Ταυτότητα

Lost Planet 3

Lost Planet 3

Edition: N/A Genre: Action Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: Spark Unlimited Ημ. Έκδοσης: 30/08/2013
PEGI: 16 Εκδότης: Capcom Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


Χαμένη ευκαιρία

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το Lost Planet, ως franchise, είναι πάνω από όλα μια ακόμη ένδειξη της σύγχησης που επικρατεί στο εσωτερικό της Capcom τον τελευταίο καιρό, η οποία σύγχηση φαίνεται κυρίως στην αμφιλεγόμενη διαχείρηση μεγάλων franchises όπως τα Resident Evil και Devil May Cry, αλλά και μικρότερων, όπως το Lost Planet. Και εξηγούμαστε: Κάθε τίτλος της σειράς δείχνει, χωρίς λόγο, δραματικά διαφορετικός από τους υπολοίπους, και η εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας είναι μιας εταιρίας η οποία, εν όψει του επόμενου τίτλου, τσαλακώνει και καίει όσα σχέδια έκανε για τον προηγούμενο, αντί να χτίσει πάνω σε αυτά. Αποτέλεσμα είναι ένα franchise μπερδεμένο στο σύνολό του, και ένα τρίτο μέρος που δεν φτάνει ποτέ τον πήχη που το ίδιο θέτει, αδικώντας τον εαυτό του και την προσπάθεια των δημιουργών.

Επιστροφή στον E.D.N. III

Αυτή τη φορά η Capcom ανέθεσε τη δημιουργία του τίτλου σε εξωτερικό στούντιο, την Spark Unlimited (που δεν διαθέτει το καλύτερο ιστορικό), η οποία ακολούθησε διαφορετικό μονοπάτι, που θυμίζει περισσότερο τον πρώτο παρά το δεύτερο τίτλο, κάτι που είναι εμφανές από την πρώτη στιγμή. Σεναριακά πρόκειται για ένα prequel, και τοποθετείται πριν τα γεγονότα του πρώτου Lost Planet.

lost-planet-3-image-01-thumb.jpg Ήρωάς μας είναι ο Jim Peyton (ο οποίος μάλλον μοιάζει αρκετά με τον Nicholas Cage…), ένας μισθοφόρος-άποικος που εργάζεται για την τεράστια διαγαλαξιακή εταιρία NEVEC, η οποία έχει αναλάβει την ανακάλυψη βιώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και την δημιουργία αποικίας στον παγωμένο E.D.N. III, αφού πλέον η Γη δεν μπορεί να συντηρήσει τους κατοίκους της και η ενεργειακή κρίση αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Έτσι λοιπόν, ο Jim Peyton αποφασίζει να δεχθεί τα χρήματα της NEVEC, για να καταφέρει να θρέψει την οικογένειά του, και αναλαμβάνει το ρόλο του τυπικού «μπαλαντέρ» για την ομάδα της πρώτης αποικίας Coronis.

Από την εξολόθρευση εχθρικών Akrid (τοπική πανίδα του E.D.N. III), μέχρι την εξόρυξη Thermal Energy (η βασική πηγή ενέργειας και μέσο πληρωμής) και τις επισκευές όπου αυτές χρειαστούν, ο Peyton είναι ο τύπος για όλες τις δουλειές. Από εκεί και πέρα, έχουμε να κάνουμε με το πιο «σοβαρό», κινηματογραφικό μέρος της σειράς. Ενδιαφέρον σενάριο, εξαιρετικές ερμηνείες, ατμόσφαιρα που αγγίζει σε σημεία μέχρι και το τρομακτικό στοιχείο, συνιστούν έναν τίτλο που αναρωτιόμαστε πως γίνεται να έχει σχέση με τους προηγούμενα επεισόδια της σειράς.

lost-planet-3-image-02-thumb.jpgΜε το Lost Planet 3, η Spark Unlimited αλλάζει δραστικά την συνταγή του franchise, και κάποιες από τις επιρροές του είναι εμφανές πώς ήρθαν από τα Mass Effect και Dead Space 3. Αρχικά, να αναφέρουμε πως πρόκειται για έναν "open-world" τίτλο, αφού μας επιτρέπεται η ελεύθερη περιήγηση σε συγκεκριμένες περιοχές, η εξερεύνηση αυτών αλλά και η εκπλήρωση quests που αναλαμβάνουμε από διάφορους χαρακτήρες. Βασικός πυλώνας είναι η βάση Coronis, όπου ζει ο Peyton, και η υπόλοιπη ομάδα, μια προσθήκη που φαίνεται να δανείζεται από το αντίστοιχο Normandy του Mass Effect.

Εκεί στεγάζονται οι περισσότεροι κύριοι πρωταγωνιστές, χαρακτήρες με τους οποίους ο Peyton ανταλάσσει κουβέντες και εμπειρίες, κάνει αγοραπωλησίες, αναβαθμίζει τον εξοπλισμό του και αναλαμβάνει quests. Μέσα από ένα ασανσέρ μπορεί να κυκλοφορεί ανάμεσα στα 3 decks (τι μας θυμίζει…) τα οποία στεγάζουν διαφορετικά τμήματα της αποικίας αυτής που είναι σκαμμένη μέσα στο πάγο.

lost-planet-3-image-03-thumb.jpgΕίναι εμφανής η προσπάθεια των δημιουργών να χτίσουν μια δυνατή ατμόσφαιρα και να προσδώσουν ένα σοβαρό ύφος στον τίτλο. Ενδιάμεσα από τις μετακινήσεις και τις δουλειές, ο Peyton επικοινωνεί με τη σύζυγό του, συζητώντας από την καθημερινότητά μέχρι τα πρώτα βήματα του γιού τους, καθώς ένα πέπλο μυστηρίου διακρίνεται στις συζητήσεις με φίλους και συναδέλφους, σε διάφορα ανεξήγητα γεγονότα και στην εύρεση text και audio logs. Και η εξερεύνηση απομακρυσμένων τοποθεσιών έχει πάντα έναν αργό, επιφυλακτικό ρυθμό.

Το gameplay

Το gameplay στο σύνολό του έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά από τους προκατόχους του. Πλέον, έχουμε να κάνουμε με έναν τυπικό 3rd person shooter τίτλο, πιο αργό και ατμοσφαιρικό. Το gunplay είναι ικανοποιητικό και στιβαρό, και η στόχευση των πορτοκαλί, αδύναμων σημείων των Akrid είναι πάντα μια ευχάριστη πρόκληση.

lost-planet-3-image-04-thumb.jpgΤην εμφάνισή του κάνει και ένα σύστημα cover, το οποίο όμως σπάνια θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε, ενώ ο αριθμός όπλων είναι επίσης ικανοποιητικός. Ένας βασικός πυλώνας του gameplay που προσθέτει σημαντική ποικιλία, είναι το Rig του Peyton. Σε αντίθεση με τα Mechs των μεταγενέστερων χρονολογικά τίτλων, τα τεράστια αυτά ρομπότ δεν είχαν δημιουργηθεί για μάχη (εξού και η έλλειψη εγκατεστημένων οπλικών συστημάτων) αλλά για εξερεύνηση και εξόρυξη.

Έτσι, αρκετή ώρα θα περάσουμε μέσα στο Rig μας, το οποίο είναι το κύριο μέσο μετακίνησης μεταξύ των διαθέσιμων περιοχών. Ο χειρισμός του είναι σε γενικές γραμμές καλός, ενώ μπορούμε να αγοράσουμε και διάφορες αναβαθμίσεις, συλλέγοντας αντικείμενα που βρίσκονται διάσπαρτα στα επίπεδα. Δυστυχώς, συνήθως οι μάχες μέσα στο Rig δεν είναι τόσο έντονες ή ενδιαφέρουσες όσο περιμέναμε, αφού στο σύνολό τους πρόκειται για QTEs, όπου πρέπει να κάνουμε block την κατάλληλη στιγμή, για να αντεπιτεθούμε στο αδύναμο μέρος του αντιπάλου.

lost-planet-3-image-05-thumb.jpgΟ χρόνος, όμως, που θα περάσουμε μέσα στο Rig δείχνει και ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα από τον τίτλο. Το gameplay σε σημεία ακολουθεί εκνευριστικά αργούς ρυθμούς, και κουράζει τον παίκτη, είτε αυτό προέρχεται από τη, γενικότερα, αργή κίνησή του, είτε από τις πολλές και χρονοβόρες loading screens. Οι αόρατοι τοίχοι είναι ένα μόνιμο φαινόμενο, που χαλάει την αίσθηση της εξερεύνησης που τόσο απεγνωσμένα προσπαθούν να χτίσουν οι δημιουργοί. Οι «ελεύθερες» προς εξερεύνηση περιοχές είναι κάποιες στολισμένες αρένες με αόρατους τοίχους και scripted εχθρούς, ενώ ο αργός ρυθμός κουράζει έντονα με ένα level design που δεν βοηθά την κατάσταση.

{PAGE_BREAK}

Δυστυχώς, το open-world στοιχείο κατακρεουργείται από ορισμένες λανθασμένες σχεδιαστικές επιλογές, και δεν φτάνει ποτέ στο σημείο που θα μπορούσε και έπρεπε, ενώ αυτό που σώζει κάπως την κατάσταση είναι κάποια εντυπωσιακά boss fights, που προσφέρουν σημαντικά επίπεδα πρόκλησης – ξεχάστε όμως τα τεράστια boss fights που ξέρατε μέχρι τώρα στη σειρά. Τέλος, ένα τυπικό multiplayer κάνει την εμφάνισή του, το οποίο είναι ελαφρώς ανώτερο των προσδοκιών. Σίγουρα δεν κάνει κάτι το ιδιαίτερο, ούτε πρόκειται να σας κρατήσει για καιρό, αλλά με κάποια ενδιαφέροντα modes -όπως ένα όπου δυο ομάδες αποκρούουν την επέλαση των Akrid και στη συνέχεια μάχονται μεταξύ τους- προσφέρει κάποιες ώρες διασκέδασης.

Οπτικός - ηχητικός τομέας

Όσον αφορά το οπτικό αποτέλεσμα, η Unreal Engine 3 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και καλύτερα. Σε γενικές γραμμές θα γίνουμε μάρτυρες επιβλητικών σκηνικών, με βουνοκορφές που μαστιγώνονται από λυσσασμένους ανέμους, ηλεκτρικές καταιγίδες να μαίνονται και σύννεφα να βασιλεύουν στον ορίζοντα, με την φυσική άγρια ομορφιά του παγωμένου E.D.N. III να εντυπωσιάζει.

lost-planet-3-image-06-thumb.jpgΣτην απόδοση της σωστής ατμόσφαιρας, οι δημιουργοί έχουν καταφέρει να συνδράμουν με την έξυπνη χρήση των φωτισμών και μουσικής – ηχητικής επένδυσης. Είτε έχουμε να κάνουμε με εγκαταλελειμένες, παγωμένες βάσεις που κάτι άσχημο έχει συμβεί, είτε μάχες με την άγρια πανίδα του E.D.N. III μέσα στην ομίχλη και τη σκόνη μιας καταιγίδας, οι φωτισμοί «παίζουν» έξυπνα στη δημιουργία της σωστής ατμόσφαιρας. Στον αντίποδα, τα περισσότερα textures είναι χαμηλής ποιότητας, το φαινόμενο pop-up είναι έντονο, ενώ το lip-sync και η γενικότερη συμπεριφορά των χαρακτήρων σε συζήτηση, είναι σε σημεία απογοητευτικά ρομποτική.

Ακόμη, παρατηρείται έντονο το φαινόμενο πτώσης του frame rate, ακόμα και σε κάποιες σκηνές που δεν συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο επί της οθόνης. Στον ηχητικό – μουσικό τομέα, την εμφάνισή τους κάνουν 1-2 ενδιαφέροντα μουσικά θέματα, ενώ στο χτίσιμο της ατμόσφαιρας η Spark Unlimited έχει ποντάρει πολλά στην ηχητική επένδυση, κάτι που πιθανότατα «δανείστηκε» από τα Dead Space -μεταξύ άλλων. Τέλος, ασυνέχεια παρατηρείται στις ερμηνείες των ηθοποιών, αφού από τη μια έχουμε τις εξαιρετικές του Peyton και κάποιων άλλων πρωταγωνιστών, ενώ από την άλλη πέφτουμε στις αδιάφορες των δευτερευόντων χαρακτήρων.

Συμπέρασμα

Το Lost Planet 3 είναι πιθανότατα το πιο φιλόδοξο και συνειδητοποιημένο μέρος της σειράς. Με μια ώριμη ιστορία και πρωταγωνιστές, έμφαση στην ατμόσφαιρα και σωστή εφαρμογή στοιχείων «δανεισμένων» από άλλα παιχνίδια/ ταινίες, φαίνεται αποφασισμένο σχετικά με το τι θέλει να πετύχει κατά την 12ωρη περίπου διάρκειά του.

lost-planet-3-image-07-thumb.jpg Ωστόσο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δημιουργών, ένα franchise δεν γίνεται να κινείται με κάθε προσθήκη του σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια, με δραματικά αλλαγμένες νοοτροπίες, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει η απαιτούμενη πείρα. Αποτέλεσμα, είναι ένας τίτλος που δυστυχώς ποτέ δεν φτάνει το όραμά των δημιουργών του, και δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Προς το παρόν λοιπόν, αυτό που έχουμε στα χέρια μας είναι ένας τίτλος που προτείνεται κυρίως για ενοικίαση για ένα ευχάριστο Σ/Κ, και ευελπιστούμε η Capcom να επιχειρήσει μια επιστροφή στον «χαμένο πλανήτη», αυτή τη φορά ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο μονοπάτι (θα προτείναμε αυτό του πρώτου τίτλου...).

Χρήστος Λιάπης

Θετικά

 • Ενδιαφέρον σενάριο και κάποιες εξαιρετικές ερμηνείες
 • Στιβαρό gameplay, ατμόσφαιρα και πρόκληση
 • Ικανοποιητική διάρκεια

Αρνητικά

 • Σημαντικά τεχνικά προβλήματα
 • Πολύ αργός ρυθμός που κουράζει
 • Ασυνέχειες στην ποιότητα

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (17 σχόλια)
 • dandelion dandelion 17 Σεπτεμβρίου 2013  | 04:30

  @dead end
  Ποτε δεν γραφω σχολια αν δεν εχω τερματισει ενα παιχνιδι.
  Επαναλαμβανω το Πρωτο Lost Planet ηταν πολυ καλο.
  Το Lost Planet 3 ειναι κακο.Ολα αυτα βεβαια ειναι προσωπικες αποψεις.
  Η σειρα εχασε την ταυτοτητα της τελειως.Θα συμφωνησω με τον φιλο @leoleop.
  Πηγαν να φτιαξουν κατι σε στυλ Dead Space ...αλλα απετυχαν σχεδον στα παντα.
  Αυτο συμβαινει οταν αλλαζεις 10 developers.

 • Tomasz Tomasz 17 Σεπτεμβρίου 2013  | 01:42

  Δεν ξερω γιατι πιστεψε τοσο η capcom σε αυτην την σειρα πραγματικα. Γενικα η capcom κανει την μια κακη κινηση μετα την αλλη και ξοδευει τα χρηματα της σε μετρια πραγματα που δεν αποδιδουν. Ξοδευσε τα capcom σε λιγοτερα αλλα με περισσοτερη ποιοτητα. Και για να πουλησεις αλλα και για να ξανακερδισεις την φημη σου. Η καποτε αγαπημενη εκδοτρια και πια ειανι στην ιδια μοιρα με την EA να την χλευαζουν ολοι και να βγαζει την μια μετριοτητα μετα την αλλη.

 • Captain_Zaraki Captain_Zaraki 16 Σεπτεμβρίου 2013  | 23:46

  Στα 20 ευρω και θα το σκεφτω αν θα τα χαλασω για "αυτο".Το 1 οπως εχω ξαναπει ηταν απαραδεκτο, χαλια frame-rate, απαισια γραφικα, χαλια shooting και γενικα μονο ΜΑ ΜΟΝΟ χιονι!Τρελενομαι για χιονι και για βροχι αλλα οχι και στα video games ολη την ωρα!
  Πιστευω οτι η "ικανοποιητικη διαρκεια" δεν θα επρεπε να μπει καν στα θετικα αφου κουραζει το game.
  Για να φερω ενα παραδειγμα, προτειματε ενα βαρετο game 20 ωρων η ειναι ποιοτικοτατο, με χορταστικο gameplay παιχνιδι των 6 ωρων?Εγω το 2ο εννοειται, καθως αν ηταν ενα βαρετο 20ωρο απλως δεν θα το τερματιζα!

 • dead_end_360 dead_end_360 16 Σεπτεμβρίου 2013  | 22:00

  dandelion το εχεις παιξει και εβγαλες αυτα τα συμπερασματα ή τα γραφεις ετσι για να εχουμε να λεμε?σε καμια περιπτωση δεν λεω οτι ειναι καλο παιχνιδη,ουτε και απαραδεκτο ομως.Καπου εκανε βηματα προοδου και καπου εχασε σε συγκριση με το καλουτσικο Lost Planet 1.Ποτε ομως η σειρα δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο,ουτε εκανε στροφη για να γινει αρεστο σε ολους (βλεπε Resident).Ενα 6αρακι ειναι δικαιο νομιζω και θα συμφωνησω και στο μεγαλυτερο μερος του Review.Απο ενα studio που αριθμει αυτη την στιγμη 70 υπαλληλους και με μικρο μπατζετ δεν περιμενα να κανει και παπαδες.

 • cluber cluber 16 Σεπτεμβρίου 2013  | 21:21

  Jonny-S72 σιγουρα οι εργολαβιες τις περισσοτερες φορες δεν βγαινουν σε καλο. Ομως επειδη εθιξες το θεμα του dmc, πιστευω πως ειναι τελειως διαφορετικη περιπτωση με το Lost planet 3. Στην μια περιπτωση εχουμε να κανουμε (κατα πως φενετε) με ενα μετριο εως και κακο παιχνιδι, ενω στην αλλη με ενα εξαιρετικο παιχνιδι που δεν πετυχε εμπορικα διοτι οι gamers δεν γουσταραν την φατσα του πρωταγωνιστη.

 • Jonny-S72 Jonny-S72 16 Σεπτεμβρίου 2013  | 21:00

  Φιλόδοξο μεν,αλλά αυτή η στροφή ύφους του παιχνιδιού μάλλον θα αποτρέψει πολλούς απ'το να ασχοληθούν μαζί του.Συνήθως αγοράζεις ένα σίκουελ γιατί σου άρεσαν τα στοιχεία του προηγούμενου παιχνιδιού,όχι γιατί θέλεις να δεις κάτι διαφορετικό που ελάχιστη σχέση έχει με τους προκατόχους του.

  Φιλότιμη προσπάθεια αλλά ως εκεί.Η Capcom πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά αυτό το σύστημα με τις εργολαβίες και τα εξωτερικά στούντιο που αναλαμβάνουν διάσημα franchises της.Η όλη διαδικασία τελικά αποδεικνύεται δίκοπο μαχαίρι,μιας και ένας εξωτερικός developer μπορεί να έχει μια διαφορετική άποψη για το ίδιο παιχνίδι.Προσφατο παράδειγμα το νέο Devil May Cry απ'την Ninja Theory.Αντε εκεί το πείραμα πέτυχε αρκετά.Αλλά τι γίνεται όταν το στούντιο ανάπτυξης χάνει το νόημα ;;;

 • Gamer-cy Gamer-cy 16 Σεπτεμβρίου 2013  | 20:06

  Δεν πήγε και είχα και μια ελπίδα να ξεφύγει ,μονο το ενα αξιζει τεσπα δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ

 • dandelion dandelion 16 Σεπτεμβρίου 2013  | 19:44

  Shooter εν ετει 2013 poy τρεχει ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ σε dx9 ...που βγηκε την εποχη των Windows XP...δεν αξιζει καν σχολιασμου.Παρολα αυτα θα πω δυο λογια.
  Το franchise εχει ακολουθησει μια φθινουσα πορεια.το πρωτο ηταν πολυ καλο το δευτερο μετριοτατο και το τριτο για κλαματα.
  Η Capcom καταφερε μετα το Resident Evil να καταστρεψει ενα ακομα franchise.
  Στα του παιχνιδιου ¨
  Απαραδεκτος εως κακος τιτλος.
  Κακοι μηχανισμοι shooting.Μετριο gameplay, χωρις καθολου immersion που κουραζει τον παικτη.Επαναλαμβανομενοι εχθροι και περιβαλλοντα.
  Κακος σχεδιασμος επιπεδων.
  Και τελος...αυτον τον πρωταγωνιστη που τον βρηκανε? Ιδιος ο Nickolas kage ειναι.
  4/10

 • lovesfool lovesfool 16 Σεπτεμβρίου 2013  | 18:36

  Όντως, όλη η σειρά είναι χαμένη ευκαιρία. Ξεκίνησαν να φτιάξουν ένα Sci-Fi Monster Hunter, με πιο σφιχτή δομή και shooting μηχανισμούς gameplay και στην πορεία κατέληξαν με κάτι που μάλλον έχει κρίση ταυτότητας.
  .
  Όλη η σειρά είναι σύσσωμη στη wishlist μου, αλλά ακόμα δεν έχω προχωρήσει σε αγορά, ότι τιμή κι αν τα έχω βρει (η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχουν σφάξει όσο γενναία θα επιθυμούσα ή όσο γενναία σφάζονται άλλα παιχνίδια αντίστοιχης δυναμικής που τελικά πήραν τον οβολό μου).

 • cluber cluber 16 Σεπτεμβρίου 2013  | 18:33

  Aν και δεν εχω παιξει το συγκεκριμενο απο περιεργια εβαλα μερικα βιντεακια να δω. Μου φανηκε οπως γραφει και το review πολυ αργο. Καθε 3 λεπτα επεφτε και μια loading screen! Μετα απο αυτο εχασα το ενδιαφερον μου. Δυσκολα να ασχοληθω. Το setting του στον χιονισμενο πλανητη φενετε αρκετα ενδιαφερον αλλα το dead space 3 με καλυψε και σε αυτο τον τομεα.

 • SetaShouji SetaShouji 16 Σεπτεμβρίου 2013  | 18:01

  Κρίμα. Το πρώτο μου άρεσε αλλά μέχρι εκεί.

 • madnjim madnjim 16 Σεπτεμβρίου 2013  | 17:43

  Το πρώτο ήταν πολύ καλό. Από τα ελάχιστα 3rd person shooters που συμπάθησα. Το δεύτερο μεγάλη απογοήτευση. Έλπιζα πως το τρίτο θα επανερχόταν στο στυλ του πρώτου, αλλά με αυτά που διάβασα μου κόπηκε η φόρα. Ενοικίαση μόνο..

 • marzel23 marzel23 16 Σεπτεμβρίου 2013  | 17:31

  Η Capcom κακοδιαχειρίστηκε τη σειρά ήδη από τον δεύτερο τίτλο της σειράς.

 • Sky333 Sky333 16 Σεπτεμβρίου 2013  | 17:26

  όλη η σειρά είναι μια χαμένη ευκαιρία. έχει το στυλ για να δείξει κάτι πολύ ωραίο αλλά κάθε παιχνίδι είναι απλά μέτριο κ τίποτα παραπάνω ή παρακάτω.

 • Giannis86 Giannis86 16 Σεπτεμβρίου 2013  | 17:05

  είχα παιξει πολύ λίγο το πρώτο όμως δεν με ενθουσίασε και το παράτησα...από τη φαίνεται όχι άδικα!

 • NikeFerrari NikeFerrari 16 Σεπτεμβρίου 2013  | 16:58

  Ενδιαφέρον απο την μία αλλά και χαμένη ευκαιρία απο την άλλη. Δεν εκπλάγηκα. Στα 18Ε και κάτω και αν.

 • LeoleoP LeoleoP 16 Σεπτεμβρίου 2013  | 16:34

  Από τα πιο κουραστικά και προβληματικά παιχνίδια αυτής της γενιάς το συγκεκριμένο... Πηγαν να το κανουν Dead Space στυλ αλλα απέτυχαν σχεδον στα πάντα.