Ταυτότητα

Need for Speed: Most Wanted (2012)

Need for Speed: Most Wanted (2012)

Edition: N/A Genre: Racing Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-8 Ανάπτυξη: Criterion Ημ. Έκδοσης: 02/11/2012
PEGI: 7 Εκδότης: Electronic Arts Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


Most beloved

Το Need for Speed Most Wanted της Criterion αποτελεί το 19ο μέλος της γνωστής σειράς racing και η αλήθεια είναι πως από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης της νέας αυτής δημιουργίας, οι απαιτήσεις του κοινού εκτινάχθηκαν στα ύψη. Για πολλούς, το Most Wanted του 2005 αποτελεί την καλύτερη στιγμή της σειράς, οπότε η νέα πρόταση θα έπρεπε να κινηθεί σε ανάλογα ποιοτικά επίπεδα. Η Criterion, γνωστή για το "θράσος" της να σκαλίζει τα πάντα, προέβη σε πάρα πολλές αλλαγές, φέρνοντας τη σειρά Need for Speed στα δικά της μέτρα, τοποθετώντας την εκεί που την αξίζει. Λίγο κοντά στη κορυφή δηλαδή.

Το νέο Most Wanted δεν προσπαθεί να παραπλανήσει ή να φορέσει ένα μανδύα υποκριτικής και να βάλει το κοινό σε σκέψεις για το περιεχόμενό του. Δανειζόμενο πολλά στοιχεία από τη σειρά Burnout, προσφέρει μια 100% arcade εμπειρία, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε μορφή πειραματισμού, καταλήγοντας να είναι αφοπλιστικά άμεση και διασκεδαστική. Συνδετικοί κρίκοι με το παρελθόν πρακτικά δεν υπάρχουν, οπότε πέρα από την ονομασία, οι παίκτες θα παραλάβουν κάτι το εντελώς διαφορετικό.

Welcome to Fairhaven City

nfs-most-wanted-image-01-thumb.jpgΌπως ειπώθηκε και προηγουμένως, το νέο Most Wanted δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Burnout Paradise και ένα από αυτά είναι ο τρόπος με τον οποίο είναι σχεδιασμένη η πόλη στην οποία εξελίσσεται η δράση. Η Fairhaven City, ακολουθώντας τα βήματα της αντίστοιχης Paradise, είναι γεμάτη με προκλητικές στροφές, ράμπες, επικίνδυνες καμπές και εμπόδια, που απαιτούν τη συνεχή προσοχή του παίκτη. Με μοναδική μαεστρία, η ομάδα ανάπτυξης έχει εισάγει στοιχεία και από το αρχικό Most Wanted, όπως για παράδειγμα τη χρωματική παλέτα ή ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο είναι σχεδιασμένες ορισμένες κατασκευές, οπότε σε επίπεδο παρουσίασης, δημιουργείται από το πρώτο κιόλας λεπτό ένα εντονότατο αίσθημα οικειότητας.

Μια οικειότητα που, όμως, εξανεμίζεται στο αμέσως επόμενο λεπτό, μόλις δηλαδή κάποιο όχημα αρχίσει να κινείται στους γεμάτους κίνηση δρόμους, με το μοντέλο χειρισμού να καλωσορίζει τους παίκτες στη σύγχρονη εποχή των arcade racers. Το Most Wanted της Criterion αποδεικνύεται το πλέον δύσκολο αλλά και απαιτητικό μέλος που έχει προσφέρει η σειρά τα τελευταία χρόνια, με μια περίοδο εξοικείωσης και εκμάθησης να δείχνει απαραίτητη.

nfs-most-wanted-image-02-thumb.jpgΌσοι ανέμεναν να συναντήσουν κάτι παραπλήσιο με το Hot Pursuit, με έκπληξη θα διαπιστώσουν πως ο έλεγχος γενικότερα δεν είναι καθόλου αυτοματοποιημένος, ενώ ο παράγοντας του κυκλοφοριακού θα κάνει τη ζωή του καθένα ακόμα δυσκολότερη. Όμως, ο τίτλος δεν γίνεται ποτέ άδικος. Έπειτα από αρκετή προπόνηση, τα παρατεταμένα power-slides θα κάνουν την εμφάνισή τους, με τους χρήστες να ζωγραφίζουν στους δρόμους, κινούμενοι με αστρονομικές ταχύτητες –τόσο στην άσφαλτο όσο και αρκετά μέτρα υψηλότερα από αυτήν.

Το μόνο που απαιτείται είναι το ελαφρό πάτημα του φρένου και από εκεί και έπειτα η μετακίνηση του τιμονιού δεξιά ή αριστερά και η ρύθμιση των στροφών του κινητήρα. Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, αλλά μόλις κάποιος το κάνει κάποιος κτήμα του, καταλήγει να είναι απίστευτα εθιστικό.

nfs-most-wanted-image-03-thumb.jpgΤο Most Wanted ανήκει στην κατηγορία των open world προτάσεων, με την έκταση της Fairhaven City να είναι αρκούντως, σχεδόν οριακά θα λέγαμε, ικανοποιητική. Η δομή του τίτλου στηρίζεται φυσικά στους παράνομους αγώνες και ο παίκτης καλείται να αποκτήσει την ανάλογη φήμη ώστε να έρθει αντιμέτωπος με μια λίστα 10 οδηγών, με απώτερο σκοπό την κορυφή. Τα διάφορα cut-scenes προηγούμενων τίτλων ανήκουν ευτυχώς στο παρελθόν, με τις υπερηχητικές ταχύτητες και τη υψηλή πρόκληση να είναι οι παράγοντες που θα πρέπει να απασχολούν τον καθένα.

Η αμεσότητα του EasyDrive

Η Criterion έχει προβεί σε ριζικότατες αλλαγές σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό των διαφόρων μενού επιλογών αν και για να είμαστε πιο ακριβείς, κεντρικό μενού ουσιαστικά δεν υπάρχει. Και γενικότερα η ροή του νέου Most Wanted δεν σταματάει ποτέ, γιατί πολύ απλά η ομάδα ανάπτυξης έχει επιλέξει έναν νέο τρόπο management όλων των περαιτέρω δραστηριοτήτων -πέρα των αγώνων.

nfs-most-wanted-image-04-thumb.jpgΠιέζοντας απλά και μόνο το d-pad προς τη δεξιά κατεύθυνση –για τους κατόχους Xbox 360 το συγκεκριμένο έργο έχει αναλάβει το Kinect- εμφανίζεται το EasyDrive, το οποίο ξεδιπλώνει με έναν διακριτικό τρόπο τη λίστα με τους διαθέσιμους αγώνες, τα αυτοκίνητα που έχει ο καθένας στη συλλογή του, τις διάφορες μηχανικές βελτιώσεις και την επιλογή Autolog. Οι αγώνες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας τους και αλλάζουν όσο παίκτης ανεβαίνει επίπεδα.

Χρησιμοποιώντας απλά και μόνο το d-pad και με τον τίτλο να τρέχει κανονικότατα, ο παίκτης μπορεί να επιλέξει τον αγώνα στον οποίο θέλει να λάβει μέρος, κατόπιν να ενεργοποιηθεί το GPS και έτσι να μεταφερθεί στην ανάλογη τοποθεσία δίχως διακοπές και καθυστερήσεις.

nfs-most-wanted-image-05-thumb.jpgΗ κάθε νίκη, πέρα από τη συγκομιδή βαθμών εμπειρίας για να προκαλέσει ο παίκτης κάποιον οδηγό από τη Most Wanted λίστα, παρέχει και μηχανικές βελτιώσεις, οι οποίες επίσης ενεργοποιούνται και αλλάζουν ανά πάσα στιγμή. Πλέον, δεν απαιτείται η επίσκεψη σε κάποιο γκαράζ, αλλά απλά και μόνο το πάτημα του d-pad και μέσω του μενού που εμφανίζεται στην οθόνη, το όχημα εξοπλίζεται με nitro-boost, με αγωνιστικά λάστιχα και λοιπές βελτιώσεις. Ο συγκεκριμένος τομέας, και έχοντας πάντοτε κατά νου τα δεδομένα της σειράς, εμφανίζεται κάπως φτωχός –body kits, vinyls και λοιπά χαρακτηριστικά απλά απουσιάζουν- αλλά από την άλλη, η νέα λιτή εικόνα ταιριάζει γάντι στο νέο χαρακτήρα του Most Wanted.

Οι ζημιές είναι φυσικά για ακόμα μια φορά παρούσες και για την επισκευή του οχήματος απαιτείται απλά και μόνο το πέρασμα από ένα συνεργείο –χωρίς στάση φυσικά- το οποίο όχι μόνο θα το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση, αλλά θα του αλλάξει και το χρώμα.

{PAGE_BREAK}

Autolog & Takedown: Check

Φυσικά, το Autolog δε θα μπορούσε να απουσιάζει, με το σκανάρισμα των δραστηριοτήτων της friend list να γίνεται σε πραγματικό χρόνο και ακόμα και αν κάποιος δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε μια online αναμέτρηση, ο εικονικός χρόνος ενός φίλου του θα τον κρατήσει απασχολημένο για πολλές ώρες. Η κατάκτηση της κορυφής είναι μια πολύπλοκη δοκιμασία, με τον τίτλο να συλλέγει δεδομένα από παντού, είτε αυτά είναι μέτρα πλαγιολίσθησης είτε σπασμένες επιγραφές, οπότε οι υποψήφιοι πρωταθλητές ας βάλουν τα δυνατά τους.

Προηγουμένως έγινε αναφορά στο παράνομο στοιχείο του τίτλου. Έτσι, η εμπλοκές με τα περιπολικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν. Τα κυνηγητά διαρκούν πλέον αρκετά λεπτά περισσότερο, οι αντοχές των αυτοκινήτων έχουν και αυτές αυξηθεί, οπότε η ήδη υψηλή πρόκληση ανεβαίνει ακόμα ένα σκαλοπάτι, φλερτάροντας επικίνδυνα ορισμένες φορές με επίπεδα που ίσως δεν αρμόζουν σε ένα arcade racer.

nfs-most-wanted-image-07-thumb.jpgΟι αστυνομικοί θα προβούν σε όλες τις γνωστές ενέργειες ώστε να θέσουν το όχημα του παίκτης εκτός πορείας, με την επιστροφή του Takedown να δίνει στα πάντα ματιά ιδιαίτερα άγρια και εθιστική εικόνα. Σε επίπεδο αγώνων, το Most wanted προσφέρει ουσιαστικά τα πάντα, είτε πρόκειται για δοκιμασίες απέναντι στο χρόνο, είτε απέναντι σε αντιπάλους ελεγχόμενος από την cpu, ενώ δεν λείπουν οι εκπλήξεις. Πλέον, υπάρχουν δοκιμασίες στις οποίες θα πρέπει να επιτευχθεί μια ελάχιστη μέση ωριαία ταχύτητα και όταν αυτή θα πρέπει να είναι άνω των 200 χλμ/ώρα, μπορεί ο καθένας να συμπεράνει τους ρυθμούς και τους ελιγμούς που θα πρέπει να επιτύχει ώστε να φέρει τα πάντα εις πέρας.

Στραβωμένες λαμαρίνες και σκασμένα λάστιχα

Ωστόσο, το Most Wanted της Criterion δεν αποφεύγει τα λαθάκια, με σημαντικότερο όλων να είναι το μέγεθος της Fairhaven City. H έκταση της αντίστοιχης Paradise αποτελεί φαινόμενο ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα, αλλά όταν η Fairhaven εμφανίζεται μικρότερη ακόμα και από την αντίστοιχη πόλη του Hot Pursuit, όπου εκεί οι απέραντες πεδιάδες έκαναν τη διαφορά, τότε μάλλον υπάρχει ένα μικρό θέμα.

nfs-most-wanted-image-08-thumb.jpgΠαράλληλα, οι πολυσύχναστοι δρόμοι θα δοκιμάσουν τις πρώτες ώρες την υπομονή των παικτών, με τις συγκρούσεις να είναι μεν εντυπωσιακές, αλλά να στερούν από τον παίκτη πολύτιμο χρόνο. Μπορεί να ειπώθηκε και προηγουμένως, αλλά κρίνεται αναγκαίο να επισημανθεί ξανά. Το Most Wanted θα ξεκινήσει "μουδιασμένα", με το χειρισμό να δείχνει –αρχικά– δύστροπος. Όμως, όταν περάσει η ώρα και το όχημα επιλογής του παίκτη αποκτήσει την απαραίτητη ισχύ και σταθερότητα, τότε είναι που ο τίτλος θα αρχίσει να δείχνει τις πραγματικές αρετές του.

Συνολικά, οι μοναχικοί παίκτες θα μείνουν απασχολημένοι αρκετό καιρό με τη νέα πρόταση της Criterion και αυτό οφείλεται στην υψηλή πρόκληση που προσφέρει ο τίτλος. Όμως, σε δικτυακό επίπεδο η κατάσταση δεν είναι και τόσο ενδιαφέρουσα, γιατί μπορεί από τη μία η υπογραφή της EA να εγγυάται μια απαράμιλλη τεχνική σταθερότητα, από την άλλη όμως τα τέσσερα διαθέσιμα modes δεν διακρίνονται ούτε για την ποικιλία αλλά ούτε και για τη φρεσκάδα τους.

Τεχνικές λεπτομέρειες και συμπεράσματα

Το Most Wanted ολοκληρώνεται από έναν πανέμορφο οπτικό τομέα, όπου οι υψηλές ταχύτητες συνοδεύονται από πανέμορφα οπτικά εφέ. Ο σχεδιασμός των οχημάτων βρίσκεται σε επίπεδα τα οποία έχει συνηθίσει η Criterion τους φίλους της, με πλήθος λεπτομερειών, ενώ και οι ζημιές έχουν αποτυπωθεί αρκετά όμορφα. Η Fairhaven με τη σειρά της προσφέρει ένα αστικό περιβάλλον γεμάτο ζωή, όπου μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις η μηχανή γραφικών θα τα βρει σκούρα και ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης θα χάσει μερικά καρέ.

nfs-most-wanted-image-09-thumb.jpg Ο ήχος απλά συνοδεύει τη δράση, με τις ηχητικές επιλογές να είναι εναρμονισμένες με τα σύγχρονα ακούσματα της εποχής, ενώ παρά το γεγονός πως έχουμε μπροστά μας μια arcade πρόταση, τόσο οι κινητήρες, όσο και τα ελαστικά αλλά κα οι συγκρούσεις, ακούγονται πειστικότατα. Ολοκληρώνοντας τις σκέψεις μας γύρω από το νέο Need for Speed Most Wanted, η αλήθεια είναι πως οι φίλοι της Criterion βρήκαν την πρόταση που θα τους κρατήσει απασχολημένους για αρκετό καιρό. Η ομάδα ανάπτυξης δεν θέλησε να εξελίξει την πρόταση του 2005, αλλά απεναντίας προσπάθησε -και ευτυχώς πέτυχε- να φέρει την ίδια τη σειρά Need for Speed στα μέτρα της, χωρίς φόβο και δισταγμό.

Οι αλλαγές είναι πολλές, τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και δομής γενικότερα, αλλά ευτυχώς είναι όλες προς το καλύτερο. Η Criterion -με τις ευλογίες της EA- τόλμησε, ρίσκαρε και τελικά δημιούργησε την καλύτερη και γιατί όχι, απόλυτη arcade πρόταση της χρονιάς.

Γιώργος Τσακίρογλου

Θετικά

 • Απαιτητικό και εθιστικό μοντέλο χειρισμού
 • Η επιλογή EasyDrive
 • Εντυπωσιακός οπτικός τομέας
 • Θυμίζει αρκετά το Burnout Paradise

Αρνητικά

 • Φτωχό multiplayer
 • Η έκταση της Fairhaven

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (63 σχόλια)
 • Dukarelos Dukarelos 01 Φεβρουαρίου 2013  | 15:02

  Από τα καλύτερα racing για μένα.

 • kostass13 kostass13 05 Δεκεμβρίου 2012  | 21:16

  πολυ ωραια γραφικα αλλα καπως μου καθεται να περνας μεσα απο το βενζιναδικο και να αλλαζω χρωμα!!!wtf nano machines

 • Fiben Fiben 04 Δεκεμβρίου 2012  | 00:49

  To demo δεν εχει τοσο ωραια γραφικα οσο φαινονται στις φωτογραφιες(demo X360)
  Μαλον ειναι φωτο απο PC.

 • tsaki256 tsaki256 26 Νοεμβρίου 2012  | 22:44

  Φιλε μου dafy διαφωνουμε. Απο την αλλη, εννοειται πως εχω παιξει (και εχω φτασει μεχρι τελους) ολα τα nfs

 • dafy dafy 19 Νοεμβρίου 2012  | 20:35

  φιλε τσακι σορρυ αλλα το παιχνιδι ειναι απαραδεκτο σε σχεση μονο και μονο με το παλιο most wanted..αν το εχει πεξει καλος αν παλι οχι παιχτο και θα καταλαβεις τι στανταρ εθεσε εκεινος ο τιτλος...για εμενα πρωσοπικα ακομα ενα game με τον t-virus του resident evil...εχει το ονομα αλλα οχι την χαρη

 • The_monster The_monster 16 Νοεμβρίου 2012  | 17:00

  Πολύ καλή πρόταση για όταν πέσει λίγο η τιμή του.Απο racing έχω μείνει μόνο με το paradise.

 • NikeFerrari NikeFerrari 16 Νοεμβρίου 2012  | 16:40

  Δεν χάνεται. Πεθύμησα Burnout και Need 4 Speed αλλά προέχουν άλλα τώρα και πριν λίγες μέρες τελείωσα το Horizon οπότε θα μεσολαβήσουν κάποια άλλα genres μέχρι να ξαναπιάσω racing. Κάποια πράγματα με χάλασαν λιγάκι αλλά στο σύνολο του με υπερκαλύπτει.

 • KTI_23 KTI_23 14 Νοεμβρίου 2012  | 17:18

  δεν το περιμενα αυτο, MW δεν ειναι αλλα ειναι ενα πολυ καλο arcade με την ποιοτητα της σειρας και την σφραγιδα της criterion..
  μπαινει στη wihslist!

 • Jonny-S72 Jonny-S72 13 Νοεμβρίου 2012  | 12:54

  @SetaShouji

  Το έχουν βγάλει ήδη σε HD.Είναι οι εκδόσεις για PC και Xbox360...

 • SetaShouji SetaShouji 12 Νοεμβρίου 2012  | 16:45

  Γιατί δεν βγάζουν το MW σε HD; Αφού τα λεφτά μας θέλουν....

 • MokilokD MokilokD 12 Νοεμβρίου 2012  | 15:31

  Παντως το εχει φαει ΚΑΙ αυτο το παιχνιδι το κραξιμο του απτους φανς , δε νομιζω τυχαια.

 • ALEXHALO117 ALEXHALO117 12 Νοεμβρίου 2012  | 09:46

  καλο ειναι ισως το παρω.!

 • alexsuper3 alexsuper3 12 Νοεμβρίου 2012  | 01:57

  πολυ καλο παιχνιδι με υπεροχα γραφικα, αλλα η τιμη του... ελπιζω τουλαχιστον να εχει κατεβει μεχρι τα χριστουγεννα...

 • punkstar69 punkstar69 11 Νοεμβρίου 2012  | 22:43

  Επειδή το έπαιξα θα πω τα εξής
  όμορφα γραφικά μπορείς να κινηθείς άνετα μέσα στην πολη τα μονα που με χάλασαν προσωπικά ήτανε ότι δεν αγοράσεις αυτοκίνητα τα βρίσκεις στον δρόμο, ξενέρωσα απίστευτα ότι δεν μπορείς να διαμορφώσεις το αυτοκίνητο όπως θες όπως στο προηγούμενο most wanted

 • xristaras1997g4 xristaras1997g4 11 Νοεμβρίου 2012  | 10:57

  το καινουριο NFS Most Wanted(2012) ΠΡΟΣΟΠΙΚΑδεν μου αρεσε λογο οτι κανεις μονο αγωνες και φτιαχνεις το αμαξι το NFS The Run πιστευω οτι ειναι το καλητερο!!

 • Asansol21 Asansol21 10 Νοεμβρίου 2012  | 19:11

  Δεν το περιμενε ετσι και εγω ηθελα το παλιο καλο mw αλλα τελος παντων θα του ριξω μια ενοικιαση να το δοκιμασω κιολας οπως θα κανω και με το horizon για να δω πιο θα αγορασω

 • ground4270 ground4270 10 Νοεμβρίου 2012  | 18:51

  Μιλησα πιο πριν για τον τεχνικο τομεα.
  Θα πω δυο λογια για το ιδιο το παιχνιδι...
  Επειδη οι συγκρισεις με το πρωτο Most Wanted ειναι αναποφευκτες...θα συμφωνησω με τα σχολια των Geo4ever και red herring...
  H Criterion δεν μπορεσε να πιασει την ατμοσφαιρα και τις συγκινησεις που ειχε το πρωτο Most Wanted.Δεν ξερω αν επιδιωκε να αναβιωσει το πρωτο Most Wanted με αυτον τον τιτλο, αλλα σε αυτον τον τομεα δεν τα εχει καταφερει.
  Δευτερον, δεν υπαρχει stοry στο παιχνιδι.
  Αλλα το κυριοτερο απο ολα εναι αυτο, η ελλειψη κινητρου.
  Σε ολο το παιχνιδι υπαρχει διαχυτη η αισθηση οτι περιφερεσαι ασκοπα στους δρομους χωρις να ξερεις τι πρεπει να κανεις.
  Ενω στο Most Wanted tou 2005 ηθελες να φας ζωντανο τον Razor οπως ειπε κι ενας φιλος πιο πανω.
  Διχως κινητρο και διχως συγκινησεις λοιπον.

 • Manos112 Manos112 10 Νοεμβρίου 2012  | 16:35

  Θα πάει για αγορά τα Χριστούγεννα!

 • cluber cluber 10 Νοεμβρίου 2012  | 03:40

  Απο τα 3 τελευταια need for speed που κυκλοφορησαν ειναι με μεγαλη διαφορα το καλητερο.. Ξεχαστε τα "σφηνακια" nfs που τερματιζεις σε ενα απογευμα.. Το παιχνιδι εχει πολλα πραγματα να κανεις και απολυτη ελευθερια μεσα στην πολη.. Αξιζει τα λεφτα σας και νομιζω πως ειναι η ωρα να αποδειξετε σε ολους οτι ειστε ο most wanted οδηγος που γεννηθηκε ποτε!!!

 • red_herring red_herring 10 Νοεμβρίου 2012  | 01:56

  Έχοντας ασχοληθεί με όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια της σειράς, θα συμφωνήσω στα πάντα με τον φίλο Geo4ever. Ειδικά το πρώτο του σχόλιο τα λέει όλα. Έλλειψη κινήτρου. Όσες δοκιμασίες και να σου βάλει, το να σου προσφέρει όλα τα αυτοκίνητα στο πιάτο για μένα αποβαίνει καταστρεπτικό. Το πρώτο most wanted παραμένει για μένα στην κορυφή των παιχνιδιών nfs. Κατά τα άλλα συμφωνώ απολύτως με τον Geo4ever και δεν θέλω να επεκταθώ στα υπόλοιπα. Πάρα πολύ καλό το review, αλλά η άποψή μου είναι πέρα για πέρα αντίθετη. Ενοικίαση 2 ημερών ήταν για μένα υπερ-αρκετή.

 • demis1994 demis1994 09 Νοεμβρίου 2012  | 23:54

  Σε μία καλή πτώση τιμής το χτυπάω άνετα! Μπορεί να μην θυμίζει τα παλιά καλά NFS, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και άσχημο παιχνίδι.

 • Jonny-S72 Jonny-S72 09 Νοεμβρίου 2012  | 23:46

  Έχοντας παίξει αρκετά το παιχνίδι έχω να πώ το εξής:
  Το παιχνίδι είναι Most Wanted ΜΟΝΟ κατ'όνομα.Ουσιαστικά είναι ένα Burnout Paradise 2 με χειρισμό Need For Speed ,αλλά πιό "βαρύ" απ΄ότι είχαν άλλα παιχνίδια της σειράς NFS.

  Αυτό που δεν μ'άρεσε στο single player ήταν η όλη δομή του.Πάρε ένα αυτοκίνητο,κάνε 5 events μ'αυτό (ποικίλης δυσκολίας) και πήγαινε στο επόμενο.Δεν σου δίνει κάποια αίσθηση ότι "κερδίζεις" τα αυτοκίνητα ,απλά τα βρίσκεις και τα οδηγείς.Δεν βλέπεις ποτέ ποιοί είναι οι "Most Wanted" αντίπαλοί σου: Στο Most Wanted του 2005 ήθελες να φας ζωντανό τον Razor Calahan και την παρέα του.Εδώ είναι απλά κάποιοι ακόμα οδηγοί που πρέπει να κερδίσεις για να προχωρήσεις.Ο χάρτης του παιχνιδιού είναι σαφώς μικρότερος απ΄του Most Wanted και έτσι οι τοποθεσίες επαναλαμβάνονται αρκετά συχνά.Ο χειρισμός θέλει κάποιο χρόνο εκθάμησης,αλλά ακόμα και με τις βελτιώσεις τα αυτοκίνητα υπερστέφουν σαν τρελά και φρενάρουν με αρκετή καθυστέρηση.Οι μόνες βελτιώσεις στα αυτοκίνητα είναι κυρίως τεχνικές (εμφανισιακά δεν αλλάζει τίποτα εκτός απ΄το χρώμα).

  Στα θετικά τώρα: Όμορφα γραφικά - ειδικά το μοντέλο φωτισμού.Πολύ καλή αίσθηση της ταχύτητας (νομίζεις ότι θα έρθει το σκηνικό πάνω σου μερικές φορές).Επίσης τα ηχητικά εφφέ είναι κορυφαία.Η μουσική πάντως μάλλον αδιάφορη σε σχέση με άλλα NFS.

  Συμπέρασμα: Όποιος θέλει ένα Most Wanted με την δομή του παιχνιδιού του 2005,μάλλον θα απογοητευτεί.Οποιος πάλι θέλει ένα παιχνίδι στο στυλ του Burnout Paradise (αλλά με πιο βαρύ χειρισμό) και έμφαση στο multiplayer ,πιθανόν να του αρέσει.Εγώ καλώς ή κακώς ανήκω στην πρώτη κατηγορία.Οπότε του βάζω ένα 6.5/10

  Ελπίζω το επόμενο "Versus" που θα κάνει το GO να είναι μεταξύ του Most Wanted του 2005 και αυτό του 2012 ;)

 • spyrodavi spyrodavi 09 Νοεμβρίου 2012  | 22:59

  Eιμαι στις 7 ωρες παιχνιδιου και η γνωμη μου ειναι οτι ειναι ενα racing εθιστικο που περναει παρα πολυ ομορφα η ωρα σου.πολυ καλο drive,πολυ καλα γραφικα και απιστευτος ηχος.Για οσους ασχολουνται με τα racing πρεπει να το αγορασουν.το μονο που με χαλαει πολυ ειναι οτι δεν [φτιαχνεις] τα αμαξια.σε περιοριζει πολυ και σε κανει να μπαινεις σε μια εντελος arcade φαση...που ok ειναι και αυτο αποψη.αυτα!

 • Gamer-cy Gamer-cy 09 Νοεμβρίου 2012  | 22:13

  To αρχικό Most Wanted το έπαιξα και το έλιωσα πραγματικά σε όλες τις πλατφόρμες τις εποχής (ps2,xbox, pc) Εγώ προσωπικά θα ήθελα η Criterion να εξελίξει το Most Wanted του 2005, αλλά εντάξει δεν έχω άποψη γιατί δεν δοκίμασα αυτό, ελπίζω όταν θα το πάρω, να με έκπληξή ευχάριστα,με τα λεγόμενα του Γιώργου μάλλον θα το κάνει. θα δούμε

 • Crypton-R- Crypton-R- 09 Νοεμβρίου 2012  | 21:39

  Συμφωνώ με τον Geo4ever. Όταν άκουσα Most Wanted περίμενα να δω κάτι από τα παλιά, αλλά τελικά είναι άλλο ένα Burnout. Σκέτη απογοήτευση από μένα.. Του βάζω 5/10 μόνο και μόνο για κάποια θετικά που έχει (γραφικά,ήχος,κτλ).

 • MIXALIS 13 MIXALIS 13 09 Νοεμβρίου 2012  | 21:11

  Einai το μονο racing που θα αγορασω φετος.Ο λογος φυσικα ....η ομαδα αναπτυξης.

 • Geo4ever Geo4ever 09 Νοεμβρίου 2012  | 21:00

  Ναι εννοείται πως ο καθένας διατηρεί την άποψη του προς θεού.
  Τέλος πάντων εμένα προσωπικά δε με κράτησε το παιχνίδι, και οκ συμφωνώ ότι είμαι εν μέρη προκατειλημμένος διότι δεν είναι του γούστου μου τα τόσο arcade racing games.
  Ίσως να το βλέπω και έτσι γιατί απογοητεύτηκα γιατί χρησιμοποίησαν το όνομα most wanted και περίμενα άλλο πράγμα.

 • mortalgod mortalgod 09 Νοεμβρίου 2012  | 20:59

  επιτελους μετα απο τοσες απεργιες μου ηρθε σημερα.
  το review πολυ καλο και ακρως δικαιο!
  η συγριση του με το Hot Pursuit ειναι ακυρη IMO και ναι μοιαζει με το Paradise City αλλα δεν ειναι η ιδια αισθηση που εχεις.
  απο κει και περα οποιος θελει ας με κανει add στο psn, to take Fairhaven for a spin!
  :P

 • tsaki256 tsaki256 09 Νοεμβρίου 2012  | 20:53

  Φιλε μου Geo4ever σε παραδεχομαι γιατι δεν περιοριστηκες απλα και μονο σε ενα σχολιο αλλα σε μια αποψη γεματη επιχειρηματα. Απο την αλλη μαλλον ξεχνας πως εχουμε μπροστα μας ενα συγχρονο arcade racer παλιας κοπης. Γραφεις κατα λεξη ''Γενικά εκεί που σταματάει ο ρεαλισμός αρχίζει το most wanted''. Μα αυτο επιδιωκει η Criterion.

  Διαφωνω σε ολα οσα γραφεις αλλα σεβομαι απολυτα την γγωμη σου

 • Xristos94 Xristos94 09 Νοεμβρίου 2012  | 20:27

  For Xbox 360 users Forza Horizon....
  ...For everyone else NFS:Most Wanted (Paradise).