημείο που χάσαμε. Επίσης, ξεκινώντας ένα combo στη μάχη, δεν μπορούμε να το σταματήσουμε ακαριαία. Πατώντας να αποφύγουμε κάποιο χτύπημα, πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει το animation, ενώ υπήρξαν ελάχιστες στιγμές που χρειάστηκε να δώσουμε εις διπλούν την ίδια εντολή στον Death, φαινόμενο που παρατηρήθηκε στις επιλογές μαγικών κινήσεων.

Το σύστημα ελέγχου του τίτλου γίνεται ακόμα πιο δύστροπο για τους PC users, επομένως, προς πάσα ψυχική ηρεμία, το gamepad προτείνεται αντί πληκτρολογίου-ποντικιού. Στα τεχνικά θέματα να προσθέσουμε μερικά drops στα frame rates σε κάποιες περιοχές, αν και γενικά το παιχνίδι τρέχει απροβλημάτιστα, καθώς και μερικά παγώματα/ κρασαρίσματα (συνολικά έξι στον αριθμό κατά τη διάρκεια του πρώτου μας playthrough).

Η τραγωδία του θανάτου

Η ανάδειξη των αδυναμιών στη μη ρευστή υλοποίηση των gameplay μηχανισμών στερεί κάτι από τη συνοχή του Darksiders II, ενώ σχεδιαστικές επιλογές όπως η ενσωμάτωση RPG στοιχείων μπορούν να εγείρουν ερωτηματικά στην ισορροπία της δυσκολίας των μαχών, θέμα βέβαια που συνειδητά ξεπερνάμε, αφού το ζουμί του τίτλου βρίσκεται στην παρατηρητικότητα και αντίληψη του παίκτη στα ζητούμενα που θέτουν οι γρίφοι.

 

Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια της Vigil καταφέρνει ξανά να εντυπωσιάσει με το θράσος της να αναμείξει ακόμα περισσότερο τα συστατικά του τίτλου της. Το Darksiders II έχει να προσφέρει κάτι σε όλους και αποτελεί ένα φόρο τιμής σε αγαπημένα videogames. Σίγουρα θα θέλαμε την περιπέτεια του Death πιο συγκροτημένη και περισσότερο γυαλισμένη στα σημεία, όμως η απόλαυση που προσφέρει είναι εγγυημένη.

Οδυσσέας Γιαννιώτης

Θετικά

 • Τα dungeons. Ο λόγος ύπαρξης του Darksiders II
 • Σκοτεινός, καρτουνίστικος, πανέμορφος κόσμος
 • Υψηλού επιπέδου soundtrack
 • Καλός ρυθμός παρά τη μεγάλη διάρκεια του τίτλου
 • Το New Game+ προσθέτει στην αντοχή του
 • Ένα gameplay αμάλγαμα από καταξιωμένους τίτλους όπως τα The Legend of Zelda, Prince of Persia, Diablo, Shadow of the Colossus, Soul Reaver...

Αρνητικά

 • ...που στερούν δυναμική υπόσταση στον τίτλο λόγω της ακατέργαστης εφαρμογής τους
 • Η ιστορία χάνεται κάτω από το βάρος του gameplay
 • Tεχνικά θεματάκια με πτώση των frames, κρασαρίσματα και συχνά loading times
 • Δύναται να γίνει κατάχρηση των RPG στοιχείων, δημιουργώντας ανισορροπίες στο σύστημα μάχης
 • Κακές λήψεις της κάμερας κατά τη διάρκεια των μαχών

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (62 σχόλια)
 • epinephrineGR epinephrineGR 18 Νοεμβρίου 2012  | 20:09

  Ίσως άτοπο που σχολιάζω μετά από τόσο καιρό αλλά ας συνοψίσω την εμπειρία μου:
  - Η τεράστια κλίμακα είναι υπερβολική και κουράζει, κυρίως γιατί η ιστορία πήρε δευτερεύοντα ρόλο.
  - Όσα καλά λόγια ακούτε για art & soundtrack είναι αλήθεια. Απλά ανατριχίλα.
  - Σχετικά εύκολο στο apocalyptic, το nightmare mode το ξεχάσατε?
  - Το rpg στοιχείο καλοδεχούμενο και δίνει λόγο για new game+.
  - Επιτέλους platinum, ευτυχώς το έπαιξα μετά το patch και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα καθ' όλη τη διάρκεια που το έπαιζα.

  Υ.Γ. Το Darksiders 1 είχε αυτή τη μαγεία που με έκανε να ξανασχοληθώ με τα videogames μετά από αποχή μηνών.

 • iBladeGR iBladeGR 21 Οκτωβρίου 2012  | 15:37

  Επικο παιχνιδι και οντως πολλεσ ικανοτητες... η αγαπημενη μου ειναι που χωριζεται σε 2 death clones ...... με απογοητευσε λιγο το σεναριο.. περιμενα πολυ αναφορα στον War και τη συμμετοχη του στο παιχνιδι.Ακομα και οι αλλοι χαρακτηρες ,οπως τον Samael και Vulgrim ,δεν τον αναφεραν πολυ .....

 • giannis makris giannis makris 19 Σεπτεμβρίου 2012  | 13:08

  ooo σε ευχαριστω πολυ μελκορ !!

 • melk0r melk0r 18 Σεπτεμβρίου 2012  | 20:57

  Kάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα βρεις έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Vulgrim - γνωστή μουτσούνα από το πρώτο παιχνίδι - όπου μπορείς να αγοράσεις/πουλήσεις αντικείμενα. 'Οταν διαλέξεις να αγοράσεις, η πρώτη επιλογή ονομάζεται "respec" και κοστίζει 1.000 coins. Αγοράζοντας το αντικείμενο "respec" αυτομάτως όλοι οι πόντοι που έβαλες στα Skills διαγράφονται, έτσι ώστε να επιλέξεις από την αρχή διαφορετικά.

 • giannis makris giannis makris 18 Σεπτεμβρίου 2012  | 14:25

  καλημερα σας παιδια! μπορει καποιος να μου πει πως γινεται αυτο??:''επισκεπτόμενοι τον Vulgrim για ανακατανομή των πόντων''..

 • Cratos Cratos 17 Σεπτεμβρίου 2012  | 21:11

  Σίγουρη αγορά αλλά μετά το Darksiders 1 ...

 • Jonny-S72 Jonny-S72 15 Σεπτεμβρίου 2012  | 13:40

  Κι όμως απ΄τον σκληρό το έπαιξα.Απ'ότι φαίνεται δεν έχει και τόσο σημασία από που θα το παίξεις.Θα περιμένω κάποιο update ,μήπως και διορθωθούν τα όποια λάθη υπάρχουν στο παιχνίδι πριν το ξανα-ξεκινήσω.

 • auron12 auron12 15 Σεπτεμβρίου 2012  | 12:40

  Jonny-S72 το επαιξες απο τον σκληρο η απο τον δισκο;Γιατι πιθανον απο τον σκληρο πολλα απο τα προβληματα που αναφερεις να τα ειχες γλυτωσει.

 • Jonny-S72 Jonny-S72 14 Σεπτεμβρίου 2012  | 04:42

  To παιχνίδι το τερμάτισα πρόσφατα στο Normal και θα το πιάσω και σε Apocalyptic.
  Δυστυχώς ΚΑΙ στην έκδοση για 360 το παιχνίδι έχει bugs και εγώ συνάντησα 3 ,το ένα έκ των οποίων με ανάγκασε να ξεκινήσω το παιχνίδι απ΄την αρχή ,καθώς δεν εμφανίστηκε ένας χαρακτήρας που έπρεπε να εμφανιστεί πρίν το τέλος του 1ου Chapter στα Forge Lands.Τα άλλα δύο είχαν να κάνουν με α) ένα sidequest που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί και β)ο Death να έχει "σφηνώσει" στο σκηνικό σε κάποιο Boss Fight αλλά αυτά δεν ήταν αποτρεπτικά για να μην συνεχίσω το παιχνίδι ,καθώς με ένα φόρτωμα του τελευταίου checkpoint διορθώθηκαν.

  Προσωπικά το βρήκα πιο πλούσιο και πιο περιεκτικό απ΄το 1ο Darksiders και έτσι πρέπει να είναι και ένα καλό sequel.Μου άρεσε το γεγονός ότι δίνει έμφαση στο RPG στοιχείο και ότι μπορείς να βελτιώσεις συγκεκριμένες κατηγορίες όπλων (με τον χαρακτηρισμό possessed) θυσιάζοντας άλλα όπλα.Επισης έχει ένα ιδιαίτερο οπτικό στυλ και αρκετή ποικιλία εχθρών/καταστάσεων.Η μουσική είναι μαγεία,απ΄τα καλύτερα soundtracks που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια και δίνει στο παιχνίδι μια υποβλητική ατμόσφαιρα.Το platforming τμήμα είναι καλό,αλλά με κούρασαν λίγο οι γρίφοι (λίγο το παράκαναν νομίζω αν και έχουν αρκετό ενδιαφέρον).Η δυσκολία μου φάνηκε σωστή,αν και οι βετεράνοι του είδους ίσως το βρούν λίγο έυκολο,αλλά υπόψιν ότι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε να κάνετε μεγάλα combos αν θέλετε να έχετε πιθανότητες να δείτε το τέλος του παιχνιδιού χωρίς πολλά retries.Παραδόξως τα sidequests είναι συχνά πολύ πιο δύσκολα απ΄το κυρίως παιχνίδι (πχ ο Deposed King στο 2ο κεφάλαιο).Αν έχεις ωστώσο τα σωστά όπλα,το παιχνίδι γίνεται ευκολότερο προς το τέλος,αν και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

  Συνολικά τα θετικά στοιχεία του τίτλου (ιδιαίτερο στυλ,μουσική,διάρκεια,ποικιλία) υπερτερούν των αρνητικών του.Η THQ & η Vigil Games όμως πρέπει να διορθώσουν οπωσδήποτε τα διάφορα Bugs που έχει το παιχνίδι,γιατί αλλιώς πηγαίνει χαμένο.Ετσι όπως είναι,είναι τυχερός όποιος το τερματίσει χωρίς να αντιμετωπίσει ούτε ένα τεχνικό πρόβλημα!

 • chrisstavrakis chrisstavrakis 14 Σεπτεμβρίου 2012  | 04:15

  ωραιος και ο θανατος δε λεω αλλα ειμαι οπαδος του war!

 • Vagelaras Vagelaras 14 Σεπτεμβρίου 2012  | 01:38

  Aαα Jesper Kyd εγκυηση !

 • Mournblade Mournblade 14 Σεπτεμβρίου 2012  | 00:48

  Στο πρώτο 5ωρο του παιχνιδιού, τολμώ να πω οτι ξεκίνησε το ίδιο μουδιασμένα όπως το πρώτο 2ωρο του Darksiders I. Θεματάκια με τη κάμερα , screen tearing , απότομο animation και πολύ...prince of persia (οχι απλός δανεισμός,αρπαγή θα έλεγα!). Βέβαια το πρώτο στη συνέχεια το λάτρεψα επομένως πιστεύω οτι θα δείξει την αξία του ο τίτλος αφού το προχωρήσω λίγο ακόμα! Το art όμως ειναι μαγεία..Θέλω να το λατρέψω, ελπίζω να με αφήσει!

 • KTI_23 KTI_23 13 Σεπτεμβρίου 2012  | 16:48

  @bewareof: νομιζω πως υπερβαλεις λιγακι..

 • Killerman Killerman 13 Σεπτεμβρίου 2012  | 16:36

  @BewareOf θα συμφωνήσω μαζί σου ...

 • BewareOf BewareOf 13 Σεπτεμβρίου 2012  | 15:41

  env0y Εγω με μετριο pc με μια gt430 ουτε frame επεφτε ουτε κρασαρε ποτε το παιχνιδι...συγγνωμη που θα γινω λιγο πικροχολος αλλα διαβαζω πολλα...το skyrim που παρολο που το εκανα 200 ωρες αυτο επρεπε να παρει ενα 8αρι και ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΝ ΕΤΗ 2012...που ηταν ενα παιχνιδι με χαλια σεναριο...τους ιδιους εχθρους συνεχεια μα συνεχεια τα ιδια dungeons συνεχεια,τους ιδιους γριφους(λεμε τωρα γρφους) συνεχεια...ασε απο bugs να μην μιλησω...στα loading πηγαινες εκανες καφε...στα ξαφνικα κολλουσε συνεχεια...
  Με λιγα λογια και συγγνωμη για το μεγαλο post αλλα πρεπει να ειμαστε ευχαριστημενοι που μια εταιρια που στα ορια της χρεωκοπιας εχει μεν τα προβληματακια του αλλα εφτιαξε ενα consolατο παιχνιδι με φοβερο optimization(και με ενα μαπα pc το παιζεις ανετα)...αυτη εινα ιη γνωμη μου βεβαια...

 • env0y env0y 13 Σεπτεμβρίου 2012  | 14:26

  +1 Machine Gum Τα είπες όλα!! Το παιχνίδι μπορεί να έχει δυνατό backround και φοβερό story αλλά ενώ η συνταγή ήτανε καλή βγάλανε το φαγητό άψητο. Και αυτό δεν είναι θέμα κονσόλας γιατί και στα δυνατά PC τα ίδια και χειρότερα κάνει.

  Τα forum της THQ πήρανε φωτιά από τα κραξιδεια που φάγανε από τους χρήστες. Όπου και να γράψεις σε μηχανή αναζήτησης Darksiders II θα υπάρχει και η λέξη PROBLEM.

  Tεχνικά θεματάκια με πτώση των frames, κρασαρίσματα και συχνά loading times ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΝ ΕΤΗ 2012

  Κακές λήψεις της κάμερας κατά τη διάρκεια των μαχών ΤΙΤΛΟΣ ΜΕ ΓΡΙΦΟΥΣ ΚΑΙ HACK N SLASH BATTLE ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΜΕΡΑ?? WTF PEOPLE???

  Για το 8 που του έβαλε ο Οδυσσέας πρέπει να έχει πολύ καλή ψυχή το παλικάρι.

  7 δαγκωτό του χρειάζεται...

 • Crypton-R- Crypton-R- 13 Σεπτεμβρίου 2012  | 12:21

  Ωραίο review, αν και το παιχνίδι με άφησε τελείως αδιάφορο. Το πρώτο μέρος του παιχνιδιού μου άρεσε καλύτερα. Δεν ξέρω, αυτό μου φάνηκε πολύ εύκολο, πολύ απλό, τα γραφικά του μου φάνηκαν λίγο ξεπερασμένα, επίσης το tearing είναι άλλο ένα πρόβλημα, και μου την έσπασε που πολεμούσα τα ίδια τέρατα μέχρι να φτάσω στο 1ο boss. Μετά το σταμάτησα. Διάβασα τα σχόλια σας και είπα να του δώσω άλλη μια ευκαιρία σε Apocalyptic και με κλειστό το V-Sync. Ελπίζω να με κρατήσει αυτή τη φορά.

 • Geo4ever Geo4ever 13 Σεπτεμβρίου 2012  | 04:37

  Πραγματικά ένα από τα πιο εύστοχα review που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό συμφωνώ 100%, δε θα τα έλεγα καλύτερα.

 • Vagelaras Vagelaras 13 Σεπτεμβρίου 2012  | 01:57

  Φαινεται υψηλης ποιοτητας παιχνιδι αλλα πρεπει να ασχοληθω πρωτα με το 1ο.

 • KTI_23 KTI_23 12 Σεπτεμβρίου 2012  | 23:09

  Tεραστιο και χορταστικο,ειναι πολυ καλος τιτλος και θα πρεπει να βρισκεται σε καθε συλλογη ιδιως με τετοια συλλεκτικη..:D..υπεροχα dungeons,ομορφο art direction,soundtrack και ικανοποιητικο lore με rpg στοιχεια με γρηγορες μαχες και καλο ρυθμο ειναι πολυ καλος συνδυασμος..τα αρνητικα ειναι αυτα που αναφερει και ο Ody στο κειμενο κακη καμερα στα bosses μαλιστα,καποια τεχνικα προβληματα ενω καποιες φορες μου φαινεται πως παραλειπεται η ιστορια για λιγο..
  παντως αξιζει καθε ευρω του,μην το χασετε!
  Πολυ καλο το review Οδυσσεα!!

 • BewareOf BewareOf 12 Σεπτεμβρίου 2012  | 23:01

  Καταπληκτικο παιχνιδι...τεραστιο...και επιτελους ενα παιχνιδι με γριφους....και μονο που θυμιζει λιγο zelda φτανει...
  Α επισης οσοι το παιζουν σε pc και τους ενοχλει το tearing ας κανουν την επιλογη v-sync force on στο nvidia/ati panel γιατι η επιλογη v-sync μεσα στο παιχνιδι δεν κανει απολυτως τιποτα...

 • SetaShouji SetaShouji 12 Σεπτεμβρίου 2012  | 21:15

  Το έχω στο ράφι και περιμένει!

 • john kratos john kratos 12 Σεπτεμβρίου 2012  | 20:08

  Το αγορασα και εγω και ανυπομονω να το αρχισω.Και το πρωτο μου αρεσε πολυ και το ευχαριστηθηκα.Απο οτι διαβαζω απο τα παιδια αξιζε η αγορα του και το σαβ/κο θα το λιωσω!!!Και φυσικα πολυ καλο το review βεβαια μην το ξεχασω.

 • auron12 auron12 12 Σεπτεμβρίου 2012  | 19:51

  Οδυσσεα με αυτο το review την γλυτωσες στο παρα τριχα την οργη του Death!!
  Το παιχνιδι για οσους επαιξαν το πρωτο ειναι τοσο διαφορετικο αλλα και τοσο παραξενα οικειο.Το πρωτο το αγαπησα,το δευτερο προσωπικα θεωρω πως ειναι τουλαχιστον ισαξιο του.Θυμιζει ακομα περισσοτερο soulreaver κατι το οποιο ειναι υπεροχο για εμενα.Μερικες φορες νομιζα πως επαιζα με τον raziel..Τεραστιο παιχνιδι,τεραστιο.Επισης για οσους παραπονιουνται για τον βαθμο δυσκολιας δεν επεσαν πανω σε καποια sidequest bosses για αυτο μαλλον μιλανε.Γιατι με 15 level και αρκουντως αρματωμενο death και με την πρωτη ροπαλια να ....βλεπεις τα ραδικια αναποδα,δεν το λες και βολτα στο παρκο.
  Υπεροχο art direction και το στοιχειο epic στο κοκκινο με εναν death τοσο προσγειωμενο και "τραγικο" στην προσπαθεια του να σωσει την ζωη του αδελφου του...
  Γα εμενα το καλυτερο παιχνιδι της χρονιας.Εντυπωσιακο,τεραστιο,επικο,ταξιδιαρικο,ακρως πορωτικο,και ανατριχιαστικα μελωδικο.
  Επισης εμπειρια ζωης:Η ανατριχιλα που μου προκαλεσε η τελευταια μαχη του πρωτου μερους του παιχνιδιου πανω στο περηφανο ατι μου, ηταν απιστευτη.Δεν λεω κατι παραπανω για αυτους που δεν το επαιξαν ακομα αλλα ποσο πιο epic μπορει να γινει ενα παιχνιδι;;

 • Gamer-cy Gamer-cy 12 Σεπτεμβρίου 2012  | 19:31

  Το παιχνίδι το αγόρασα είδη και είναι στο ράφι μου, τερμάτισα το πρώτο πριν καιρό και θα μπω στον κόσμο του 2 λίαν συντόμως , Φοβερό το review του οδυσσεα αναλυτικότατο ,φαινεται να το βελτίωσαν αρκετά το παιχνίδι μετά το είδη καλό πρώτο

 • ground4270 ground4270 12 Σεπτεμβρίου 2012  | 19:02

  Με μια λεξη..."Epic"
  Thank you for the wonderfull journey.
  Εκρηκτικος συνδυασμος γριφων και δρασης, καθιστουν το παιχνιδι ακρως εθιστικο.
  Οσοι το παιζετε σε pc, ενεργοποιηστε μεσα απο το πανελ της Nvidia to ambient occlusion.
  Μαγικο παιχνιδι και ενα απο τα καλυτερα soundtracks ever.

 • Johnny8565 Johnny8565 12 Σεπτεμβρίου 2012  | 18:42

  Πολυ ωραιο review, και εγω με την πρωτη πτωση τιμης παει για αγορα.

 • lawgiver lawgiver 12 Σεπτεμβρίου 2012  | 18:22

  Με τη πρώτη πτώση τιμής το τσιμπάω γιατί το πρώτο το λάτρεψα, πολύ κατατοπιστικό review

 • Machine_Gum Machine_Gum 12 Σεπτεμβρίου 2012  | 17:51

  @ mortalgod οι κονσολες μια χαρα θα επρεπε να τρεχουν το παιχνιδι γιατι οχι απλα δεν κανει τιποτα εντυπωσιακο ή αξιο λογου τεχνικα αλλα εχουν ριξει τη μηχανη γραφικων σε παρα πολλα θεματα χωρις να μπορει να αποδωσει τα αναμενομενα (σταθερα 30fps) - sub-HD αναλυση, φτηνη και πολυ μετρια λυση anti-aliasing (ουτε καν FXAA), ανυπαρκτο anisotropic filtering και μετρια textures...για τιτλο του 2012 θα ελεγα οτι ο τεχνικος τομεας συνολικα (γραφικα ΚΑΙ frame-rate) ειναι μετριος στην καλυτερη οποτε κομματακι δυσκολο να δειχνουν οι κονσολες την ηλικια τους με τον συγκεκριμενο τιτλο.

 • deathgod1992 deathgod1992 12 Σεπτεμβρίου 2012  | 17:39

  Πολυ καλο review !To εχω στα υποψην μου..