Ταυτότητα

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Edition: N/A Genre: Action, Adventure, RPG Διάθεση: Nortec Multimedia
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: Nintendo EAD Group No. 3 Ημ. Έκδοσης: 04/10/2013
PEGI: 12 Εκδότης: Nintendo Πλατφόρμες: Wii U


Ένα βήμα πριν το remake (+ VIDEO REVIEW)

Στο ημερολόγιο σκιζόταν το χαρτάκι που έγραφε "1 Μαίου 2003". Οι Nintendo fans -και ειδικότερα οι Zelda fans- ήταν έτοιμοι να αποκτήσουν στα χέρια τους το "παιδικό" The Legend of Zelda: The Wind Waker, το οποίο μέχρι και τη στιγμή που μπήκε στο GameCube, συνοδευόταν από γκρίνια. Οι πρώτες στροφές στο μικροσκοπικό δισκάκι του τίτλου ξεκίνησαν. Το χαριτωμένο λογότυπο του "κύβου", έδωσε τη σκυτάλη στο παραδοσιακό κεντρικό μενού, που συναντάται συνήθως στα Zelda. Η οκαρίνα έπαιξε τις πρώτες νότες και η ιστορία στην οθόνη μας μιλάει για ένα παιδί, που τον έλεγαν Link και ζούσε ευτυχισμένα σε ένα χωριό κ.ο.κ. Στην επόμενη ώρα -άντε, βαριά-βαριά, δύο ώρες- το 99,9% της γκρίνιας, εξαλείφτηκε. Τα σουφρωμένα φρύδια, έδωσαν τη θέση τους σε ένα γλυκό, σχεδόν χαζοχαρούμενο, χαμόγελο. Γιατί;

The-Legend-of-Zelda-Wind-Waker-HD-Screenshot-2.jpg

Γιατί πολύ απλά, από εκείνη τη στιγμή και για περίπου 40 ώρες (το λιγότερο), οι κάτοχοι του GameCube, θα βίωναν, όχι απλά ένα αριστουργηματικό παιχνίδι, αλλά ένα από τα ομορφότερα και πιο αξιολάτρευτα Zelda στην ιστορία του αγαπημένου franchise. Το χαστούκι της Nintendo, λοιπόν, σε όλους τους fans, είχε ευεργετικές δυνατότητες αυτή τη φορά.

Όλοι μας, λίγο-πολύ, την ακούσαμε να μας σιγοψιθυρίζει τα εξής λόγια: "Είδες ρε γκρινιάρη; Στα 'λεγα. Δε στα 'λεγα; Θα σου αρέσει. Άντε, πάψε και παίζε!". Το The Wind Waker είναι η απόδειξη πως καμιά φορά πρέπει να αφήνουμε και το δημιουργό, να κάνει αυτό που θέλει και αυτό που τον εμπνέει και όχι να ακούσει, ντε και καλά, αυτά που του λέει το κοινό. Γιατί το The Wind Waker ήρθε μετά από δύο σοβαρότατα και θεοσκότεινα Zelda (Ocarina of Time, Majora's Mask) και εδώ που τα λέμε, το χρειαζόταν το λιγάκι πιο ανάλαφρο ύφος.

VIDEO REVIEW


Μ' αυτά και μ' αυτά, δύο γενεές κονσολών αργότερα, η Nintendo κυκλοφορεί το The Legend of Zelda: The Wind Waker HD για το Wii U, το οποίο αποτελεί μία remastered έκδοση του πρωτότυπου. Στην πραγματικότητα, είναι ένα βήμα πριν το remake, μιας και τεχνικά, ο τίτλος έχει αλλάξει πολύ -προς το καλύτερο. Η cell-shaded φιλοσοφία του The Wind Waker, βέβαια, χαρίζει προσοδοφόρο έδαφος στους δημιουργούς, στο οποίο μπορούν, χωρίς πολλά-πολλά, να το κάνουν να μοιάζει με παιχνίδι του 2013.

Λίγο ο πολύ βελτιωμένος φωτισμός, λίγο η γυαλάδα που έχουν αποκτήσει οι χαρακτήρες, λίγο οι ρευστές σκιάσεις και αρκετά η ευκολία απεικόνισης καθαρού 1080p από το Wii U, κάνουν το The Wind Waker HD ένα από τα ομορφότερα παιχνίδια όλων των εποχών. Τα χρώματα, σχεδόν ανατινάζονται μπροστά από τα μάτια του παίκτη, την ώρα που η ομαλότητα με την οποία "τρέχουν" τα πάντα στην οθόνη, δίνουν μία εθιστική εικόνα. Το μοναδικό παράπονο που θα μπορούσε κάποιος να εκφράσει για τον οπτικοακουστικό τομέα, είναι η μουσική, η οποία "σήκωνε" άνετα μία ενορχήστρωση.

zelda_wind_waker_HD_GC2013_highres_01.jpg

Στα του παιχνιδιού τώρα, αυτοί που στο παρελθόν έχουν ασχοληθεί με τον τίτλο, εκτός από πολλές αναμνήσεις, δυστυχώς δε θα βρουν κάτι που θα τους πείσει να προβούν σε αγορά του The Wind Waker HD. Ένα νέο επίπεδο δυσκολίας, υποστήριξη Miiverse και γρηγορότερη μετακίνηση στους ωκεανούς, δεν είναι αρκετά νέα στοιχεία για τους παλιούς. Όλοι οι υπόλοιποι όμως, στη μεταφορά του Wii U θα βρουν ένα πανέμορφο, απολαυστικό, "φρέσκο" και αριστουργηματικό παιχνίδι, που δε χωράει αμφιβολία πως δεν πρέπει να λείπει από καμία συλλογή. Περισσότερα για το The Legend of Zelda: The Wind Waker HD θα δείτε στο video review που συνοδεύει το παρόν άρθρο.

Σάκης Καρπάς

Θετικά

  • Λίγες, αλλά "αποφασιστικές" πινελιές, το έκαναν ένα από τα ομορφότερα παιχνίδια στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών
  • Αριστουργηματικό ως παιχνίδι, αξιολάτρευτο ως Zelda

Αρνητικά

  • Δυστυχώς, πέρα του οπτικού τομέα (και των πολλών αναμνήσεων), αυτοί που έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με την έκδοση του GameCube, δε θα βρουν κάτι που να τους πείσει

Βαθμολογία

Συμμετεχουν

Δείξε μου και άλλα...