Ταυτότητα

FIFA 13

FIFA 13

Edition: N/A Genre: Sports Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-22 Ανάπτυξη: EA Canada Ημ. Έκδοσης: 28/09/2012
PEGI: 3 Εκδότης: Electronic Arts Πλατφόρμες: Wii U, PS Vita, Nintendo 3DS, Xbox 360, Wii, PSP, PlayStation 3, PC, Nintendo DS


Η πιο ολοκληρωμένη ποδοσφαιρική εμπειρία βιντεοπαιχνιδιού...μέχρι την επόμενη

H EA την τελευταία πενταετία έχει ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη όσον αφορά τα αθλητικά της παιχνίδια. Σε άλλα τα έχει καταφέρει και σε άλλα όχι, αλλά το FIFA 13 αποτελεί αδιαμφισβήτητα το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο βιντεοπαιχνίδι που εξέδωσε η EA Sports. Το τέλος της τρέχουσας γενιάς διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον, αυτό όμως δεν δείχνει να εμποδίζει την ΕΑ από το να εμπλουτίζει συνεχώς με νέα στοιχεία τα παιχνίδια ποδοσφαίρου FIFA, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε κάθε χρόνο την κυκλοφορία τίτλων καλύτερων από των περσινών. Οι αλλαγές μπορεί να μη γίνονται άμεσα αντιληπτές, αλλά είναι αρκετές για να μας "αναγκάσουν" να βάλουμε το FIFA 12 στο ...ντουλάπι της ιστορίας.

Οι προσθήκες και οι διαφορές

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος θα ξεκινήσουμε από τις πολλά υποσχόμενες νεοφερμένες προσθήκες του FIFA 13. Ενώ πέρσι είχαμε να μιλάμε για την "Impact Engine" και την αναβαθμισμένη άμυνα "Tactical Defense", φέτος θα αναφερθούμε στο "First touch control", μια σπουδαία ιδέα, η οποία προσθέτει δεκάδες πόντους ρεαλισμού και μετατρέπει κάθε αγώνα, κάθε φάση, σε κάτι μοναδικό, μιας και η εξέλιξή τους μπορεί να πάρει διαφορετική τροπή από αυτή που επιθυμούμε.

fifa-13-image-01-thumb.jpg Η EA Sports Canada αποφάσισε να κάνει την πρώτη επαφή με την μπάλα πιο ρεαλιστική και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως το κατάφερε. Τί είναι όμως αυτή η προσθήκη; Για παράδειγμα, εάν ελέγχουμε τον Xavi και δώσουμε μια πάσα ακριβείας στον αμαρκάριστο Messi, τότε η πρώτη επαφή του Messi θα είναι ένα απαλό χάδι, ένα μαγνήτισμα της μπάλας. Εάν όμως η πάσα είναι κακή ή ο αποδέκτης της είναι ο... Σπυρόπουλος τότε η εξέλιξη της φάσης θα είναι τελείως απρόβλεπτη, καθώς μπορεί να επιτύχουμε αυτό που είχαμε σκοπό, αλλά το πιο πιθανό είναι ένα κάκιστο κοντρόλ, που μπορεί να καταλήξει σε ασίστ προς τον αντίπαλο παίκτη που μας μαρκάρει.

Ο ρεαλισμός, εν κατακλείδι, σε αυτή την προσθήκη χρίζει πολλών συγχαρητηρίων μιας και η εξέλιξη της φάσης εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, όπως η ικανότητα του αποδέκτη, η καλή πάσα προς αυτόν, καθώς και η πίεση των αμυνομένων ποδοσφαιριστών. Εμπλουτισμένη είναι (και φέτος) η ΑΙ των ποδοσφαιριστών μας. Τόσο αμυντικά, αλλά και επιθετικά.

fifa-13-image-02-thumb.jpgΣτον τομέα της επίθεσης, ειδικά, είναι προφανές το "λίφτινγκ", μιας και οι συμπαίκτες μας φαίνεται να "διαβάζουν" καλύτερα τους αντίπαλους αμυντικούς και τυχόν "κενά" στην αμυντική τους διάταξη, κάνοντας ορθολογικές κινήσεις προς την αντίπαλη εστία, ανοίγοντας χώρους ή κινούμενοι στους κενούς χώρους. Τα λάθη φυσικά δεν λείπουν και δυστυχώς είναι τα ίδια που συναντήσαμε και πέρσι, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι της ΕΑ δεν ασχολήθηκαν ιδιαιτέρως με αυτά, αλλά αντιθέτως έδωσαν προτεραιότητα στην προσθήκη νέων στοιχείων.

Καταρχάς, η AI των αντιπάλων "σκαλώνει" και φέτος με την αποτελεσματική πίεση μας, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να κρατάει τη μπάλα στα πόδια του και να υποχωρεί για αρκετά δευτερόλεπτα μέχρι να μεταβιβάσει την μπάλα σε συμπαίκτη ή να την πετάξει άουτ. Τέλος, άλλο ένα σημαντικό μειονέκτημα που δε φάνηκε (στο χρόνο που ασχοληθήκαμε με το παιχνίδι) να δέχθηκε κάποια βελτίωση, είναι οι αστείες συγκρούσεις και πτώσεις που προκαλούνται με την "Impact Engine".

fifa-13-image-03-thumb.jpgΠοδοσφαιριστές θα πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς καμία λογική εξήγηση, ενώ το κωμικοτραγικότερο όλων συμβαίνει όταν δύο συμπαίκτες συγκρουστούν μεταξύ τους, δημιουργώντας από μόνοι τους "κενό χώρο" στον αντίπαλο. Αυτά τα δύο ενοχλητικά προβλήματα, που προϋπάρχουν από το FIFA 12, έπρεπε να έχουν λυθεί και εάν πέρσι υπήρχε η δικαιολογία της "πρώτης φοράς", φέτος δεν υπάρχει καμία για την EA Canada.

{PAGE_BREAK}

Αλλαγές και προσθήκες παρατηρούνται επίσης στις επιλογές του χρήστη και τα modes. Κυριότερη όλων είναι ο εμπλουτισμός του "EA SPORTS Football Club", καθώς με τη χρήση πόντων (που κερδίζουμε ύστερα από επιτυχημένες δοκιμασίες), μας δίνεται η δυνατότητα απόκτησης νέων εμφανίσεων, παπουτσιών, ικανοτήτων των ποδοσφαιριστών μας και πολλών άλλων "καλουδιών". Επιπρόσθετα, στο EASFC η διαδραστικότητα με τους φίλους μας παραμένει σε κορυφαία επίπεδα, ενώ άκρως θετικό στοιχείο είναι η διατήρηση των πόντων μας από το περσινό παιχνίδι της EA. Τέλος, μεγάλο πλεονέκτημα που παρατηρήσαμε είναι η διατήρηση της ενδεκάδας και του τρόπου ανάπτυξης που δημιουργούμε στα online matches, μιας και δεν απαιτείται να ξαναπεξεργαστούμε την ενδεκάδα πριν από κάθε online αγώνα.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε την απροβλημάτιστη διεξαγωγή των διαδικτυακών αναμετρήσεων μεταξύ χρηστών. Τα σφάλματα και οι αναπάντεχες έξοδοι από τους servers της ΕΑ είναι πολύ μικρότερης συχνότητας σε σχέση με το περσινό επεισόδιο της σειράς. Όσον αφορά τους αγώνες αυτούς καθ' αυτούς, τρέχουν απροβλημάτιστα και δεν συναντήσαμε σε κανέναν αγώνα το παραμικρό κόλλημα ή καθυστέρηση.

fifa-13-image-04-thumb.jpgΌλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρει το FIFA 13. Σχετικά με άλλες προσθήκες και διαφοροποιήσεις των modes, αυτές που αξίζει να σταθούμε είναι η δυνατότητα προπόνησης εθνικών ομάδων στο "Career mode" και τον πιο απλουστευμένο τρόπο διαχείρισης του "Ultimate Team" και των διαδικτυακών αναμετρήσεων μέσω του Seasons. Τα modes και οι επιλογές παραμετροποίησης που προσφέρονται στο FIFA 13 είναι υπερβολικά πολλά και εθιστικά (στον τομέα τους), με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε με τι να πρωτοασχοληθούμε.

Τί άλλαξε στη διάρκεια του αγώνα

Όσον αφορά τώρα το gameplay κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι διαφορές είναι ελάχιστες. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η ΕΑ δεν πραγματοποίησε μικροαλλαγές, οι οποίες είναι αρκετές για να δώσουν την εντύπωση ότι έχουν γίνει βήματα προόδου σε σχέση με παλαιότερα παιχνίδια της σειράς. Καταρχάς, ο έλεγχος του παίκτη έχει γίνει ακόμα πιο άμεσος με τη νέα προσθήκη "Complete Dribbling", ενώ σημαντικό παράγοντα αποτελεί η γρηγορότερη ανάπτυξη ελέω της βελτιωμένης τεχνητής νοημοσύνης των επιθετικών.

fifa-13-image-05-thumb.jpgΣε πολλούς ίσως δεν αρέσει μια τέτοια αλλαγή, αλλά προσωπικά τη βρήκαμε εξαιρετική, μιας και ο ρυθμός και η ανάπτυξη παιχνιδιών στα FIFA χαρακτηριζόταν εδώ και χρόνια "αργός". Όχι πια όμως... Σχετικά με τα animations και τη φυσικότητα της κίνησης των ποδοσφαιριστών, το FIFA 13 αποτελεί σημείο αναφοράς. Η ελεύθερη κίνηση 360 μοιρών έχει βελτιωθεί σε τρομακτικό βαθμό, η "Impact Engine" έχει αναβαθμιστεί αρκετά με κάποιες νέες προσθήκες "συγκρούσεων", ενώ με το "Complete Dribbling" η κίνηση των παικτών με τη μπάλα μοιάζει πιο φυσική από ποτέ.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε, όμως,, τον κάκιστο ρεαλισμό στους πανηγυρισμούς των παικτών. Είναι λες και μετά την επίτευξη των γκολ οι προγραμματιστές να δημιούργησαν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Οι παίκτες "χάνονται" ο ένας μέσα στον άλλον, συγκρούονται με διαφημιστικές ταμπέλες, "πετάνε" πάνω στις κλίσεις του Old Trafford ή χάνονται για πάντα από το οπτικό μας πεδίο, ταξιδεύοντας στον αγωνιστικό χώρο ή την εξέδρα...

fifa-13-image-06-thumb.jpgΤέλος, η φυσική της μπάλας παραμένει στα ίδια εξαιρετικά επίπεδα που έχουμε συνηθίσει, ενώ μικρή βελτίωση παρατηρήσαμε στις μεταβιβάσεις της μπάλας, αφού δεν είναι πλέον τόσο αργές όσο στο FIFA 12, κάτι που συμβάλλει στη ρεαλιστικότερη αποτύπωση της πορείας της μπάλας και της αίσθησης του "βάρους" σε κάθε πάσα ή σουτ προς την αντίπαλη εστία.
{PAGE_BREAK}

Οπτικοακουστικός τομέας

Τα γραφικά τώρα, παραμένουν ίδια με ελάχιστες προσθήκες να έχουν πραγματοποιηθεί. Ανέκαθεν ο οπτικός τομέας δεν αποτελούσε το μεγάλο θετικό σημείο της σειράς, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Σε αυτό που πάντα μειονεκτούσε η σειρά FIFA έναντι του Pro Evolution Soccer είναι ο σχεδιασμός των προσώπων. Ακόμα και μεγάλοι αστέρες του ποδοσφαίρου όπως ο Ronaldo ή ο Xavi δεν παρουσιάζονται τόσο ρεαλιστικά όσο παρατηρούμε στον ανταγωνισμό, ενώ αν θέσουμε ως παράδειγμα παίκτες χαμηλότερης δυναμικότητας όπωςο  Marcelo ή ο Rafael, οι διαφορές είναι χαοτικές.

Αυτό που επίσης μας δημιουργεί αρνητική εντύπωση στον τεχνικό τομέα είναι ο κάκιστος σχεδιασμός των οπαδών. Όταν στο προσκήνιο έχουμε τον λεπτομερέστατο Messi και στο παρασκήνιο αντικρίζουμε τους "τετραγωνισμένους" οπαδούς, απογοητευόμαστε. Επειδή και η ίδια η ΕΑ φαίνεται πως καταλαβαίνει το πρόβλημα με τα μη εξελιγμένα (εδώ και χρόνια ) γραφικά, αποφάσισε φέτος να προσθέσει πολλές νέες λήψεις στις αλλαγές και τους πανηγυρισμούς, ενώ για πρώτη φορά παρατηρούμε παίκτες με φόρμες να προθερμαίνονται στις πλάγιες γραμμές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

fifa-13-image-07-thumb.jpgΟ ήχος και η περιγραφή, από την άλλη, αποτελούν ίσως το πιο "ρεαλιστικό" τμήμα του παιχνιδιού. Η περιγραφή του αγώνα έχει γίνει με τέτοιο επαγγελματισμό, που αν κάποιος τρίτος παρακολουθεί την εξέλιξή του, θα νομίζει ότι πρόκειται για πραγματική τηλεοπτική μετάδοση. Το FIFA 13 διαθέτει πέντε συνολικά σχολιαστές, ανάμεσά τους και οι γνωστοί Martin Tyler και Alan Smith, δημιουργώντας μια ακουστική πανδαισία. Όταν, για παράδειγμα, παίζετε στο "Career Mode", θα μείνετε με ανοικτό το στόμα όταν κατά τη διάρκεια του αγώναθα ακούτε τους σχολιαστές να περιγράφουν σημαντικά γεγονότα άλλων παιχνιδιών του πρωταθλήματος, που διεξάγονται παράλληλα με το δικό σας.

Τελειώσαμε και φέτος

Με την παρουσίαση του FIFA 13 κλείνει και ο φετινός κύκλος "αιματοχυσίας" και "πολέμου" μεταξύ των αιώνιων αντιπάλων FIFA και PES. Και τα δύο έχουν να παρουσιάσουν μερικές βελτιώσεις που θα ικανοποιήσουν τους οπαδούς τους, αλλά το FIFA 13 ομολογουμένως παραμένει ένα βήμα μπροστά στους πιο ουσιαστικούς τομείς όπως το gameplay, το animation, τη φυσική της μπάλας και την περιγραφή.

Οι αλλαγές σίγουρα δεν είναι πολλές, αλλά αυτές που πραγματοποιήθηκαν βελτίωσαν την εμπειρία που προσφέρει το FIFA 13 ως παιχνίδι ποδοσφαίρου κατά πολύ μεγάλο βαθμό. Τα modes που μπορούν να ασχοληθούν οι χρήστες είναι πάρα πολλά και άκρως εθιστικά, ενώ σε συνδυασμό με τις απροβλημάτιστες διαδικτυακές μονομαχίες, δημιουργούν έναν εκπληκτικό συνδυασμό ποδοσφαιρικής εμπειρίας. Ας αφήσουμε όμως τα λόγια, θα σας βρούμε στις διαδικτυακές αρένες ό,τι και αν διαλέξετε!

Γιάννης Σκουλουδάκης

Θετικά

 • Ολοκληρωμένη ποδοσφαιρική εμπειρία
 • Καταπληκτικός σχολιασμός
 • Απροβλημάτιστες διαδικτυακές αναμετρήσεις
 • Πάρα πολλά modes

Αρνητικά

 • Ελάχιστες βελτιώσεις στον οπτικό τομέα
 • Bugs της Impact Engine και της ΑΙ
 • Τραγικοί πανηγυρισμοί

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (79 σχόλια)
 • Λελεξ Λελεξ 11 Νοεμβρίου 2012  | 05:05

  οπως λεω και στους φιλους μου που παιζουν Pro (ακομη) Konami παιζουν μονο στην Ιαπωνια και στην Ελλαδα Fifa παιζει ολη η υπολοιπη Ευρωπη...το ενα εχει 5 πρωταθληματα και το αλλο 25..Το ενα εχει τις ομαδες χωρις ονοματα και στολες και το αλλο εχει και των Β Εθνικων κομπλε...Οποιος εχει μυαλο και θελει να ξεπερασει τον ορο μπιμπλικι ποδοσφαιρακι παιρνει Fifa οποιος γουσταρει να παιζει packman (περνω τον μεσι και κυνηγηστε με) παιρνει pro :) :) :)

 • thegreensaboteur thegreensaboteur 10 Οκτωβρίου 2012  | 03:05

  ρε παιδια πως μπορω να αλλαξω το γηπεδο στην αρενα στο practice ground στο 1 vs 1???pc version

 • Dodoras Dodoras 10 Οκτωβρίου 2012  | 01:05

  Ευχαριστω πολυ παιδια να στε καλα για τις πληροφοριες..Απο αυριο παει για αγορα...

 • Tomasz Tomasz 09 Οκτωβρίου 2012  | 22:20

  Αυτο που ειπε ο stormrare, εμφανισεις και 11αδες/roster στο παιχνιδι ειναι τελειες. Αλλο ενα + του FIFA αν εισαι ψηρας με αυτα

 • stormare stormare 09 Οκτωβρίου 2012  | 21:45

  dodoras καταρχας τα roster είναι όσο πιο up το date πάει.αρκεί να είσαι online βεβαια και κάνουν αρκετά συχνά updates.επειδή έχω ασχοληθεί και με το προ στο ps3 παλιότερα μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι το προ έκανε 1 update μετά από τις μεταγραφές και μάλιστα πολύ πιο αργά απότι το fifa.μάλιστα το fifa έχει ένα σύστημα να κάνει update τα real stats κάθε βδομάδα.οι εμφανίσεις των ομάδων είναι φετινες και μάλιστα έχουν προσθέσει την μαύρη του παναθηναϊκού που αρκετοί από μας την περιμέναμε χρονια.

 • Dodoras Dodoras 09 Οκτωβρίου 2012  | 17:38

  Γνωριζει κανεις τι παιζει με τις μεταγραφες, εμφανισεις ομαδων καθως και αν θα υπαρξουν patch απο την EA αργοτερα με ενημερωσεις οπως γινεται στο Pro? Αν θα υπαρξουν ενημερωσεις με ενδιαφερει παρα πολυ, ρωταω γιατι δεν γνωριζω τι γινεται στο fifa καθως μεχρι και περυσι επαιζα Pro οπου καθε 2-3 μηνες υπηρχε ενα patch απο την konami με ενημερωσεις..

 • nikolasvanitas nikolasvanitas 09 Οκτωβρίου 2012  | 12:40

  εξαιρετικο το fifa ,θα πεσει καψιμο παλι;)

 • neomelos neomelos 09 Οκτωβρίου 2012  | 04:30

  ο φίλος deadpool σε παραπάνω σχόλιο τα είπε όλα.
  Ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι απαράδεκτα γρήγορος ακόμα και σε slow. Υπερβολικά διθυραμβικά σχόλια για κάτι που θυμίζει pinball και με φάτσες παιχτών που μοιάζουν σα μουτζούρες . Και θα συμφωνήσω επίσης ότι μετά από πολλά χρόνια είναι πιο ευχάριστη εμπειρία να παίζεις pro, αν και υπολείπεται σε αρκετούς τομείς ακόμα. Κατά την άποψή μου το fifa 13 έκανε ένα βήμα πίσω φέτος.

 • Tomasz Tomasz 08 Οκτωβρίου 2012  | 23:50

  Ισχυει στις περισσοτερες εικονες που εχω δει τυγχανει να εχει πχ τον van persie στην arsenal και αλλα τετοια. Ας πουμε στην πρωτη εικονα εδω η Arsenal εχει song και παλιες εμφανισεις. Και η ρεαλ και μπαρτσα εχουν τις παλιες

 • Orestes Orestes 08 Οκτωβρίου 2012  | 22:52

  Αυτά τα screenshots είναι πιο παλιά. Τις μεταγραφές και τις καινούριες εμφανίσεις τις βάζουν στο τέλος

 • basilis6 basilis6 08 Οκτωβρίου 2012  | 21:21

  γιατι εχει τον drogba στην chelsea?

 • nikolisss nikolisss 08 Οκτωβρίου 2012  | 03:14

  fifa interactive world cup?? Τι παίζει εκεί? Πως πας μαδρίτη και καλά?

 • JUPITER_79 JUPITER_79 07 Οκτωβρίου 2012  | 22:38

  εκπληκτικο το αρθρο!!! ετσι ακριβως νιωθεις με τα modes, το seasons απολυτα εθιστικο,δεν χρειαζεται τιποτα να πω,απλα το περιμενα!!! επι ευκαιριας πουλαω το ΠΡΟps3 ...13 το εχω παρει κ αυτο,αλλα δεν βλεπω να εχω ωρα να παιξω...Υ.Γ: την ωρα που γραφω αυτο ο αδερφος μου παιζει το ΠΡΟ..μπορω να πω τον εχει μουρλανει( χεχεχεεχε) τα νευρα!!!

 • acmilangr acmilangr 07 Οκτωβρίου 2012  | 22:30

  Αξίζει για αυτούς που θέλουν SIM. Οποιος θέλει Arcade πάει στο pes

 • Tomasz Tomasz 06 Οκτωβρίου 2012  | 23:23

  Δεν βλεπω κανεναν να εχει πει για το first touch του PES :D Αλλα ενταξει δεν μπαινω στο τριπακι να κανω αυτα που κοροιδευω δεν με πληρωνει και καμια KONAMI στο κατω κατω.

 • moontraveller moontraveller 06 Οκτωβρίου 2012  | 23:15

  Συμφωνω σε ολα Aragorn.Πολυ καλο Review :D

 • ilias77 ilias77 06 Οκτωβρίου 2012  | 22:00

  Γιαννη κατατοπιστικοτατο review.Μπραβο.Το μονο που θελω να σε ρωτησω ειναι σχετικα με το career mode και τις εθνικες ομαδες.Αναλαμβανεις καποια εθνικη ομαδα,προπονεις και παιζεις φιλικα?

 • KTI_23 KTI_23 06 Οκτωβρίου 2012  | 21:51

  dodoras εχεις το review εδω και ολοι λενε πως ειναι το καλυτερο,οποτε τι το σκεφτεσαι.. :D

 • Dodoras Dodoras 06 Οκτωβρίου 2012  | 21:00

  @acmilangr: αξιζει τελικα η οχι?ποτε δεν ειναι αργα..

 • acmilangr acmilangr 06 Οκτωβρίου 2012  | 20:58

  dodoras θα έπρεπε να το σκεφτόσουνε εδώ και 5 χρόνια....

 • Dodoras Dodoras 06 Οκτωβρίου 2012  | 20:35

  Καλησπερα παιδια. Παιζω pro απο εποχη ISS Po και ομολογω οτι φετος ειναι η πρωτη χρονια που σκεφτομαι να παρω το FIFA ωστοσο η δυναμη της συνηθειας αλλα και το "αισθημα προδοσιας" απεναντι στο ποδοσφαιρακι με το οποιο μεγαλωσα με κρατανε πισω..! Θα ηθελα τη γνωμη σας αν οντως αξιζει να "αλλαξοπιστησω"?

 • Xzibit Xzibit 06 Οκτωβρίου 2012  | 19:59

  FIFA FTW!

 • Virbius Virbius 06 Οκτωβρίου 2012  | 19:34

  Ειναι αληθεια οτι η εκδοση για pc, εχει καποια προβληματα??? Οποιος ξερει ας μου απαντησει..

 • acmilangr acmilangr 06 Οκτωβρίου 2012  | 17:17

  aragorn2 Αυτά δεν υπάρχου που λές

 • brine brine 06 Οκτωβρίου 2012  | 16:59

  ΜΟΝΟ FIFA

 • cyprus wolf cyprus wolf 06 Οκτωβρίου 2012  | 14:06

  προς ολα τα παιδια που θελουν να κατεβασουν ενα τουρνουα ομαδα η παιχτες μεσω του creation centre.... μπες σε αυτη την σελιδα http://www.ea.com/uk/football/login?redirectUrl=http://www.ea.com/uk/football/creation-centre.κανε register.μπες στα τουρνουα γραψε μαρφιν λαικη(η το τουρνουα που θελεις) και θα σου βγαλει 5-6 τουρνουα.δεν γραφει πιο ειναι το φετινο.πρεπει να δεις τα ροστερ των ομαδων.μετα κανε το bookmark(το κοκκινο κουμπι πανω αριστερα)μετα αυτο θα εμφανιστει στο φιφα 13 στο creation centre και το κατεβαζεις.ειναι πολυ απλο αλλα προσοχη μονο ενα τουρνουα δικαιουσε να κατεβασεις δωρεαν τα αλλα πρεπει να τα αγωρασεις.γι αυτο καντε την σωστη επιλογη...εχει πολλη πλακα παντως. υ.γ εγω διαλεξα το μαρφιν λαικη γιατι ειμαι κυπριος.μπορειτε να παιξετε με αυτο πρωταθλημα,φιλικα και ονλαιν head to head μονο.εχει και το ελληνικο με τα φετινα ροστερ -εμφανισεις-χωρηγους

 • Tony Cool Tony Cool 06 Οκτωβρίου 2012  | 04:03

  The sentinel και lovesfool ειστε δυο μικροι θεουληδες!!!
  Οσον αφορα το pro μαγκια της konami που το βελτιωσε τοσο φετος,πραγματικα αξιζει.Το κακο ειναι οτι μαλλον αργησε γιατι πλεον ο περισσοτερος κοσμος εχει στραφει στο fifa και οχι αδικα,πραγματικα ειναι μια κλαση καλυτερο.

 • Slim Shady IV Slim Shady IV 06 Οκτωβρίου 2012  | 03:13

  Εδωσα αρκετες ευκαιριες στο FIFA αλλα δυστηχως ειμαι απ αυτους π ισως να μν μπορουν να δουν αυτην την εμπειρια π ολοι λενε.. Ειδικα μ αυτα τα γραφικα.. Anyway εμενα με κερδιζει το gameplay του Προ ειναι η αληθεια μ, παρ ολ αυτα οφειλω να παραδεχτω οτι το FIFA εχει καποια πραγματα π μου αρεσουν.. Η παρουσιαση και τα "γυρω-γυρω" στοιχεια (οπως ο εκφωνητης π λεει τι γντ στα αλλα ματς) , modes κλπ κανουν την εμπειρια πιο αληθοφανη σιγουρα! Γενικα αν κτ μ αρεσει στο FIFA ειναι πως καθε χρονο ειναι προσεγμενο σαν παιχνιδι και οχι τσαπατσουλια.. Το FIFA εδινε απο παντα εμφαση στις λεπτομεριες π απ οτι κτλβαινω κανουν και τον πρωταθλητη.. Προτιμω το Προ , δν θα το αγορασω, αλλα πρεπει φυσικα να δωσω τα συγχαρητηρια μ για την προσπαθεια π εκανε το FIFA σ αυτη τη γενια.. Τα αποτελεσματα της προσπαθειας αυτης αποτυπονονται στις πωλησεις οποτε μια αγορα π δν θα κανω εγω ας πουμε δε νομιζω να πειραξει.. Μπραβο τους!!

 • aragorn2 aragorn2 06 Οκτωβρίου 2012  | 02:46

  Παιδια γιατι κολλατε ετσι με τους πανυγηρισμους; Δηλαδη δε σας ενοχλει που οι ποδοσφαιριστες που ελεγχονται απο την ΑΙ κανουν πρωτα 5 κυκλους γυρω απο εσας πριν σας αγκαλιασουν ή τρεχουν όπου να 'ναι; Ενταξει αποψεις ειναι αυτες βεβαια.

 • KTI_23 KTI_23 06 Οκτωβρίου 2012  | 02:20

  Συμφωνω με τον Σκολου και αφου skoulou aprroves τοτε ειναι παιχνιδαρα! :LOL:
  Περα απο την πλακα,ειναι το απολυτο ποδοσφαιρακι μεχρι τωρα και καθε χρονο η σειρα δειχνει σημαδια βελτιωσης,αλλοτε μικροτερα αλλοτε μεγαλυτερα.Απο το demo που εχω λιωσει,δειχνει καλυτερο απο το περσινο με ισως διαφορετικο (πιο φυσικο) και ταχυτερο ρυθμο παιχνιδιου ενω first touch προσθετει τις απαραιτητες λεπτομερειες για να το δειχνει ακομη πιο ρεαλιστικο(σε συνδυασμο φυσικα με tactical defence & impact engine). Oπτικα ειναι πολυ ομορφο αν και τα προσωπα θελουν ακομη δουλεια και τα μενου φαινονται πολυ ομορφα και ευχρηστα με πλειαδα modes. Τωρα θελω να δω και την δυσκολια στην τελικη εκδοση γιατι φαινεται πως ειναι τοσο δυσκολο οσο και περσι.
  Οσον αφορα τους πανηγυρισμους δεν το θεωρω κατι τραγικο,η ελευθερια των πανηγυρισμων μου αρεσει και δεν εχω δει αυτο που λες Γιαννη,να κουτουλανε σε διαφορα αντικειμενα. Συνηθως, καποιοι τρεχουν πανω στον παικτη που σκοραρε και οι αλλοι χειροκροτανε. :D
  Περιμενω την πρωτη ευκαιρια να το αγορασω και να χαθω στο career,το online και να κολλησω στα skill games :D.