Ταυτότητα

LEGO Marvel Super Heroes

LEGO Marvel Super Heroes

Edition: N/A Genre: Action Διάθεση: Zegetron
Αριθμός παικτών: 1-2 Ανάπτυξη: Tt Games Ημ. Έκδοσης: 15/11/2013
PEGI: 7 Εκδότης: Warner Bros. Games Πλατφόρμες: Xbox One, Wii U, PS Vita, Nintendo 3DS, Xbox 360, PS 4, PlayStation 3, PC, Nintendo DS


Let’s kick some brick…. the Marvel way!

Τα τελευταία χρόνια η Lego έχει αναλάβει αρκετά διάσημα franchise του κινηματογράφου και των κόμικς, μεταφέροντάς τα με ιδιαίτερη επιτυχία στον “γεμάτο τουβλάκια” κόσμο της. Μετά το Star Wars, τον αρχαιολόγο με το καπέλο και το μαστίγιο που φοβάται τα φίδια, τον Batman, τον Harry Potter, τους Πειρατές και τον Αρχοντα των Δακτυλιδιών, σειρά έχουν οι ήρωες της Marvel για να μεταμορφωθούν σε minifigures της διάσημης εταιρίας παιχνιδιών δια χειρός, φυσικά, TT Games.

Κατά το ξεκίνημα του Lego Marvel Super Heroes, γινόμαστε μάρτυρες της καταστροφής της σανίδας του Silver Surfer από τα χέρια του Doctor Doom. Τα κομμάτια της σανίδας διασκορπίζονται ως κοσμικά τούβλα στη Γη, ενώ o Doom εξαπολύει έναν αριθμό από υπέρ-κακοποιούς, προκειμένου να συλλέξουν όλα τα κοσμικά τούβλα για εκείνον, με σκοπό να δημιουργήσει το υπέρτατο όπλο -κατά τα λεγόμενά του- το... "Doom Ray of Doom". Για την αποτροπή των σκοτεινών σχεδίων του Doom, καλείστε να αναλάβετε το ρόλο των ηρώων της Marvel, που θα ξυλοφορτώσουν ή, καλύτερα, αποσυναρμολογήσουν όποιον κακό βρεθεί στο διάβα τους.

0003-pic52307A8ADACC819702E9F8AB42BCD040.jpg

Το σενάριο αποτελεί μια κλασσική ιστορία κόμικ, που σκοπεύει να καλέσει και να συγκεντρώσει όλους τους υπέρ-ήρωες για την σωτηρία του κόσμου. Έτσι, επιτυχώς θα δούμε μέσω αυτής της συγκέντρωσης τον Iron Man (με τις αυτάρεσκες φιλοφρονήσεις και τις φανφάρες του) τον Hulk και όλους τους Avengers, μαζί με διάφορους ήρωες -που περιορίζονται σε σόλο καριέρα για τα ανδραγαθήματα τους- να περνάνε στον έλεγχό μας.

Καθώς θα εξελίσσεται το παιχνίδι, θα παρατηρήσετε πως το δημιούργημα της Tt Games εμπεριέχει αρκετές δόσεις χιούμορ -ένα από τα καλύτερα και πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του franchise- μαζί με καλογραμμένες ατάκες ακόμα και με κοινωνικό σχολιασμό. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η ατάκα του Hulk- στο πρώτο level του παιχνιδιού- πως τα τείχη χωρίζουν τους ανθρώπους. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές αναφορές στις ταινίες και την popular culture, που θα αναγνωρίσουν οι fans των ταινιών και των κόμικς ανεξαρτήτως ηλικίας.

0004-pic0350175A898D9BCF96092516D9B232CF.jpg

Η δομή του παιχνιδιού αποτελείται από δεκαπέντε levels, που για την περάτωση τους θα χρειαστείτε γύρω στις δέκα ώρες, χωρίς φυσικά να υπολογίζουμε την ολοκλήρωσή τους μαζί με τα extras και τα secrets που προσφέρει το παιχνίδι. Μέσα σε αυτά συγκαταλέγονται η εύρεση των golden bricks, το γέμισμα των studs με κέρματα, ακόμα και η διάσωση του Stan Lee από στιγμές κινδύνου (όπου θα τον ακούσετε να φωνάζει αυτοπρoσώπως "Excelsior!").

Δεν πρέπει όμως να παραληφθεί και το στοιχείο του free roaming, που προσδίδει οπωσδήποτε περισσότερες ώρες διασκέδασης. Μαζί με όλα τα παραπάνω το παιχνίδι αγγίζει τις τριάντα ώρες ολοκλήρωσης, πράγμα που σημαίνει πως θα σας κρατήσει απασχολημένους για αρκετό χρόνο.

0006-pic97D7B06F6AF97F8D54742F0DDB93634A.jpg

Στον τομέα του gameplay, το Marvel Super Heroes δεν διαφοροποιείται ιδιαιτέρως από τους προκατόχους του, αφού εφαρμόζεται ο ίδιος τρόπος χειρισμού που είχε χρησιμοποιηθεί στους τελευταίους Lego τίτλους. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν καταβάλει τo παιχνίδι, μιας και η Tt Games καταφέρνει με “μαγικό” τρόπο κάθε φορά να δίνει ξεχωριστή χροιά στο κάθε πόνημά Lego που αναλαμβάνει να υλοποιήσει.

Το πλήθος των χαρακτήρων του παιχνιδιού πραγματικά εντυπωσιάζει, από τη στιγμή που o παίκτης θα συναντήσει -αλλά και θα ξεκλειδώσει- ήρωες από τον Wolverine μέχρι τον Falcon. Ακόμα και ο Howard the Duck κάνει την εμφάνισή του στο Marvel Super Heroes, καταστρέφοντας ό,τι βρεθεί μπροστά του με ένα rocket launcher. Επιπρόσθετα, στα υπέρ του παιχνιδιού εντάσσονται οπωσδήποτε οι διαφορετικές δυνατότητες και ιδιότητες του κάθε χαρακτήρα της Marvel, καθώς και τα διαφορετικά animation που προσδίδουν την μοναδική ταυτότητα που αρμόζει στον καθένα ξεχωριστά.

{PAGE_BREAK}

Μάλιστα για την ολοκλήρωση ορισμένων αποστολών θα χρειαστεί να ξαναεπισκεφτείτε την ίδια περιοχή με διαφορετικούς χαρακτήρες ώστε να αξιοποιήσετε τις special δυνάμεις τους για την αποκάλυψη μυστικών που τυχόν δεν ήταν εμφανείς σε προηγούμενους. Ακολούθως, από την πλευρά του σχεδιασμού και των γραφικών, ο τίτλος “παρασημοφορείται” για το είδος του.

Πιο συγκεκριμένα, οι χαρακτήρες, τα οχήματα όπως το Hellicarier της S.H.I.E.L.D και οι τοποθεσίες (χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Asgard ) έχουν σχεδιαστεί με ιδιαίτερη αισθητική και λεπτομέρεια, ανεβάζοντας το παιχνίδι σε υψηλά επίπεδα. Ο κόσμος της Marvel έχει αποτυπωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μεταβιβάζοντας στο θεατή την αίσθηση ενός παιχνιδιού που ανήκει κανονικότατα στο Marvel Universe. Ειδικότερα στην έκδοση για το PS4, το οπτικό αποτέλεσμα δεν έχει προηγούμενο. Αν και μιλάμε για... τουβλάκια και cartoon χαρακτήρες, η έξτρα δύναμη της νέας γενιάς προσφέρει εκπληκτικές αντανακλάσεις, νέα και πιο "ρεαλιστικά" φίλτρα απεικόνισης και εξόχως εντυπωσιακά particle εφέ σε πεντακάθαρο 1080p.

Lego_Marvel.jpg

Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να λείπουν και τα ελαττώματα του franchise, που ευτυχώς περιορίζονται σε κάποια glitches και στην πτώση του frame rate σε ορισμένα σημεία. Κάποιες φορές μπορεί να παρατηρήσετε τον Hulk να κρατεί έναν εχθρό σε απόσταση ενός μέτρου από το χέρι του ή να ξαναεμφανίζεστε στο ίδιο σημείο χωρίς να μπορείτε να φύγετε. Σε γενικές γραμμές τα προβλήματα δεν είναι συχνά και συγχωρούνται από τη συνολική εικόνα του τίτλου.

Τέλος, η ενορχήστρωση του Lego Marvel Super Heroes έγινε δια χειρός Rob Westwood, με ευχάριστα αποτελέσματα. Η μουσική εμπεριέχει την απαραίτητη αίσθηση δέους που αρμόζει σε ένα παιχνίδι Marvel και υπάρχουν και οι στιγμές που τα μουσικά κομμάτια θα σας θυμίσουν το soundtrack των Avengers. Συγκεκριμένα, το main theme που συνοδεύει το title screen συγγενεύει ως προς ένα σημείο με main theme των Avengers του Alan Silvestri. Το voice-acting αγγίζει κινηματογραφικά επίπεδα και είναι το καλύτερο που έχουμε δει μέχρι τώρα σε Lego τίτλο. Οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν με ιδιαίτερη επιτυχία τους ρόλους τους, προσδίδοντας το κατάλληλο ύφος που αρμόζει στον κάθε χαρακτήρα.

Εν κατακλείδι, το Lego Marvel Super Heroes αποτελεί ένα από τα καλύτερα Lego παιχνίδια που έχει δημιουργηθεί έως σήμερα. Πιστό στην αναπαράσταση του Marvel Universe μέχρι εκεί που δεν πάει, περιλαμβάνοντας όλα τα στοιχεία που ανέδειξαν τα προηγούμενα παιχνίδια της διάσημης σειράς και προσθέτοντας νέα, που καταφέρνουν να ταυτοποιήσουν το παιχνίδι περισσότερο με το franchise που αντιπροσωπεύει, αυτό το δημιούργημα της ΤΤ Games μοιάζει να έχει ξεπροβάλει μέσα από κόμικς του Stan Lee χωρίς καμία δόση υπερβολής.

Λόγω αυτού, ο τίτλος προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όλους τους fans της Marvel και αποτελεί ιδανική ευκαιρία και για να γνωρίσουν τις περιπέτειες του Spider-Man, του Thor και των υπόλοιπων ηρώων οι παίκτες νεαρότερης ηλικίας. Εν τέλει, είτε θέλετε να πέταξετε με τον Iron-Man ή να γκρεμίσετε ό,τι υπάρχει με τον Hulk, ένα είναι σίγουρο: θα περάσετε υπέροχα. Excelsior!

Γιάννης Πλάς

Θετικά

  • Η αποτύπωση του σύμπαντος της Marvel
  • Καλοσχεδιασμένα γραφικά
  • Υψηλό Replayabiliy

Αρνητικά

  • Μερικά glitches

Βαθμολογία

Συμμετεχουν

Δείξε μου και άλλα...