Ταυτότητα

Poker Night at the Inventory 2

Poker Night at the Inventory 2

Edition: N/A Genre: Card Game Διάθεση: XBLA
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: Telltale Games Ημ. Έκδοσης: N/A
PEGI: 12 Εκδότης: Telltale Games Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


Μια παρτίδα poker, διαφορετική από τις άλλες...

Αλήθεια πόσοι είναι αυτοί που ασχολήθηκαν με το Poker Night; Μια πρόταση που δεν έλαβε της απαιτούμενης προβολής και πέρα από τους οπαδούς του poker, είναι πραγματικά αμφίβολο αν κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον όλων των υπολοίπων. Παρόλα αυτά, η Telltale Games γνωρίζοντας πως έχει κάτι καλό στα χέρια της, παρέχει στην κρίση του κοινού το δεύτερο μέρος, από το οποίο όμως δείχνει να λείπει η λάμψη του πρωτότυπου.

Το Poker Night at the Inventory 2 αποτελεί μια ελαφρώς εμπλουτισμένη εκδοχή του πρώτου μέρους, ενώ αναμενόμενα λόγω της κατηγορίας στην οποία ανήκει, οι διαθέσιμες επιλογές δεν είναι και τόσες πολλές. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια ανάλαφρη εμφανισιακά και γεμάτη χιούμορ πρόταση, όπου γνωστοί χαρακτήρες από το χώρο των βιντεοπαιχνιδιών θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και με έξυπνες ατάκες θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον των παικτών αμείωτο.

01.jpg

Οι κανόνες του poker είναι γνωστοί, οπότε η ομάδα ανάπτυξης έπρεπε να βρει κάτι έξυπνο, κάτι το ενδιαφέρον, που θα προσελκύσει το κοινό και θα το αναγκάσει να αποχωριστεί την αγαπημένη του τράπουλα και να πιάσει το gamepad. Σημείο κλειδί του τίτλου είναι φυσικά οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του, οι οποίοι θα τεθούν εναντίον του παίκτη και από ένα σημείο και έπειτα θα προκαλέσουν στο μέγιστο τις ικανότητές του. Οι Brock Sampson, Claptrap, GlaDOS, Ash και Sam αφήνουν για λίγο τις περιπέτειές τους στα Venture Bros, Borderlands, Portal, The Evil Dead και Sam and Max και δείχνουν να απολαμβάνουν την ηρεμία μιας παρτίδας poker.

Φυσικά για τους μη μυημένους, υπάρχει ένα tutorial, το οποίο όμως είναι φτωχό μιας και το poker δεν είναι και από τα πλέον εύκολα παιχνίδια που στηρίζονται σε χαρτιά. Από εκεί και έπειτα, τα διαθέσιμα τουρνουά, περιορίζονται μόνο στα Omaha –χωρίς όριο συμμετοχών- και Texas Hold ‘Em, αν και τελικά η ουσία του τίτλου είναι αλλού.

Το σοβαρό ύφος του poker έρχεται να ελαφρύνει το διάχυτο χιούμορ των χαρακτήρων, οι οποίοι θα σχολιάζουν την κάθε κίνηση του παίκτη, ενώ δεν θα παραλείψουν να γίνουν καυστικοί, εκνευριστικοί ή ακόμα και επαναλαμβανόμενοι. Σε σχέση με το πρωτότυπο, το δεύτερο μέρος δείχνει να υστερεί στον συγκεκριμένο τομέα και παρόλο που ο σκανδαλιάρης Sam θα τραβήξει τα βλέμματα με χαρακτηριστική άνεση, μετά από μερικές παρτίδες, θα καταντήσει δυστυχώς κουραστικός.

Σύμμαχος του Poker Night κατά της ανίας θα αποδειχθεί και η μεγάλη λίστα με τα collectibles που μπορεί να αποκτήσει κάποιος, αν και για ακόμα μια φορά ο τίτλος δεν μπορεί να κρύψει τον απαιτητικό του χαρακτήρα. Μόνο οι πλέον ικανοί θα έχουν πρόσβαση σε όλα όσα ο τίτλος έχει καλά κρυμμένα και με αυτό τον τρόπο το ενδιαφέρον των παικτών θα παραμείνει αμείωτο. Για τους μη υπομονετικούς όμως και έχοντας κατά νου πως το παιχνίδι δεν προσφέρει την παραμικρή δυνατότητα για multiplayer, τότε το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως η παρούσα δημιουργία θέτει από μόνη της σοβαρούς περιορισμούς.

02.jpg

Το Poker Night at the Inventory 2 ολοκληρώνεται από έναν συμπαθητικό οπτικό τομέα, όπου όλοι οι χαρακτήρες παραμένουν πιστοί στο ύφος των τίτλων όπου και πρωταγωνίστησαν στο παρελθόν. Ο σχεδιασμός της τράπουλας δεν πρόκειται να δημιουργήσει παράπονα, μιας και όλοι οι αριθμοί-σύμβολα διακρίνονται ξεκάθαρα, με τα υπόλοιπα αντικείμενα πέρα του τραπεζιού που διεξάγονται οι αναμετρήσεις, να απεικονίζονται με πρόχειρο τρόπο.

Καλώς ή κακώς, το Poker Night at the Inventory 2 είναι μια πρόταση που όπως και ο προκάτοχός της, δείχνει να αυτοπεριορίζεται εξαιτίας του συγκεκριμένου περιεχομένου της. Ένας τίτλος που θα συμπεριελάμβανε περισσότερα modes με βάση τα χαρτιά θα ήταν μάλλον ο ιδανικός, αλλά ακόμα και έτσι το poker έχει ταγμένους οπαδούς ανά τον κόσμο. Και αν αυτό το χόμπι συνδυαστεί με το χιούμορ αλλά και τους διάσημους χαρακτήρες, μπορεί εύκολα να συμπεράνει ο καθένας πως πρόκειται για την πλέον ενδιαφέρουσα –έστω και μοναχική- πρόταση της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Γιώργος Τσακίρογλου

Θετικά

  • Αποτυπώνει μοναδικά την αγωνία του poker
  • Η παρουσία των χαρακτήρων της Telltale
  • Υψηλή πρόκληση που θα κερδίσει τους φίλους του poker…

Αρνητικά

  • …αλλά θα απομακρύνει όλους τους υπόλοιπους
  • Ουσιαστικά ανύπαρκτο tutorial
  • Τα σχόλια των χαρακτήρων επαναλαμβάνονται επικίνδυνα
  • Απουσία οποιασδήποτε μορφής multiplayer

Βαθμολογία

Γιώργος Τσακίρογλου

Τα videogames για τον Γιώργο δεν είναι τρόπος ζωής. Η μεγάλη αγάπη του παραμένουν οι δύο τροχοί και -αναπάντεχα- ό,τι ψηφιακό προσπαθεί να τους μοιάσει. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον τα "παιχνίδια" αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα, αλλά πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της, όπως είναι η μουσική, οι βόλτες, τα ταξίδια και... οι σούζες (και μετά σου λέει πως μεγάλωσε).

Συμμετεχουν