Ταυτότητα

Medal of Honor: Warfighter

Medal of Honor: Warfighter

Edition: N/A Genre: FPS Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-20 Ανάπτυξη: Danger Close Ημ. Έκδοσης: 26/10/2012
PEGI: 18 Εκδότης: Electronic Arts Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


In war, truth is the first casualty

Η σειρά Medal of Honor δεν είναι άγνωστη στους οπαδούς των first person shooters. Tο πρώτο παιχνίδι της σειράς εμφανίστηκε το 1999 στο PlayStation 1, και παρόλο που δεν είχε τον αντίκτυπο του GoldenEye 64, συνέβαλε σημαντικά στην εισροή των FPS στο σύμπαν των οικιακών συστημάτων. Το σενάριό του είχε στηθεί από τον Steven Spielberg και αποτέλεσε μία συναρπαστική ματιά στις μάχες του Β' παγκοσμίου πολέμου. Η μεγάλη του επιτυχία αποτέλεσε το βασικό συντελεστή για την έξαρση αυτού του είδους παιχνιδιών τα επόμενα χρόνια, στολίζοντας τους παίκτες με δεκατέσσερις συνέχειες στη σειρά και οδηγώντας άλλους developers σε δεκάδες παρόμοια παιχνίδια, όπως τα Call of duty και Battlefield. Τα χρόνια, όμως, περνούσαν και το κοινό της σειράς έπεφτε αργά και σταδιακά. Μετά δε την επέλαση του Call of Duty 4, που έφερε τα war games στη σύγχρονη εποχή, οι gamers άρχισαν να δείχνουν την αποστροφή τους προς την παλικαρίσια εποχή της απόβασης της Νορμανδίας και να επιθυμούν μια πιο "Jack Bauer" λογική στην καταπολέμηση της σύγχρονης τρομοκρατίας.

Η σειρά MoH προσπάθησε να περάσει και αυτή στη νέα εποχή, με το reboot της το 2010, ένα καλοστημένο παιχνίδι με αρκετό μεράκι, αλλά κάπως αδύναμο για να σταθεί μπροστά στα σημερινά θηρία. Το MoH Warfighter, λοιπόν, αποτελεί το νέο πόνημα της ΕΑ στην προσπάθεια κατάκτησης ενός μέρος της "modern warfighting" πίτας. Το αν το καταφέρνει ή όχι, είναι αντικείμενο μεγάλης συζήτησης.

Force is all-conquering, but its victories are short-lived - Single player

MOH_warfighter_image_01-thumb.jpgΗ ιστορία του Warfighter συνεχίζει κάποιο καιρό μετά τα γεγονότα του MoH (2010) και επικεντρώνεται μόνο γύρω από την ομάδα ειδικών δυνάμεων Tier 1 και κυρίως τους χαρακτήρες Preacher και Stump. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής ρουτίνας, ανακαλύπτουν μία τεράστια ποσότητα εκρηκτικών, η οποία εισαγόταν μέσα στις ΗΠΑ από άγνωστες πηγές. Αυτή τους η ανακάλυψη θα τους φέρει στο δρόμο για το κυνήγι ενός φανατικού βομβιστή, ο οποίος θα βάλει τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειές τους, στο θανάσιμο στόχαστρό του.

Σε μια προσπάθεια των δημιουργών να δώσουν μια διαφορετική αίσθηση στο single player story, αποφάσισαν να παρατήσουν τα συνηθισμένα σενάρια παγκόσμιας καταστροφής από πυρηνικά και βιοχημικά όπλα και να δώσουν μια πιο ανθρώπινη ιστορία, επικεντρωμένη στους χαρακτήρες και την προσωπική τους ζωή, καθώς και στον τρόπου που οι δυσκολίες της ζωής τους επηρεάζουν τον οικογενειακό τους περίγυρο. Η συγκεκριμένη σκοπιά της ιστορίας αποτελεί ήδη ένα τεράστιο στρατόπεδο διχασμού ανάμεσα στους παίκτες, όπου πολλοί θεωρούν την ιστορία του Warfighter ως κάτι «νερόβραστο».

MOH_warfighter_image_02-thumb.jpgΚατά την άποψη του γράφοντος, βρήκαμε την περιπέτειά μας ως μια ιδιαίτερα ευχάριστη αλλαγή απέναντι σε όλα τα υπόλοιπα war shooters της αγοράς. Δεν είναι απαραίτητο κάθε φορά μια ομάδα λίγων ατόμων να σώζει τον πλανήτη από τη νέα επέλαση του "Τζένγκις Χαν". H ιστορία προσφέρει ματιές στο ανθρώπινο στοιχείο μιας ομάδας ειδικών δυνάμεων και καταρρίπτει το μύθο τους ως "άφθαρτων" στα μάτια των παικτών. Προφανώς, σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν μπορείτε να περιμένετε οσκαρικό σενάριο, αλλά η εξέλιξη της ιστορίας γίνεται ήρεμα και λογικά, και αν μπορέσετε να αποδεχθείτε τη διαφορετική ματιά, μπορεί να σας προσφέρει αρκετές στιγμές έντασης και συγκίνησης.

Η εξέλιξη του single player campaign, λοιπόν, θα σας οδηγήσει σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο, με τις ΗΠΑ, Βοσνία, Ντουμπάι, Φιλιππίνες, Σομαλία και Πακιστάν να είναι μερικές από αυτές. Στην πλειοψηφία τους αποτελούν τα standard missions που έχουμε δει σε τόσα παιχνίδια, με στυλ "μπείτε στην εχθρική περιοχή, καθαρίστε τους αντιπάλους και συλλάβετε τον τάδε/ καταστρέψτε το τάδε/ ανακτήστε το τάδε". Για να ανακατέψουν όμως λίγο τη συνταγή, οι δημιουργοί έδωσαν στο παιχνίδι και μερικές ιδιαίτερα εμπνευσμένες αποστολές, οι οποίες βασίζονται στην οδήγηση ενός ΙΧ.

MOH_warfighter_image_03-thumb.jpgΣτη μία θα πρέπει να ελιχθείτε μέσα σε μια ολόκληρη πόλη, προσπαθώντας να πιάσετε έναν εχθρό, και στην άλλη θα βρεθείτε στην αντίθετη πλευρά, καθώς θα πρέπει να καταφέρετε να ξεφύγετε από δεκάδες ανηλεείς αντιπάλους. Η οδήγηση αυτή είναι ιδιαίτερα απολαυστική, γίνεται με εσωτερική κάμερα και προσφέρει πάρα πολλές έντονες στιγμές. Ειδικά η δεύτερη αποστολή διαθέτει μέχρι και stealth τμήματα, όπου θα πρέπει να κρύβεστε με το όχημά σας και να προχωράτε πολύ προσεκτικά για να μην σας εντοπίσουν. Κρίμα, όμως, γιατί ο χειρισμός των πιο μαχητικών οχημάτων στο παιχνίδι δεν είναι εξίσου εντυπωσιακός.

Όταν βρισκόσαστε επάνω σε ένα ελικόπτερο, θα έχετε το ρόλο ενός απλού side gunner, που θερίζει ό,τι βρει μπροστά του, ενώ το τμήμα όπου αναλαμβάνετε το χειρισμό μιας βάρκας είναι ιδιαίτερα απλό και χάνει την όποια επική στιγμή προσπαθούσε να χτίσει. Στις υπόλοιπες αποστολές, που βρίσκεστε στο έδαφος, θα πρέπει να περιμένετε τις κλασικές, "infiltrate & clean n’ sweep" στιγμές.

MOH_warfighter_image_05-thumb.jpgTo αρνητικό της υπόθεσης είναι πως όλα αυτά τα έχετε ξαναδεί δεκάδες φορές σε άπειρα FPS. Το θετικό, είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είσαστε ένας μοναχικός Rambo, αλλά συνοδεύεστε από την υπόλοιπη ομάδα σας, η οποία είναι εκεί για να σας προσφέρει καθοδήγηση και σημαντική υποστήριξη. Σε αυτό το τμήμα οι δημιουργοί του Warfigher έκαναν πραγματικά υπέροχη δουλειά, καθώς όντως νιώθεις ότι είσαι μέλος μιας ομάδας και όχι το κλασσικό "τσομπανόσκυλο" που οδηγεί το κοπάδι του.

Οι σύντροφοι θα βρίσκονται πάντα στο πλάι μας, θα μας καθοδηγούν σε κάθε σημείο και θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια σε κάθε σημείο, είτε με πυρομαχικά και πυρ είτε με ψυχολογική και καθοδηγητική υποστήριξη.

{PAGE_BREAK}

Δυστυχώς, αυτή η υποστήριξη έρχεται να δέσει και με ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του single player campaign, το πρόβλημα του εξαιρετικά κλειστού κόσμου. Ενώ οι περιοχές που θα επισκεφθείτε είναι πραγματικά τεράστιες και θα χρειαστείτε πολύ ώρα για να τις διανύσετε, το παιχνίδι σάς έχει πάντα εγκλωβισμένους σε μία συγκεκριμένη διαδρομή, από την οποία δεν μπορείτε να παρεκλίνετε καθόλου αν θέλετε να προχωρήσετε παρακάτω. Έτσι, η υπέροχη συνδρομή των teammates σας αρχίζει να δείχνει σα τη φωνή των δημιουργών που έρχεται για να σας πιάσει το χέρι και να σας οδηγήσει παρακάτω, ώστε να ζήσετε την επόμενη στημένη μάχη ή κινηματογραφική σκηνή. Προφανώς όλα αυτά έγιναν στο βωμό του σύγχρονου κινηματογραφικού gaming, αλλά είναι εκνευριστικό να μην έχεις έστω μερικές δυνατότητες επιλογής της διαδρομής σου.

Ακόμα και το κυνήγι ενός κατασκόπου, το οποίο έδειχνε ψήγματα πραγματικής έμπνευσης, καταρρέει όταν καταλάβετε πως, απλά, ακολουθείτε τα γεγονότα, καθαρίζετε ό,τι βρεθεί μπροστά σας και ό,τι και να γίνει, θα τον πιάσετε στο τέλος.

Those who stand for nothing fall for anything - Gameplay

MOH_warfighter_image_04-thumb.jpgΕυτυχώς για τον παίκτη, το streamlining του παιχνιδιού ακολουθήθηκε και στους περισσότερους μηχανισμούς του gameplay, μιας και ακολουθεί πιστά το κλασσικό μοντέλο της αγοράς και ο οποιοσδήποτε έμπειρος παίκτης μπορεί να μπει μέσα και να ξεκινήσει να παίζει μετά από λίγα λεπτά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και ορισμένες νέες προσθήκες στη σειρά, με πιο σημαντική από αυτές το μηχανισμό του lean. Με ένα απλό κλικ του left bumper, ο χαρακτήρας μας σκύβει προς την κατεύθυνση που δίνουμε εμείς έτσι ώστε να βγει από την κάλυψή του και να ρίξει μερικές γρήγορες και πονηρές βολές.

Το σύστημα αυτό δουλεύει κάτω από τη λογική που είχαμε δει και στο Killzone 2, αλλά αυτή τη φορά είναι πολύ πιο άνετο, άμεσο και εύχρηστο. Μια άλλη προσθήκη του παιχνιδιού είναι τα door breaches, όπου οι χαρακτήρες πρέπει να σπάσουν μία πόρτα και να εισβάλουν σε ένα χώρο. Για αυτό το breach θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε 8 διαφορετικές επιλογές, οι οποίες ξεκλειδώνουν σταδιακά, πετυχαίνοντας headshots μετά από κάθε breach. Το ευχάριστο με το καθαρό gameplay του τίτλου, είναι πως δουλεύει απροβλημάτιστα.

MOH_warfighter_image_06-thumb.jpgΟι μηχανισμοί στόχευσης είναι εξαιρετικοί, τα όπλα έχουν το καθένα τους το σωστό βάρος και αίσθηση, και η κίνησή μας μέσα στο χώρο γίνεται με άνεση αλλά και αληθοφανείς περιορισμούς. Η δε A.I. των συμπαικτών μας είναι αρκετά καλή και θα βοηθήσει σε πάρα πολλά σημεία, χωρίς όμως να καθαρίζει τις περιοχές από μόνη της και αφήνοντάς μας θεατή. Η A.I. των εχθρικών μονάδων, από την άλλη, δεν έτυχε ίδιας περιποίησης. Αν και θα τους δείτε να αλλάζουν περιοχές κάλυψης κάθε τόσο και να αποφεύγουν δυναμικά τις χειροβομβίδες σας, η γενικότερη συμπεριφορά τους αφήνει πολύ χώρο για βελτίωση.

Αρκετές φορές μένουν στάσιμοι σε μια περιοχή δίχως κάλυψη, προσκαλώντας σας να τους εξοντώσετε, ενώ ουκ ολίγες φορές υιοθετούν τεχνικές “kamikaze” και τρέχουν προς το μέρος σας, δίχως να πυροβολούν πριν σας φτάσουν.

No war is inevitable until it breaks out - Multiplayer

MOH_warfighter_image_07-thumb.jpgΚαλά όλα αυτά, θα πείτε, αλλά τι συμβαίνει με το τμήμα του multiplayer; Όταν έγινε γνωστό πως η Dice δεν θα επέστρεφε για το multiplayer αυτού του τίτλου, ένα άγχος έπιασε τους απανταχού οπαδούς της σειράς. Παρόλα αυτά, η Danger Close απέδειξε πως μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά, πατώντας επάνω στους μηχανισμούς που θέσπισε η Dice στο MoH και προσφέροντας ένα δυνατό και καλοστημένο multiplayer, εφάμιλλο με αυτό του ανταγωνισμού. Από την άλλη, όμως, αν περιμένετε τη νέα αποκάλυψη στο multiplayer μάλλον θα απογοητευθείτε, καθώς το Warfighter κάνει λίγα για να ξεχωρίσει από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

O παίκτης θα επιλέξει τη χώρα για το χαρακτήρα του, με την κάθε μία να δίνει πρόσβαση σε διαφορετικά perks και οπλισμό και, φυσικά, να προσφέρει bonuses σε διαφορετικό στυλ gameplay. Από εκεί και πέρα, καθώς παίζετε, θα κερδίζετε points που θα ανεβάζουν το rank σας και θα ξεκλειδώνουν νέα classes, οπλισμό, supports, perks, ένδυση και διάφορα άλλα καλούδια, επιβραβεύοντας τον παίκτη που θα ασχοληθεί σημαντικά με το παιχνίδι. Και θα ασχοληθεί αρκετά μέσα από την πληθώρα επιτυχημένων παλαιών και νέων modes που προσφέρει το παιχνίδι, τα οποία θα αναφέρουμε επιγραμματικά.

MOH_warfighter_image_08-thumb.jpgΑρχικά έχουμε τα Sector Control, που αποτελεί το κλασσικό domination και το γνωστό Team Deathmatch. Το Real Ops είναι στην ουσία το Hardcore mode που είδαμε στο προηγούμενο MoH και στο οποίο μπορείτε να κλείσετε όλα τα huds και help icons για πιο ρεαλιστική εμπειρία. Το Hotspot αποτελεί μια παραλλαγή του κλασσικού bomb run, όπου οι δύο ομάδες πρέπει να προστατεύσουν/ σταματήσουν ορισμένες βόμβες κρυμμένες μέσα στην πίστα. Το ευχάριστο εδώ είναι πως η τοποθεσία τους είναι τυχαία σε κάθε πίστα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργήσει κανείς εξ αρχής choke points και camper positions.

Το Combat Mission mode, τώρα, επιστρέφει δυναμικά και αυτή τη φορά, προσφέροντας μάχες μεγάλου βεληνεκούς, όπου η μία ομάδα θα πρέπει να επιτεθεί σε μία καλά οχυρωμένη βάση και η άλλη, φυσικά, να την προστατεύσει μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός της. Τέλος, έχουμε το Home Run, μια ιδιαίτερα φρέσκια και διασκεδαστική ματιά στο κλασσικό capture the flag, όπου αν πεθάνεις σε μια μάχη, μένεις νεκρός μέχρι κάποιος να λήξει το γύρο, κερδίζοντας τη σημαία. Αυτό το σύστημα ευνοεί την ανάπτυξη νέων στρατηγικών στο gameplay, καθώς η "lone wolf" τακτική που επικρατούσε μέχρι σήμερα θα σας οδηγήσει σε άμεση καταστροφή.

{PAGE_BREAK}

Όπως βλέπετε λοιπόν, υπάρχει μπόλικο υλικό και για τον πιο απαιτητικό παίκτη και το παιχνίδι μπορεί να σας κρατήσει απασχολημένους για πάρα πολύ καιρό. Ιδιαίτερη αναφορά, όμως, θα πρέπει να κάνουμε στο Fire Team, ένα νέο στοιχείο του gameplay, το οποίο πραγματικά θα θέλαμε να δούμε σε όλα τα παρόμοια παιχνίδια της αγοράς. To Fire Team, λοιπόν, είναι ένα αυτόματο σύστημα, όπου μόλις μπείτε σε μια πίστα και σε κάποια ομάδα, αμέσως θα μπείτε και σε μία μικρότερη fire team με έναν άλλο παίκτη. Αυτός ο παίκτης θα είναι ο κοντινότερος σύμμαχός σας στην ομάδα και θα θέλετε να είστε μαζί, γιατί κερδίζετε διάφορα bonuses, ανταλλάζετε πυρομαχικά και γιατρεύετε ο ένας τον άλλον. Αυτό το τόσο απλό σύστημα έχει οδηγήσει το MoH Warfighter σε ένα από τα πιο συνεργατικά multiplayer παιχνίδια της αγοράς, καθώς «εξαναγκάζει» τον παίκτη να συνεργαστεί.

Πρόκειται για μια υπέροχη ιδέα, που αλλάζει σημαντικά το gameplay και δίνει νέες πτυχές στο παιχνίδι. Φυσικά, τίποτα δεν είναι τέλειο σε αυτή τη ζωή και ελαττώματα υπάρχουν και στο multiplayer. Τα προβλήματα που συναντήσαμε δεν είναι βέβαια καταστροφικά για την εμπειρία, αλλά είναι ενοχλητικό το γεγονός πως είχαν παρατηρηθεί από τη beta και δυστυχώς δεν δόθηκε σημαντική προσοχή στη βελτίωσή τους.

MOH_warfighter_image_09-thumb.jpgΤο πιο σημαντικό έχει να κάνει με τα pre-game menus, όπου γίνεται ο κακός χαμός μέχρι να βγάλεις άκρη πώς φτιάχνεις το χαρακτήρα σου, πώς τον εξελίσσεις και πώς του δίνεις οπλισμό, καθώς υπάρχει τόση πολύ πληροφορία και τόσα πολλά menu, που μπορεί να χαθείς αρκετά εύκολα. Το δεύτερο πρόβλημα που εντοπίσαμε έχει να κάνει με το σχεδιασμό των χαρτών, οι οποίοι φέρουν αρκετά στο Counterstrike, δηλαδή είναι περιοχές στημένες 100% για παιχνίδι αλλά διόλου πιστευτές για αληθινά settings, μιας και η λογική οικοδομικού χτισίματος είναι εκτός ανθρωπίνου φάσματος. Καλό λοιπόν για να παίξεις, αλλά αφαιρεί σημαντικούς πόντους ρεαλισμού από το σκηνικό.

Wars are not paid for in wartime, the bill comes later - Τεχνικός τομέας

Οπτικά το Medal of Honor: Warfighter είναι πραγματικά υπέροχο, με τη Frostbite engine να δείχνει και πάλι τα δόντια της. Στο single player campaign θα δείτε ορισμένα πολύ εντυπωσιακά set pieces, πολύ καλό environmental damage αλλά και εξαιρετικά lighting, shadows και weather effects. Το δε character design βρίσκεται επίσης σε πολύ υψηλά επίπεδα, με πολύ καθαρό σχεδιασμό, λεπτομέρεια, άρτιο animation και εξαιρετικό design στα πρόσωπα κεντρικών και μη χαρακτήρων. Το ίδιο υψηλό αποτέλεσμα μπορείτε να δείτε και στο multiplayer, το οποίο στέκεται πάρα πολύ καλά ακόμα και στις μεγάλες 10 vs 10 μάχες του. Τα prerendered animations του παιχνιδιού, από την άλλη, αγγίζουν σημεία εξωφρενικής αληθοφάνειας, με μοναδικό μελανό σημείο το σχεδιασμό της οικογένειας του Preacher, που δείχνει... τρομακτική.

Στον ηχητικό τομέα, ο τίτλος της Danger Close προσφέρει μια έντονη αλλά όχι αξιομνημόνευτη μουσική εμπειρία, που ταιριάζει στην εκάστοτε στιγμή, αλλά ξέρει και πότε να σταματήσει για να σας αφήσει να χαθείτε μέσα στους περιβαλλοντικούς ήχους. Ευτυχώς για τους παίκτες, οι ήχοι της μάχης είναι εξαιρετικοί, με το κάθε όπλο να έχει το δικό του ξεκάθαρο ήχο και τις διάφορες εκρήξεις να μεταφέρουν τον ηχητικό τους αντίκτυπο ακόμα και με αντίλαλο σε ορισμένες περιοχές. Το πιο καλό σημείο του ήχου είναι αυτό του voice acting, στο οποίο έχει γίνει μια πραγματικά εξαιρετική εργασία από όλους τους ηθοποιούς. Καθαρές και δυνατές φωνές από όλους, θα τις ακούτε συνεχώς από όλη σας την ομάδα καθώς προχωράτε μέσα σε ένα χάρτη και θα σας κρατάνε συντροφιά, βγάζοντάς σας από τη μοναχικότητα του ρόλου σας.

In war, truth is the first casualty - Επίλογος

MOH_warfighter_image_10-thumb.jpgΜε το Warfighter να έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετές ημέρες, το διαδίκτυο είχε πλημμυρίσει με trashing για το παιχνίδι, γεμάτο καταστρεπτικές ατάκες του τύπου "3 ώρες single player campaign” και "δείχνει σαν ps2 παιχνίδι", ατάκες που κατά την άποψή μας είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. To MoH Warfighter προσφέρει ένα διαφορετικό, πιο απλό και ανθρώπινο single player campaign, περίπου 6 ωρών, με αρκετά έξυπνες ιδέες και πολύ όμορφο σχεδιασμό. Σίγουρα πάσχει από ορισμένα σημαντικά προβλήματα, όπως η μέτρια εχθρική A.I. και η σχεδόν on-rails εξέλιξή του, αλλά αυτά δεν κάνουν ένα παιχνίδι να είναι τραγικό.

Με ένα πολύ δυνατό multiplayer, ποιοτικό οπτικοακουστικό τομέα και στιβαρό gameplay, το MoH Warfighter μπορεί να μην φέρνει την άνοιξη, αλλά στέκεται άνετα στα πόδια του και προσφέρει μια αξιόλογη gaming εμπειρία. Αυτό που του λείπει είναι λίγο polishing και λίγη παραπάνω τόλμη για το κάτι διαφορετικό.

Αλέξανδρος Μιχαλιτσιάνος

Θετικά

 • Καλοστημένο και δυνατό multiplayer με πολύ ενδιαφέρουσες νέες ιδέες
 • Εξαιρετική αίσθηση των όπλων
 • Μια διαφορετική, πιο ανθρώπινη ιστορία, με ορισμένες εμπνευσμένες αποστολές...

Αρνητικά

 • …αλλά και ορισμένες ιδιαίτερα συνηθισμένες
 • Μέτρια εχθρική A.I.

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (39 σχόλια)
 • freakio freakio 16 Δεκεμβρίου 2012  | 17:13

  και επίσης...όχι άλλο ως2..εγώ αν είχε ως2 δεν θα το άγγιζα καν...λόγο του ότι είναι βαρετά τα όπλα και τα λοιπά...

 • freakio freakio 16 Δεκεμβρίου 2012  | 17:12

  για αρχή θα σας γράψω ότι εγώ το game το είχα day one και για ps3 και για xbox...μετά τα πούλησα πήρα BO2 και FC3...τώρα πριν μέρες τα ξαναγορασα...αν με ρωτήσετε γιατί θα πω ότι είναι το μονο multiplayer game για φέτος...πολύ καλά στημένο πολλά όπλα και τρελή παραμετροποίηση με πείπου 90 ulockable parts για κάθε όπλο...το game οποιος θέλει multi αξίζει τα 50 ευρώ(η απλή έκδοση κάνει 50 στα public)..το story παίζεται ευχάριστα ...αλλα το θέμα είναι το multi...
  τώρα για κάτι 5 που λένε για βαθμολογίες απλά γελάω..το game είναι πολύ ανώτερο το προηγουμενου MOH και σαν στήσιμο-balance είναι ανώτερο των δήθεν άλλων κορυφαίων...όσον αφορά το multi...
  τα classes είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους και κάθε ένα είναι μοναδικό..είναι κάτι που έπρεπε να είχε και το BF3 και όχι 4 classes μονο...

  το game θα πέσει στα 20 ευρώ πιστεύω όταν βγει το επόμενο μιας και δεν είναι game των 20 ευρώ...έχοντας παίξει και το BO2 και το FC3 αυτή ήταν η επιλογή μου...

  οποιος δεν θέλει να παίξει multi δεν χάνει τίποτα μπορεί να το νοικιάσει για το campaign που δεν έχει καμια σχέση

 • kostass13 kostass13 05 Δεκεμβρίου 2012  | 21:18

  με καποια προσφορα το εχω τσιμπησει σιγουρα...

 • NikeFerrari NikeFerrari 16 Νοεμβρίου 2012  | 17:25

  Ώστε; Μια χαρά.
  Η Beta μου άρεσε αρκετά. Αυτόν τον καιρό προέχουν να παιχτούν άλλα οπότε πάει για αγορά αργότερα γιατί σίγουρα θέλω να το παίξω.

 • fonias777 fonias777 13 Νοεμβρίου 2012  | 21:27

  Συμφωνώ σε απόλυτο βαθμό,εκπληκτικό review μακάρι την τροποποίηση των όπλων,τα camo,οι εμφανίσεις των class,και η οπτικη εικονα των τυφεκιων που τα νιωθεις σα προεκταση του χεριου σου,να τα χε και ο γιγαντας εν ονοματι battlefield 3,που μου χει τον snipera με ενα μαντηλι στο προσωπο οτι να ναι.Oψομεθα στο 4.Παντως το Medal χτίζει κατι,δικο του και οχι αντιγραφη.

 • Killerman Killerman 13 Νοεμβρίου 2012  | 20:24

  Το θεωρώ διαφορετικό από άλλα και για αυτό θα το δοκιμάσω αργότερα.

 • Xzibit Xzibit 13 Νοεμβρίου 2012  | 18:40

  Σίγουρη αγορά αλλά όταν πέσει η τιμή του γιατί άλλα παιχνίδια έχουν προτεραιότητα.
  @ground4270 +1000

 • overclocker overclocker 13 Νοεμβρίου 2012  | 02:34

  Τα παίρνετε από την SEAL Team Six !!!
  Τηρουμένων των αναλογιών πάντως το παιχνίδι είναι ικανοποιητικό και το άρθρο του Αλέξανδρου ξεγυμνώνει τα "μεγάλα" gaming site.

 • oldboy oldboy 13 Νοεμβρίου 2012  | 02:30

  Καλο review αλλα σαν αυτο δεν εχει http://www.rockpapershotgun.com/2012/10/29/wot-i-think-medal-of-honor-warfighter/
  τo link το βαζω μονο και μονο γιατι με αφορμη αυτο το παιχνιδι αποδομουν με τον καλυτερο τροπο αυτο το ηλιθιο υποειδος των αμυαλων fps και τον παραλογισμο που διαπνεει τα cod και τους κλωνους του.

 • kwstas97 kwstas97 13 Νοεμβρίου 2012  | 01:36

  πολυ καλο game το εχω παρη και τα σπαει !!!

 • nikos1608 nikos1608 13 Νοεμβρίου 2012  | 01:31

  Εκείνο του 1999 απο τα αγαπημένα μου παιχνίδια ήταν, αντί να πανε πάλι στα νερα του call και του BF ας έβγαζαν ένα με θέμα WWII

 • kondoras kondoras 12 Νοεμβρίου 2012  | 23:53

  το παιχνιδι εχει καλες ιδεες ειδικα στο multi αλλα ερχονται αρκετα κορυφαια παιχνιδια οπως far cry 3..metro last light και πρεπει να κανουμε οικονομια..αγορα οταν πεσει η τιμη..

 • MrHakaider12 MrHakaider12 12 Νοεμβρίου 2012  | 23:51

  ούτε καν 20αρικό

 • kapsimo810 kapsimo810 12 Νοεμβρίου 2012  | 23:40

  20αρικο ναι...

 • leokasper leokasper 12 Νοεμβρίου 2012  | 23:24

  Αγορα στο 20αρικο

 • bill123456 bill123456 12 Νοεμβρίου 2012  | 22:22

  cluber@. Το story συμπαθιτικο.. Φτωχο παιχνιδι που αν και το παιζεις ευχαριστα δεν αξιζει σε καμια περιπτωση 60 ευρω..Kατα βαση συμφωνω μαζι σου.Το μεγα θεμα βεβαια ειναι ποσα παιχνιδια αξιζουν για 60 ευρω.Για μενα προσωπικα.3,4 καθε χρονο.Πιστευω οτι αν καποιος το πετυχει καποια στιγμη 15-20 ευρω τοτε ειναι μια χαρα για αυτο το ποσο

 • Cratos Cratos 12 Νοεμβρίου 2012  | 22:15

  8/10

 • cluber cluber 12 Νοεμβρίου 2012  | 22:13

  To τερματισα προσφατα.. Μικρο single game και υπερβολικα γραμμικο gameplay.. Το story συμπαθιτικο.. Φτωχο παιχνιδι που αν και το παιζεις ευχαριστα δεν αξιζει σε καμια περιπτωση 60 ευρω..

 • ALEXHALO117 ALEXHALO117 12 Νοεμβρίου 2012  | 21:59

  Είναι ωραίο παιχνίδι δεν λέω!!!!

 • ground4270 ground4270 12 Νοεμβρίου 2012  | 21:43

  θελω να δωσω συγχαρητηρια στον συντακτη του κειμενου για το review και την βαθμολογια.Ετσι ακριβως οπως τα γραφει ειναι τα πραγματα.Μπραβο.
  Τα περισσοτερα sites τον εθαψαν τον τιτλο με βαθμολογιες γυρω στο 4.5.
  Η πραγματικοτητα ομως ειναι τελειως διαφορετικη.Το πιο πανω review τα λεει ολα.
  Οσο για τον τεχνικο τομεα και παντα μιλωντας για pc...
  H Frostbite 2 κανει παπαδες, με τα εφε καιρου και την αισθηση των οπλων
  πιο ρεαλιστικα απο ποτε! 7.5/10

 • Gamer-cy Gamer-cy 12 Νοεμβρίου 2012  | 21:41

  To πήρε ο αδερφός μου ,θα μου το δανείσει λίαν συντόμως, να δω και εγώ τι έφτιαξαν

 • DarthAltair DarthAltair 12 Νοεμβρίου 2012  | 21:36

  Σίγουρη αγορά σε χαμηλή τιμή απλά για τη συλλογή.Βέβαια μετά το άρθρο του Αλέξανδρου,λογικά θα το παίξω κιόλας.

 • Vagelaras Vagelaras 12 Νοεμβρίου 2012  | 21:23

  Δεν ακούγεται τόσο άσχημο , αλλά με αυτό το online pass ... Ούτε για ενοικίαση που ήλπιζα.

 • TheMastas TheMastas 12 Νοεμβρίου 2012  | 21:17

  Μετριο μου φαίνεται, τίποτα το ιδιαίτερο

 • jimmy_35 jimmy_35 12 Νοεμβρίου 2012  | 21:12

  Στο pc τα γραφικα ειναι ιδια με το BF3.Τα εχω και τα δυο και τα παιζω full εξαλλου η ιδια μηχανη γραφικων ειναι.Ιδιως στο κυνηγητο μεσα στα παζαρια δεν εχω δει κατι καλυτερο απο ρεαλιστικα γραφικα.

 • Cratos Cratos 12 Νοεμβρίου 2012  | 21:10

  Αντί για Call of Duty φέτος θα πάρω αυτό . Το Call of Duty κατάντησε Star Wars ... Το Black Ops 2 έχει εξωπραγματικά όπλα ... Κάτι που δεν μ'αρέσει ... Σίγουρη αγορά αυτό !!!

 • theo_neno theo_neno 12 Νοεμβρίου 2012  | 20:55

  Το HD pack για το 360 μόνο στον σκληρό γίνονται install η και στο φλασάκι?

 • Stormbringer Stormbringer 12 Νοεμβρίου 2012  | 20:23

  Ωραίο και κατατοπιστικότατο review Αλέξανδρε! Το ΜοΗ μου είναι αδιάφορο προσωπικά όπως και όλα τα modern shooters μετά απο το πρώτο Modern Warfare...
  Για τους λάτρεις του είδους πρέπει να είναι μια ικανοποιητική πρόταση η οποία όμως δε φτάνει στο ελάχιστο την αίγλη του παρελθόντος....

 • ground4270 ground4270 12 Νοεμβρίου 2012  | 20:20

  @drgci που το επαιξες X360 h pc?

 • Sky333 Sky333 12 Νοεμβρίου 2012  | 20:17

  Το παιχνίδι δοκιμάστηκε και σε PC και σε 360. H έκδοση της κονσόλας, αν κάνεις install το HD pack, είναι πολύ καλή και προσωπικά δεν βλέπω κάποια φοβερή διαφορά από τις εκδόσεις αντίστοιχων war games στις κονσόλες. Και στο BF3 και στο CoD έβλεπα ατέλειες, είναι ο περιορισμός του συστήματος. δεν θα θάψουμε ένα παιχνίδι όμως για κάποια θολά textures, αν είναι ποτέ δυνατόν.
  Προφανώς η PC έκδοση είναι πολύ πιο εντυπωσιακή, αυτό δεν το συζητάμε καν.