Ταυτότητα

LEGO Lord of the Rings

LEGO Lord of the Rings

Edition: N/A Genre: Action, Platformer Διάθεση: Zegetron
Αριθμός παικτών: 1-2 Ανάπτυξη: Tt Games Ημ. Έκδοσης: 23/11/2012
PEGI: 7 Εκδότης: Warner Bros. Interactive Πλατφόρμες: PS Vita, Nintendo 3DS, Xbox 360, Wii, PlayStation 3, PC, Nintendo DS


Πώς το πλαστικό γίνεται επικό

Η επιτυχία της σειράς τίτλων Lego τα τελευταία χρόνια μόνο τυχαία δεν είναι. Η ιδέα της σύζευξης των ηλεκτρονικών παιχνιδιών με τα συμβατικά, διαθέτει μια σπάνια, διαχρονική ακτινοβολία, όπως διαχρονική είναι κι η αγάπη που τρέφουν για τα Lego όσοι μεγάλωσαν ή έχουν την τύχη τώρα να μεγαλώνουν μαζί τους. Η ένωση των δύο αυτών κόσμων λειτουργεί τόσο ιδανικά, επειδή τα videogames έχουν ένα πολύ σημαντικό κοινό στοιχείο με τα Lego: και τα δύο, με τον τρόπο τους, αποτελούν μέσα ψυχαγωγίας που αλληλεπιδρούν με την φαντασία του λήπτη-παίκτη. Έπειτα, είναι και τα προϊόντα της ενήλικης φαντασίας που ντύνουν τα παιχνίδια Lego, έπη όπως το Star Wars και το Harry Potter και ήρωες όπως ο Batman κι ο Indiana Jones, που έχουν μαγέψει γενιές και γενιές οπαδών.

Η απόδοση των αγαπημένων αυτών ιστοριών μέσα από ένα Lego πρίσμα με μοναδικό χιούμορ κι η άμεση διασκέδαση που προσφέρουν οι απλοί gameplay μηχανισμοί, είναι ο λόγος που οι δημιουργίες της Traveller's Tales έχουν απήχηση τόσο στα μικρά όσο και στα “μεγάλα” παιδιά. Η τεράστια διάρκεια, τα άπειρα unlockables και το απολαυστικό co-op, εγγυώνται την επιτυχία της συνταγής κι είναι περίτρανη απόδειξη πως η Traveller's Tales ξέρει πολύ καλά πώς να κερδίζει τους παίκτες. Τί συμβαίνει λοιπόν όταν το αγγλικό studio αποφασίζει να “παίξει” με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών; Η απάντηση: ένα ακόμη έπος...

Οι δύο πύργοι: Σενάριο και Story Mode

lego-lord-of-the-rings-image-01-thumb.jpgΤο Lego Lord of the Rings είναι βασισμένο επάνω στις τρεις ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών με το Story Mode να ακολουθεί πιστά τα γεγονότα από τη μάχη της τελευταίας συμμαχίας των ξωτικών και των ανθρώπων ενάντια στον Sauron στους πρόποδες του Mount Doom, μέχρι την τελική καταστροφή του Δαχτυλιδιού. Αναμενόμενα, το παιχνίδι παίρνει σαν δεδομένο ότι έχουμε παρακολουθήσει τις ταινίες κι έτσι η υπόθεση παρουσιάζεται κάπως αποσπασματικά, ενώ τα cut-scenes είναι σύντομα και περιέχουν απλά και μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Όπως συμβαίνει και με κάθε άλλο licenced τίτλο Lord of the Rings, τα cut-scenes είναι σκηνές παρμένες απ'ευθείας από τις ταινίες, που απεικονίζονται με τη μηχανή γραφικών του παιχνιδιού, ενώ το voice acting είναι αυτό των ηθοποιών. Εκεί που εντυπωσιάζει η Traveller's Tales, αφήνοντας το στίγμα της, είναι στο πως έχει διαχειριστεί το υλικό των ταινιών.

lego-lord-of-the-rings-image-02-thumb.jpgΣυχνά οι σκηνές κι οι διάλογοι πατάνε καρέ προς καρέ στην αντίστοιχη σκηνή της ταινίας, κι όμως οι developers έχουν καταφέρει να γεμίσουν τα βιντεάκια αλλά και το gameplay με στιγμιότυπα που προκαλούν αβίαστα το γέλιο. Αυτό γίνεται διακριτικά, χωρίς καθόλου πρόσθετες ατάκες, απλά με κωμικές κατάστασεις και γκριμάτσες στα πρόσωπα των Lego χαρακτήρων και φυσικά πάντα με σεβασμό στο επικό ύφος του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ώστε αυτό που εισπράττουμε να μην καταλήγει σε παρωδία. Για παράδειγμα, στη σκηνή όπου οι Frodo, Sam και Gollum φτάνουν στην Black Gate, βλέπουμε τους Haradrim να έρχονται και να χτυπάνε το... κουδούνι(!).

Κάποιοι από αυτούς κουβαλάνε πίτσες -με πεπερόνι- κι ένα ορκ που τους βλέπει από τα τείχη φωνάζει στα άλλα “Looks like meat's back on the menu boys!” - ατάκα που κανονικά ακούγεται στη δεύτερη ταινία, όταν μερίδα των ούρουκ-χάι σκοτώνουν τους ορκ που ήθελαν να φάνε τους αιχμάλωτους Merry και Pippin. Όπως καταλαβαίνετε, επειδή το Lego Lord of the Rings απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, οι σκηνές βίας έχουν “πειραχθεί” με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

lego-lord-of-the-rings-image-03-thumb.jpgΑπό την αρχή του, όμως, το παιχνίδι στήνει ένα διάλογο με τον παίκτη που έχει δει (και ξαναδεί) την τριλογία, πειράζοντάς τον και κλείνοντάς του συνεχώς το μάτι. Έτσι, στην πολιορκία του Helm's Deep, ανάμεσα στους στρατιώτες που εκτοξεύουν δόρατα στα ούρουκ-χάι, θα δούμε στιγμιαία τον Peter Jackson σε μορφή Lego να πετάει...ένα lego αγαλματίδιο των Oscar. Όταν φτάσουμε στο Lothlorien, θα δούμε τον Celeborn να σκουπίζει, ενώ η Galadriel καλλωπίζεται. Όταν συναντάμε τον Treebeard, ο Merry του δείχνει ένα εγχειρίδιο οδηγιών από τα Lego, που απεικονίζει από ποιά κομμάτια αποτελούνται τα χόμπιτ κι από ποιά τα ορκ, για να τον πείσει ότι αυτός κι ο Pippin δεν είναι τέρατα.

Για να βγάλουμε τον Σαμ και τον Φρόντο από την Cirith Ungol, θα πρέπει όχι απλά να ντυθούμε σαν ορκ, αλλά και να περάσουμε έλεγχο από τους πορτιέρηδες. Λίγο μετά, με το που θα κάνουμε τα πρώτα βήματά μας μέσα στη Mordor, θα κερδίσουμε trophy με τίτλο “One does not simply...”, με την εικόνα που το συνοδεύει να είναι το γνωστό meme του Boromir σε Lego έκδοση... Πραγματικά είναι τόσα πολλά τα αστεία που θέλουμε να αναφέρουμε αλλά θα σας αφήσουμε να τα ανακαλύψετε όλα μόνοι σας...

And you will have my sword...

lego-lord-of-the-rings-image-04-thumb.jpgΜε παιχνιδιάρικη διάθεση, λοιπόν, το Story Mode μάς καλεί να ξαναζήσουμε το ταξίδι των μελών της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού (κι όχι μόνο) από το Shire μέχρι το Mount Doom και στην πορεία όλες τις μεγάλες στιγμές των ταινιών, από την μάχη με το cave troll στη Moria, μέχρι τη μάχη στα Pelennor Fields. Το gameplay είναι πιστό στα πρότυπα των τίτλων Lego κι αποτελεί μία ανάλαφρη μίξη platforming, γρίφων και μαχών. Όπως και στους προηγούμενους τίτλους Lego, οι πίστες κρύβουν θησαυρούς, νομίσματα και Mithril Blocks, που με λίγη εξερεύνηση εντοπίζουμε και συλλέγουμε.

Σχεδόν πάντα χειριζόμαστε μία ομάδα ηρώων και πρέπει να αξιοποιούμε τις ξεχωριστές δυνατότητες του καθενός, για να διασχίσουμε ένα χώρο ή να νικήσουμε ένα δυνατό εχθρό. Για παράδειγμα, ο Legolas με το τόξο του μπορεί να ρίχνει βέλη σε μακρινούς εχθρούς ή να τα κάνει πλατφόρμες για να φτάσει σε ψηλά σημεία.

{PAGE_BREAK}

Ο Gandalf μπορεί να σηκώσει ογκώδη αντικείμενα με το ραβδί του και να επαντοποθετήσει για να σκαρφαλώσουν οι υπόλοιποι. Ο Sam με την τσακμακόπετρά του μπορεί να βάλει φωτιά σε ξερά ξύλα, ο Gimli με το τσεκούρι του μπορεί να σπάει ραγισμένους τοίχους και πατώματα ανοίγοντας νέα μονοπάτια, o Pippin μπορεί να ψαρέψει με το καλάμι του κ.ο.κ. Επιπλέον, τα χόμπιτ (και ο Gimli) μπορούν να χωρέσουν σε στενά περάσματα και να φτάσουν σε μέρη όπου οι υπόλοιποι δεν μπορούν. Προοδευτικά κάθε ήρωας αποκτά νέα αντικείμενα και όπλα, κι έτσι το παιχνίδι μας παρουσιάζει συνεχώς νέες παραλλαγές στους γρίφους του. Ο χειρισμός είναι απλός κι η μετάβαση από τον έναν ήρωα στον άλλο άμεση, ενώ μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι στην ολότητά του και με έναν ακόμη παίκτη σε τοπικό split-screen.

Περιττό να αναφέρουμε πως το να παίζουμε με παρέα είναι βασικό για να απολαύσουμε το παιχνίδι όπως πρέπει, καθώς πέρα από τον περισσότερο χαβαλέ, η ροή του gameplay είναι σαφώς καλύτερη. Η αλήθεια είναι πως το Lego Lord of the Rings δεν σπάει το καλούπι της σειράς κι ως ένα βαθμό θα φανεί αρκετά απλοϊκό κι εύκολο στους μεγαλύτερους σε ηλικία gamers, παράπτωμα για το οποίο έχουν κατηγορηθεί οι Lego τίτλοι πολλές φορές στο παρελθόν και μάλιστα όχι αδίκως.

lego-lord-of-the-rings-image-05-thumb.jpgΗ αλήθεια, όμως, είναι πως ο τίτλος συγχωρείται γι'αυτό. Άσχετα από το γεγονός ότι πολλοί ενήλικες απολαμβάνουμε τα Lego videogames, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι φτιαγμένα για να ικανοποιήσουν πρωτίστως εμάς. Επίσης, στην περίπτωση του Lego Lord of the Rings, η εξαιρετική υλοποίηση της συλλογής των καλύτερων στοιχείων των παιχνιδιών Lego, σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά set-pieces που διαδέχονται το ένα το άλλο, δεν αφήνουν περιθώριο για παράπονα. Γιατί πολύ απλά κανένα παιχνίδι μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να αποδώσει τόσο καλά την αίσθηση του ταξιδιού στον κόσμο της Μέσης-γης και την αίσθηση της κλιμάκωσης.

Η κλιμάκωση κι η ποικιλία είναι λέξεις κλειδιά για το gameplay και χτίζονται με την αδιάκοπη εναλλαγή των τοπίων, προσώπων και εχθρών, με τα σωστά τοποθετημένα boss fights, τα “stealth” κομμάτια, τις μεγάλες αλλά και τις μικρές μάχες. Παρεπιπτόντως, κάποια -επικά- κομμάτια των ταινιών που καλούμαστε να παίξουμε στο Lego LotR, άλλοι developers δεν έχουν τολμήσει καν να τα μεταφέρουν σε playable μορφή.

lego-lord-of-the-rings-image-06-thumb.jpgΓια παράδειγμα, ως Gandalf θα πολεμήσουμε με τον Balrog, καθώς πέφτουμε στην άβυσσο του Khazad-Dum, ενώ η συντροφιά προσπαθεί να ξεφύγει από τα βέλη των goblins και να βρει την έξοδο. Σε περίπτωση που έχουμε συμπαίκτη στο συγκεκριμένο σημείο, μπορούμε να παίξουμε τα δύο παραπάνω set-pieces παράλληλα σε κάθετο split-screen, με την ένταση και το θέαμα να εκτοξεύονται κατακόρυφα. Το “τρικ” αυτό, που θυμίζει Metal Gear Solid 4, χρησιμοποιείται σε πολλές ευκαιρίες μέσα στο παιχνίδι (μπορείτε να φανταστείτε που) κι εκτός του ότι εντυπωσιάζει, προσδίδει και ρυθμό στην εξέλιξη της ιστορίας.

Το pacing γενικά είναι απίστευτα ομαλό, κι οι 10 ώρες του Story Mode κύλησαν δίχως να το καταλάβουμε, ενώ το replayability του είναι πολύ υψηλό καθώς μπορούμε να ξαναπαίξουμε τις αποστολές με τους ήρωες και τα αντικείμενα που έχουμε ξεκλειδώσει και να αποκτήσουμε πρόσβαση σε θησαυρούς που δεν μπορούσαμε στο πρώτο playthrough. Κι αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου...

Καλωσήρθατε στην open-world Μέση-γη: Το Free Roam Mode

lego-lord-of-the-rings-image-07-thumb.jpgΗ δομή του Story Mode μας οδηγεί σε συγκεκριμένες τοποθεσίες-πίστες όπου λαμβάνουν χώρα οι αποστολές. Μετά την ολοκλήρωσή τους ξεκλειδώνουμε την ευρύτερη περιοχή, για να επιστρέψουμε σ'αυτήν ανά πάσα στιγμή σε Free Roam Mode και σταδιακά συμπληρώνουμε το χάρτη της Μέσης-Γης. Αν λοιπόν μείνει κανείς μόνο στο Story Mode, θα έχει δει μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι του κόσμου. Κι αυτό γιατί το Lego Lord of the Rings περιέχει έναν ενιαίο open-world, που ουσιαστικά αποτελεί μία “Lego μικρογραφία” της Μέσης-Γης.

Μη σας ξεγελάνε όμως οι λέξεις “μικρογραφία” και “Lego”, γιατί στην πράξη η έκταση είναι αχανής και γεμάτη side-quests, μυστικά, collectibles και mini-games για να χαθούμε με τις ώρες, παίζοντας κι εξευρενώντας μέρη όπως το Rivendell, το Rohan και τη Mordor. To παιχνίδι μάς επιτρέπει να διασχίσουμε όλη τη Μέση-Γη με τα πόδια, κάρο, άλογο ακόμα και καβάλα σε... κατσίκι, ενώ υπάρχει κι η δυνατότητα για Fast Travel σε σημεία του χάρτη μέσω των Map Stones.

lego-lotr-10-thumb.jpg Η διάρκεια του τίτλου μεγενθύνεται ακόμα περισσότερο με τη συλλογή νέων χαρακτήρων κι αντικειμένων, που απαιτείται για να φτάσουμε στο πολυπόθητο 100% ποσοστό ολοκλήρωσης. Συγκεντρώνοντας νομίσματα, αγοράζουμε τους playable characters που βρίσκονται διάσπαρτοι στο χάρτη. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 84 και περιλαμβάνει καλούς και κακούς, πολλοί από τους οποίους μάλιστα (όπως ο Gloin κι ο Tom Bobadil) δεν εμφανίζονται στις ταινίες.

{PAGE_BREAK}

Κι έπειτα υπάρχει και το crafting σύστημα του παιχνιδιού, με το οποίο κατασκευάζουμε όπλα κι αντικείμενα από Mithril, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι ήρωες, για να αποκτήσουν νέες ικανότητες. Για να φτιάξουμε ένα νέο item, θα πρέπει πρώτα να έχουμε αποκτήσει το σχέδιό του και τον απαραίτητο αριθμό Mithril Blocks. Τα σχέδια και τα Mithril Blocks τα κερδίζουμε είτε από τις αποστολές του Story Mode είτε μέσα από side-quests είτε εξερευνώντας κι έπειτα τα παραδίδουμε στον blacksmith του Bree, για να μας σφυρηλατήσει το αντικείμενο που επιθυμούμε. Τα side-quests που μας δίνουν οι NPC's -και που τα αιτιολογούν με χιουμοριστικές ιστοριούλες- συνήθως μας στέλνουν να ψάξουμε για ένα αντικείμενο σε μια περιοχή ή να φτιάξουμε κάποιο item και να τους τα φέρουμε.

Το Free Play, γενικά, βασίζεται στο να εξερευνήσουμε τον κόσμο με τις νέες δυνάμεις που έχουν αποκτήσει οι χαρακτήρες μας -είτε μέσα από το Story ή με τα items- αλλά επειδή οι περιοχές του είναι διαφορετικές από το Story το backtracking περιορίζεται μόνο στο δεύτερο. Εκτός αυτού, το να βάζουμε χαρακτήρες σε μέρη που κανονικά δεν έχουν θέση έχει μία ξεχωριστή γοητεία, καθώς μπορούμε π.χ. να πάμε με το Gollum στο Edoras, ή να επισκεφτούμε το Shire ως Ringwraith. Από όποια μεριά και να το δεί κανείς, το Lego Lord of the Rings πραγματικά προσφέρει αμέτρητες ώρες διασκέδασης.

Ainulindale: Γραφικά και ήχος

lego-lord-of-the-rings-image-08-thumb.jpgΈνας ακόμη τομέας που διαπρέπει το Lego Lord of the Rings είναι τα γραφικά που στολίζουν τον κόσμο του. Δεν είναι μόνο ότι η Traveller's Tale έχει συνδυάσει άλλη μια φορά άψογα τα πλαστικά Lego με τις ρεαλιστικές υφές του περιβάλλοντος, αλλά έχει κατορθώσει να μεταφέρει, δίχως σημαντικές εκπτώσεις, την εκπληκτική αισθητική και τα μαγευτικά τοπία των ταινιών. Το -υπεράνω κριτικής- art direction της τριλογίας συνδυάζεται με υψηλής ανάλυσης textures και κορυφαία εφέ φωτισμού, με το οπτικό αποτέλεσμα να συναγωνίζεται τις κορυφαίες παραγωγές της γενιάς, κάτι που σίγουρα δεν θα περίμενε κανείς από παιχνίδι Lego.

Μόνο στο open-world κομμάτι υπάρχουν μερικές μικρές ατέλειες εδώ κι εκεί, που εξισορροπούνται όμως χάρη στο επικό draw distance. Μια βόλτα στα γεμάτα ζωή Shire και στο Rivendell θα σας πείσει για την ομορφιά του παιχνιδιού και θα σας κάνει να αναρωτηθείτε αν τα έχετε ξαναδεί να αποτυπώνονται τόσο καλά σε videogame μορφή.

lego-lord-of-the-rings-image-09-thumb.jpgΤο ανεμοδαρμένο Kharadras και η Osgiliath υπό πολιορκία θα σας συνεπάρουν, ενώ η ατμόσφαιρα στα Dead Marshes είναι όσο αποπνικτική πρέπει, ενώ η εικόνα της Minas Tirith στο βάθος θα σας αφήσει άφωνους. Άλλο ένα θετικό που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι ότι το παιχνίδι τρέχει ομαλά χωρίς τεχνικά προβλήματα, ακόμα και στα σημεία που η οθόνη γεμίζει με χαρακτήρες ή εφέ φωτιάς κι εκρήξεων. Τέλος, το soundtrack του τίτλου δανείζεται τα αριστουργηματικά ορχηστρικά θέματα των ταινιών, που ως γνωστόν προκαλούν συγκίνηση και δέος ακόμα και μετά τη χιλιοστή ακρόαση.

Επίλογος: Πώς το πλαστικό γίνεται επικό

To Lego Lord of the Rings είναι ένα παιχνίδι φτιαγμένο με σεβασμό και αγάπη προς τα έπη του Peter Jackson, κάτι που αντανακλά συνεχώς και στον παίκτη. Μπορεί το θέμα της απλοϊκότητας του gameplay να παραμένει αποτρεπτικό για πολλούς, αλλά η συνολική ποιότητα κι η διασκέδαση που προσφέρει ο τίτλος ικανοποιούν και με το παραπάνω. Βλέπετε, οι τίτλοι Lego αποτελούν ίσως από τις πιο “τίμιες” προτάσεις των ημερών μας, με ξεκάθαρη ταυτότητα κι αγνές προθέσεις. Κάπως έτσι το Lego Lord of the Rings απλά τελειοποιεί ό,τι είναι ήδη καλό και μας χαρίζει το κλειδί για να ευχαριστηθούμε την πανέμορφη “παιδική χαρά” της Μέσης-Γης του.

Η αίσθηση που αποκομίζει κανείς με την είσοδο του σ'αυτήν, είναι ότι, για κάποιο μυστηριώδη λόγο, τα Lego κι ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών είναι λες κι ήταν πάντα προορισμένα να λειτουργήσουν τόσο καλά μαζί κι η μεγαλύτερη μας απορία μετά από ώρες παιχνιδιού είναι αν αυτό έγινε συνειδητά ή αυθόρμητα από την Traveller's Tales. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το Lego Lord of the Rings είναι άλλη μία ποιοτική κορυφή για τη σειρά, αλλά η αλήθεια είναι ότι πάει ένα σκαλί πιο πάνω και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το καλύτερο Lord of the Rings videogame μέχρι σήμερα. Εμείς πάντως θα το υποστηρίξουμε θερμά. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μαζέψετε τη “Συντροφιά” σας και να απολαύσετε...

Νίκος Αδάμης

Θετικά

 • Εξαιρετική απόδοση των ταινιών του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
 • Επικά set-pieces, πανέμορφα γραφικά και ποικιλία παντού (τοπία, χαρακτήρες, gameplay)
 • Η συλλογή των καλύτερων χαρακτηριστικών των Lego τίλων
 • Απολαυστικό co-op, τεράστια διάρκεια και replayability
 • Άφθονες δόσεις χιούμορ

Αρνητικά

 • Ως τίτλος Lego θα φανεί “παιδικός” σε πολλούς

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (52 σχόλια)
 • taspap taspap 17 Απριλίου 2014  | 06:43

  Βοήθεια παιδιά!!!
  Όποιος έχει παίξει το LEGO The Hobbit ας μου στείλει μήνυμα!!!
  και γενικά τα LEGO Γ@Μ@ΝΕ!!!

 • Dukarelos Dukarelos 31 Ιανουαρίου 2013  | 12:51

  Πολύ παιδικό για τα γούστα μου. Τα λεγκο ποτέ δεν μου άρεσαν.

 • cyprus wolf cyprus wolf 08 Δεκεμβρίου 2012  | 15:50

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xtUSteNQOpw

 • NikeFerrari NikeFerrari 06 Δεκεμβρίου 2012  | 15:10

  Ένας ακόμη καταπληκτικός τίτλος απο την Tt με την άψογη θεματολογία lotr. Δεν χάνεται. Ωραίο review Νίκο και Χρόνια Πολλά!

 • Commander Shepard Commander Shepard 05 Δεκεμβρίου 2012  | 00:40

  Για μένα είναι το καλύτερο lego και καλύτερο lotr παιχνίδι.

 • KTI_23 KTI_23 04 Δεκεμβρίου 2012  | 23:53

  αλλο ενα εκπληκτικο lego!.. τελικα αξιζει πολλα αυτη η σειρα..μπαινει στη wishlist ως φαν του LOTR! :D

 • Bloodman Bloodman 04 Δεκεμβρίου 2012  | 22:26

  Εμενα δεν μου πολύ άρεσε το gameplay αλλα τα "cutscenes" είναι top

 • Donald Donald 04 Δεκεμβρίου 2012  | 13:53

  Γενικά τα lego είναι σταθερή αξία! Να δούμε ποιες ταινίες θα πιάσουν μετά!

 • kairisg kairisg 04 Δεκεμβρίου 2012  | 10:24

  Υπεροχο review του Νικου για ενα υπεροχο game.

 • Sony man ps Sony man ps 04 Δεκεμβρίου 2012  | 01:02

  ειναι αρνητικο τωρα αυτο που εβαλες? χαχαχα ελεος

 • Killerman Killerman 03 Δεκεμβρίου 2012  | 23:53

  lone wolf +1000000 Μακάρι να βγει ένα τέτοιο παιχνίδι!

 • TsALiS_89 TsALiS_89 03 Δεκεμβρίου 2012  | 23:52

  Εχω μεγαλο ερωτα με τον κοσμο του Tolkien και τις ταινιες και δεν χανεται για κανενα λογο!
  Με την πρωτη ευκαιρια αγορα!

 • lone wolf lone wolf 03 Δεκεμβρίου 2012  | 23:28

  εγώ θα ήθελα να φτιαχτεί ένα lord of the rings υπό μορφή skyrim. πραγματικά πιστεύω ότι θα ήταν υπέροχο, κυρίως εξαιτίας του κόσμου της μέσης-γης. άντε να δούμε τώρα και την νέα δημιουργία του peter jackson με θέμα πάλι την μέσης-γη, με την ονομασία hobbit, και σίγουρα αναμένω με ανυπομονησία το αντίστοιχω παιχνίδι , αν και όπως συνήθως γίνεται, δεν πιστεύω να είναι και τόσο καλή η μεταφορά του σε παιχνίδι.

 • Senzo Senzo 03 Δεκεμβρίου 2012  | 23:24

  Το καλο με τα lego games ειναι οτι κατεβαινει η τιμη τους αρκετα γρηγορα

 • pavlos -10 pavlos -10 03 Δεκεμβρίου 2012  | 22:17

  αρκετά ωραίο παιχνίδι

 • Gamer-cy Gamer-cy 03 Δεκεμβρίου 2012  | 21:58

  Πολύ ποιοτικά τα Lego ρε παιδί μου . Πραγματικά κάνουν φοβερή δουλειά μπράβο τους, φυσικά θα αγοραστεί σε μιας πτώση τιμής όμως, όταν μαζεύω λίγα λεφτά.θα το βάλω στα αγαπημένα

 • Throrin Throrin 03 Δεκεμβρίου 2012  | 21:31

  @dead end 360 φίλε εγώ είμαι σοβαρός. Εσύ μάλον δεν είσαι γιατί δεν διαβάζεις φαίνεται πριν γράψεις. 1ον Δεν είμαι καν φαν των lego άρα δε μου μου έθιξες τίποτα ούτε πουλάω τρελίτσα. 2ον Δεν με πείραξε που έβαλες 1 καταλάθος. Εξ' άλλου 8 ήθελες να του βάλεις. Με ενοχλεί που άτομα ψηφίζουν χωρίς να έχουν παίξει καν το παιχνίδι. 3ον Εξήγησα τους λόγους για τους οποίους με πειράζει. 4ον Δεν μου λέει τίποτα για ΑΥΤΟΝ τον τίλτο το ότι έχεις παίξει τα προηγούμενα. Το ότι ήταν ποιοτικά τα προηγούμενα δε σημαίνει ότι είναι κι αυτό. (παραδείγματα τέτοια άπειρα και σε ΑΑΑ τίτλους) Όταν σε ρωτάει κάποιος για ένα παιχνίδι (που δεν έχεις παίξει) πληροφορίες για το αν αξίζει τι του λες? Δεν του λες ότι δεν ξέρεις ... αλλά του λές για τα προηγούμενα? 5ον Δε σου ζητάω λογαριασμό και στο είπα και πριν ότι δεν σου επιτέθηκα προσωπικά ούτε σε χαρακτήρισα γιατί υπέθεσα ότι είσαι σοβαρός και μπορεί να έκανες ένα λάθος. (όλοι κάνουμε). Αλλά απ'ότι φαίνεται μόνο λάθος δεν έκανες. Κατα τα άλλα είσαι από τους λίγους που δεν ψηφίζουν χωρίς να έχουν παίξει .... αλλά απλά ψήφισες. Αλλά αντί να μου δώσεις ένα λογικό επιχείρημα γιατί κάλιστα κι εγώ μπορεί να κάνω λάθος μου πετάς ένα "Στην τελική ... έτσι γουστάρω"....
  .
  Κατάλαβα .... είσαι μάγκας!
  Πολύ ασχολήθηκα!

 • cyprus wolf cyprus wolf 03 Δεκεμβρίου 2012  | 20:59

  καθε lego παιχνιδι ειναι καλυτερο απο το προηγουμενο,χωρις αμφιβολια απο τις καλυτερες σειρες σε ποιοτητα και ποσοτητα.αψογο και ωραιο review

 • Killerman Killerman 03 Δεκεμβρίου 2012  | 20:15

  Ωραίο review για ένα ωραίο παιχνίδι!

 • SetaShouji SetaShouji 03 Δεκεμβρίου 2012  | 19:35

  Όσο και να μου αρέσουν σαν παιχνίδια, μετά από λίγο τα βαριέμαι.. ΘΑ του δώσω μια ευκαιρία όμως. :)

 • naruto14 naruto14 03 Δεκεμβρίου 2012  | 19:16

  Αυτό είπα και εγώ :)

 • Johnny8565 Johnny8565 03 Δεκεμβρίου 2012  | 18:52

  @naruto14 αμα δεν εχει free roam ποιος ειναι ο λογος να το παρω στο vita, το περνω καλυτερα στο ps3 που εχει και τοπικο co-op.

 • Vagelaras Vagelaras 03 Δεκεμβρίου 2012  | 18:22

  Ωραία πράγματα , η μία παιχνιδάρα lego μετα την άλλη !!!

 • TheMastas TheMastas 03 Δεκεμβρίου 2012  | 18:11

  Παιδικό θα φανεί βέβαια γιατί ετσι και αλλιώς αυτό σκοπεύει να είναι, οχι οτι δεν το παίζουν βέβαια αρκετά ευχάριστα και μεγαλύτεροι σε ηλικία και ιδιαίτερα οι φαν της ταινίας (όπως άλλωστε σχεδόν ολα τα Lego τα τελευταία χρόνια),για άλλη μια φορά φαίνεται πως έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά παραδίνοντας ενα ιδιαίτερα μεγάλο παιχνίδι με πολύ περιεχόμενο, χιούμορ, όμορφα γραφικά και προσοχή στην λεπτομέρεια :)

 • naruto14 naruto14 03 Δεκεμβρίου 2012  | 18:04

  @Johnny8565 Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το vita. Αν και δεν έχει free roam όπως και του 3DS η έκδοση λένε πως ταιριάζει απόλυτα ο τίτλος στο vita. Πιστεύω όμως θα άξιζε περισσότερο να το πάρεις για PS3 ή Xbox 360 αν έχεις και κάποιον για τοπικό co-op.

 • Filippos Ketikoglou Filippos Ketikoglou 03 Δεκεμβρίου 2012  | 17:59

  Ωραίο review καταρχάς.Δεν το βαθμολόγησα επειδή δεν το έχω παίξει αλλά πιστεύω πως θα είναι ένας ακόμα εξαιρετικός LEGO τίτλος.

 • Senzo Senzo 03 Δεκεμβρίου 2012  | 17:38

  Λογικα lego hobbit να περιμενουμε :-)

 • Cratos Cratos 03 Δεκεμβρίου 2012  | 17:19

  10 από μένα !!!! Τώρα περιμένω το Lego Rambo !!! Χα χα μακάρι να βγεί κάτι τέτοιο !!!

 • Senzo Senzo 03 Δεκεμβρίου 2012  | 17:09

  οντος τοσα ειναι κανα 2 με 3. εγω εκανα 2 φορες ρεσταρτ. στο 360 το επαιξα. δεν εχει σημασια και τοσο. ειναι ενα παραπολυ ωραιο game δεν χαλαει την εμπειρια

 • DarkAspros DarkAspros 03 Δεκεμβρίου 2012  | 16:59

  @Senzo Μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφεις γιατί ειλικρινά εγώ μόνο δύο-τρεις φορές συνάντησα bug (και μόνο σε μία χρειάστηκε να κάνω restart το PS3), οπότε δεν το έκρινα τόσο σημαντικό να το αναφέρω... Ποιά έκδοση έχεις;