Στα χνάρια των δύο τελευταίων ταινιών, η Rocksteady προσφέρει ένα κορυφαίο super hero παιχνίδι

Επιτελούς έφτασε το Batman: Arkham Asylum, η νέα περιπέτεια του Σκοτεινού Ιππότη, που τελικά τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε με το παραπάνω. Το παιχνίδι της Rocksteady είναι ίσως το καλύτερο "super hero" game που εμφανίστηκε ποτέ και ταυτόχρονα ένα από τα καλύτερα action adventure που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, θετοντας σοβαρή υποψηφιότητα για παιχνίδι της χρονιάς. Η νέα περιπέτεια του Batman αρχίζει όταν, συνοδεύοντας τον Joker, αυτός καταφέρνει να δραπετεύσει και να πάρει τον έλεγχο του νησιού- φυλακής Arkham Asylum. Από το σύμπαν της DC την εμφάνιση τους κάνουν οι Joker, Harley Quinn, Bane, Scarecrow, Poison Ivy, Killer Croc και Mr. Zsasz, ενώ αντιμετωπίζουμε τους γρίφους και τα μυστικά που έχει σκορπίζει στο νησι ο Riddler.

Οι χαρακτήρες μπορεί να φαίνονται λίγοι σε σχέση με το πραγματικά αστείρευτο σύμπαν του υπερήρωα, αλλά τα Rocksteady Studio χρησιμοποίησαν το υλικό με τέτοιο τρόπο ώστε να "ντύσουν" ένα παιχνίδι που θα ήταν εξαιρετικό, ακόμα και αν δεν πρωταγωνιστούσε ο άνθρωπος-νυχτερίδα.

Σαν το...Hollywood: Ο τεχνικός τομέας

Τα γραφικά του Batman: Arkham Asylum είναι προσεγμένα, με τα μοντέλα των χαρακτήρων να ξεχωρίζουν ενώ οι φθορές στη στολή του Batman, όσο η περιπέτεια εξελίσσεται, είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Εξαιρετικά προσεγμένος είναι και ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος, αν και περιστασιακά εμφανίζονται σχετικά απλοϊκά textures, ενώ και τα φυτά στους εξωτερικούς χώρους δεν είναι τα καλύτερα που έχουμε δει. Επίσης, στα cut-scenes υπάρχουν μικρά προβλήματα στα textures των χαρακτήρων και στο lip-sync, ενώ η κίνηση των φιγούρων φαίνεται κάπως "άψυχη". Τέλος, στα αρνητικά προστίθεται και η σχεδόν ανύπαρκτη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον.

"Το παιχνίδι της Rocksteady είναι ίσως το καλύτερο "super hero" game που εμφανίστηκε ποτέ και ταυτόχρονα ένα από τα καλύτερα action adventure που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια"

Σε ό,τι αφορά την εικαστική πλευρά του θέματος, ο γοτθικός σχεδιασμός των κτιρίων προσθέτει πολλούς "πόντους" στην ατμόσφαιρα, όπως άλλωστε και η εσωτερική τους διακόσμηση. Πόντους στην ατμόσφαιρα προσθέτει και η χρωματική παλέτα που έχει επιλεχθεί, με τα σκοτεινά, αλλά έντονα, χρώματα να κυριαρχούν.

Στον ηχητικό τομέα τα πράγματα, με μία λέξη, είναι άψογα. Ο Mark Hamill είναι εκπληκτικός στο ρόλο του Joker, αποδίδοντας άριστα τη διεστραμμένη ιδιοφυία του χαρακτήρα. Τη φωνή του Batman έχει αναλάβει ο Kevin Conroy, ο οποίος επίσης είναι άριστος στο ρόλο του έξυπνου, ψύχραιμου και με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, ήρωα. Οι φωνές των περισσοτέρων χαρακτήρων βρίσκονται επίσης σε κορυφαία επίπεδα, ενώ πρέπει να αναφέρουμε ότι η φωνή του Riddler και οι ηχογραφήσεις που βρίσκουμε, οι οποίες περιέχουν συζητήσεις των βασικών κακών με τους ψυχολόγους τους, είναι συναρπαστικές.

Μία νύχτα στο Arkham Asylum: Η ατμόσφαιρα

Το Arkham Asylum -με τη βοήθεια του υψηλών προδιαγραφών του τεχνικού τομέα- καταφέρνει να "αιχμαλωτίσει" το κλίμα του σκοτεινού ήρωα, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ανάγκη να χυθεί ούτε μία σταγόνα αίματος για να δημιουργηθεί ένα σκοτεινό και αρρωστημένο κλίμα. Ταυτόχρονα, το παιχνίδι "ξεχειλίζει" από τις προσωπικότητες των χαρακτήρων που εμπλέκονται στην ιστορία.

Ο Joker σχολιάζει τη κάθε μας κίνηση και βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από εμάς, όπως άλλωστε και η "παιχνιδιάρα" Harley Quinn, που έχει επιστρατευθεί από τον Joker για να μας καθυστερήσει και να μας παγιδέψει. Οι δύο αυτοί χαρακτήρες -μαζί με τον Scarecrow, για τον οποίο θα αρκεστούμε να πούμε ότι μας ετοιμάζει ορισμένες εκπλήξεις που αποτελούν μερικές από καλύτερες και πιο ατμοσφαιρικές στιγμές του παιχνιδιού- ενσωματώνονται άψογα στο κλίμα του παιχνιδιού και καταφέρνουν εύκολα να δημιουργήσουν στιγμιότυπα που θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να τα ξεχάσουμε. Εν ολίγοις, εχει γίνει αριστοτεχνική εργασία στον τομέα της δημιουργίας ενός σκοτεινού και πειστικού κόσμου.

"Αναμενόμενα, έχουμε πολλές δυνατότητες οι οποίες πηγάζουν από τα gadgets του πρωταγωνιστή. Έχουμε στη διάθεση μας το απλό batarang, μια τηλεκατευθυνόμενη εκδοχή του, εκρηκτικό spray και ένα υπερηχητικό batarang"

Εντυπωσιακή είναι η εργασία που έχει γίνει και με τους "απλούς" εχθρούς μας, τους οποίους μπορούμε να ακούσουμε από μακριά να συζητάνε. Νιώθουμε το φόβο τους, κατηγορούν τον Joker γιατί πιστεύουν ότι θυσιάζονται απλά και μόνο για να μας καθυστερήσουν χωρίς καμία ελπίδα να μας νικήσουν ή διηγούνται ο ένας στον άλλον το πώς έγιναν υποτακτικοί στον Joker, δημιουργώντας ένα κλίμα που δύσκολα θα ξεχάσουμε. Όπως θα αναφέρουμε και παρακάτω, υπάρχουν αρκετά στοιχεία στον τομέα της εξερεύνησης που υποβοηθούν την ατμόσφαιρα, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι το Batman: Arkham Asylum πάντα σέβεται τους χαρακτήρες του.

Την περιπέτεια ντύνει μια ιστορία μάλλον τυπική, την οποία όμως παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον λόγω της ατμόσφαιρας του παιχνιδιού, που πραγματικά μας συνεπήρε. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, το τέλος της ιστορίας είναι κάπως αναιμικό με βασικά ερωτήματα να μένουν αναπάντητα.

{PAGE_BREAK}

Batman ο...πολυτάλαντος: Gameplay και modes

Το Arkham Asylum χωρίζεται σε τρία διακριτά είδη παιχνιδιού: Την εξερεύνηση, τις μάχες και το stealth. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που χαρακτηρίζει το παιχνίδι είναι η εξέλιξη του gameplay. Το Batman: Arkham Asylum, μας μαθαίνει να παίζουμε με ένα τρόπο και σύντομα αλλάζει τα δεδομένα και περιμένει από εμάς να προσαρμοστούμε. Σίγουρα δεν είναι όλες οι ιδέες του παιχνιδιού το ίδιο καλές, αλλά σαν αποτέλεσμα ο τίτλος δε κουράζει καθόλου στη 12ωρη διάρκεια του και μας κάνει να θέλουμε και άλλο. Ας δούμε τα modes αναλυτικά.

Ο Batman είναι detective και η εξερεύνηση αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικό του τίτλου είναι το detective mode, το οποίο αλλάζει την όραση μας και τονίζει τα σημαντικά σημεία του περιβάλλοντος με τα οποία μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε. Σημαντικό εργαλείο είναι και ο γάντζος του Σκοτεινού Ιππότη, ο οποίος επιτρέπει την αναρρίχηση σε ψηλότερα σημεία.

Το παιχνίδι βασίζεται πολύ σε αυτόν το γάντζο, αλλά σε κάποια σημεία -που θυμίζουν αρκετά Tomb Raider- δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε καθώς οι τοίχοι δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος μας. Επίσης, αρκετές φορές θα συλλέξουμε στοιχεία με οπτική πρώτου προσώπου σε έναν περιορισμένο χώρο, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσουμε τα στοιχεία αυτά. Αν δούμε τη δυνατότητα αυτή κυνικά, αντί να υπάρχει ένας στόχος στο χάρτη ακολουθούμε "τελείες" που μας οδηγούν στο στόχο αυτό. Ωστόσο, με αυτόν τον έξυπνο τρόπο το παιχνίδι κρύβει κάπως τη γραμμικότητα του, εντείνοντας την ατμόσφαιρα, αφού αισθανόμαστε πως είμαστε detective που αναζητούμε αποτυπώματα και έτσι προχωρούμε βήμα-βήμα για να δούμε που θα μας οδηγήσουν.

"Στον ηχητικό τομέα τα πράγματα, με μία λέξη, είναι άψογα. Ο Mark Hamill είναι εκπληκτικός στο ρόλο του Joker, αποδίδοντας άριστα τη διεστραμμένη ιδιοφυία του χαρακτήρα"

Το stealth είναι ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού με κυριότερο χαρακτηριστικό αυτού του τύπου gameplay να είναι τα gargoyles που βρίσκονται στο χώρο. Μπορούμε να ανεβούμε στα gargoyles για να κρυφτούμε από τους αντιπάλους και να ετοιμάσουμε την επίθεση μας, ενώ με τη βοήθεια του detective mode μπορούμε να δούμε εχθρούς που βρίσκονται πίσω από τοίχους για να καταστρώσουμε τη στρατηγική μας.

Αναμενόμενα, έχουμε πολλές δυνατότητες οι οποίες πηγάζουν από τα gadgets του πρωταγωνιστή. Έχουμε στη διάθεση μας το απλό batarang, μια τηλεκατευθυνόμενη εκδοχή του, εκρηκτικό spray, το οποίο μπορεί να ανατινάξει τα αδύναμα σημεία των τοίχων και ένα υπερηχητικό batarang, που προκαλεί θόρυβο και κατευθύνει τους εχθρούς σε σημεία που θέλουμε -και στα οποία πιθανότατα έχουμε στήσει κάποια παγίδα. Φυσικά, μπορούμε να κρεμαστούμε και ανάποδα από κάποιο gargoyle για να αρπάξουμε έναν ανυποψίαστο αντίπαλο, ενώ τα επίπεδα είναι φτιαγμένα με τρόπο που να προσφέρουν και αρκετές κρυψώνες.

Χρησιμοποιώντας stealth τακτική βλέπουμε ότι οι εχθροί μας αγχώνονται, φοβούνται, πυροβολούν στον αέρα ταραγμένοι και, ειδικά προς το τέλος του παιχνιδιού, φωνάζουν για βοήθεια όταν ακούσουν κάτι και κινούνται τουλάχιστον σε δυάδες με τρόπο που ο ένας καλύπτει τον άλλον. Ωστόσο, ορισμένες φορές είναι αρκετά φοβισμένοι για να βοηθήσουν τους συνεργάτες τους!

"Τα γραφικά του Batman: Arkham Asylum είναι προσεγμένα, με τα μοντέλα των χαρακτήρων να ξεχωρίζουν ενώ οι φθορές στη στολή του Batman, όσο η περιπέτεια εξελίσσεται, είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα"

Η Rocksteady αναφέρεται σε αυτά τα επίπεδα με το όνομα "invisible predator", ένα πολύ πετυχημένο όνομα κατά την άποψή μας, καθώς μας κάνουν να νιώθουμε σαν κυνηγοί που προσπαθούμε να οδηγήσουμε τα θηράματα σε σφάλματα, τα οποία θα μπορέσουμε να εκμεταλλευθούμε. Για άλλη μια φορά, όμως, στην πρόοδο των επιπέδων θα δούμε τους κανόνες να αλλάζουν, με τα τόσο χρήσιμα gargoyles να κρύβουν...εκπλήξεις, οι οποίες μας αναγκάζουν να τα αποφύγουμε, δυσκολεύοντας σημαντικά το έργο μας.

Βέβαια, σε αυτά τα επίπεδα υπάρχουν και κάποια αδύναμα σημεία, όπως είναι το περιορισμένο οπτικό πεδίο των αντιπάλων, οι οποίοι πότε δεν κοιτούν ψηλά αν δεν ακούσουν κάποιο θόρυβο -κάτι που βελτιώνεται βέβαια στον hard βαθμό δυσκολίας. Όμως, η "παραξενιά" αυτή του παιχνιδιού βελτιώνει τη ροή του, καθώς σε άλλη περίπτωση ίσως να ήταν υπερβολικά δύσκολο. Οπότε, μάλλον είναι άδικο να παραπονιόμαστε.

{PAGE_BREAK}

Οι μάχες αποτελούν ένα ακόμα ιδιάζουσας σημασίας στοιχείο του παιχνιδιού. Το σύστημα μάχης του Arkham Asylum κάνει χρήση ενός κουμπιού για την επίθεση, ενός για το counter, ενός για το άλμα και ενός για το χτύπημα με την κάπα του ήρωα, που ζαλίζει τους αντιπάλους. Το σύστημα μάχης, αντί να απαιτεί απο τον παίκτη να απομνημονεύσει ειδικές κινήσεις, τον ωθεί στο να επικεντρώνεται στο ρυθμό της μάχης και στα ανοίγματα που αφήνουν οι αντίπαλοι στις κινήσεις τους, ενώ μία λάμψη πάνω από τα κεφάλια τους δείχνει τη στιγμή που πρέπει να εκτελέσουμε ένα counter. Το σύστημα αυτό ίσως φαίνεται κάπως απλοϊκό, αλλά στην πραγματικότητα η χρήση του γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη όσο εξελίσσεται η ιστορία.

Αρχικά μαθαίνουμε στο να απομακρυνόμαστε από τους αντιπάλους και να χτυπάμε όποιον φαίνεται ευάλωτος με τρόπο που να "δένουμε" μεγαλύτερα combos, τα οποία θα προσφέρουν περισσότερους πόντους εμπειρίας και ενέργεια μετά τη μάχη. Επίσης, με το συμπλήρωμα οκτώ χτυπημάτων (ή πέντε με μία αναβάθμιση που παίρνουμε) ξεκλειδώνεται μία λαβή και ένα εντυπωσιακό "τελειωτικό" χτύπημα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Όμως και σε αυτή τη περίπτωση οι κανόνες αλλάζουν. Έτσι, υπάρχουν εχθροί των οποίων τις επιθέσεις δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με counter και για να σπάσουμε την άμυνα τους πρέπει να τους ζαλίσουμε με το χτύπημα της κάπας, ενώ άλλοι είναι ευάλωτοι μόνο από πίσω. Επίσης, αν και αρχικά δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι αντίπαλοι που βρίσκονται μακριά μας, σίγουρα θα ενδιαφερθούμε όταν μερικοί από αυτούς χρησιμοποιούν όπλα ή όταν κάποιο τεράστιο τέρας τρέχει κατά πάνω μας...

Τα τέρατα αυτά μπορούμε να τα ζαλίσουμε και στη συνέχεια να καθίσουμε στους ώμους τους και να τα χρησιμοποιήσουμε για να εξοντώσουμε τους υπόλοιπουςς αντιπάλους μας, με τρόπο παρόμοιο με εκείνον που έχουμε δει στα trailers του God of War III. Τα boss fights είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό του παιχνιδιού που είναι διασκεδαστικό, αν και δυστυχώς επαναλαμβάνονται αρκετά, ενώ και η τελική μάχη είναι κατώτερη αυτού που περιμέναμε.

{VIDEO_1}

Πάρα την επανάληψη τους τα boss fights δεν μας κούρασαν, ωστόσο, θα προτιμούσαμε περισσότερη ποικιλία. Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού ενσωματώνονται αρμονικά, χωρίς να κουράζουν και, όπως είπαμε, όταν θα φτάσουμε στο τέλος του παιχνιδιού, πιθανότατα θα θέλουμε και άλλο.

Τα καλά νέα είναι ότι μέσω των μυστικών του Riddler ξεκλειδώνουμε δοκιμασίες, στις οποίες δοκιμάζουμε τις δυνατότητες μας στις μάχες και στο stealth, προσπαθώντας να μαζέψουμε περισσότερους πόντους ή να κάνουμε καλύτερο χρόνο και να εκπληρώσουμε κάποιες προκλήσεις. Τα επίπεδα σε αυτά τα challenges είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που συναντάμε στο story mode, αλλά όταν προσπαθούμε να πετύχουμε όλο και καλύτερα αποτελέσματα, αποδεικνύονται πολύ εθιστικά.

Όταν τελειώσουμε το story mode μπορούμε να συνεχίσουμε την περιπλάνηση μας στο κόσμο του παιχνιδιού για να μαζέψουμε τα υπόλοιπα μυστικά, ενώ υπάρχει και η δυσκολία hard στην οποία τα πράγματα γίνονται πολύ πιο απαιτητικά και ακόμα πιο ενδιαφέροντα.

Συμπεράσματα

Συνολικά το Batman: Arkham Asylum είναι ένα εκπληκτικό action adventure, το οποίο είναι ατμοσφαιρικό, διασκεδαστικό και με αρκετά μεγάλη αξία επανάληψης. Προτείνεται σε όλους, ακόμα και αν δεν είναι φίλοι του Σκοτεινού Ιππότη, ενώ για όσους αγαπούν τον σπουδαίo αυτό χαρακτήρα της DC, θεωρούμε πως το Batman: Arkham Asylum είναι μία "υποχρεωτική" αγορά.

Νίκος Καβακλής

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: ActionΔιάθεση: Centric Multimedia
Αριθμός παικτών: 1Ανάπτυξη: RocksteadyΗμ. Έκδοσης: 28/08/2009
PEGI: 16Εκδότης: EIDOS InteractiveΠλατφόρμες: PC, Xbox 360, PlayStation 3

Θετικά

 • Καθηλωτική ατμόσφαιρα
 • Διασκεδαστικό και με μεγάλη ποικιλία gameplay
 • Άψογος ηχητικός τομέας
 • Ικανοποιητική διάρκεια και αρκετά μεγάλη αξία επανάληψης
 • Σέβεται το σύμπαν του Σκοτεινού Ιππότη

Αρνητικά

 • Αδύναμο τέλος
 • Επαναλαμβανόμενα bosses

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Τι φέρνει ο Απρίλιος στους Gold members του Live
"Δυνατός" μηνάς με Dead Space 2 και Assassin’s Creed: Syndicate.
Ο Απρίλιος στο PlayStation Plus
Τρελός Μαξ και Trackmania Turbo!
Ξεκίνησε το Spring Sale της Microsoft
Παρά πολλά παιχνίδια με μειωμένες τιμές έως και 65%.
PS+ Μαρτίου: Μήνας φωτιά με Bloodborne και Ratchet & Clank
[Ενημέρωση] Tο 2019 σταματάει η διάθεση τίτλων για PS3 και PS Vita.
Ο Μάρτιος 2018 στο Xbox Live Gold
Με Trials of the Blood Dragon, SuperHot, Brave: The Video Game και Quantum Conundrum.
Under Night In-Birth Exe: Late[st]
Μια μικρή δόση νουβέλας, σε συνδυασμό με μια μεγαλύτερη δόση fighting.
Ο Φεβρουάριος στο PlayStation Plus
Επιτέλους Knack... και RiME!
Ο Φεβρουάριος 2018 στο Xbox Live Gold
Με Shadow Warrior, Assassin’s Creed Chronicles: India, Split/Second και Crazy Taxi.
Τεστάρετε τις γνώσεις σας επάνω στη σειρά Final Fantasy
 Επετειακό κουίζ πριν τη λήξη των εορτασμών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • εξαιρετικο review

 • Ο τίτλος είναι εξαιρετικός, απ' όλες τις πλευρές. Αγορά με κλειστά τα μάτια.

 • Πολύ ωραίο review! Το παιχνίδι αποδείχθηκε πολύ ανώτερο απ'ότι περιμένα και θα το τιμήσω σίγουρα! (λόγο έλλειψης φράγγων τώρα θα το τιμήσω σε λίγο καιρό που θα έχει πέσει και η τιμή του...)

 • mono g x360 9 kykloforhsei??

 • πολυ ωραιο review
  μολις εκανα και την προπαραγγελια της collectors edition του τιτλου :D

 • οχι Vasilis αρχικα θα κυκλοφορησει για Xbox 360 και PS3 και λιγο αργοτερα και για το PC

 • εξαιρετικό review για ένα τέλειο τίτλο σε μια περίοδο ''ξηρασίας'', επιτέλους ο σκοτεινός ιππότης βρήκε το παιχνίδι που του αξίζει!!!
  @vasilis13 θα κυκλοφορήσει και για ps3 την ίδια μέρα και για pc αλλά λίγες μέρες αργότερα.

 • Πολυ καλο review Νικο, μπραβο! Στα του παιχνιδιου, με χαρα διαπιστωνω πως βγηκε σπουδαιο παιχνιδι οπως ολοι περιμεναμε και δεν μας απογοητευσε. Μαλλον θα ειναι και η επομενη αγορα μου.

 • must buy!

 • Το game τα σπαει Must buy!!!!

 • επιτελους ενα καλο action μετα το god of war

 • afta einai!!!! i epibebeosi irthe me afto to omorfo review tou nikou!! to perimenoume pws kai pws na to piasoume sta xeriamas an kai edw pou ta leme ta diapisteftiria tou mas ta ixe dixei apo in proti stigmi o titlos. poly eyxaristi ekplixi enteli o titlos!!!!

 • Θα τσιμπησω την PC Version...

 • pragmatika den to perimena toso kalo ayto to game ,aku 9kai genika ipsile vathmologies gia to sigekrimeno game,eimai periergos otan mu erthi an tha to axizi ,na sigrithi epaxia sta halo gears killzone drake ,paixnidia pu ta ftiaxnan korifea studio kai tus pires kai kapia xronia.idomen

 • Παίζοντας το Demo το βρήκα λίγο βαρετό και επαναλαμβανόμενο.
  Δεν περίμενα τέτοια κριτική.

 • oraio review niko telio paixnidi molis vgei to perno kai me to kainourgio kontron tha matoso

 • ti vareto re tiniako????eleos/....5 fores exw paixei to demo kai akoma

 • egw to exw paraggili apo to plaisio:P 28 den erxete to game gia to PS3?? thn silektiki ekdosei:P

 • Καλά μιλάμε παιχνιδάρα.Το περίμενα οσο τίποτα άλλο.Τέλειο αλλα μία ερώτηση για το Wolfenstein θα κάνετε review σύντομα?

 • Και όχι μονο για το Wolfenstein. Περιμένουμε πολλά παιχνίδια για reviews. Μόλις παραλάβουμε από τις αντιπροσωπείες θα γίνουν οι ανάλογες παρουσιάσεις.

 • θα ειναι πολυ διασκεδαστικο το παιχνιδι!!

 • Σιγουρη αγορα!Ενα απο τα παιχνιδια που περιμενα με αγωνια.Ωραιο review Νικο.

 • παρακατω μπορειτε να δειτε ενα video της pc version με physx on& off. τα physx ειναι αποκλειστικα στην pc version και κανουν το παιχνιδι πολυ πιο ωραιο! Δειτε το video http://www.youtube.com/watch?v=luSAnouAFJs

 • Πολυ καλο το review και συμφωνω απολυτα.Επαιξα το demo στο PC και πραγματικα ηταν τελειο.Εχουν κανει παρα πολυ καλη δουλεια.Σιγουρη αγορα.

 • τεραστια διαφορα με physx !!!
  χαιρομε που εχω nvidia
  δειτε το χωρις δεν εχει ουτε σημαιες ....
  το demo ειχε ;

 • Πολύ καλή δουλειά κάνανε επιτέλους ενα παιχνίδι Batman που σέβεται τον εαυτό του και δίνει πολύ καλές εντυπώσεις.
  Αν και σε κάποια κομμάτια δεν είναι τέλειο πχ η νοημοσύνη των αντιπάλων ορισμένες φορές που και δίπλα τους να είσαι δεν σε καταλαβαίνουν και ορισμένες αντιδράσεις τους (οκ δεν είναι και splinter Cell) παρόλα αυτά είναι αξιοπρεπές με ωραίο σύστημα μάχης και εντυπωσιακά γραφικά και χαρακτήρες.
  Οι διάλογοι είναι και αυτοί πολύ προσεγμένοι,θα το έχω στα υπόψη πρός αγορά μόλις δωθεί η ευκαιρία.

 • @orokusaki
  E, να δωσουμε μια 150αρα (ή παραπανω) για να εχουμε ... DYNAMIC PAPER!!!
  Ειλικρινα, δεν πιστευω οτι υπαρχει κοσμος που τα καταπινει αυτα...

 • haha korufaio gfreeman

 • Ετσι είναι ρε παιδιά όπως λέει ο gfreeman,χαρτί, η τα γνωστά Banners (σημαίες) που βάζουνε για να κουνιούνται?τα ίδια κάνανε με τα Banners και στο Mirror edge και σε οτι άλλο έχουνε βγάλει με τα δήθεν νέα physics..
  Αυτά γίνονται έτσι και αλλιώς με προγραμματισμό (βλέπε soft surfaces απο τον καιρό του Splinter cell) αν υπήρξε πραγματικά interaction και να επιρεάζανε κάπως το gameplay τότε ναι θα αξίζε να πάρεις κάτι ανάλογο.

 • @TheMastas ¨ νοημοσύνη των αντιπάλων ορισμένες φορές που και δίπλα τους να είσαι δεν σε καταλαβαίνουν και ορισμένες αντιδράσεις τους¨

  Όταν προχωρήσεις το παιχνίδι θα καταλαβείς γιατί δεν σε καταλαβαίνουν όταν περπατάς κοντά τους, ειδικά όταν δε θα έχεις τα gargoyle ή σε μερικές από τις τελευταίες αποστολές.

  Η ΑΙ σίγουρα δεν είναι τέλεια (εδώ οι εχθροί δεν κοιτάνε ψηλά :P ), άλλα δεν είχαν και μεγάλα περιθώρια βελτιώσης, με δεδομένο ότι βέβαια ήθελαν να κρατήσουν τη playability. Αν δεις και το hard δε νομίζω ότι θα ήθελες να υπήρχε ακόμα καλύτερο ΑΙ :P


  Όσο αφορά τα Physics, είναι κίνητρο για κάποιον που θα έχει να διαλέξει ανάμεσα σε κάρτες Nvidia και ΑΤΙ παρόμιων επιδόσεων και κόστους να γυρίσει προς την Nvidia. Δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάποιος κάρτα γραφικών μόνο για αυτό.

 • @katamaran τι pc εχεις?? Τι διαφορα παρατηρησες εκτος απο ...DYNAMIC PAPER& DYNAMIC SMOKE?? Δεν ξερω για το batman αλλα στο CRYSIS θυμαμαι επηρεαζεται το gameplay αν βαλεις τα physics ολα στο high, . Ειναι πιο ευκολο με ολα στο high παρα στο mediun. Αν εχει και το Batman dynamic interaction με τα physics που να επηρεαζει το gameplay τοτε αξιζει η αναβαθμιση του pc πιστευω!

 • Ποιός θα το περίμενε πως η ''μικρή'' Rocksteady θα μπορούσε να προσφέρει τίτλο τέτοιας ποιότητας. Από τη στιγμή που κάποια reviews το συγκρίνουν με το Bioshock τότε είναι σίγουρη αγορά για μένα!

 • Πω ρε γαμώτο τώρα βρήκε να τα παίξει το XBOX 360 μου?

 • Wraio review...sigxaritiria.Tha to paiksw mallon otan vgei gia PC.

 • Ουάου! Δεν το περίμενα τόσο καλό. Πρέπει να κάνω χώρο για να το προσθέσω στην συλλογή μου. Ωραία παρουσίαση Νίκο!

 • bravo exeretiko review apo to demo p epexa htan ontws pl wraio kai ap ta kalytera superhero games

 • επαιξα το ντεμο και μου φανηκε καλο αλλα με τοσα παιχνιδια καθοδον ισως να το χτυπησω οταν πιασω καμια καλη στο στοιχημα!

 • Πολύ καλό είναι το παιχνίδι. Τι άλλο... must buy.....

 • παιχνιδάρα...

 • Πολύ καλό!Εννοείται πως θα το πάρω κάποια στιγμή.

 • πολυ ωραιο το demo του... μπαινει wishlist!

 • Ναι για να πω την αληθεια και εγω με την σειρα μου δεν το περιμενα τοσο καλο παω για αγορα μεσα στην εβδομαδα λεω να χτυπησω την Collectors Edition αν προλαβω.

 • Ο Kevin Conroy και ο Mark Hamill έκαναν τις φωνές του Batman & Joker αντίστοιχα και στην κορυφαία σειρά κινουμένων σχεδίων Batman the animated series. Το παιχνίδι φαίνεται πολύ καλό και μάλλον θα το τσιμπήσω και γω!

 • (Και κάτι άσχετο) :ο Mark Hamil πάντος έχει ξεσκιστεί στο να κάνει φωνές σε διάφορα, απο πολλά Anime μέχρι παιχνίδια εδω και κάποιες δεκαετίες ! :)

 • Prepei na einai poli kalo paixnidaki! enas filos m omos pou to katevase sto PS3 tou eipe oti einai kakos o xeirismos! gia na doume, i ekdosi XBOX360 exei diorthothei sti sxesei xirismou???

 • Ωραία, ήταν από τους αναμενόμενους τίτλους για μένα, ως μια σοβαρή επιστροφή των beat 'em up παιχνιδιών όπως στα coin-op παλαιότερα. Μόλις ευκαιρήσω θα το τσακώσω.

 • Δεν μπορώ να καταλάβω που είδατε το τελειο παιχνίδι.. Τεσπα...

 • @77manos7 ισα ισα,ο χειρισμος ειναι τελειος..Δεν με δυσκολεψε καθολου..

 • Έτσι να κρατήσετε το GO, τα σπάει :D Α και φοβερό παιχνιδάκι!

 • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ BET EM UP ΣΤΟ PC!!

Φόρτωση Περισσότερων

Τελευταία Σχόλια

Μπραβο για τη παρουσιαση. Ταπεινη μου αποψη να αφήσετε στην ακρη τα χρωματα, τα κουμπακια και τα gam...
Spartan Gear σε K2
Αν δεν μπορείς να πας στο χωραφάκι σου και να αρπάξεις την τσάπα φτύνοντας τις παλάμες σου, δε λέει....
Pure Farming 18 σε K2
το ειχα μαν κ ηταν οντως ωραιο παιχνιδι.
Αλλα ειναι αμαρτια μια τοσο μεγαλη κ ισχυρη σειρα να την β...
The future now....δεν χρειάζεται να περιμένετε για να το δείτε...
Όχι δεν πρόκειται να γράψω κανα σ...
απο τα god of war μόνο όσα έχουν βγει για psp έχω παίξει του ps2/ps3 δε με τρέλαναν αλλά αυτό δε χάν...
God of War σε K2
Ψιλό άσχετο φίλε KhR1s αλλα σαν τρελός της σωστής ομάδας του Μάντσεστερ and only δεν μπορούσα ποτε ν...
Δεν είναι τόσο τα ονόματα των παικτών φίλε Mifune όσο οι πραγματικές εμφανίσεις, η άλλου επιπέδου πε...
To Call of Duty WWII παντως φαινεται να εχει καλο campaing ασχετα που πολλοι το αγορασαν για το mult...
Δεκτό εννοείται ότι αισθάνεσαι πιο πολύ immersion όταν βλέπεις τα πραγματικά ονόματα και φανέλες. Αν...
Ότι είπες x1000! Το αντίστοιχο θα ήταν ένα Forza/Gran Turismo με οχήματα "μαϊμούδες"/κόπιες πραγματι...