Ταυτότητα

Paper Mario: Sticker Star

Paper Mario: Sticker Star

Edition: N/A Genre: RPG Διάθεση: Nortec Multimedia
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: Intelligent Systems Ημ. Έκδοσης: 07/12/2012
PEGI: 3 Εκδότης: Nintendo Πλατφόρμες: Nintendo 3DS


Υδραυλικός με χόμπυ τα αυτοκολλητάκια!

Το Paper Mario: Sticker Star ήταν ένα από τα παιχνίδια που ανακοινώθηκαν στο ντεμπούτο του Nintendo 3DS πίσω στην Ε3 του 2010 κι έκτοτε εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες μας για το φορητό. Ο βασικός λόγος ήταν ότι το 3D εφέ φαινόταν ιδανικό για το χάρτινο concept των Paper Mario που παίζει έξυπνα με τις διαστάσεις. Μετά και την κυκλοφορία του Super Mario 3D Land (που έκανε εξαιρετική χρήση του 3D), οι προσδοκίες μας ανέβηκαν κατακόρυφα, ενώ η είδηση ότι ο τέταρτος τίτλος της σειράς θα επέστρεφε στο turn-based RPG gameplay των δύο πρώτων, μας έκανε να περιμένουμε το Sticker Star ως το “stealth hit” του 3DS.

Βλέπετε, αν εξαιρέσει κανείς το Super Paper Mario του Wii, που πήρε μία άτυχη στροφή προς πιο "platforming” κατεύθυνση, τα Paper Mario του Nintendo 64 και του GameCube έκρυβαν ουσιαστικούς RPG μηχανισμούς, που σε συνδυασμό με τη χαριτωμένη παρουσίαση και το πληθωρικό χιούμορ, μας έδωσαν δύο ακαταμάχητα διασκεδαστικά παιχνίδια.

paper_mario_sticker_star_image_01-thumb.jpgΩστόσο, το Paper Mario: Sticker Star δεν μένει απλά στο να αναπαράγει στο 3DS την επιτυχημένη συνταγή των προκατόχων του, αλλά τολμά να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του. Και πώς το κάνει αυτό; Μα φυσικά μέσα από την προσθήκη των αυτοκόλλητων και τις δραστικές αλλαγές που φέρνει η συλλογή και η χρήση τους στο gameplay. Γιατί, τί είναι η χαρτοκοπτική χωρίς μερικά αυτοκόλλητα;

O Bowser απαγάγει την Peach, αλλά δεν είναι αυτό που νομίζετε...

Η ιστορία του παιχνιδιού ξεκινά με τους κατοίκους του Μανιταροβασιλείου να έχουν μαζευτεί στην πόλη Decalburg για να γιορτάσουν το ετήσιο Sticker Fest και την έλευση του Sticker Star, ενός κομήτη που κρύβει μαγικές δυνάμεις. Όλα πάνε καλά μέχρι που -αναμενόμενα- εμφανίζεται ο Bowser για να το κλέψει. Όμως, με το που το αγγίζει ο Bowser, το Sticker Star διαλύεται σε κομμάτια που σκορπίζονται στον κόσμο. Έτσι, ο αιώνιος εχθρός του Mario απαγάγει την πριγκίπησα Peach κι εξαφανίζεται.

paper_mario_sticker_star_image_02-thumb.jpgΟ αγαπημένος μας υδραυλικός, λοιπόν, με τη βοήθεια της νέας του φίλης Kersti (ένα αυτοκόλλητο που μιλάει), αναλαμβάνει να μαζέψει τα κομμάτια του Sticker Star και φυσικά να σώσει την Peach από τα νύχια του Bowser για χιλιοστή (και βάλε) φορά. Κι ενώ η σεναριακή αφορμή της περιπέτειάς μας είναι απόλυτα προβλέψιμη, το παιχνίδι λάμπει χάρη στο χιούμορ και την τρέλα που κουβαλάνε τα cut-scenes, οι (γραπτοί) διάλογοι με τους NPC's, αλλά και το ίδιο το gameplay. Τα Paper Mario κι οι υπόλοιποι RPG Mario τίτλοι (όπως τα Mario & Luigi του DS) πάντα είχαν πολύ γέλιο, αλλά το Sticker Star πραγματικά περνάει σε άλλο επίπεδο, παρουσιάζοντας το πιο σουρρεαλιστικό και “politically incorrect” χιούμορ που έχουμε δει ποτέ σε παιχνίδι της Nintendo (πλην ίσως του Warioware).

Οι χαρακτήρες που συναντάμε πετάνε τη μία αστεία ατάκα μετά απ' την άλλη, με συχνές αναφορές μάλιστα στην pop κουλτούρα του διαδικτύου. Η Kersti έχει θέμα με τους hipsters, οι κακοί μάς... τρολάρουν ασύστολα και μέσα σ'όλα αυτά συναντάμε έναν Μανιταρούλη να φιλοσοφεί το νόημα της “χάρτινης” ζωής. Επιπλέον, δεν γίνεται να μην ξεραθεί κανείς στα γέλια όταν καλεί ένα ζευγάρι κόκκινες γόβες στιλέττο να ποδοπατήσουν τους εχθρούς του ή όταν αναγκάζεται να πολεμήσει πετώντας... παντόφλες.

paper_mario_sticker_star_image_03-thumb.jpgΈτσι, το ταξίδι μας στον χάρτινο κόσμο του παιχνιδιού γίνεται απολαυστικό, καθώς σε κάθε γωνιά μας περιμένει μία αξιομνημόνευτη αστεία σκηνή, ενώ μικρά set-pieces όπως το (playable) παιχνίδι γνώσεων στον 3ο κόσμο είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αλλά και στον τομέα της παρουσίασης το Paper Mario: Sticker Star δεν τα πάει άσχημα, καθώς πρόκειται για ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με μοναδικό art direction. Τα cell-shaded γραφικά διαθέτουν τη γνωστή χάρτινη-καρτουνίστικη αισθητική και σε συνδυασμό με το 3D εφέ -αλλά και τα πλήρως 3D μοντέλα- αποδίδουν πολύ καλά την αίσθηση του διοράματος.

Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε στο σχεδιασμό και τις εκφράσεις των εχθρών, που επίσης προκαλούν το γέλιο. Ωστόσο, έχουμε δύο ενστάσεις σχετικά με το οπτικό κομμάτι: Τα γραφικά είναι κατώτερα από τα αντίστοιχα του Paper Mario στο Wii και το GameCube και υστερούν σε λεπτομέρεια, χωρίς να μπορούν να χαρακτηριστούν απαιτητικά για το hardware του 3DS κι ενώ έχουμε δει το τί είναι ικανό να εμφανίσει το φορητό σύστημα.

paper_mario_sticker_star_image_04-thumb.jpgΕπίσης, το 3D εφέ δεν χρησιμοποιείται όσο και όπως θα θέλαμε. Αν και είναι πολύ ξεκούραστο, προσθέτει μόνο βάθος στην εικόνα, εκεί που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με χίλιους τρόπους και στο gameplay, αφού το concept του παιχνιδιού δίνει κάτι παραπάνω από γόνιμο έδαφος για κάτι τέτοιο. Με το 3D στο full κάνει σποραδικά την εμφάνιση του και το γνωστό πρόβλημα που έχει το 3DS με το aliasing και τα jaggies κατά τη 3D απεικόνιση, το οποίο στο Paper Mario γίνεται ακόμα πιο εντόνο, μιας και το παιχνίδι βασίζεται πολύ στις “καθαρές” γραμμές λόγω της φύσης των γραφικών.

Κλείνοντας τελείως το 3D, η εικόνα είναι μεν πιο ομαλή, αλλά χάνεται η εξτρά γοητεία του βάθους κι έτσι εμείς στο playthrough μας ανεβοκατεβάζαμε συχνά τον διακόπτη του 3D. Όπως και να 'χει όμως, το Sticker Star παραμένει χαριτωμένο, πολύχρωμο κι ευχάριστο στο μάτι. Αλλά και τα αυτιά μας δεν μένουν παραπονεμένα, καθώς το soundtrack του τίτλου περιέχει ολοκαίνουργια δικά του μουσικά θέματα, που ντύνουν ιδανικά την κάθε πίστα και μάλιστα αποτελούν μερικά από τα καλύτερα που έχουμε ακούσει σε Mario τίτλο εδώ και καιρό.

{PAGE_BREAK}

Gotta stick 'em' all: Το gameplay

Το gameplay του Paper Mario: Sticker Star αποτελεί -εν περιλήψει- ένα υβρίδιο action-adventure στοιχείων, platforming και turn-based RPG στυλ μαχών. Ο κόσμος του παιχνιδιού χωρίζεται σε περιοχές κι αυτές σε πίστες που είναι προσβάσιμες μέσα από το world-map, με διαρρύθμιση αλά New Super Mario Bros.,που είναι ιδανική για το φορητό, καθώς ευνοεί την ενασχόληση τόσο για σύντομα όσο και μεγάλα χρονικά διαστήματα. Βασικά εργαλεία στο ταξίδι μας είναι το άλμα του Mario με το A, η χρήση του σφυριού με το B και η δυνατότητα “Paperize” με το Υ. Πατώντας το Υ ανά πάσα στιγμή, μπαίνουμε σε Paperize Mode, o Mario βγαίνει έξω από την εικόνα της πάνω οθόνης και μπορεί να ξεκολλήσει ή να διορθώσει ξεχειλωμένα κομμάτια του κόσμου αλλά και να κολλήσει σ'αυτόν αυτοκόλλητα.

Για παράδειγμα, νωρίς στο παιχνίδι θα κολλήσουμε μία γέφυρα που λείπει, για να διασχίσουμε ένα ποτάμι και θα τοποθετήσουμε το αυτοκόλλητο ενός ανεμιστήρα πίσω από έναν ανεμόμυλο, για να φυσήξει και να τον κινήσει. Οι γρίφοι του παιχνιδιού βασίζονται στη λογική, την παρατήρηση και εξερεύνηση του περιβάλλοντος, ενώ πολύ συχνά απαιτούν να σκεφτούμε λίγο πιο “τρελά” και αφαιρετικά, για να χρησιμοποιήσουμε καθημερινά αντικείμενα (όπως ραδιόφωνο, σφουγγάρι, μπάλα του μπιλλιάρδου, ηλεκτρική σκούπα) με δημιουργικό τρόπο.

paper_mario_sticker_star_image_05-thumb.jpgΤα συγκεκριμένα αντικείμενα ονομάζονται “things” κι απεικονίζονται με 3D μοντέλα ώστε να φαίνονται ξένα σε σχέση με τον κόσμο του παιχνιδιού. Μόλις εντοπίσουμε ένα thing, μπορούμε να το μετατρέψουμε σε “thing sticker” σ' ένα από τα ειδικά καταστήματα, για να το χρησιμοποιήσουμε όταν κι όπου επιθυμούμε, αφού κάθε τέτοιου είδους αυτοκόλλητο έχει διπλή χρησιμότητα τόσο στις μάχες -ιδίως στα boss fights- όσο και στην εξερεύνηση. Το θετικό είναι ότι το παιχνίδι δεν μας παίρνει από το χέρι και τις περισσότερες φορές μας δίνει μόνο τα απολύτως απαραίτητα hints για το τί πρέπει να κάνουμε.

Καλώς ή κακώς, η Nintendo στις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες της μας έχει συνηθίσει στο να δίνει πολλές διαθέσιμες βοήθειες, οπότε είναι πολύ ευπρόσδεκτη αλλαγή το να πρέπει να ψάξουμε και να σκεφτούμε λίγο παραπάνω για να βγάλουμε άκρη. Τα αυτοκόλλητα, όμως, έχουν ενσωματωθεί βαθιά μέσα στο DNA του παιχνιδιού, καθώς αποτελούν τη βάση του συστήματος μάχης, το οποίο κάνει μία προσπάθεια να δώσει μία φρέσκια προσέγγιση στους παραδοσιακούς turn-based μηχανισμούς των J-RPGs.

This is how U will fight next! ...or at least in Sticker Star

paper_mario_sticker_star_image_06-thumb.jpgΟι μάχες του Paper Mario: Sticker Star γίνονται με αυτοκόλλητα μίας χρήσης, που λειτουργούν ως οι επιθέσεις-skills μας, και τα οποία είτε τα αγοράζουμε, είτε τα βρίσκουμε διάσπαρτα στις πίστες. Η χρήση των stickers δεν απαιτεί την κατανάλωση MP, ενώ το μόνο στατιστικό που υπάρχει και μας ενδιαφέρει να ανεβασούμε στο παιχνίδι είναι η ζωή του Mario. Το παιχνίδι δεν έχει σύστημα leveling και το μόνο που κερδίζουμε από τις μάχες είναι coins κι ενίοτε κάποιο sticker πράγματα που έτσι κι αλλιώς μαζεύουμε από το περιβάλλον.

Για ανεβάσουμε το HP, πρέπει απλά να αποκτήσουμε ένα HP UP αντικείμενο, που δίνει 5 επιπλέον πόντους ζωής, είτε νικώντας κάποιο mini-boss, είτε κάνοντας κάποιο side-quest, είτε απλά βρίσκοντας κάποιο “μυστικό μέρος” με τo όλο σκεπτικό να θυμίζει (ευχάριστα) Zelda. Επιπλέον, δεν έχουμε κάποιο σύντροφο με δικό του σετ επιθέσεων ούτε επιλογές να ντύσουμε τον Mario με στολές και badges για να του δώσουμε κάποιο έξτρα skill, όπως συνέβαινε σε προηγούμενα Mario RPG.

paper_mario_sticker_star_image_07-thumb.jpgΤο βάθος στο gameplay του Sticker Star το δίνει η τεράστια ποικιλία των stickers, τα οποία χωρίζονται (νοητά) σε επιθετικά, αμυντικά, buffs και potions, ενώ το κάθε sticker έχει και πιο ισχυρές εκδόσεις του, που ουσιαστικά είναι το ίδιο αυτοκόλλητο σε αστραφτερή -“shiny”- έκδοση ή μεγαλύτερο σε μέγεθος (ή και τα δύο). Έτσι λοιπόν, αντί να κοιτάμε να κερδίσουμε levels για να δυναμώσουμε τον Mario, κύριο μέλημά μας στο Sticker Star είναι να διατηρούμε ένα καλό inventory από διαφορετικά stickers στην οθόνη αφής, για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις turn-based μάχες.

Αυτή είναι η μεγάλη καινοτομία του παιχνιδιού, που προσπαθεί να σπάσει το καλούπι των J-RPGs και να διαφοροποιηθεί. Ωστόσο, εδώ εντοπίζεται κι η μεγαλύτερη αδυναμία του, καθώς το Sticker Star δυσκολεύεται να επικοινωνήσει στον παίκτη το πώς πρέπει να παίξει. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τον τρόπο συλλογής των stickers και τη γενικότερη έλλειψη επιβράβευσης για την ενασχόλησή μας με τις μάχες.

paper_mario_sticker_star_image_08-thumb.jpgΓια να το θέσουμε απλά, αν κανείς παίζει πολλές μάχες, θα βρεθεί με πολλά coins, τα οποία και θα ξοδέψει για να αγοράσει ξανά νέα stickers. Αντιθέτως, ο παίκτης που θα αποφεύγει τους εχθρούς (πράγμα σχετικά εύκολο), παίζοντας έτσι λίγοτερες μάχες και μαζεύοντας μόνο τα stickers από τις πίστες, θα τις περάσει με άνεση και θα φτάσει πλήρως εξοπλισμένος στο boss. Ο πρώτος θα χάσει στο boss επειδή τότε η δυσκολία αυξάνεται κατακόρυφα και θα έχει ήδη ξοδέψει τα stickers του, ενώ ο δεύτερος δεν θα 'χει πρόβλημα. Κι ενώ μπορούμε να αγοράσουμε τα “δυνατά' stickers στα μαγαζιά, ούτως ή άλλως θα τα βρούμε σκόρπια στις πίστες.

{PAGE_BREAK}

Κάπως έτσι τις πρώτες ώρες του παιχνιδιού νιώσαμε ότι το παιχνίδι μας προτρέπει να κάνουμε εξοικονόμηση δυνάμεων, ενώ ταυτόχρονα το ότι δεν κερδίζαμε κάτι από τις μάχες, μας απέτρεπε έμμεσα από να τις παίξουμε και να τις ευχαριστηθούμε. Η κατάσταση -ανέλπιστα- διορθώνεται μετά από τις πρώτες αυτές ώρες, υπό την προϋπόθεση ο παίκτης να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να ρίχνει πολλή σκέψη στο θέμα της συλλογής των stickers και στις μάχες. Αρκεί μόνο να συνειδητοποιήσει κανείς ότι το Sticker Star είναι περισσότερο action-adventure παρά RPG κι ότι οι μάχες είναι εκεί καθαρά για να συμπληρώνουν το gameplay και να διασκεδάζουν. Εξάλλου, οι μάχες που θα παίξουμε στη διάρκεια του παιχνιδιού (ακόμη κι αν τις αποφεύγουμε) είναι πολλές και καλές, αφού απαιτούν τακτική χρήση των stickers.

Σταδιακά ο παίκτης μαθαίνει να συνδυάζει τα stickers, αλλά και το πώς λειτουργεί το καθένα ξεχωριστά και κατά ποιών εχθρών είναι πιο αποτελεσματικό. Για παράδειγμα, με μία επίθεση-άλμα μπορούμε να πατήσουμε ένα Koopa για να γίνει καβούκι και να εκσφενδονιστεί κατά των υπόλοιπων κακών.

paper_mario_sticker_star_image_09-thumb.jpgΣυνήθως πολεμάμε μέχρι τρεις εχθρούς, ξεκινώντας με τον πρώτο, εκτός κι αν έχουμε sticker που κάνει ζημιά σε όλους, ενώ με ένα καλά συγχρονισμένο πάτημα του A κάνουμε counter ή λίγο παραπάνω damage σε μία επίθεση. Ακόμη, υπάρχει κι η δυνατότητα σε κάθε γύρο να ξοδεύουμε 3 coins σε έναν κουλοχέρη κι ανάλογα με το αν θα τραβήξουμε ίδια σύμβολα να κερδίσουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε έως και τρία stickers στη σειρά (αντί για ένα). Όλα αυτά τα στοιχεία, αν και απλοϊκά, δίνουν έξτρα βάθος και ζωντάνια στο σύστημα μάχης, το οποίο παρά το διαρκές αίσθημα της έλλειψης ανταμοιβής, παραμένει ευχάριστο μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Ένα Paper Mario ιδανικό για το 3DS

Το Paper Mario: Sticker Star αποτυγχάνει μόνο αν το συγκρίνει κανείς με τους εξαιρετικούς τίτλους της σειράς που έχουν προηγηθεί και συγκεκριμένα με το κορυφαίο Paper Mario: The Thousand Year Door του GameCube. Είναι ένα παιχνίδι με πολλές φιλοδοξίες και φρέσκιες ιδέες, που πέφτουν, όμως, θύμα της όχι και τόσο καλής υλοποίησης. Είναι ένα δύστροπο παιχνίδι, που απαιτεί χρόνο για να το συνηθίσει κανείς, με πολλά ψεγάδια και ελλείψεις.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι σαν παιχνίδι του 3DS -και δη Paper Mario- καταφέρνει να προσφέρει 20 (περίπου) ώρες χαράς, γέλιου και ποιοτικής διασκέδασης. Κι αυτό δίχως να αναμασά τις ιδέες που έκαναν τόσο αγαπητή τη σειρά στο παρελθόν αλλά τολμώντας το καινούργιο. Κι ύστερα, η συλλογή των stickers είναι από τη φύση της εθιστική και δένει τόσο κάλα με το “Paper” της υπόθεσης. Μπορεί λοιπόν η νέα περιπέτεια του Mario να μην είναι “Super” αλλά η χαρτοκοπτική και τα αυτοκόλλητα είναι τελικά ένα πολύ ενδιαφέρον χόμπυ.

Νίκος Αδάμης

Θετικά

 • Πολύ γέλιο
 • Ικανοποιητική διάρκεια και δυσκολία
 • Το σύστημα των stickers είναι μία ωραία προσθήκη στο concept της σειράς και μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού JRPG
 • Υπέροχο soundtrack
 • Το ξαναλέμε: Πολύ γέλιο!

Αρνητικά

 • Το 3D εφέ είναι μια πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία
 • Η έλλειψη κάποιας μορφής επιβράβευσης για τις μάχες
 • Το σύστημα των Stickers δεν έχει υλοποιηθεί τόσο καλά
 • Κατώτερο των δύο πρώτων Paper Mario

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (21 σχόλια)
 • K850stratos K850stratos 25 Ιανουαρίου 2013  | 13:48

  Μολις μου το εκανε δωρο ο κολλητος μου,θα το αρχισω αποψε!

 • Dimitris_1395 Dimitris_1395 27 Δεκεμβρίου 2012  | 16:12

  Και τα Stickers μέσα...

 • KTI_23 KTI_23 25 Δεκεμβρίου 2012  | 20:30

  Πολυ ομορφο review και αλλο ενα πολυ καλο mario για το 3DS!..θα το παρω καποια στιγμη αφου αγορασω το 3D Land..

 • NikeFerrari NikeFerrari 23 Δεκεμβρίου 2012  | 18:07

  Αγαπημένη σειρά μαζί με τις Mario & Luigi και Mario VS Donkey Kong αλλά και ποιά δεν είναι εν τέλη; Mario Kart; Wario Ware; Smash Bros; Mario Party; To ένα spin-off καλύτερο απο το άλλο. Σίγουρη αγορά. Λατρεύω ATYD. Intelligent Systems FTW! Ωραίο review Νίκο.

 • Alias Alias 23 Δεκεμβρίου 2012  | 02:40

  εξαιρετικη σειρα και με χαρα βλεπω οτι συνεχιζει να τα αναπτυσσει η intelligent games

 • kingeo kingeo 23 Δεκεμβρίου 2012  | 01:11

  7 και με το ζορυ,δεν ειναι μονο χειροτερο απο τα πρωτα Paper Mario αλλα και απο το Super Paper Mario του Wii που ειχε υπεροχη υστορια.Με τοσα αρνητικα πως γινεται να παιρνει 8?

 • kairisg kairisg 22 Δεκεμβρίου 2012  | 12:44

  Υπέροχο και κατατοπιστικό review του Νίκου Αδαμη !!!!
  Το τσίμπησα ήδη ως λάτρης Mario....

 • Gamer-cy Gamer-cy 21 Δεκεμβρίου 2012  | 21:36

  Φυσικά δεν χάνεται , στο επόμενο διάστημα όμως να μαζέψω λίγα λεφτά ,its me Mariooooo ,Mario= ποιότητα

 • DKC DKC 21 Δεκεμβρίου 2012  | 19:28

  Το θέλω. Εμπρός καλέ μου Αϊ Βασιλή!

 • General986 General986 21 Δεκεμβρίου 2012  | 15:45

  Αγορά, αλλά για πολύ αργότερα. Περιμένω ανακοίνωση του Dragon Quest 7 στο 3DS για Ευρώπη, οπότε εκεί θα επενδύσω τα λεφτά μου.

 • Sky333 Sky333 21 Δεκεμβρίου 2012  | 15:10

  Πρέπει να ομολογήσω πως με εξαίρεση το Galaxy, τα Paper Mario τα έχω απολαύσει πιο πολύ από τα αντίστοιχα Mario της γενιάς του. Και ήταν υπάροχα και τα παλιά αλλά και αυτό του Wii. Τώρα για αυτό, αυτό το random στοιχείο με τα stickers με προβληματίζει λίγο αλλά είπαμε, αγαπάω πολύ τη σειρά οπότε σίγουρα θα το δω!

 • Jimaruto Jimaruto 21 Δεκεμβρίου 2012  | 15:04

  Πάντα τα Paper Mario ήταν από τα αγαπημένα μου games. Όπως επίσης και όλα τα άλλα παρόμοια Mario του στύλ RPG (πχ. Mario & Luigi: Superstar Saga,- Partners in Time, κλπ.) Need money το buy it!

 • DarkAspros DarkAspros 21 Δεκεμβρίου 2012  | 14:41

  @saturn 32 αν και θεωρώ το Paper Mario του Cube την κορυφή της σειράς, το Paper Mario του N64 είναι το αγαπημένο μου ;-)

 • saturn 32 saturn 32 21 Δεκεμβρίου 2012  | 14:29

  H παρουσιαση εκπληκτικη απο τον Νικο,για μενα ηταν παντα ποθητο ενα φορητο paper mario,το παιχνιδι το τελειωσα σημερα,διασκεδαστικο,ποιοτικο και πολυυυυ γελιο οντως :)

  Nικο ακομη παραμενει φιλε αξεπεραστο το paper mario 64 ε?

 • SetaShouji SetaShouji 21 Δεκεμβρίου 2012  | 13:56

  Aπό την πρώτη στιγμή που το είδα μου έκανε τρομερή εντύπωση. Αφού έχει και πολύ καλή διάρκεια θα αγοραστεί κάποια στιγμή. Το μόνο που με χάλασε είναι το unbalanced σύστημα μάχης. Δλδ αυτός που προσπαθεί περισσότερο έχει το μειονέκτημα και αυτός που απλά κάνει ένα"speedrun" έχει το πλεονέκτημα;

  Πολύ καλό και αναλυτικό Review Νίκο.

 • infamous infamous 21 Δεκεμβρίου 2012  | 13:40

  Πραγματικα δωσε μου MARIO και παρε μου την ψυχη! :P

 • katamaran katamaran 21 Δεκεμβρίου 2012  | 13:08

  Θα αγοραστει συντομα .

 • vegeta13 vegeta13 21 Δεκεμβρίου 2012  | 12:42

  Επιτελους ενας mario τιτλος διαφορετικος απο τους αλλους, μπηκε στην wish list χαλαρα!

 • Stormbringer Stormbringer 21 Δεκεμβρίου 2012  | 12:12

  Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα Paper Mario(κακώς) και τώρα νομίζω θα γίνει η αρχή!
  Ευχαριστούμε για το υπέροχο review Νίκο!

 • Djbeast Djbeast 21 Δεκεμβρίου 2012  | 11:58

  Όταν πέσει η τιμούλα του θα το τσιμπίσω :)

 • Deathracer2009 Deathracer2009 21 Δεκεμβρίου 2012  | 11:18

  Aυτο μαζι με το Luigi's Mansion 2 ειναι ο λογος που θελω να παρω 3DS. Παιχνιδαρα...