Geralt που σας χρειάζεται…

Σας έχει τύχει ποτέ να παίζετε ένα παιχνίδι που έχει ορισμένα θετικά στοιχεία αλλά να σας παρασύρουν τόσο πολύ τα αρνητικά, ώστε από ένα σημείο και μετά να παίζετε μόνο και μόνο γιατί θέλετε να εντοπίσετε κι άλλα (κι επειδή πρέπει να γραφτεί το review); Σίγουρα θα σας έχει τύχει, και ακόμα κι  αν έχει καιρό να συμβεί, το εν λόγω game είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεκολλήσετε από τα αριστουργήματα που πιθανώς παίζετε, για να εξασκήσετε και πάλι το ευγενές άθλημα του «βρίζω μόνος μου σε ένα δωμάτιο και οι σύνοικοι με περνούν για τρελό (πάλι)».

Το Bound by Flame δεν τα κάνει όλα λάθος. Έχει όμως μια διαβολική ικανότητα να κάνει λάθη σε τόσο νευραλγικά σημεία, ώστε τα όποια θετικά ή αξιοπρεπή κομμάτια του να επισκιάζονται σε βαθμό πλήρους συσκότισης. Ας δούμε εξ αρχής τι προσπαθεί να κάνει: Το Bound by Flame επιχειρεί να προσφέρει μία action RPG εμπειρία στα χνάρια του Witcher. Σταματήστε το μειδίαμα και μάθετε ότι από τη δομή του παιχνιδιού, τις περιοχές, το σύστημα μάχης και τους διαλόγους μέχρι το χωρισμό του παιχνιδιού σε Acts και τη μετάβαση με κομβικές αποφάσεις από το ένα στο άλλο και το crafting system, τα πάντα παραπέμπουν σε Witcher. Ακόμα και η δυσκολία του τίτλου, που θυμίζει το Dark επίπεδο του πολωνικού παιχνιδιού,  με τη μπάρα ζωής των εχθρών να υποχωρεί βασανιστικά αργά και τα αντίστοιχα αντίπαλα χτυπήματα να είναι ικανά να σωριάσουν τον Vulcan στο άψε σβήσε.

bound-by-flame-screenshot-01

Σε επίπεδο ιστορίας, μία ομάδα από μισθοφόρους καλείται να προστατεύσει μία αποκρυφιστική ομάδα, τους Red Scribes, που επιχειρούν να ξυπνήσουν μία αρχαία δύναμη για να αποτρέψουν την εισβολή των Dreadlords από τον παγωμένο Βορρά. Προσπερνούμε τις μοδάτες αναφορές στο Game of Thrones, και εστιάζουμε στην ουσία που είναι ότι η ιστορία συνολικά δε μας κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη. Η δομή της δε, όπως προαναφέραμε, παραπέμπει σε Witcher με μία κομβική απόφαση να σημαδεύει το πέρασμα στο επόμενο κεφάλαιο.

Ο ήρωας του παιχνιδιού, ο Vulcan (που περιέργως εμφανίζεται με το όνομα της δικής μας επιλογής στο κείμενο, παρότι όλοι τον αποκαλούν Vulcan…) καταλαμβάνεται από μία δαιμονική οντότητα της φωτιάς κατά την αποτυχημένη τελετή των Red Scribes, οντότητα που παίζει το ρόλο του «κακού» στο μυαλό του και καθορίζει τα δίπολα των αποφάσεων. Αν θα σκοτώσει ή όχι τον επικεφαλής του group των μισθοφόρων, αν θα βοηθήσει ή όχι το στρατό των Elves στην προσπάθειά τους να ανακαταλάβουν την πόλη τους κτλ. Ομολογούμε ότι η δομή του παιχνιδιού είναι αποτέλεσμα τολμηρής απόφασης, καθώς περιπλέκει τα πράγματα και ξεβολεύει τους δημιουργούς από την ανεμελιά της ευθύγραμμης και προκαθορισμένης πορείας, που επίσης θα μπορούσε να έχει ένα παιχνίδι της κατηγορίας.

bound-by-flame-screenshot-02

Παρόλα αυτά το εγχείρημα στέφεται με παταγώδη αποτυχία, καθώς η γραφή του τίτλου προκαλεί θλίψη και αδυνατεί να προκαλέσει το οποιοδήποτε ενδιαφέρον για τους χαρακτήρες του παιχνιδιού και τις καταστάσεις. Έτσι, κανέναν δε νοιάζει αν τελικά ο ολιγομίλητός Captain των μισθοφόρων ζει ή πέθανε, και ποσώς μας ενδιαφέρει αν τα Elves θα ξαναπάρουν ή όχι την πόλη τους.  Ό,τι θέλουν ας κάνουν. Οι διάλογοι, παρότι πολλοί και εκτενείς, είναι ερασιτεχνικά γραμμένοι, ανέμπνευστοι, με γελοία λογοπαίγνια και ιταμές προσπάθειες αστείων, αποδομένοι με επίσης ερασιτεχνικό και αδιάφορο τρόπο, και η αλήθεια είναι ότι συνοδεύουν εξίσου γελοίες καταστάσεις, οπότε και η συνολική εικόνα ως έχει είναι μάλλον αναπόφευκτη.

Ο διάλογος με έναν από τους Νεκροζώντανους Ice Lords με το όνομα Blackfrost (όσο αστείο κι αν είναι και όσο και αν παραπέμπει σε όνομα drummer από Νορβηγική Black Metal μπάντα, σίγουρα δεν ξεπερνά την αυτού εξοχότητα τον The Chiller, που μάλλον παραπέμπει σε κορεάτικο κλιματιστικό) και οι μετέπειτα υπόνοιες για την ερωτική σχέση της Μάγισσας του group με τον εν λόγω άρχοντα του κακού, είναι από τις κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης gaming γραφής. Δεν ξέρουμε αν αξίζει να βασανιστείτε για να φτάσετε τόσο βαθιά στο παιχνίδι για να δείτε περί τίνος πρόκειται, αλλά όπως και να’ χει κάντε μία προσπάθεια να το βρείτε ακόμα και στο YouTube.

bound-by-flame-screenshot-03

Στον τομέα του gameplay, το παιχνίδι στηρίζεται σε τρία παικτικά στυλ, τα οποία μπορούν να συνυπάρχουν χωρίς να κάνουμε επιλογή κλάσης. Στο κλασικό melee ο Vulcan μάχεται με Longswords, Hammers και Axes (το καθένα με τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά του), στο Ranger στυλ μάχεται με dual hand Daggers και στηρίζεται βαρέως στο stealth, που μπορεί να καταλήγει σε one hit kill, και ως Pyromancer (καλά διαβάσατε) καλύπτει την Igni, μας συγχωρείτε, την Fire διάσταση του Spell Casting με τέσσερα όλα κι όλα spells. H μάχη, εργαστηριακά προσεγγισμένη, δεν είναι κακή. Στηρίζεται πολύ στο μηχανισμό του Ιnterrupt, κάτι σαν Stun. Ο Vulcan μπορεί να διακόψει την κίνηση του αντιπάλου, διότι αλλιώς, όσο και να βαράει, ο εχθρός θα το δώσει το χτύπημα. Επίσης, το stealth βοηθά καθώς με ένα χτύπημα (κι εφόσον έχουν γίνει οι απαραίτητες αναβαθμίσεις) μπορούμε να ξεφορτωθούμε ακόμα και δυνατούς αντιπάλους. Tα Pyromancies δε, είναι λίγα και λειτουργούν απλά και κατανοητά.

Αλλά…

Μία σειρά σχεδιαστικών επιλογών και λαθών, καταστρέφει την όποια θετική προοπτική της μάχης. Πρώτα πρώτα, οι εχθροί, από το πιο απλό Mob μέχρι το πιο βάρβαρο Boss, σε Normal (δεύτερο από τα τέσσερα επίπεδα δυσκολίας) επίπεδο, ας το πούμε στην καθομιλουμένη, δε νιώθουν. Αν οι δημιουργοί θεωρούν ότι έγειραν την πλάστιγγα προς τη hardcore πλευρά επειδή τα Mobs θέλουν τριάντα χτυπήματα και ο Vulcan πέφτει με δύο, είναι πολύ πολύ γελασμένοι. Κάθε μάχη είναι ένα μικρό boss fight και τα πράγματα γίνονται άκρως εκνευριστικά όταν οι εχθροί είναι σε group των δύο, των τριών ή και παραπάνω. Η αξιοθρήνητη A.I. δε βοηθάει καθόλου, ενώ ο σύντροφος που επιλέγουμε κάθε φορά, εκτός ορισμένων περιστάσεων, είναι σα να μην υπάρχει, καθώς τα χτυπήματά του φέρουν απειροελάχιστες μεταβολές στη Health Bar των αντιπάλων.

bound-by-flame-screenshot-05

Η επόμενη αστειότητα έχει να κάνει με τα trigger points σε κάθε μάχη. Ας θεωρήσουμε ότι έχουμε προχωρήσει και με ένα hit (σε stealth) βγάζουμε εκτός μάχης ένα mob. Το δεύτερο mob μάς αντιλαμβάνεται και κατευθύνεται προς τα μας. Και έστω ότι του αφαιρούμε τη μισή ζωή. Αφήνοντας τη μάχη και τρέχοντας πίσω από το trigger point της περιοχής, το mob εγκαταλείπει το κυνηγητό, πηγαίνει στη θέση του και η Health Bar του γίνεται reset. Κατά το κοινώς λεγόμενο, ξαναγεμίζει. Τόσο απλά και όμορφα. Για παιχνίδι του 1998 μπορεί και να το δεχόμασταν. Σε παιχνίδι του 2014, όχι. Τελεία και παύλα.

Η διαχείριση του Inventory είναι γενικώς εύκολη και το crafting system είναι από τις καλές ιδέες του παιχνιδιού και είναι κρίμα που σε ό,τι αφορά τα αναλώσιμα, το σύστημα περιορίζεται σε health και mana potions, σε explosive traps και bolts για τη βαλλίστρα μας. Επιπλέον όμως, μπορούμε να ισχυροποιήσουμε τα όπλα μας (όπως και στο Witcher) «ξοδεύοντας» τα υλικά που έχουμε βρει (που γενικώς είναι άφθονα). Τέλος, η ανακύκλωση όπλων και enhancements είναι δυνατή και αρκετά χρήσιμη όταν μας λείπουν συγκεκριμένα υλικά. Το όλο σύστημα είναι από τις αξιοπρεπείς ιδέες του τίτλου. Δεν είναι όμως αξιοπρεπές το σύστημα leveling, το οποίο παραπέμπει σε εμπλουτισμένο action παιχνίδι και σε καμία περίπτωση σε RPG. Πολύ λίγες είναι οι επιλογές και κυρίως αφορούν ενδυνάμωση ήδη επιλεγμένων δυνάμεων και ιδιοτήτων. Για το σύστημα με τα perks που επιλέγουμε με έξτρα πόντους και που μας οδήγησαν κοντά στο τέλος να έχουμε 25% παραπάνω μαγεία από την αρχική του παιχνιδιού, δε θα γίνει καν λόγος. Υπάρχουν για να υπάρχουν και ο σχεδιασμός τους θυμίζει αγγαρεία.

bound-by-flame-screenshot-06

Οι περιοχές και οι χάρτες του παιχνιδιού είναι άκρως τυπικές και παραπέμπουν επίσης σε περιοχές του Witcher 2 με το Βάλτο, την Πόλη των Elves μέσα στα βουνά, τις σπηλιές κτλ. Θα μου πείτε, «σπηλιές και βάλτους έχουν κι άλλα παιχνίδια». Ναι, αλλά ούτε με τη μορφή ούτε με τη σειρά του Bound by Flame, που σχεδόν αντιγράφει (προσπαθεί να αντιγράψει) το πολωνικό παιχνίδι. Το αποτέλεσμα είναι επιεικώς αδιάφορο και αρκετά κουραστικό, αν λάβουμε υπόψη το συνεχές respawn των εχθρών, το οποίο και καταντάει εκνευριστικό. Τα γραφικά του τίτλου, τέλος, δε βοηθούν στο τελικό αποτέλεσμα, αφού ούτε κάτι το ιδιαίτερο είναι, ούτε τίποτε επιπλέον προσθέτουν στον αισθητικό τομέα. Τεχνικά δε, υπάρχουν ατέλειες (ευτυχώς όχι στο frame rate γιατί θα την πλήρωνε ή η οθόνη ή το χειριστήριο) και προβλήματα, που όμως είναι πραγματικά το τελευταίο που παρατηρεί κανείς, με όλα τα υπόλοιπα αρνητικά στοιχεία να τον βομβαρδίζουν.

Η συνήθης ρήση «σε μισή τιμή ίσως κάτι να αξίζει» δεν έχει καμία θέση στο Bound by Flame. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθείτε με αυτή την κακή προσπάθεια της Spiders. Το ότι ο τίτλος είναι budget δε δικαιολογεί απολύτως τίποτα. Υπάρχουν ένα κάρο αξιοπρεπή RPG του παρελθόντος με τα οποία δεν έχουμε ασχοληθεί. Καιρός να το κάνουμε.

Σάββας Καζαντζίδης

To review βασίστηκε στην Xbox 360 έκδοση του παιχνιδιού.

Τσέκαρε το βίντεο

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: Action, RPGΔιάθεση: N/A
Αριθμός παικτών: 1Ανάπτυξη: SpidersΗμ. Έκδοσης: 09/05/2014
PEGI: 16Εκδότης: Focus Home InteractiveΠλατφόρμες: PS 4, PC, Xbox 360, PlayStation 3

Θετικά

 • Αξιοπρεπής η ιδέα του crafting.
 • Σύστημα μάχης που έχει κάποιες προοπτικές.

Αρνητικά

 • Αξιοθρήνητη Α.Ι.
 • Κακή γραφή-κείμενο-διάλογοι.
 • Κάτω του μετρίου όλες οι προσπάθειες σε γραφικά, περιβάλλοντες χώρους, quests, χτίσιμο σχέσεων κτλ.
 • Άλλο δυσκολία, άλλο σπάσιμο νεύρων.

Βαθμολογία

O Σάββας δεν παίζει videogames από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Δεν ξέρει πως είναι από κοντά ένα NES πόσο μάλλον ένα SNES. Παρόλα αυτά καταφέρνει και ανέχεται τον εαυτό του ως gamer και που και που, μεταξύ Heavy Metal και Χέβι Μέταλ, παίζει και κανένα παιχνίδι. Επίσης είναι ερωτευμένος με τη Liara T’soni και θα ήθελε κάποια στιγμή να μετακομίσει σε μία καλύβα κοντά στη Firelink Shrine, ένα τσιγάρο δρόμο από τις Κατακόμβες αν και δεν καπνίζει.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Ο Μάιος στο Xbox Live Gold
Ενδιαφέροντας μήνας με Metal Gear Solid V, Vanquish και άλλα!
Καθυστέρηση στη διάθεση του Warhammer 40k: Inquisitor – Martyr
Για να προσφερθεί "η καλύτερη δυνατή εμπειρία".
Νέο υλικό για το The Crew 2
Μέσα από τρία video.
Solas and the White Winter
Ένα κέλτικο απόγευμα.
Αποκάλυψη δύο villains από το νέο Spider-Man
Μέσα από ένα πακέτο φωτογραφιών του τίτλου.
Διαθέσιμο το “The Cutting Edge” DLC για το The Surge
Δωρεάν για όλους, μαζί με προσφορές στα υπόλοιπα DLC του τίτλου.
Modders επαναφέρουν το "κλασικό" Halo
Διαθέσιμο δωρεάν, ως mod του "ακυρωμένου" Halo Online.
Νέες πληροφορίες για το Dragon Quest XI
Η παρουσία του στις κονσόλες της Nintendo, localization, ιστορία και πολλά άλλα...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Ωραιο review Σαββα αλλα 4??? μααα γιατιι?? καλα φαινοταν απο μακρια η μετριοτητα και 3 να εβαζες καλα θα ηταν.

 • To 3 το έχει καπαρωμένο το Ντούκι αυτή τη βδομάδα.

 • Μολις εσωσες λεφτα απο την τσεπη μου. Απο οτι ειχα δει στο youtube και το exploration θυμιζει λιγο dragon age 2. Αντε περιμενουμε και το Lords of the fallen να δουμε τι θα πιασει και αυτο μπας και πεξουμε κανα αξιοπρεπες action rpg φετος (περα απο dark souls 2)

 • Ο, καλα, μαρεσει που ειλπιζα οτι θα ειναι εστω και λιγο καλο...Στο 10 ευρω και αν η αγορα του, δεν αξιζει με τιποτα για μενα!
  Ωραιο review btw!

 • Σάββα πιστεύεις ότι με ένα patch προβλήματα όπως η φθηνή δυσκολία και η ΑΙ μπορούν να πάνε προς το καλύτερο; Περισσότερο για την δυσκολία με ενδιαφέρει βέβαια, καθώς είναι ότι μισώ περισσότερο σε βιντεοπαιχνίδια..

 • Κρίμα, το περίμενα καλύτερο. Αγορά σε κανένα steam sales και αν.

 • Κρίμα την προσπάθεια τους, αλλά απο την αρχή έδειχνε "προβληματικό".

 • ένα 3ωρο ασχολήθηκα και το παράτησα...αν εξαιρέσουμε το crafting και μερικά στοιχεία του gameplay , όλα τα άλλα είναι κάτω του μετρίου...

 • Σαββα αυτο ηταν spoil ,σε ποιο game θα βαλει 3 το Ντουκι αραγε??

 • Κρίμα και είχα προσδοκίες..

 • @Seta
  Ίσως Γιώργη. Θα γινόταν τουλάχιστο ανεκτό. Επιπέδου Divinity 2 (αν κι εκείνο ήταν γενικώς καλό και αρκετά μεγάλο).
  @GreekPoWaH
  έβαλε ήδη, αλλά τα πνευματικά δικαιώματα μετράν για 7 μέρες.

 • Εμενα δεν μου εχει συμβει. Να θελω να γραψω review εννοω...Ουτε και τοσο κακο παιχνιδι βεβαια.

 • Πολυ καλο και εκτενες review, δυστυχως ομως το παιχνιδι ειναι μαπα..

 • Με όσα είχα δει,το περίμενα μέτριο και για αγορά σε καμία προσφορά.Με αυτά που διάβασα το ξεχνάμε και πάμε για άλλα.

 • Η μετριοτητα του παιχνιδιου φαινοταν εξαρχης.Απο τα πρωτα κιολας trailer..

 • @gfreeman
  Αααα οκ ναι το Daylight αρπαξε το 3ρακι του αλλα δεν γνωριζα οτι τα πνευματικα δικαιωματα ειναι για 7 μερες και νομιζα οτι θα πεσει και αλλο 3 :)

 • @GreekPoWaH
  Έρχεται το Watch Dogs σε λίγες ημέρες :) (trollαρω βέβαια γιατι το έχω κάνει pre-order)

 • αλλη μια βδομαδα χωρις games

 • @shadow_gp
  Σιγουρα το Watch dogs ειναι για 3 xD (και εγω pre-order εχω κανει) και κατι διαβασα για 1080p 60fps για ps4 αν ειναι ετσι αντε γεια....(δεν ξερω αν θα παρει 3 η 10 το watch dogs αλλα πιστευω θα ειναι πολυ καλο θα δουμε).

 • Διαφωνω απολυτος με το review το παιχνιδι ειναι του 7 οχι του 4. Και μια φορα που ειδα ενα παιχνιδι δυσκολο με πολυ καλη A.I και ιστορια σχετικα πηγαινουν στα αρνιτηκα χωρις λογο....

 • Το περιμενα καλυτερο να πω την αληθεια αλλα εχουμε ψοφησει στα rpg. Καλυτερα ένα walkthough ακομα λοιπον στο witcher ή σε καποιο άλλο παρα να πετάξουμε λεφτα σ αυτό.

 • "Πολύ καλή A.I.".
  Αν δεν είναι κόπος, εξήγησε με δύο λόγια τι ακριβώς εννοείς.
  Η ΑΙ δεν είναι μέτρια ή προβληματική. Είναι η θλίψη προσωποποιημένη. Έχω δύο παραδείγματα στο κείμενο που επαναλαμβάνονται σε όλο το παιχνίδι. Τι ακριβώς επικαλείσαι για να πεις ότι η ΑΙ είναι πολύ καλή?

 • @Johnny8565 Δηλαδη αν ειχε βαλει ο Σαββας 7 θα αλλαζε η κοινη γνωμη για το συγκεκριμενο game θελεις να πεις?? Στο metacritic 54% δινουν τα site αν δεις. Φυσικα οι περισσοτεροι λενε οτι η Α.Ι ειναι χαλια.

 • Κρίμα. Μια χαμένη ευκαιρία.
  Στα 15Ε και αν, απλά για την συλλογή. Προσπερνάω.

 • Bound by Mediocrity...

 • Eκανε μπαμ απο χιλιομετρα οτι θα εβγαινε μαπα το καρπουζι!! Απορω γιατι μερικοι πιστευατε οτι θα βγει καλο. :P

 • Ήταν κατα κάποιο τρόπο στην wish list μου , και θα το αγόραζα .. Και μέτριο να ήταν όπως διάβάζω από παντού ,θα το δοκίμαζα μπας και μου έκανε σε εμένα "κλικ " τελικά , πολλές φορές συμβαίνει , αλλά από τι βλέπω είναι κακό ... Κρίμα ... Περισσότερο δεν με ενοχλεί τόσο η προβληματική AI ή οι μηχανισμοί αλλά το κακό γράψιμο , αυτό δεν συγχωρείται ..

 • Στα 20 ευρώ το πολύ τότε ΜΟΝΟ αν το patch-άρουν.

 • Κρίμα που πήγε χαμένη η προσπάθεια. Καλό αυτό διότι με αυτό το τρόπο διαχωρίζονται τα διαμάντια από τα σκουπίδια. Θέλω να πω πως δεν γίνεται να είναι όλα τα βιντεοπαιχνίδια πολύ καλά.

 • Φτου. Θα το θέλα καλό.
  Θα συμφωνήσω με το Σάββα περί φτωχού συγγενή του Witcher μιας και ακριβώς αυτό μου θύμησε φευγαλέα σε ενα stream. Έδω μιλάμε βέβαια για κακό παιχνίδι σε ουσιώδη θέματα οπότε φλας-> προσπέραση και συνεχίζουμε.

 • Παιδια ο Σαββας εχει απολυτο δικιο και σας το λεω που παιζω το παιχνιδι (ακομα).Ειναι αδικαιολογητα δυσκολο ενω IQ ειδικα των συντροφων ειναι ανυπαρκτη.Βασικα ο ρολος τους ειναι καθαρα διακοσμητικος.Γενικα πολλα εγιναν σε αυτο το παιχνιδι απλα για να γινουν.

 • Παραλίγο να με ψήσει αλλα διάβασα τα review του steam και την γλύτωσα...

 • αμα ειναι μαπα το rpg...δν ασχολεισαι καν....σπας το χειριστιριο

 • Θα το τιμησω οταν πεσει αρκετα

 • κρίμα :-(

 • Επειδή διάβασα αναλυτικά το κείμενο. Πραγματικά τώρα δεν μπορώ να θυμηθώ παιχνίδια σε κονσόλες αλλα νομίζω aggro reset - back to full hp όταν βγάζει ενα mob (νομίζω στο amalur ήταν έτσι) απο συγκεκριμένη περιοχή είναι συχνό φαινόμενο στα παιχνίδια. Στα online mmo πάντως αυτός ο μηχανισμός υπάρχει στο 99,999999%, απο το πιο παλιό ώς το ESO και το Wildstar που κυκλοφορούν τώρα.

 • @Helloween81
  Aν εννοεις το Kingdoms of Amalur: Reckoning ειναι πολυ ανωτερω απο το Bound by Flame σε ολα τα επιπεδα (γνωμη μου).

 • @Greek το σχόλιο μου έγινε αποκλειστηκά για τον μηχανισμό του aggro. Προφανώς ο Σάββας που έχει δηλώσει οτι δεν παίζει ΜΜΟ δεν συναντά αυτόν τον μηχανισμό γι'αυτό του φαίνεται απαρχαιομένος, παρ'ολα αυτά είναι πάρα πολυ συνηθισμένος και εξυπηρετεί συγκεκριμένα exploit που μπορούν να γίνουν (πχ να ανέβω κάπου ψηλά και να κάθεται το mob απο κάτω σαν χαζό να τις τρώει). Στο dark souls δεν θα είχε τόσο νόημα και το γεγονός οτι το mob σε ακολουθεί μέχρι εκει που μπορεί είναι χαρακτηριτικό του παιχνιδιού και προσφέρει στην δυσκολία. Δυστυχώς το γήρας δεν με βοηθα να θυμηθώ πως ήταν το witcher. Όσο για σύγκριση με το Amalur δεν μπορώ να κάνω καθώς δεν έχω παίξει και τα 2 παιχνίδια.. Πολύ καλό παιχνίδι το Amalur αλλα με μηδεν βαθμό δυσκολιας.

 • @Helloween81, δε κατάλαβες για το πόσο κακό μηχανισμο μιλάμε. Ειναι στη κυριολεξία σαν παλιού mmo.
  φεύγεις 20 μέτρα μακριά (οχι 100, μιλάμε για πολύ περιορισμένη απόσταση) κ ο αντίπαλος γυρνά στο κουτάκι του με full health. στο mmo υπάρχει ο λόγος για να μην αδειάσει κάποιος μια περιοχη απο mobs κ ακόμα κ εκεί, το range ειναι τρομερά μεγαλύτερο απο εδώ.
  κοινώς ειναι πιο πολύ θέμα γελοίου range παρά του μηχανισμού που δυστυχώς ξεφεύγει κάποιες φορές κ σε σύγχρονα RPGs, ασχέτως αν τα σοβαρά παιχνίδια δεν έχουν τέτοια αστεία εδώ και 15-20 χρόνια :P

 • @Sky Αν είναι τόσο τραγικά μικρό το range σίγουρα είναι πρόβλημα καθώς δεν μπορείς να κάνεις στοιχειώδες kiting που στο κάτω κάτω είναι (μέχρι ένα σημείο) legit τακτική. Απλά επειδή έχω το ESO πολύ φρέσκο και επειδή και εκεί είναι σπαστικο λόγω της δυσκολίας των veteran ranks (3 ώρες να φάω elite mob troll σε single player quest το οποίο γ.... έκανε reset ΣΥΝΕΧΕΙΑ) μου έκανε εντύπωση. Ίσως επειδή έχω περισσότερες μνήμες απο σύγχρονα ΜΜΟ παρά απο single player RPG

 • Οχι και μέτριο το 4. Κακό έπρεπε να γράψετε... Απο το 10 για αριστούργημα, ειναι πολύ μακριά το 4 για να ειναι μέτριο...

 • Ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό με το παιχνίδι και ομολογώ πως 4 δε θα του έβαζα. Ένα 6-7 είναι πιο κοντά στη δική μου λογική, καθώς στο casual που το παίζω δε συναντώ δυσκολίες :p. Στα υπόλοιπα συμφωνώ με το review, οι διάλογοι ειδικά είναι ούτε b-movie. Ωστόσο είναι διασκεδαστικό και περνά ευχάριστα η ώρα.

Τελευταία Σχόλια

Μακάρι να πουλήσει τα κέρατα του και να κάνει φανταστικά νούμερα και σε βάθος χρόνου ώστε να αποδείξ...
Αδιάφορος μήνας για μένα προσωπικά. Aν και δίνουν mgs v και vanquish, τα έχω και τα δυο στις κονσόλε...
ε με τόσα που έχει βγάλει, έχει βάλει καινούργια μασέλα από σπάνιο διαστημικό υλικό, κάνει γαμώ τα δ...
Με νύχια και με δόντια, το GTA V κρατιέται ακόμα στο top 10.
Δεν χάνεται με τίποτα το Deadpool!
Cine-TV #91 σε K2
Δεν έχεις δει τίποτα ακόμα φίλε.Αν το combat σε δυσκόλέψει ρίξε την δυσκολιά για να το προχωρήσεις.
...
God of War σε K2
Μου το έκαναν δώρο στη γιορτή μου. Το συγκεκριμένο franshise είναι το αγαπημένο μου να πω αρχικά. Κα...
God of War σε K2
Κανεναν πιο πιτσιρικα δεν μπορουσαν να βαλουν στην μεταγλωττιση για τον Ατρεα?
God of War σε K2
Ή απλά να μειώσει τις τιμές στα cartridges που δίνει στους δημιουργούς ή να έβαζε εξ αρχής μεγαλύτερ...