Ταυτότητα

Dead Space 3

Dead Space 3

Edition: N/A Genre: Action, Horror Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-2 Ανάπτυξη: Visceral Games Ημ. Έκδοσης: 08/02/2013
PEGI: 18 Εκδότης: Electronic Arts Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


"Δεν έδωσα εγώ, το μήλο στη Χιονάτη..."

Ήταν Οκτώβριος του 2008 όταν η EA Redwood Shores - που αργότερα μετονομάστηκε σε Visceral Games- ταρακούνησε λιγάκι το έδαφος της gaming βιομηχανίας και ακόμη περισσότερο την κατηγορία των horror παιχνιδιών με το πρώτο Dead Space. Ένα ολόφρεσκο και με βλέψεις franchise, που κατάφερε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, όσα λίγα παιχνίδια της εποχής. Ο τίτλος, με έναν πολύ εξελιγμένο τεχνικό τομέα, με πρωτοποριακές ιδέες στο user interface και με ωμό, ασταμάτητο τρόμο, έκλεισε το μάτι σε όλα τα παιχνίδια της περιόδου -και όχι μόνο. Δύο χρόνια μετά, ήρθε το Dead Space 2, που αν και είχε "σπείρει" τις φήμες ότι θα είναι λιγότερο horror και περισσότερο action, το τελικό αποτέλεσμα ήταν ακόμη μία φορά μοναδικό. Η σειρά έκανε και ένα spin-off πέρασμα από τα motion-sensing μονοπάτια, με το Extraction, που και αυτό, αν και on-rails, δεν απογοήτευσε.

Με δύο εξαιρετικά επιτυχημένους τίτλους στο τσεπάκι της, λοιπόν, η EA δε θα μπορούσε να αφήσει το franchise στην τύχη του. Έτσι, έχουμε το Dead Space 3, έναν τίτλο που έχει "ακούσει" τόσα και τόσα αρνητικά, από το πρώτο trailer κιόλας, στο οποίο εμφανίζει ένα "Gears of War" πρόσωπο, με τον χαρακτήρα να μάχεται εναντίον ανθρώπινων αντιπάλων, να καλύπτεται σε εμπόδια, να υπάρχει δυνατότητα co-op κλπ. Πριν ξεκινήσουμε να τα διαψεύδουμε -εν μέρει- όλα αυτά, να ξεκαθαρίσουμε το εξής. Το Dead Space 3 διαρκεί περίπου 12-13 ώρες -αν και η διάρκεια μπορεί να αυξηθεί ελέω των optional missions, για τις οποίες θα μιλήσουμε παρακάτω- και χωρίζεται σε 19 κεφάλαια. Από τα 19 κεφάλαια, τα 14 χαράζουν το δρόμο που χάραξαν τα δύο πρώτα Dead Space και μόλις το 1/4 του υπόλοιπου παιχνιδιού εμφανίζει -ελαφριά- συμπτώματα "Gears of War" και λοιπών action τίτλων. Με αυτά κατά νου, ας δούμε τι έχει να μας προσφέρει η νέα προσπάθεια της Visceral Games.

"The Marker Killer"

dead_space_3_image_01-thumb.jpgΟ παίκτης μπαίνει ακόμη μια φορά στη στολή του Isaac Clarke, ο οποίος είναι κυνηγημένος από τον Jacob Danik και τους ακολούθους του. Ο Danik είναι ο αρχηγός της θρησκευτικής οργάνωσης των Unitologists, που ως αντικείμενο λατρείας έχει τα Markers. Ως "marker killer", ο Isaac, γι' αυτούς, είναι ένας αιρετικός που πρέπει να σταματήσει να υπάρχει. Στην προσπάθειά του να δραπετεύσει και ταυτόχρονα να σταματήσει την παράνοια των Markers, θα έρθει αντιμέτωπος ορισμένες -λιγοστές- φορές με τον Danik και τη "συμμορία" του. Και αυτά είναι τα σημεία που το Dead Space 3 "ντύνεται" Gears of War και ο Isaac ανταλλάσσει πυροβολισμούς με τα μέλη της οργάνωσης. Κατά την άποψη του γράφοντος, αυτές οι σκηνές λανθασμένα τοποθετήθηκαν σε έναν Dead Space τίτλο. Λανθασμένα όχι μόνο ως επιλογές, αλλά και ως υλοποίηση, μιας οι μηχανισμοί του Dead Space σε τέτοιου είδους μάχης δε μπορούν να λειτουργήσουν, πράγμα που αυτομάτως αποδεικνύει πως αυτές οι σκηνές έπρεπε να μπουν για να προσελκύσουν περισσότερο κοινό στα trailers.

Η πλοκή δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο των Dead Space και το τρίτο μέρος δεν αλλάζει κάτι σε αυτόν τον τομέα. Το σενάριο, αν και κάνει μερικές ριψοκίνδυνες επιλογές προς το τέλος, καταφέρνει απλά να κρατήσει το ενδιαφέρον σε σχετικά υψηλά επίπεδα και τίποτα περισσότερο. Στο μεγαλύτερο μέρος του το Dead Space 3 ποντάρει στην ατμόσφαιρα και στο horror gameplay, εκεί δηλαδή που χτυπάει η καρδιά του franchise. Εγκαταλελειμμένα διαστημόπλοια, σκοτεινοί διάδρομοι, ματωμένα labs και...Necromorphs, ηλεκτρίζουν τα κύτταρα του παίκτη. Βέβαια, υπάρχουν και "απώλειες". Οι ρυθμοί είναι σαφέστατα πιο γρήγοροι, η συχνότητα των μαχών με τα καθόλου φιλικά πλάσματα έχει αυξηθεί αισθητά, ενώ ο κλειστοφοβικός χαρακτήρας έχει απαλύνει λιγάκι. Σε αυτό συνάδει η μεγαλύτερη ποικιλία των περιοχών, καθώς και το γεγονός ότι ένα μέρος της περιπέτειας διαδραματίζεται σε έδαφος και όχι σε συντρίμμια διαστημοπλοίων.

"Και Dead. Kαι Space"

dead_space_3_image_02-thumb.jpgΜε απλά λόγια, το Dead Space 3 δε λαμβάνει χώρα αποκλειστικά και μόνο σε ένα μέρος (βλ. USG Ishimura), αλλά υποχρεώνει τον παίκτη να εξερευνήσει πολλές περιοχές, που διαφέρουν ως προς την αισθητική, το σχεδιασμό και τη γενικότερη φιλοσοφία τους. Το "μενού" περιλαμβάνει από τα γνωστά διαστημόπλοια και τους διαστημικούς σταθμούς, μέχρι παγωμένους εξωγήινους πλανήτες -και σταματάμε εδώ, γιατί το τέλος κρύβει εκπλήξεις. Έχοντας δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο κόσμο, η ομάδα ανάπτυξης ενσωμάτωσε και διάφορες δευτερεύουσες αποστολές, οι οποίες είναι απολύτως προαιρετικές αλλά έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Αυτές οι αποστολές μπορούν άνετα να αυξήσουν τη διάρκεια του τίτλου κατά 4 με 5 ώρες (δηλαδή στο σύνολο 16-17 ώρες).

Για τα του gameplay, όσοι έχουν εμπειρία με το franchise ξέρουν περίπου τι να περιμένουν. Ο παίκτης, εκτός φυσικά από τον εθιστικό διαμελισμό των Necromorphs, θα πρέπει να εξερευνήσει δωμάτια και να λύσει τυπικούς γρίφους, με τους πάντοτε προσεγμένους και βαρείς μηχανισμούς των Dead Space. Για τις action καταστάσεις με τα πιο...εύσωμα πλάσματα, ο Isaac μπορεί πλέον να αποφεύγει χτυπήματα κάνοντας βουτά προς τις τέσσερις κατευθύνσεις, ένα μηχανισμό που όμως σπάνια τον είδαμε να λειτουργεί αποτελεσματικά.

dead_space_3_image_03-thumb.jpgΌπως και στα προηγούμενα Dead Space, έτσι και εδώ, τόσο τα όπλα όσο και η στολή του Isaac αναβαθμίζονται μέσω των Work Benches και RIG Kiosks. Μία ευχάριστη προσθήκη στο Dead Space 3 είναι το crafting των όπλων και των αντικειμένων, το οποίο θα απασχολήσει αρκετά τον παίκτη και θα τον βάλει να πειραματιστεί με τη... σατανική του φαντασία. Διάσπαρτα στα επίπεδα, εκτός από med packs και πυρομαχικά -και διάφορα ακόμη collectibles- υπάρχουν πολλών ειδών αντικείμενα, τα οποία ο παίκτης θα χρησιμοποιήσει και θα συνδυάσει για να φτιάξει από το μηδέν το όπλο της αρεσκείας του. Τη "συνταγή" μπορεί να την αποθηκεύσει σε blueprint, είτε για να τη χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στο μέλλον, είτε για να τη χαρίσει σε κάποιον co-op partner (βλ. παρακάτω). Με λίγη φαντασία το απόλυτο βασανιστήριο των Necromorphs μπορεί να γίνει πραγματικότητα...

{PAGE_BREAK}

Τεχνικά δε θα μπορούσαμε να μη μιλάμε για ένα αρτιότατο παιχνίδι. Τα γραφικά είναι εξαιρετικά, το μπόλικο anti-aliasing χαρίζει ένα πολύ "κοφτερό" αποτέλεσμα -για τα δεδομένα των σημερινών κονσολών-, οι υφές είναι καλοφτιαγμένες και με υψηλή ανάλυση, τα πολύγωνα των μοντέλων και των αντικειμένων πλούσια, ενώ οι φωτισμοί κλέβουν την παράσταση. Ο τίτλος "τρέχει" ομαλότατα στα 30 και πλέον καρέ ανά δευτερόλεπτο, χωρίς tearing και παρόμοια προβλήματα ακόμη και στις πιο απαιτητικές σκηνές που το background στολίζεται από τεράστια set-pieces.

dead_space_3_image_04-thumb.jpg

Ωστόσο, οι περισσότεροι θα γνωρίζετε πως τα Dead Space παραδίδουν σεμινάρια στον ήχο. Το Dead Space 3 δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο ήχος και τα ηχητικά εφέ έχουν μία συγκλονιστική εμμονή στη λεπτομέρεια, η οποία δύναται να ξετυλίξει τις αρετές ενός πολυκάναλου ηχοσυστήματος στο έπακρο -εδώ να τονίσουμε πως η έκδοση PS3, λόγω της άφθονης χωρητικότητας των Blu-ray δίσκων, προσφέρει DTS ήχο. Το μοναδικό μας "ακουστικό" παράπονο αφορά στα πολύ πιο ανάλαφρα voice-overs του Isaac, ο οποίος ακούγεται σαν 20χρονο ενθουσιώδες κολεγιόπαιδο της California. Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως στην έκδοση του Xbox 360 υπάρχουν και Kinect Commands, που όμως για κάποιο λόγο δεν καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε, προφανώς λόγω του system locale μας.

Co-op (?)

H ΕΑ, κατά την προώθηση του νέου Dead Space, έριξε μεγάλη βαρύτητα στη δυνατότητα συνεργατικού παιχνιδιού και η αλήθεια είναι ότι το Dead Space 3 έχει ένα καλοστημένο co-op mode, τόσο σε drop-in/ drop-out δομή, όσο και σε πιο οργανωμένη διάσταση. Μάλιστα, όταν συνεργάζονται δύο παίκτες, γίνονται και μικρές αλλαγές στη ροή του παιχνιδιού, με τη δυσκολία να αυξάνεται αισθητά. Για να δελεάσει περισσότερο τους παίκτες να ασχοληθούν με το co-op κομμάτι του τίτλου, η ομάδα ανάπτυξης ενσωμάτωσε μερικές αποκλειστικές, για συνεργατικό παιχνίδι, optional missions.

dead_space_3 new high res screens_10-thumb.jpgΣε αυτές τις αποστολές -οι οποίες ξεπερνούν σε διάρκεια τις δύο ώρες- ξετυλίγεται το κουβάρι της σκοτεινής ιστορίας του John Carver -του χαρακτήρα που χειρίζεται ο δεύτερος παίκτης- κατά τις οποίες θα ακουστούν μερικοί πολύ ιδιαίτεροι και ενδιαφέροντες διάλογοι. Σε γενικές γραμμές, μπορεί το co-op να δείχνει αταίριαστο σε ένα Dead Space 3, αλλά νομίζουμε πως, τουλάχιστον σε ένα δεύτερο playthrough, θα το απολαύσετε. Άλλωστε, θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα (βλ. competitive multiplayer)...

"Δεν έδωσα εγώ το μήλο στη Χιονάτη..."

dead_space_3_image_06-thumb.jpgΣυνοψίζοντας, αυτό που μένει από την εμπειρία μας με το Dead Space 3, είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό παιχνίδι, με τίμια διάρκεια και ποικιλία, στιβαρούς gameplay μηχανισμούς, εξαιρετικό οπτικοακουστικό τομέα και μπόλικη παραδοσιακή Dead Space δράση. Υπάρχουν λάθη (οι μάχες με τους ανθρώπινους αντιπάλους), υπάρχουν απώλειες (πιο γρήγοροι ρυθμοί, μεγαλύτερη συχνότητα πυροβολισμών, λιγότερο κλειστοφοβική ατμόσφαιρα), αλλά έγιναν και μερικά ευπρόσδεκτα βήματα, όπως η μεγαλύτερη ποικιλία και τα πιο ανοιχτά περιβάλλοντα, το crafting των όπλων, το οποίο κάνει ακόμη πιο ποικιλόμορφο το gameplay, και τα optional missions. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όμως: σαφέστατα και προτιμούμε τις "μαύρες", κλειστοφοβικές εμπειρίες των δύο πρώτων παιχνιδιών. Από την άλλη, ίσως και να χρειαζόταν μία -προσωρινή- αλλαγή στη σειρά. Το σίγουρο είναι ότι το Dead Space 3 δεν είναι εκείνο το "casual τέρας" που έδειχναν και δείχνουν τα διάφορα μέσα και πως όσοι αποφασίσετε να ασχοληθείτε μαζί του, θα το ευχαριστηθείτε...αφού πρώτα κάνετε τις απαραίτητες υποχωρήσεις.

Εν ολίγοις, είναι εκείνη η κλασσική περίπτωση -που τελευταίως βιώνουμε ολοένα και περισσότερο- που σε θέλει να αγαπάς ένα franchise και έρχεται το αλλαγμένο πιο πρόσφατο μέρος και σε βρίσκει να ισορροπείς ανάμεσα στο "θα το μισήσω, γιατί το αλλάξανε" και το "θα το δω ως συνολική εμπειρία". Δύσκολες καταστάσεις, σας νιώθουμε...

Σάκης Καρπάς

Συζητήστε το παιχνίδι στο επίσημο thread του forum.

Θετικά

 • Δεν είναι το "casual τέρας" που εμφάνιζαν πολλά μέσα. Μην εμπιστεύεστε τα trailers!
 • Στο μεγαλύτερο μέρος του, έχει κλασική βαριά και στιβαρή Dead Space δομή
 • Εξαιρετικός οπτικός, συγκλονιστικός ακουστικός τομέας
 • Το co-op έχει ενδιαφέρον -τουλάχιστον κατά το 2ο playthrough
 • Μεγαλύτερη ποικιλία στα περιβάλλοντα
 • Ικανοποιητική διάρκεια, που αυξάνεται ακόμη περισσότερο με τα optional missions

Αρνητικά

 • Οι μάχες με τους ανθρώπινους αντιπάλους, αν και λιγοστές, δεν έπρεπε να υπάρχουν. Είναι "χαλασμένες" και αδιάφορες. Τέλος.
 • Το λιγότερο κλειστοφοβικό Dead Space
 • Γρηγορότεροι ρυθμοί, με action set-pieces
 • Ο Isaac ακούγεται σαν 20χρονο ενθουσιώδες κολεγιόπαιδο της Καλιφόρνια

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (118 σχόλια)
 • underlord underlord 08 Απριλίου 2013  | 05:00

  Αξιος τιτλος-συνεχεια των προηγουμνων Dead Space.Πολυ απλα.Εβαλαν καινουργια πραγματα,"ανοιξαν" λιγο τις πιστες (τα προηγουμενα ηταν πιο κλειστοφοβικα ισως.-κατ εμε ισχυει) και εδεσαν καλα την ιστροια ωστε να μην χασει το ενδιαφερον της.
  Με λιγα λογια "σοβαρη δουλεια=καλο αποτελεσμα".

 • rory rory 27 Φεβρουαρίου 2013  | 16:36

  κορυφαιο στο ειδος του.αψογα γραφικα,εντονη κινηματογραφικοτητα με σαφεις επιρροες απο το κινηματογραφικο cult διαμαντι του carpenter the thing.ο χειρισμος αμεσος κ ομαλος.το στοιχειο της δρασης υπερτερει αλλα προσωπικα μου αρεσε

 • Giannotsko Giannotsko 22 Φεβρουαρίου 2013  | 03:16

  Λοιπόν ,, καλα και τίμια όλα Σάκη αλλα εκοψες τουλάχιστον μισό με ένα βαθμό απο το game κατεμε . Προς τους υπόλοιπους που αν είναι ποτε δυνατόν εκφέρουν άποψη για ένα παιχνίδι που δεν έχουν παίξει , να πω το εξής , δεν σταματάμε κάποιον που λέει μια ιστορία λέγοντας " θα προτιμούσα η ξανθιά που περιγράφεις να ήταν μελαγχροινη " θελοντας με αυτο να πω πως δεν μπορούμε να σχολιάζουμε αρνητικά ένα παιχνίδι που έχει κάτι διαφορετικό ή όχι κάτι που θα μας άρεσε αλλα χωρίς να έχει λάθη παράλληλα ( βλέπε το τραγικό assassins creed 3 που θα έπρεπε να ονομαστεί assassins glitch 3 κανονικά , ενώ λατρευω την σειρά ξενερωνω απίστευτα με το "αρμεγμα " του τίτλου , παίζει τα εγγόνια μου να δουν το τέλος της ιστορίας του ) όσον αφορά την αλλαγή genre για τους φίλους που το έχουν παίξει , παιδιά δεν έγινε το παιχνίδι action εμείς γίναμε απο την στιγμη που έχεις τόσες ώρες gameplay στο DS είναι λογικό να προβλεπεις και την γωνία που θα πεταχτεί το necromorph και για να το αποδείξω δώστε σε κάποιον που δεν έχει παίξει κανένα της σειράς το 3 για πρώτη φορα να δείτε τι θα πάθει . Σάκη θα διαφωνησω μόνο στο σχόλιο περί story γιατί πιστεύω πως έχει αρκετά δυνατό το dead space αρκετό ώστε να μην τραβάει την προσοχή απο το horror στοιχείο και επίσης φαίνεται απο την ποικιλομορφία και την εναλλαγή των παιχνιδιών. Για μένα είναι απίστευτο game και το συνιστώ σε πολυ κόσμο να το παίξει ξεκινώντας απο το 1 φυσικά και να δει την διαδρομή των παιχνιδιών και την βελτίωση τους απο τον ένα τίτλο στον άλλο , σύγκριση μεταξύ 1 και 2 , 2 και 3 δεν πιστεύω ότι γίνεται καθώς όπως είπα το παιχνίδι διαρκώς εξελισεται και σου δινει κάτι καινούργιο να ασχοληθείς !

 • Ilias256 Ilias256 20 Φεβρουαρίου 2013  | 12:03

  Παιδιά καλημέρα. Το όνομά μου είναι Ηλίας και είμαι φίλος του General86. Έχω αρχίσει ένα playthrough του Dead Space 3 στο κανάλι μου στο Youtube εδώ και μια εβδομάδα τώρα. Ρίξτε μια ματιά αν θέλετε! :) http://www.youtube.com/watch?v=Oo6lVXgXgQg

 • imjp1982 imjp1982 18 Φεβρουαρίου 2013  | 17:09

  Το παιχνιδι για μενα οπως και τα 2 πρηγουμενα,ειναι κορυφαιο....Εχει ατμοσφαιρα,εχει χειρισμο,εχει γραφικα και το κλασσικο κορυφαιο gameplay με λιγα λογια ειναι ξανα εδω....10 απο μενα...Ισως η καλυτερη σειρα της τρεχον γενιας....

 • Tomasz Tomasz 18 Φεβρουαρίου 2013  | 15:26

  +1 admin
  .
  Μονο να προσθεσω οτι ειναι λιγο σπαστικο να ξεκινα μια σειρα επιτελους λιγο διαφορετικη και σιγα σιγα να maistreamοποιειται. Αλλα στην περιπτωση του DS3 εχουμε ενα πολυ καλο παιχνιδι οπως και να εχει, που αλλαζει υφος διατηρωντας χαρακτηρα

 • cluber cluber 18 Φεβρουαρίου 2013  | 14:48

  admin το παιχνιδι προσφερει μια πραγματικα πλουσια εμπειρια.. Φανταζομαι πως θα επαιξες και τις δευτερευουσες αποστολες που εκει πραγματικα εχουμε να κανουμε με το κλασσικο σκληροπυρηνικο dead space που γνωριζουμε.. Το οτι μπηκαν ελαχιστες μαχες με ανθρωπους δεν ειναι πια και τοσο τραγικο.. Το 80% του gameplay ειναι οπως και των 2 προηγουμενων dead space.. Απλα για ακομα μια φορα βλεπουμε γκρινια για το τιποτα και δημιουργουμε θεματα χωρις λογο και αιτια..

 • admin admin 18 Φεβρουαρίου 2013  | 14:14

  To τελείωσα εχθές το βράδυ. Πολύ καλή εμπειρία, με τα "προβλήματα" και τις ιδιοτροπίες φυσικά που ανέφερε ο "δίκαιος" :). Μου άρεσε η ποικιλία, η διαφορετική ταυτότητα που του έδωσαν σε σχέση με τα άλλα δύο και, γενικά, το όλο ύφος του. Νομίζω ότι αν ξεκολλήσουμε από όρους και χαρακτηρισμούς κατηγοριών, βλέπουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια από τις καλύτερες προτάσεις των τελευταίων (πολλών) μηνών.

 • cluber cluber 18 Φεβρουαρίου 2013  | 13:51

  BewareOf εγω αυτο που βλεπω ειναι ενα παιχνιδι πολυ υψηλου επιπεδου που συνδιαζει αρμονικα το survival με το shooting στοιχειο.. Απο εκει και περα παντα θα υπαρχουν αυτοι που θα γκρινιαζουν και που θα βριζουν ενα παιχνιδι που δεν εχουν παιξει καν επειδη εκδοτης ειναι η ΕΑ, η Sony, η Capcom.. Αγνωηστε τους απλα και απολαυστε το παιχνιδι..

 • BewareOf BewareOf 18 Φεβρουαρίου 2013  | 13:34

  Καλημερα...οι πολλοι εχθροι που εμφανιζονται καποιες στιγμες στο παιχνιδι δεν ειναι για να κατσεις και αδειασεις ολο το μολυβι επανω τους...μπορεις να τρεξεις κιολας και να τα αποφυγεις...εχεις και το kinesis που γλυτωνεις πολλα πυρομαχικα...
  Γενικα εχω καταλαβει οτι εχουμε καλομαθει λιγο και τα κρινουμε ολα αυστηρα πλεον αμα δεν αλλαζε τιποτα στα παιχνιδια θα κραζαμε γιατι μενουν στασιμα και στερουνται φαντασιας αμα αλλαξουν λιγο γκρινιαζουμε γιατι αλλαξανε την συνταγη της επιτυχιας...δεν ξερουμε τι θελουμε γενικα εγω αυτο βλεπω...

 • SetaShouji SetaShouji 17 Φεβρουαρίου 2013  | 23:00

  Τα πυρομαχικά στο normal που έπαιζα μου τελείωναν σχετικά έυκολα πριν βάλω το unlimited ammo exploit. Τα medkits όμως με τόσους εχθρούς σίγουρα τελειώνουν βρε παιδιά. Αναγκαστικά έφτιαχνα συνέχεια.

  Υ.Γ Το τελικό boss είναι τραγικά εύκολο. Το hardcore από την άλλη.. Πιο άδικο mode πεθαίνει!!!

 • VasilisGR1982 VasilisGR1982 17 Φεβρουαρίου 2013  | 20:34

  Το Dead Space για μενα δεν αξιζει τοσο θα αλλαζα πολλα για να γινει παιχνιδι της προκοπης... 1ον Δεν εχει Story δευτερον η στολη και ο τροπος που περπαταει ο χαρακτηρας ειναι αθλιος... τα γραφικα καλα αλλα ως εκει και απο Horror τι να πω 6/10 Ηorror για μενα μονο το Silent Hill 1.... Δεν λεω οτι το Dead Space ειναι για πεταμα αλλα πολυ ντορος για το τιποτα... Ειναι τυχεροι που εκει στην Capcom και στην Konami κοιμουνται και ξεχασαν την λεξη Horror και παιζει μπαλα μονο του το Dead Space!! Ασχετο....!δειτε στο youtube το Crysis 3 που βαλανε αυτοι που το εχουν νωριτερα στην κατοχη τους.... Φοβερα γραφικα και τρομερο ξεκινημα... ευτυχως βγαινει τωρα μαζι με Metal Gear Rising Tomb Raider και ακολουθει Bioshock να παιξουμε κανα παιχνιδι της προκοπης... ΥΓ: Μην προσπαθησετε να μου αλλαξετε γνωμη για το Dead Space για μενα τελειωσε στο 1 αντε και στο 2!!!!

 • EparisteraDaimones EparisteraDaimones 17 Φεβρουαρίου 2013  | 20:07

  Πολύ καλό και το 3 αλλά σαν το 1 δεν είναι.

 • gfreeman gfreeman 17 Φεβρουαρίου 2013  | 19:08

  Αν για κάποιον οι γρηγορότεροι ρυθμοί (πχ για μένα, έτσι όπως το είδα στα τελευταία κεφάλαια του Dead Space 2) είναι καταστροφικοί για τη φύση του παιχνιδιού, ποιο είναι το αντικειμενικό? Υποκειμενικά είναι και τα δύο. Είτε θετικά το βλέπει κάποιος, είτε αρνητικά.

 • LeoleoP LeoleoP 17 Φεβρουαρίου 2013  | 18:49

  Εχει τρελα στο μυαλο ο Isaac γι αυτο μιλαει ετσι. Θεωρω απο τα δυνατα του σημεια ειναι ο τροπος που μιλαει. Αυστηρο το review αλλα γενικα με βρισκει συμφωνο στα περισσοτερα. Απλα καποια πραγματα πρεπει να τα βλεπετε πιο αντικειμενικα πχ οι γρηγοροτεροι ρυθμοι που οντως υπαρχουν γιατι ειναι αρνητικο δεν μπορω να καταλαβω. τεσπα. Εχει ποιοτητα το παιχνιδι που σπανια την βρησκουμε σε games. Και οτι αλλαξαν λιγο το περιβαλλον καλο ειναι. Παντως το πιο σημαντικο αρνητικο του παιχνιδιου κατα την γνωμη μου ειναι οτι ανακυκλωνοντε πολλες τοποθεσιες/δωματα. Κατα τ'αλλα ειναι πολυ διασκεδαστικο και σοβαρο game με μεγαλο replay value και ειδικα με τα νεα modes που ξεκλειδωνεις. 9 στα 10 απο εμενα.

 • kosutasu kosutasu 17 Φεβρουαρίου 2013  | 14:02

  αυτό που λες με το κολεγιόπαιδο είναι απόλυτα σωστό. Ο τύπος πρέπει να είναι ψυχασθενής με όλα αυτά που πέρασε και τώρα μιλάει σαν να είναι σε teenage movie.

 • BewareOf BewareOf 17 Φεβρουαρίου 2013  | 00:15

  Ε ενταξει τωρα τα ειδα ολα...ε οχι και τελειωνουν οι σφαιρες και τα medkit στο dead space 3 ειπαμε...ολοι οι εχθροι βγαζουν σφαιρες και medkit και φτιαχνεις κιολας...τι trainer ρε παιδια...εδω ολοι παρακαλουσαν να τελειωναν τα πυρομαχικα για να γινοταν πιο survival...

 • Bill Jc Bill Jc 16 Φεβρουαρίου 2013  | 03:58

  ε ναι μωρέ από το να παιδεύεσαι 800 ώρες με τα deaths βάζεις ένα τραινερ εκει πέρα να τελειώνει η υπόθεση,αφού ούτως η άλλος κάποια στιγμή θα το τερματίσεις xD

 • x-men1208 x-men1208 16 Φεβρουαρίου 2013  | 03:26

  Bill jc, για να πω την αμαρτια μου κι εγω ετσι το τερματισα.

 • tiflopodikas tiflopodikas 16 Φεβρουαρίου 2013  | 03:08

  Cluber,σε αυτό δεν τελειώνουν τόσο γρήγορα όσο στο 2

 • cluber cluber 16 Φεβρουαρίου 2013  | 01:29

  Tα πυρομαχικα και τα φαρμακα τελειωνουν γιατι το παιχνιδι ειναι survival..

 • Bill Jc Bill Jc 16 Φεβρουαρίου 2013  | 00:14

  η μόνη λαμακία είναι ότι μου τελειώνουν τα πυρομαχικά πολύ γρήγορα, ευτυχώς που υπάρχουν τα trainers στο pc και λύθηκε το πρόβλημα

 • Ακης Ακης 15 Φεβρουαρίου 2013  | 23:50

  Ειμαι στο 7ο κεφάλαιο και το παιχνίδι πραγματικά το απολαμβάνω.
  Αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι οχι τόσο τα γραφικά ή ιστορία αλλα ο κινηματογραφικού επιπέδου ήχος, κοιτάει στα μάτια ανάλογες ταινίες του Holyhood.
  7.2 και οι χαμηλές με τα εφέ να προκαλούν ρίγη.

 • deathgod1992 deathgod1992 15 Φεβρουαρίου 2013  | 20:08

  Πολυ καλο review Σακαρε!Αν και προς το καλοκαιρακι 8α παει για αγορα..

 • marzel23 marzel23 15 Φεβρουαρίου 2013  | 20:01

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα του τίτλου δεν είναι η απουσία τρόμου (αυτή είχε εξαφανιστεί ήδη από το προηγούμενο) αλλά το νέο crafting system το οποίο αν και ηχεί καλό στην πραγματικότητα οδηγεί σε παταγωδώς αποτυχημένες συνθέσεις όπλων και στερεί από τους fans μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα όπλα των πρώτων 2 παιχνιδιών. Το παιχνίδι είναι καλύτερο από δεύτερο αλλά σίγουρα κλάσεις κατώτερο του πρώτου σε όλα τα επίπεδα (που αφορούν το gameplay).

 • Xzibit Xzibit 15 Φεβρουαρίου 2013  | 19:33

  Σίγουρη αγορά!

 • Sky333 Sky333 15 Φεβρουαρίου 2013  | 17:25

  Χαίρομαι για ένα πράγμα, που επιβεβαιώθηκα πως ένα παιχνίδι, αν εισάγει co-op σωστά, δεν χρειάζεται να πάθει ζημιά από αυτό. Μακάρι και άλλα παιχνίδια να βάλουν τέτοιο σωστό co-op στο πακέτο τους.

 • Profatron Profatron 15 Φεβρουαρίου 2013  | 16:19

  Θα έβαζα το DS1 σίγουρα στα 10 καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ. Προφανώς δεν έμεινα μακρί ούτε από το 3 και δεν το μετάνιωσα...

 • daimonasuper daimonasuper 15 Φεβρουαρίου 2013  | 15:54

  Τώρα θα έχει πλάκα να δούμε τι υποδοχή θα έχει το lost planet 3 που έχει ακριβώς ίδιο setting με το dead space 3 και είναι καθαρό action! Προβλέπω να του φάνε τα αντερα οι reviewers!

 • G-Man G-Man 15 Φεβρουαρίου 2013  | 15:27

  Superuser πως ειναι δυνατον να σου αρεσε το πρωτο και να αδιαφορησες για το δευτερο? μιλαμε για το ιδιο καλα παιχνιδια.....