- Μελη online: 27
- Σύνολο μελών: 15733
- Τελ. μέλος: LexSetrycerly
- Θέματα στο forum: 37299
- Μηνύματα στο forum: 600441
Όλοι οι χρήστες
LEGO Harry Potter: Years 5-7
Αρχική » Xbox 360 » Reviews » LEGO Harry Potter: Years 5-7
Συντάκτης: Γιάννης Σκουλουδάκης
Δεκ 21, 2011 10:00
An epic conclusion
Περιεχόμενα
Μια από τις πιο επιτυχημένες παιδικές σειρές βιντεοπαιχνιδιών, τα παιχνίδια LEGO, μας προσφέρουν ακόμα έναn εξαιρετικό τίτλο, το Lego Harry Potter Years 5-7. Το εν λόγω παιχνίδι αναπτύχθηκε -φυσικά- από την ειδική στην κατηγορία Traveller’s Tales (Tt) και κυκλοφόρησε από τη Warner Bros. Ο τίτλος αυτός έρχεται περίπου ενάμιση χρόνο μετά την κυκλοφορία του Lego Harry Potter: Years 1-4 και μαζί του φέρνει ξανά το γέλιο και τη διασκέδαση όπως μόνο η σειρά Lego ξέρει να προσφέρει!
Για πού το βάλαμε Χαρούλη;
Όπως σίγουρα μαρτυρά και ο τίτλος, αναλαμβάνουμε το ρόλο του Χάρι Πότερ και της παρέας του, σε ένα ταξίδι στα τρία τελευταία χρόνια όπως αυτά αφηγούνται μέσα από τα βιβλία της Ρόουλινγκ και παρακολουθήσαμε μέσα από τις ταινίες στις αίθουσες των κινηματογράφων. Αξίζει να αναφέρουμε πως το έβδομο μέρος του παιχνιδιού είναι κομμένο σε δύο μέρη, όπως συνέβη και στις ταινίες, αλλά η διάρκειά τους είναι μικρότερη από τις χρονιές πέντε ή έξι. Οι τρεις τελευταίες αυτές χρονιές είναι και οι πιο δραματικές, οπότε ξεχάστε τα μαθήματα, τα αστεία, και τις ανάλαφρες περιπέτειες του Χάρι.
Φυσικά και αστειευόμαστε. Πλέον, το Χόγκουαρτς έχει αλλάξει, ο Χάρι μεγάλωσε, οι εχθροί του «δυνάμωσαν» και η ανελέητη μάχη μεταξύ καλού και κακού κορυφώνεται όσο πλησιάζουμε στον τελευταίο χρόνο. Αν και τα βιβλία και οι ταινίες είναι άκρως δραματικές όπως προείπαμε, η ομάδα ανάπτυξης έχει έναν καταπληκτικό τρόπο να διακωμωδεί ακόμα και τις πιο συγκινητικές στιγμές των βιβλίων. Ναι, θα χάσετε, φίλους και συμμάχους, αλλά αντί να συγκινηθείτε, θα κλαίτε από τα γέλια και τον τρόπο με τον οποίο έχουν δημιουργηθεί αυτές οι σκηνές. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι το γέλιο και η διασκέδαση που υπήρχε στο προηγούμενο επεισόδιο, υπάρχει και εδώ σε υπερθετικό βαθμό!
Ειδικά εάν μέσα στο σπίτι υπάρχει κάποιο μικρό παιδί, έχουμε κάθε δικαιολογία να κάτσουμε να παίξουμε μαζί του με το πολύ διασκεδαστικό mode συνεργασίας
Wingardium Leviosa!
Ο πυρήνας του gameplay έχει παραμείνει αναλλοίωτος με το προηγούμενο παιχνίδι. Θα περιηγηθούμε σε όλες τις περιοχές που γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες, χειριζόμενοι δεκάδες χαρακτήρες της σειράς, ενώ συνεχώς υπάρχει και η επιλογή για συνεργατικό παιχνίδι δύο παικτών για την απόλυτη διασκέδαση.
Σκοπός μας είναι να λύσουμε γρίφους που έχουν πάντα να κάνουν με τον περιβάλλοντα χώρο και τη δυνατότητα των μάγων να δημιουργούν, να μεταλλάσουν και να μετακινούν αντικείμενα που βρίσκονται γύρω τους. Στη διάρκεια των ταξιδιών μας θα αντιμετωπίσουμε και αρκετούς εχθρούς, με τις σημαντικότερες μάχες να πραγματοποιούνται μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα ημικύκλια. Αυτές οι μονομαχίες απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά για την αποφυγή ξορκιών και την πραγματοποίηση των απαιτούμενων επιθέσεων από μέρους μας.
Τα ξόρκια που έχουμε στη διάθεσή μας, χρησιμεύουν περισσότερο κατά την αλληλεπίδρασή μας με το πέριβάλλον και τους γρίφους παρά με τις ίδιες τις μάχες, στις οποίες δεν παρατηρούμε κάποια διαφορά, με εξαίρεση το ξόρκι του «Προστάτη». Πέρα από την επίλυση γρίφων και την εξόντωση εχθρών, ο βασικότερος ίσως σκοπός μας στο παιχνίδι είναι η συλλογή νομισμάτων.
Όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία ή έχουν δει τις ταινίες, θα απολαύσουν την περιήγησή τους σε όλες τις περιοχές που γνωρίζουν.
Χτυπώντας αντικείμενα στο περιβάλλον, αυτομάτως εκτοξεύονται αρκετά "LEGO" νομίσματα, ενώ νομίσματα σημαντικότερης αξίας βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές για ευνόητους λόγους. Τα συνολικά ποσά που μπορούμε να συλλέξουμε είναι αρκετά εκατομμύρια (αναλόγως τις αντοχές μας) και μπορούμε να τα εξαργυρώσουμε στη Διαγώνιο Αλέα. Η Διαγώνιος Αλέα είναι μια γειτονιά του Λονδίνου, αποκλειστικά για μάγους, γεμάτη μαγαζιά. Εκεί μπορούμε να μεταβούμε κατά την έναρξη κάθε επεισοδίου ή οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούμε μέσω του κεντρικού μενού.
Εδώ μπορούμε να αγοράσουμε νέα ξόρκια, νέους χαρακτήρες και μυστικά extras, ενώ στο πανδοχείο που διαμένουν όλοι οι γνωστοί χαρακτήρες, μπορούμε να ξαναπαίξουμε τις πίστες που έχουμε ξεκλειδώσει και να παρακολουθήσουμε τα cutscenes του παιχνιδιού.
Τέλος, σχετικά με το gameplay, αξίζει να αναφέρουμε τη θετική εντύπωση που μας άφησε η συνεχής εξέλιξή του. Πέρα από τη φυσιολογική μάθηση νέων ξορκιών, με το πέρας του χρόνου το gameplay εμπλουτίζεται και με αντίστοιχα στοιχεία που συναντήσαμε στις ταινίες. Για παράδειγμα, το έβδομο επεισόδιο διαθέτει γρίφους οι οποίοι απαιτούν τη χρήση της μαγικής τσάντας της Ερμιόνης ή του Deluminator που έδωσε δώρο ο Ντάμπλντορ στον Ρον Ουέσλυ.
Ταυτότητα
LEGO Harry Potter: Years 5-7
- 720p, 1080i, 1080p, Dolby Digital 5.1
- 1-2
- 7+
- Platformer
- Tt Games
- Warners Bros.
- Zegetron
- 2011-11-18
- Επίσημο Site
- PlayStation 3, Wii, Nintendo 3DS, Nintendo DS, PSP, PC

Latest reviews

Σχόλια Χρηστών ( 27 )
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να συνδεθείς
K850stratos - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
πάντα ήθελα να παίξω ένα τέτοιο παιχνίδι , νομίζω ήρθε η ώρα ....!
kairisg - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
Πολύ ωραίο το review του Γιάννη Σκουλουδάκη ! Πράγματι το παιχνίδι είναι υπέροχο και οτι πρέπει για τις γιορτές για μικρούς και μεγάλους ! Αντε να μεγαλώσει και ο μικρός λίγο να παίξουμε co-op !
gatopardos23 - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
φανταστικο το πρωτο ..............απιστευτο το δευτερο χαλαρωση κ διασκεδαση
JIMIS_F1 - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
Πολύ ωραίο φαίνεται αλλά δεν έχω παίξει ακόμα το πρώτο οπότε μάλλον θα αρχίσω με αυτό....έχει και το πρώτο παιχνίδι co-op??
kairisg - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
To πρώτο παιχνίδι Years 1-4 έχει on line co - op mode δεν θυμάμαι για offline.
Πάντως και στα ελληνικά καταστήματα είναι σε προσιτή τιμή το 1-4 στα 19 euro.....
Senzo - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
το καλο με τα lego games ειναι οτι πεφτει γρηγορα η τιμη τους
SINESTRO - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
Όλα τα Lego έχουν offline co-op και είναι όλα καταπληκτικά.Ειδικά τα Harry Potter που χωρίζεται ωραία η οθόνη στα δύο ώστε να πηγαίνει ο κάθε παίχτης όπου θέλει χωρίς να "τραβάει" τον άλλο.
Redsoul - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
Το περίμενα πριν ακόμα πάρω το Years 1-4.....A,ρε Tt τι μας κάνεις?
LEGO και τα μυαλά στα τούβλα
-Thanos7- - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
@Sinestro Αυτο με το offline co op γινεται και στο 1-4 και στο Pirates of the caribbean που ήταν καταπληκτικά!
Το παιχνιδι πρεπει να ναι πολύ καλό. Θα το παρω καποια στιγμη !
SetaShouji - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
Ελπίζω να βγει bundle με τα δύο μαζί. Πολύ καλό το review Γιάννη.
phantom76 - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
ολα τα lego εχουν offline co-op.φαινεται πολυ ωραιο παιχνιδι
TsALiS_89 - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
Θα το δοκιμασω καποια στιγμη σιγουρα!
Pasqual - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
Σήγουρη αγορά.Το πρώτο ήταν απολαυστικότατο.
Gamer-cy - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
Ωραιος Γιαννη, φενεται φοβερο παιχνιδι, κανουν καλη δουλεια εκει στην LEGO
ellhvas - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
Αργότερα στο νέο έτος με το καλό,θα αρχίσω να αγοράζω Lego Games.Μόνο το demo του συγκεκριμένου έχω παίξει και ήταν εξαιρετικά διασκεδαστικό ! Και έχει πάρα πολλά Lego Games:Harry Potter Years 1-4,Batman,Indiana Jones,Pirates Of The Caribbean,Star Wars. Κάντε και ένα Die Hard Lego Game και είμαστε πλήρεις !
Το Review θα το διαβάσω το βραδάκι.
JIMIS_F1 - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
εγώ το lego Batman έχω στο 360 αλλά ακόμα να το αρχίσω...
Gamer-cy - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
JIMIS_F1 Θα σου αρεσει Μητσο ειναι πολυ ωραιο παιχνιδι απο τα καλυτερα lego ειναι και Batman
TheMastas - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
Πάντος σχεδόν ολα τα lego είναι πολύ ποιοτικά
Για 5-7 αυτό είναι οτι πρέπει
JIMIS_F1 - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
@Gamer-cy...κάποια στιγμή θα το αρχίσω...αλλά με τόσα παιχνίδια που να προλάβω
KTI 23 - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
καλο και διασκεδαστικο..
NikeFerrari - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
Λατρεύω τα LEGO και η σειρά της TT αποτελεί εγγύηση ποιότητας, περιεχομένου και διασκέδασης. Δεν χάνεται.
Archimedes - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
Καλά, το παιχνίδι είναι καθαρή, αγνή διασκέδαση, ό,τι πρέπει για τις διακοπές!
jimkiller1 - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
Ειναι ενα ακομα LEGO με καλη ποιοτητα που θα μας διασκεδασει
GameMasterGG - πριν από 1 χρόνο και 5 μήνες
Το είχα λιώσει το πρώτο στο co-op με τον αδερφό μου! Γενικά όλα τα LEGO Games είναι εγγύηση ποιότητας και πάντα τα παίζω co-op με τον αδερφό μου!! Θα το τσιμπήσω και αυτό μετά γιατί τώρα έχουμε αρκετά καλά platforms να παίζουμε και ένα και τέλειο στη ποιότητα αλλά και στην ιδότητα του CO-OP...RAYMAN ORIGINS!
jimugias - πριν από 1 χρόνο και 4 μήνες
Πηρα την wii εκδοση η οποια ειναι καλη αν και ηθελα την 360 εκδοση.
Mike_hatzis - πριν από 1 χρόνο και 4 μήνες
Ωραιο αλλα καλυτερα ειναι να το αγορασει καποιος στο ps3 xbox 360 & pc. Στο psp δεν ειναι και τοσο ωραιο γιατι καποιες πιστες δεν μπορουν να παιξουν το παιχνιδια διοτι δεν χωρανε ολα τα γραφικα του παιχνιδιου στο psp .
psmaniac - πριν από 1 χρόνο και 4 μήνες
Ωραίο αυτό και έξυπνο όπως όλα τα LEGO GAMES αλλά ας βγει κι ένα καλό παιχνίδι HARRY POTTER επιτέλους.....8 τίτλοι κι όλοι σχεδόν το ίδιο gameplay φτιαγμένο πιο πολύ για παιδάκια.....Αν δε μπορεί η EA ας αναλάβει άλλη εταιρεία να φτιάξει μιά παιχνιδάρα που να περικλίει και τα 7 έτη......κρίμα η μεγαλύτερη σειρά ταινιών της 20ετίας(μήν ακούσω αντίρηση απο hobbitfans!!!) να μην έχει ένα game της προκοπής......ένα action/rpg ή κάτι τέτοιο..........