Ταυτότητα

The Walking Dead: 400 Days

The Walking Dead: 400 Days

Edition: N/A Genre: Adventure Διάθεση: Ψηφιακή διανομή
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: Telltale Games Ημ. Έκδοσης: 05/07/2013
PEGI: 18 Εκδότης: Telltale Games Πλατφόρμες: iOS, Xbox 360, PlayStation 3, PC


Πέντε νέοι πρωταγωνιστές στον ίδιο, γνωστό, αφιλόξενο κόσμο

Όσοι έχετε παίξει την πρώτη σεζόν του The Walking Dead σίγουρα περιμένατε με ανυπομονησία αυτό το DLC. Το ευχάριστο, λοιπόν, είναι ότι η Telltale Games -για να κάνει πιο ευχάριστη την αναμονή μας μέχρι τη δεύτερη σεζόν- μας παρέδωσε ένα μικρό επεισόδιο διάρκειας περίπου 2 ωρών, όπου μας παρουσιάζονται οι ιστορίες πέντε ανθρώπων, με εντελώς διαφορετικές πορείες και προσωπικότητα. Ακολουθώντας την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων επεισοδίων, στο 400 Days καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις που καθορίζουν την πορεία των πρωταγωνιστών και κατ΄ επέκταση του ίδιου του παιχνιδιού.

Μέσα σε ένα διάστημα 400 ημερών μετά την αποκάλυψη, ξετυλίγονται μπροστά μας πέντε ιστορίες επιζώντων, της Bonnie, του Vince, του Wyatt, του Russell και της Shel, οι οποίες μπορούν να παιχτούν σε οποιαδήποτε σειρά, επιλέγοντάς τις από τον πίνακα των αγνοουμένων που εμφανίζεται στην αρχή του παιχνιδιού.

walking-dead-400-days-image-02.jpg

Το σενάριο του 400 Days είναι αρκετά καλοδουλεμένο, ενώ το έξυπνο σύστημα διαλόγων, μας οδήγησε σε αποφάσεις που πήραμε ύστερα από αρκετή σκέψη και προβληματισμό, αφού δεν έλειψαν οι στιγμές που έπρεπε να αποφασίσουμε ανάμεσα σε ποιον από τους δύο χαρακτήρες θα σώζαμε.  Το μόνο αρνητικό σημείο που διαπιστώσαμε, είναι ότι δεν καταφέραμε να δεθούμε με τους χαρακτήρες τόσο έντονα όσο θα θέλαμε ή όσο είχε συμβεί στην περίπτωση του Lee.

Αυτό κυρίως οφείλεται στο γεγονός ότι η ιστορία του καθένα από τους πρωταγωνιστές αποτελεί μια εισαγωγή, η οποία δεν διαρκεί πάνω από 30 λεπτά και η οποία μας προϊδεάζει βασικά για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στα επόμενα επεισόδια. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα διορθωθεί με την έλευση της επόμενης σεζόν και ειδικά όσο θα περνάμε περισσότερο χρόνο και θα γνωρίζουμε καλύτερα τους καινούργιους ήρωες. Ειδικά δε όταν μιλάμε για το TWD, του οποίου το βασικότερο στοιχείο είναι η συναισθηματική εμπλοκή του παίκτη με τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ζήσουμε συγκλονιστικές και γεμάτες αγωνία στιγμές.

walking-dead-400-days-image-03.jpg

Το gameplay του 400 Days κινείται πάνω κάτω στην ίδια φιλοσοφία με αυτήν της πρώτης σεζόν. Αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι στο συγκεκριμένο επεισόδιο έχουν εξαφανιστεί εντελώς τα inventory-based puzzles, τα οποία έχουν εξ ολοκλήρου αντικατασταθεί από τα αγχωτικά quick time events, ενώ δεν έλειψαν και κάποιοι πειραματισμοί των δημιουργών, οι οποίοι θέλησαν να εισαγάγουν mini-games, όπως είναι η σκηνή με το παιχνίδι "πέτρα - ψαλίδι – χαρτί", αλλά και η σκηνή όπου η Bonnie προσπαθεί να κρυφτεί μέσα στα στάχια. Τέτοιες “πινελιές” είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες, αφού εμπλουτίζουν την εμπειρία του παιχνιδιού.

Όσον αφορά τους χαρακτήρες που πλαισιώνουν το παιχνίδι, τόσο οι ομιλίες και η απόδοση των συναισθημάτων στο πρόσωπό τους όσο και οι κινήσεις τους είναι ιδιαίτερα προσεγμένες και συμβάλλουν τα μέγιστα στη δημιουργία ατμόσφαιρας. Ο οπτικός τομέας, αν και δε μπορεί να συγκριθεί με τα γραφικά των σύγχρονων βιντεοπαιχνιδιών, παρόλα αυτά κλέβει τις εντυπώσεις με την εκπληκτική απόδοση των χαρακτήρων μέσω της χρήσης έντονων περιγραμμάτων και φωτοσκιάσεων σε στιλ κόμικ, κάνοντας την cell- shaded επιλογή να μοιάζει ιδανική.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο DLC μπορείτε να το αποκτήσετε δωρεάν, όσοι από εσάς είχατε αγοράσει ή σκοπεύετε να αγοράσετε το The Walking Dead απευθείας από το ψηφιακό κατάστημα της εταιρείας.

Το 400 Days αποτελεί, βασικά, το “τυράκι” για τη νέα σεζόν. Δε θα συνιστούσαμε σε κανέναν να ξεκινήσει να παίζει το παιχνίδι από αυτό το DLC. Όσοι δεν έχετε ασχοληθεί ακόμα με τον τίτλο -πολύ κακώς θα προσθέταμε- προλαβαίνετε να παίξετε τα επεισόδια της πρώτης σεζόν, για να μπείτε στον μαγικά αφιλόξενο κόσμο του The Walking Dead.

Μαρία Γούναρη

Θετικά

  • Καλοδουλεμένο σενάριο
  • Εξαιρετικό voice-acting
  • Υπέροχος εικαστικός τομέας

Αρνητικά

  • Μικρή διάρκεια
  • ...Βρισκόμαστε εν αναμονή της δεύτερης σεζόν

Βαθμολογία

Συμμετεχουν

Δείξε μου και άλλα...