Ταυτότητα

Metro: Last Light

Metro: Last Light

Edition: N/A Genre: FPS Διάθεση: Enarxis Dynamic Media
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: 4A Games Ημ. Έκδοσης: 17/05/2013
PEGI: 12 Εκδότης: Deep Silver Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


Η τελευταία μάχη, στην πιο σκοτεινή ώρα...

Οι δείκτες του ρολογιού πλησιάζουν στο δεύτερο κύκλο τους, όταν οι λιγοστές αχτίδες φωτός που κατάφεραν να περάσουν από τα δηλητηριασμένα σύννεφα, σβήνουν. Το σκοτάδι γίνεται ακόμη πιο βαθύ, η θερμοκρασία πέφτει σε επικίνδυνα επίπεδα και μία νεκρική σιγή καλύπτει τους μαύρους διαδρόμους του Μετρό. Δε διαρκεί πολύ όμως. Βήματα, θυμωμένες αναπνοές και μερικά ζευγάρια φωτεινά μάτια, σπέρνουν τον τρόμο. Τα γυναικόπαιδα σφίγγουν τις αγκαλιές τους και όσοι είναι ικανοί να κρατήσουν όπλο, ανεξαρτήτως ηλικίας, ξεκινούν τη βάρδιά τους προς το άγνωστο. Κι όμως. Δε φοβούνται μόνο τα αιμοβόρα πλάσματα των διαδρόμων. Ανθρώπους φοβόνται. Ανθρώπους που ακόμη και στην τελευταία στιγμή της ύπαρξης του είδους στον πλανήτη, θα προσπαθήσουν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον. Ακόμη και τώρα, που ο θάνατος βρίσκεται στο κατώφλι τους, πιστεύουν σε πολιτικές και θρησκευτικές ιδεολογίες και τις ακολουθούν χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες. Ενωμένοι, ίσως και να είχαν ελπίδα. Η ελπίδα όμως είναι το πρώτο θύμα του Μετρό της Μόσχας. Η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, πέθανε εδώ και χρόνια. Τώρα βασιλεύει το μίσος, η μιζέρια και το σκοτάδι. Ο νόμος της ζούγκλας κυριαρχεί σε κάθε γωνιά. Εδώ κάτω, οι μοναδικοί "φίλοι" τους, είναι η κατάθλιψη, το σκοτάδι και ο θάνατος. Ο "πάνω" κόσμος χάθηκε για πάντα. Τώρα βρίσκονται στον κάτω κόσμο, τον κόσμο του Μετρό, λίγα σκαλιά πιο πάνω από τον Άδη.

Την ώρα που τα δυτικά μέσα προσπαθούν να κρύψουν, για ακόμη μία φορά, με γνωστές προπαγανδιστικές διαδικασίες τη "λάμψη" και τη σπάνια ομορφιά του Metro: Last Light, το "σοβιετικό" gaming -όπως μας αρέσει να το αποκαλούμε- συνεχίζει, ακάθεκτο, να μοιράζει τα χαστούκια του στη σοβαροφανή gaming σκηνή της άλλης άκρης του Ατλαντικού. "Δυστυχώς" για τους Αμερικανούς, οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί, οι Πολωνοί, οι Τσέχοι και όλοι αυτοί οι "τριτοκοσμικοί" σοβιετικοί του πρώην ανατολικού μπλοκ, είναι φτιαγμένοι από γερή πάστα και δεν αστειεύονται. Κυρίως γιατί κουβαλάνε βιώματα που λίγοι έχουν ζήσει.

Metro_LL_Review_03-thumb.jpgΗ 4A Games λοιπόν, μια παρέα λιγοστών developers από το Κίεβο, επιστρέφει ακόμη πιο δυναμικά και σβήνει κάθε αμφιβολία που δύναται να έχουν κάποιοι, για την ποιότητα, το ταλέντο και το μεράκι της. Το πρώτο παιχνίδι βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρώσου συγγραφέα Dmitry Glukhovsky, ενώ τα γεγονότα του Last Light γράφτηκαν από τον ίδιο, αυτή τη φορά ως μέλος της ομάδας ανάπτυξης.

2034

Η εκτόξευση των πυραύλων για την εξόντωση των Dark Ones, έχει πραγματοποιηθεί. Ακριβώς εκεί τελειώνουν τα γεγονότα του Metro 2033 και ένα χρόνο αργότερα ξεκινούν αυτά του νέου τίτλου. Πίσω από τη μάσκα του Artyom, ο παίκτης, με τη βοήθεια του Khan και άλλων ανθρώπων της D6 (κρυφή μιλιταριστική βάση των ανθρώπων στο Μετρό της Μόσχας) θα προσπαθήσουν να αντικρούσουν τις βίαιες ενέργειες των κουμουνιστών, των φασιστών του Fourth Reich και των διαφόρων ληστών, με σκοπό, πρώτα απ' όλα την επιβίωση, και μετέπειτα την εύρεση μίας αχτίδας φωτός για τη λύτρωση.

Metro_LL_Review_02-thumb.jpgΗ μόνη ελπίδα που φαίνεται ότι έχουν είναι ένας μικρός Dark One, που κατά πάσα πιθανότητα είναι ο τελευταίος του είδους του και όπως όλα δείχνουν, ίσως να αποτελέσει το κλειδί για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Προδοσίες, ανατροπές και δυσάρεστες εκπλήξεις αποτελούν "ρουτίνα" για το σενάριο και την πλοκή. Η 4A Games αυτή τη φορά επένδυσε περισσότερο στη σύγκρουση των ανθρώπων και των "κυβερνήσεων" που έχουν δημιουργήσει κάτω από το έδαφος της Μόσχας και λιγότερο στην τραγική πραγματικότητα του μετα-αποκαλυψιακού Μετρό. Γιατί, εν τέλει, ο πόλεμος μεταξύ των ανθρώπων είναι ο πραγματικός κίνδυνος της ανθρωπότητας.

Ακριβώς γι' αυτό λοιπόν, το Last Light ξεναγεί τον παίκτη πιο βαθιά μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων, αποκαλύπτοντάς του συγκλονιστικά μυστικά, για τα οποία, φυσικά, δε θα γίνει λόγος σε αυτές τις γραμμές. Σε αντίθεση με το Metro 2033, εδώ ο παίκτης θα ξοδέψει αισθητά περισσότερο χρόνο στην επιφάνεια της Μόσχας, πάντα με τη συνοδεία της απαραίτητης αντιασφυξιογόνου μάσκας, η οποία αν και συνεχίζει να φθείρετε και να απαιτεί την ανανέωση των φίλτρων της κάθε πέντε λεπτά, έχει "ελευθερώσει" από το hud το εκνευριστικό και αποπνικτικό πλαίσιο που γνωρίσαμε στο 2033.

Metro_LL_Review_01-thumb.jpgΘεωρούμε άσκοπο το να ξοδέψουμε "ψηφιακό μελάνι" για αναφορά στην ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα του τίτλου. Όπως και στο πρώτο Metro, έτσι και εδώ, η ατμόσφαιρα θα κάνει τον παίκτη να τρίξει πολλές φορές τα δόντια του, τόσο από τις άβολες σκηνές τρόμου, όσο και από τις καταθλιπτικές, κλειστοφοβικές και σκουριασμένες εικόνες του Μετρό και της Μόσχας. Όσοι έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν με τον προκάτοχο του Last Light, ξέρετε πολύ καλά τι ακριβώς σας περιμένει...

{PAGE_BREAK}

S.T.A.L.K.E.R.

Στο Last Light λοιπόν υπάρχει ένας αρκετά μεγαλύτερος αριθμός τοποθεσιών, τόσο εντός του Metro, όσο και εκτός, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στη διάρκεια του τίτλου -το ρολόι στο Steam, έγραψε 14 ώρες, τη στιγμή που για το πρώτο Metro δε χρειαζόντουσαν περισσότερες από 10 ώρες. Φανερά επηρεασμένοι από τη σειρά S.T.A.L.K.E.R. των πρώην συναδέλφων τους στη GSC Game World, οι άνθρωποι της 4A Games έδωσαν στη Μόσχα την εγκαταλειμμένη και δηλητηριασμένη αισθητική του Pripyat. Βάλτοι, νεκρά δάση και αιμοβόρα πλάσματα σε μία σαπισμένη, σκουριασμένη πραγματικότητα, θα βουτήξουν τον παίκτη στον ιδιαίτερο και αφιλόξενο κόσμο του "σοβιετικού" gaming των Ουκρανών.

Η αναφορά στα S.T.A.L.K.E.R. όμως δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να επιφέρει σύγχυση ως προς την ταυτότητα του τίτλου. Το Last Light συνεχίζει να είναι ένα γραμμικό και με συγκεκριμένη δομή, first-person shooter. Λιγοστά side missions και μερικές, επιφανειακές RPG πινελιές, κυρίως στην αναβάθμιση των όπλων, είναι τα μοναδικά στοιχεία "επιλογών" του παίκτη -αν εξαιρέσουμε βεβαίως τα 2-3 σεναριακά σημεία όπου θα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν, μερικώς, το τέλος. Αυτό που κατάφερε να φέρει σε αρμονία η 4A Games, κάτι που ίσως της έλειπε στο πρώτο παιχνίδι, είναι τα είδη του gameplay και ο γενικός ρυθμός κατά τη διάρκεια της 14ωρης εμπειρίας.

Metro_LL_Review_04-thumb.jpgΠλέον το stealth στοιχείο έχει αποκτήσει μεγαλύτερη υπόσταση, κάτι που προφανώς οφείλεται στην ελαφρώς καλύτερη τεχνητή νοημοσύνη των ανθρώπινων αντιπάλων -η οποία όμως, ακόμη μία φορά, δεν ικανοποιεί όπως θα έπρεπε. Αν περιμένετε σοβαρούς και εξελιγμένους stealth μηχανισμούς θα απογοητευτείτε, μιας και το stealth κομμάτι συνεχίζει να είναι απλοϊκό και να αποτελεί το "συνοδευτικό" και όχι το "κυρίως πιάτο" του παιχνιδιού.

Μερικές "δυτικές" επιρροές, κυρίως όσον αφορά τις μάχες και τη δομή αυτών, ίσως να αποτελούν το σημαντικότερο αρνητικό σημείο που εντοπίσαμε στον τίτλο των Ουκρανών. Αυτή η κατάσταση ενσαρκώνεται ακόμη και από τη μουσική που ακούγεται κατά τις μάχες, που σε στιγμές θα μυρίσει έντονα Half-Life. Και για να τελειώνουμε με τα λιγοστά αρνητικά, μέτρια βρήκαμε και τη δουλειά της εταιρίας όσον αφορά τα αγγλικά voice overs, τα οποία απλά τα δοκιμάσαμε, μιας και θεωρούμε πως η απόλυτη εμπειρία σοβιετικού gaming, εισπράττεται μόνο με τα "βαριά" ρώσικα.

Metro_LL_Review_05-thumb.jpgΠέραν του τεχνικού τομέα, που αναλύεται παρακάτω, το Last Light εμφανίζεται βελτιωμένο σε όλους τους νευραλγικούς τομείς του gameplay. Η ποικιλία και, προ πάντων, η αίσθηση των όπλων κατά το shooting μέρος, έχει αγγίξει υψηλότατα επίπεδα, κάτι που εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο από τα ρεαλιστικά animations και physics της μηχανής γραφικών.

Ευπρόσδεκτες είναι επίσης ορισμένες προσθήκες στο δευτερεύον οπλοστάσιο (grenades, throwing items κ.α.), ενώ τελειώνοντας το παιχνίδι συμπεραίναμε πως οι melee επιθέσεις με το μαχαίρι, σχεδόν, ήταν ανύπαρκτες και περιορίστηκαν στα stealth kills. Ο φακός, και εδώ, είναι το απόλυτο εργαλείο επιβίωσης για τον Artyom, την ώρα που το αγαπημένο δυναμό φόρτισής του, συνεχίζει να απασχολεί τον παίκτη με την ίδια συχνότητα. Τέλος, πέρα από την ανάγκη ανεφοδιασμού, μερικά έντυπα collectibles και λιγοστά ηχητικά ντοκουμέντα, αποτελούν το μοναδικό λόγο εξερεύνησης των τριγύρω περιοχών ή δωματίων, τα οποία πολλές φορές κρύβουν και μερικές σεναριακές εκπλήξεις.

Metro_LL_Review_06-thumb.jpgΕμείς παραλάβαμε για δοκιμή την PC έκδοση του τίτλου και το πρώτο που αξίζει να αναφερθεί είναι πως το optimization, πάντα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς, είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα. Αν και για να δείτε τις αρετές του Last Light θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ένα σχετικά σύγχρονο σύστημα, το παιχνίδι μπορεί να τρέξει αξιοπρεπώς και σε medium-range υπολογιστές. Ωστόσο, δεν παύει να είναι ένα απαιτητικό, σε πόρους, βιντεοπαιχνίδι.

{PAGE_BREAK}

Can it run...Metro?

Χωρίς υπερβολές, το Metro: Last Light, παρέα με το Crysis 3 της Crytek -και για τα δύο αναφερόμαστε στις PC εκδόσεις τους- κάθεται αναπαυτικά στο θρόνο των παιχνιδιών με τα ποιοτικότερα γραφικά που έχουμε δει ως σήμερα. Οι υφές, το bump-mapping, το σύνολο των πολυγώνων, το draw distance, οι φωτισμοί και τα particle effects, είναι πραγματικά στοιχεία που αποδεικνύουν πως η νέα γενιά, μπήκε νωρίτερα απ' ότι την περιμέναμε. Απαλλαγμένο από κάθε είδους bug, glitch ή οποιουδήποτε άλλου τεχνικού κολλήματος, το Last Light "τρέχει" ομαλότατα και δίχως προβλήματα, σαν να βγήκε από τεράστιο studio.

Ως γνωστόν, τα γραφικά για το οπτικό σύνολο, είναι η "μισή αρχοντιά". Η άλλη μισή είναι ο σχεδιασμός και η φαντασία των δημιουργών. Οι άνθρωποι της 4A Games, κατάφεραν να παραδώσουν ένα υπερπλήρες αποτέλεσμα, με πλούσια περιβάλλοντα και καλοσχεδιασμένα μοντέλα χαρακτήρων και αντικειμένων, έχοντας κοινό παρονομαστή την ανατριχιαστική εμμονή στη λεπτομέρεια.

Metro_LL_Review_07-thumb.jpgΤο κάθε τετραγωνικό εκατοστό, από τα σκοτεινά τούνελ και τους πυκνοκατοικημένους σταθμούς του Μετρό, μέχρι τις διαλυμένες γέφυρες και την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, προδίδει μεράκι και μπόλικες "εργατοώρες". Κλείνοντας με το οπτικοακουστικό κομμάτι, αν και οι επιλογές των ηλεκτρονικών ήχων κατά τις μάχες, δε μας εντυπωσίασε όσο θα θέλαμε, στο σύνολό της η μουσική είναι καλή και ταιριαστή με το ύφος του τίτλου.

Δε θα κλείσουμε με τον καθιερωμένο τρόπο, κατά τον οποίο συνοψίζουμε στην τελευταία παράγραφο όλα τα παραπάνω. Εξάλλου, από την αρχή του κειμένου, γίνεται φανερό πως το Metro: Last Light επιβάλλεται να μπει στη λίστα με τις επόμενες αγορές σας, αφού πρόκειται για μία εξαιρετική, αξιομνημόνευτη και πολύ έντονη gaming εμπειρία. Αυτό που θα θέλαμε να τονίσουμε, κινδυνεύοντας να χαρακτηριστούμε "γραφικοί", είναι πως τέτοιες προσπάθειες, σε μία gaming βιομηχανία που ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί, πρέπει να επιβραβεύονται και να βρίσκουν αντίκρισμα στον gamer.

войти в метро

Metro_LL_Review_08-thumb.jpgΑρκεί να αναφέρουμε πως η 4A Games είναι ένα μικρό στούντιο, λιγοστών ανθρώπων, που εδρεύει σε μία πολυκατοικία στο Κίεβο της Ουκρανίας και τον προηγούμενο μήνα δεν είχε να πληρώσει ούτε το θυρωρό και τις καθαρίστριες -απόρροια του λουκέτου που μπήκε στη THQ. Αυτή η μικροσκοπική οντότητα λοιπόν, μπορεί και πιάνει, τουλάχιστον "παικτικά" -ας μας επιτραπεί η έκφραση- από το γιακά τις προτάσεις τεράστιων εταιριών του χώρου. Αναλογίστε αυτά λοιπόν και πράξτε κατά βούληση...

Σάκης Καρπάς

Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος

Windows: XP (32-Bit), Vista, 7 or 8
CPU: 2.2 GHz Dual Core e.g. Intel Core 2 Duo
RAM: 2GB
Direct X: 9.0c
Graphics Card: DirectX 9, Shader Model 3 compliant e.g. NVIDIA GTS 250 (or AMD equivalent e.g. HD Radeon 4000 series) or higher

Προτεινόμενες απαιτήσεις συστήματος

Windows: Vista, 7 or 8
CPU: 2.6 GHz Quad Core e.g. Intel Core i5
RAM: 4GB
Direct X: 11
Graphics Card: NVIDIA GTX 580/660 Ti (or AMD equivalent e.g. 7870) or higher

Συζητήστε το Metro: Last Light στο επίσημο θέμα του forum

Θετικά

 • Ατμόσφαιρα που σε μουδιάζει
 • Βελτιωμένο σε όλους τους νευραλγικούς τομείς του gameplay
 • Μεγαλύτερη ποικιλία, μεγαλύτερη διάρκεια
 • Καλοστημένο σενάριο και ενδιαφέρουσα πλοκή
 • Απίστευτος οπτικός τομέας (PC έκδοση)

Αρνητικά

 • Αν και βελτιωμένη, η τεχνητή νοημοσύνη δεν ικανοποιεί
 • Μερικές "δυτικές" πινελιές στη δομή των μαχών, ίσως να ξενίσει ορισμένους
 • Τα αγγλικά voice overs είναι πολύ πίσω σε σχέση με τα ρώσικα -τα οποία και προτείνουμε ανεπιφύλακτα

Βαθμολογία

Συμμετεχουν

 • Το πρώτο μου άρεσε αρκετά οπότε και το δεύτερο θα πάει για αγορά,σε μειωμένη τιμή.Συγχαρητήρια για το κείμενο Σάκη,όπως αξίζουν συγχαρητήρια και τα παιδιά της ανάπτυξης του τίτλου...

 • το 2033 ήταν έκπληξη για αυτό άρεσε σε όλους , αλλά η μηχανή και το optimize ήταν για τον @@@@@@ ακόμα και τώρα με 780 σέρνεται το game...

  Το last light έχει ακόμα την μαγεία του 1 άλλα λίγο πιο action/αμερικανια ...
  Τέτοια Γραφικά έχω να δω από witcher 2 και crysis 3 :D
  είμαι λίγο πριν το τέλος να δω πως θα τελειώσει ...

  στο 1 έσωσα τους dark-ones :P ( τώρα πως πεθάναν :P )

 • Το Metro 2033 το είχα λατρέψει κυρίως λόγω της εκπληκτικής ατμόσφαιρας και του αρρωστημένα γοητευτικού setting του. Χαίρομαι που διαβάζω ότι το Last Light είναι βελτιωμένο στα σημεία και με μεγαλύτερη διάρκεια. Αξίζουν συγχαρητήρια στην 4Α Games (και γιαούρτια σ' αυτούς που είχαν την ιδέα περί του Ranger mode DLC) που με το ένα δέκατο του budget άλλων τίτλων κατάφεραν αυτό το αποτέλεσμα.
  @Badlron, Το 2033 έχει δύο διαφορετικά endings. Το Last Light παίρνει ως δεδομένο το "κακό" ending.

 • Πολύ ωραίο το review! Όσο για το παιχνίδι και αυτό φαίνεται ξεχωριστό. Ειδικά η ατμόσφαιρα αγγίζει το τέλειο σε συνδυασμό με τις επιδόσεις ενός δυνατού pc. Μάλλον θα το αγοράσω σε ps3 όμως όπου ελπίζω ο τεχνικός τομέας να είναι αρκετά καλός!

 • Καλο φαινεται.Θα παιξω το πρωτο και αργοτερα ισως κι αυτο.

 • Get out of here STALKER.

 • Ωραίο review.

 • Καταρχας Σακη συγχαρητήρια για το Review και για την βαθμολογια... γιατι ειδα site να του βαζουν εφτα... Εγω το τερματησα στο PS3 γιατι κηνυγαω τα τροπαια και τωρα θα το παιξω στον υπολογιστη... Το παιχνιδι το περιμενα σαν τρελος γιατι εχοντας παιξει το προηγουμενο ηξερα πανω κατω τι να περιμενω... Πραγματικα σε βαζει στον κοσμο του και κολας μεχρι να δεις το τελος... σε παρα πολλα σημεια σε αφηνει αφωνω με την ατμοσφαιρα και τα γραφικα και δεν ειναι τοσο τα γραφικα οσο ο τροπος που εχουν φτιαξει τα level του παιχνιδιου... Οντως σε παροτρυνει να το παιξεις stealth σιγουρα θα ηθελα να ειναι μεγαλητερο σε διαρκεια και να προσεχαν λιγο παραπανω την ΑΙ στους ανθρωπους γιατι στα τερατα δεν παρατηρησα κατι αρνητικο.... Κατι αλλο Σακη φοβερο που σιγουρα θα το παρατηρησες ειναι η αγωνια που σου δημιουργει οταν εισαι στην επιφανεια της Μοσχας που εκτος απο τους εχθρους και το αφιλοξενο περιβαλλον εχεις και τον χρονο με την μασκα ΡΒΧ που σου προκαλει αγχος λες και το ζεις... Κλεινοντας θα πω οτι για μενα ειναι απο τους πιο αξιολογους τιτλους που εχουν βγει φετος... Και οντως οπως ειπε ο Σακης πιανει απο το γιακα τα μεγαθηρια παυλα γατακια ομως που ενω εχουν κοσμο και budget δεν δινουν στον κοσμο τοσο αξιολογα FPS... Αν και διαφορετικο υφος κανει παιχνιδια οπως Crysis 3 και Far Cry να φαινονται προχειροδουλειες αν αναλογιστουμε φυσικα τους πορους και τον κοσμο που εχει ο καθε ενας για να μην παρεξηγηθω.... Οσοι δεν το εχετε παιξει ακομα και λατρευεται τα FPS πρεπει να μπει στα αμεσα σχεδια σας!!!!

 • Θα αργήσει δυστυχώς πολύ να παιχτεί μιας και ήδη έχω το metro 2033 αλλά δεν έχω καταφέρει να το παίξω λόγω του συστήματος μου. Όταν αναβαθμίσω θα τα τιμήσω και τα 2 όπως πρέπει. Ωραίο review!

 • Αν αξιωθώ ποτέ να παίξω το πρώτο, που το έχω αγοράσει σε κάποια προσφορά του Steam για 2-3€ πριν κι εγώ δεν ξέρω πόσο καιρό και μόνο το μισό tutorial έχω παίξει για να βεβαιωθώ ότι τρέχει μία χαρά... τότε ίσως δω και το sequel.

 • Το ΑΙ στο normal είναι τραγικό με stealth και σιγαστήρα περνάς όλο το game... Θυμήθηκα το Commandos 2 που με ένα πακέτο τσιγάρα είχα εξαφανίσει 500 Γερμανούς γύρο από το Πύργο του Eiffel στο Παρίσι :P

 • Παιχνιδάρα πραγματικά,απίστευτη ατμόσφαιρα που σε κάνει να ανατριχιάζεις,καλογραμμένο σενάριο,και πολύ καλό gameplay το οποίο βελτιώθηκε πάρα μα πάρα πολύ σε σχέση με αυτό του 2033,επίσης ο οπτικός τομέας του είναι πολύ όμορφος,το παιχνίδι δίνει ρεσιτάλ για μένα ένα από τα καλύτερα αυτής της γενιάς και το καλύτερο μέχρι στιγμής φέτος.
  10 στα 10 από εμένα!!

 • Είναι must τίτλος με λίγα λόγια. :)

 • 10/10 !

 • Το παιχνίδι πραγματικά εντυπωσιάζει!

 • σιγα μην διαβασω το review :P εχωντας παιξει το 2033, μονο η βαθμολογια που εβαλες σακη με υπερκαληπτει... αυτες τις μερες θα το παρω κ εγω.

 • 14 ώρες σου πήρε εσένα;εγώ το έβγαλα σε 11 βέβαια προς το τέλος δεν έψαχνα τα πάντα.

 • Πάρα πολύ καλό review! Εγώ από όσα έγραψες κρατάω κυρίως πως παρά τις συνθήκες στις οποίες δουλεύουν, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και τον προπαγανδιστικό πόλεμο που τους κάνουν κάποιοι για να σβήσουν το Light από αυτό το απίστευτο παιχνίδι, οι ταλαντούχοι άνθρωποι του μικρού studio της 4A Games παραδίδουν μαθήματα ζωής πηγαίνοντας κόντρα σε όλους και σε όλα με σκοπό την εκπλήρωση του οράματος τους!

 • Θα το παίξω στο νέο μου pc σύντομααα!

 • Μαζι με το Tomb Raider οτι καλυτερο εχω παιξει εδω και καιρο.Τωρα διαβαζα μια ειδηση οτι το cod ghosts δεν θα εχει καινουρια μηχανη γραφικων αλλα μια αναβαθμιση της τωρινης γενιας.Θα θελα να ξερω βλεποντας αυτο το παιχνιδι εκει στην activision δεν ντρεπονται με τον εαυτο τους?

Δείξε μου και άλλα...