Aliens: Colonial Marines

Αρχική » Xbox 360 » Reviews » Aliens: Colonial Marines

User's Avatar
Συντάκτης: Σάββας Καζαντζίδης
Φεβ 11, 2013 16:12

«Βυθίσατε το Sulaco»

Περιεχόμενα

Ένα παιχνίδι που ξεκινά με το SOS μήνυμα του Hicks μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της αποικίας στον LV-426, και το οποίο περικλείει επίσης την Ripley, τη μικρούλα Newt και τον… μισό Bishop, παίζει με σημαδεμένη τράπουλα. Και οι υπόλοιποι παίκτες το ξέρουμε αυτό. Και συνεχίζουμε να παίζουμε. Και ο παίκτης με τη σημαδεμένη τράπουλα, επιδεικνύει και άσους που έχει κρυμμένους στο μανίκι. Όπως την επεξήγηση κάποιων κενών που υπήρχαν στην πλοκή του Aliens και του Alien3. Και αυτό το βλέπουμε και συνεχίζουμε να παίζουμε. 

Για όλους όσοι λατρεύουν τη σειρά ταινιών Alien, το να παρακολουθούν γεγονότα κοντά στη δεύτερη ταινία (ουσιαστικά, λίγο μετά τα γεγονότα στον LV-426) ακόμα και μέσα από τα μάτια του Pvt. Winters, είναι κάτι το συναρπαστικό, και ίσως είναι και ικανό να βοηθήσει να παραβλεφθούν αρκετά προβλήματα του παιχνιδιού. Για όλους όσοι δεν έχουν σχέση με το σύμπαν των κινηματογραφικών ταινιών, ίσως και να πρόκειται για ακόμα ένα shooter παιχνίδι που ο κεντρικός ήρωας για κάποιο ακαθόριστο λόγο, εξολοθρεύει ορδές από "τερατάκια". 

Όπως προαναφέραμε, το USS Sephora, δέχεται ένα μήνυμα για διάσωση από το USS Sulaco, το οποίο όμως τοποθετείται χρονικά αρκετές βδομάδες πριν. Όταν η ομάδα από το USS Sephora, φτάνει στο Sulaco για να διερευνήσει την κατάσταση, οι θάλαμοι ψύξης της Ripley και των υπόλοιπων διασωθέντων από τα γενονότα του Aliens, έχουν ήδη εκτοξευθεί με μία κάψουλα διαφυγής και έχουν πάρει την πορεία προς τον πλανήτη Fury για τα γεγονότα του Alien3 . Προς το παρόν, η ομάδα των Marines που ερευνά την κατάσταση στο Sulaco, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον ίδιο τρόμο που αφάνισε το Nostromo και την αποικία του πλανητοειδούς LV-426.

Αν ένα πράγμα κάνει πολύ καλά το Aliens: Colonial Marines, είναι, έστω και με μία σχετικά προβλέψιμη ιστορία, να εξυπηρετεί τη μυθολογία των Alien, και να βρίθει λεπτομερειών που ταιριάζουν απόλυτα στο σύμπαν των ταινιών. Από τις συνεχείς αναφορές σε γνωστά πρόσωπα, μέχρι την εμφάνιση ορισμένων από αυτά και την εμπλοκή τους στα γεγονότα, από τα ηχογραφημένα μηνύματα που ρίχνουν ένα τρεμάμενο φώς σε μία αλληλουχία σκοτεινών συμβάντων μέχρι τα διάφορα easter eggs που συνοδεύουν το πακέτο, και από την αποτύπωση στον gaming καμβά τοποθεσιών και γεγονότων μέχρι την ενθυλάκωση μίας αντάξιας στις ταινίες ατμόσφαιρας, το κομμάτι αυτό της σκυταλοδρομίας το παιχνίδι το έχει κερδισμένο. Δεν κερδίζονται όμως οι σκυταλοδρομίες από την καλή κούρσα ενός και μόνο αθλητή.

Τεχνολογία και σχεδιασμός μιας άλλης εποχής

Και τα πρώτα προβλήματα στην αλλαγή της σκυτάλης, εντοπίζεται πολύ γρήγορα. Και ο πλέον άπειρος παίκτης θα αντιληφθεί εύκολα ότι τεχνολογικά ο τίτλος τοποθετείται αρκετά χρόνια πίσω. Το Quake 4 κατά τη γνώμη του γράφοντος, είναι ανώτερο σε θέματα γραφικών, φωτισμών, animation και λοιπών τεχνολογικών παραμέτρων.

Έχει γίνει σαφώς κάποια προσπάθεια συμμαζέματος και ραφιναρίσματος, αλλά ούτε το κοφτό-μηχανικό animation κρύβεται, ούτε τα τερατώδη textures που σε πολλές περιπτώσεις φορτώνουν και ξαναχάνονται κατά βούληση, ούτε τα ενοχλητικά bugs της μηχανής με χαρακτήρες να περνούν ο ένας μέσα από τον άλλο, συντρίμμια να διέρχονται μέσα από παράθυρα αφήνοντάς τα ανέγγιχτα και πολεμοφόδια να εμφανίζονται δέκατα του δευτερολέπτου πριν φτάσουμε σε ένα σημείο, ούτε τα αποτρόπαια εφέ των εκρήξεων και της φωτιάς. Το μοναδικό θετικό που μένει από τον απογοητευτικό οπτικό τομέα είναι η απόδοση του παιχνιδιού σε θέμα frame rate που δεν πέφτει ποτέ και δε δημιουργεί προβλήματα όσοι εχθροί και αν εμφανίζονται στην οθόνη, και ό,τι και αν λαμβάνει χώρα επ’ αυτής.

Δεν περνά λοιπόν πολύ ώρα για να καταλάβουμε ότι το Aliens Colonial Marines, είναι μία ακόμα περίπτωση διασωθέντος τίτλου από την Gearbox όπως ακριβώς συνέβη με το Duke Nukem Forever. Ευτυχώς για τον αγοραστή, το παιχνίδι δε φτάνει σε καμία περίπτωση το χάλι του Δούκα, αλλά καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, υπάρχουν στοιχεία που φωνάζουν ότι έχουμε να κάνουμε με σχεδιαστικές επιλογές που κυριαρχούσαν πολλά χρόνια πριν. Το Colonial Marines, πέραν κάποιων περιστάσεων είναι ένα απόλυτα γραμμικό παιχνίδι, όπου ο επόμενος διακόπτης (πόρτας, θαλάμου, ανελκυστήρα) πατιέται αφού έχει εξολοθρευθεί και η τελευταία απειλή που γίνεται spawn στο παιχνίδι με παλιομοδίτικο τρόπο.

teo13g - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

χμ άρα φούσκα βγήκε ο τίτλος..... δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με το σύμπαν aliens κα έλεγα να ξεκινήσω από εδώ αλλά τελικά δεν θα το κάνω

Sky333 - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

πολύ κρίμα. περίμενα μια πολύ καλύτερη δουλειά από την gearbox μετα τον θρίαμβο του borderlands αλλά τελικά πάλι δεν τα κατάφεραν οπως με το duke.
θα το δω γιατί αγαπάω το σύμπαν του αλλά μόνο σε nice price

bill123456 - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Οτι ακριβως περιμενα να ακουσω.Πως καποιοι εδω και μηνες ειχαν τρελες προσδοκιες δεν μπορω να καταλαβω.Και επειδη αυτη την περιοδο παιζω quake 4 για χιλιοστη φορα,το παιχνιδι για το xbox ηταν επος το 2005

Zoolander - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Κρίμα περίμενα πολύ περισσότερα από έναν τέτοιο developer. Μάλλον θα πρέπει να πάρω το Aliens vs Predator του 2010 για να παίξω κάτι αξιόλογο στο σύμπαν και να ξαναζήσω ωραίες στιγμές τρόμου όπως με τα παλιά διαμάντια της σειράς.(AvP και AvP2)

bill123456 - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

zoolander το aliens vs predator ηταν αθλιο παιχνιδι

StathisSach - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Κι έλεγα μετά το dead space3 να το έπαιρνα κι αυτό για pc, αλλά μάλλον είναι πεταμένα χρήματα..(μακάρι να έβγαζαν ένα alien οι δημιουργοί του dead space) ..πάμε στα σίγουρα για Crysis 3..

TheMastas - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Δυστυχώς το είχα ακούσει και απο άλλους που το έπαιξαν πρίν λίγες μέρες οτι υπήρχαν αρκετά παράπονα και οτι δεν καταφέρνει να δώσει κάτι ιδιαίτερο ο τίτλος,εχει ορισμένα θέματα και είναι σαφώς τεχνολογικά πολύ πίσω απο σύνχρονα άλλα παιχνίδια ,βέβαια στους Fan μπορεί να αρέσει εαν υπήρχε και η σχετική ατμσφαιρα που απο το review είδα πως δεν επιτεύχθηκε,περίμενα και γω σαφώς κάτι παραπάνω απο την Gearbox, μάλλον επειδή άργησε να βγει,έμεινε αρκετά πίσω σε ορισμένα πράγματα,σίγουρα ήταν πολύ καλή ευκαιρία, λόγο του Hype που είχε, να κάτι πραγματικά ιδιαίτερο,φαίνεται όμως πως μάλλον δεν το κατάφερε.

braveheart - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

bill, μην τα πετάς έτσι αυτά... Πίνουμε και καφέ. Το πληκτρολόγιο και η οθόνη δεν έφταιξαν σε τίποτα.

ManOnTheRun - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Αγορά το aliens vs predator που είναι και σε χαμηλή τιμή και αργότερα την συλλεκτική Aliens: Colonial Marines (σε μεγάλο price drop)!!!

Όσο για το review δε μπορώ να πω τίποτα.

ichigo13 - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Για κανά steam sale μια χαρά είναι πάντως :P

lovesfool - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Κρίμα. Του ύψους ή του βάθους αυτή η Gearbox. Επειδή δεν το έχω παρακολουθήσει, σε τι αναφέρεται ο Σάββας στην αρχή του κειμένου; Το είχε ξεκινήσει άλλος το παιχνίδι και το πήρα στην πορεία για να το τελειώσει η Gearbox, όπως έγινε και με το Duke;

purple - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

αμαρτια απο gearbox.. πολυ κριμα.. καλα που δεν το πηρα και θα εκλαιγα τωρα, οπως ειπε και ενα αλλο παιδι παμε για crysis η bioshock (να προσθεσω εγω)

katamaran - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Παιζει εμπαργκο ετσι ; Δευτερα πρωι και το gameover λογο timezone πρεπει να ειναι απο τα λιγα sites παγκοσμιως που ανεβασε το review .

Tο game να μην ηταν μουφα ...

DarthAltair - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Α ρε Σάββα φωτιές μου άναψες.Να την ακυρώσω την Collector's δηλαδή ή να την αφήσω;

Bloodman - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Η συλλεκτική λέτε να γίνει Balls Of Steel? μακάρι να τη πάρω και εγώ γιατι 90 ευρώ δεν δίνω

klanas - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

alien trilogy sega saturn αυτη ηταν παιχνιδαρα

admin - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Επειδη το Σαββατο τελειωσα το sp campaign και επαιξα και mp με τον Καζαντζιδη, στους die hard alien fans θα το συνιστουσα για το lore και την ατμοσφαιρα. Απο εκει και περα, ο,τι ειπε ο κουμπαρος

NikeFerrari - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Ώπα! Στο πρώτο μέρος την πρόβλεψης έπεσα μέσα. Πόσοι τρέξανε να το πάρουν απο τα ελληνικά καταστήματα που έξυπνα το έχουν μέρες πριν χωρίς καν να διαβάσουν ένα review αφού έξυπνα δεν υπήρχε ούτε ένα ακόμη; 6 ώρες Campaign! :lol:
Τώρα μένει το δεύτερο μέρος. Για να δούμε.
Προλαβαίνω να ακυρώσω την συλλεκτική αλλά μάλλον δεν θα το κάνω. Ωραίο review Σάββα.
Ευτυχώς διάβασα πρώτα το σχόλιο του Σάκη, κατάπια, και μετά το άλλο.

ASUS85 - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Μούφα όπως το περίμενα...

JIMIS_F1 - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

παιδιά απ' ότι έχω μάθει υπάρχει εμπάργκο για τα Review του Aliens Colonial Marines. Νομίζω ισχύει μέχρι αύριο...και ένα άλλο site είχε ανεβάσει review και το κάναν report και το κατέβασαν.

http://n4g.com/news/1171302/review-aliens-colonial-marines-it-news-africa

Cratos - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

... WHY ???

gfreeman - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Kαι αύριο τα ίδια θα γράφω Δημήτρη :D. . Βλαχοπονηριές... Να δίνουν πειραγμένα screenshots και CGI trailer ξέρουν...

Έντιτττ

Ποια ίντριγκα Κώστα μου? Τα πράγματα είναι ηλίου φαεινότερα.

lovesfool - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

@ JIMIS F1: Πώς μπορεί να υπάρχει embargo για ένα προϊόν που υπάρχει στα ράφια; Ποιος θα μπορούσε να αναγκάσει οποιονδήποτε να υπογράψει οποιοδήποτε κείμενο εμπιστευτικότητας για κάτι που θα μπορούσε όποιος θέλει να το βρει στα καταστήματα και να το παρουσιάσει; Αν υπάρχει τέτοιο κείμενο, θα το διάβαζα με πολύ, ΠΟΛΥ ενδιαφέρον, καθώς δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν τρόπο με τον οποίο θα έστεκε.
.
Γουστάρετε ίντριγκα και συνωμοσία, πάντως... Ωραίος...

JIMIS_F1 - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

@Lovesfool...δες το λίνκ που έδωσα πριν αρχίσεις να μιλάς για συνωμοσίες...και κάνε και ένα γρήγορο search για review σε ξένα site...:)

"Update
The local distributor in South Africa failed to inform the media that there is actually a review embargo on Colonial Marines. I had to pull the review, but it will be back up in a couple of hours."

alien-thing - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

collector's edition cancelled...... Αργοτερα αν βρω την συλλεκτικη φθηνα... Και αν................................
Μπα ακυρο για παντα... Κοιταξα τι προπαραγγελιες εχω κανει για το Μαρτιο και επαθα σοκ!!!

lovesfool - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

@JIMIS_F1. Έστω ότι είμαι ο Καλλίφας. Πάω στο Χ μαγαζί στην περιοχή μου, αγοράζω ένα αντίτυπο, γράφω review και το ανεβάζω την ημερομηνία κυκλοφορίας (ή και νωρίτερα, καθώς σπάνια τα καταστήματα τηρούν ημερομηνίες). Σε ποιο σημείο αυτής της διαδικασίας έρχομαι σε επαφή με την αντιπροσωπεία για να μου δώσει το οποιοδήποτε έγγραφο εμπιστευτικότητας για να υπογράψω;
.
Αν λοιπόν, εγώ που είμαι ο Καλλίφας, ή ο τυχαίος τυπάκος που έχω ένα blog, μπορώ να κάνω το παραπάνω, τι νόημα θα έχει για την Gearbox να βάλει το IGN να υπογράψει συμφωνητικό εμπιστευτικότητας για κάτι που είναι δημόσια διαθέσιμο και με τι ρήτρα;
.
Αν έχουν καταφέρει τέτοιο πράγμα, τους βγάζω το καπέλο γιατί είναι γάτες με πέταλα.

raziel forever - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

αν και μου αρεσε ως ιδεα το περιμενα για τα γραφικα κατι μου εκανε στο ματι οτι θα ειναι πολυ μαπα αλλα δεν περιμενα τοσο μαπα για να ειναι καλυτερα του quake 4 ta γραφικα οχι οτι ηταν χαλια αλλα μιλαμε ηταν απο τα πρωτα παιχνιδια παιχνιδαρα τοτε πολυ μου αρεσε, to alien vs Predator ειναι ωραιο παιχνιδι ειδικα το μερος του predator που επαιξα μου αρεσε αλλα και 10 ευρω το πηρα αλλα σε χαμηλη τιμη πιστευω αξιζη κριμα παντως για το παιχνιδι ειχε καλες ιδεες

overclocker - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Επιεικής βαθμολογία το 6…το παιχνίδι "βρωμάει" από μακριά εργολαβία κατηγορίας Αθήνα 2004.

JIMIS_F1 - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

@Lovesfool...ρε άνθρωπε μου δεν αντιλέγω σε αυτό που λες απλά σου λέω ότι το embargo ΥΠΑΡΧΕΙ...δεν το λέω εγώ...τώρα αν έχει νόημα ή όχι αυτό είναι άλλο θέμα (φυσικά και δεν έχει από την στιγμή που το παιχνίδι κυκλοφορεί)

Stormbringer - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Φτού. Το περίμενα-θα το ήθελα καλύτερο. Σαν Die Hard θαυμαστής του σύμπαντος όμως μου ''επιβάλλεται'' να το αγοράσω ( λίγο αργότερα βέβαια..).
Σα μηχανισμοί Σάββα είναι όμοιοι με το AvP? ( μιας και αυτό δεν ήταν και το πιο προηγμένο τεχνικά shooter... )
Mεγάλο θετικό η ατμόσφαιρα. Πέστα βρε συ Σάββα, κάντε τα Aliens επιτέλους δολοφονικά κι όχι cannon fodder..
Πολλά συγχαρητήρια για το υπέροχο review

Killerman - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Κρίμα.Κι είχα και ελπίδες τρομάρα μου :(. To AvP τι θεωρώ πολύ καλό ! Μακάρι να βγάλει άλλη εταιρεία ένα παιχνίδι που να χειρίζεσαι μόνο predator !

braveheart - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Νίκο, δε ξέρω αν έπαιξες ποτέ το Aliens VS Predator (και το παλιό και το πιο πρόσφατο), αλλά τα Aliens σε αυτά τα παιχνίδια ήταν μια χαρά δολοφονικά και δύσκολα.

Gamer-cy - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Μαλιστα χωρίς πολλά πολλά οποταν όχι full τιμή , πάει αγορά και αν ( θυμηθώ) σε πτώση τιμής αχουχα :P

andreas84gr - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Την περιμανα να πω την αληθεια την μετριοτητα.τωρα να τολμησω να ρωτησω μηπως η εκδοση του wii u θα ειναι καλυτερη κ θα αξιζει την αναμονη οπως εχει πει τοσες φορες η gearabox?

Deathracer2009 - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Θα συμπληρωσω αυτο που λεει ο Σακης πως ειδικα στο πιο προσφατο AvP απο ενα σημειο και μετα το campaign του marine γινοταν δυσκολο. Τεσπα ψιλοαπογοητευση αλλα ως μεγαλος φαν της σειρας θα το αγορασω οταν πεσει η τιμη του.

Stormbringer - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Σάκη, τα παλιά στο PC ομολογώ δεν τα έχω παίξει. Το πρόσφατο το έπαιξα στο hard για να εμπλουτίσω την εμπειρια. Τι να πω, ίσως κι εγώ τα έχω λίγο υπερβολικά στο μυαλό μου... ( σαν fan ) :)

gr_leon - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

...και ήμουν με το δάχτυλο στο "place order"... Κάπως έτσι γκρεμίστηκε και η τελευταία ελπίδα (βλ. gearbox) για ένα καλό παιχνίδι με Aliens. Αγορά αργότερα, όταν θα έχει πέσει αρκετά η τιμή (κάτι που δεν θ' αργήσει να γίνει).

saturn 32 - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Το παιχνίδι δεν το έπαιξα ακόμη,προέχει το dead space 3, πάραυτα εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση του Σαββα.Αν ανατρέξουμε στην ιστορία θα δούμε ότι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού ειναι τα παιχνίδια με θεματολογία alien που ξεχώρισαν ,κάπια ήταν άθλια (βλέπε alien Thanatos στο game boy color, alien vs predator στο snes κλπ.) ξεχώρισαν αλλα (alien vs predor στο PC και Atari jaguar 64 οπως επίσης και το alien 3 στο mega drive κλπ) προσωπικά δεν με ενδιαφερουν τοσο τα γραφικα ,τα θελω σε αξιοπρεπει επιπεδα τουλαχιστον ,με ενδιαφέρει η ατμόσφαιρα κυρίως και πιστεύω πως την έχει αλλα και ήχος .

madnjim - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Για ενοικίαση και ένα τερμάτισμα μου φαίνεται οκέυ, για αγορά μπααα..! Ίσως πολύ φθηνό κι αν τελικά μου αρέσει. Κρίμα πάντως, είμαι κι εγώ από τους φαν των ταινιών, και έλπιζα σε κάτι καλό, έπειτα μάλιστα κι από τα τρέιλερ που κυκλοφόρησαν. Κρίμα..

MokilokD - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Stormbringer , alien vs predator 1999 marine campaign no savegames allowed . Απλα θεικο.

Bill Jc - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

ντάξει μπορεί στο xbox να είναι αισχρό,να το δούμε στο pc πώς θα είναι

mazos - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

must buy!στα 15 ευρω..

DarthAltair - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Δεν την βρίσκω πουθενά την Collector's οπότε δε με βλέπω να την ακυρώνω τελικά.
Αλλά οκ,για την ώρα έβαλα κάρτα με μηδενικό ποσό,σε περίπτωση που αλλάξω γνώμη. :D

Dark souls 13 - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Gearbox κριμα.Μια μας δινεις παιχνιδαρες (borderlands 1k2)και μια μετρια εως κακα παιχνιδια.Aσχολησου με την σειρα Borderlands και ασε τα υπολοιπα.Εγω ευτυχως σημερα αγορασα Dead space 3 που ειναι σιγουρα καλυτερο κ αρκετα μεγαλυτερο του Aliens.

VasilisGR1982 - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Απο τα Trailers φαινοτανε τι απατη θα ειναι.... οπως οτι Alien game εχει βγει ετσι και αυτο κατω του μετριου.... Αντε να δουμε το Crysis 3 μηπως κ παιξουμε κανα καλο FPS μετα το Far Cry 3.... Παντως ο Σαββας για να του βαλει 6 μαλλον χαριστικα το εβαλε εγω πυστευω μεσα του 5 ηθελε να του βαλει χαχαχα πλακα κανω... ΥΓ: ΣΑΒΒΑ εαν διαβασεις το μνμ μου θα ηθελα απο σενα review Crysis 3 και Tomb Raider!!!!

tasosk7 - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Παρα πολυ κριμα...το περιμενα πως και πως.Τουλαχιστον θα παρω ως θετικο για την προσμονη μου αυτο που λεει και ο Καλλιφας.

Το AvP το τελευταιο,επειδη αναφερθηκε ,μια χαρα παιχνιδι . Βεβαια απεχει αρκετα απτο αριστουργημα της Monolith

silve - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Τουλάχιστον γλιτώσαμε ένα παιχνίδι!
:)

VasilisGR1982 - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

silve πολυ καλο!!!! χαχαχαχα

K850stratos - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Μούφα...

jimugias - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

αιωνες ηταν σε αναπτυξη και οχι απο την gearbox νομιζω αρχικα , μια φαση περιπου ιδια με το dn forever.
οποτε δεν φταιει 100% αυτη.

aBlankVerse - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Απο το trailer φαινοταν η μετριοτητα..Στο 15 ευρω κ ειμαστε μια χαρά!

kairisg - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Το τσίμπησα και το ξεκινησα και οι πρώτες εντυπώσεις ειναι ίδιες με οτι περιγράφει ο Σάββας στο review . Εξαιρετικό review.

Slash - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

"Πολλά όμως θα μπορούσαν να διασωθούν αν οι δημιουργοί επένδυαν περισσότερο στο στοιχειωτικό κλίμα ενός Alien τίτλου με τον ήχο του αισθητήρα να τρομοκρατεί τον παίκτη, παρά στην shooter φύση του."
Γι αυτό λέγεται "Aliens" και όχι "Alien: Colonial Marines" ;)

theo_neno - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Κρίμα. Ηθελα πολύ να έπαιζα ενα καλό Alien. Ειχα αρκετες ελπίδες για αυτό αλλα απο οτι φενεται μάπα το καρπούζι. Οταν πέσει η τιμή του ισως το τσιμπήσω.

HeavyRain - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

στα 20 ευρώ. 5 ώρες camp = 15.99 ε ΜΑΞ 20

manolllis - πριν από 3 μήνες και 13 ημέρες

Τι κρίμα ρε παιδιά και μούφα
μια χαρά είναι το παιχνίδι
Μην κρίνετε από ένα κείμενο.
Παίξε το πρώτα και μετά να σχολιάσετε.
Φιλικά.

MokilokD - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

@Slash Λογικα λεγεται Aliens Colonial Marines γιατι πηγαν να μεταφερουν την ατμοσφαιρα της 2ης ταινιας που ονομαζεται και αυτη Aliens (J.Cameron) , μονο που η ταινια ηταν ταινιαρα..

denisplaydog - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

must buy!στα 15 ευρω..

TheMastas - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

Μέτριο προς πατατιά χαρακτηρίζεται το προηγούμενο σαν παιχνίδι απο αρκετούς που ασχολήθηκαν και οχι άδικα,ιδιαίτερα στο balance στο gameplay είχε θέματα,όμως είχε σαφώς πολύ ανώτερη survival horror ατμόσφαιρα και ήταν πολύ πιο challenging, είπα να το αναφέρω και γω για να είμαστε δίκαιοι μιάς και άκουσα για το προηγούμενο μερικά αντικρουόμενα σχόλεια πιο πάνω, το πιο παλιό ήταν αρκετά καλό και ενδιαφέρων το RTS Strategy που είχε βγεί σε προηγούμενη γενιά μου άρεσε (αν και ήταν δυστυχώς λειψό )

Tomasz - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

Μπορει να το το λεω εκ του ασφαλους τωρα, αλλα απο την αρχη μου φαινοταν μετριο το παιχνιδι. Δεν μου γεμιζε με τιποτα το ματι ουτε παικτικα, αλλα ουτε και εικαστικα αφου φαινοταν συνηθισμενο (generic στα ελληνικα)

blackie - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

Το αγορασα και εγω (ειμαι μεγαλος fan του alien) και δυστηχως ειναι ενα μετριο shooter της σειρας με βαρετα επιπεδα και ασχημα γραφικα. Το μονο που το σωζει ειναι η δραση που εχει και το game play που ειναι συμπαθητικο.

cluber - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

Dead space 3! Noμιζω πως μετα απο αυτο ειμαι υπερπληρης οσο αφορα παιχνιδια στο διαστημα! Θα του δωσω μια ευκαιρια και του Colonial Marines μελλοντικα..

giorgos935 - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

Δυστυχώς αυτή η gearbox μια έτσι είναι μια γιουβέτσι,έχει από την μια πλευρά borderlands και brother in arms,και από την άλλη αυτό και το duke,βεβαια θέλω να το παίξω το παιχνίδι και εγώ να δω πως θα μου φανεί,αλλά δεν νομίζω να με εντυπωσιάσει.

akisibiza psn - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

ναι κριμα μετριο παιχνιδι

shadow_gp - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

Κρίμα... πάω να παίξω Alien Breed!

Slash - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

@MokilokD Αυτό εννοούσα. Είναι περισσότερο Action χωρίς πολύ Horror στοιχείο όπως ήταν το Aliens σε σχέση με το Alien. Και τα δύο ταινιάρες αλλά πάντα προτιμούσα το Alien

imjp1982 - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

Επειδη διαβαζω για χαλια γραφικα,μια ερωτηση..Οι εικονες εδω στο σαιτ ειναι απο gameplay?Εγω αυτο που βλεπω στις εικονες ειναι εξαιρετικα γραφικα

MrHakaider12 - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

imjp είναι photoshop της gearbox, η έκδοση του 360 δεν έχει κάν textures.

tibial - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

Ελπίζω τουλάχιστον τα πράγματα να είναι καλύτερα στην έκδοση για PC όσο αναφορά τον τεχνικό τομέα.

alithinos - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

@imjp1982: Από άποψης καλλιτεχνικής κατεύθυνσης καλά είναι. Από τεχνικής άποψης όμως,όχι και τόσο,τα textures του μου θύμισαν το Perfect Dark του Nintendo 64.
http://img707.imageshack.us/img707/4812/glide64perfectdark01.png

HanSolo - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

Σάββα τρελέ και πολύ του έβαλες:)

Bill Jc - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

όντος και στο pc για τα μπάζα είναι,τσάμπα το κατέβασα λοοολλ

Dark_K1ng - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

και εγω ηθελα να το δω.μου φενοταν παραξενο οτι θα ειναι ετσι αφου το προηγουμενο ηταν καλο παιχνιδι και τεχνικα φοβερο. αυτο φενεται απλα μετριο γενικα στο pc αλλα φενεται και ποσο απροσεχτη παραγωγη σε ολους τους τομεις. ακομη και το soundtrack τραγικο μονο 20 λεπτα το επαιξα το παραταω

Kjata - πριν από 3 μήνες και 12 ημέρες

Aν και λατρης των ταινιων , δυσκολα θα ασχοληθω

tibial - πριν από 3 μήνες και 11 ημέρες

@alithinos
Τα textures του Perfect Dark στην εικόνα που ανέβασες είναι καλύτερα...

Dark_K1ng - πριν από 3 μήνες και 11 ημέρες

σε αλλα σημεια το Peffect Dark ειναι πολυ καλυτερο χαχα και σε textures, αντανακλασεις, σκιες, φωτισμους, particles... στο N64 οχι στο remake

VasilisGR1982 - πριν από 3 μήνες και 11 ημέρες

Χαχαχαχαχα οντως παιδια το Perfect Dark ηταν καλητερο.....!!!!

manostsamouris - πριν από 3 μήνες και 11 ημέρες

Εντάξει μπορεί στις κονσόλες να έχει άσχημα γραφικά, αλλά στο pc με 1920*1080 και όλα στο max μπορεί να μην έχει εντυπωσιακά γραφικά αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα λες <<άσχημα>>. Έχω παίξει περίπου 1,5 ώρα..

BewareOf - πριν από 3 μήνες και 11 ημέρες

Νομιζω το καλυτερο παιχνιδι Alien που εχει βγει...http://www.youtube.com/watch?v=Slpmy8HI5-s

και το χειροτερο ηταν αυτο του JAGUAR...χαχαχαχαχαχαχα...

saturn 32 - πριν από 3 μήνες και 11 ημέρες

Του jaguar αγαπητέ @BewareOf εν έτη 1994 ήταν ενα οπτικό θαύμα,όλα τα περιοδικά της εποχής του έδιναν πάνω απο 80 % .και μάλιστα ειναι το καλύτερο παιχνίδι της κονσολας.

SetaShouji - πριν από 3 μήνες και 11 ημέρες

Καλά παίδες η SEGA το χρηματοδότησε. Αν ήταν καθαρό Gearbox δεν θα είχαμε θέμα. :)

jimmy 35 - πριν από 3 μήνες και 10 ημέρες

Το μοναδικο παιχνιδι στην ιστορια που το demo ηταν καλυτερο απο το τελικο παιχνιδι!!!!Δειτε και θα καταλαβετε
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6lGXDM3LGnk

imjp1982 - πριν από 3 μήνες και 9 ημέρες

Παιζω το παιχνιδι απο χθες και σαν φαν των ταινιων θα διαφωνισω με την βαθμολογια,με το review αλλα και το review αλλων σαιτ...Ειναι ενα καλο παιχνιδι,με καλο χειρισμο,καλο shooting,τα γραφικα σε καμια περιπτωση δεν ειναι χρονια πισω και εχει πολυ καλη ατμοσφαιρα επισης.....8 στα 10 απο μενα...

Xzibit - πριν από 3 μήνες και 9 ημέρες

Αγορά στο steam όταν πέσει πολύ η τιμή του.

cruzito84 - πριν από 3 μήνες και 9 ημέρες

http://www.reddit.com/r/LV426/comments/18ewf4/a_lot_of_you_are_rightfully_upset_at_the_final/?sort=old

Δείτε αυτό!!!6 Χρόνια το είχαν τις Gearsoft το συμβόλαιο για το Aliens και το άφηναν για άλλα παιχνίδια,στο τέλος το έκαναν εργολαβία σε άλλες μικρές εταιρίες για περισσότερα λεφτά...

cristoval - πριν από 3 μήνες και 9 ημέρες

Σε τρελό price drop (κοντοζυγώνει) για την αγάπη στις ταινίες.

masterchief 1984 - πριν από 3 μήνες και 8 ημέρες

Εγώ πήρα τη συλλεκτική έκδοση! Πολύ καλή!!! Το παιχνίδι από εμένα παίρνει 8.5 γιατί μου θυμίζει αρκετά την ταινία και έχει εξαιρετική μουσική και εφέ! Τα γραφικά θα μπορούσαν να ήταν λίγο καλύτερα αλλά εμένα δεν με πειράζει αυτό. Καλό Σαββατοκύριακο!!!

tlg - πριν από 3 μήνες και 8 ημέρες

Το παιχνιδι στο 360 εχει ασχημα γραφικα που αν τα συγκρινεις με αυτα του Dead Space 3 μπορεις ανετα να τα χαρακτηρισεις μεχρι και απαραδεκτα αθλια .
Μεχρι και τα cut scenes ειναι αθλια .

tasosk7 - πριν από 3 μήνες και 8 ημέρες

Ωπα....Βασικα παιζω το παιχνιδι απο χτες και μπορω να πω πως δεν ειναι καθολου ασχημο.Ενταξει μπορει να λειπουν τα πολλα thrills,αλλα δεν παυει να ναι ενα πολυ καλο shooter, και με φοβερες και παμπολλες αναφορες στην (πολυαγαπημενη μου) ταινια.Ατμοσφαιρα και ηχος/μουσικη ειναι πολυ καλα.Νομιζω το μεγαλυτερο λαθος που κανουν οι περισσοτεροι ειναι που το παιζουν σε normal difficulty. Το παιζω σε PC και ολα αυτα περι τεχνικων θεματων δεν τα ειδα ποτε, τα bugs ειναι πολυ λιγα,και τα γραφικα αρκετα καλα ( quake 4 ??? wtf...).Επισης το παιχνιδι στα ψηλα επιπεδα δυσκολιας οπως ειπα ειναι αλλη εμπειρια εντελως και ξεφευγει απτον ορο "generic shooter"
Συμφωνω απολυτα με τον imip1982 , η βαθμολογια/κριτικη ειναι λιγο αδικη.Τουλαχιστον 8 απο μενα.

Dukarelos - πριν από 2 μήνες και 26 ημέρες

Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο.
Θα σας φανεί παράξενο αλλά εμένα η ατμόσφαιρα ήταν που μου άρεσε.

Ace Gear - πριν από 1 μήνα και 11 ημέρες

Δηλαδή δεν αξίζει ούτε 20 Λίρες η συλλεκτική έκδοση με το αγαλματάκι;

Κλεισιμο <-- --> Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια στο πληκτρολόγιο για να μετακινηθείτε μεταξύ των εικόνων

gameover Ταυτότητα

Aliens: Colonial Marines
  • 720p,  1080i,  1080p,  Dolby Digital 5.1  DTS  co-op,  online co-op 
  • 1-12
  • 18+
  • FPS
  • Gearbox Software
  • SEGA
  • Zegetron
  • 2013-02-12
  • Επίσημο Site
  • PlayStation 3, PC, Wii U

gameover Χρήστες που το έχουν

gameover Χρήστες που το θέλουν

gameover Latest news

Μια κοντινή ματιά στο Xbox One
Μια κοντινή ματιά στο Xbox One
Ενώ το νέο Kinect θα διατεθεί και για το PC (60 σχόλια)
Το πρώτο trailer του Forza 5
Το πρώτο trailer του Forza 5
Η Turn10 πατάει τέρμα το γκάζι (26 σχόλια)
Νέο περιεχόμενο στο Xbox Live Marketplace
Νέο περιεχόμενο στο Xbox Live Marketplace
CoJ: Gunslinger, DLC για το Injustice, προσφορές Alan Wake και Dark Souls  (4 σχόλια)
15 exclusives στον πρώτο χρόνο του Xbox One
Από την Μicrosoft Game Studios, εκ των οποίων τα 8 θα είναι νέα IPs (31 σχόλια)
Οι εφαρμογές για core gamers του Xbox 360
Προτάσεις για κάθε μέλος της οικογένειας  (9 σχόλια)
"Lost Relics" DLC για το GoW: Judgment
Θα περιέχει νέους χάρτες, ένα καινούργιο mode και επιπλέον skins  (3 σχόλια)
Νέος χάρτης για το Gears of War: Judgment
Διαθέσιμος δωρεάν από τις 15 Μαΐου για περιορισμένο χρονικό διάστημα (6 σχόλια)
Φήμη: Xbox Infinity η ονομασία του νέου Xbox
Σύμφωνα με άρθρο της Ιnternational Business Times (65 σχόλια)
Στις 14 Μαΐου το demo του RE: Revelations
Σε Xbox Live, Steam, eShop και PlayStation Network (13 σχόλια)
Νέες εικόνες απο το GTA V
Καθώς και φήμες για κυκλοφορία σε PC (26 σχόλια)
Στις 28/6 το Minecraft για το X360 στην αγορά
Με 48ωρη συνδρομή στο Xbox LIVE Gold  (7 σχόλια)
Most Wanted διαγωνισμός για το Defiance
Βγείτε στην TV με τη βοήθεια του Defiance (2 σχόλια)
Πάνω από 2 εκ. πούλησε το Alan Wake
H σειρά έχει μέλλον, σύμφωνα με τη Remedy (22 σχόλια)
Δωρεάν Xbox Live Gold
Από τις 3 μέχρι τις 6 Μαΐου  (13 σχόλια)
Demo για το Resident Evil: Revelations HD
Το οποίο θα μας δίνει τον έλεγχο της Jill Vallentine  (15 σχόλια)
Σύντομα στο Xbox Live Marketplace
Far Cry: Blood Dragon, AC 3: The Redemption και Poker Night 2 (2 σχόλια)
Νέες εικόνες από το expansion του Far Cry 3
Το "Blood Dragon" έρχεται την 1 Μαΐου (8 σχόλια)
Δεύτερο map pack για το GoW: Judgment
Διαθέσιμο μέσα στον Απρίλιο με κόστος 1000 Microsoft Points  (7 σχόλια)
Κέρδη για την Microsoft
Όχι, που θα έχανε... (24 σχόλια)
Αποκαλύφθηκε επίσημα το FIFA 14
Πληροφορίες, εικόνες και βίντεο στο φως της δημοσιότητας (40 σχόλια)
Περισσότερα News

gameover Latest reviews

Iron Sky: Invasion

Οι Γερμανοί ξανάρχονται  (8 σχόλια)

Persona 4: Arena
Μάι 20, 2013 | 15 σχόλια
Sacred Citadel
Μάι 08, 2013 | 18 σχόλια

Περισσότερα Reviews