Can you tell Heaven from Hell?

To τελευταίο κείμενο του αείμνηστου Σάββα Πριπάκη, ήταν ένα πληρέστατο review για το Diablo III Reaper of Souls (στην PC έκδοση φυσικά). Στο κείμενο εκείνο, ο Σάββας, περιέγραφε ενδελεχώς τις αλλαγές και τις προσθήκες που έγιναν από τη Blizzard με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του πακέτου επέκτασης, πάνω στο αρχικό Diablo III. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε δύο φορές το Reaper of Souls σε κονσόλα νέας γενιάς (συγκεκριμένα στο PS4) πριν αυτό κυκλοφορήσει, και η εμπειρία αυτή, σε συνδυασμό με δύο πλήρη playthrough του αρχικού Diablo III στο Xbox 360, δεν άφηναν κανένα περιθώριο αμφιβολίας: η δουλειά της Blizzard στις κονσόλες, και στην περίπτωση του Reaper οf Souls, θα ήταν υποδειγματική όπως και τελικά έγινε. Όπως και με το κυρίως παιχνίδι, ο έλεγχος του χαρακτήρα και το συνολικό gameplay λειτουργούν σαν να έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για χειριστήριο.

Στο PS4, αλλά και στο Xbox 360, στο οποίο το ξαναείδαμε, το παιχνίδι τρέχει σα γάργαρο ρυάκι, πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς το τι συμβαίνει στην οθόνη όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα, η Blizzard είναι εγγυητής ποιότητας. Ο νέος χαρακτήρας, ο Crusader, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρων από gameplay άποψης και σίγουρα ένας από τους αγαπημένους μας μαζί με τον Monk και τον Barbarian. Όπως ξέρουν ήδη οι πιο έμπειροι, συνδυάζει τις βαριές επιθέσεις και την Tank στρατηγική του Barbarian με τη δράση από μακριά και τη χρήση δυνάμεων που χρησιμοποιούν το Ουράνιο Φως. Ο Crusader είναι άλλωστε μαχητής του Φωτός και αυτό χρησιμοποιεί σχεδόν σε όλες τις ειδικές κινήσεις, οι οποίες έχουν ραφιναριστεί και «πειραχτεί» προς το καλύτερο και για τους άλλους χαρακτήρες.

diablo-3-ultimate-evil-review-01

Τα της υπόθεσης δε χρειάζεται να τα αναλύσουμε, αφού ο Σάββας είχε κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτόν τον τομέα, και τα κείμενά του για τα Σύμπαντα της Blizzard είναι ικανά να κάνουν και τον πιο ανεπίδεκτο μαθήσεως, σπουδαίο γνώστη της Μυθολογίας του καθενός. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει το γεγονός ότι κάπου εκεί έξω στον απέραντο κόσμο υπάρχουν λάτρεις του gameplay του Diablo, που αδιαφορούν πλήρως για την ιστορία και το μυθολογικό του υπόβαθρο (σαν την αφεντιά μας) και που βρίσκουν τη γραφή και τις ερμηνείες ελαφρώς αφελείς. Αν οι επιλογές της Obsidian στο Dungeon Siege 3 σας είχαν φανεί αίολες, μην κάνετε τον κόπο να εμβαθύνετε στα αντίστοιχα χαρακτηριστικά του Diablo.

Όπως πολύ εύστοχα έγραφε ο Σάββας, η επιστροφή των σκοτεινών και μουντών τόνων είναι το σήμα κατατεθέν του Reaper of Souls. To σκοτεινό και μισογκρεμισμένο Westmarch, το Pandemonium Castle και τα άλλα υποχθόνια μέρη που παρελαύνουν στο expansion, παραπέμπουν σε παλιότερες εποχές της σειράς, που κάποτε ήταν ταυτισμένη με τα πιο μαύρα χρώματα από αισθητικής άποψης στη βιομηχανία του gaming. Η έκδοση του Xbox 360 συνεχίζει να δείχνει υπέροχη, αλλά στο PS4 τα πάντα γίνονται κρυστάλλινα. Η λεπτομέρεια στους χαρακτήρες, η παντελής σχεδόν έλλειψη aliasing, η ομαλότητα της ροής υποστυλώνουν μία εξαιρετική τεχνικά έκδοση που είναι χάρμα οφθαλμών. Ίσως και πάλι να μην είναι το Diablo III o τεχνολογικός κολοφώνας, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι αυτό που μετράει δεν είναι τα ξερά τοπία των περιοχών που επισκεπτόμαστε, αλλά ο κακός χαμός που λαμβάνει χώρα στην οθόνη.

diablo-3-ultimate-evil-review-02

Πάντως, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το Reaper of Souls έβαλε και μία ενδιαφέρουσα πινελιά δημιουργικού χρώματος στις κατά βάση ανέμπνευστες επιλογές του αρχικού Diablo ΙΙΙ, κυρίως σε ό,τι αφορά τους εξωτερικούς χώρους. Η πόλη του Westmarch είναι σαφώς πιο ενδιαφέρουσα από τα άδεια τοπία του New Tristam. Ακόμα κι αν δεν είναι κάτι σπουδαίο σε διάρκεια, δίνει την αίσθηση ότι έχει λάβει περισσότερη φροντίδα και δημιουργική αγάπη από όλα τα άλλα Acts μαζί. Στο συνεργατικό παιχνίδι, και στο τοπικό (που το δοκιμάσαμε σε τριπλό co-op στο Xbox 360) και στο διαδικτυακό, πέραν του γεγονότος ότι πολλές φορές ο παίκτης χάνει το χαρακτήρα του (φυσιολογικό ακούγεται με τις ορδές της κόλασης στο κατόπι μας), όλα κυλούν ομαλά.

Η ευκολία δε με την οποία κανείς μπορεί να αφήσει το δικό του παιχνίδι να μπει σε παιχνίδι άλλου, ξεκλειδώνοντας έτσι κάποιο Act στο οποίο δεν είχε πρόσβαση και τέλος να επανέλθει στο δικό του με νέο οπλισμό και εμπειρία, είναι αξιομνημόνευτη. Όλα βέβαια είναι σχεδιασμένα βάσει των γνωστών συνταγών του Μεγάλου Τσελεμεντέ του Εθισμού της Blizzard. Κανείς δε χρειάζεται να ανησυχήσει τι θα απογίνει ο ένας χαρακτήρας και τι θα κάνει ο άλλος. Όπου το επιθυμεί, εκεί και θα παίξει, συνεχίζοντας το ατελείωτο ταξίδι συλλογής Loot και Level ή Paragon Points. Εκεί έρχεται βέβαια και το πιο διασκεδαστικό ίσως στοιχείο του Reaper of Souls, δηλαδή το Adventure Mode με τα Bounties και τα Nephalem Rifts. Εδώ το Hack’n’Slash αλλάζει επίπεδο και όλος ο κόσμος του Diablo III μπαίνει σε ένα μίξερ και όποιος αντέξει. Με τους μηχανισμούς των Random περιοχών και του Loot 2.0, η Blizzard έχει βρει τη συνταγή για ένα παιχνίδι που απλά δεν τελειώνει ποτέ.

diablo-3-ultimate-evil-review-03

Με το Reaper of Souls δεν αίρονται όλες οι ενστάσεις. Το πιο θετικό βέβαια είναι ότι η Blizzard «αφουγκράστηκε» τον κόσμο και το οπαδικό κοινό του παιχνιδιού και προέβη σε απαραίτητες διορθώσεις. Αυτές όμως δεν άλλαξαν την περιορισμένη παραμετροποίηση των χαρακτήρων για παράδειγμα (τουλάχιστο στην αρχή του παιχνιδιού, διότι στο End Game το Paragon System μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο σε αυτόν τον τομέα). Ή δεν άλλαξαν το πόσο αδιάφορα δείχνουν ορισμένα σημεία των πρώτων τεσσάρων Acts, όπου οι δημιουργοί λες και βαριόταν θανάσιμα να προσθέσουν ένα δέντρο ή ένα μικρό Dungeon της προκοπής. Οι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού καλύβες με το ένα δωμάτιο και το ένα μπαούλο με το αδιάφορο Loot δεν αντικαταστάθηκαν με πολυδαίδαλα Dungeons.

Αλλά ό,τι κι αν προστέθηκε στο Reaper of Souls, στο Act V και στο Adventure Mode, ακόμα και το Transmogrification της Mystic, το οποίο είχαμε δει αρχικά με σκεπτικισμό, είναι όλα προς τη σωστή κατεύθυνση. Την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός παιχνιδιού με πολύ βάθος εκεί που το απαιτεί, απόλυτα ρηχό σε όλα τα άλλα που είναι ασήμαντα και εθιστικό μέχρι τελικής πτώσης.

Το review βασίστηκε στις PS4 και Xbox 360 εκδόσεις του παιχνιδιού.

Τσέκαρε το βίντεο

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: Ultimate EvilGenre: Action, RPGΔιάθεση: I.G.E.
Αριθμός παικτών: 1-4Ανάπτυξη: BlizzardΗμ. Έκδοσης: 19/08/2014
PEGI: 16Εκδότης: Activision-BlizzardΠλατφόρμες: PS 4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3

Θετικά

 • Πολλές βελτιώσεις, όλες προς τη σωστή κατεύθυνση.
 • Άριστη απεικόνιση και "ροή" στο PS4.
 • Εξαιρετικό τοπικό και online co-op mode.
 • Απόλυτα εθιστικό.

Αρνητικά

 • Το σενάριο -παρά το ενδιαφέρον lore- συνεχίζει να είναι αδιάφορο.

Βαθμολογία

O Σάββας δεν παίζει videogames από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Δεν ξέρει πως είναι από κοντά ένα NES πόσο μάλλον ένα SNES. Παρόλα αυτά καταφέρνει και ανέχεται τον εαυτό του ως gamer και που και που, μεταξύ Heavy Metal και Χέβι Μέταλ, παίζει και κανένα παιχνίδι. Επίσης είναι ερωτευμένος με τη Liara T’soni και θα ήθελε κάποια στιγμή να μετακομίσει σε μία καλύβα κοντά στη Firelink Shrine, ένα τσιγάρο δρόμο από τις Κατακόμβες αν και δεν καπνίζει.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

The Raven Remastered
Ένα ωραίο παιχνίδι, σε μια ανούσια remastered έκδοση.
Φήμη: Στην Αρχαία Ελλάδα το επόμενο Assassin’s Creed
Και, σύμφωνα με την ίδια πηγή, με διάθεση εντός του 2019.
Εντυπωσιακά gameplay πλάνα από το God of War
Εμβάθυνση στο νέο σύστημα μάχης και 15 λεπτά έντονης δράσης.
Titan Quest
Μόνο σε εκποίηση.
Ghost of a Tale
Το έτος των ποντικιών...
Livestream 20/3 - Sea of Thieves
To πειρατικό ανοίγει πανιά.
Μικρή γεύση από το Extinction
Μέσα από το Story trailer για τον τίτλο.
Ni No Kuni II: Revenant Kingdom
Ένα παραδοσιακό JRPG με μοντέρνα χαρακτηριστικά, διά χειρός Level-5.
UK charts: Το Burnout Paradise στην κορυφή μετά από 10 χρόνια
Δεύτερη θέση και σημαντική επιτυχία για τον Kirby!
Υπό ανάπτυξη τίτλος βασισμένος στη σειρά Narcos του Netflix
Εντός του 2019, από τους δημιουργούς των Marvel: Ultimate Alliance

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Έχω το RoS στο PC και το ευχαριστήθηκα τρελά. Ο Crusader είναι τυφώνας στο κέντρο της μάχης και μου θυμίζει κάπως τον παλιό Templar. Σαν ολοκληρωμένο πακέτο είναι πολύ δυνατό κι η "open world" αισθητική που εισάγεται του δίνει άλλον αέρα. Πάρα πολύ καλό!

 • Το παιχνίδι είναι εξαιρετικό. Το έχω στα χέρια μου απο την προηγούμενη πέμπτη (ούτε μια βδομάδα) και το παιχνίδι δεν υπάρχει πολύ εθιστικό. Έχω πάρει Crusader (πραγματικό ντούκι) και το έχω λιώσει (ήδη level 65 και είμαι στην μέση του 5ο και τελευταίου act του παιχνιδιού). Αν δεν είχα την δουλεία (καμιά αδεια) θα το είχα τελειώσει. Όποιος γουστάρει για κανα co-op mode στο PS4 το Username μου είναι ΗERNANDEZ34_GR (Όποιος γουστάρει κάντε με add για να το λιώσουμε). Και απο μένα ένα 9αράκι

 • to exw sto pc aksizei na to parw sto ps4?

 • Theinfamous

  προφανώς όχι. για πιο λόγο να το πάρεις στο ps4 αν το έχεις στο Pc?
  εκει έχεις καλύτερα γραφικά, καλύτερο χειρισμο και περισσότερο περιεχομενο.

  μια χαρα ειναι η console έκδοση αλλά η PC ειναι σαφεστατα καλύτερη.

 • Sky333

  Καλύτερο χειρισμό το κλικ κλικ από το χειριστήριο? Στο συγκεκριμένο παιχνίδι? Μπααα...

 • gfreeman

  Σιγουρα με mouse + keyboard στο Diablo εχεις καλύτερο τοσο χειρισμό αλλά και ταχύτητα. Eιδικά οταν παίζεις χαρακτήρες όπως Demon Hunter ή Wizard. Μπράβο όμως στην Βlizzard που κατάφερε να κάνει ένα τοσο καλό port και για τις κονσόλες (αν και άργησε - όπως πάντα).

 • shadow_gp

  Και η ταχύτητα και ο χειρισμός είναι υποδειγματικός με controller (ιδίως με του 360) και η αίσθηση (δόνηση, έλεγχος χαρακτήρα κλπ) σκάλες ανώτερη ενός ποντικιού. Ταχύτητα? Ποια ταχύτητα? Δεν είναι FPS. Γιατί να υστερεί σε ταχύτητα? Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό.

 • shadow_gp

  :O xaxaax sigara oti volevei to kathena den mporw na krinw giati to exw mono sto pc...
  ama to para sto ps4 tha exw ola ta save mou apo pc
  opws ginete me tis konsoles?

 • gfreeman

  διαφωνω Σάββα μιας κ το έχω λιώσει στο PC αλλά κ το έχω τελείωσει μια φορά σε κονσόλα.
  ο χειρισμος ειναι μια χαρα για δεδομένα κονσόλας. αλλά για εμένα δε συγκρίνεται με την ακρίβεια που προσφέρει το mouse, ειδικά για ranged και area attacks, καθώς και για παγίδες, area coverage κλπ. αλλά ακομα κ για crusader που ειναι πιο πολύ melee, δεν μπορούσα να κάνω κάποιες τακτικές ελιγμων, παγίδων κ hit n run επιθέσεων που μου επέτρεπε η ακρίβεια κ ταχύτητα του mouse.
  νομιζω πως οι περισσότεροι hardcore players της σειρας θα συμφωνήσουν σε αυτό.

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 χρόνια από Sky333
 • Sky333

  Συμφωνώ με Sky333. Οσο για την ταχύτητα δεν είναι μόνο στο κλικ κλικ και σιγουρα δεν έχει τοση σημασία οταν παίζεις εναν Βάρβαρο. Αλλά έχει ιδιαίτερη σημασια σε χαρακτήρες που ανέφερα παραπάνω (με ranged, area attacks και area coverage). Εχει σημασια οταν ρίχνεις με εναν χαρακτήρα να μπορεις με μια γρήγορη κίνηση του mouse να επιλέγεις κάποιο διαφορετικό - συγκεκριμένο τμήμα τις οθόνης...για να συνεχίσεις ή να κάνεις κάτι διαφορετικό παράλληλα.

 • Sky333

  Δε θέτω τις απόψεις μου μετά από τόσες ώρες παιχνιδιού σε ψηφοφορία των hardcore Άλεξ. O hardcore παίκτης στο PC είναι αδιανόητο να πει κάτι διαφορετικό από αυτό που λες. Αν περίμενα να βγάλω το δικό μου συμπέρασμα βασισμένος στους hardcore κάθε πλατφόρμας, ζήτω που καήκαμε. Το προσεγγίζω ως μέσος πάικτης που ευχαριστήθηκε πολύ περισσότερο το χειρσιτήριο. Τόσο μα τόσο απλά. Αλλά εγώ δε θα κοιτάξω να ευθυγραμμιστώ με τις απόψεις της κάθε Pro Elite. Σόρι.
  Στα της ακρίβειας των ranged area attacks, δεν αντιμετώπισα κανένα μα κανένα θέμα. Στα του "κινούμαι και κάνω κάτι άλλο", δεν καταλαβαίνω που σε εμποδίζει ο ανεξάρτητος έλεγχος του αριστερού μοχλού.
  Τέλος, ελπίζω να μη το καταλήξουμε σε επιχειρήματα "οι τρεις κορυφαίοι Pro Gamers του ESL προτείνουν αυτό".

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 χρόνια από gfreeman
 • Sky333

  Βρε Σάββα. Είπαμε. ειναι καλός ο χειρισμός για δεδομένα κονσόλας.
  Απλά εγώ διαφωνώ οτι ειναι καλύτερος αποτι στο pc οπως λες εσύ. Προσωπικη άποψη ειναι ;)
  οτι μπορώ με ένα κλικ να διαλέξω ακριβώς που θα πέσει το spell αντί απλά την κατευθηνσή του που δίνει το gamepad, αυτό ειναι τεράστια διαφορά. κ δεν μιλάω καν για όσους παίζουν με moba/rpg mouses, ειδικά keyboards ή απλά έχουν κάνει ενα google search κ έχουν macros στο παιχνιδι.

  τελπαν, το σημαντικο ειναι άλλο. Το παιχνιδι ειναι πολύ καλό. Οπως ειπα κ οταν βγηκε περσι, διορθώνει τα περισσότερα προβλήματα του Diablo 3, του δίνει τον πιο σκοτεινο αέρα που ήθελε, φτιάχνει σημαντικά το crafting κ έστρωσε καλύτερα τη δυσκολία για τα ανώτερα επίπεδα (αν κ τα κατώτερα τα έκανε περίπατο. το Normal πλέον βγαίνει με 15lvls λιγότερα να έχεις τον χαρακτήρα).

  το μεγάλο ατού στη κονσόλα ειναι το offline co-op αλλά κ το offline γενικά, κοινως παίζεις το campaign δίχως το σπάσιμο του battlenet. δυστυχώς, το πρόβλημα ειναι πως οτι διχως το battlenet, δεν έχεις dedicated server σε κάθε multiplayer παιχνιδι κ εξαρτιέσαι απο τη σύνδεση του host. κ για τέτοιο παιχνίδι, αυτό ειναι μεγάλο πρόβλημα κ έπεσα σε καταστάσεις lag που μου θύμισε Diablo 2 με dial up συνδεση.

  στα γραφικά, ειναι πολύ κοντά στη pc έκδοση, με βασική διαφορα στο aliasing.
  στο χειρισμό, τα είπαμε. πολύ καλό, απλά για κάποιον που θέλει να το σαπίσει, δεν θα του δώσει όλες τις δυνατότητες που θα μπορούσε να έχει. Θα έλεγα πως ευνοεί περισσότερο μια λογική God of War απότι μια λογική Diablo.

  υγ: κάπου διάβασα οτι το remote play στο ps vita ειναι χάλια. το εχει δει κανεις να μας πει σιγουρα?

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 χρόνια από Sky333
 • Μόλις πάρω PS4 το τσίμπησα κολλητά και αυτοκόλλητα.;)

 • Πολύ καλή δουλειά στο review/σχολιασμό παιδιά. Θα ήταν εξαιρετικό αν είχαμε τέτοιου είδους video για όλες τις μεγάλες επερχόμενες κυκλοφορίες (Middle Earth: Shadow of Mordor, The Evil Within, Assassins Creed Unity, Far Cry 4 κλπ).

 • Πρόκειται να κυκλοφορήσει η εν λόγω έκδοση για PC; Με ενδιαφέρει πολύ το RoS, δεν έχω αγγίξει το 3 πέραν της beta, να αγοράσω σκέτο το πρώτο ή αξίζει και το 3;

 • aektzisgamer

  Κοιτα να δεις. Ο λόγος πουδεν βγήκε "ultimate" έκδοση στο pc ειναι γιατι το 95% των βελτιώσεων εκεί έγιναν σταδιακα με patches. πέρα απο τις αναγκαίες αλλαγες για να παιχτει σε κονσόλα (σε χειρισμο, γραφικά και multiplayer), δεν έχει κάποια τρελή διαφορα απο το RoS στην κανονική pc εκδοση.
  Επίσης, δεν μπορείς να παίξεις μονο του το RoS, ειναι expansion. πρεπει να έχεις κ το diablo 3 κ αυτο για να τρέξει.
  απλά εδώ τα αγοράζεις σε ένα πακέτο. ίδια τιμή βγαίνει οτι κ αν κάνεις μιας κ στο pc το D3 εχει πέσει η τιμη του.
  Τέλος, το D3 είχε διάφορα θέματα που για αυτά στεναχωρέθηκαν οι φανατικοι οπαδοί του. αυτά έχουν πλέον λυθεί με τα διάφορα updates οπότε δεν υπάρχει λόγος να το αποφύγεις.

 • Sky333

  Τα βρίσκω και τα 2 μαζί στα 40 περίπου ευρώ. Αν πάρω την απόφαση να τα παίξω ίσως πάω για το 3 αφού είναι απαραίτητο πρώτα και το RoS αργότερα. Κρίμα που δεν είναι και standalone πάντως, δεν το ήξερα.

 • aektzisgamer

  μα ποιος ο λογος να ειναι stand alone? συνεχίζει την ιστορία ΑΚΡΙΒΩΣ εκει που τελειώνει το 3. ειναι ακριβώς το ίδιο παιχνίδι απλά μιλάμε για ένα έξτρα κεφάλαιο.
  ο κόσμος (γραφικά) του RoS απλά έχουν λιγο πιο ωραία ατμόσφαιρα, πιο σκοτεινή. κατα τα άλλα, ειναι ολοιδιο με το 3. μη σου πω πως το 3 εχει κ λιγο καλύτερη ιστορία (αν κ γενικα απο ιστορια, μετρια πραγματα παντου)

  πάντως στο pc το παιχνίδι τρέχει κ σε πολύ αδύναμα μηχανήματα. laptop του 2006 μου έτρεχε στα medium low το D3/

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 χρόνια από Sky333
 • Sky333

  Δεν έχω θέμα με τις απαιτήσεις, έχω αρκετά δυνατό pc. Ευχαριστώ για την βοήθεια! :)

 • Sorry αλλά δεν βγάζω άκρη στο FORUM για να γράψω... Στο D3 μου κατέβασε το Patch για να παίξω το παιχνίδι με το Patch τι πρέπει να κάνω (γιατί δεν πολύ καταλαβαίνω) πρέπει να σβήσω όλα τα Save και να το ξεκινήσω από την αρχή.

 • MEGADRIVE-78

  To Diablo III είναι στην πρώτη σελίδα των Multiplatform Τιτλων.
  http://www.gameover.gr/forum?view=topic&catid=134&id=4136&start=1340
  Επί της ερώτησης, δε σβήνεις τίποτα.

 • gfreeman

  Ευχαριστώ!

 • Δεν ξέρω τα μηδέν ευρώ του PoE μου φαίνονται αρκετά ελκυστικά :p

 • Ξανααγοράστηκε για στρατηγικό couch co-op τα κρύα χειμωνιάτικα βράδυα, παρέα με μπύρες και junk food!
  Ανυπομονώ!

 • Πολύ ωραίο review μπράβο σας. Μια ερώτηση μόνο έχω, αν αγοράσω το Diablo 3 για το ps4 και συνδέσω ένα δεύτερο controller θα μπορώ να παίξω co op με την κοπέλα μου στο ίδιο δωμάτιο? Χωρίς φυσικά την προϋπόθεση να το έχει αγοράσει και εκείνη ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 • manos2864

  ναι, εχει offline co-op, δηλαδή μπορείς να παίξεις με άλλον στην ίδια οθόνη.
  αντικειμενικά, το καλύτερο είδος co-op και ένα είδος που τήνει να εξαφανιστεί εξαιτίας του online...

 • Sky333

  Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, οπότε θα μπορούμε να παίξουμε και οι δύο, με δύο διαφορετικούς παίχτες και να τους ανεβάσουμε χωρίς την 2η αγορά του Diablo III. Πολύ ωραίο στοιχείο αυτό για το παιχνίδι.

 • manos2864

  Με ένα PS4 ένα παιχνίδι σε μια τηλεόραση θα μπορείς να παίζεις στο ίδιο παιχνίδι από μόνος σου και μέχρι τρις ακόμα παίχτες. Και εγώ με την κοπέλα μου παίζω και το έχουμε λιώσει το έχουμε τερματίσει πάνω από πέντε φορές και το παίζουμε ακόμα είναι πολύ ωραίο παιχνίδι!

 • Στο PC χρειάζεται να πληρώνεις έξτρα κάθε μήνα για να παίζεις ή πληρώνεις μόνο όταν το αγοράζεις;

 • DERMI95

  δεν ειναι MMO, κοινώς δεν έχει συνδρομή. απλά το αγοράζεις και παίζεις.
  απλά, για λόγους πειρατίας, πρεπει να εισαι μονιμα online. ένας νταλκάς που δεν σπάει με crack γιατι η blizzard χρησιμοποιεί το cloud για να τρέχει τμήματα του παιχνιδιού όπως το loot/area/monster generator.

 • Sky333

  Ευχαριστώ :).

 • Οι pc gamers μου θυμιζουν πολιτικους παλαιας κοπης κολημενοι με τις εμμονες τους μην τυχον και βγει κανα παιχνιδι καλο σε κονσολα χανουν τον υπνο τους ημαρτον ρε παιδια

 • Παιχνιδαρα δεν έχω τίποτα άλλο να πω

 • Μήπως ξέρει κανείς τα αποτελέσματα του διαγωνισμού (Diablo III RoS PS4) πότε θα ανακοινωθούν?

 • Πολύ καλό review.το παιχνίδι ειναι πολύ καλό.

 • καλησπερα. ειμαι Κατοχος του Απλου Diablo III . Θελω να παρω το expansion twra για συνεχισω λιγο το gaming...Eφοσον παρω το παιχνιδι συνεχιζετε με τα υπαρχουσα saves που εχω κανει απο το απλο Diablo 3 ? Δηλαδη το Ultimate devil Edition περιεχει και το Diablo 3 , Μπορω να συνεχισω απο εκει που εχω μεινει κανονικα ετσι ?

  Από Athens, Greece
 • Giannis.

  ναι γίνεται. στο PC ειναι αυτόματο.
  στις κονσόλες, θυμάμαι πως έπρεπε να το κάνεις μέσω του battlenet αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.
  https://us.battle.net/support/en/article/diablo-iii-consoletransfer-a-save-to-ultimate-evil-edition

 • Sky333

  Αναφερομαι για ps3... στο παιχνιδι μεσα εχει μια επιλογη που μου λεει export saves to Diablo III Reaper of Souls... Λογικα αυτο πρεπει να ειναι ετσι ?

Τελευταία Σχόλια

Σε ενα άλλο site εχθές, διάβασα ενα σχόλιο που έλεγε ένας οτι στο Assassins Creed 2 υπήρχαν διάφορα ...
Δεν θυμαμαι εαν εχω λαβει μερος !!!
καλη επιτυχια σε ολους και ολες για PS4 ...
Που χάθηκες βρε συ Αντώνη?!
Πολύ χαίρομαι που σε ξαναβλέπω μετά απο τόσο καιρό!
Titan Quest σε K2
Eπανηλθα !!!
οταν βλεπεις 5 απο Σαββα , δεν ασχολεισαι καν , εκτος και αν το παρεις δωρεαν απο plus...
Titan Quest σε K2
Xbox One!!! Καλη επιτυχια σε ολους!
Όταν λέω βιομηχανία εννοώ και την gaming κοινότητα μαζί φυσικά!
τεραστια παιχνιδαρα στα σίγουρα
Με το που ειδα τον χαρακτήρα ομως, περίμενα να δω το 2, οχι remast...