Ταυτότητα

Atomic Ninjas

Atomic Ninjas

Edition: N/A Genre: Action Διάθεση: PlayStation Store
Αριθμός παικτών: N/A Ανάπτυξη: Grip Games Ημ. Έκδοσης: 02/10/2013
PEGI: 7 Εκδότης: Grip Games Πλατφόρμες: PS Vita, PlayStation 3


“A true ninja must disappear… like fart in hurricane!”

Το Atomic Ninjas είναι ο νεότερος τίτλος της εταιρίας Grip Games, η οποία αρέσκεται σε κυκλοφορίες μικρών, ψηφιακών τίτλων, όπως το Foosball 2012 για το PS Vita. Πρόκειται για ένα ευχάριστο, χιουμοριστικό 2.5D brawler με πρωταγωνιστές ορισμένους… ενδιαφέροντες χαρακτήρες ninja, και ξέφρενο ρυθμό, ενώ η κυκλοφορία του είναι σαφώς πιο σημαντική για το «διψασμένο» Vita, παρά για το PlayStation 3.

Ένα τυπικό σεναριακό υπόβαθρο μας ενημερώνει πως, μετά από κάποιο λάθος, έχει επέλθει πυρηνική καταστροφή και λίγοι έχουν επιβιώσει, και κάπως έτσι δημιουργείται το σκηνικό των μαχών. Τα παραπάνω βέβαια μικρό ρόλο παίζουν, αφού κάτι σαν campaign δεν υπάρχει, και ο μόνος τρόπος να παίξουμε είναι να ξεκινήσουμε την περιπέτεια μόνοι μας με άλλα τρία “μποτάκια", ενώ το ζουμί του τίτλου βρίσκεται στο online. Η έλλειψη modes καλύπτεται από το gameplay, το οποίο είναι στιβαρό και λειτουργικό, με μια σημαντική λεπτομέρεια στον πυρήνα του.

atomic_ninjas_screen_01.jpg

Καμία από τις οκτώ ειδικές ικανότητες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να αναβαθμίσουμε δεν σκοτώνει άμεσα τους εχθρούς. Οι γροθιές, τα φημισμένα αστεράκια των νίντζα και η ικανότητα να εκτοξεύουμε κουτιά που βρίσκονται στο χώρο, χτυπούν και μετατοπίζουν τους εχθρούς, με τελικό σκοπό να βγούν εκτός του επιπέδου και να καούν από θανατηφόρα λέιζερ, καυτή λάβα, να πέσουν στο κενό κλπ.

Έτσι, το παιχνίδι αποκτά φρενήρη ρυθμό, καθώς προσπαθούμε συνεχώς να βρούμε το «παραθυράκι» ή τη σωστή στιγμή που μπορούμε να χτυπήσουμε τον εχθρό, ώστε να βγεί εκτός επιπέδου, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να προσέχουμε να μην βρισκόμαστε σε μειονεκτική θέση και πάθουμε ακριβώς αυτό που σχεδιάζουμε για τους αντιπάλους μας. Κλασικά, με τον αριστερό αναλογικό μοχλό κινούμαστε στο χώρο, ενώ με τον δεξί στοχεύουμε, με τις δεξιές σκανδάλες κάνουμε επίθεση, ενώ με τις αριστερές χρησιμοποιούμε την ειδική ικανότητα που έχουμε εκείνη τη στιγμή για να κινούμαστε.

atomic_ninjas_screen_04.jpg

Ανάλογα με τον Ninja που θα διαλέξουμε από τους 7 διαθέσιμους, αλλάζει και το loadout με το οποίο ξεκινάμε. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού βρίσκονται διάσπαρτα πακέτα, μέσω των οποίων αποκτούμε πυραύλους που χρησιμεύουν σαν jetpack περιορισμένης χρήσεως, σχοινιά για να κρεμόμαστε από το ταβάνι, αλλά και γάντια με νύχια για να γαντζωνόμαστε σε επιφάνειες.

Στον αντίποδα, άλλα πακέτα μας εξοπλίζουν με διάφορα όπλα όπως αστεράκια, γάντια του μπόξ και τη δύναμη να σηκώνουμε και να εκτοξεύουμε κουτιά που βρίσκονται στο χώρο, ενώ όταν σκοτώνουμε έναν αντίπαλο μπορούμε να του κλέψουμε τις ικανότητες και τα όπλα που έχει εκείνη τη στιγμή. Ακόμη, οι πιο άπειροι παίκτες όταν τα βρούν σκούρα θα βοηθηθούν από το Noob Rage, κατά το οποίο ο Ninja… τρελένεται και διαολοστέλνει οποιονδήποτε τον πλησιάσει. Έτσι υπάρχει μια συνεχής ροή στις μάχες, με διαφορετικές προσεγγίσεις και ρυθμό, ενώ η προσπάθεια να κινούμαστε συνεχώς εξυπνότερα από τους αντιπάλους προσφέρει μια μεγάλη πρόκληση.

atomic_ninjas_screen_09.jpg

Τα επίπεδα-αρένες με τη σειρά τους ευνοούν το gameplay και τους μηχανισμούς του, με ικανοποιητική ποικιλία, είναι όμορφα δομημένα και ακολουθούν το πολύχρωμο και τρελό ύφος του τίτλου. Δυστυχώς, οι μάχες με τα bots δεν έχουν την ίδια χάρη όπως με αυτές με πραγματικούς ανθρώπους, γεγονός που μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα μεγάλο πρόβλημα. Σπάνια θα καταφέρουμε να παίξουμε ένα ολόκληρο ματς με τα 4 άτομα να είναι πραγματικοί αντίπαλοι, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών που καταφέραμε να παίξουμε, ήταν με τουλάχιστον δυο bots.

Με τη σειρά της, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι εξαιρετικά άδικη με κάποιες κινήσεις, και αμέσως σκεφτόμαστε πώς θα ήταν αν παίζαμε με κανονικούς αντιπάλους. Όπως και να έχει, η εναλλαγή modes, από Deathmatch, Team Deathmatch, σε King of the Hill και Capture the Flag, τα Ninja Trials (διάφορες προκλήσεις) αλλά και η εξέλιξη του χαρακτήρα μέσω του XP και των αναβαθμίσεων/ χαρακτηρών που ξεκλειδώνουμε θα κρατήσει μεν το ενδιαφέρον, για λίγο δε. Κι αυτό διότι, πέρα από το online play, και ένα quick match, δεν υπάρχει λίγο-πολύ τίποτα να κάνουμε. Έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με ένα ανάλαφρο, αστείο (με την καλή έννοια) «time – killer» παιχνίδι, ενώ ένα από τα μεγαλύτερα ατού, είναι πως πρόκειται για cross-buy και cross-play τίτλο ανάμεσα στα PS Vita και PlayStation 3.

Εν τέλει, το Atomic Ninjas σε καμία περίπτωση δεν φέρνει την άνοιξη για το φορητό σύστημα της Sony (ξεχνώντας το PlayStation 3, αφού το Vita είναι που αποζητά απεγνωσμένα τίτλους). Απο την άλλη, όμως, είναι από τις μικρές κυκλοφορίες που χρειάζονται και εμπλουτίζουν ευχάριστα την βιβλιοθήκη της εκάστοτε πλατφόρμας. Όσοι λοιπόν ψάχνετε έναν τίτλο να περνάτε ευχάριστα την ώρα σας, καλό είναι να ρίξετε μια ματιά στη χιουμοριστική, χαοτική πρόταση της Grip Games.

Χρήστος Λιάπης

Θετικά

 • Διασκεδαστικό gameplay
 • Χιουμοριστικό concept

Αρνητικά

 • Φτωχό περιεχόμενο
 • Άδικη ΑΙ
 • Προς το παρόν, δύσκολα παίζουμε ματς χωρίς bot

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (3 σχόλια)
 • Gamer-cy Gamer-cy 17 Οκτωβρίου 2013  | 17:39

  Ε ναι οπως λεει και ο Γιωργος σε καμια πτωση τιμης κλτ για το ps vita κυριως

 • NikeFerrari NikeFerrari 17 Οκτωβρίου 2013  | 15:23

  Έχει πλάκα αλλά δεν προέχει καθόλου. Σε καμιά προσφορά μπορεί.

 • Captain_Zaraki Captain_Zaraki 16 Οκτωβρίου 2013  | 21:51

  Αξιο!