Ταυτότητα

PlayStation All-Stars: Battle Royale

PlayStation All-Stars: Battle Royale

Edition: N/A Genre: Fighting Διάθεση: Sony Hellas
Αριθμός παικτών: 1-4 Ανάπτυξη: Santa Monica Studio/ SuperBot Entertainment Ημ. Έκδοσης: 23/11/2012
PEGI: 12 Εκδότης: SCEE Πλατφόρμες: PS Vita, PlayStation 3


"Συνέδριο" PlayStation αστέρων

Το Playstation All-Stars Battle Royale φέρνει αντιμέτωπους είκοσι χαρακτήρες από τα παιχνίδια της Sony και όχι μόνο. Ο νέος τίτλος της Sony είναι εμπνευσμένος από τη σειρά Super Smash Bros. της Nintendo, αλλά θα ήταν άδικο χαρακτηρίσουμε το Playstation All-Stars Battle Royale ως κλώνο του franchise από τη Nintendo. Όσο περισσότερο παίζει κάποιος το παιχνίδι της Sony, τόσο πιο ξεκάθαρη γίνεται η διαφορετική φιλοσοφία του, η οποία πλησιάζει περισσότερο τα παραδοσιακά fighting παιχνίδια από ό,τι η σειρά της Nintendo. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι designer του παιχνιδιού είναι ο Seth Killian, ο οποίος ήταν community manager στην Capcom και είχε άμεση επαφή με τα fighting παιχνίδια της ιαπωνικής εταιρείας. Είναι προφανές ότι αυτή η εμπειρία βοήθησε το All Stars να γίνει ένα διασκεδαστικό και χαοτικό brawler, που έχει αρκετό βάθος για την κατηγορία του.

Επιλογές και modes

Το Playstation All-Stars Battle Royale διαθέτει ένα "χλιαρό" arcade mode, όπου κάθε χαρακτήρας πρέπει να αντιμετωπίσει μία σειρά από αντιπάλους έως το τελικό boss. Σε αυτό το mode ο κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του εισαγωγή, έναν "rival" με τον οποίο συνομιλεί πριν το τελικό boss και έναν τερματισμό. Τόσο η εισαγωγή όσο και ο τερματισμός χρησιμοποιούν στατικές εικόνες και αφήγηση, των οποίων το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, αλλά το χειρότερο χαρακτηριστικό του εν λόγω mode είναι ότι οι τύποι και οι κανόνες των αγώνων για όλους τους χαρακτήρες είναι προκαθορισμένοι και όχι random.

PS_All_Stars_Battle_Royale_image_01-thumb.jpgΟυσιαστικά, το σημαντικότερο mode του παιχνιδιού είναι το versus match, το οποίο μας επιτρέπει να παίξουμε με άλλους τρεις παίκτες ή με την ΑΙ. Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε ξεχωριστά το βαθμό δυσκολίας του κάθε χαρακτήρα που ελέγχει η ΑΙ, να παίξουμε σε ομάδες ή free for all και να επιλέξουμε αναλυτικά τους όρους των μαχών. Υπάρχουν τρία βασικά είδη παιχνιδιού. Αν επιλέξουμε όριο χρόνου, κάθε Kill που κάνουμε μας δίνει 2 πόντους και κάθε death μετράει σαν -1 πόντο. Όποιος χαρακτήρας έχει τους περισσότερους πόντους στη λήξη του αγώνα κερδίζει. Σε αυτό το mode δεν είναι πάντα εύκολο να αντιληφθούμε ποιος χαρακτήρας είναι μπροστά και αυτό προσθέτει στην ένταση των μαχών.

Επίσης, αν δύο χαρακτήρες έχουν τους ίδιους πόντους, αυτόματα δίνεται παράταση μέχρι να κριθεί ο νικητής. Στο δεύτερο mode στέφεται νικητής όποιος φτάσει πρώτος στον αριθμό Kills που έχουμε ορίσει, ενώ στο τρίτο mode ο κάθε χαρακτήρας έχει συγκεκριμένο αριθμό ζωών και νικάει όποιος μείνει στον αγωνιστικό χώρο τελευταίος.

PS_All_Stars_Battle_Royale_image_02-thumb.jpgΕδώ να αναφέρουμε ότι υποστηρίζεται online multiplayer σε ranked matches ή απλά quick matches αλλά ο τελικός κώδικας του παιχνιδιού για debug κονσόλα που έχουμε στα χέρια μας δεν μας επιτρέπει να συνδεθούμε στο PSN και να δοκιμάσουμε το online στη πράξη. Επιπλέον, το Playstation All-Stars Battle Royale διαθέτει ένα καλό tutorial, challenges και ξεχωριστό combo training tutorial για κάθε χαρακτήρα χωριστά. Εδώ με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι χαρακτήρες έχουν combos 6-7 χτυπημάτων, ενώ ορισμένες φορές ακόμα και μικρότερα combos χρειάζονται καλό timing.

Σίγουρα δεν μιλάμε για ένα "κανονικό" fighting παιχνίδι, αλλά τα combos ορισμένων χαρακτήρων -και κυρίως όσων προέρχονται από παιχνίδια δράσης (Raiden, Dante, Kratos, Nariko, Heichachi)- μας εξέπληξαν ευχάριστα ακόμα και αν ο χειρισμός, εύλογα, είναι απλοποιημένος.

Χερισμός και gameplay

PS_All_Stars_Battle_Royale_image_03-thumb.jpgΤο Playstation All-Stars Battle Royale χρησιμοποιεί το Χ για το άλμα και τα υπόλοιπα τρία face buttons για τις επιθέσεις, οι οποίες αλλάζουν ανάλογα με τη κατευθύνση που θα πατήσουμε. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε άμυνα, roll για να αποφύγουμε τις εχθρικές επιθέσεις, λαβές, counters –με ορισμένους χαρακτήρες μόνο- και super moves. Η ιδιαιτερότητα του All-Stars είναι ότι δεν υπάρχει μπάρα ενέργειας. Μάλιστα, ακόμα και αν πέσουμε από τα επίπεδα, δεν χάνουμε αν και υπάρχει σημαντική ποινή. Ένας χαρακτήρας σκοτώνεται μόνο αν δεχθεί μία super move κίνηση.

{PAGE_BREAK}

Οι super moves απαιτούν AP για τη χρήση τους, τους οποίους κερδίζουμε δίνοντας χτυπήματα στους αντιπάλους. Αν γεμίσουμε μία μπάρα AP, αποκτάμε τη δυνατότητα να κάνουμε level 1 super move και χρειαζόμαστε δύο και τρεις μπάρες αντίστοιχα για τις super moves level 2 και level 3. Όλες οι super moves σκοτώνουν άμεσα τους αντιπάλους. Η διαφορά είναι ότι όσο μεγαλώνει το level της super, τόσο πιο σίγουρο είναι το kill και, κυρίως, αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να κάνουμε πολλά kills μαζεμένα. Οι βασικότερες διαφορές ανάμεσα στα super των χαρακτήρων είναι η εμβέλεια και το πόσο εύχρηστες είναι.

Κατά την διάρκεια αρκετών super moves χρειάζεται να κυνηγήσουμε τους αντιπάλους, άλλες φορές αλλάζει κάπως ο χειρισμός του χαρακτήρα μας κάνοντας τα πράγματα πιο εύκολα ή...πιο δύσκολα και άλλες φορές, όταν μιλάμε για level 3 super moves, σκοτώνουμε αυτόματα και τους τρεις αντίπαλους χαρακτήρες. Δεν έχει σημασία πόσα χτυπήματα έχουμε δεχθεί πριν τις super moves καθώς μιλάμε για "nstant kills". Αυτό σημαίνει ότι αρκεί να είμαστε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή για να χάσουμε.

PS_All_Stars_Battle_Royale_image_04-thumb.jpgΒέβαια, μπορούμε να καταλάβουμε ποιος χαρακτήρας μπορεί να κάνει super move από τη γαλάζια αυρά που τον περιβάλλει, η οποία μάλιστα γίνεται εντονότερη όταν ο χαρακτήρας αποκτάει τη δυνατότητα να κάνει super move μεγαλύτερου level. Δεν είναι πάντα εύκολο να ξεχωρίσουμε από την εν λόγω αυρά τι level έχει φτάσει ο αντίπαλός μας, αλλά πάντα υπάρχει η μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης. Αν είμαστε κοντά στον εχθρό κατά την ενεργοποιήση της super move υπάρχουν κάποιοι τρόποι να τον σταματήσουμε/ αποφύγουμε, εκτός αν μιλάμε για level 3 super.

Σε κάθε περίπτωση, το παιχνίδι με τρεις αντιπάλους free for all είναι κάπως χαοτικό, καθώς δεν μπορούμε πάντα να προσέχουμε όλους τους χαρακτήρες και επιπλέον τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα. Μέγαλη σημασία έχει η θέση του χαρακτήρα μας και το timing στην εκτέλεση των super moves, ακόμα και level 1, ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε πολλά kills ταυτόχρονα. Αν και δεν μπορούμε πάντα να ελέγξουμε ό,τι γίνεται στην οθόνη και η αλήθεια είναι πως χρειάζεται και λίγη τύχη, το παιχνίδι καταφέρνει και γίνεται άκρως διασκεδαστικό. Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός και οι επιλογές πολλές.

Επίπεδα και όπλα

PS_All_Stars_Battle_Royale_image_05-thumb.jpgΤα επίπεδα που μεταβάλλονται και τα όπλα που εμφανίζονται στη πίστα εμπλουτίζουν περαιτέρω το gameplay. Υπάρχουν όπλα για κοντινές επιθέσεις, που εκτός από το ότι συνήθως έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια από τις κανονικές melee επιθέσεις, με κάθε χτύπημα ο αντίπαλος χάνει AP. Άλλα όπλα περιορίζουν τις κινήσεις των αντιπάλων, εκτοξεύουν ρουκέτες ή μας κάνουν πιο γρήγορους. Τα όπλα μπορεί να μη διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας, αλλά είναι ισορροπημένα μέσα στο gameplay και αξίζει να τα χρησιμοποιήσει κανείς.

Τα επίπεδα, από την άλλη, κρύβουν κινδύνους και τα περισσότερα μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια των μαχών. Όσο περνάει η ώρα μπορεί να προστεθούν νέοι κινδύνοι που πρέπει να προσέξουμε, να αλλάξουν θέση οι πλατφόρμες ή να μεταφερθούμε σε διαφορετικό μέρος του επιπέδου, με αποτέλεσμα αυτές οι εναλλαγές στα επίπεδα να ωφελούν τη ροή και την κλιμάκωση των μαχών. Πέρα από τις ενστάσεις που έχουμε σε ό,τι αφορά τον αισθητικό τομέα ορισμένων επιπέδων, σε επίπεδο gameplay οι πίστες είναι πάρα πολύ καλοφτιαγμένες.

Χαρακτήρες και κινήσεις

PS_All_Stars_Battle_Royale_image_07-thumb.jpgΟι 20 χαρακτήρες του Battle Royale έχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους –εκτός ίσως από τους Cole/ Evil Cole- και ικανοποιούν με την πλειάδα επιλογών που προσφέρουν. Άλλοι είναι καλύτεροι στις μάχες σώμα με σώμα και διαθέτουν εντυπωσιακά combos, άλλοι έχουν διάφορους τρόπους να κρατάνε μακρυά τους αντιπάλους και όλοι διατηρούν τις ιδιαιτερότητες και τις κινήσεις/ σήματα κατατεθέντα που είχαν στα παιχνίδια που τους γνωρίσαμε. Σε αυτό το σημείο το fanservice μερικές φορές φαίνεται ότι γίνεται μεγαλύτερη προτεραιότητα σε σχέση με το game design. Για αυτό το λόγο, κάποιες κινήσεις -και κυρίως super moves- φαίνονται βεβιασμένες και είναι δυσχρήστες.

Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να βάλεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες κρατώντας τα βασικά χαρακτηριστικά τους, αλλά η κατάσταση γενικά είναι ικανοποιητική και οι ατέλειες δεν μπορούν να επισκιάσουν το συνολικό αποτέλεσμα, αλλά ούτε και να αγνοηθούν. Επίσης, κάποιες super moves θα μπορούσαν να ρυθμιστούν καλύτερα από πλευράς ισορροπίας, κάτι που πιθανόν να γίνει με κάποιο επερχόμενο patch.

{PAGE_BREAK}

Το 1 vs 1: λιγότερο χαοτικό, πιο τεχνικό

Αξίζει να αναφέρουμε πως αν επιλέξουμε μάχες 1 vs 1, τα πράγματα σοβαρεύουν και το παιχνίδι μπορεί να γίνει αρκετά πιο τεχνικό. Στο 1 vs 1 μπορούμε να προβλέψουμε πολύ ευκολότερα τις super του αντιπάλου ή ακόμα και να προκαλέσουμε τον αντίπαλο να τις κάνει όταν έχουμε βρει τρόπο να ξεφύγουμε. Εδώ μπορούμε επίσης να συγκεντρωθούμε ευκολότερα στην εκτέλεση combo, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό τακτικές που είναι δυσκολότερο και μάλλον λιγότερο σημαντικό να πραγματοποιηθούν σε παιχνίδι τεσσάρων παικτών free-for-all. Να αναφέρουμε ότι το AP δεν αδειάζει ακόμα και αν χάσουμε ζωή. Οι μόνοι τρόποι για να κάνουμε κάποιον να χάσει AP είναι να τον πιάσουμε με λαβή, να τον χτυπήσουμε με τα items, να τον χτυπήσουμε σε τοίχο με δύναμη ή να τον πετάξουμε έξω από την πίστα.

Αν και με τέσσερις παίκτες συνήθως δεν έχουμε την πολυτέλεια να επικεντρωθούμε σε έναν εκ των τεσσάρων ώστε να τον κάνουμε να χάσει αρκετό AP, στο 1 vs 1 τα στοιχεία αυτά μπορούν να διαμορφώσουν σε σημαντικό βαθμό τη στρατηγική μας, μιας και είναι σημαντικό να γεμίσουμε την AP μας πριν από τον αντίπαλο.

Ο τεχνικός τομέας

PS_All_Stars_Battle_Royale_image_08-thumb.jpgΤεχνικά το PlayStation All-Stars Battle Royale εντυπωσιάζει με τα σταθερά 60fps και με το εξαιρετικό ομαλά animation των χαρακτήρων. Ο ρυθμός είναι πολύ γρήγορος και παρά τα πολλά πράγματα που συμβαίνουν ταυτόχρονα στην οθόνη μας, δεν υπάρχει η παραμικρή πτώση στο frame rate. Τα επίπεδα είναι όμρφα, με ζωντανά χρώματα και μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της μάχης. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να συνηθίσουμε το παιχνίδι, όσα συνέβαιναν στα επίπεδα τραβούσαν την προσοχή μας από τη δράση. Τελικά αποδείχθηκε ότι η προσαρμογή ήταν θέμα χρόνου.

Σε επίπεδο art direction, τα επίπεδα συνδυάζουν περιβάλλοντα από διαφορετικά παιχνίδια της Sony και όχι μόνο. Το αποτέλεσμα άλλοτε είναι εξαιρετικό και άλλοτε ξενίζει, μιας και δεν είναι όλες οι ιδέες το ίδιο επιτυχημένες. Ο ηχητικός τομέας του παιχνιδιού απλά ικανοποιεί, χωρίς να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο.

Συμπεράσματα

Το PlayStation All-Stars Battle Royale ομολογούμε πως μας ξάφνιασε ευχάριστα χάρη στο καλοφτιαγμένο, διασκεδαστικό gameplay, που διαθέτει αρκετό βάθος για την κατηγορία. Στα αρνητικά καταγράφονται τα σχετικά λίγα modes και τα μάλλον λίγα και επουσιώδη unlockables. Σε κάθε περίπτωση, τα σταθερά 60 fps, τα combos και οι στρατηγικές επιλογές που υπάρχουν, επισκιάζουν εύκολα τα ψεγάδια. Εν κατακλείδι, έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικά πολύ καλό παιχνίδι που μπορεί να προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης με παρέα.

Νίκος Καβακλής

Θετικά

 • Καλό tutorial, challenges και combo training
 • Εξαιρετικός οπτικός τομέας στα 60 fps
 • Σημαντικό βάθος στο gameplay για τη κατηγορία του
 • Διασκεδαστικό και χαοτικό με 4 παίκτες, αρκετά πιο "σοβαρό" σε 1 vs 1
 • "Cross Buy" δυνατότητα. Με την αγορά στο PS3, παίρνουμε δωρεάν την έκδοση του PS Vita

Αρνητικά

 • Το Arcade mode είναι "χλιαρό"
 • Θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα modes και, γενικότερα, single player περιεχόμενο
 • Κάποια προβλήματα στην ισορροπία
 • Ορισμένες κινήσεις θέτουν σαν προτεραιότητα το fanservice και όχι το game design

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (48 σχόλια)
 • NikeFerrari NikeFerrari 08 Δεκεμβρίου 2012  | 19:33

  Τελικά δεν απογοητεύει. Ωραία! Ένα Smash Bros και στο PS3. Γιατί όχι; Ειδικά για όσους δεν έχουν Wii ή GC. Με παρέα θα έχει πολύ πλάκα. Δεν προέχει για μένα. Στα 25 και κάτω θα το πάρω. Πολύ καλό και το cross buy.

 • Vamire Vamire 08 Δεκεμβρίου 2012  | 15:28

  Μα δεν ξεκίνησα flame την άποψη μου ειπα για τα παιχνίδια τις sony και αρκετοί διαφώνησαν όμως ο koukis δεν διαφώνησε απλά αλλά το πηγε παρά πέρα.
  end of story.

 • kairisg kairisg 08 Δεκεμβρίου 2012  | 12:08

  Ρε παιδια οταν λεει το review all star battle royale δεν εννοει αρχιστε console war ! flames κτλ.. :p Κατι τετοιες στιγμες θυμαμαι την ρηση του τεραστιου Αλεκου Καρπα περι φανμποισμου υπερ μιας κονσολας...

 • Vamire Vamire 08 Δεκεμβρίου 2012  | 01:07

  koukissssss που κολλάει το eye toy me τι τεχνολογία το wii mote;
  Καμιά σχεση το ενα ειναι κάμερα το αλλο ειναι υπέρυθρες. Μάλλον στο xbox kinect αναφέρεσαι και τα μπέρδεψες.

  Η αντιγραφή ειναι αντιγραφή ειτε αρέσει ειτε οχι η αλήθεια παντα θα ακούγετε.
  Και επειδή η sony θυμήθηκε να βγάλει κονσόλα το 1995 όταν η νιντενο και σεγκα είχαν χτίσει ήδη καταναλωτικό κοινό καθε φορα που θα παίζεις ps θα πίνεις νεράκι στην υγεία τις μαμάς νιντεντο.

 • JohnyDARK JohnyDARK 07 Δεκεμβρίου 2012  | 22:36

  @CaptainRandom ποιος alan wake μωρε μαθε να κραζεις τουλαχιστον...ελεος!

 • Manolero1 Manolero1 07 Δεκεμβρίου 2012  | 22:28

  Αν και δεν είμαι οπαδός των fighting παιχνιδιών, αυτό διατηρεί μια μικρή (πολύ μικρή) ελπίδα να μπει στην λίστα αγορών μου. Θα δείξει, ανάλογα και με το πόσο εύκολο είναι.

 • CaptainRandom CaptainRandom 07 Δεκεμβρίου 2012  | 17:21

  Μια αποτυχημένη κίνηση της Sony να μιμηθεί – αντιγράψει το Super Smash της Nintendo, με τελείως ασύνδετους χαρακτήρες! Τώρα να σκοτώνονται τώρα η SuperFatPrincess και ο Kratos ή Ο Alan Wake και το πλασματάκι από το Little Big Planet σε στάδια Parrapa the Rapper και loco roco;
  Σοβαρά τώρα;
  Καραγκιοζιές
  Έρχεται σίγουρα το τέλος του κόσμου στις 22/12 τοτε!

 • kairisg kairisg 07 Δεκεμβρίου 2012  | 10:21

  Thanks naruto14 το πηρα χθες σε ps3 τελικα...

 • Spawn16 Spawn16 06 Δεκεμβρίου 2012  | 23:03

  Πολύ καλό παιχνίδι αν και δεν το περίμενα.Έχει καλούς χαρακτήρες και πολύ ωραίες πίστες.Αν είχε και περισσότερα modes η τρόπους νίκης στο versus η online θα το θεωρούσα καλύτερο του βασιλιά του είδους που ανήκει στην nintendo.Αλλά και πάλι με 2 έξτρα χαρακτήρες δωρεάν να έχουν ανακοινωθεί ήδη νομίζω οτί το παιχνίδι έχει πολλά περιθώρια να γίνει το καλύτερο της κατηγορίας του.Και πάλι αναπάντεχα πολύ καλό παιχνίδι,ευκαιρία για την sony να φτιάξει ακόμη ένα δυνατό franchise.
  ΥΓ.Και μόνο η ιδέα του sephiroth και cloud για dlc φτάνει και περισσέυει...

 • MokilokD MokilokD 06 Δεκεμβρίου 2012  | 21:13

  @koukissssss κατσε ρε συ κουκις , δηλαδη θες να πεις οτι οποιος το αγορασε το wii μετα το βαρεθηκε η μετανιωσε ? Εγω ξερω ατομα που εχουν wii και το αγορασαν μονο και μονο για την παρεα , μαζευοντε 4-6-8 ατομα και χεζοντε στο γελιο. Κατι που με τιποτα δε μπορουσε να στο προσφερει ΤΟΤΕ ουτε το Ps3 , oyte to 360. Ας μην εχουμε παρωπιδες, τα video games δεν ειναι μονο hardcore single player με UE3 κτλπ .

 • naruto14 naruto14 06 Δεκεμβρίου 2012  | 17:20

  @kairisq όχι μόνο αν το πάρεις σε PS3 θα το έχεις σε vita. Καλά θα ταν να γινόταν το ανάποδο :P

 • Fanis1992 Fanis1992 06 Δεκεμβρίου 2012  | 14:07

  @koukissssss
  +10000000
  Συμφωνώ σε όλα που είπες!

 • metallica 13 metallica 13 06 Δεκεμβρίου 2012  | 14:04

  καλα ενταξει μν βαλεις κ τα κλαμματα ρε koukis επειδη ειπαμε οτι ειναι καρααντιγραφη..το ξερουμε οτι δν υπαρχει παρθενογεννεση σε τπτ αλλα βαλε κ εσυ ρε sony το στιγμα σου στην αντιγραφη π κανεις..εδω η sony πηρε ολο το concept απο αλλου κ αλλαξε απλα χαρακτηρες..κ αμα η νινυ αντεγραψε μια φορα με το wii η σονυ αντεγραψε χιλιες με το move...αυτο βεβαια ειναι ασχετο αν το παιχνιδι ειναι καλο κ αν θα το παιξουμε..δν ειναι ολα φανμπογια που θελουν να την πουν στην sony..

 • kairisg kairisg 06 Δεκεμβρίου 2012  | 10:42

  Μπορω να το παρω για vita και να το κατεβασω στο ps3 δωρεαν η μονο το αναποδο ?....Ξερουμε ?....Μην γεμισουμε την καρτα του Vita...

 • kairisg kairisg 06 Δεκεμβρίου 2012  | 10:38

  Δεν το περιμενα με τιποτα ! Το review του Νικου στον οποιο εχω απολυτη εμπιστοσυνη ειδικα στα fighting και στα συναφη genre με υποχρεωνει σε αγορα αμεσα.

 • koukissssss koukissssss 06 Δεκεμβρίου 2012  | 04:21

  mokilo φιλε μου οταν λεω με τα ψεματα εννοω πως και καλα με τον χειρησμο σαν gameplay αλλα και με τα wii fit-dance κτλ πουλησε περισσοτερα απο τους αλλους 2 την στιγμη που μας εδειναν αυτο που ολοι ψαχναμε ... μην μου πεις οτι οσοι πειρανε το wii ξερανε γιατι το κανανε !!!! 8α σου πω 2 παραδειγματα .... 1 μια φορα μπαινει στο μαγαζι που αγοραζω ενας τυπος κ λεει θελω αυτη την κονσολα που κανεις και γυμναστικη !!!! τον ρωταει το παιδι στο μαγαζι εννοεις το wii??? λεει δεν ξερω πως λεγεται την θελει η κοπελα μου ... δλδ πουληθηκαν παρα μα ππααααρα πολλες κονολες πανω σε αυτη την λογικα ... HYPE ... το αλλο πραδειγμα ειμαι εγω που την πηρα συλλεκτικα και μαλιστα την ιδια μερα πηρα μια στον φιλο μου για τα γενεθλεια του ... δλδ ? συλλεκτικα κ μονο ... δεν εχω παιξει ουτε 1 λεπτο !!!!

 • SetaShouji SetaShouji 06 Δεκεμβρίου 2012  | 03:28

  Κoukisss μην σκας.. Άσε τα παιδάκια να κλαίγονται. ;) Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως μιλάμε για videogames. Εκτός βέβαια αν υπάρχουν μετοχές.. :P

 • manos2864 manos2864 06 Δεκεμβρίου 2012  | 03:19

  Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνετε και κάθε φορά τρώγεστε κάτω από ορισμένα άρθρα... Δεν πα να είναι nintendo - xbox - sony προσφέρει διασκέδαση σε εσάς η συγκεκριμένη κονσόλα με τα συγκεκριμένα παιχνίδια? Τι γίνεστε φανατικοί πάνω σε ορισμένες εταιρίες δεν μπορώ να καταλάβω... Αντιγραφή ενός άλλου παιχνιδιού είναι? εε δεν πειράζει άστο να είναι.... έχετε αναλογιστεί πως μπορεί το πρωτότυπο για εσάς παιχνίδι σε μερικούς άλλους να μην ταιριάζει με τα γούστα τους και να την βρίσκουν με το "ανανεωμένο" παιχνίδι? Το έχετε πάρει μονότερμα μερικοί και κάτω από ορισμένες ειδήσεις αρχίζετε και λέτε πράγματα δίχως έννοια και λογική απλά για να πειράξετε κάποιους και να ξεκινήσετε flame war .... Enjoy the games απλά και όμορφα γι αυτό το σκοπό άλλωστε δημιουργήθηκαν.

 • MokilokD MokilokD 06 Δεκεμβρίου 2012  | 01:59

  Θεωρω οτι θα επρεπε να εχει περισσοτερους χαρακτηρες .
  Παντως Koukissssss ενω συμφωνω σχεδον σε ολα με οσα λες , στο "με τα ψεματα πουλησε εκατονταδες κονσολες" διαφωνω. Δεν ηταν κατοχυρωμενη πατεντα της Sony το motion gaming , για την ακριβεια αργησε πολυ να το δωσει στο κοσμο της και μαλιστα το εδωσε πολυ "προχειρα"
  Mε την ιδια λογικη και η Sony αντεγραφε την Philips

 • jimugias jimugias 05 Δεκεμβρίου 2012  | 23:14

  Το ειδα στο public συνταγματος αλλα δεν μπορουσα να το παιξω!Το ελιωναν πραγματικα ατελειωτα ατομα, αυτο μιλα για το αν αξιζει και δισκεδαζει κοσμο.Οσο αναφορα την παρθενογεννηση, κανεις δεν ηταν παντα πρωτοπορος και η nintendo δεν ειναι εξαιρεση...

 • Fanakis Fanakis 05 Δεκεμβρίου 2012  | 22:47

  Μετά το review του Νικόλα θα του ρίξω μία ενοικίαση για κάνα Σ\Κ.
  Πάντως απο τις φωτογραφίες εμένα τα γραφικά του μέτρια μου φαίνονται και όχι εξαιρετικά και πολύ κατώτερα του ανταγωνισμού.

 • sharp lycan sharp lycan 05 Δεκεμβρίου 2012  | 22:38

  κουκιςςςςςς +1000000000000000000000

 • koukissssss koukissssss 05 Δεκεμβρίου 2012  | 22:16

  φιλε vamire πλακα κανεις ετσι ??? εδω η νιντυ πηρε την λογικη και την τεχνολογια του eye toy και εκανε κατι παραπλησιο και με τα ψεματα πουλησε εκνταδες κονσολες και εσυ λες για ενα παιχνιδι που εχει το ιδιο στυλ απλα ??? το θεμα ειναι η αντιγραφη η να γινει κατι καλυτερο απο το προηγουμενο ??? δλδ μετα το πρωτο παιχνιδι με αυτοκινητα να μην βγει αλλο μιας και ειναι αντιγραφη ... μετα το crash bandicoot να μην εβγαιναν οοοοολα αυτα τα διαμαντακια μιας και ηταν αντιγραφες ... επισης να μην εβγαινε το xbox αφου ηταν ααντιγραφη του playstation που ηταν αντιγραφη του saturn κτλ ... πλακα με κανετε μερικοι εδω με τα κοληματα σας .... η σονυ εχει προσφερει τοοοσα καλα παιχνιδια τα τελευταια χρονια και μερικοι ακομα σταζουν "χολη" για ενα μηχανημα που το μονο που κανει ειναι να μας προσφερει "διακεδαση" και μερικοι βλεπουν φανταματαααααα :)

 • Gamer-cy Gamer-cy 05 Δεκεμβρίου 2012  | 22:03

  Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί είχαμε τις επιφυλάξεις μας για αυτό το παιχνίδι, τελικά μας διέψευσε όλους και μπράβο του

 • koukissssss koukissssss 05 Δεκεμβρίου 2012  | 21:59

  που ειναι αυτοσ ο κωδικος ??? στο φιφα 13 ας πουμε που το γραφει ?

 • deathgod1992 deathgod1992 05 Δεκεμβρίου 2012  | 21:30

  Τοσο καλο?Οταν πεσει η τιμη του ισως το τσιμπισω.

 • admin admin 05 Δεκεμβρίου 2012  | 20:21

  Και με αγορά από το PS Store ισχύει το Cross Buy. Μόλις σήμερα ενημερώθηκα για αυτό από άνθρωπο της Sony Hellas.

 • alopix alopix 05 Δεκεμβρίου 2012  | 20:20

  οχι μονο σε retail εκδοση,σου εχει κωδικο για να κατεβασεις την εκδοση για βιτα

 • koukissssss koukissssss 05 Δεκεμβρίου 2012  | 20:06

  να ρωτησω ρε παιδια...πρεπει να το κατεβασω απο το store για να το εχω κ σε.ps3 και vita η γινεται και με retail αγορα;;;

 • Legatus Alek Legatus Alek 05 Δεκεμβρίου 2012  | 19:51

  Θα το επαιρνα μονο γιατι ειναι ο Radek σαν χαρακτηρας τον λατρευω αφανταστα.Κατω η ISA !!!