Ταυτότητα

About Love, Hate and the other ones

About Love, Hate and the other ones

Edition: N/A Genre: Platformer, Puzzle Διάθεση: AppStore
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: Tobias Bilgeri Ημ. Έκδοσης: 23/10/2012
PEGI: 7 Εκδότης: AppStore Πλατφόρμες: iOS


Αγάπη και Μίσος χέρι-χέρι

Το “About Love, Hate and the Other Ones” μας βάζει στον ρόλο δύο περίεργων ηρώων. Οι ήρωές μας, ο Love και ο Hate, πρέπει να συνεργαστούν έτσι ώστε να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία που θα συναντήσουν στο διάβα τους. Καθένας εξ αυτών έχει διαφορετικές δυνάμεις και κατ' επέκταση διαφορετικό τρόπο να λύνει τα προβλήματα που εμφανίζονται. Ο Love στέλνει μηνύματα αγάπης στα όντα που συναντάμε στα μπουντρούμια, κάνοντάς τα να μετακινούνται προς το μέρος του. Από την άλλη, ο Hate κάνει το εντελώς αντίθετο, δηλαδή στέλνει μηνύματα μίσους προς τα όντα, κάνοντάς τα να φεύγουν μακριά. Εμείς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις δυνάμεις για να αλλάξουμε θέση στους “Other Ones”, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το πολυπόθητο κόκκινο κουμπί κάθε χάρτη. Μόλις ένας από τους δύο ήρωες μας φτάσει στο εν λόγω αντικείμενο, αυτομάτως κερδίζουμε και περνάμε στο επόμενο επίπεδο.

about-love-hate-image-02.jpg

Ο νεότερος τίτλος του Tobias Bilgeri (Tiny & Big) ακολουθεί τα ίδια μονοπάτια με άλλα, επιτυχημένα puzzle παιχνίδια, χρησιμοποιώντας δηλαδή απλούς και κατανοητούς μηχανισμούς και εν συνεχεία τους ενσωματώνει σε όλο και πιο περίπλοκες καταστάσεις. Με αυτό τον τρόπο οι παίκτες μπορούν να μάθουν το gameplay του About Love πολύ εύκολα, χωρίς να αποθαρρύνονται. Είναι μια πρακτική που πάντα έχει θετικά αποτελέσματα και η περίπτωση του “About Love, Hate and the other ones” δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε ένα από τα 60 επίπεδα του τίτλου βασίζεται στο προηγούμενα, με νέα στοιχεία να προστίθενται σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να μη βαριέται ο παίκτης. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι μετά από μερική ενασχόληση με το “About Love, Hate and the Other Ones” οι μηχανισμοί γίνονται τόσο οικείοι, που θα μπορείτε να παίζετε για ώρες χωρίς εκνευρισμούς και άλλα δυσάρεστα.

about-love-hate-image-03.jpg

Ο οπτικός τομέας του πονήματος της Black Pants Game Studio είναι αρκετά όμορφος. Τα πάντα είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά στα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια. Οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι και με ωραίο animation, δίνοντας ένα χιουμοριστικό τόνο στο παιχνίδι. Βέβαια, εκεί που πραγματικά ξεχωρίζει είναι στο ηχητικό μέρος. Τα ηχητικά εφέ προσδίδουν ακόμα περισσότερο στον χιουμοριστικό τόνο του τίτλου, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και μετά από μεγάλη ενασχόληση με αυτόν όχι μόνο δεν αρχίζουν να κουράζουν, αλλά θα μας κάνουν πάντα να σκάμε ένα χαμόγελο. Τέλος, η μουσική που συναντάμε κατά τη διάρκεια της περιπέτειας, δένει καταπληκτικά με το όλο κλίμα και τη φύση του παιχνιδιού.

 

Δυστυχώς, το About Love έχει το δικό του μερίδιο από μελανά σημεία. Ένα από τα πράγματα που περιμένει ο σύγχρονος φίλος των βιντεοπαιχνιδιών από κάθε τίτλο -ακόμα και αυτούς που διατίθενται στα φορητά συστήματα- είναι υποστήριξη για achievements/ trophies, κάτι που δυστυχώς το παιχνίδι δεν περιλαμβάνει. Επίσης, δεν μας παρέχει κανενός είδος διαδραστικότητας με άλλους παίκτες, μικραίνοντας έτσι την επιθυμία μας να επιστρέψουμε σε αυτό μετά την ολοκλήρωση του βασικού σεναρίου. Βέβαια, ο τίτλος είναι τόσο εθιστικός από μόνος του και διατίθεται σε τόσο εξευτελιστική τιμή (0, 89 ευρώ), που οι προαναφερθείσες μικρό-ελλείψεις εξανεμίζονται.

Εν κατακλείδι, το “About Love, Hate and the Other Ones” είναι ένα από τα καλύτερα puzzle παιχνίδια που κυκλοφορούν για τις φορητές συσκευές της Apple. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα παιχνίδια του σωρού, και να του δίνει μια θέση δίπλα σε παιχνίδια όπως το Limbo, είναι το απλό και έξυπνο gameplay που διαθέτει, το οποίο μπορεί μεν να μάθει κάποιος πολύ γρήγορα, αλλά χρειάζεται πολλές ώρες παιχνιδιού για να γίνει κάλος. Όσοι από εσάς θέλετε να χαθείτε στον κόσμο του νέου τίτλου της Black Pants, δεν έχετε παρά να συνδεθείτε στο App Store από τη συσκευή σας και, αφού πληρώσετε το χρηματικό αντίτιμο των 0,89 ευρώ, να απολαύσετε αυτό το “περίεργο” και συνάμα εθιστικό puzzle πόνημα του κυρίου Bilgeri.

Σάββας Πριπάκης

Θετικά

  • Εθιστικό gameplay
  • Εύκολη εκμάθηση των μηχανισμών
  • Μεγάλη διάρκεια
  • Όμορφα, σχεδιασμένα στο χέρι γραφικά
  • Χιουμοριστική ηχητική επένδυση

Αρνητικά

  • Δεν υποστηρίζει το GameCenter
  • Έλλειψη διαδραστικότητας με άλλους παίκτες
  • Δεν υπάρχει native έκδοση για iPad

Βαθμολογία

Συμμετεχουν