Ταυτότητα

Conception II: Children of the Seven Stars

Conception II: Children of the Seven Stars

Edition: N/A Genre: RPG Διάθεση: Ψηφιακή διανομή
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: Spike Chunsoft Ημ. Έκδοσης: 15/05/2014
PEGI: 18 Εκδότης: Atlus Πλατφόρμες: PS Vita, Nintendo 3DS


Ποτέ ένας λαβύρινθος δεν ήταν τόσο βασανιστικός.


Το Conception II πρόκειται για ένα turn-based JRPG, που αναπτύχθηκε από τη γνωστή σε αρκετούς Chunsoft, η οποία είναι υπεύθυνη για το Zero Escape και το 999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors. Αργότερα, μέσα στο 2012, συγχωνεύτηκε με τη Spike, δημιουργώντας τη Spike Chunsoft. Και ενώ πολλοί είστε έτοιμοι, λόγω κατηγορίας, είτε να "ρουφήξετε" το κείμενο ή αντίθετα να κλείσετε την καρτέλα του διαδικτυακού περιηγητή σας, θα αναγκαστούμε να απογοητεύσουμε την πρώτη ομάδα.

Δυστυχώς, η  Spike Chunsoft ανέπτυξε ένα παιχνίδι το οποίο είναι παράδειγμα προς αποφυγή τόσο για το είδος, όπου επικρατεί μια τουλάχιστον πενταετής ανομβρία, όσο και γενικότερα στο μοντέρνο τρόπο παραγωγής παιχνιδιών. Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή και όπως αυτά παρουσιάζονται στον επίδοξο παίκτη. Το Conception II ξεκινά με ένα βίντεο από την άφιξη του κεντρικού ήρωα σε ένα λιμάνι. Αμέσως αναλαμβάνει δράση, απωθώντας ένα τέρας και σώζοντας μια κοπέλα και ένα νεαρό.

conception II review image 02

Λίαν συντόμως η τριμελής ομάδα δένει, καθώς και οι τρεις τους φέρουν τη σφραγίδα του "Star God", οφείλοντας να παρουσιαστούν στο Fort City, μια πόλη–οχυρό, όπως προϊδεάζει και το όνομά της. Σκοπός τους είναι να πολεμήσουν τις σκοτεινές δυνάμεις που ξεπροβάλουν, τα Dusk Circles, για τα οποία θα μιλήσουμε αργότερα.

Το σενάριο μέχρι αυτό το σημείο φαντάζει φυσιολογικό για κάποιον που παίζει βιντεοπαιχνίδια, ενώ για κάποιον που παρακολουθεί anime, μάλλον ανέπνευστο. Μετά από μίση ώρα διαλόγων, και ενώ το R button του 3DS (στην έκδοση του οποίου βασίστηκε το review), που κάνει skip τους διάλογους, έχει γίνει προσωπικό αγαπημένο, τα πράγματα χαλάνε για τον παίκτη και... φτιάχνουν για τον πρωταγωνιστή, αφού μαθαίνει ότι είναι ο εκλεκτός και άρα πρέπει να διαιωνίσει το είδος του σαν άλλος Τζένγκις Χαν. Στόχος του, φυσικά, οι νεαρές μαθήτριες της ακαδημίας στη Fort City, που για το κάλο της ανθρωπότητας οφείλουν και θέλουν να συνεργαστούν.

conception II review image 01

Μετά την...πράξη όμως, τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός, αλλά βγαίνουν από μια ματρόσκα, ναι αυτές τις ρώσικες κούκλες, σε ηλικία 10 χρόνων, έτοιμα να πολεμήσουν, αφού φυσικά επιλέξουμε για αυτά όνομα και επάγγελμα (παιδική εργασία;). Γενικότερα, γνωρίζουμε ότι το ιαπωνικό χιούμορ μπορεί να γίνει εύκολα σεξιστικό, άλλα στις καλές περιπτώσεις παραμένει εύστοχο, κάτι που δεν παρατηρείται ούτε μια στιγμή σε αυτό το παιχνίδι. Για αυτό το λόγο, το Conception II αποτυγχάνει παταγωδώς στο sim χαρακτήρα που θέλησαν να του αποδώσουν οι δημιουργοί.

Θεσπίζοντας, λοιπόν, μια περίεργη ομάδα–οικογένεια, παίρνουμε στις μάχες μαζί μας τον ήρωα, μια εκ των κορασίδων και μερικά παιδάκια, κατευθυνόμαστε προς τα προαναφερθέντα Dusk Circles, επτά τρομακτικούς λαβύρινθους, όσους δηλαδή και οι θανάσιμες αμαρτίες του κόσμου (τη λαγνεία δεν γνωρίζουμε γιατί τη μέτρησαν). Οι λαβύρινθοι χωρίζονται σε πατώματα και σε κάθε επίσκεψη αλλάζουν, πράγμα που δεν εντυπωσιάζει, αρκεί να γνωρίζει κάνεις ότι για κάθε λαβύρινθο υπάρχει ένα αντικείμενο που επαναλαμβάνεται για τους τοίχους, το πάτωμα και τις πόρτες. Το level-design περιορίζεται σε διάδρομους και τετράγωνα δωμάτια, κάνοντας το Δαίδαλο να σκάει από τη ζήλια του.

conception II review image 07

Ως αναφορά, τα τέρατα που περιπλανώνται στους λαβύρινθους δεν είναι τίποτα άλλο από σκιές, που ανάλογα το χρώμα τους καταλαβαίνει κάνεις τη δύναμή τους. Όταν πέσει ο ήρωας επάνω σε ένα τέρας, μεταφέρεται στην αρένα, όπου διεξάγεται η μάχη. Ο τίτλος της Atlus γρήγορα καταφέρνει να κουράσει και εδώ, με τα ατελείωτα tutorial. Attack, skill, protect και η κατεύθυνση από την οποία θα επιτεθείτε στο αντίπαλο παίζει ρόλο, όμως τα chains, τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, το guard και πολλά αλλά στοιχεία του battle system, δεν έχουν κανέναν αντίκτυπο στις μάχες, αφού αυτές κρίνονται εύκολες και επαναλαμβανόμενες.

Τα menu δε, είναι κατάλληλα μόνο για μεγάλες τηλεοράσεις, στριμώχνοντας στην επάνω οθόνη του 3DS τα πάντα. Οι μπάρες ενέργειας δεν έχουν νούμερα από κάτω και πότε δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε ποιο θα είναι το τελειωτικό χτύπημα, δαπανώντας έτσι άσκοπα τα skills. Στα υπόλοιπα του τίτλου, οι δημιουργοί μάλλον άθελά τους σκέφτηκαν την εξοικονόμηση μπαταρίας του 3DS, αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποφέρετε την άκρως ενοχλητική μουσική και το voice-over, που είναι πρόχειρο και μόνο αγγλικό. Ομοίως, τα μοναδικά στοιχειά του 3DS, δηλαδή η 3D απεικόνιση και η οθόνη αφής, είναι στοιχεία που σχεδόν δεν αγγίχθηκαν από τους δημιουργούς.

Συνοψίζοντας, όσο και να πασχίσαμε να βρούμε κάποιο θετικό στοιχείο, το Conception II καταφέρνει να αποτύχει σε όλα τα επίπεδα και θα συνιστούσαμε να είστε πολύ προσεκτικοί αν σκέφτεστε την απόκτησή του.

Το review βασίστηκε στην 3DS έκδοση του παιχνιδιού.

Περισσότερο Υλικό

Θετικά

  • Κανένα.

Αρνητικά

  • Βαρετό gameplay.
  • Ανούσιοι διάλογοι.
  • Σεξισμός που δεν θα αρέσει σε κανέναν.
  • Και πολλά άλλα.

Βαθμολογία

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Συμμετεχουν

Δείξε μου και άλλα...