Ταυτότητα

Resident Evil 6

Resident Evil 6

Edition: N/A Genre: Action, Horror Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-4 Ανάπτυξη: Capcom Ημ. Έκδοσης: 02/10/2012
PEGI: 18 Εκδότης: Capcom Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


Τι γίνεται όταν αναμιγνύεις πολλά υλικά;

Resident Evil. Δύο λέξεις με τις οποίες είναι εξοικειωμένοι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την υφήλιο. Και αυτό όχι μόνο γιατί αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες σειρές τρόμου στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών, αλλά και γιατί πρόκειται για μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις κινηματογραφικών ταινιών που γνωρίζουν εμπορική επιτυχία και αποδοχή από ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού μη συμφιλιωμένο με τη σειρά βιντεοπαιχνιδιών. Το Resident Evil 6 έχει συζητηθεί όσο λίγα παιχνίδια και αυτό γιατί η Capcom από το Resident Evil 4 είχε αρχίσει να δείχνει ότι επιθυμεί μία διαφορετική πορεία για τη σειρά. Το 5ο επεισόδιο, παρότι ήταν πολύ καλό σαν τίτλος δράσης, δεν αγαπήθηκε από τους φίλους της σειράς που είδαν τον αγαπημένο τους "τρόμο" να θυσιάζεται στο βωμό της κινηματογραφικής δράσης και του multiplayer.

Η Capcom, μετά την κυκλοφορία του Resident Evil 5, υποσχέθηκε ότι το επόμενο Resident Evil θα γυρίσει στα παλιά "μονοπάτια". Η πίεση, όμως, και η "γλύκα" του εύκολου κέρδους από ένα παιχνίδι δράσης, φαίνεται πως δίχασε και τους ίδιους τους δημιουργούς. Στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν όλους τους φίλους της σειράς, δημιούργησαν τέσσερα διαφορετικά σενάρια, δύο με έντονη δράση και άλλα δύο με περισσότερη έμφαση στη δημιουργία ατμόσφαιρας και επίλυσης γρίφων. Το μεγάλο ερώτημα είναι: "τα κατάφερε;". Σε ένα μεγάλο βαθμό θα μπορούσαμε να πούμε, ναι.

Η ιστορία του παιχνιδιού

resident_evil_6_image_01-thumb.jpgΤο Resident Evil 6 ξεκινάει με διαφορετικό τρόπο αναλόγως το σενάριο που θα επιλέξουμε. Στην αρχή μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ του Leon, του Chris και του Jake, ενώ με την ολοκλήρωση και των τριών, ξεκλειδώνεται ένα επιπλέον σενάριο με πρωταγωνίστρια την Ada Wong. Όπως προαναφέραμε, στο ξεκίνημα κάθε σεναρίου παίζουμε κάποια κεφάλαια που μας διηγούνται το παρελθόν των χαρακτήρων και πώς, ξεχωριστά ο καθένας τους, κατέληξαν όλοι μαζί στην Κίνα για να καταπολεμήσουν τον C-Virus.

Στις 24 Δεκεμβρίου του 2012, σε μία χώρα της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα στην Edonia, πραγματοποιείται μια μεγάλη βιοτρομοκρατική επίθεση, την οποία καλείται να αντιμετωπίσει η γνωστή μονάδα BSAA, με αρχηγό τον Chris Redfield μαζί με το συνάδελφό του Piers και μια επίλεκτη ομάδα κρούσης. Την ίδια στιγμή, από τις εγκαταστάσεις της περιοχής αποδρά ο Jake Muller με τη βοήθεια της (γνωστής από το Resident Evil 2) Sherry Birkin, ο οποίος είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο με τα κύτταρα που μπορούν να καταπολεμήσουν τον C-Virus.

resident_evil_6_image_02-thumb.jpgΛίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2013 και ενώ ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. είναι έτοιμος να αποκαλύψει την αλήθεια γύρω από τα γεγονότα της Racoon City, η πόλη δέχεται παρόμοια τρομοκρατική ενέργεια και κάπως έτσι και ο Leon S. Kennedy θα ξεκινήσει το ταξίδι του από την Αμερική παρέα με την Helena Harper, μία πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών, με απώτερο σκοπό να σώσουν τον πλανήτη. Και οι έξι πρωταγωνιστές. αργά η γρήγορα. θα καταλήξουν στην Κίνα, και ο τρόπος με τον οποίο οι ιστορίες τους θα διασταυρωθούν, θα τους φέρει όλους σε πολύ δύσκολη θέση μιας και οι λόγοι που κατέφθασαν στην Κίνα, είναι τελείως διαφορετικοί για τον καθένα τους.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το τέταρτο σενάριο. με πρωταγωνίστρια την Ada. μας εξέπληξε θετικά. καθώς κατά την προσωπική άποψη του υπογράφοντος είναι το καλύτερο όλων, με ατμόσφαιρα, γρίφους και τις περισσότερες ανατροπές στην εξέλιξη της ιστορίας. Κάθε σενάριο επικεντρώνεται σε διαφορετικά στοιχεία, ενώ δε λείπουν και οι μικροαλλαγές στο gameplay τους.

resident_evil_6_image_03-thumb.jpgΤο σενάριο του Leon διαθέτει την "ατμόσφαιρα" με σκοτεινούς διαδρόμους, υπόγεια εργαστήρια και νεκροταφεία, προσπαθώντας να ξυπνήσει στους χρήστες μνήμες από το Resident Evil 4. Στον αντίποδα βρίσκεται το σενάριο του Jake Muller και του Chris, τα οποία επικεντρώνονται στην ακατάπαυστη δράση, τις αγωνιώδεις καταδιώξεις και σε μερικές θεαματικές μάχες με τελικά bosses. Το σενάριο της Ada έρχεται να προστεθεί σε αυτό του Leon, εξισορροπώντας κάπως τη "μάχη" μεταξύ δράσης και ατμόσφαιρας, αν και προσωπικά θεωρούμε ότι μόνο της Ada είναι ικανό να προσδώσει μια ικανοποιητική ατμόσφαιρα καθώς είναι το μοναδικό που διαθέτει γρίφους μίας "Α" δυσκολίας και μερικές ατμοσφαιρικές στιγμές.

Η εμπειρία που αποκομίσαμε μετά την ενασχόλησή μας με τις ιστορίες του παιχνιδιού είναι, σε γενικές γραμμές, ικανοποιητική. Δυστυχώς, η επιλογή των δημιουργών να συνδυάσουν τέσσερα διαφορετικά μονοπάτια για μία μέτρια ιστορία (αρκετά καλή όμως για τα δεδομένα της σειράς) έχει σαν αποτέλεσμα να κουράζουν.

resident_evil_6_image_04-thumb.jpgΕιδικά το σενάριο του Jake και του Chris, αν και μας συστήνουν δύο ενδιαφέροντες χαρακτήρες, μας έδωσαν από την αρχή την εντύπωση της "προχειροδουλειάς" και κράτησαν το ενδιαφέρον μας αποκλειστικά για τις εντυπωσιακές σκηνές κινηματογραφικής δράσης. Από εκεί και πέρα, καθώς οι ιστορίες των χαρακτήρων στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού διαδραματίζονται παράλληλα, θα σας προτείναμε να παίξετε και τα σενάρια των χαρακτήρων παράλληλα και όχι μεμονωμένα.

Αυτό θα σας βοηθήσει ενάντια στην (πολύ πιθανή) πλήξη που μπορεί να σας δημιουργηθεί από τα "χλιαρά" σενάρια του Jake και του Chris, ενώ και οι "τρύπες" στην ιστορία θα καλύπτονται ταχύτερα, διατηρώντας ένα επίπεδο στο σασπένς και την εξέλιξή της.

{PAGE_BREAK}

Gameplay και επιλογές

Το παιχνίδι αυτό καθ' αυτό ακολουθεί πιστά το δρόμο που χάραξαν τα Resident Evil 4 και 5, καθώς μιλάμε για έναν action τίτλο τρίτου προσώπου. Αυτό που είδαμε για πρώτη φορά στο Revelations και κάνει την εμφάνισή του και στο Resident Evil 6, είναι η κίνηση του χαρακτήρα τη στιγμή που στοχεύουμε. Αυτό, αν και τις περισσότερες φορές θα μας φανεί χρήσιμο, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες -ελέω κλειστών χώρων και κινούμενοι συγχρόνως με τη στόχευση- η κάμερα έπαιρνε μία πολύ περίεργη γωνία, δυσκολεύοντας κατά πολύ το έργο μας. Η κάμερα γενικότερα δείχνει πως έχει σημαντικά προβλήματα, ειδικά στους κλειστούς χώρους (οι οποίοι δεν είναι και λίγοι), και αυτό οφείλεται στο ότι ο χαρακτήρας μας καταλαμβάνει αδικαιολόγητα μεγάλο τμήμα της οθόνης.

Το παραπάνω δε συμβαίνει στις ανοικτές περιοχές, όπου η κάμερα απομακρύνεται, βοηθώντας μας στην καλύτερη παρακολούθηση του χώρου. Από εκεί και πέρα, το Resident Evil 6 προσφέρει μία πλειάδα επιλογών για την προσέγγιση των μαχών. Η πρώτη που συναντάμε -για πρώτη φορά επίσης- είναι η δυνατότητα κάλυψης πίσω από τοίχους και αντικείμενα.

resident_evil_6_image_05-thumb.jpgΔυστυχώς, τα αρνητικά αυτής της επιλογής υπερτερούν σε μεγάλο βαθμό των θετικών. Καταρχάς, είναι αν μη τι άλλο "αστείο" να μπαίνουμε σε κάλυψη πατώντας το ίδιο πλήκτρο με αυτό που στοχεύουμε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε αρκετές στιγμές του παιχνιδιού, ενώ στοχεύουμε, να μπαίνουμε στη διαδικασία κάλυψης χωρίς να το επιθυμούμε, απλώς και μόνο επειδή είμαστε πολύ κοντά σε έναn τοίχο. Επίσης, όταν καλυπτόμαστε δεν μπορούμε να πυροβολήσουμε "τυφλά", αντιθέτως, πρέπει να βγούμε από την κάλυψη και να στοχεύσουμε, κάτι που δε μας βοηθάει ιδιαίτερα όταν έχουμε πολλούς εχθρούς να αντιμετωπίσουμε.

Αρνητικό επίσης βρήκαμε το εφφέ της "θολούρας" που δημιουργείται στην οθόνη όταν είμαστε κρυμμένοι, καθώς μας φέρνει σε ακόμα δυσκολότερη θέση στην προσπάθεια να εντοπίσουμε τους εχθρούς. Η δυνατότητα μάχης σώμα με σώμα υπάρχει και σε αυτό το παιχνίδι της σειράς, ακόμα πιο εμπλουτισμένη.

resident_evil_6_image_06-thumb.jpgΠλέον, δε χρειάζεται να πυροβολήσουμε έναν εχθρό πρώτα φέρνοντάς τον σε κατάσταση "stunt" για να του επιτεθούμε με κλωτσιές και γροθιές, αλλά μπορούμε να το κάνουμε εξ αρχής. Ειδικότερα ο Jake έχει ακόμα περισσότερες επιλογές για τη μάχη σώμα με σώμα (όπως το "dash") και αν τις επιλέξουμε θα δούμε μερικές εντυπωσιακές σκηνές. Η ποικιλία των κινήσεων, όμως, δεν σταματά εδώ. Πέρα από τις προαναφερθείσες επιλογές, μπορούμε να ξεφύγουμε από επιθέσεις των εχθρών κάνοντας απότομες κινήσεις αποφυγής προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Η επιλογή αυτή είναι πάρα πολύ χρήσιμη και θα μας σώσει ουκ ολίγες φορές, ειδικά όταν ένας πολύ δυνατός αντίπαλος έρχεται με άγριες διαθέσεις κατά πάνω μας, αλλά από την άλλη, σε κλειστούς χώρους υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μας μπερδέψει με την αλλαγή θέσης της κάμερας.

Εχθροί μάχες και ΑΙ

resident_evil_6_image_07-thumb.jpgΟι εχθροί που θα συναντήσουμε στο Resident Evil 6 διακρίνονται για την ικανοποιητική ποικιλία τους, αλλά όχι τόσο και για το σχεδιασμό τους κατά την άποψη του υπογράφοντος, καθώς μερικά τέρατα αντί να μας τρομάζουν, μας κάνουν να γελάμε με τον σχεδιασμό και την κίνησή τους στο χώρο. Όταν πρωτοείδαμε ένα μεταλλαγμένο "αραχνοειδές" να είναι κρεμασμένο από την οροφή και να μας πυροβολεί με αυτόματο όπλο, δε ξέραμε εάν θα έπρεπε να γελάσουμε ή να κλάψουμε για την εξέλιξη της σειράς.

Παρόλα αυτά, μιλάμε για πολύ πιο απαιτητικούς αντιπάλους από αυτούς του RE5, καθώς ελάχιστοι θα μας επιτεθούν χωρίς όπλο, είτε αυτό είναι κάποιο πιστόλι είτε κάποιο όπλο κοντινής απόστασης, ενώ και για να τους ρίξουμε νεκρούς στο έδαφος απαιτείται αρκετή προσπάθεια ειδικά στα μεγάλα επίπεδα δυσκολίας.

resident_evil_6_image_08-thumb.jpgΣχεδόν σε κάθε ένα από τα 20 κεφάλαια της ιστορίας θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και εχθρούς μεγαλύτερων "δυνατοτήτων". Τα συγκεκριμένα B.O.W.s είναι αρκετά απαιτητικά στις μάχες, και τις περισσότερες φορές θα χρειαστούμε τη συνδρομή των συμμάχων μας για να τα σκοτώσουμε, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που το αντίπαλο τέρας είναι τόσο σκληροτράχηλο, με αποτέλεσμα αντί για σφαίρες και κλωτσιές, να πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα... πόδια μας.

{PAGE_BREAK}

Οι μάχες τώρα, δεν έχουν να παρουσιάσουν καμία απολύτως πρόκληση, εκτός αν αντιμετωπίζουμε κάποιο αφεντικό και αυτό γιατί η AI των αντιπάλων κυμαίνεται  σε πολύ χαμηλά επίπεδα και μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι και "αστεία" εάν τολμήσουμε να συγκρίνουμε τον τίτλο της Capcom με άλλα παιχνίδια του είδους.Οι εχθροί δεν είναι λίγες οι φορές που "κολλάνε" κυριολεκτικά και μεταφορικά. Για παράδειγμα, εκεί που μας κυνηγάνε με λύσσα, εάν υποχωρήσουμε λίγο θα τους παρακολουθήσουμε να μην κάνουν καμία κίνηση εναντίον μας ή μπορούν να έχουν οπτική επαφή μαζί μας στα 5 μέτρα και να μην έχουν την παραμικρή αντίδραση λες και ο Chris με την ομάδα του δε φαίνονται από χιλιόμετρο.

Η ΑΙ των συμμάχων μας είναι επίσης "αστεία" σε πάρα πολλές στιγμές. Έναν εχθρό για τον οποίο εμείς χρειαζόμαστε 5 σφαίρες για να τον σκοτώσουμε, οι σύμμαχοί μας μπορεί να χρειαστούν τουλάχιστον 50, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι εχθροί έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον σύμμαχο μας με κανέναν από τους δύο να δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για να αντιδράσει.

resident_evil_6_image_09-thumb.jpgΑυτό είναι ένα σημάδι ότι προφανώς ο τίτλος δημιουργήθηκε με σκοπό να παιχτεί με κάποιον φίλο ή γνωστό σε co-op, αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητικό για όποιον επιλέξει το "μοναχικό" παιχνίδι. Αυτό που επίσης μας δημιούργησε αρνητική εντύπωση και αφαιρεί πάρα πολλούς πόντους από την έννοια "survival" του τίτλου, είναι ότι ο σύντροφός μας παραμένει αθάνατος εάν ελέγχεται από την ΑΙ. Δε θα μας ζητήσει ποτέ βοήθεια, ενώ θα μπορεί να διαπεράσει ορδές από ζόμπι όταν εμείς θα χρειαζόμαστε τη δική του. Αυτό φυσικά αφαιρεί πόντους από τον όποιο "ρεαλισμό", καθώς αναιρεί την ουσία του "συμμάχου" όταν παίζουμε με τον υπολογιστή, μιας και δεν νοιαζόμαστε καθόλου για αυτόν.

Multiplayer και Co-op

Το Resident Evil 6, όπως θα γνωρίζετε ήδη, κινείται στα γνώριμα μονοπάτια του πέμπτου επεισοδίου και αυτό όχι μόνο εξαιτίας της δράσης αλλά και του συνεργατικού παιχνιδιού και γενικότερα της αλληλεπίδρασης που έχουμε με άλλους χρήστες.

resident_evil_6_image_10-thumb.jpgΑπό το ξεκίνημα κιόλας κάθε chapter "ανοίγουμε" αυτομάτως και ένα room, στο οποίο μπορούν να εισέλθουν όχι μόνο παίκτες για co-op, αλλά και άλλοι χρήστες που παίζουν παράλληλα κάποιο άλλο σενάριο και απλώς διασταυρώνονται οι δρόμοι μας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ή κάποιοι που μπορούν να εισέλθουν στο παιχνίδι ελέγχοντας αντίπαλες μονάδες. Τα τελευταία δύο στοιχεία μ;aς εξέπληξαν θετικά, αφού είναι εντυπωσιακό την στιγμή που παίζουμε, για παράδειγμα, ένα σενάριο του Chris, να συναντήσουμε δύο άλλους παίκτες που παίζουν την ίδια στιγμή, στην ίδια περιοχή, το αντίστοιχο σενάριο του Jake ή του Leon.

Το συνεργατικό παιχνίδι, όπως προείπαμε, είναι το κύριο στοιχείο του παιχνιδιού. Σε όλες τις ιστορίες (πλην της Ada) στο πλευρό μας θα έχουμε ένα σύμμαχο, τον έλεγχο του οποίου ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναλάβει κάποιος χρήστης ή φίλος μας. Εκεί κρύβεται και η μαγεία του παιχνιδιού, αφού ο σύμμαχος μας "χάνει" την μαγική αθανασία που έχει με την ΑΙ, κάτι που σημαίνει ότι δε νοιαζόμαστε πια μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για τον συμπαίκτη μας.

china-thumb.jpgΙδιαίτερα στα υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας, η σωστή συνεργασία μεταξύ των χρηστών αποτελεί και το κλειδί της επιτυχίας. Εάν δεν υπάρχει σωστή συνεννόηση και συνεργασία, το "Continue" θα είναι το μοναδικό μήνυμα που θα αντικρίζουμε στην οθόνη μας. Όσες φορές και αν παίξαμε με άλλους παίκτες, δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα ή κόλλημα στην σύνδεση, κάτι που μας ωθεί στο να σας προτείνουμε να επιδιώξετε να ολοκληρώσετε το παιχνίδι με τη βοήθεια κάποιου φίλου.

{PAGE_BREAK}

Οπτικοακουστικός τομέας

Τα γραφικά του Resident Evil 6 μπορούν να θεωρηθούν σε γενικές γραμμές εντυπωσιακά, αλλά η διαβάθμιση που παρουσιάζουν μεταξύ του όμορφου και του άσχημου είναι εντυπωσιακή. Η λεπτομέρεια που έχει δοθεί στο animation των πρωταγωνιστών, στις εκφράσεις των προσώπων και των φωτισμών πάνω σε αυτά είναι σπάνιας ομορφιάς, ενώ και οι στιγμές που βρισκόμαστε κάτω από το νερό, είναι χαρακτηριστικές του εντυπωσιακού φωτισμού. Κάπου εδώ όμως μάλλον τα θετικά τελειώνουν καθώς τα υπόλοιπα γραφικά στο περιβάλλον δεν αγγίζουν ανάλογα επίπεδα.

Οι περιοχές, αν και έχουν προσεγμένες λεπτομέρειες, διαθέτουν φτωχές υφές, ενώ αν επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένες επιφάνειες όπως αμάξια, τοίχους, κούτες κ.λπ. θα παρατηρήσουμε ακόμα και pixels. Ένα ακόμα σημαντικό μειονέκτημα είναι η φτωχή αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Δε μπορούμε να διανοηθούμε πώς το Resident Evil 4 είχε πολύ μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ στο 6ο επεισόδιο της σειράς, εν έτει 2012, μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε μόνο με κουτιά, βάζα και μερικά τραπέζια.

Helena Harper-thumb.jpgΤέλος, αξίζει να αναφέρουμε το έντονο aliasing που παρατηρήσαμε σε συγκεκριμένες περιοχές του παιχνιδιού. Σχετικά με τον ήχο τώρα, η Capcom τα έχει καταφέρει περίφημα και εφόσον διαθέτετε κάποιο δυνατό σύστημα ήχου, θα απολαύσετε μια πανδαισία εκρήξεων, πυροβολισμών και καταδιώξεων. Όλοι οι γνωστοί ηθοποιοί έχουν επιστρατευτεί για να ξαναφέρουν στη "ζωή" τους χαρακτήρες τους, ενώ και η μουσική επένδυση, αν και δε χαρακτηρίζεται από ατμοσφαιρικές μελωδίες, είναι αρκετά καλή, με θετικό σημείο τη σπάνια επανάληψη των μουσικών θεμάτων.

Είναι Resident Evil τελικά;

Με μία πρώτη σκέψη, η απάντηση είναι προφανώς "όχι". Η Capcom είχε δείξει τις προθέσεις της από το πέμπτο κιόλας επεισόδιο, πως δε θα επικεντρωθεί στη δημιουργία ατμόσφαιρας, αλλά στο συνεργατικό παιχνίδι και τη θεαματική δράση. Οι φωνές, όμως, των οπαδών την έκανε να το ξανασκεφτεί και προσθέτοντας δύο πιο ατμοσφαιρικά σενάρια, προσπάθησε να ισορροπήσει τη ζυγαριά. Εμφανέστατα, όμως, έμεινε με την...ελπίδα, καθώς και τα ατμοσφαιρικά σενάρια διαθέτουν αμέτρητες καταδιώξεις και πολλή δράση. Μόνο το σενάριο της Ada ξεφεύγει από τα τετριμμένα.

Από εκεί και πέρα, η Capcom με αυτή της την απόφαση παρέδωσε ένα παιχνίδι δράσης το οποίο -δυστυχώς- όταν θα πρέπει να συγκριθεί με ανάλογα παιχνίδια δράσης τρίτου προσώπου, μάλλον θα "κοκκινίζει" από ντροπή λόγω ορισμένων παιδαριωδών σφαλμάτων, όπως την κάκιστη ΑΙ και την κουραστική κάμερα σε κλειστούς χώρους. Το εκπληκτικό, όμως, co-op mode, η τεράστια διάρκεια (άνω των 25 ωρών) και το μεγάλο replay value του τίτλου, είναι ικανά να ικανοποιήσουν τους φίλους που δεν έχουν πρόβλημα με την εξέλιξη της σειράς. Όσοι όμως επιθυμούσαν ένα ατμοσφαιρικό Resident Evil, καλύτερα να ξαναπαίξουν το Resident Evil Remake...

Γιάννης Σκουλουδάκης

Θετικά

 • Χορταστικό περιεχόμενο
 • Ένα από τα καλύτερα co-op που έχουμε συναντήσει
 • Πληθώρα επιλογών προσέγγισης των μαχών

Αρνητικά

 • Αρκετά τεχνικά προβλήματα, κυρίως με την δύστροπη κάμερα
 • Μερικές ανούσιες σκηνές καταδίωξης και δράσης
 • Κάκιστη AI αντιπάλων και συμμάχων
 • Υπερβολικός αριθμός σεναρίων για μία μέτρια ιστορία

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (165 σχόλια)
 • LeoleoP LeoleoP 30 Οκτωβρίου 2012  | 15:56

  Αν ειναι δυνατον να βαζουμε στα αρνητικα την μεγαλη διαρκεια. Σε μια εποχη που εχουμε πιξει στα 5ωρα και 6ωρα campaign μας χαλανε τα μεγαλα... Τεσπα με το review δεν συμφωνω σε πολλα πραγματα οπως η A.I. Ρε παιδια ζομπι ειναι τι περιμενατε δηλαδη? Σε καποια πραγματα συμφωνω παντως και γενικα το review ειναι αρκετα καλο ασχετα αν καποια πραγματα με βρισκουν αντιθετο.

 • vagosterm vagosterm 19 Οκτωβρίου 2012  | 19:54

  @imjp1982 έχεις απόλυτο δίκαιο. Είναι απαράδεκτο κατά την άποψη μου να βάζουμε το resident evil 4 στο ίδιο καζάνι με τα 5-6. Τώρα για το 6 σαν resident evil δεν μπορώ να το κρίνω διότι δεν είναι. Θα το κρίνω σαν ένα action game (horror στοιχεια εγώ δεν αντιλήφθηκα) και θα πω ότι είναι κακό μέχρι μέτριο παιχνίδι. Η κάμερα είναι απαράδεκτη τα quick time events αχρείαστα και το gameplay προχειροδουλεμένο. Στα θετικά τώρα είναι τα cut scenes, και το γεγονός ότι δεν πρέπει να διαχειρίζεσαι το invetory του δευτερου χαρακτήρα (σε περίπτωση offline) που συνέβαινε στο 5 και χαλούσε όλη την μαγεία του παιχνιδιού. Resident evil εποχές σαν την παλιές με αποκορύφωση του remake για το game cube δυστυχώς δεν θα ξαναζήσουμε, εφόσον υπάρχει κοινό που είναι ευχαριστημένο με ότι του πασάρεις.

 • teleiotis teleiotis 18 Οκτωβρίου 2012  | 16:10

  Ούφ!! Single Player θα είναι ανούσιο όπως το 5, Online διπλό campaign θα είναι ηλίθιο (χωρίς να έχεις τον συμπαίκτη σου να κάθεται δίπλα σου), Split Screen θα μας βγούν τα μάτια λόγω των μαύρων μπαρών στις άκρες που μικραίνουν την εικόνα.. μόνη λύση για να το ευχαριστιθώ είναι να βρω δεύτερο παίχτη που να έχει 360, να έχει το παιχνίδι, και να κουβαλήσω άλλη μια τηλεόραση για να το παίξω Lan,, όπως έκανα και με το 5.. κλάψ... βλέπω να ξαναπαίζω το Remake στο Gamecube

 • HLR HLR 16 Οκτωβρίου 2012  | 19:34

  Βρίσκομαι στο 5ο μέρος του Λέον και το παιχνίδι με αφήνει πολύ ικανοποιημένο.Χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιέτερα με την σειρά απο παλιά (μόνο το 3 έχω παίξει) καταλαβαίνω την δυσαρέσκεια των ''παλιων'' που το παιχνίδι αλλάζει.Παρόλα αυτά εμένα μαρέσει πολύ , πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά του.Είναι ακόμα νωρίς να βαθμολογήσω αλλα μέχρι στιγμής επιφυλακτικά του βάζω ένα 8αρακι

 • kondoras kondoras 15 Οκτωβρίου 2012  | 21:24

  @johnydark και σ εμενα πολλα πραγματα μ φανηκαν ντροπη και αισχος στο παιχνιδι αλλα δεν εκατσα να πω υποκριτες αυτους που γραφουν κυριως θετικα σχολια...δεν θα σ αρεσε πιστευω..κατσε ευχαριστησου το παιχνιδι αφου σ αρεσει και μην ασχολεισαι μ τον αλλον που το εχει παιξει ή και οχι(ειδικα μ αυτους) και δεν τους αρεσε..

 • JohnyDARK JohnyDARK 15 Οκτωβρίου 2012  | 20:55

  @kondoras Δεν ειπα οτι ειναι survival horror αλλα εχει πολλα περισσοτερα στοιχεια survival horror απο το 5 και επισης εχει εξελιχθει το gameplay απο το 5 εκτος της καμερας και δεν καταλαβαινω πως καποιος το αδικει ετσι στεγνα και ισως να μην το εχει παιξει καν..αα κε κατι αλλο φυσικα και σεβομαι τις αποψεις των αλλων και ολες ειναι αποδεκτες αλλα οχι να λες ντροπη και αισχος και αλλα τετοια εταξει δεν ειναι τελειο αλλα ουτε κακο παιχνιδι..προς θεου δεν ειμαι φανμποι του ρεσι 6 αλλα μερικα σχολια ειναι εξοργιστικα...

 • kondoras kondoras 15 Οκτωβρίου 2012  | 20:21

  @johnydark μεγαλη προσβολη να λες τον αλλον υποκριτη επειδη λεει την γνωμη του και διαφωνει με την δικη σου..αν και δεν λες ποιος ειναι υποκριτης και πρεπει να μαντεψουμε...(μαλλον στο spawn16 αναφερεσε)..λιγο σεβασμος στις αποψεις των αλλων δεν βλαπτει..τωρα το 6 survival horror(10 ωρες)?επειδη εχει ζομπι?σεβομαι τη γνωμη σου αλλα και οι περισσοτεροι που τους αρεσει το 6 λενε οτι δεν ειναι survival horror και δεν ειναι..και στα θετικα για το παιχνιδι reviews το λενε...

 • darkhorse darkhorse 15 Οκτωβρίου 2012  | 19:35

  ολα κι ολα καταρχην δεν ειναι κακο παιχνιδι απλως εχει καποια τεχνικα προβληματα κυριως με την ζαλιστικη καμερα και κατα δευτερον κατι λιγο απο horror εχει στην εκστρατεια του λεον δεν λεω οτι απο τα καλυτερα της σειρας αλλα κατ' εμε ειναι αξιοπρεπεστατο και αξιζει να το παρουν οσοι γουσταρουν να παιζουν με παρεα.

 • JohnyDARK JohnyDARK 15 Οκτωβρίου 2012  | 16:39

  Μερικοι εδω μεσα ειστε μεγαλοι υποκριτες.Ξερουν αυτοι σε ποιους αναφερομαι..κραζετε το ρεσι 6 και το λετε χειροτερο απο το 5 το οποιο δεν ειχε καθολου survival horror(ο λογος για τον οποιο κραζετε το 6) σε αντιθεση με το 6 που εχουν φτιαξει το μισο παιχνιδι(10 ωρες δηλαδη) survival horror..

 • ilias77 ilias77 15 Οκτωβρίου 2012  | 16:07

  Μακαρι καποια στιγμη η capcom να κυκλοφορουσε σε HD collection τα 1,2 και 3.Η σειρα εχει πεθανει για εμενα πλεον.Καποια στιγμη,μονο για τη συλλογη θα το παρω.Οταν φτασει στα 20€.

 • CTR 360 CTR 360 15 Οκτωβρίου 2012  | 15:18

  καλο παιχνιδι αλλα οντωσ δεν ειναι RE δυστηχωΣ για εμενα το χειροτερο τηε ΣΕΙΡΑΣ

 • Spawn16 Spawn16 15 Οκτωβρίου 2012  | 11:49

  Καιρός να αλλάξει όνομα στη σειρά η capcom.Απλά αχταρμάς...Το 5 μπορεί να μην ήταν σούπερ,αλλά τέτοιο μπάχαλο και διχασμένη προσωπικότητα δεν ήταν.Η σειρά δεν έχει τρόμο με την κλασική έννοια αλλά τον φόβο της επιβίωσης με λιγοστά πυρομαχικά,στενούς χώρους,γρίφους.Αυτά έχουν χαθεί.Που είναι η νέμεσις του 3?Η ατμόσφαιρα του 1 και 2?Το 4 άλλαξε αλλά το έκανε σχεδόν τέλεια.Αγορά στα 10 ευρώ και πολύ του είναι.Άμα είχε άλλο όνομα θα το έκρινα λιγότερο αυστηρά...

 • DDimitris DDimitris 15 Οκτωβρίου 2012  | 11:05

  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι καθόμαστε κ ασχολούμαστε με ποιότητα κ βλακείες εδώ δεν ενδιαφέρεται η ίδια η capcom στο τέλος θα καταντήσει σαν FIFA κ PRO κάθε χρόνο θα βγάζει κ ένα επεισόδιο μόνο κ μόνο για να πουλάει!τωρα σε οποίους αρέσει το 4,5,6 προφανώς ειναι gamers καινούργιας γενιάς που μεγάλωσαν με call of dutie και crysis...αυτο δεν ειναι κακό απλα δεν έχουν καμία σχέση με το resident evil

 • hagic200 hagic200 14 Οκτωβρίου 2012  | 16:33

  Τo περιμενα καλυτερο η απογοητευση μου ειναι μεγαλη.Οσοι εχουν παιξει το Resi απο τη αρχη στο psx περιπου το 1996 οταν και βγηκε το πρωτο παιχνιδι με καταλαβαινουν....Κριμα για ενα τοσο ωραιο παιχνιδι που ολα τα αλλα καποτε θελαν να του μοιασουν.Τωρα γινεται το αντιθετο....

 • Tomasz Tomasz 13 Οκτωβρίου 2012  | 21:30

  Πιστευω πως το resi 5 ηταν καλυτερο. Το 6 ειναι καλο γιατι ειναι μεγαλο και μπορεις να περασεις πολυ ωρα με φιλο σου στο coop. Σε φαση να τερματισετε την μια μερα το ενα campaign μια αλλη το αλλο κοκ. Πιστευω με αυτη την σκεψη φτιαχτηκε το παιχνιδι. Εγω το κραζω επειδη εχει βαλει πολλα πραγματα στο gameplay που δεν τα εχει υλοποιησει καλα η δεν ταιριαζουν γενικοτερα (QTEs) και οχι επειδη ακολουθα πιο mainstream συνταγη, ουτως η αλλως το 5μου αρεσε σαν παιχνιδι. Καλο ειναι ολοι να συνηθισουμε την ιδεα οτι το resi ετσι ειναι απο δω και στο εξης, και να κρινουμε το παιχνιδι για αυτο που ειναι και οχι για αυτο που θα θελαμε να ειναι και ειναι. Σαν παιχνιδι το 6 εχει καλες ιδεες αλλα δεν τις υλοποιει καλα καμια φορα και εχει αρκετα προβληματα. Αλλιως δεν θα ειχα προβλημα

 • bill123456 bill123456 13 Οκτωβρίου 2012  | 20:37

  Ξερεις φιλε τι γινεται,προσωπικα δεν εχω προβλημα και τοσο με την βαθμολογια του 6(καθε ανθρωπος εχει την δικη του κριση) και σε αλλα παιχνιδια διαφωνουσα πχ με το 6 του mafia,με το 6 που εβαλε η κοινοτητα στο Mwarfare 3 και εκει μαλιστα το ειχα βουλωσει γιατι θα εμπαινα σε μια μιζερια της συζητησης που κατεληξε με το resident.Ως προς το θεμα τωρα με το res,δεν εχω παιξει το παιχνιδι(γιατι εδω και χρονια δεν δινω για παιχνιδια 60 ευρω,ακομη και ας ειναι πχ το halo).Απλα το resi εχει μια ιδιαιτεροτητα.Κατ αρχην εχει ιστορια(πραγματι εχει εξελιχθει κατ εμε,οχι αλοιωθει),εχει βαρος σαν τιτλος και ειναι ονομα.Δεν μπορω πχ να βαλω 7 στο alone in the dark(αηδια)και 7 στο resi εκτος και αν βεβαια πραγματι,αλλα πραγματι το παιχνιδι ειναι μια τεραστια μετριοτητα,αλλα μετριοτητα,οχι πχ δεν μου αρεσε ο φωτισμος,δεν μου αρεσε λιγο η καμερα,αρα πεταω ενα 5,6,7.Αν τωρα το demo,to youtube,τα trailers με ξεγελασαν τοσο πολυ δεν εχω κανενα προβλημα να παω πασο,ακομη και να ζητησω συγνωμη.Παντως για οτι γραφω δεν εχω καμια διαθεση ουτε να προσβαλλω τον Σκουλουδκη,ουτε να μαλωσω,ουτε καν να ειρωνευτω καποιον.Ειναι αυτο που νοιωθω,αυτο που ειδα και αυτο που επαιξα στο demo.Eννοειται οτι ενας που αγορασε το παιχνιδι και το τελειωσε εχει καλυτερη γνωμη!!Δεν μου αρεσει ομως και η αντιληψη οτι επειδη δεν ειναι οπως τα παιλια resi το χαντακωνω

 • Nikolasimo Nikolasimo 13 Οκτωβρίου 2012  | 20:13

  @bill123456 "Ενα παιχνιδι καταλαβαινει καποιος ακομη και απο το demo,τα trailer τι ποιοτητας ειναι σε μεγαλο βαθμο)" Θα αρχίσω λοιπόν :P,γιατί πολύ απλά δεν είναι έτσι..Πολλά trailers,demo κτλπ προσωπικά με έχουν ξεγελάσει άπειρες φορές..Τρανό παράδειγμα το τραγικό Asura's Wrath..Που ευτυχώς δεν το πήρα...Btw δεν έχω ιδιαίτερο prob εγώ με το RE6,ίσα ίσα που το καταευχαριστιέμαι αυτήν την περίοδο γιατί το λιώνω co-op στο professional με φίλο! :D

 • bill123456 bill123456 13 Οκτωβρίου 2012  | 19:05

  Παιδια το θεμα ειναι απλουστατο.Οι εταιριες ενδιαφερονται για τα χρηματα.Ειδαν οτι το 5 πουλησε και συνεχισαν την ιδια λογικη και στο 6.Τι εκαναν λοπιον?Εβγαλαν ενα παιχνιδι μεγαλυτερο σε διαρκεια,με πιο εντυπωσιακες σκηνες και μεγαλυτερη ποικιλια.(2 campaign ατμοσφαιρικα,2 action).Aπλα ισως να μην τους βγηκε το αριστο αποτελεσμα που περιμεναν και καποια παιδια απο νοστολγια στα παλια της σειρας αρχισαν να απογοητευονται υπερβολικα πολυ.Αλλα κατι υπερβολες του τυπου το παιχνιδι ειναι για 5 η 6 ειναι αστειες.Απλα το παιχνιδι δεν ειναι του 9-10.Για μενα παντως ειναι του 9,γιατι εχω παιξει απειρα " καλα" παιχνιδια που οταν τα τελειωσα δεν αγγιζαν καν παραγωγες του resi 6(παρακαλω να μην αρχισουν καποιοι να λενε οτι δεν το εχω παιξει!Ενα παιχνιδι καταλαβαινει καποιος ακομη και απο το demo,τα trailer τι ποιοτητας ειναι σε μεγαλο βαθμο)

 • Tomasz Tomasz 13 Οκτωβρίου 2012  | 18:07

  Lovesfool μπορεις να πεις το ιδιο και για το νεο COD? Οτι το κοινο θα αποφασισει αν θα ειναι παιχνιδαρα η οχι; Για μερικα παιχνιδια ειναι πολυ ευκολο να λες κατι τετοιο εκ του ασφαλους και να βγαινει οτι εχεις δικιο. Οπως και το RESI 6 που σιγουρα θα πουλησει πολυ. Δεν το λεω για να ερθουμε σε αντιπαραθεση, αλλα γενικα το κοινο και η μαζα γενικοτερα καμια φορα δεν ξερει τη τις γινεται

 • GR_Pantelis_GR GR_Pantelis_GR 13 Οκτωβρίου 2012  | 13:30

  από το Review που διάβασα μου φάνηκε καλό. Αλλά σίγουρα θα το πάρω όταν πέσει κατά πολύ η τιμή...

 • akisibiza psn akisibiza psn 13 Οκτωβρίου 2012  | 13:01

  ενημερωστε μας οταν ερθουν τα dlc θα ναι πολλα αραγε ?? το versus θα λεει παντως

 • tiganitos tiganitos 13 Οκτωβρίου 2012  | 03:19

  Ντροπή τους ....

 • kostouric kostouric 12 Οκτωβρίου 2012  | 23:19

  Σωστός Manolero1 αλλά οι πιο πολλοί αναλώνονται σε ανούσιες διαμάχες ή κολλάνε σε λέξεις του Reviewer. Εμένα το Review με κάλυψε απόλυτα. Αν έχω να προσθέσω κάτι το ουσιαστικό(πχ το σχόλιο του cyprus wolf έχει κάποιες πληροφορίες) θα το σχολιάσω αλλιώς θα κάνω ένα σχόλιο (που έκανα) για να είμαι ενεργό μέλος!!!!! Η Ada τα σπάει.......!!!!!!

 • Manolero1 Manolero1 12 Οκτωβρίου 2012  | 22:49

  Και μάλιστα θα έλεγα ότι ο σκοπός επετεύχθει από κάθε πλευρά. Γιατί δεν είναι μόνο το παιχνίδι που θέλει να ασχολούνται μαζί του, αλλά και εμείς που θέλουμε να ασχολούμαστε και να συζητάμε για παιχνίδια, και το site το ίδιο που θέλει τα μέλη του να είναι ενεργά και να σχολιάζουν κ.λ.π.

 • kostouric kostouric 12 Οκτωβρίου 2012  | 22:46

  Αφού το παιχνίδι έχει φτάσει σε τέτοιο αριθμό σχολίων έχει πετύχει το σκοπό του... Έστω και από περιέργεια όλοι θα το τσεκάρουν... Για όλες τις σειρές που κρατάνε τόσα χρόνια η ίδια συζήτηση γίνεται....Τώρα για το παιχνίδι ... το πήρα , το τελείωσα ... αυτά.... Εμένα μου αρέσει το Code Veronica. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

 • imjp1982 imjp1982 12 Οκτωβρίου 2012  | 21:53

  Καλησπερα σε ολους..Δεν το επαιξα ακομα το 6,απλα ηθελα να προσθεσω ενα σχολιο περι old school RE..Εως και το Code Veronica,τα RE ηταν απο τα κορυφαια αν οχι τα κορυφαια Survival Horror παιχνιδια...Οταν ηρθε η στιγμη να παιξω το τοτε νεο RE4,δεν ηχερα τι να περιμενω απο αυτο..Ειχα ακουσει διαφορες και πολλεσ κριτικες...Το επαιξα λοιπον και ΤΑ ΕΠΑΙΞΑ!!!!!!!!!!!!Απλα ΚΟΡΥΦΑΙΟ...ΑΠΛΑ ΘΕΙΚΟ!!!!!!!!!!Διατηρησε ατμοσφαιρα και δραση και αλλαξε κατι συγκεκριμενο και καιριο κομματι αυτης της σειρας ...Την καμερα..Αλλαστην ουσια δεν ασχοληθηκε και πολυς κοσμος με αυτο γιατι το παιχνιδι ηταν απιστευτο...Που θελω να καταληξω?Τα παλια RE εως και το CV ηταν παιχνιδαρες και το 4 εκανε αυτο που επρεπε να κανει..Να ανανεωσει την σειρα...Και το εκανε με τον καλυτερο δινατο τροπο..Μη ριχνουμε λοιπον ευθυνες σε αυτο το διαμαντι...Γιατι ειναι ενα απο τα κορυφαια game ολων των εποχων...Οι ανθρωποι εκει στην Capcom ηθελαν να πατησουν πανω στο 4 για να συνεχισουν,αλλα τους βγηκε σε κακο καθως ουδεμια σχεση δεν εχει 4 με 5.....Το 4 ανανεωσε την σειρα,το 5 την χαλασε...Πιστευω λοιπον βασιζομενος στα λεγομενα αυτων που επαιξαν το 6,οτι ειναι σιγουρα καλυτερο απο το αθλιοτατο 5 και αυτο και μονο για μενα,ειναι αρκετο....RE 2 και 4(τα αγαπημενα μου απο την σειρα)δεν θα ξαναβγουν ποτε.....

 • cyprus wolf cyprus wolf 12 Οκτωβρίου 2012  | 21:13

  Για οσους δεν γνωριζουν θα διατεθουν 2 dlcs για το παιχνιδι (ενα που ηδη υπαρχει στον δισκο και ενα που δεν υπαρχει στον δισκο). Το πρωτο θα ειναι δωρεαν και το δευτερο επι πληρωμη.Το δωρεάν υλικό που θα ενεργοποιηθεί θα προσφέρει ένα νέο επίπεδο δυσκολίας, το "No Hope", που -όπως συνιστά και το όνομά του- υπόσχεται να μας δυσκολέψει πολύ. Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι η δυνατότητα για co-op στο campaign της Ada Wong κάτι που δεν υπάρχει προς το παρόν. Πολλοί fans εξέφρασαν την αντίθεσή τους με αυτή την κίνηση λέγοντας πως χαλάει το ύφος του campaign, αφού η Wong είναι κατάσκοπος και δεν θα έπρεπε να έχει συνέταιρο. Επιπρόσθετα, το campaign της Wong θα γίνει άμεσα προσβάσιμο, χωρίς να χρειάζεται να τερματίσετε τα τρία campaigns του παιχνιδιού όπως κάνετε τώρα.

  Από την πλευρά του DLC που θα πρέπει να αγοράσετε θα υπάρχουν τρία νέα multiplayer modes για τους Mercenary maps οπού παίζουν μέχρι και έξι παίκτες ταυτόχρονα. Στο Predator mode ένας παίκτης ελέγχει το πλάσμα Ustanak και προσπαθεί να σκοτώσει τους survivors και οι survivors αυτόν. To δεύτερο mode θα είναι το Siege στο οποίο η μία ομάδα προσπαθεί να προστατέψει κάποιους NPC και η άλλη να τους εξοντώσει. Τέλος, το Survivor mode είναι μια παραλλαγή του ομαδικού Versus mode, κατά την οποία όποιοι άνθρωποι πεθάνουν θα επανεμφανίζονται ως εχθροί και όταν εξολοθρεύουν δύο ανθρώπους θα γίνονται πάλι άνθρωποι.Η αποψη μου ειναι γνωστη.Οκ ειναι δωρεαν.Αλλα ειναι ηδη στον δισκο κλειδομενο.Αυτο μου αρκει.Μετα το street fighter x tekken ηρθε και αυτο.

 • Killerman Killerman 12 Οκτωβρίου 2012  | 18:46

  Ακόμα να μου το δανείσει ο φίλος μου ,απ' ότι μου έχει πει είναι ότι περίμενε .
  Επειδή κάποιος ανέφερε για Chuck Norris ένα έχω να πω!!!!
  Ο Chuck το άρχισε το game από το campaing της Ada :D!

 • lovesfool lovesfool 12 Οκτωβρίου 2012  | 18:30

  Μάλλον θα χαθεί μέσα στον ανεμοστρόβιλο από σχόλια, αλλά θα κάνω μία απόπειρα.
  .
  Νομίζω ότι μέρος της διαφωνίας για τη βαθμολογία προκύπτει από το ότι πολλοί "fan" και fan της σειράς θεωρούν ότι το 6 είναι ακόμα λιγότερο "Resident Evil" από το 5.
  .
  Μία ωραία ανάλυση σχετικά με αυτό νομίζω ότι είναι η παρακάτω.
  http://www.escapistmagazine.com/videos/view/jimquisition/6377-Resident-Evil-6-Is-the-Epitome-of-Survival-Horror
  .
  Εγώ, πάντως, λέω ότι ο καλύτερος και πιο αδυσώπητος κριτής είναι το ίδιο το κοινό. Αυτό θα "ψηφίσει" με τον οβολό του αν προτιμά την νέα κατεύθυνση της σειράς ή όχι.

 • Mournblade Mournblade 12 Οκτωβρίου 2012  | 18:22

  Manolero1 συμφωνώ απόλυτα! Άλλωστε για αυτό λένε οτι οι αριθμοί είναι η γλώσσα του σύμπαντος...Όλοι την καταλαβαίνουν ακόμα και οι...εξωγήινοι!! Άσε που ρε αδερφέ ίσως δεν έχω χρόνο εκείνη τη στιγμή να διαβάσω όλο το κείμενο! Επίσης θεωρώ οτι το 7 παιχνιδάρα δεν είναι σίγουρα γιαν τον reviewer αλλά ούτε και άσχημο. Μάλλον λίγο καλύτερο από μέτριο θα έλεγα! Από κει και πέρα διαβάζεις το κείμενο και βγάζεις τα συμπεράσματα σου!