- Μελη online: 35
- Σύνολο μελών: 15704
- Τελ. μέλος: traimmith
- Θέματα στο forum: 37090
- Μηνύματα στο forum: 598803
Όλοι οι χρήστες
Boom Street
Αρχική » Wii » Reviews » Boom Street
Συντάκτης: Γιώργος Πρίτσκας
Φεβ 09, 2012 14:12
Περιεχόμενα
Αν ο χρόνος είναι χρήμα, μου χρωστάς πολλά…
Το σημαντικότερο όλων είναι πως τα περισσότερα ταμπλό απαιτούν πάρα πολλή ώρα για να ολοκληρωθούν. Ενδεικτικά, θα αναφέρουμε πως σε μια περίπτωση χρειαστήκαμε πάνω από τέσσερις ώρες μέχρι να συλλέξει κάποιος παίκτης το οριοθετημένο ποσό. Και με τέτοια διάρκεια, τα ανούσια σχόλια των “αντιπάλων” μας μετά από την παραμικρή κίνηση, αρχίζουν να εκνευρίζουν σε βαθμό πολύ ανώτερο του ανθρωπίνως υποφερτού. Συν τοις άλλοις, δεν υπάρχει επιλογή για αποθήκευση του παιχνιδιού κάπου αλλού περάν του single player. Και εδώ τα προβλήματα, σαν χιονόμπαλα σε χιονισμένη πλαγιά, αρχίζουν να διογκώνονται, αφού το παιχνίδι γίνεται πολύ γρήγορα πληκτικό έναντι της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και πολύ χρονοβόρο αν θέλετε να το παίξετε με παρέα. Ένα αδιέξοδο που αδικεί όλα όσα μπορεί να προσφέρει, αφού η ενασχόλησή του απαιτεί τέτοιες απαιτητικές -από άποψη χρόνου- συνθήκες.
Πώς να το κάνουμε όμως, που ιδιαίτερα στο “εύκολο” η εμπειρία είναι υπνωτική ...με την κακή έννοια. Η τεχνητή νοημοσύνη, σε γενικές γραμμές, δεν κάνει ανόητες επιλογές και παίζει όσο πιο γρήγορα μπορεί, αλλά είναι, όπως συνηθίζεται, υπερβολικά “ξύλινη” για να μας κρατήσει το ενδιαφέρον για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το Boom Street διαθέτει την επιλογή για παιχνίδι πολλών παικτών μέσω διαδικτύου, αλλά οι προαναφερθείσες δυσκολίες κάνουν τα πράγματα πολύ “άβολα”. Και αυτό φυσικά, αν πετύχετε κάποιον άλλον παίκτη αφού δεν επικρατεί ακριβώς και πολυκοσμία στους servers του παιχνιδιού.
Ο -κάτι σαν- τεχνικός τομέας
Το παιχνίδι δανείζεται χαρακτήρες και σκηνικά από τη σειρά Dragon Quest και από γνωστές σειρές της Nintendo χωρίς κανένα απολύτως όφελος για τη γενικότερη εμπειρία. Έτσι, έχουμε μπροστά μας, μια γλίτσα –Slime από το Dragon Quest- να πουλάει μετοχές και τον Wario να το παίζει μεγάλο-επιχειρηματίας, συνθέτοντας μια εικόνα, στην καλύτερη, σουρεαλιστική και στην χειρότερη –και συνηθέστερη-, απλά ...γελοία. Τα σκηνικά των ταμπλό είναι, απλά, ένα background χωρίς καμία απολύτως αλληλεπίδραση με τη δράση, και στην ουσία δεν προσθέτουν απολύτως τίποτα, είτε αυτά είναι από το Mario Kart είτε από το Dragon Quest.
Και από το Dracula ή το ...Harold and Kumar να ήταν, δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα. Η μουσική κινείται στην μετριότητα, με την επανάληψη να την κάνει ανυπόφορη μετά από ένα σημείο και το mute κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητο για τη διατήρηση της ψυχραιμίας μας.
Wrong game, wrong time…
Η εποχή δεν είναι ακριβώς η καταλληλότερη, ιδιαίτερα στη χώρα μας, για τέτοιου είδους θεματολογία. Οι κοινωνικές συγκυρίες μας έχουν οδηγήσει να ακούμε λέξεις όπως “οικονομία”, “χρέη”, “κεφάλαιο” και να ψάχνουμε την κρυψώνα μας. Όταν, όμως, απομονώνεται από το ρεαλιστικό συγκείμενο, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά το πόσο διασκεδαστικός μπορεί να είναι ο πειραματισμός και η “κατάκτηση” συστημάτων για τον ανθρώπινο νου. Ενώ, μας υπενθυμίζει με έναν ειρωνικό τρόπο, πως η γραμμή που χωρίζει τη δουλειά από το παιχνίδι ίσως, πρακτικά, να είναι και ανύπαρκτη.
Το Boom Street διαθέτει κανόνες έξυπνους, με στρατηγικό βάθος που αναδεικνύουν το επιχειρηματικό δαιμόνιο των παικτών. Είναι κρίμα λοιπόν που αυτοκαταστρέφεται από παιδαριώδη σχεδιαστικά λάθη. Τα γνωστά σύμπαντα της Nintendo και του Dragon Quest δεν προσθέτουν απολύτως τίποτα στην εμπειρία και δεν γίνεται καμία απολύτως προσπάθεια για να συμβεί αυτό. Η αναγνωρισιμότητά τους μπορεί να τραβήξει κάποιο ανυποψίαστο κοινό, αλλά θα το τραβήξει για τους λάθους λόγους, ζημιώνοντας τελικά τους πάντες. Είναι λίγο δύσκολο λοιπόν να προτείνουμε το παιχνίδι στον οποιονδήποτε πέρα από τους φανατικούς του είδους, αλλά ταυτόχρονα είναι αδύνατον και να το απορρίψουμε ως κακό ή ανεπαρκές. Αυτόχειρας, είναι η σωστή λέξη υποθέτουμε…
Γιώργος Πρίτσκας
Θετικά
- Σετ κανόνων με στρατηγικό βάθος, που αναδεικνύεται όσο ο παίκτης “κατακτάει” τη λογική του
Αρνητικά
- Ένα ταμπλό μπορεί να κρατήσει μέχρι και τέσσερις ώρες και μπορείς να αποθηκεύσεις μόνο στο single player…
- …και το single player γίνεται πολύ γρήγορα πληκτικό ακόμα και με το standard σετ κανόνων
- Τα σύμπαντα του Mario και του Dragon Quest όχι απλά δεν προσθέτουν κάτι, αλλά ίσως τελικά ζημιώνουν τους πάντες…
Βαθμολογία
| GAMEOVER: | Wii | 6.0 |
| Xρηστών: (έχουν ψηφίσει 13) | Πρέπει να συνδεθείς για να ψηφίσεις | 5.8 |

Ταυτότητα
Latest reviews

Σχόλια Χρηστών ( 10 )
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να συνδεθείς
NikeFerrari - πριν από 1 χρόνο και 3 μήνες
Κρίμα, προσπερνούμε. Γιώργο, το σκουφάκι μην το βγάλεις. Σου πάει!
Link με την δεύτερη στολή του A Link to the Past.
Greek slayer983 - πριν από 1 χρόνο και 3 μήνες
Δεν περίμενα και πολλά οπότε δεν με ενόχλησε !
lovesfool - πριν από 1 χρόνο και 3 μήνες
Wrong game, wrong time δεν λες τίποτα. Πόσο μάλλον που το Mario Party 9 (που μάλλον απευθύνεται στο ίδιο κοινό, αλλά είναι πολύ καλύτερο) περιμένει στη γωνία μετά από μερικές μόλις εβδομάδες.
Ειδικά τόσο αργά στον κύκλο ζωής της κονσόλας, είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς είναι δυνατό να βγαίνουν παιχνίδια με τέτοιες αδυναμίες στον τεχνικό τομέα. Μόνο Xenoblade και Skyward Sword θα έπρεπε να βλέπουμε στο "παρά πέντε" του Wii, όχι παιχνίδι που τεχνικά είναι σαν να βγήκαν στο λανσάρισμα.
Gamer-cy - πριν από 1 χρόνο και 3 μήνες
Αδιαφορο δυστηχως... ωραιο review Κ.Πριτσκα.
clapiotis - πριν από 1 χρόνο και 3 μήνες
Ωραίο review. Ωραίο παιχνίδι, σίγουρα όχι για όλα τα γούστα.
TheMastas - πριν από 1 χρόνο και 3 μήνες
Μόνο wrong ? Με τοσα αρνητικά για ενα τέτοιο "απλοικό" επιτραπέζιο στύλ παιχνίδι απορώ και πως πήρε τέτοια βαθμολογία .
Aderdunn_3 - πριν από 1 χρόνο και 3 μήνες
Το ότι έχει μέσα ένα από τους πιο χαριτωμένους εχθρούς στην ιστορία του Dragon Quest,το Slime το παιχνίδι αυτό αξίζει τουλάχιστον 10!
Εντάξει πέρα από την πλάκα φαίνεται γενικά καλό!
psmaniac - πριν από 1 χρόνο και 3 μήνες
Αυτοί στη NINTENDO ασχολούνται τώρα με την ανάπτυξη τίτλων για το WiiU,αυτό τό 'φτιαξαν για πρωινό..........
linke09 - πριν από 1 χρόνο και 3 μήνες
(Μετά από ενασχόληση δεκάδων ωρών με το multiplayer τμήμα του παιχνιδιού...)
Το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής,υλοποιημένο ψηφιακά.Σε όσους η προηγούμενη πρόταση φάνηκε ενδιαφέρουσα,θα πρότεινα να το τσεκάρουν(δανεισμός,ενοικίαση κτλ).
Λόγος σύγκρισης με οποιοδήποτε Mario party δεν υπάρχει,μιας και τα δύο παιχνίδια προσανατολίζονται σε εντελώς διαφορετικό κοινό.
Τέλος,θα συμφωνήσω με τον γράφων:Η μεγάλη διάρκεια ολοκλήρωσης ενός ταμπλώ και η απουσία των saves ανάμεσα στους γύρους του multiplayer τμήματος μπορούν να αποθαρρύνουν πολλούς gamers με το ν'ασχοληθούν μαζί του.
tassakos - πριν από 1 χρόνο και 3 μήνες
Πολύ καλό review αλλά σύντομο.. Περίμενα να διαβάσω περισσότερα για τα game modes. Πχ στο single player απ'ότι έχω διαβάσει έχει πίστες που αντιμετωπίζεις διαφορετικούς χαρακτήρες μεγαλύτερης δυσκολίας κάθε φορά και ίσως το review το αδηκεί σε αυτόν τον τομέα.
Ξενέρωσα full που δεν έχει auto-save ή έστω save game το πολλαπλό καθώς στο Mario Party 8 η πίστα με τα ξενοδοχεία ήταν η αγαπημένη μου και περίμενα πολύ αυτό το παιχνίδι. Άμα πέσει η τιμή του κάτω από 10 θα το αγοράσω. Χρειαζόμαστε περισσότερα reviews από nintendo games