Ταυτότητα

Gears of War: Judgment

Gears of War: Judgment

Edition: N/A Genre: Action, Third-person shooter Διάθεση: Microsoft Hellas
Αριθμός παικτών: 1-16 Ανάπτυξη: People Can Fly Ημ. Έκδοσης: 22/03/2013
PEGI: 18 Εκδότης: Microsoft Studios Πλατφόρμες: Xbox 360


Η ώρα της... κρίσης

Gears of War, το franchise που γεννήθηκε το 2006 για λογαριασμό του Xbox 360. Κηδεμόνας αυτού του σπλάχνου είναι η Epic Games, που χάρη σε αυτό εξέλιξε το genre των shooters και κυρίως αυτών με προοπτική τρίτου προσώπου. Έφερε την επανάσταση στο gameplay, συστήνοντας το μοναδικό one-button σύστημα κάλυψης, το οποίο αργότερα ακολούθησαν τα περισσότερα παιχνίδια του είδους. Καθήλωσε εκατομμύρια κατόχους της κονσόλας της Microsoft στα σαλόνια τους, δημιουργώντας παράλληλα μια από τις πιο hardcore βάσεις οπαδών στη βιομηχανία, υπήρξε ένα από τα δυνατότερα χαρτιά στη first party φαρέτρα τίτλων του Xbox, ενώ έφτασε στο σημείο να δημιουργηθούν comics και νουβέλες βασισμένες στο lore της σειράς. Έτσι, λοιπόν, δυο χρόνια μετά το επικό κλείσιμο της τριλογίας του Marcus Fenix, καταφθάνει η επόμενη προσθήκη της σειράς, με τον τίτλο Gears of War: Judgment.

Πρόκειται για ένα prequel του Gears of War, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά όχι τη Delta Squad των Marcus Fenix και Dom Santiago, αλλά τη Kilo Squad με ηγέτη τον υπολοχαγό Damon Baird. Η ανάπτυξη του Judgment, όμως, δεν ανατέθηκε στην ίδια την Epic Games αλλά σε ένα από τα θυγατρικά της στούντιο, την πολωνικής καταγωγής People Can Fly, γνωστή –μεταξύ άλλων- για το έργο της στο Painkiller και το προ τριετίας Bulletstorm.

Η ιστορία – Μεταξύ σφύρας και άκμονος

Gears-of-War_judgment-image-01-thumb.jpgΤο Judgment μας μεταφέρει λίγους μήνες μετά την Emergence Day, συγκεκριμένα στη μάχη του Halvo Bay και την αιφνίδια επίθεση της τερατόμορφης φυλής πλασμάτων ονόματι Locust στον πλανήτη Sera. Εμείς αναλαμβάνουμε το ρόλο της Kilo Squad, που απαρτίζεται από τον ηγέτη της, τον υπολοχαγό Damon Baird, τον Augustus “The Cole Train” Cole, τη Sofia Hendrick και το Garron Paduk, έναν πρώην στρατιώτη των UIR. Τα γεγονότα του παιχνιδιού εκτυλίσσονται γύρω από τη δίκη της Kilo Squad, η οποία βρίσκεται σύσσωμη στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εγκλήματα πολέμου, λιποταξία, δειλία, κλοπή άκρως απόρρητων όπλων και προδοσία.

Η αφήγηση είναι ένα από τα θετικά σημεία του τίτλου. Αποδίδεται με έξυπνο και πρωτοφανή τρόπο για τα στάνταρ της σειράς, καθώς κάθε κεφάλαιο είναι και μια κατάθεση των μελών της Kilo. Οι σκέψεις των στρατιωτών ταξιδεύουν στο παρελθόν, μέσω flashbacks, ξετυλίγοντας έτσι το κουβάρι της υπόθεσης. Εδώ η People Can Fly, πάντα με τις ευλογίες της Epic, επέλεξε τον εύκολο δρόμο, παραδίδοντας μια ιστορία που δίνει έμφαση όχι τόσο στο παρελθόν των πρωταγωνιστών αλλά περισσότερο στις αντίξοες συνθήκες και τη σκληρότητα που βίωσε η Kilo Squad μαχόμενη στα χαρακώματα του Halvo Bay.

Gears-of-War_judgment-image-02-thumb.jpgΟυσιαστικά, δηλαδή, μια πλοκή που θυμίζει χολιγουντιανή στρατιωτική “buddy movie”. Το αποτέλεσμα, εν τέλει, είναι αρκετά προβλέψιμο, περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ αποτυγχάνει να πληροφορήσει ενδελεχώς τους θιασώτες της σειράς για το τι συνέβη πριν τα γεγονότα του πρώτου Gears. Eν τέλει, το single player campaign του Judgment δε θα σας πάρει πάνω από 5:30- 6 ώρες για να το ολοκληρώσετε στο Normal επίπεδο.

Aftermath Campaign

Πρόκειται για το δεύτερο campaign του τίτλου και ξεκλειδώνεται όταν ο παίκτης ολοκληρώσει με επιτυχία 40 Declassify αποστολές –στις οποίες θα αναφερθούμε παρακάτω. Τα κίνητρα για τη δημιουργία ενός δεύτερου campaign είναι αφενός η βράβευση των παικτών για όσους ίδρωσαν να κάνουν “Declassify” όλες αυτές τις αποστολές και αφετέρου να διηγηθεί μια ακόμη παράλληλη ιστορία, που συνάδει με το story ark του Gears of War 3. Εν ολίγοις, διηγείται το τι έγινε 24 ώρες πριν το τέλος του τρίτου Gears, όταν οι Baird και Cole χωρίστηκαν από τη Delta Squad για να φέρουν ενισχύσεις. Η διάρκεια του Aftermath εκτιμάται ακριβώς στις δυο ώρες – μιλάμε πάντα για το Normal επίπεδο δυσκολίας- και κλείνει όσες σεναριακές τρύπες υπήρξαν στο Gears of War 3, αλλά αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση μιας και δεν παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον.

“Trust your Guts” – Gameplay, modes και multiplayer

Gears-of-War_judgment-image-03-thumb.jpgΟι Πολωνοί, έχοντας αναλάβει με το βαρύ φορτίο να φέρουν εις πέρας ένα από τους μεγαλύτερους τίτλους του Xbox 360, θέλησαν να του φερθούν ευλαβικά, εξελίσσοντας με το δικό τους τρόπο τη συνταγή “Gears”. Και το καταφέρνουν θριαμβευτικά στον τομέα της μάχης. Οι λόγοι είναι δύο, αρχικά θα αναφερθούμε στο S3 ή, αλλιώς, "Smart Spawn System", που σκοπός του είναι να αλλάζει τη δομή της μάχης κάθε φορά που ο παίκτης πραγματοποιεί reload ή μεταβαίνει στο επόμενο δωμάτιο. Πραγματικά, η παρουσία του S3 καθιστά το Judgment ως τον εντονότερο από πλευράς δράσης τίτλο της σειράς με μπόλικες δόσεις «μπρουτάλ» σκηνικών.

Ακόμη εντονότερη είναι η arcade γεύση που αφήνει, αφού με κάθε kill ο παίκτης ανταμείβεται με πόντους, που προστίθενται στη βαθμολογία που λαμβάνει στο τέλος της κάθε «αρένας». Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αισθανθείτε άβολα, αφού το εν λόγω σύστημα σας αναγκάζει να δώσετε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσετε τη μάχη και θα σας αιφνιδιάσει με τις επιλογές που θα κάνει ανά τις πίστες.

{PAGE_BREAK}

Η αμφότερη νέα προσθήκη στη συνταγή του Gears είναι οι Declassified αποστολές. Οι 42 Declassified Missions βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλο το κυρίως campaign του Judgment και προσθέτουν ένα ακόμη επίπεδο δυσκολίας στην ήδη καταιγιστική δράση του παιχνιδιού. Για την ολοκλήρωσή τους απαιτούνται τρία αστέρια, τα οποία θα αποκτήσετε κάνοντας εντυπωσιακά kills ή μαζεύοντας ribbons. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι σε co-op επίπεδο οι Πολωνοί τα πηγαίνουν εξίσου περίφημα. Μια σημαντική αλλαγή στο control scheme είναι πως, πλέον, η αλλαγή των όπλων γίνεται με το κουμπί Υ και οι χειροβομβίδες εκτοξεύονται με το LB, ακολουθώντας έτσι τη μόδα των μοντέρνων shooters. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διότι θα το συνηθίσετε σχεδόν αμέσως. Προχωρώντας στο multiplayer κομμάτι, θα λέγαμε ότι σε σχέση με το Gears of War 3 εδώ έχουμε να κάνουμε με μικρότερη ποικιλία modes, μιας και απουσιάζουν τα Horde, Arcade και Beast modes.

Αντίθετα, συστηνόμαστε στα Survival και Overrun modes. Το πρώτο αποτελεί ένα μείγμα μεταξύ Horde και Overrun γιατί, κατά πρώτον, δανείζεται το στοιχείο της επιβίωσης από το Horde και κατά δεύτερον χρησιμοποιεί το class based σύστημα του Overrun. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι το Overrun αποτελεί κάτι εντελώς καινούργιο στη σειρά και συστήνει τους παίκτες σε ένα "Team Fortress" mode. Ο κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του ικανότητες και προσφέρει τις ανάλογες υπηρεσίες στο πεδίο της μάχης.

Gears-of-War_judgment-image-04-thumb.jpgΤο κλειδί για να νικήσετε εδώ είναι η ομαδικότητα μεταξύ των παικτών και θα αποτελέσει το online mode που θα ξοδέψετε αρκετές ώρες με την παρέα σας στο Xbox Live party. Ακόμη ένα mode που κάνει ντεμπούτο είναι το Free For All, στο οποίο όλοι είναι εναντίον όλων, με φυσικό επακόλουθο την αφαίρεση του «Downed but not Out”. Τα υπόλοιπα modes είναι τα κλασσικά Team Deathmatch και το Domination, ένα objective-based mode.

Μια ακόμη πολωνικής φύσεως προσθήκη είναι τα PrizeBoxes, που ξεκλειδώνονται τόσο σε single όσο και σε online επίπεδο, αν ολοκληρώσετε ορισμένα in-game achievements και προσφέρουν skins όπλων, χαρακτήρων και XP. Γενικά, κατά την online εξόρμησή μας δε συναντήσαμε κάποιο φαινόμενο lag, ενώ παραδόξως -σε σχέση με το Gears 3- το matchmaking πραγματοποιούνταν αρκετά γρηγορότερα.

Οι τελευταίες σταγόνες ιπποδύναμης του Xbox 360 – Τεχνικός τομέας

Gears-of-War_judgment-image-05-thumb.jpgΣτον τεχνικό τομέα το Judgment προσφέρει γραφικά ισάξιας ποιότητας με το GoW 3, ενώ σε κάποια σημεία τα particle effects εκτοξεύονται σε εντυπωσιακά ύψη, με σημείο αναφοράς το τελικό boss. Λογικό είναι δυο χρόνια μετά η Unreal Engine 3 να έχει εξελιχτεί σε ανάλογο βαθμό και να έχουν εξαλειφθεί τα φαινόμενα tearing και aliasing, απεικονίζοντας ένα πιο ευκρινές οπτικό αποτέλεσμα. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι στον εικαστικό τομέα οι υφές -και γενικά όλα τα σκηνικά- έχουν μια πιο "πλαστική" υπόσταση, θυμίζοντας σε γραφικά το Bulletstorm, ενώ πρόκειται για τον πιο πολύχρωμο -και συνάμα πιο σκοτεινό, όσον αφορά τη χρωματική παλέτα- τίτλο του franchise.

Από την άλλη, ο ήχος παραμένει στα υψηλά επίπεδα που γνωρίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς καμία αλλαγή. Το soundtrack, που για ακόμη μια φορά υπογράφει ο Steve Jablonsky, αντικαθιστά τον επικό και συγκινητικό τόνο της τριλογίας με σκληρά και βάρβαρα σε ύφος κομμάτια, που κινούνται σε industrial ρυθμούς.

 

«Ορκίζομαι να πω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια» - Επίλογος

Το Gears of War: Judgment είναι, λοιπόν, το prequel που χρειαζόταν η σειρά, η ανάπαυλα πριν το ξεκίνημα μιας αναπόφευκτης δεύτερης τριλογίας. Είναι ένα Gears φτιαγμένο από μια διαφορετική ομάδα, που έδωσε όλο της το «είναι» για να το αναπτύξει. Αφηγηματικά φέρνει έναν αέρα φρεσκάδας και "παικτικά" ικανοποιεί με τα ασφαλή ρίσκα που πήρε η People Can Fly, προσθέτοντας το Smart Spawn System και τα Declassified missions. Ταυτόχρονα, έχει τα κότσια να τεστάρει με τη δυσκολία του τα νεύρα των παικτών στις μάχες και να διαστείλει ευχάριστα τις κόρες των ματιών με τη συνολική ποιότητα των γραφικών. Δεν χωρά καμιά αμφιβολία, πως πρόκειται για μια third person shooter εμπειρία που δεν πρέπει να λείψει από κανέναν κάτοχο Xbox 360.

Κυριάκος Στεργιάδης

Θετικά

 • Το Smart Spawn System
 • Η καθηλωτική αίσθηση της μάχης
 • Οι Declassified αποστολές
 • Τα Overrun και Survival modes θα απασχολήσουν για αρκετές ώρες το Xbox Live party σας
 • Η co-op εμπειρία του Gears

Αρνητικά

 • Η ιστορία είναι αρκετά προβλεψιμη
 • Ως prequel δεν προσφέρει το κατάλληλο βάθος στην ιστορία
 • Σύντομο campaign
 • Το Aftermath campaign παρουσιάζει μικρό ενδιαφέρον

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (41 σχόλια)
 • HLR HLR 09 Απριλίου 2013  | 21:26

  File Tomasz
  Εννοείτε οτι δεν παίρνω στραβά τα λεγόμενα σου,συζήτηση κάνουμε.Πρώτον να σου πω πως το Judgment δεν είναι sequel όπως μου λες,αλλά είναι PREquel.Έχει μεγάλη διαφορά το ένα απο το άλλο για τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις ενός παίχτη.Και 2ον εγώ δεν λέω να έχουμε ριγμένες απαιτήσεις σαν gamers , ενώ εσύ έκανες λάθος στα λεγόμενα μου γενικεύοντας τα.Εγω μιλούσα αποκλείστικά για το Judgment.Μετά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία του έπους 3 , τότε δεν είχα ΣΑΦΩΣ απο τα βίντεο που είχα δει και το στόρυ και τα μοουντς και όλα γενικά ότι θα υπάρξει καλύτερο παιχνίδι απο το 3 στην σειρά.Είμαι φανατικός της σειράς και δεν πρόκειτε να σταματήσω να τα αγοράζω ότι και να γίνει.Αλλά η αλήθεια να λέγεται.Το Judgment είναι ΠΟΛΥ κατώτερο του 3 (όπως αναμενόταν άλλωστε) αλλά δεν παύει να είναι ένα ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟΤΑΤΟ παιχνίδι, με διάρκεια,χαβαλέ και κυρίως δεν μετανιώνω για την αγορά μου.

 • Xzibit Xzibit 04 Απριλίου 2013  | 21:55

  Σίγουρη αγορά αλλά αργότερα σε χαμηλή τιμή γιατί τώρα προέχουν άλλα.
  Είμαι φαν και έχω τερματίσει όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.
  Ημουν σίγουρος ότι το παιχνίδι θα ήταν καλό και ας μην κυκλοφορεί από την Epic Games
  Από την People Can Fly είχα τερματίσει το Bulletstorm και το απόλαυσα για αυτό δεν φοβόμουν για το νεο Gears Of War
  Και φυσικά συμφωνώ απόλυτα με τον KoulisHHH ότι δεν πρέπει να λείψει από κανέναν κάτοχο XBOX 360

 • Tomasz Tomasz 04 Απριλίου 2013  | 00:47

  HLR τι εννοείς να δικαιολογούμε κατώτερες κυκλοφορίες οι οποίες μάλιστα είναι σε πολύ μικρό διάστημα. Εντάξει να έχε βγει ενα θρυλικό παιχνίδι 6-7 και 10 χρόνια πριν και για το sequel να κρατάς μικρό καλάθι αλλα για το gears judgement? Είναι κακό να περιμένεις ενα sequel να είναι καλύτερο απο το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς.
  .
  Νομίζω οτι είσαι λάθος όταν λες να περιμένουμε κατώτερα παιχνίδια ή να μην περιμένουμε πολλά και να χαμηλώνουμε τις προσδοκίες μας. Το ότι το παιχνίδι είναι καλό ειναι δεδομένο. Το οτι στα ίδια λεφτά αγοράζεις μια τριλογία στην οποία και τα 3 παιχνίδια είναι καλύτερα απο αυτό (σαφέστατα) είναι επίσης γεγονός και λυπάμαι αν εσυ δεν το κάνεις αλλα εγώ, και ο κόσμος γεινκότερα, πρέπει να προσέχει που δίνει λεφτά. Αν είναι να αγοράζουμε κατώτερα sequel και μάλιστα με την επίγνωση ότι είναι κατώτερο, τότε οι εταιρίες κάλλιστα θα μπορούσαν να μην προσπαθούν καθόλου και να βγάζαν κάθε χρόνο μέτρια παιχνίδια γιατι ούτως ή άλλως θα πουλήσουν, αφού η χαμηλωμένες προσδοκίες έκ μέρους των gamers θα είναι δεδομένες. Λυπάμαι αν εκφράζομαι επιθετικά αλλά αυτό που λες είναι τουλάχιστον παιδαριώδες, και αν εσύ είσαι μεγάλος fan της σειράς και ήθελες να παίξεις ντε και καλά το παιχνίδι το καταλαβαίνω απόλυτα. Όμως μην το γενικεύεις και μην προτρέπεις τον κόσμο να χαμηλώνει τις προσδοκίες του.
  .
  Σόρρυ για τα πολλά λόγια και τον τόνο αλλά βρίσκω αυτό που λες αδιανόητο.

 • HLR HLR 03 Απριλίου 2013  | 20:18

  Νομίζω είστε υπερβολικοί κάποιοι.Πιστεύω πως ήταν λάθος για κάποιον να πιστεύει ότι το παιχνίδι θα είναι αντάξιο του 3.Οι απαιτησεις ήταν σαφώς χαμηλότερες και το παιχνίδι απλά ήθελε να μας προσφέρει μια φρέσκια ιστορία και εμπειρία Gears όχι να ξεπεράσει τους προκατόχους του.Εγώ προσωπικά το ευχαριστιέμαι απίστευτα το παιχνιδάκι,έχει γρήγορο ρυθμό,έντονη δράση,αρκετή δυσκολία και πανέμορφα γραφικά.Κανείς δεν είχε πεί απο τις αρχές ότι το παιχνίδι θα είναι καλύτερο των προηγούμενων απλά ειναι κάτι πιο φρέσκο και αυτό που έχει σκοπό να κάνει το κάνει πολύ καλά.8,5 απο μένα.Το campaign θα μπρουσε να είναι καλύτερο και αυτο που με χάλασε ήταν τα λίγα cut scenes.

 • athens1908 athens1908 31 Μαρτίου 2013  | 17:51

  καλο παιχνιδι αλλα κατι λειπει...δεν ειναι σαν τα κλασικα gears..

 • Raiden5 Raiden5 29 Μαρτίου 2013  | 19:14

  ΚΑλο παιχνιδακι διασκεδαστικο αλλα GEARS δεν ειναι με την καμια!

  Η τακτικη κ η ομαδικοτητα εχει παει περίπατο κ εχει δωσει την θεση τις σε action casual καταστασεις!

 • Dredd Dredd 29 Μαρτίου 2013  | 12:28

  Απο τη μερια μου το ευχαριστιθηκα το παιχνιδακι ενταξει δεν εχει να κανει με τα 3 προηγουμενα αλλα ειναι ευχαριστω κ πολυ πιστολιδι παρτε το αμα πεσει η τιμη του φυσικα!Εχουν βγει καλυτερη τιτλοι για αυτο το λεω.

 • Arena128 Arena128 29 Μαρτίου 2013  | 03:50

  Το Judgement το θεωρω ενα τιτλο που επρεπε να καλυψει καπως το κενο του 360 για το 2013. Μπορει να θεωρειται ενα καλο παιχνιδι αλλα εγω το βλεπω ως μια καλη αρπαχτη. Αγορα στα 15 ευρω και βλεπουμε γιατι κυκλοφορουνε και καινουργια παιχνιδια για Dreamcast μεσα στο 2013.

 • vagosterm vagosterm 28 Μαρτίου 2013  | 20:58

  @spgmr21,@S2000 θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας. Μιας και είμαι και εγώ λάτρης του multi στο gears και μονο στο gears (άντε και λίγο Halo), η people can fly το κατακρεούργησε. Η μονη μικρή βελτίωση που δέχτηκε ο τίτλος είναι στα γραφικά, τα οποία όμως έχουνε ελάχιστη αξία για μένα. Κατά τα αλλα πολύ καλό review.

 • DevilBringer DevilBringer 28 Μαρτίου 2013  | 15:33

  Εκατσα και διαβασα το review ομως δεν βρηκα κατι που να με κανει να πω "wow αυτο πρεπει να το παιξω".Το 2 για εμενα παραμενει το καλυτερο της σειρας με εξερεση το τελικο-απογοητευτικο boss

 • NikeFerrari NikeFerrari 28 Μαρτίου 2013  | 14:38

  Το περίμενα χειρότερο και πιο "αρπαχτή". Ωραίο review Κούλη και στάθηκες και στο ύψος των περιστάσεων. Μπράβο. Θα αγοραστεί σύντομα εφόσον ανοιξαν και οι τράπεζες επιτέλους.

 • Last Veteran Last Veteran 28 Μαρτίου 2013  | 13:42

  To μοναδικό Gears multiplayer που μπορείς να πεις ότι έχει fun...Δεν είναι το lancer fest που ήταν το 3, θα συμφωνήσω ότι έχει χάσει κάτι από την χαρντκορίλα του αλλά έγινε λίγο πιο διασκεδαστικό,πολλά όπλα πλέον και όχι τα κλασικά gnasher lancer...
  Τα θετικά
  ΤΕΛΟΣ το grenade planting,
  ΤΕΛΟΣ το stopping power...
  Τα αρνητικά
  COG vs COG...
  Αν βρεθείς σε 1vs1 δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά αν βρεθείς σε κάνα μπουλούκι, δεν θα μπορείς μέσα στο χαμό της μάχης να διακρίνεις τον εχθρό...
  Μπουνιά και καραμπινιά...Πολύ δυνατό μελεε και το χειρότερο δεν είναι ότι με 2 είσαι οφφ, αλλά ότι μπορείς ΑΚΑΡΙΑΙΑ μετά από σμπάρρο να ρίξεις/φας μπουνιά και αυτό νομίζω πως θα πρέπει να το κοιτάξει η Επικ...

  Το Overrun πολύ καλή προσθήκη, ενα πραγματικά τακτικότατο mode...

 • saturn 32 saturn 32 28 Μαρτίου 2013  | 03:28

  Κουλη εξαιρετική η παρουσίαση σου φίλε , πριν λίγο τελείωσα το παιχνίδι και ούτε άρεσε αρκετά,πολυ καλα γραφικα ,εξαιρετική χρήση της παλετας,και πολυ ωραία θεματικά σκηνικά,επιτέλους με το Υ Διαλέγεις τα όπλα ,αλλα και γενικότερα προστέθηκαν νέα στοιχεία που μου άρεσαν πολυ.8 και απο μένα.

 • KoulisHHH KoulisHHH 28 Μαρτίου 2013  | 03:03

  @Fanakis στέκεσαι αποκλειστικά και μόνο στο story του αλλά το "ζουμί" του Judgment βρίσκεται στη μάχη για τους λόγους που αναφέρω στο review για αυτό και πήρε αυτό το βαθμό. Κανένα άλλο gears δε με ευχαρίστησε να σφάζω Locust όσο το Judgment. Γράφω επίσης πουθενά ότι τα γραφικά είναι κατώτερα; το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει ;).
  Αρχές του μήνα παίδες θα υπάρξει και ένα δωρεάν map pack, είδωμεν.

 • Tomasz Tomasz 28 Μαρτίου 2013  | 00:38

  Διαφωνω με την κριτικη μονο στο σημειο οτι πρεπει να το εχει καθε κατοχος 360. Οχι εχω τα υπολοιπα που ειναι παιχνιδαρες δεν θελω ενα μετριο gears. Οι αλλαγες υπαρχουν αλλα ειναι προς το replayability την ταχυτητα και την προκληση. Το gears κατα καποιο τροπο εγινε πιο arcade. Ομως η αισθηση της περιπετειας χαθηκε. Παντως το στουντιο το εχει γενικοτερα δεν ειναι οτι δεν ειναι καλοι, και πιστευω αυτο που θελαν να κανουν το καναν. Απλα εμενα δεν μου αρεσει το βημα προς αυτη την κατευθυνση.
  .
  Αν το παρει κανεις αντικειμενικα το παιχνιδι ειναι διασκεδαστικοτατο, αλλα για μενα δεν μετραει αυτο, πρεπει οπως λεει και ο Cage να δειχνουμε με τις αγορες μας τι θελει να γινει με τα παιχνιδια. Και περα απο αυτο υπαρχουν 3 gears στην αγορα που ειναι καλυτερα απο αυτο, γιατι να παρει καποιος αυτο; Τεσπα αυτα απο μενα. Πολυ χλιαρο παιχνιδι.
  .
  Ομως η εκπληξη που ακουει στο ονομα bioshock infinite (περιπου εκληξη δηλαδη ολοι το περιμεναμε καλο αλλα οχι και ετσι) με κανει να μην στενοχωριεμαι για πολλα μετρια sequel (η prequel) που βγαινουν τελευταια. Αφου υπαρχει παντα δειγμα δημιουργων που δημιουργουν αντισυμβατικα, και ωστοσο επιτυχημενα δεν εχω λογο να ανυσηχω για τιποτα.

 • dead_end_360 dead_end_360 28 Μαρτίου 2013  | 00:24

  το παιχνιδη θα μπορουσε να ειναι καλλιστα ενα dlc επιπροσθετο του 3 και τιποτα περισσοτερο.Αγορα στα 15 ευρω ετσι για να μην χαλασει η σειρα

 • Dark souls 13 Dark souls 13 28 Μαρτίου 2013  | 00:13

  παντως ακουγονται κ εδω παραπονα αρκετα ειδικα απο τους φανς.Θα το δοκιμασω στα 20 ευρω μιας και δεν ασχολουμαι σχεδον ποτε με multi και παιζω μονο το campaign.Περιμενα τουλαχιστον ποιο μεγαλο σε διαρκεια.

 • kairisg kairisg 27 Μαρτίου 2013  | 23:47

  Ωραίος ο Κουλης , χειρότερο το περίμενα , δεν ειχα ιδιαίτερες προσδοκίες πάντως σίγουρο χαρτί της MS η σειρά .

 • Mournblade Mournblade 27 Μαρτίου 2013  | 22:19

  Το περίμενα χειρότερο και χαίρομαι τελικά που δεν απογοητεύει (τους περισσότερους!). Άντε μόλις πέσει η τιμή θα αγοραστεί και αυτό!

 • spgmr21 spgmr21 27 Μαρτίου 2013  | 21:51

  Προς hardcore Gear fans :

  Κάντε ένα απλό τεστ. Παίξτε 2 ώρες GoW J και μετά μπείτε για Gears 3.

 • skarthebloodchild skarthebloodchild 27 Μαρτίου 2013  | 21:40

  spgmr21 πολυ σωστος!

 • Jehuty Jehuty 27 Μαρτίου 2013  | 21:40

  To παιχνιδι μου εδωσε την αισθηση οτι βγηκε μονο και μονο για να καλυψει ενα κενο, και να απασχολησει το κοινο με το multi του.Tο campaign (το χειροτερο της σειρας) απλα βρισκεται εκει, για να βρισκεται. Τα γραφικα μου φανηκαν λιγο καλυτερα απο του 3. Διαφωνω με τον Κουλη, τελειως αχρειαστη προσθηκη στη σειρα κατ' εμε.
  Επισης το Judgment (απ'οτι λεει το save) μου πηρε μολις 51 λεπτα στο normal coop, και οχι 2 ωρες.

  Το παιχνιδι δεν αξιζει για full price για το campaing, εκτος κι αν θελει καποιος να το παρει κυριως για το multi, το οποιο απο το λιγο που επαιξα (δεν με ενδιεφερε ποτε), ηταν εξαιρετικα διασκεδαστικο.

 • spgmr21 spgmr21 27 Μαρτίου 2013  | 21:31

  Η απόλυτη απογοήτευση, δεν ξέρω πως αλλιώς να το χαρακτηρίσω.
  Το Gears έχασε την ταυτότητα του, το κατακρεούργησαν. Ακολουθεί μια συνοπτική λίστα με τα προβλήματα:
  1) Cog vs Cog
  2) 4 maps στο deathmatch
  3) Αφαιρέθηκαν τα Downs και κατ ' επέκταση τα executions στο deathmatch
  4) Inconsistent gnasher
  5) Grenade physics (Σαν πλαστική μπάλλα σε παραλία)
  6) 1 Starting weapon με αποτέλεσμα το 95% στο deathmatch να χρησιμοποιει Gnasher ( Δεν έχω θέμα με το gnasher απλά δεν καταλαβαίνω γιατι έκοψαν το δεύτερο όπλο )
  7) Κανένα tactical νοήμα πλέον στο deathmatch. Δεν σκέφτηκα και ουτε χρειάστηκε να πάω σε συγκεκριμένα σημεία του map για να αποκτήσω advantage.

  Έχει κι άλλα θέματα, αυτά ήταν τα ποιο βασικά. Λυπάμαι πάρα πολύ για το πως κατάντησαν το Gears. Αύριο το επιστρέφω μεταχειρισμένο και όσο το πάρουν. Κρίμα και το season pass που βιάστηκα να κατεβάσω πριν πάρω το παιχνίδι. Που να ήξερα ...


 • Donacgreece Donacgreece 27 Μαρτίου 2013  | 21:29

  +100000 Fanakis

 • kats86 kats86 27 Μαρτίου 2013  | 21:11

  Ο οπτικος τομέας είναι μια σκάλα πάνω απ το gow3.καλη αφήγηση αποτυγχάνει λίγο στην τελική υλοποίηση του σεναρίου βέβαια...αγοραστικε από Public στα 49 ευρώ μετά από τραγικό λάθος που ειχαν κανει στην αναγραφωμενη τιμή...!!

 • Gamer-cy Gamer-cy 27 Μαρτίου 2013  | 20:35

  Δεν λεω θα λιωσουμε παλι αλλα 5 ώρες διάρκεια campaign για full τιμη λίγο δυσκολο για αρχικη αγορα, δωσε πονο Κουλη

 • Fanakis Fanakis 27 Μαρτίου 2013  | 20:21

  @ Κυριάκο δεν παρέλειψα να διαβάσω κανέναν επίλογο απλά στον επίλογο με μπέρδεψες λίγο.Το campain είναι μικρό και προβλέψιμο δεν έχει βάθος η ιστορία το aftermath παρουσιάζει μικρό ενδιαφέρων τα γραφικά είναι κατώτερα του 3 αλλά...το Judgment είναι το prequel που χρειαζόταν η σειρά??
  @ Sky333 το λες και μόνο σου φίλε μια χαρά παιχνιδάκι.Εμένα δε με είχαν μάθει τα GOW να είναι παιχνιδάκια αλλά παιχνιδάρες και το 8 είναι καλός βαθμός για Bulletstorm αλλά όχι για Gears και God of War.

 • mr zero-killerman mr zero-killerman 27 Μαρτίου 2013  | 19:35

  Αγορά σε πτώση τιμής.Ακριβώς αυτά που περίμενα...

 • BraVeHeart BraVeHeart 27 Μαρτίου 2013  | 18:59

  Σαφέστατα το "μεταβατικό" Gears, πριν το τέσσερα της επόμενης γενιάς. Θα αγοραστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

 • megathemiis megathemiis 27 Μαρτίου 2013  | 18:29

  Μπραβο Κουλη για το review, συμφωνώ στα περισσότερα. Αυτη τη στιγμή είμαι στα μισά του campaign και μέχρι στιγμής μου εχει αφήσει αρκετά θετικές εντυπώσεις.