Ταυτότητα

God of War: Ascension

God of War: Ascension

Edition: N/A Genre: Action Διάθεση: Sony Hellas
Αριθμός παικτών: 1-8 Ανάπτυξη: Santa Monica Studio Ημ. Έκδοσης: 15/03/2013
PEGI: 18 Εκδότης: SCEE Πλατφόρμες: PlayStation 3


Πιο ελληνικό δεν γίνεται

Μόνο να φανταστούμε μπορούμε το άγχος των εργαζομένων στο Santa Monica Studio, όταν κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Sony σηκώνει το τηλέφωνο και λέει: “Θέλουμε ένα καινούργιο God of War”. Δεν είναι μόνο η μεγάλη επιτυχία της σειράς που ίσως προκαλεί άγχος στους δημιουργούς του καλιφορνέζικου στούντιο, αλλά το γεγονός πως κάθε παιχνίδι αποτελεί σημείο αναφοράς στα set pieces, τα εντυπωσιακά boss battles, τον οπτικό τομέα και, γενικότερα, όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν καταστήσει το God of War ως ένα από τα σημαντικότερα franchises της βιομηχανίας. Και αφού στο God of War ΙΙΙ ο Κράτος κατέβασε έναν.. ολόκληρο Όλυμπο και η εισαγωγή με τους Τιτάνες να σκαρφαλώνουν στο βουνό, και τον Σπαρτιάτη να κρέμεται στο σώμα της Γαίας, άφησε το δικό της στίγμα στη βιομηχανία, ήταν πρακτικά αδύνατο στην ίδια γενιά να δούμε κάτι εξίσου εντυπωσιακό ή πραγματικά διαφορετικό.

Και στο Ascension η αίσθηση ότι κάπου τα έχουμε ξαναδεί όλα, ότι κάνουμε για έκτη φορά περίπου τα ίδια πράγματα, είναι έντονη. Και είναι κακό αυτό; Εξαρτάται από την προσέγγιση του καθενός. Αν κάποιος αναζητά κάτι φρέσκο και καινοτόμο, σίγουρα θα απογοητευθεί. Αν, όμως, η όρεξή του για “ακόμα λίγο God of War πριν το PS4” είναι μεγάλη, τότε το Ascension είναι ακριβώς αυτό που περίμενε.

Τα δεσμά του Άρη – Σενάριο

gow-ascesnsion_screens_01-thumb.jpgΤο Ascension είναι “prequel” των παρελθόντων επεισοδίων. Δηλαδή, εδώ περιγράφεται η “Άνοδος” του Κράτου στο επίπεδο του κορυφαίου στρατιώτη της εν λόγω μυθολογίας, αφού χρησιμοποιήθηκε από τον Άρη για τους σκοτεινούς σκοπούς του και κατόπιν της δολοφονίας της οικογένειας του Σπαρτιάτη από το ίδιο του το χέρι. Είναι μια ιστορία προδοσίας, εκδίκησης και λύτρωσης, καθώς ο Κράτος προσπαθεί να ξεφύγει από τα δεσμά του θεού του πολέμου, την ώρα που οι Ερινύες, οι κύριες αντίπαλοι του Κράτου στο παιχνίδι, βρίσκονται εδώ για να εγγυηθούν είτε την αιώνια φυλάκιση του πολεμιστή, είτε το θάνατό του.

Φυσικά, η ιστορία έχει ορισμένες ανατροπές, ξεδιπλώνεται με χρονικά μπρος-πίσω και δένει άριστα με το lore του franchise, στήνοντας έτσι το σκηνικό που θα εξελιχθεί από το Chains of Olympus και έπειτα. Το σενάριο του Ascension είναι γραμμένο για μια ακόμα φορά από την Marianne Krawczyk, η οποία είναι “επιβάτις στο τρένο” από το πρώτο παιχνίδι και γνωρίζει καλά πώς να γράφει τον Κράτος.

gow-ascesnsion_screens_04-thumb.jpgΑυτή τη φορά ο Σπαρτιάτης δεν είναι τόσο οργισμένος και η συμπεριφορά του δείχνει έναν άνθρωπο που ακόμα δεν έχει οδηγηθεί -αλλά οδηγείται- στην τρέλα και είναι ενδιαφέρον να τον βλέπουμε κάπως διαφορετικό. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τα περιθώρια που είχε εδώ η συγγραφέας ήταν στενά και δεν κατάφερε να αναπτύξει ιδιαίτερα τους χαρακτήρες. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχουμε το πιο σύντομο God of War στις οικιακές κονσόλες, το οποίο μπορεί να διαρκέσει από 6:30 μέχρι 8 ώρες (καθαρού χρόνου), ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας που θα επιλέξει ο παίκτης.

Ο Σφαγέας της Σπάρτης – Σχεδιασμός/ Σύστημα μάχης

To Ascension ακολουθεί τη φιλοσοφία των παρελθόντων παιχνιδιών ευλαβικά, χωρίς ποτέ να παρεκκλίνει από την πορεία του και να δοκιμάζει κάτι διαφορετικό. Το τρίπτυχο μάχη-platforming-επίλυση γρίφων είναι παρόν και εδώ, με την κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες να έρχεται σε πρώτο πλάνο ανάλογα με το σημείο της ιστορίας.

gow-ascesnsion_screens_02-thumb.jpgΓια παράδειγμα, ενώ οι γρίφοι στο πρώτο μισό -ίσως και περισσότερο- του παιχνιδιού είναι σύντομοι, απλοϊκοί και δεν απαιτούν ιδιαίτερη σκέψη για την επίλυσή τους, λίγο πριν το τέλος το παιχνίδι εστιάζει ξεκάθαρα σε αυτό το τμήμα με ένα από τα πιο καλοσχεδιασμένα, εκτενή και εμπνευσμένα puzzles που έχουμε δει μέχρι σήμερα στο franchise. Το platforming, από την άλλη, είναι σχεδόν αυτοματοποιημένο -πολύ περισσότερο από των προηγούμενων τίτλων- και δεν προσφέρει απολύτως καμία πρόκληση στον παίκτη, παρά λειτουργεί ως όχημα για να μεταβεί από το ένα σημείο του χάρτη στο άλλο.

Παρόμοια με το παρελθόν είναι σχεδιασμένα και τα επίπεδα του Ascension, με την αίσθηση της κλίμακας να αφήνει τον παίκτη με το στόμα ανοιχτό, την αρχιτεκτονική των χαρτών να είναι πανέμορφη και το γενικότερο game design να είναι σχεδόν εφάμιλλο των παλαιοτέρων επεισοδίων. Εδώ αξίζει να πούμε ότι η αρχή του Ascension δεν είναι από τις καλύτερες που έχουμε συναντήσει στη σειρά.

gow-ascesnsion_screens_03-thumb.jpgΝαι, η γνωστή μάχη στο σώμα του Εκατόγχειρα -που έχουμε δει εδώ και καιρό στα trailers- μπορεί να εντυπωσιάζει, αλλά το παιχνίδι δείχνει την πραγματική του ομορφιά -όχι μόνο στα γραφικά, αλλά στο γενικότερο σχεδιασμό- μετά από περίπου δύο ώρες μέσα στην ιστορία. Από εκεί και πέρα, η εξέλιξη είναι η γνωστή. Ο Κράτος προχωρά μέσα στους χάρτες, οι εχθροί εμφανίζονται ανά κύματα και πρέπει να εξολοθρευτούν με κάθε τρόπο για να ανοίξει ο δρόμος προς το επόμενο δωμάτιο/ χώρο. Τα boss fights εδώ μπορεί να είναι λιγότερα και όχι τόσο εντυπωσιακά (το final boss εξαιρείται φυσικά...), αλλά εξυπηρετούν το σκοπό τους.

Σε γενικές γραμμές, η συνταγή λειτουργεί καλά και ορισμένες κινήσεις “φρεσκάδας”, όπως οι νέοι εχθροί, τα action sequences που απαιτούν μεγαλύτερη συμμετοχή από τον παίκτη και όχι απλά το πάτημα του κουμπιού που εμφανίζεται στην οθόνη, και το ελαφρώς αλλαγμένο σύστημα μάχης, βοηθούν στην ανανέωση.

{PAGE_BREAK}

Και το σύστημα μάχης είναι το σημείο που το παιχνίδι πραγματικά διαπρέπει. Αλλάζοντας λίγο τη συνταγή, οι δημιουργοί προσφέρουν ένα σύστημα combos με απίστευτα γλυκιά ροή, που αναδεικνύει τις πραγματικές αρετές και το βάθος του στους υψηλότερους βαθμούς δυσκολίας, όπου τα combos και οι μαγικές ιδιότητες των λεπίδων πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά και όχι με τυχαίο button mashing. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι μαγικές ικανότητες του Κράτου είναι διαφορετικές, αφού τα ξόρκια πέρασαν στις λεπίδες του Χάους και ενεργοποιούνται με το πάτημα μιας κατεύθυνσης στο d-pad. Τα ξόρκια αυτά κερδίζονται σταδιακά μέσα στην περιπέτεια, εξομοιώνουν “elements” (κεραυνός, φωτιά, πάγος, χάος/ δαίμονες) και πρέπει να χρησιμοποιούνται στους κατάλληλους εχθρούς για να φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα.

Μια ακόμα προσθήκη είναι αυτή της χρήσης όπλων που είτε βρίσκουμε στο χώρο, είτε ρίχνουν οι εχθροί. Αυτά τα όπλα είναι πανίσχυρα και φέρνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε στην κατοχή μας για μεγάλη διάρκεια.

gow-ascesnsion_screens_05-thumb.jpgΕν ολίγοις, εκπλήξεις εδώ δεν υπάρχουν, πέρα από ορισμένα αντικείμενα, που χρησιμοποιούνται κυρίως στην επίλυση γρίφων (προσπαθούμε να αποφύγουμε spoilers...). Στο Ascension θα βρείτε σχεδόν ό,τι έχετε δει σε προηγούμενα God of War, αλλά με μια μικρή εξαίρεση: Η δυσκολία εδώ μπορεί να γίνει σαδιστική. Δώστε, λοιπόν, προσοχή στο βαθμό δυσκολίας που θα επιλέξετε, αφού ακόμα και στο επίπεδο "normal" η κατάσταση λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού ξεπερνά κάθε προηγούμενο...

Ισχύς εν τη ενώσει - Multiplayer

Ακολουθώντας τις προσταγές της αγοράς, το Ascension διαθέτει και ένα multiplayer mode -πρώτη φορά για τη σειρά-, για μέχρι και οκτώ παίκτες, με μια πλειάδα από modes. Το παιχνίδι ξεκινά προσφέροντας στον παίκτη έναν “generic” πολεμιστή, ο οποίος πρέπει αρχικά να δηλώσει πίστη και υποταγή σε έναν από τους θεούς του Ολύμπου. Αυτό γίνεται μέσα σε έναν χάρτη, στου οποίου την κορυφή υπάρχουν τα τεράστια αγάλματα τεσσάρων θεών (Άδης, Δίας, Ποσειδώνας και Άρης).

gow-ascesnsion_screens_mp-01-thumb.jpgΚαι τι ακριβώς σημαίνει υποταγή και συμμαχία; Ανάλογα με το θεό που θα διαλέξουμε, θα αποκτάμε διαφορετικού τύπου attributes, ξόρκια και άλλες ιδιότητες μέσα στις μάχες. Αφού γίνει, λοιπόν, αυτή η επιλογή, μπορούμε να ξεκινήσουμε τις μάχες στις διαθέσιμες αρένες. Το θετικό εδώ είναι ότι οι mp αρένες του Ascension δεν είναι επίπεδα δανεισμένα από το campaign, αλλά χάρτες σχεδιασμένοι εκ του μηδενός για αυτό το τμήμα του παιχνιδιού. Τα διαθέσιμα modes είναι τα Εύνοια των Θεών (4 ή 8 παίκτες), Κατέκτησε το Λάβαρο (8 παίκτες με δύο ομάδες 4 παικτών) και ο Αγώνας των Πρωταθλητών (4-8 παίκτες).

Και ενώ οι αρένες για τις μάχες τεσσάρων παικτών δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αφού είναι απλώς... αρένες, στην Εύνοια των Θεών για 8 παίκτες οι χάρτες είναι πραγματικά τεράστιοι, πολυεπίπεδοι και γεμάτοι παγίδες για να αυξάνουν έτσι την πρόκληση. Το gameplay στο multiplayer τμήμα του Ascension ακολουθεί τη φιλοσοφία των κλασικών God of War, με χρήση “ξορκιών”, άμυνας, ισχυρών, απλών ή συνδυασμένων χτυπημάτων, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πιο εξειδικευμένα combos δεν είναι διαθέσιμα ούτως ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα "juggle" μεταξύ των παικτών.

gow-ascesnsion_screens_mp-02-thumb.jpgΣτην Εύνοια 8 παικτών υπάρχουν δύο ομάδες τεσσάρων παικτών η κάθε μία. Οι ομάδες χαρακτηρίζονται ως “Τρώες” και “Σπαρτιάτες” και η κάθε μια προσπαθεί να εξοντώσει την αντίπαλη, συλλέγοντας ταυτόχρονα artifacts από το χάρτη και πατώντας επάνω σε βωμούς, με στόχο να φτάσει πρώτη στο όριο των 8.000 πόντων. Τα ίδια ισχύουν, φυσικά, και στην Εύνοια για 4 παίκτες, αλλά εδώ η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική σε ό,τι αφορά το ύφος των μαχών. Εδώ ο καθένας είναι για τον εαυτό του, η αρένα είναι μικροσκοπική σε σχέση με τους μεγάλους χάρτες των 8 παικτών και οι μάχες γίνονται φρενήρεις μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Στην Εύνοια 4 παικτών οι πόντοι συνεχίζουν να υφίστανται, αλλά απλά υπάρχουν για να βοηθήσουν στην εξέλιξη του επιπέδου μας, αφού οι μάχες τελειώνουν βάσει χρονικού ορίου. Τέλος, έχουμε το Trials of the Gods (Δοκιμασία των Θεών), ένα mode που δεν υπήρχε στη beta και που αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα “horde” mode, όπου δύο φίλοι συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν συνεχόμενα κύματα εχθρών μέχρι να χάσουν.

gow-ascesnsion_screens_mp-03-thumb.jpgΤο multiplayer mode του Ascension σίγουρα δεν είναι κακό, αφού δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό του και έγινε προσπάθεια να περαστεί το ύφος του campaign μέσα σε ένα δύσκολο multiplayer περιβάλλον. Αν και κανείς δεν θα βγει χαμένος δοκιμάζοντάς το, δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν και απολύτως απαραίτητο σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση, συμβάλει στην αύξηση της αντοχής του τίτλου στο χρόνο.

{PAGE_BREAK}

Ομιλών Ελληνικά – Γραφικά, ήχος και μεταγλώττιση

Δεν είναι μυστικό ότι το πιο σημαντικό -για την εγχώρια αγορά, φυσικά- στοιχείο του God of War Ascension είναι η πλήρης μεταγλώττισή του. Τα συγχαρητήρια στη Sony Hellas για την προσπάθεια που έκανε είναι δεδομένα από όλους μας, αφού η αντιπροσωπεία της εταιρείας δείχνει να “ανταποδίδει” τη στήριξη που της έχει προσφέρει το ελληνικό κοινό. Η χρήση της ελληνικής γλώσσας σε ένα videogame ίσως να ξενίσει αρχικά το κοινό -και δικαιολογημένα θα λέγαμε, αφού έχουμε “γαλουχηθεί” με την αγγλική γλώσσα σε αυτό το μέσο διασκέδασης- αλλά σε ένα παιχνίδι τόσο “ελληνικό” όσο το God of War, η χρήση της γλώσσας μας σίγουρα ταιριάζει. Το αποτέλεσμα της μεταγλώττισης είναι ικανοποιητικό, αφού έχουν χρησιμοποιηθεί γνωστοί, επαγγελματίες -“voice talents”- ηθοποιοί, με τους οποίους έχουν μεγαλώσει γενιές ολόκληρες.

O αγαπημένος του GameOver, Ντίνος Σούτης, για παράδειγμα, είναι ένας εξ αυτών, ενώ οι περισσότεροι ηθοποιοί που δανείζουν τις φωνές τους σε χαρακτήρες είναι γνώριμοι είτε από σειρές και ταινίες κινουμένων σχεδίων, είτε από διαφημιστικά σποτ. Ένα μικρό πρόβλημα με τη μίξη του ήχου αν επιλεχθεί το ελληνικό voice over υπάρχει, αλλά δεν είναι τίποτα που δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

gow-ascesnsion_screens_06-thumb.jpgΣε κάθε περίπτωση, αξίζει κάποιος να παίξει το Ascension χρησιμοποιώντας ελληνικά, αφού η αίσθηση του “απολύτως ελληνικού” είναι και έντονη και γοητευτική. Και για όσους δεν θέλουν την ελληνική γλώσσα, υπάρχει πάντα το αγγλικό voice over, που μπορεί να συνδυαστεί με ελληνικούς υπότιτλους. Σε ό,τι αφορά τη μουσική, ο Gerard Marino -κύριος συνθέτης του franchise- απουσιάζει για πρώτη φορά, αλλά ο “πολύς” Tyler Bates, με εμπειρία από κινηματογράφο και τηλεόραση, συνέθεσε ορισμένα από τα καλύτερα θέματα της σειράς, μένοντας πιστός στο ύφος που καθιέρωσε ο Marino.

Tέλος, έχουμε τον οπτικό τομέα. Εδώ πρέπει να πούμε ότι τοποθετήσαμε το God of War III στην κονσόλα μας για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη και να προχωρήσουμε σε συγκρίσεις. Και η αλήθεια είναι ότι το τρίτο μέρος της σειράς παραμένει αξεπέραστο. Tο Ascension έχεις τις καλές στιγμές του. Για την ακρίβεια, έχει στιγμές που δείχνει ομορφότερο από το τρίτο παιχνίδι. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν προσφέρει ούτε τα απόκοσμα set pieces του God of War III ούτε τα εντυπωσιακά boss fights, ούτε είναι σε θέση εν έτει 2013 να εντυπωσιάσει με τον τρόπο που το είχε κάνει το GoW III πίσω στο 2010. Και πάλι, όμως, πρέπει να πούμε ότι όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, το Ascension γίνεται ομορφότερο και πιο εντυπωσιακό.

Συμπέρασμα

Το God of War Ascension δεν καταφέρνει να αγγίξει το μεγαλείο του God of War III, αλλά σίγουρα αποτελεί μια αξιοπρεπέστατη, προσεγμένη και καλοφτιαγμένη προσθήκη στο franchise της Sony. Το απολαυστικό σύστημα μάχης, τα όμορφα γραφικά, η ιστορία, που έρχεται για να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα χρόνων, και η χρήση της ελληνικής γλώσσας, που επιτέλους έγινε πραγματικότητα χάρη στις μεγάλες προσπάθειες της Sony Hellas, είναι τα μεγάλα ατού του τίτλου και αυτά είναι που γέρνουν τη ζυγαριά προς το θετικό αποτέλεσμα. Η αίσθηση deja vu είναι έντονη, η σύντομη διάρκεια αφαιρεί πόντους από τη συνολική εμπειρία και το multiplayer δεν είναι κάτι συναρπαστικό, αλλά στο τέλος της ημέρας, η ουσία είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα απολαυστική περιπέτεια του Κράτου που οι φίλοι της σειράς πρέπει να δουν.

Γιώργος Καλλίφας

Θετικά

 • Κορυφαίο, βαθύ και απολαυστικό σύστημα μάχης
 • Αν και δεν ξεπερνούν τα αντίστοιχα του GoW III, τα γραφικά είναι εξαιρετικής ποιότητας
 • Πλήρως και αξιοπρεπώς μεταγλωττισμένο, αλλά χωρίς να υποχρεώνει τον παίκτη να το ακούσει έτσι, αφού υπάρχει και το πρωτότυπο, αγγλικό voice over για όσους το προτιμούν
 • Το multiplayer χαρίζει μια σχετική αντοχή στο χρόνο και είναι εθιστικό...

Αρνητικά

 • ...αλλά δύσκολα θα κρατήσει κάποιον για περισσότερες από μερικές ημέρες
 • Η αίσθηση του ότι κάπου τα έχουμε ξαναδεί και ξανακάνει όλα

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (109 σχόλια)
 • Kiriakos_k23 Kiriakos_k23 06 Μαΐου 2013  | 17:05

  Χθές το τερμάτισα.
  1ον - Η διάρκεια δεν είναι για ΚΑΝΕΝΑ λόγο 6 ώρες, αλλά 8 με 10 ώρες.
  2ον - Εαν ξεπεράσεις την πρώτη 1-1.30 ώρα παιχνιδιού που είναι κάπως βαρετή, το παιχνίδι αρχίζει και γίνεται σαν τα God of War που όλοι λατρέψαμε!
  3ον - Εκπληκτικά γραφικά αλλά όχι σαν του GOW3 αν και σε κάποια σημεία τα ξεπερνάει.
  4ον - Το σενάριο είναι ανώτερο του GOW3 και πραγματικά καταλαβαίνεις το δράμα που περνάει ο αγαπημένος μας Σπαρτιάτης.
  5ον - Το γνωστό αξεπέραστο gameplay υπάρχει και εδώ.
  6ον - ΕΙΝΑΙ God of War και EINAI πωρωτικό.
  Τέλος...μετά τα GOW2 και GOW3 το Ascension είναι το 3ο καλύτερο GOW της σειράς.
  Εγώ του δίνω 8.5 στη βαθμολογία, μπορεί ακόμα και 9.
  Αγοράστε άφοβα, τώρα ειδικά που έχει πέσει κάτω από τα 40€.

 • tsakiris7 tsakiris7 01 Μαΐου 2013  | 02:39

  ENA 8 EINAI OK.. TO GOW3 9,5..

 • abazoli abazoli 13 Απριλίου 2013  | 01:30

  θα το παρω σιγουρα

 • abazoli abazoli 07 Απριλίου 2013  | 01:39

  είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχω δει

 • taspap taspap 05 Απριλίου 2013  | 05:25

  οτι να ειναι!!!

 • taspap taspap 05 Απριλίου 2013  | 05:24

  psofia pragmata!!!

 • freakio freakio 23 Μαρτίου 2013  | 21:23

  α οσο για το πλειστεσον επειδη εμενα μου επαιζε ολα τα παλια παιχνιδια αλλ οχι καμια φορα καινουρια ειχε χαλασει λογικα το πσ3..πχ το μπλακ οπς το επαιζε πυ σπανια,τα πιο παλια μου ομως τα επαιζε ολα..πηρα καινουριο τελικα

 • freakio freakio 23 Μαρτίου 2013  | 21:20

  εγω θα ελεγα οτι αξιζει τα λεφτα του...ναι δεν ειναι(προσεξτε τη λεξη) τοσο εντυπωσιακο οσο το 3...αλλα μετα το 3 σιγουρα ειναι αυτο και το 2...καλα οτι το γκοστ οφ σπαρτα πιος το εβαλε πρωτελευταιο μου φαινεται αδικο.ειναι πολυ καλο σαν αποτελεσμα,με ανεση καλυτερο απο το πρωτο για μενα...(και δεν ειναι πιο μικρο).
  το μουλτι σαν αισθηση ειναι φανταστικο,με ανεση το καλυτερο του ειδους..και οπως λεει το παιχνιδι..η αξια σου φαινεται στην αρενα....

 • POSSESSED_HELLGAST POSSESSED_HELLGAST 21 Μαρτίου 2013  | 23:56

  1) GOW 2
  2) GOW 3
  3)GOW 1
  4) GOW Ascension
  5 )GOW-Ghost of sparta
  6) GOW -Chains of olympoys

 • Rotgrinder Rotgrinder 21 Μαρτίου 2013  | 19:47

  Μια χαρα ειναι το Ascension για μενα .Οχι τοσο επικο και δυνατο οσο το 3 αλλα ειναι μια καλη αγορα. Για την διαρκεια ειναι αναλογως και πως παιζει ο καθενας . Εγω π.χ δεν το βιαζομε να το τερματισω , οποτε ενα 8ωρο και παραπανω το χω χαλαρα. Επισης αν βαλω το multi ( το οποιο το θεωρω αρκετα καλο για πρωτη φορα) το ascension σε κραταει αρκετα .Ηδη εχω συμπληρωσει κανα 6ωρο στο multi!
  1) GOW 2
  2) GOW 3
  3)GOW 1
  4) GOW Ascension
  5 )GOW-Ghost of sparta
  6) GOW -Chains of olympoys

 • THELASTOFUS THELASTOFUS 21 Μαρτίου 2013  | 03:48

  βοήθεια ειχα παρη 1 god of war collector και μου προκαλησε προβλημα οταν εβαλα για πρωτη φορα το δισκακι δεν μου το διαβασε μου το πεταξε εξω αρκετες φορες το δοκίμασα μεχρι να το δεχτη το τερματισα το εβαλα την αλλη μερα τα ιδια παλι.Το πηγα απο εκει που το πηρα το ιδιον ηχο και σε εκεινους και τους κολλησε μου το αλλαξαν με ενα καινουργιο το δοκιμασαμε εκει για να μην παθω τα ιδια και επαιζε κανονικα σε εκεινους το εφερα στο σπιτι μου(εσβησα τα παντα απο τα αρχεια του προηγουμενου δισκου) εκανε παλι τα ιδια δεν το διαβαζε μονο σε αυτο το παιχνιδι και πιο παλια μου το ειχε κανη σε μια ενοικιαση στο uncharted 3 και στους 2 δισκους που ειχε το βιντεο κλαπ εχω ps3 slim 120gb ολα τα αλλα τα παιζει κανονικα η commetron σερβις του ps3 λεει το ακουη πρωτη φορα εσείς…

 • Cratos Cratos 20 Μαρτίου 2013  | 17:01

  Σήμερα το πήρα (20/3) θα το έπαιρνα πιο νωρίς αλλά ήταν οι καταραμένοι οι βαθμοί ...
  Τη special πήρα 70 $ . Μπορεί να κάνω unboxing . Δεν το έχω παίξει ακόμα αλλά απο όσα άκουσα θεωρώ πως αυτή είναι η σωστή κατάταξη : 1. GOW 3
  2. GOW 2
  3.GOW Ascension
  4.GOW 1
  5.GOW-Ghost of sparta
  6.GOW-Chains of olympoys

 • Nocturnal_Shadow Nocturnal_Shadow 18 Μαρτίου 2013  | 14:38

  Μέτριο.Ένα παιχνίδι του 2004 με camouflage 2013 και απαράδεκτη κάμερα (γωνίες λήψης).

 • Tomasz Tomasz 16 Μαρτίου 2013  | 15:09

  Την δευτερη φορα που το τερματισα νομιζω εκανα κανα 7ωρο. Την πρωτη δεν θυμαμαι αλλα δεν νομιζω να εκανα πανω απο 8. Τεσπα. Οπως και να εχει το παιχνιδι ειναι αγορα για μενα. Ουτως η αλλως αλλο ενα god of war το ζητουσα απο το 3, αφου δεν εχω παιξει τα ps2 gow

 • giorgos935 giorgos935 16 Μαρτίου 2013  | 06:08

  Ολα τα λεφτα το παιχνιδι ο κρατος δινει ρεσιταλ παλι και τους σφαζει ολους αντε περιμενουμε το επομενο!

 • Killerman Killerman 16 Μαρτίου 2013  | 01:15

  9 με 10 ώρες περίπου είναι το 3.

 • Tomasz Tomasz 16 Μαρτίου 2013  | 01:10

  Παιδες εγω ακουσε οτι ειναι πιο μεγαλο απο το 3; Ισχυει; Παντως και το 3 καπου εκει δεν ηταν; Κανα 7ωρο, αντε 8.

 • Hyper-gamer Hyper-gamer 16 Μαρτίου 2013  | 00:35

  Το παιχνιδι ειναι πολυ καλο, αυτο ειναι σιγουρο. Ισως θα επρεπε να μην ειχαν δωσει τοση βαρυτητα στο myltiplayer, ετσι ωστε να ειχαμε ενα πιο μεγαλο campaign. Μαλλον θα αγοραστει το καλοκαιρι σ'ενα καλο pricedrop... Τωρα εχει σειρα το Tomb Raider!!!

 • Djbeast Djbeast 14 Μαρτίου 2013  | 22:11

  Πάρα πολύ καλή προσθήκη στην σειρά God of war.Το τελείωσα σε 7+ ώρες χωρίς ιδιαίτερες βιασύνες.Ωραίο story , φοβερά γραφικά αλλά για εμένα δεν αξίζει στα χρήματα που ζητάει.Ευτυχώς το πήρα σε χαμηλή τιμή.

 • giannis makris giannis makris 14 Μαρτίου 2013  | 12:34

  μετα απο αυτο σειρα εχει το biosockinfinite...

 • raptorakias raptorakias 14 Μαρτίου 2013  | 01:55

  εγώ το πήρα χθες έχω παίξει 4 ώρες και κλαίω τα λεφτά μου. Αρχίζει δυναμικά οπως το demo και μετα βαριέσαι τη ζωή σου. το χειρότερο god if war μέχρι τώρα. πάρτε το όταν πέσει η τιμή θα με θυμηθείτε. εάν θέλετε να αγοράσετε καλό παιχνίδι πάρτε το tomb raider εκείνο τα αξίζει τα λεφτά του


 • gkostas gkostas 13 Μαρτίου 2013  | 22:41

  Παιχνιδαρα.Ολα τα πλην ειναι αδιαφορα....Αυτο που μενει ειναι η εξαιρετικη δουλεια της Sony. Για μενα θα πρεπε να ειχαν προσεξει περισσοτερο την συλλεκτικη οσο αφορα το περιοχομενο και την σχεση τιμης πωλησης.Αλλα ενταξει δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα.Εξαιρετικη δουλεια παντως.

 • noctis noctis 13 Μαρτίου 2013  | 16:06

  το παιχνίδι δυστηχώς βγήκε μόνο για το multi δυστηχώς

 • Tomasz Tomasz 13 Μαρτίου 2013  | 14:32

  Kakos98 παρτ μεταχειρισμενο και αρχισε να τσιμπας παλια παιχνιδια για μενα. Αν το θες μονο για αποκλειστικα μπορει να βρεις παρα πολλα παλιοτερα σε μικρες τιμες. God of War 3, τα πρωτα Uncharted τα infamous κλπ. Το ascensin παρ' το λιγο αργοτερα

 • teleiotis teleiotis 13 Μαρτίου 2013  | 13:54

  Παιχνιδάρα, Με τα Ελληνικά σίγουρη αγορά! Επιτέλους σεβασμός στην Ελληνική αγορά και στις ρίζες του παιχνιδιού ! Η εμπειρία θα είναι απορροφητική και η συλλεκτικότητά του μεγάλη,. δεν έχουμε κ πολλά παιχνίδια στα Ελληνικά όσο νάναι..... καλό θα ήταν ένα αφιέρωμα με μεταγλωτισμένα παιχνίδια στα Ελληνικά πλάκα πλάκα, για να γιορτάσουμε το event. με πρώτο το The Search for Ulysses φυσικά :)

 • panbit86 panbit86 13 Μαρτίου 2013  | 02:33

  Eξαιρετικο review! Τα God of War ειναι εμπειρια δεν ειναι απλα παιχνιδια! Τα production values ειναι απιαστα, κινηματογραφικη δραση, επικα set pieces, gameplay καταιγιστικο και για πλατινα μαζι με το multi παει για παρα πολλες ωρες λιωσιμο!!!

 • socratis_g socratis_g 13 Μαρτίου 2013  | 02:21

  δεν αξίζει τα λεφτά του με τόσο μικρό gamplay. αναμονή όταν πέσει στα 20 ευρώ.

 • kakos98 kakos98 13 Μαρτίου 2013  | 01:25

  αξιζει να παρω ps3 με god of war ascension 309 ευρω αυτη την εποχη???

 • spyrousman spyrousman 13 Μαρτίου 2013  | 00:34

  Θα το τιμήσω κάποια στιγμή.Πολύ καλό το άρθρο Γιώργο!

 • cluber cluber 12 Μαρτίου 2013  | 23:14

  Aν θελεις κατι σε hack n slash εχε υποψιν σου και το dmc.. Η βασικη ιστορια μου πηρε γυρω στις 15 ωρες και εχει και καποια secret missions, που ξεκλειδωνουν αν βρεις μεσα στα επιπεδα τα κρυμενα κλειδια και τις μυστικες εισοδους, που αυξανουν ακομα περισσοτερο την διαρκεια αν κατσεις να ασχοληθεις μαζι τους.. Απο το god of war 3 που επαιξα μου αρεσε πολυ περισσοτερο..