Ταυτότητα

WRC 3 FIA World Rally Championship

WRC 3 FIA World Rally Championship

Edition: N/A Genre: Racing Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-8 Ανάπτυξη: Milestone Ημ. Έκδοσης: 12/10/2012
PEGI: 3 Εκδότης: PQube Πλατφόρμες: PS Vita, Xbox 360, PlayStation 3, PC


Το WRC3 στρίβει και τελικά κολλάει στη λάσπη

wrc-3-image-01-thumb.jpgΕίναι κοινώς αποδεκτό πως η παλιά λάμψη και γοητεία του WRC έχει φθίνει και λαμβάνοντας υπόψιν την πορεία που σκοπεύει να ακολουθήσει η διοργανώτρια αρχή, ο θεσμός μάλλον έχει πάρει έναν δρόμο δίχως επιστροφή. Οι νέοι κανονισμοί υποτίθεται πως πάρθηκαν με γνώμονα τις περικοπές των δαπανών και την αύξηση του θεάματος, αλλά όταν βλέπει κανείς τον Sebastian Loeb να στέφεται για ακόμα μια χρονιά πρωταθλητής, μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Κάτι ανάλογο φαίνεται να συμβαίνει και στο χώρο των videogames, με τις μεγάλες εταιρίες να έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον τους εδώ και χρόνια και να έχουν απομείνει οι Ιταλοί της Milestone να παλεύουν μόνοι τους να ικανοποιήσουν το κοινό. Δυστυχώς, φέτος οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι μεν σημαντικότατες, αλλά δεν αφορούν τον ίδιο τον τίτλο και βάζουν τον καθένα σε σκέψεις για το μέλλον της σειράς.

wrc-3-image-02-thumb.jpgΟι περισσότεροι θα γνωρίζουν πως τα τελευταία χρόνια η Black Bean είχε αναλάβει την κυκλοφορία των τίτλων της ιταλικής ομάδας ανάπτυξης, αλλά η αποχώρηση της την τελευταία στιγμή, μάλλον δεν προδιαθέτει ευχάριστα για την μετέπειτα πορεία ή ακόμα χειρότερα και για την ύπαρξη του ονόματος WRC στο χώρο των videogames. Η πρώτη άσχημη εντύπωση δημιουργείται από την εικόνα που έχουν τα διάφορα μενού. Οι εικόνες στο φόντο μοιάζουν προχειροφτιαγμένες, ενώ η γυναικεία φωνή που έχει αναλάβει την ξενάγηση, γίνεται από το πρώτο λεπτό κουραστική εξαιτίας την έντονης προφοράς και της υπερβολικής σχολαστικότητάς της.

Όπως και πέρυσι, η κύρια δομή του τίτλου χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες. Το κυρίως Πρωτάθλημα, το αναμενόμενο career και φυσικά οι δικτυακές αναμετρήσεις. Ο παίκτης, αν το επιθυμεί, μπορεί απλά και μόνο να επιλέξει αυτοκίνητο, διαδρομή και κατόπιν να δοκιμάσει τις ικανότητές του, αν και φέτος τα πάντα έχουν μια απελπιστική απλοϊκότητα.

wrc-3-image-05-thumb.jpgΦλερτάροντας επικίνδυνα με arcade μονοπάτια, ο τίτλος έχει αποκτήσει μια αρκετά ελκυστική εικόνα, η οποία δεν απαιτεί ούτε γνώσεις αλλά ούτε και ιδιαίτερες ικανότητες από τον παίκτη. Η συμπεριφορά των αυτοκινήτων στον δρόμο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αν και το μικρό βάρος των οχημάτων, είναι υπεύθυνο για ορισμένες εντυπωσιακότατες πλαγιολισθήσεις. Είναι ίσως από τις ελάχιστες περιπτώσεις που η χρήση μιας τιμονιέρας δεν ενδείκνυται, με το "ανάλαφρο" μοντέλο χειρισμού να αποδεικνύεται ιδιαίτερα διασκεδαστικό, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν τη γενικότερη φύση του WRC 3.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του WRC ξεδιπλώνεται σε συνολικά 13 χώρες, με τα "μικρά" τεχνολογικά θαύματα της μεγάλης κατηγορίας να μάχονται να μείνουν εντός διαδρομής, εξαιτίας της αυξημένης ιπποδύναμης τους. Δίπλα τους θα βρεθούν τα αντίστοιχα οχήματα της κατηγορίας Super2000, του Group N, ενώ σταδιακά θα γίνουν διαθέσιμα και τα μεγαθήρια του παρελθόντος, του θρυλικού Group B φυσικά.

wrc-3-image-04-thumb.jpgΗ μεγαλύτερη απογοήτευση, όμως, έρχεται από τον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένο το career mode, το οποίο παρουσιάζεται φτωχότερο από ποτέ. Ακολουθώντας την πεπατημένη, ο παίκτης καλείται να κερδίζει αγώνες και σταδιακά να βελτιώνει το εκάστοτε όχημά του. Το υποτυπώδες σενάριο που υπάρχει, τον θέτει αντιμέτωπο με 8 αντιπάλους, αν και πρακτικά ποτέ δεν θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους. Το άσχημο της υπόθεσης είναι πως τα κερδισμένα χρήματα υποτίθεται πως δίνουν πρόσβαση σε μηχανικές βελτιώσεις, οι οποίες όμως είναι ανύπαρκτες.

{PAGE_BREAK}

Παρά τις προαναφερθείσες "βελτιώσεις" η συμπεριφορά του οχήματος στον δρόμο ποτέ δεν αλλάζει, ενώ η αγορά νέων αεροδυναμικών πακέτων δεν προσφέρει καμία οπτική αλλαγή. Απεναντίας, όλο το βάρος της ομάδας ανάπτυξης φαίνεται να έχει πέσει στα αμέτρητα vinyls και τα λογότυπα των χορηγών, αν και η τοποθέτησή τους δεν επιφέρει κάποιο όφελος στον παίκτη, κάνοντας την επιλογή καριέρας να είναι υπερβολικά φτωχή.

wrc-3-image-06-thumb.jpgΣτα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και ο τομέας του multiplayer, με τις δημιουργίες της Milestone να δείχνουν πως δεν μπορούν να αποβάλλουν τα τεχνικής φύσεως προβλήματα. Υποθετικά μέχρι και οκτώ παίκτες μπορούν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα, ακολουθώντας τη λογική της σειράς –τερματίζει ο ένας και κατόπιν ξεκινάει ο επόμενος- αλλά η καταμέτρηση των χρόνων δείχνει να είναι μια υπερβολικά χρονοβόρα διαδικασία. Σε ανύποπτο χρόνο ο χρήστης θα αποσυνδεθεί και θα βρεθεί στο κεντρικό μενού, ενώ αν επιχειρήσει να κάνει ξανά log-in, ας οπλιστεί με αρκετή υπομονή.

Μοναδική σανίδα σωτηρίας αποτελεί ο τεχνικός τομέας και ειδικά τα γραφικά, τα οποία έχουν κάνει το μεγάλο βήμα σε σχέση με πέρυσι. Σαφέστατα και δεν μπορούν να συγκριθούν με παραπλήσιες δημιουργίες –όπως τη σειρά DiRT για παράδειγμα- αλλά τουλάχιστον φέτος τα οχήματα είναι σχεδιασμένα με αρκετές λεπτομέρειες, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό τους.

Η νέα μηχανή γραφικών είναι υπεύθυνη για ορισμένα πανέμορφα περιβάλλοντα, η ποικιλία των οποίων εκπλήσσει, αν και η κατανομή των πόρων φαίνεται πως δεν έγινε ιδανικά, με τα εφέ της σκόνης, της λάσπης ή του χιονιού, να είναι ανύπαρκτα. Επιπροσθέτως, ο ήχος δεν έχει τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης, με την χροιά των κινητήρων να μην πείθει, ενώ και τα ελαστικά ακούγονται ψεύτικα.

wrc-3-image-08-thumb.jpgΟλοκληρώνοντας την παρουσίαση του WRC3, το μόνο που τελικά μένει είναι το μεράκι των Ιταλών να δημιουργήσουν μια αξιοπρεπή εμπειρία rally, παρόλο που η εισροή κεφαλαίων δείχνει να έχει σταματήσει προ πολλού. Ο νέος τίτλος, παρά την ανανεωμένη εμφάνισή του, θα κριθεί για το ανέλπιστα φτωχό περιεχόμενό του αλλά και για το ιδιόμορφο μοντέλο χειρισμού που έχει εισάγει, διώχνοντας μακριά όλους όσους ανέμεναν μια απαιτητική εμπειρία οδήγησης στην άσφαλτο, στο χώμα και στη λάσπη.

Για όλους τους υπόλοιπους αποτελεί μια διασκεδαστική πρόταση, χωρίς πολλές απαιτήσεις αλλά και δίχως βλέψεις για να φτάσει ψηλά. Το δε μέλλον της σειράς WRC; Πραγματικά αβέβαιο.

Γιώργος Τσακίρογλου

Θετικά

  • Τα γραφικά εμφανίζονται αρκετά βελτιωμένα
  • Χειρισμός που θα ικανοποιήσει τους άπειρους…

Αρνητικά

  • …αλλά θα εξοργίσει τους φανατικούς οπαδούς του θεσμού.
  • Υπερβολικά φτωχό περιεχόμενο
  • Το career mode απογοητεύει
  • Ο ήχος κινητήρων-ελαστικών είναι πραγματικά ανυπόφορος

Βαθμολογία

Γιώργος Τσακίρογλου

Τα videogames για τον Γιώργο δεν είναι τρόπος ζωής. Η μεγάλη αγάπη του παραμένουν οι δύο τροχοί και -αναπάντεχα- ό,τι ψηφιακό προσπαθεί να τους μοιάσει. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον τα "παιχνίδια" αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα, αλλά πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της, όπως είναι η μουσική, οι βόλτες, τα ταξίδια και... οι σούζες (και μετά σου λέει πως μεγάλωσε).

Συμμετεχουν

Δείξε μου και άλλα...