- Μελη online: 16
- Σύνολο μελών: 7311
- Τελ. μέλος: immubbere
- Θέματα στο forum: 10106
- Μηνύματα στο forum: 224709
Όλοι οι χρήστες
Halo 3: ODST
Αρχική » Xbox 360 » Previews » Halo 3: ODST
Συντάκτης: Μιχάλης Τέγος
Σεπ 01, 2009 09:09
Η ζωή χωρίς τον Chief...
Για το επερχόμενο “expandalone” του Halo 3, η Bungie αποφάσισε να μας κόψει τα φτερά. Βλέπετε, η βασική διαφορά του ODST με τους προηγούμενους τίτλους Halo είναι ότι δε χειριζόμαστε πλέον τον υπερπολεμιστή Master Chief, αλλά έναν απλό Orbital Drop Shock Trooper, ο οποίος υστερεί κομματάκι σε σχέση με τους παντοδύναμους Spartans. Έτσι, ο πολεμιστής μας πληγώνεται αν πέσει από μεγάλα ύψη, δεν είναι τόσο γρήγορος, ούτε πηδάει τόσο ψηλά, δεν έχει τη δυνατότητα να αναπληρώνει την ασπίδα του μόνος του και εξαρτάται από health power-ups, ενώ αλλάζει και ο εξοπλισμός του, όπως και τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στο HUD μας.
Ωστόσο, δε μένουμε τελείως στο έλεος της τύχης, καθώς ο ODST μας διαθέτει το VISR, ένα σύστημα ενίσχυσης της όρασης στο κράνος του το οποίο τα κάνει όλα και συμφέρει, καθώς λειτουργεί σαν night-vision, καταδεικνύει αντιπάλους με ένα κόκκινο περίγραμμα και μας δείχνει αντικείμενα ενδιαφέροντος στο περιβάλλον.
Ανάλογα αλλάζει και το gameplay, καθώς τώρα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο πλησιάζουμε τον εχθρό και τα σημεία που επιλέγουμε για να πολεμήσουμε. Για την εκπλήρωση της αποστολής του, ο ODST που ελέγχουμε διαθέτει δύο νέα όπλα, ένα πιστόλι και ένα τύπου machine gun, τα οποία μπορεί να μη συγκρίνονται με τα πιο φανταιζί παιχνίδια του Master Chief, όμως θα αποδειχθούν πολύτιμοι σύντροφοι στο πεδίο της μάχης. Ως γνωστόν, το Halo 3: ODST λαμβάνει χώρα πριν τα γεγονότα του Halo 3, ενώ εμείς αναλαμβάνουμε το ρόλο του Rookie, ενός νεοσύλλεκτου ODST ο οποίος συμμετέχει στην απόβαση στη New Mombasa, σε ανταπόκριση της εισβολής και της καταστροφής που υπέστη η πόλη.
Κατά τη διάρκεια της απόβασης, κάτι πάει στραβά και χωριζόμαστε από τους συντρόφους μας, με αποτέλεσμα να πρέπει να κινηθούμε μέσα στην πόλη μόνοι μας, προσπαθώντας να τους βρούμε, αλλά και να ανακαλύψουμε τι συνέβη. Η New Mombasa έχει φτιαχτεί σαν ανοιχτό περιβάλλον – ένας από τους μεγαλύτερους χάρτες που έχει κατασκευάσει η Bungie για το Halo, όπως μας λένε οι άνθρωποί της – τον οποίο θα μπορούμε να εξερευνήσουμε κατά την κρίση μας, ανακαλύπτοντας αποστολές και στοιχεία για τους χαμένους συντρόφους μας.
Μια αρκετά ενδιαφέρουσα καινοτομία από πλευράς αφήγησης της ιστορίας θα είναι η δυνατότητα να παίζουμε flashbacks: ανακαλύπτοντας κάτι που άφησε πίσω του κάποιος συμπολεμιστής μας, το παιχνίδι θα μας μεταφέρει στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπου θα αναλαμβάνουμε το ρόλο του και θα βλέπουμε τα γεγονότα που μεσολάβησαν από πρώτο χέρι. Φυσικά, το ODST δε θα ήταν Halo χωρίς ένα χορταστικό multiplayer τμήμα. Έτσι, ο τίτλος θα διαθέτει multiplayer παρόμοιο με αυτό του Halo 3 και θα περιλαμβάνει 24 χάρτες, από τους οποίους έναν αριθμό θα θυμόμαστε από το προηγούμενο παιχνίδι.
Ταυτόχρονα, το ODST διαθέτει το Firefight mode, ένα co-op multiplayer κομμάτι που επιτρέπει συμμετοχή μέχρι και 4 παικτών, το οποίο θυμίζει στη βάση του το Horde mode του Gears of War 2, όπου στρατιές από εχθρούς επιτίθενται κατά κύματα και εμείς καλούμαστε να τους αναχαιτίσουμε. Το κάθε match αποτελείται από τρεις γύρους, ενώ κάθε γύρος αποτελείται από πέντε κύματα εχθρών με αυξανόμενη δυσκολία που χρησιμοποιεί το γνωστό σύστημα των skulls, που δίνουν διαφορετικές ιδιότητες σε κάθε κύμα εχθρών, αναγκάζοντάς μας να προσαρμόζουμε τις τακτικές μας ανάλογα.
Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του εισαγωγικού μέρους του campaign που έγινε στην Gamescom. Το Halo 3: ODST αναμένεται στις 22 Σεπτεμβρίου 2009 για το Xbox 360.
Μιχάλης Τέγος
Halo 3: ODST Video Presentation
Περισσότερο Υλικό
Ταυτότητα
Halo 3: ODST
- 720p 1080i 1080p Dolby Digital 5.1 co-op online co-op
- 1-16
- 16+
- FPS
- Bungie
- Microsoft
- Microsoft Hellas
- 2009-09-22
- Επίσημο Site

Latest reviews

Σχόλια Χρηστών ( 33 )
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να συνδεθείς
Shepard - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Δεν το εχω προπαραγγειλει και βασανιζομαι για το τι θα κανω...
CenotapheR - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Θα το πάρεις, αυτό θα κάνεις!
braveheart - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Εννοείται πως θα το αγοράσεις. Bungie θα λέει πάνω στο κουτάκι...
emerson - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Αρε βάσανα που έχει ο κόσμος
Shepard - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
kapsimo810 - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
axaxaxaxax
silektiki ekdosei mpa e?
haloman - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Εντάξει, σίγουρη αγορά. 22 μέρες μείνανε...
kapsimo810 - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
vgalte tpt kai gia pc reeeee...alla na me peis peiratia pezei pou na bgaloune
spartan3000 - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Και γω δεν ξερω τι να κανω...οτι θα το αγορασω ειναι σιγουρο ομως να το προπαραγγειλω για να εχω τον Jackson ή να περιμενω να βγει?
Zoolander - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Βρε αμαρτωλοί μετανοήστε και πάρτε το Halo 3 ODST!!!(αλλιώς η τιμωρία θα είναι παραδειγματική) Α ρε Πάνο... Πιστεύω θα λυγίσεις στο τέλος και θα το πάρεις πάντως..
lordpektroni - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
paidia silektiki ekdosi tha iparxei?
braveheart - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Όχι συλλεκτική έκδοση, δυστυχώς δεν θα υπάρξει. Θα κυκλοφορήσει όμως αυτό:
http://www.joystiq.com/2009/06/01/halo-3-odst-priced-collectors-pack-revealed/
aragorn2 - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Ηalo χωρίς συλλεκτική έκδοση?? Ξενέρωσα...
CenotapheR - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Για την έκδοση με τον μόχλο ψήνομαι αλλά στο www.game.co.uk την έχει 68 ευρώ! Αν βρει κάποιος κάποια καλύτερη τιμή, ας την παραθέσει!
angelos13 - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Μου φαίνεται πως η απόφασή τους να λαμβάνει χώρα σε έναν ενιαίο κόσμο το παιχνίδι είναι πείραμα για το Reach... Όπως και να 'χει, το περιμένω πως και πως.
braveheart - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Νομίζω πως η τιμή είναι μια χαρά ρε συ CenotapheR. Αν αναλογιστείς ότι παίρνεις ένα νέο Halo με ένα ασύρματα και συλλεκτικό χειριστήριο του Xbox 360, έχω την εντύπωση πως είναι πολύ καλή μάλιστα. €40 έχει ο απλός ο μοχλός. Και μιλάμε για μία ολοκαίνουργια και ικανοποιητικής διάρκειας Halo εμπειρία.
PS3killer - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
21 μέρες μείνανε υπομονή
deathwalker - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
zoolander+1000 aaxaxxaxaaxxaxaxaaaa poly kalo resi imouna kai egw enas apo tous pimenes pou pigane na parastratisoune alla ta logia sou isakoustikan san thia empnefsi mesa sto mialo mou kai epaniltha is ton dromon tou HALO metanoisa kai ida tin alithia tha to agorasw!!!!
Zoolander - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Ρε για δες που είμαι πηγή έμπνευσης!!!
Μπράβο παλικάρι μου που μπήκες στον σωστό δρόμο! Αν έχεις xbox live gold να πάμε και κανά firefight!(η πρόσκληση ισχύει για όλους φυσικά) Θα πέσει τρελό λιώσιμο όταν βγει αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
CenotapheR - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
braveheart, η τιμή είναι καλή αλλά για την τσέπη μου, αυτής της περιόδου, η τιμή της απλής έκδοσης είναι ακόμα καλύτερη. Πιστεύω πως θα καταφέρω με κάποιον τρόπο να πάρω την ακριβή έκδοση. Έχω ερωτευτεί τον συγκεκριμένο μοχλό, μου φωνάζει συνεχώς "buy me, bye me"!!!
lordpektroni - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
paidia i ekdosi me ton moxlo tha erthei ellada?
TheMastas - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Πραγματικά απίθανη δουλειά για άλλη μια φορά απο την Bungie
Επιτέλους θα δούμε και τους άλλους σε πρωταγωνιστικό ρόλο (βλέπε τον Bass ass jackson) και θα συγκρίνουμε την τεχνολογία των shock troopers με τον παλιό καλό Spartan
Πάντος απο οτι είδα έχουνε αρκετά καλά οι "καινούργιοι" τα όπλα φαίνονται πολύ ισχυρά ! σχεδόν ολα είναι Armor piercing και περνάνε σχετικά εύκολα τις ασπίδες των αντιπάλων.
Θα πέσει τρελό λιώσιμο στο παιχνίδι και ιδιαίτερα στο firefight που ενδέχεται να είναι το καλύτερο multi co operation mode Eva !
Jack301 - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Αλήθεια, ξέρει κανείς πόσες ώρες διάρκεια θα είναι η campain?
TheMastas - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Μάλλον Οσο του KZ2 σε διάρκεια το βλέπω
CenotapheR - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
Θα δείξει παίδες! Αν το campaign είναι τόσο φανταστικό σαν του 3, τότε θα το παίξουμε ξανά και ξανά και ξανά και ξανά......
Fidel4 - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες
eleos re mastas tora ftene oi sonakides pou sti lene?
TheMastas - πριν από 6 μήνες και 17 ημέρες
Γιατί ρε φίλε Fidel σε πειράξει αυτό ? την αλήθεια λεω για την διάρκεια μιλάμε, ρώτησανε για το single player και δεν πιστεύω oti είναι και μεγάλο σε διάρκεια και γιαυτό ανέφερα το Kz2 επειδή νομίζω οτι στήν διάρκεια ταιρίάζει και είναι και απο το ίδιο gendre δεν είναι κακό !
Γιαυτό έβαλα και το γελαστό προσωπάκι να μην παρεξηγηθώ αλλά ολο αν κάποιος δεν το καταλαβαίνει και το παίρνει στραβα τι να του κάνω ?
Επίσης δεν νομίζω να οτι μου την λέει κανείς απο τους " sona-kides" τουλάχιστον οχι οσοι δεν καταλαβαίνουνε και αισθάνονται την ανάνγκη να υπερασπίζονται τα πάντα λες και τους πληρώνει η εταιρία και για να μην παρεξηγηθώ το ίδιο ισχύει και στίς υπόλειπες κονσόλες-εταιρίες.
Sorryι για το off topic αλλά έπρεπε να απαντήσω για να μην υπάρξει κάποιο αρνητικό κλίμα για κάτι που δεν ισχύει .
CenotapheR - πριν από 6 μήνες και 17 ημέρες
Τσάμπα κουράζεσαι TheMastas! It's sad but true!
OneManArmy - πριν από 6 μήνες και 13 ημέρες
Gamato fenete
Hellraisergr - πριν από 6 μήνες και 9 ημέρες
Πάει για αγορά... Το διαφημιστικό σποτάκι ήταν όλα τα λεφτά...
zlatkogr - πριν από 6 μήνες και 2 ημέρες
paidia molis to tsimpisa kai simera to bradi tha to lioso...
pantos mou ekane entiposi oti sto manual den yparxoun ta agglika alla exei ellinika...
Tony Montana - πριν από 6 μήνες
Το θέλω οπωσδήποτε.Αλλά πρώτα πρέπει να αγοράσω ένα Xbox 360.....xexe
Goku SsJ - πριν από 5 μήνες και 23 ημέρες
xmmm tha to paro sigoura