Εγχειρίδιο: Αυτοί που ποτέ δε κοιμούνται και πώς να γίνετε ένας από αυτούς.

Αυτό μάλιστα! Να ένα παιχνίδι που η συντακτική ομάδα του GameOver μπορεί να προτείνει, χωρίς φόβο και πάθος, στους μικρότερους ηλικιακά αναγνώστες μας. Θέλετε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του παιδιού σας για τη ζωγραφική; Οι πίνακες των Γκόγια, Ρεμπράντ, Ιερόνυμος Μπος, Τζοσουα Ρευνολτς, Λαβίνια Φοντανα, διάσπαρτοι στο παιχνίδι, ικανοί να εξάψουν τη φιλοτεχνία ακόμα και στο πιο αγουρωπό και ατόρνευτο παιδικό μυαλουδάκι. Σαν άλλα χελωνονιντζάκια, θα μπορούσαμε να πούμε. Υπάρχει το Layers Of Fear. Έχετε ένα άτακτο ανίψι, που πρέπει να απασχοληθεί κάποιες ώρες και δε θέλετε να του βάλετε κάτι περίπλοκο; Μόνο να περπατάει πρέπει και να ανοίγει πόρτες και συρτάρια χρειάζεται. Τι μπορεί να πάει στραβά;

Υπάρχει, πλέον, το Layers Of Fear. Ένας walking simulator, ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Από 5 εώς 95 ετών. Για τη μαμά που επιμένει να τα λέει ακόμα όλα «Νιτέντο», για το μπαμπά που θέλει να κάνει «bonding» με το παιδί του, για τη γιαγιά που θέλει να μάθει τι κάνουν αυτά τα  ρημάδια «κουμπιούτερ». Απλό, εύληπτο, ψυχαγωγικό, διαπλαστικό. Το βρήκαμε, σας το παρουσιάζουμε και το προτείνουμε. Layers of Fear, όλα σε ένα, νοικυρεμένα.

 Μόνο μην ξεχάσετε, καλού κακού πάντα, να έχετε πρόχειρο κάνα τηλέφωνο παιδοψυχολόγου, να προμηθευτείτε μια ντουζίνα υπογλώσσια για τον παππού, να ξέρετε πού κρύβει η μαμά σας τα καλώδια του τροφοδοτικού, όταν θέλει να σας κόψει το gaming, και ένα ζευγάρι δεύτερες (και τρίτες και τέταρτες) κάλτσες, έτσι ρε παιδί να υπάρχουν, γιατί την ξέρετε τη φράση για τα... περιττώματα και τα περιπόδια. 

Τι κακό θα μπορούσε να συμβεί;

layers of fear image 01

Έτσι ξεκινήσαμε την ενασχόλησή μας με το παιχνίδι. Ένας ακόμα horror τίτλος, από τους πολλούς, που θα σε τρομάξει 3-4 φορές και μετά θα καταχωνιαστεί στα αζήτητα. «Ναι μωρέ, το είχα παίξει, ήταν λίγο τρομακτικό, αλλά μη φανταστείς... φοβούνται, ωρέ, τα παλικάρια;» πιστεύαμε πως θα λέγαμε και το θέμα θα έκλεινε... και μετά θα κοιμόμασταν. Ε, καμία σχέση. Όλα πήγαν κακά, στραβά, ανάποδα, διεστραμμένα, διαθλασμένα και χάσαμε και τον ύπνο μας. Όταν ένας τίτλος πλασάρεται σαν psychedelic horror και είναι αυτό ακριβώς που λέει -τέλεια περιγραφή- τα μαντάτα για την ψυχική μας ισορροπία δεν είναι καλά. Και πώς να είναι ρε φουκαρά συντάκτη, όταν η πλοκή του παιχνιδιού σε βάζει στο μυαλό ενός ιδιοφυούς ζωγράφου –επιπέδου Μικελαντζελο Μερίζι ντα Καραβατζιο, όπως μας ενημερώνει η ιστορία-, ο οποίος είναι παράφρων, μέθυσος και ελαφρώς... Κυριάκος (το «κωλόπαιδο» από τη γνωστή ταινία, μην πάει το μυαλό σας αλλού). Τι ελαφρώς δηλαδή, επιπέδου Shkreli...Στο σαλεμένο μυαλό του «Κυριάκου», λοιπόν, διαδραματίζεται το παιχνίδι, από το σημείο που οι ξαδέλφες ιδιοφυία και παράνοια σταμάτησαν την παράλληλη πορεία τους και οι ατυχίες -μαζί με τις επιλογές του ζωγράφου- τις έφεραν να τέμνει η μία την άλλη, μέχρι που τελικά έσμιξαν. Μέσα από τις λαβυρινθώδεις γωνίες, στοές και σήραγγες ενός «νεραϊδοπαρμένου» και ταλαιπωρημένου μυαλού, θα πρέπει να οδηγήσετε τον «ήρωά» μας στην ολοκλήρωση του Magnum Opus του. Μαζεύοντας τα απαραίτητα συστατικά, ένα σε κάθε chapter, που χρειάζονται για την περάτωση αυτού του «έργου ζωής», προσπαθούμε να επαναφέρουμε την τάξη στο μυαλό και τη ζωή του.
 Το «πάλκο» είναι το σπίτι στο οποίο ζει ο καλλιτέχνης, μόνο που από νεοκλασικό έχει μεταλλαχθεί σε κάτι που θυμίζει έργο του Μάουριτς Έσσερ, τα ατελείωτα δωμάτια του οποίου πλάθονται από τις αποδοκιμασίες και τις ειρωνείες του ανελέητου κοινού.

layers of fear image 02

Οι τύψεις, ο ναρκισσισμός, οι αδυναμίες, τα λάθη, το παρελθόν, το διαλυμένο παρόν, οι μνήμες «μπιζάρουν» το μυαλό του ζωγράφου και «γεννούν» το ένα ζοφερό δωμάτιο μετά το άλλο. Μια εφιαλτική αλληλουχία άβολων εικόνων και συναισθημάτων σε μια ατέρμονη δαντική κόλαση. Η έμφαση στο "ατέρμονη". 

Τα πάντα γύρω από το setting –μεγάλο σπίτι, σκοτάδι, βροχή-, την ιστορία –βασανισμένος ταλαντούχος καλλιτέχνης- και την εξέλιξή της είναι... κλισέ. Τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί και τίποτα που δεν έχουμε ξανασυναντήσει. Το θέμα είναι, όμως, το πώς χειρίζονται οι δημιουργοί του το χιλιοτραγουδισμένο σκηνικό. Ατμόσφαιρα και εικαστική απεικόνιση, έννοιες αλληλένδετες στο παιχνίδι, προσεγμένες τόσο πολύ, που καταφέρνουν να μετατρέψουν το τυπικό σε εξαιρετικό και το συνηθισμένο σε απόκοσμο.

Εκεί ποντάραν στη Bloober Team και δημιούργησαν αυτόν το εξάωρο, φαντασιακό ταξίδι. 

Ένα τέρας, ειδικά όταν αποτελεί και θανάσιμο κίνδυνο, είναι τρομακτικό. Ένας βουρβούλακας κρυμμένος στη σκιά, μπορεί σε κάνει να τρέμεις από το φόβο σου. Αυτά είναι τα προβλεπόμενα και δημιουργούν ένα συγκεκριμένο είδος φόβου, που καθώς αυξάνεται η τριβή με αυτά, σιγά σιγά τον προσπερνάμε. Τι γίνεται όμως όταν τα απλά, καθημερινά, άκακα αντικείμενα, γεγονότα και χώροι γίνονται όργανα τρομοκρατίας; Εκεί, για τον γράφοντα, ξεκινάει ο πραγματικός φόβος. Ένα χρωματιστό παιδικό δωμάτιο, ένας καθρέπτης, μια κουζίνα, ένα πιάνο, ένας πίνακας, εικόνες οικείες, που όμως τις έχει πάρει η δημιουργική ομάδα και με του κατάλληλους φωτισμούς, τη σωστή χρήση της κάμερας, τα πετυχημένα εφέ και τη μουσική που στοιχειώνει, δημιουργούν ένα επίμονο, ακατάπαυστο, άβολο συναίσθημα φόβου.

layers of fear image 03

Ελάχιστες ήταν οι στιγμές που παίζοντας το παιχνίδι δεν ήμαστε σφιγμένοι και τεντωμένοι. Αυτή η υποβολή από τη διαστρέβλωση των καθημερινών πραγμάτων, μας είχε στην τσίτα όλη την ώρα. Και πάνω που συνηθίζεις λίγο την ατμόσφαιρα παράνοιας, σκάνε τα jump scares. Και ο φόβος γίνεται τρόμος και κλείνεις το παιχνίδι. Το build up είναι που κάνει την πολλή δουλειά και έρχεται το ξαφνικό τίναγμα, που ενώ το περίμενες, πέτυχε όλες τις φορές το σκοπό του. Να νιώσεις όλο σου το είναι να μυρμηγκιάζει, να στρέφεις το βλέμμα σου αλλού, να αρχίζεις να γλυκοκοιτάς το «quit game». Όσο cheesy και αν φαίνεται μερικές φορές.


Διαβάστε επίσης

amnesia pack        Outlast Box Art       soma packshot       white night packhot


 


Το άρρωστο setting του παιχνιδιού και η διαρκής ανασφάλεια του παίκτη υποστηρίζεται και από διάφορα άλλα τεχνάσματα. Το κλείδωμα των πορτών που μόλις πέρασες, η δυναμική διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής και των χρωμάτων των δωματίων που εξερευνάς (εξαφανίζονται και αλλάζουν θέση διαρκώς τα αντικείμενα) ο θρήνος της μάνας, το κλάμα ενός ανήλικου, ο «χορός» των αρουραίων του σπιτιού, το χολωμένο περπάτημα του ζωγράφου, τα χαρακτηριστικό «κρατς» πάνω σε σπασμένα γυαλιά, είναι η γαρνιτούρα που ολοκληρώνει τον πανικό. Τέλος, το γεγονός πως τίποτα (ή σχεδόν τίποτα) δε σε σκοτώνει στο παιχνίδι και το συναπάντημα με κάθε jump scare είναι μοναδικό, κατά τη γνώμη μας λειτουργεί καταλυτικά, μιας και προσθέτει πόντους, αθροιστικά, στο panic meter του καθενός. Η επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις γίνεται πια όταν κλείσουμε το παιχνίδι.


Ο τίτλος, όσο προχωράνε τα chapters, γίνεται όλο και πιο ψυχεδελικός και περίεργος. Ανακαλύπτοντας σιγά σιγά τα πιο σκοτεινά μυστικά της ψυχολογικής κατάρρευσης του ήρωα, φτάνει σε τέτοια επίπεδα η αλλοίωση της «πραγματικότητας», που δημιουργεί εικόνες τόσο παράδοξες και αλλόκοτες, που οπτικά χάνεται η μπάλα. Με την καλή έννοια. Αποκυήματα της φαντασίας ενός φρενοβλαβούς, κρυμμένοι συμβολισμοί, παιχνίδι των δημιουργών με το μυαλό  του παίκτη. Δε ξέρουμε υπό την επήρεια τι λογής ψυχοτρόπων φαρμάκων ήταν όταν τα σχεδίαζαν, αλλά το σκοπό τους τον πετυχαίνουν. Σε υποβάλλουν και κοιτάς σαν (τρομαγμένος) χαζός κάποιες από τις πιο πρωτότυπες δημιουργικά εικόνες που έχουμε δει σε παιχνίδι.


layers of fear image 04

Παικτικά δεν έχει να πει πολλά το παιχνίδι, αφού επί της ουσίας είναι ένα walking simulator (και simulator ανοίγματος ντουλαπιών και συρταριών), ενώ δεν έχει κάποιους γρίφους, που θα ζορίζουν τον παίκτη. Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε να είχε λίγο πιο απαιτητικά Puzzles, μιας και θα θέλαμε να τσεκάρουμε την πνευματική μας διαύγεια υπό το καθεστώς του φόβου και της ψυχολογικής πίεσης που ασκεί η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Ίσωςν βέβαια, το να κοντοσταθούμε και να ασχοληθούμε με puzzles, να μας αποξένωνε λίγο από το κλίμα του παιχνιδιού, οπότε μπορεί να είναι και καλό που δεν υπάρχουν. Δεν έχουμε ξεκάθαρη άποψη. Γενικάν από τα εκατοντάδες δωμάτια που θα εξερευνήσετε, τα περισσότερα λειτουργούν σαν σκαλοπάτια ανεβάσματος κάποιου τελικού κοψοχολιάσματος, ενώ σε κάποια άλλα θα πρέπει να είστε απλά παρατηρητικοί να για να "triggar-ετε" ένα scripted event (μπορεί να είναι το άνοιγμα ενός διακόπτη, το κοίταγμα ενός πίνακα, το διάβασμα ενός σημειώματος κ.α), που συνήθως ανοίγει την επόμενη πόρτα για να συνεχίσετε την εξερεύνηση.

Η διήγηση της ιστορίας και η κατανόηση του τι πήγε στραβά στη ζωή του ζωγράφου δίνεται μέσα από κειμενάκια (εφημερίδες, γράμματα, σημειώματα), από τη διεπαφή με διάφορα αντικείμενα και, φυσικά, από τις δυνατές εικόνες της φαντασίας του, που αποτελούν την εφιαλτική διακόσμηση αυτού του ιδιόρρυθμου σπιτιού. 
Τα γραφικά, η επιλογή των χρωμάτων, η λεπτομέρεια του σχεδιασμού του σπιτιού και η αποτύπωση όλων αυτών των αλλόκοτων εικόνων που θα δείτε, είναι εξαιρετική και ιδιαίτερα λεπτομερής, με την εναρμονισμένη μουσική για ένα τέτοιο concept να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, επιτείνοντας και ενισχύοντας την όλη αίσθηση φόβου και ανασφάλειας.

Μοναδικό μελανό σημείο, το voice acting, και ιδιαιτέρως αυτό του ζωγράφου, όπου επιλογή δε μας φάνηκε αρκετά ταιριαστή.


 Και φτάνουμε πάλι στο ίδιο σημείο. Πώς βαθμολογείς ένα παιχνίδι, που δεν είναι παιχνίδι; Εφόσον τεχνικά δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα, τότε θα κριθεί για αυτό που ήθελε να προσφέρει. Να μας τρομάξει. Και αυτό όχι απλά το καταφέρνει, αλλά το κάνει εμφατικά και με στυλ. Θα κάνει πολλούς παλικαράδες να «βάλουν τα κλάμματα». Μη τον παίξετε το βράδυ μόνοι, μην κλείσετε τα φώτα, μη βάλετε ακουστικά. Βασικάν κάντε τα όλα αυτά, αλλά «μην κοιτάξετε πίσω». Για κανένα λόγο!


Διαβάστε επίσης

amnesia pack        Outlast Box Art       soma packshot       white night packhot


 

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: HorrorΔιάθεση: Ψηφιακή διανομή
Αριθμός παικτών: 1Ανάπτυξη: Bloober Team SAΗμ. Έκδοσης: 25/08/2015
PEGI: 18Εκδότης: AspyrΠλατφόρμες: PS 4, Xbox One, PC

Θετικά

 • Ίσως το πιο τρομακτικό παιχνίδι όλων των εποχών.
 • Πανέμορφο, άρρωστο και προσεγμένο.
 • Υποβλητική ατμόσφαιρα.
 • Μουσική και ηχητικά εφέ που ταιριάζουν απόλυτα.
 • Κάνει τα απλά πράγματα να μοιάζουν εφιαλτικά.

Αρνητικά

 • Κλισέ ιστορία
.
 • Δεν είναι ακριβώς παιχνίδι.
 • Μέτριο Voice Acting.

Βαθμολογία

Από την πρώτη στιγμή που ο Νίκος βρέθηκε μπροστά σε ένα Intel 286, κάποτε παλιά, τα «διλλήματα» για την αξιοποίηση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή έπαψαν να υπάρχουν. Εκεί που ο περίγυρός του έβλεπε ένα εργαλείο δουλειάς «για το μέλλον», ο Νίκος έβλεπε μια παιχνιδομηχανή! Από τότε έως σήμερα συνεχίζει να είναι αμετανόητος PC Gamer, «λιώνοντας» ταυτόχρονα και τις διάφορες κονσόλες που περνούσαν και περνάνε κατά καιρούς από τα χέρια του!! Παράλληλα έχει εξίσου μεγάλη αδυναμία για τη Μέταλ μουσική, τον αθλητισμό και την τελευταία πενταετία για τις ξένες τηλεοπτικές σειρές.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Το The Curse of Monkey Island διαθέσιμο στα Steam και GoG
Ο τίτλος της Lucas Arts επιστρέφει!
Ημερομηνίες και περιεχόμενο για την closed beta του Defiance 2050
Στα τέλη Απριλίου για κονσόλες και PC.
Ημερομηνία διάθεσης της Street Fighter 30th Anniversary Collection
Μαζί με pre-order bonus το Ultra Street Fighter IV.
Burnout Paradise Remastered
Το κορυφαίο arcade racer είναι και πάλι εδώ.
Νέο trailer για το A Way Out
Έφτασε η ώρα της “Μεγάλης Απόδρασης”.
Τέλος στην προσπάθεια εξαγοράς της Ubisoft από τη Vivendi
Η Vivendi πουλάει όλες τις μετοχές που κατείχε.
NPD Φεβρουαρίου: Σάρωσαν Monster Hunter και PS4
Ενώ το Switch γίνεται η κονσόλα με τον πιο επιτυχημένο πρώτο χρόνο!
The Raven Remastered
Ένα ωραίο παιχνίδι, σε μια ανούσια remastered έκδοση.
Φήμη: Στην Αρχαία Ελλάδα το επόμενο Assassin’s Creed
Και, σύμφωνα με την ίδια πηγή, με διάθεση εντός του 2019.
Ghost of a Tale
Το έτος των ποντικιών...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Ωραιο review Νικο! Το παιχνιδι δυσκολα θα παιχθει...

 • Ασ' το καλό με άγχωσες! Χαχαχαχαχαα :)
  Πολύ καλό review, περνάει το άγχος που απ' όσο φαίνεται δημιουργεί το παιχνίδι. Ίσως δοκιμαστεί, ίσως και όχι .Όταν αρκούν τα σοκάκια του bloodborne για να τρομάξω, νομίζω ότι δεν είμαι για να δοκιμάζω πολύ πιο τρομακτικά πράγματα.
  Πάντως από τα όσα διάβασα και απο τις φωτογραφίες που είδα, πρέπει να χει τόνους ατμόσφαιρας το παιχνίδι!

 • καλά εντάξει εγώ δεν ακουμπάω εδώ, ούτε καν όμως! :p

 • Ιδανικό και δεν χάνεται. Εξαιρετικό review Νίκο.

 • Κάτι διάβασα για console port οπότε θα περιμένω μέχρι τότε.
  Κι εννοείται τέτοοι τίτλοι παίζονται το βράδυ με όλα τα φώτα σβηστά και χωρίς παρέα.Έτσι έπαιξα το ΡΤ και ένιωθα τις τρίχες στην σπονδυλική μου στήλη να είναι σηκωμένες όλη την ώρα.Έτσι θα το παίξω κι αυτό.

 • Εχωντας απορριψει τελειως το ενδεχομενο να το παιξω, μιας και τοτε δεν ειχε ανακοινωθει αλλη εκδοση εκτος του PC, ειδα ολο το παιχνιδι σε Livestream :(
  Θα τιμηθει οπως και να χει ομως στο PS4.

  Υ.Γ: Πολυ μου αρεσει η προσθηκη του "διαβαστε επισης".

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 2 χρόνια από Jehuty
 • ουτε καν... απορω πως τα επαιζα πιτσιρικας και τωρα χεζ#@αι πανω μου

 • Νικολα συμφωνω 100% στο review σου. Ισως το πιο αρρωστο παιχνιδι που εχω παιξει και σιγουρα στα 3 πιο τρομακτικα!

 • Πολύ δυνατό φαίνεται! Μακάρι να βρει τον δρόμο του και στις κονσόλες.

 • το πήρα κ εγώ αλλα δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ μαζί του. θα γίνει σύντομα, αγκαλιά με μια στρατιά αρκουδάκια να με προστατευούν :p:D:p

 • Sky333

  Η αγκαλιά με μια κούτα αδιάβροχα βρακάκια! :D:p

 • Δείχνει πολύ ενδιαφέρον θα μπει σε wishlist σίγουρα!

 • Δεν έχω καμία όρεξη να αφήσω ορφανά τα αγόρια μου....
  .
  .
  .
  .
  /Στα υπ'οψην..............!

 • Το έβαλα στη λίστα αγορών μου ! ευχαριστώ!!

 • από που ήρθε αυτό; ωραίο το review Νίκο θα το τιμήσω asap.

 • κυκλοφορει στο ps store με 19,99 αρα είναι διαθεσιμο και για κονσόλες.

 • Skimaster13
 • λατρεύω παιχνίδια τρόμου και το συγκεκριμένο απλά δεν χάνετε! θα παιχτεί οπωσδήποτε κάποια στιγμή.

 • Αφου το τελειωσα να πω και γω την γνωμη μου...Θα αρχισω απο το βασικοτερο μειονεκτημα του...Η διαρκεια του μετα βιας ξεπερναει τις 2ωρες...Ειναι τοσο καλο το Layers Of Fear που πραγματικα δεν θελεις να τελειωσει και αυτες οι 2 ωρες σου χτυπανε ασχημα..Οχι τοσο μικρο ρε γαμωτο...Ηθελα κιαλλο...Πολυ περισσοτερο...Το αλλο αρνητικο ειναι οτι δεν ειναι ΠΑΙΧΝΙΔΙ αλλα walking simulator horror..Οσοι εχουν ασχοληθει με τα Dear Ether,Gone Home κλπ,θα καταλαβουν αμεσως τι εστι walking simulator τιτλοι και ποια ειναι τα μειονεκτηματα τους εναντι των ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ..Προσωπικα τα απεχθανομαι τα walking simulator σαν αυτα που ανεφερα και αυτος ηταν ο μοναδικος λογος που το φοβομουν το Layers Of Fear αρχικα....ΑΛΛΑ..Εδω εχουμε ενα ΑΛΛΑ..Αφου το ξεκινησα εμεινα :o Το layers Of Fear ειναι πολυ μπροστα απο ολα αυτα τα Dear μπουρδα και Gone βαριεμαι..Σκοπος του Layers Of Fear ειναι να τρομαξει αυτον που θα ασχοληθει μαζι του και το κανει αυτο με πολυ επιτυχημενο τροπο,συνεχεια(ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΟΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ) και παντου..Δεν σε αφηνει ουτε λεπτο να ηρεμησεις...(Ημουν σε σκοτεινο χωρο συνεχεια φορωντας ακουστικα)..Υπηρξαν στιγμες που ενιωσα τετοια ανατριχιλα και πανικο που δεν μπορουσα να φανταστω οτι θα τα ενιωθα σε αυτο το βαθμο τουλαχιστο απο καποιο τιτλο..Στο 1ο Amnesia εζησα παρομοιες στιγμες και καταστασεις αλλα εκει υπηρξαν και στιγμες ανακουφισης η ακομα και χαλαρωσης μετα απο ενα εντονο σκηνικο..Εδω δεν υπαρχουν ανακουφισεις και χαλαρωσεις...Προσωπικα το κατατασσω στους καλυτερους τιτλους τρομου που εχουν δημιουργηθει ποτε μαζι με το 1ο Amnesia...ΟΛΟΙ οι φαν των Horror ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθουν με τον τιτλο γιατι αν δεν το κανουν,θα χασουν την εμπειρια του φοβου-τρομου-πανικου που το Layers Of Fear προσφερει απλοχερα με τοσο εντονο τροπο οσο κανενα αλλο τιτλο εως σημερα..Αρκει να μπορεσετε να αποδεχτειτε οτι ειναι walking simulator..ΑΝ μπορειτε τοτε αγοραστε και πανες..Πολλες πανες..Θα τις χρειαστειτε :D

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 2 χρόνια από imjp1982
 • imjp1982

  19.99 στο Xbox One. Για δύο ώρες?

 • imjp1982

  4-6 ώρες κραταει περίπου, με προϋπόθεση πως μπαίνεις στο mood και βυθίζεσαι στην ατμοσφαιρα και δε τρέχεις πανικοβλητος απο πορτα σε πορτα. Αν τώρα το έκανες σε 2 ωρες δε μπορω να το αμφισβητήσω, αλλά ο μετρητης μου λέει 5+. Δεν είναι και για πολυ περισσοτερο γιατί είναι άβολο παιχνιδι και μπορει να γινότανε κουραστικό. Στα άλλα συμφωνω μέχρι τελείας.

 • Holymartyr

  Μου πηρε περιπου 2 ωρες ανοιγοντας καθε ντουλαπι-συρταρι-πορτα-μπαουλο και κοιταζοντας ολα τα σημειωματα τα οποια βρηκα..Φυσικα μπορω να φανταστω και καποιους να το τερματιζουν οχι μετα απο μερικες ωριτσες αλλα μετα απο μηνες αφου θα το παρατανε απο την τοσο μεγαλη τρομαρα που θα τρωνε καθε φορα που πανε να το συνεχισουν απο εκει που το σταματησαν :D:D:D

 • πολυ ωραιο review σε βαζει στο κλιμα. Το παιχνιδι το τερματισα σε 2 μερες (με το που βγηκε) και μπορω να πω ειναι απο τα καλυτερα horror games που εχω παιξει και μιλαω σαν μεγαλος φαν της κατηγοριας σε ολες τις μορφες (κινηματογραφο, τηλεοραση, παιχνιδια κτλπ)

 • Υπάρχει κάτι πιο τρομακτικό από Penumbra και Amnesia;;; Φωτιές μου έβαλες Νίκο! Ανεβαίνει κατακόρυφα στη wishlist!!!

Τελευταία Σχόλια

πωπω χολή...τι κακός
Kατα πάσα πιθανότητα απλά θα δούμε κάποιο revision με το chipset της nvidia σε λιγότερα nm για να πέ...
Παρόλα αυτά λόγο παραγωγής αναγκαστικά θα πρέπει να αναβαθμιστεί το switch τουλάχιστον όπως αναβαθμ...
Το 2009 η MS διπλασίασε τη διαθέσιμη ram στα dev kits του 360 απο 512mb (που είχε και το retail μηχα...
Και ότι το σκεφτόμουν πριν λίγο ακούγοντας το υπόλοιπο δευτεριάτικο webcast..
Όταν λέμε two nicks,ε...
Λατρεμένο Curse of Monkey Island. Δεν είναι ούτε το πρώτο Monkey Island που έπαιξα στην ζωή μου, ούτ...
Εννοειται στο συγκεκριμενο,ειμαι 100% υπερ αυτης της αποψης.
Εμενα με ενδιαφερει να μην υπαρχουν αποκλειστικα παιχνιδια στην αναβαθμισμενη εκδοση. Τα Pro και One...
Pls, βγάλτε τα και στο Switch! Pls pls pls!
Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει.
Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί τόσο σύντομα.
Σε 3-4 χρόνια, θα ...