Ταυτότητα

Remember Me

Remember Me

Edition: N/A Genre: Action Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: Dontnod Entertainment Ημ. Έκδοσης: 07/06/2013
PEGI: 16 Εκδότης: Capcom Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


Memory bug. Please rewind game development.

Είναι μάταιο να συνεχίσουμε την συζήτηση σχετικά με την έλλειψη νέων IPs σε αυτή τη γενιά. Κάπως έτσι είχε ξεκινήσει το preview του Remember Me τον Φεβρουάριο, οπότε δεν έχει νόημα να το επαναλάβουμε. Το χειμώνα θα κάνουν την εμφάνισή τους νέες κονσόλες και το πιο πιθανό είναι να ασχολούμαστε με τα προβλήματα εκείνης της γενιάς – τα οποία ήδη ξεκίνησαν κατά κάποιο τρόπο (DRM, μεταχειρισμένα παιχνίδια κτλπ). Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε πώς στέκεται το Remember Me ως ένα νέο IP και τι έχει να προσφέρει στους υποψήφιους καταναλωτές.

Όταν είχαμε επισκεφτεί τα γραφεία της CD Media τον Φεβρουάριο, το Remember Me έδειχνε πολλά υποσχόμενο και ο γράφων είχε ενθουσιαστεί για την κυκλοφορία του. Ωστόσο, έχοντας παραλάβει το τελικό προϊόν και έχοντας ξοδέψει 10 ώρες για τον τερματισμό του, το Remember Me δεν είναι όπως το περιμέναμε.

Κυνηγός αναμνήσεων

Remember_Me_image_01-thumb.jpgΒρισκόμαστε στο Παρίσι του 2084, σε ένα κόσμο ο οποίος κυριαρχείται από την Memorise, την μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία ελέγχου αναμνήσεων στη Γαλλία. Στο Παρίσι του μέλλοντος, οι προσωπικές αναμνήσεις του καθενός μπορούν να αγοραστούν, να πουληθούν και να ανταλλαχθούν. Η Nilin, η πρωταγωνίστρια του Remember Me, είναι μία κυνηγός αναμνήσεων και στόχος της είναι να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή, να κλέβει αναμνήσεις άλλων ανθρώπων και να τις ελέγχει.

Βέβαια, ξεκινώντας το παιχνίδι η Nilin δεν μπορεί να το κάνει αυτό, καθώς η Memorize διέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό των όμορφων στιγμών που είχε ζήσει. Καθώς εξελίσσεται η ιστορία, οι παίκτες θα είναι σε θέση να καταλάβουν το λόγο για τον οποίο έγινε αυτό, αφού πρώτα προσπαθήσουν να αποκτήσουν ξανά τις αναμνήσεις της Nilin.

Remember_Me_image_02-thumb.jpgΣτο μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιπέτειας, η δράση λαμβάνει χώρα σε εσωτερικούς χώρους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αναδεικνύεται στο μέγιστο η καλλιτεχνική προσέγγιση που ακολούθησε η ομάδα, καθώς και η απεικόνιση ενός μελλοντικού Παρισιού. Μπορεί να καταλάβει κανείς πως το Remember Me κρύβει έναν πλούσιο κόσμο μόνο και μόνο από τα mnesists τα οποία είναι collectibles που περιέχουν πληροφορίες για τον κόσμο του παιχνιδιού. Δυστυχώς, αυτός ο πλούσιος κόσμος δεν έρχεται ποτέ στην επιφάνεια για τους λόγους που αναφέραμε προηγουμένως.

Κάν'το όπως ο Batman

Ας περάσουμε όμως στο σύστημα μάχης του Remember Me, το οποίο ήταν ένα από τα λίγα χαρακτηριστικά που μας άρεσε στον πρώτο τίτλο της γαλλικής Dontnod Entertainment. Το σύστημα μάχης του Remember Me θυμίζει σε μεγάλο βαθμό αυτό του Arkham City -λόγω του υποτυπώδους lock-in στους εχθρούς- αλλά και του θαυμαστικού που εμφανίζεται όταν πρόκειται να μας επιτεθούν οι αντίπαλοι, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε dodge.

Remember_Me_image_03-thumb.jpgΥπάρχει όμως μία ειδοποιός διαφορά και αυτή ακούει στο όνομα “εξαφάνιση του button mashing”. Οι developers του Remember Me δημιούργησαν ένα σύστημα μάχης, το οποίο αποτρέπει ουσιαστικά το συνεχές πάτημα κουμπιών από την πλευρά των παικτών και αντί αυτού απαιτεί συγχρονισμένη εκτέλεση του κάθε combo. Όταν ξεκινήσουμε ένα combo, τότε θα εμφανιστεί το χρωματικό περίγραμμα (Damage=κόκκινο, Regeneration=πορτοκαλί, Cooldown Reduction=μωβ) του επόμενου κουμπιού που πρέπει να πατήσουμε και με αυτόν τον τρόπο θα ξέρουμε πώς να δράσουμε.

Αν πατήσουμε πολύ γρήγορα τα κουμπιά, το combo δεν πρόκειται να εκτελεστεί, κάτι που περιορίζει σε τεράστιο βαθμό το button mashing, διότι οι επιθέσεις μας είναι πιο αδύναμες αν δεν εκτελούμε combos. Η μοναδική στιγμή που κάναμε button mashing ήταν όταν χρησιμοποιήσαμε μία από τις ειδικές δυνάμεις της Nilin, το Sensen Fury.

Remember_Me_image_04-thumb.jpgΗ Dontnod Entertainment έπραξε σωστά σε αυτόν τον τομέα και μπορούμε να πούμε πως μας άρεσε ιδιαίτεραν γιατί βλέπαμε με μεγαλύτερη ευκολία το animation της Nilin ενώ οι μάχες -σε συνδυασμό με τη μουσική στο background- είχαν έναν αρμονικό ρυθμό. Μιας και αναφερθήκαμε στα combos, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο Combo Lab. Πρόκειται για ένα σύστημα που επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν τα δικά τους combos με βάση τρεις κατηγορίες: Damage, Regeneration και Cooldown Reduction. Για την κάθε κατηγορία υπάρχει και ένα διαφορετικό pressen, το οποίο αντιστοιχεί σε ένα από τα face buttons του Xbox χειριστηρίου ή του DualShock 3.

Τα pressens είναι κινήσεις, τις οποίες ξεκλειδώνει η Nilin μαζεύοντας PMP (Procedural Mastering Points). Σε ό,τι αφορά τις ειδικές δυνάμεις της πρωταγωνίστριας, αυτές ονομάζονται S-Pressens και ενεργοποιούνται μέσω του Sensen Fury, στο οποίο κάνουμε ανελέητο button mashing όπως προείπαμε. Συνολικά, υπάρχουν πέντε διαφορετικά S-Pressens τα οποία η Nilin εκμεταλλεύται διαφορετικά ανάλογα την περίσταση.

{PAGE_BREAK}

Memory Remix

Ο τίτλος του Remember Me δεν δικαιολογείται μόνο από την κεντρική ιδέα του σεναρίου, αφού σε διάφορα σημεία, τα οποία ήταν ελάχιστα σε όλο το παιχνίδι, έχουμε τη δυνατότητα να “επέμβουμε” στις αναμνήσεις σημαντικών χαρακτήρων και να αλλάξουμε την τροπή των γεγονότων της ζωής τους. Για να γίνει αυτό, το παιχνίδι μάς μεταφέρει σε μία κρίσιμης σημασίας ανάμνηση του κάθε χαρακτήρα και εμείς θα πρέπει να ερευνήσουμε τη σκηνή για κάποια στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στο στόχο μας. Αυτά τα στοιχεία ονομάζονται "glitches", εμφανίζονται στην οθόνη πιξελιασμένα και μπορούμε να τα βρούμε με το να κάνουμε rewind και forward τη σκηνή. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του Remember Me ονομάζεται Memory Remix.

Με πιο απλά λόγια, σε κάθε memory remix -από τα τέσσερα συνολικά του παιχνιδιού- η Nilin θα έχει ένα συγκεκριμένο στόχο και θα πρέπει να τον πετύχει αλλάζοντας στοιχεία σε κάθε σκηνή. Η υλοποίηση του Memory Remix δεν μας ικανοποίησε και αυτό γιατί ήταν ένα απλό διάλειμμα από τη δράση και δεν κράτησε για πάρα πολύ, κάτι που μας φάνηκε περίεργο γιατί το παιχνίδι έχει ως βασικό θέμα του τον έλεγχο αναμνήσεων.

Memory Bug

Remember_Me_image_07-thumb.jpgΤο μεγαλύτερο πρόβλημα του Remember Me είναι πως περιορίζει τους παίκτες. Από το memory remix μέχρι και το σχεδιασμό των επιπέδων οι παίκτες θα αισθανθούν περιορισμένοι σε μεγάλο βαθμό και αυτό μειώνει σημαντικά την ποιότητα της εμπειρίας που μπορεί να αποκομίσει κανείς. Ο βασικός λόγος που το Remember Me αποτυγχάνει να προσφέρει στον παίκτη έναν αξιομνημόνευτο κόσμο και μια ξεχωριστή εμπειρία είναι ο «κλειστός» σχεδιασμός των επιπέδων.

Το ταξίδι μας στο κόσμο του Remember Me ήταν εξαιρετικά επαναλαμβανόμενο, σε σημείο που ανυπομονούσαμε να τελειώσει το επεισόδιο για να πάμε στο επόμενο και, εν τέλει, να καταλήξουμε να κάνουμε τα ίδια ακριβώς πράγματα. "Σκότωσε τους φρουρούς που σε κυνηγάνε, πήδα από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, αντιμετώπισε ένα boss και κάνε ό,τι σου λέει ο Edge".

remember-me-new-image-01-thumb.jpgΜπορεί το σύστημα μάχης του Remember Me να είναι απολαυστικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλο το παιχνίδι πρέπει να βασιστεί σε αυτό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο παράπονό μας από το Remember Me. Κάποιος που έχει παίξει κάποιον τίτλο από τη σειρά Batman Arkham και κάποιο Uncharted θα καταλάβει αμέσως πως η Dontnod Entertainment προσπάθησε να συνδυάσει το σύστημα μάχης του Batman με το platforming κομμάτι του Uncharted και το γραμμικό σχεδιασμό επιπέδων του Call of Duty. Αυτός ο συνδυασμός, όμως, είναι κάτι που έχουν ζήσει αρκετές φορές στο παρελθόν πολλοί gamers και δεν πρόκειται να τον εκτιμήσουν ιδιαίτερα στο Remember Me.

Μία ματιά στο μέλλον

Η αισθητική και η καλλιτεχνική προσέγγιση που ακολούθησε η Dontnod Entertainment ίσως είναι αυτό που κάνει το Remember Me να δείχνει αλλά και να είναι τόσο φρέσκο. Ο τρόπος με τον οποίο αποδόθηκε το όραμα ενός μελλοντικού Παρισιού (θυμίζοντας λίγο από Blade Runner και λίγο από Total Recall) από τους δημιουργούς είναι ιδιαίτερα σαγηνευτικός και δημιουργεί μία αρμονική οπτική επικοινωνία με τον παίκτη.

remember-me-new-image-02-thumb.jpgΥπήρξαν αρκετές φορές που σταματήσαμε για να κοιτάξουμε τριγύρω τα διάφορα κτίρια και τα φουτουριστικά αντικείμενα που σχεδίασε η ομάδα ανάπτυξης, για να παραδώσει μία πειστική απεικόνιση ενός μελλοντικού Παρισιού. Ο οπτικός τομέας του παιχνιδιού βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό, παρόλο που η ποιότητα των textures δεν βελτιώθηκε από τότε που πιάσαμε στα χέρια μας τον preview κώδικα. Είμαστε σίγουροι, όμως, πως οι PC gamers δεν θα έχουν κάποιο πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι.

Μία φιλότιμη προσπάθεια

Το γεγονός πως η Capcom βρίσκεται στο ρόλο του publisher μας είχε δημιουργήσει προσδοκίες εξ αρχής, αλλά όπως θα διαβάσατε παραπάνω, δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι που δεν πρόκειται να «λούσει» την Capcom με εξαιρετικά σχόλια και κριτικές από τον Τύπο και το κοινό.

Το Remember Me δεν κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με τον ίδιο τρόπο που η Nilin κλέβει τις αναμνήσεις των αντιπάλων της, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως η Dontnod Entertainment έκανε μία φιλότιμη προσπάθεια στο να δημιουργήσει ένα νέο IP σε καιρούς που τα sequels πάνε και έρχονται. Δεν μπορούμε όμως και να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε πως όσες δυνατότητες είχε το Remember Me να γίνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι, χάθηκαν στις σχεδιαστικές επιλογές της Dontnod Entertainment.

Remember you soon.

Δημήτρης Τσορβάς

Θετικά

 • Υψηλής ποιότητας μουσική επένδυση
 • Εξαιρετικό art direction
 • Η ιστορία...

Αρνητικά

 • ...η οποία δεν αναδεικνύεται, τόσο από το σενάριο όσο και από το gameplay
 • Η δράση λαμβάνει χώρα κυρίως σε εσωτερικούς χώρους
 • Η κάμερα πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα
 • Σφόδρα επαναλαμβανόμενο gameplay
 • Αδιάφορα boss fights

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (30 σχόλια)
 • Xzibit Xzibit 01 Ιουλίου 2013  | 17:19

  Ίσως το πάρω σε χαμηλή τιμή.

 • tiflopodikas tiflopodikas 27 Ιουνίου 2013  | 22:29

  Αυτό το πράγμα "ά του έδωσε 6 ο reviewer άρα είναι μάπα" δεν το καταλαβαίνω πραγματικά δηλαδή από 2 τρέιλερς και μια κριτική καταλαβαίνετε εσείς αν είναι καλό η όχι τo παιχνίδι;

 • DarthAltair DarthAltair 27 Ιουνίου 2013  | 03:38

  Σίγουρη αγορά σε πτώση τιμής.Θέλω πολύ να το παίξω.

 • spyrousman spyrousman 27 Ιουνίου 2013  | 02:54

  Κρίμα για το παιχνίδι, μπράβο για το καλό review Δημήτρη.

 • cluber cluber 26 Ιουνίου 2013  | 19:31

  Tερματισα πριν λιγες μερες το παιχνιδι.. Ψιλοδιαφωνω σε καποια σημεια με το review και εχω την αισθηση πως βαθμολογηθηκε αυστηρα (οχι μονο απο το gameover αλλα γενικοτερα)

  Απο το παιχνιδι μου αρεσαν :

  - Τα εσωτερικα επιπεδα οπου ξεκλειδωνοντας μια πορτα κλειδωνες καποια αλλη με αποτελεσμα να θελει λιγακι σκεψη για να κινηθεις σωστα στον χωρο..

  - Οριμενοι απλοι γριφοι (πχ ενας απο αυτους ηταν τα αγαλματα με την οικογενια της Nilin, οπου επρεπε να κοιτανε προς την σωστη φορα για να ξεκλειδωσεις την πορτα)

  - Τα memory remixes οπου μια λαθος κινηση ηταν αρκετη για να φερει μια μη επιθυμητη αναμνηση και κατασταση.. Εκτος απο κομματι του gameplay λειτουργουσαν αψογα και ως τροπος προωθησης της πλοκης της ιστοριας.. Το συγκεκριμενο χαρακτηριστικο ειναι καινοτομο και δεν το εχω δει μεχρι στιγμης σε καποιο αλλο παιχνιδι..

  - Τα combo οπου ο παικτης μπορει να επιλεξει την δευτερευουσα επιπτωση του καθε hit..

  - Oι μαχες με τα αφεντικα οπου τις περισσοτερες φορες επρεπε να ακολουθησεις διαφορετικες τακτικες για να τα εξοντωσεις..

  - Η υπεροχη ιστορια με φιναλε που αφηνει αρκετο υλικο για σκεψη..

  - Η υπεροχη sci-fi θεματολογια και το εικαστικο κομματι..

  Απο το παιχνιδι δεν μου αρεσαν:

  - Tα πολυ μικρα επιπεδα και το gameplay τυπου "σωληνα"..

  - Ο αριθμος εμφανισης των Memory remixes.. Στο παιχνιδι δυστυχως ειναι μονο 4..

  - Τα λιγα combο συγκριτικα με αλλα παιχνιδια (πχ dmc)

  - To Platforming δεν προσφαιρει καποια ιδιαιτερη προκληση.. Σε τοσο μικρα επιπεδα, το να βαλουν τα σημεια οπου πιανετε ο παικτης να αναβοσβηνουν ειναι μεγαλο φαουλ..

  Παντως σε γενικες γραμμες ειναι ενα αξιολογο παιχνιδι που σε μειωση τιμης θα το προτεινα σε οσους αρεσκονται στα παιχνιδια επιστημονικης φαντασιας.. Προσωπικα θα το βαθμολογουσα με ενα 8.. • tsaki256 tsaki256 26 Ιουνίου 2013  | 19:07

  Εγω ποτε μου δεν καταλαβα γιατι αυτη οι προταση ειχε δημιουργησει υψηλες προσδοκιες. Απο το πρωτο trailer μου ειχε φανει αδιαφορο και το review του Δημητρη απλα επιβεβαιωσε τα οσα ειχα στο μυαλο. Πως δλδ θα αγοραστει οταν πεσει η τιμη του

 • NikeFerrari NikeFerrari 26 Ιουνίου 2013  | 18:12

  Δείχνει μια χαμένη ευκαιρία για κάτι πολύ καλύτερο. Παρ'όλα αυτά, το παιχνίδι έχει και τα καλά του και τα ευχάριστα του να δώσει οπότε γύρω στα 20Ε θα αγοραστεί και θα παιχτεί.

 • deathgod1992 deathgod1992 26 Ιουνίου 2013  | 18:08

  Κριμα και οταν ειχε πρωτοεμφανιστει περυσι με ειχε ενθουσιασει.Αγορα στα 10 ευρω..

 • lovesfool lovesfool 26 Ιουνίου 2013  | 18:05

  Κρίμα. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλό.

 • gamer223 gamer223 26 Ιουνίου 2013  | 17:54

  Δεν περιμενα να παρει κι 6.... Σιγουρα θα του αξιζει κατι παραπανω...

 • TheMastas TheMastas 26 Ιουνίου 2013  | 17:37

  Με αυτό το Setting την ιστορία και το Art direction θα μπορούσε να βγει κάτι πολύ καλό,δυστυχώς υστερεί στα υπόλειπα και ιδιαίτερα οπως φαίνεται στο gameplay,κρίμα γιατί μοιάζει οντος χαμένη ευκαιρία

 • Stormbringer Stormbringer 26 Ιουνίου 2013  | 17:00

  Κατάλαβα Δημήτρη! Ευχαριστώ!
  Απλά ήθελα να πω ότι πιο πολύ μου βγάζει αίσθηση sci-fi του στυλ Minority Report απ'ότι CyberPunk της CD Projekt RED.

 • Richter Richter 26 Ιουνίου 2013  | 16:58

  Μου το δάνεισε ένας φίλος για PC και το έπαιξα 4-5 ώρες μέχρι στιγμής. Η συγκεκριμένη πορεία και οι επαναλαμβανόμενες αποστολές το κάνουν λίγο κουραστικό..

 • JamieT JamieT 26 Ιουνίου 2013  | 16:43

  @Stormbringer έχει αρκετές στιγμές που είναι νύχτα. Υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα στις στιγμές που η δράση λαμβάνει χώρα κατά την ημέρα ή τη νύχτα.

  Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές είσαι κλεισμένος μέσα σε κτίρια.

 • Stormbringer Stormbringer 26 Ιουνίου 2013  | 16:35

  Μόνο εμένα με ''χαλάει'' που είναι μέρα? Έχω συνδέσει ( καλώς ή κακώς ) το cyberpunk με νυχτερινές filthy εικόνες...

 • Gamer-cy Gamer-cy 26 Ιουνίου 2013  | 16:32

  Μολις πεσει η τιμη του θα το παρω το art direction του φοβερο

 • Vagelaras Vagelaras 26 Ιουνίου 2013  | 16:06

  Aν καταποιουμε το κουραστικο gameplay φαινεται ακρως ενδιαφερον .

 • Captain_Zaraki Captain_Zaraki 26 Ιουνίου 2013  | 15:29

  Πφφ, κριμα νομιζα οτι θα ηταν πολυ καλυτερο...Αγορα οταν πεσει στα 20 ευρω!

 • Tomasz Tomasz 26 Ιουνίου 2013  | 15:24

  Χμμ δεν κρυβω οτι ειμαι ψιλοαπογοητευμενος απο αυτα που διαβασα. Περιμενα το παιχνιδι να ειναι πιο καλο. Ωστοσο το παιχνιδι επειδη το ειχα σταμπαρει καιρο λεω να το αγορασω.

 • BraVeHeart BraVeHeart 26 Ιουνίου 2013  | 15:19

  Δεν ήταν τελικά τυχαίο το ότι πέρασε στο ντούκου. Εγώ νόμιζα κυκλοφορεί το φθινόπωρο. Τέλος πάντων, αγορά στα €10, μόνο και μόνο για να δω το όμορφο εικαστικό του.

 • imortalicus imortalicus 26 Ιουνίου 2013  | 15:17

  Θα το πάρω σε πολύ χαμηλή τιμή, μόνο και μόνο για τον πολύ όμορφα σχεδιασμένο cyberpunk κόσμο του.

 • admin admin 26 Ιουνίου 2013  | 15:05

  Χαμένη ευκαιρία. Έπαιξα κάποιες ώρες το τριήμερο και φαίνεται παντού ότι οι developers δεν έχουν εμπειρία. Ένας τόσο ωραίος και αριστοτεχνικά σχεδιασμένος cyber punk κόσμος και πηγαίνει χαμένος από επίπεδο και χλιαρό gameplay :( . Sequel άμεσα με βελτιώσεις σε 2-3 νεραυλγικούς τομείς και θα μιλάμε για "must play".

 • telis 87 telis 87 26 Ιουνίου 2013  | 14:48

  μου φανηκε πολυ καλο παιχνιδι το εχω παιξει στο pc δεν θα πω με εντυπωσιασε αλλα ειχε πολυ καλα στοιχεια σαν παιχνιδι συμφωνω για την βαθμολογια του @naruto14 ενα 7 με 7.5 το αξιζε του 6 δεν το βαζω ...πολυ καλο review ομως μπραβο ασχετα με την βαθμολογια....πιστευω ειναι ενα παιχνιδι που αξιζει να παιξει ο οποιος διποτε εστω και αργα.....

 • malec malec 26 Ιουνίου 2013  | 14:38

  Μου φάνηκε αρκετά καλό, να το προτιμήσετε σε πιο χαμηλή τιμή βέβαια.

 • naruto14 naruto14 26 Ιουνίου 2013  | 14:36

  Και νόμιζα πως είμαι ο μόνος που δεν τον ικανοποίησαν τα memoery remixes :P. Ωραίο review αν και διαφωνώ λιγάκι με την βαθμολογία, ένα 7-7.5 θα το αξιζε. Θα αποφασίσω σίγουρα όταν τελειώσω τα 2 επεισόδια που μου μένουν.

 • AndreWserr AndreWserr 26 Ιουνίου 2013  | 14:36

  ενταξει παιδια αξιζει να το αγορασετε, αλλα θελει τερματισμο σε μια δυο μερες γιατι αλλιως χανεται γρηγορα το ενδιαφερον κ θα το παρατησετε...

 • Sky333 Sky333 26 Ιουνίου 2013  | 14:36

  από όσα διαβάζω και βλέπω αυτό τον καιρό, το παιχνίδι τελικά το είχα κόψει πολύ σωστά από την αρχή. τα βίντεο έδειχναν μια αρκετά μεγάλη παραγωγή που σε πολλά σημεία όμως έβλεπες θεματάκια. μια το animation, μια κάτι περίεργα γραφικά, μια η μάχη. εξ αρχής κρατούσα αποστάσεις γιατί για 6-7 πήγαινε.
  Τα συγκεκριμένα παιχνίδια βέβαια, ή θα τα αγαπήσεις, ή απλά θα τα ξεχάσεις σε χρόνο DT. το θέμα είναι πόσο θα σε τραβήξει ο κόσμος κ η ιστορία για να προσπεράσεις τα θέματα του gameplay.

 • Dimitris_1395 Dimitris_1395 26 Ιουνίου 2013  | 14:26

  Εμένα το setting και η πλοκη μου αρέσουν παρά πολύ. Αλλά σύμφωνα με αυτό το review πολύ δύσκολα θα το αποκτήσω. Το περίμενα πολύ καλύτερο, αλλά... Κρίμα.

 • mr zero-killerman mr zero-killerman 26 Ιουνίου 2013  | 14:18

  Μάλιστα.Δεν περίμενα κάτι περισσότερο αλλά θα το τιμήσω για την ενδιαφέρουσα ιδέα και το ότι αποτελεί καινούργιο ΙP.Θα πάει για αγορά στα 10-15€

 • XeniaAndreou XeniaAndreou 26 Ιουνίου 2013  | 14:12

  Πολύ ωραίο review Δημήτρη. Κρίμα, περίμενα να του δοθεί περισσότερη προσοχή από την Dontnod.