- Μελη online: 18
- Σύνολο μελών: 15723
- Τελ. μέλος: tanikaasnjfC
- Θέματα στο forum: 37218
- Μηνύματα στο forum: 599910
Όλοι οι χρήστες
The Testament of Sherlock Holmes
Αρχική » Xbox 360 » Reviews » The Testament of Sherlock Holmes
Συντάκτης: Αλέξανδρος Μιχαλιτσιάνος
Οκτ 04, 2012 11:36
It’s elementary my dear Watson
Περιεχόμενα
Ο Sherlock Holmes πρέπει να είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αντισυμβατικούς χαρακτήρες στο λογοτεχνικό πάνθεον της ανθρωποτητας. Με εκατοντάδες διαφορετικές περιπέτειες να έχουν απλωθεί από τα αρχικά βιβλία σε ταινίες, cartoon, comics, τηλεοπτικές σειρές αλλά και βιντεοπαιχνίδια, το όνομα του θρυλικού ντετέκτιβ Sherlock Holmes έχει καταφέρει να εισχωρήσει μέσα στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον πλανήτη. Η φύση του εκκεντρικού ντετέκτιβ, όμως, είναι πραγματικά η άψογη εισχώρησή του στα adventure games, καθώς αυτά έχουν σχεδιαστεί επάνω στις βάσεις που έθεσε ο Arthur Conan Doyle.
Έχοντας πρωταγωνιστήσει σε ορισμένα εκπληκτικά παιχνίδια στην δεκαετία του '90, η Frogwares βρήκε το κουράγιο να διεκδικήσει και να κερδίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τις περιπέτειες του ήρωα και να επιδοθεί σε μια εκπληκτική κούρσα 7 τίτλων, άλλοτε πετυχημένων και άλλοτε μη, αλλά σίγουρα αρκετά ενδιαφερόντων. Το “The Testament of Sherlock Holmes”, τώρα, αποτελεί το 8ο παιχνίδι στη σειρά και αυτό το οποίο έρχεται μετά από μια μεγάλη και ιδιαίτερα ακριβή παραγωγή, αποσκοπώντας να δώσει μια νέα πνοή στον παλιό, σκονισμένο ντετέκτιβ.
I am the last and highest court of appeal in detection.
Η ιστορία του παιχνιδιού λαμβάνει χώρα για άλλη μια φορά στο γεμάτο ομίχλη και υγρασία Λονδίνο του 1898. Ο Sherlock Holmes μόλις έχει λύσει το μυστήριο της κλοπής ενός πολύτιμου περιδεραίου και το επιστρέφει στον ιδιοκτήτη του. Δυστυχώς για τον Holmes, o ιδιοκτήτης του λέει πως το περιδέραιο που του επέστρεψε είναι απλά ένα κακό αντίγραφο και σπεύδει να τον κατηγορήσει για πλαστογραφία. Τα πράγματα παίρνουν μια ακόμα χειρότερη τροπή όταν ο επίσκοπος του Knightsbridge βρίσκεται άγρια δολοφονημένος έπειτα από ένα προσωπικό ραντεβού που ο Holmes είχε μαζί του.
Αν οι άνθρωποι αγαπούν κάτι περισσότερο από τους ήρωες είναι να τους βλέπουν να πέφτουν κάτω, και έτσι, σύσσωμη η κοινωνία του Λονδίνου στρέφεται ενάντια στον Holmes, ο οποίος δείχνει ανίκανος να δώσει εξηγήσεις για το τι έχει συμβεί, αλλά και να μην δείχνει να ενδιαφέρεται στο να αποδείξει την αθωότητά του. Όπως μας είχαν προειδοποιήσει οι δημιουργοί, αυτός ο τίτλος της σειράς αποτελεί την πιο σκοτεινή ιστορία του Holmes μέχρι σήμερα και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προσωπικότητά του και το κρυφό τμήμα του χαρακτήρα του.
Θα τον δείτε λοιπόν σε μία τρελή κατηφόρα αυτοκαταστροφής, όπου θα χρησιμοποιήσει αντισυμβατικές μεθόδους, θα εκβιάσει, θα κλέψει και θα χάσει κάθε εμπιστοσύνη από τους φίλους του, ακόμα και από τον παντοτινό του φίλο Dr. Watson. Ποια είναι όμως η αλήθεια πίσω από αυτά τα γεγονότα; Γιατί συμπεριφέρεται έτσι ο Holmes; Αυτά και πολλά ακόμα μυστήρια θα απασχολήσουν τον παίκτη, καθώς θα αναλαμβάνει τους ρόλους του δυναμικού ντουέτου, έτσι ώστε να ρίξει φως στα σκοτεινά σοκάκια του Λονδίνου.
Η Frogwares πραγματικά έδωσε ρεσιτάλ στην ύφανση του χαρακτήρα του Holmes και δείχνει τον εξωπραγματικό ντετέκτιβ ως έναν κοινό θνητό με πολλά θανάσιμα αμαρτήματα να τον βαραίνουν. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες ιστορίες που έχει δείξει η σειρά, γεμάτη σασπένς, αγριότητα και προδοσία που στις 15+ ώρες που θα διαρκέσει για έναν μέσο παίκτη, θα καταφέρει να του δώσει μια νέα και άσχημη ματιά για τον γνωστό αντισυμβατικό ήρωα.
There is nothing new under the sun. It has all been done before.
Σε αυτή την προσπάθειά της, η Frogwares προσπάθησε να ενισχύσει το συναίσθημα του τίτλου, εμπλουτίζοντάς τον με ένα νέο και εντυπωσιακό οπτικό τομέα. Μια καινούργια μηχανή γραφικών δημιουργήθηκε για αυτό και μόνο το παιχνίδι, και συγκρίνοντάς την με την αντίστοιχη του SH vs Jack The Ripper καθιστάται απόλυτα εμφανές το πόσο πολλή δουλειά έχει γίνει στον τεχνικό τομέα -μιλώντας για adventure game πάντοτε. Ποτέ άλλοτε δεν έχετε δει το Λονδίνο να δείχνει τόσο εντυπωσιακό και ζωντανό σε άλλο βιντεοπαιχνίδι, με εκπληκτική λεπτομέρεια στα αρχιτεκτονικά στοιχεία της εποχής και ακριβέστατες απεικονίσεις περιοχών βασισμένες σε οπτικό υλικό της εποχής.
Η χρωματική παλέτα του τίτλου τολμάει να παίξει σε όλα τα φάσματα, και σε συνδυασμό με τις πολύ καλές νέες σκιάσεις, δίνει τον κατάλληλο αέρα στο κατάλληλο σημείο του τίτλου. Το πρόβλημα που εντοπίσαμε, όμως, έχει να κάνει με ορισμένα textures σε εσωτερικούς χώρους, τα οποία δείχνουν πραγματικά εκτός του υπόλοιπου παιχνιδιού. Το ίδιο αποτέλεσμα δυστυχώς θα δείτε και στα character models.
Αν και επιτέλους εξαφανίστηκε το σήμα κατατεθέν της σειράς -με κλώνους χαρακτήρων δεξιά αριστερά- τα πρόσωπα συνεχίζουν να δείχνουν πλαστικά ή και τρομακτικά. Το animation έχει υποστεί αρκετές βελτιώσεις και ειδικά οι κεντρικοί χαρακτήρες δείχνουν πολλοί καλοί, αλλά στους υπόλοιπους συνεχίζετε να βλέπετε αυτό το παλιό, "ξύλινο" animation που αφαιρεί αρκετούς πόντους από τη σοβαρότητα ορισμένων σκηνών. Στον ηχητικό τομέα τουλάχιστον, η ποιότητα του παιχνιδιού παραμένει στα υψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η σειρά.
Δυνατό voice acting με βάθος ηθοποιίας (εκτός όμως του Watson), μουσική κατάλληλα σχεδιασμένη ώστε να "ενορχηστρώνει" όμορφα την ανάλογη σκηνή και ηχητικά εφέ που ξεφεύγουν από την στατικότητα των περισσοτέρων adventures και προχωρούν ένα βήμα παρακάτω για την ενίσχυση του τρόμου.
Ταυτότητα
The Testament of Sherlock Holmes
- 720p, 1080i, 1080p, Dolby Digital 5.1
- 1
- 16+
- Adventure
- Frogwares
- Focus Home Interactive
- CD Media
- 2012-09-20
- Επίσημο Site
- PlayStation 3, PC

Latest reviews

Σχόλια Χρηστών ( 28 )
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να συνδεθείς
bill123456 - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
Ειχα παιξει το πρωτο και η αληθεια ηταν οτι απευθυνοταν σε λιγους(κυριως ενηλικες).Ηταν αρκετα καλο και γι αυτο εχω σκοπο καποια στιγμη να αποκτησω και αυτο.
ilias77 - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
Πολυ καλο review Αλεξη!Καποια στιγμη θα μπει και αυτο στη συλλογη μου.
silve - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
Έχω καιρό να παίξω κάποιο adventure! Θα προτιμήσω το συγκεκριμένο κάποια στιγμή αργότερα!
V.I.P. andrila - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
το τελειο με αυτο το παιχνιδι ειναι η φανταστικη ατμοσφαιρα που σου μεταφερει ακριβως την αισθηση εκεινης της εποχης..!!!
Deathracer2009 - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
Μπηκε στη wishlist. Θα το αγορασω πακετο με το SH Vs Jack The Ripper..
Javatzis - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
Θα το πάρω για PC. Αρκέι να προλάβω να ασχοληθώ με τα προηγούμενα.
Alex το δοκίμασες καθόλου στο PC;
braveheart - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο (βλ. πουρό admin), το vs Jack The Ripper μου φάνηκε πολύ λίγο. Αυτό φαίνεται ότι το πάει καλύτερα το γράμμα, οπότε μπαίνει στη wishlist και βλέπουμε.
Monstar21 - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ !! βεβαια awakening δεν ειναι αλλα οκ τα αξιζει τα λεφτα του
HeavyRain - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
Θα το αγοράσω σίγουρα. Το περιμενα καιρό να δω τι θα ναι.Εχω ακούσει πολύ καλά λόγια σε σχέση με τα κάποια αρνητικά του. Πάω τώρα για διάβασμα του Αλεξ
TheMastas - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
Μου αρέσουνε πολύ αυτού του στύλ ατμοσφαιρικά σκοτεινής/ ρεαλιστικής ιστορικής απεικόνησης παιχνίδια,(είδα και πρόσφατα σε ταινία το Raven του Ποε
)ιδιαίτερα οταν αυτά έχουν καλό σενάριο και βάζουνε και το μυαλό σου να σκεφτεί
Μπαίνει στα υπόψη !
megathemiis - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
Κάποια στιγμή θα το παίξω μιας και ειναι αρκετά καλο και έχω και καιρό να παίξω adventure.
ground4270 - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
χθες το τελειωσα και μπορω να πω οτι ειναι ενα εξαιρετικο adventure.
Αψογα γραφικα, φοβερη ατμοσφαιρα ...σου δινει την αισθηση οτι βρισκεσαι στο Λονδινο του 1900.
Το παιχνιδι ειναι εντελως διαφορετικο απο το Jack the Riper απο αποψη πλοκης.
Στους λατρεις της σειρας θα αρεσει παρα πολυ.
Και οπως παντα το γνωστο φλεγματικο βρετανικο χιουμορ.
imortalicus - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
Έχω τελειώσει τα πρόσφατα παιχνίδια της σειράς και φυσικά θα τιμήσω και αυτό. Το deduction system που είχε και το προηγούμενο, είναι έξυπνη προσθήκη. Αφού είναι καλύτερο από ποτέ είμαστε μια χαρά.
phantom76 - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
να κανω μια ερωτηση; ειναι open world στο λονδινο το παιχνιδι;
Gamer-cy - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
Φαινεται καλό και πολύ ενδιαφέρων ,μα αρέσει πολύ Sherlock Holmes και ολοι αυτοί η γρίφοι ,θα αγοραστεί με την πρώτη πτώση τιμής
Sky333 - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
@phantom76: δεν είναι open world τύπου GTA. αλλά για adventure είναι αρκετά ανοιχτό με μεγάλη ελευθερία κινήσεων γιατί ήθελαν να δώσουν αυτή την open world αισθητική.
ground4270 - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
sky333@ μεγαλη ελευθερια κινησεων δεν θα το ελεγα...ισα ισα οι χωροι που κινησε ειναι αρκετα περιορισμενοι...με εξαιρεση το τελευταιο κομματι με το τσιρκο.
phantom76 - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
@Sky333: ευχαριστω.σκεφομαι να το παρω και ως φαν τον βιβλιων και των ταινιων φυσικα αλλα προεχει το assassins creed.ισως αργοερα που θα πεσει λιγο η τιμη του
Sky333 - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
@ground4270: σε συγκριση με τα προγηγουμενα παιχνίδια εχει μεγαλη ελευθερία. και σε κίνηση αλλά κυρίως σε ελευθερία γραμμής ορίζοντα.
KILL DOG - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
Όταν πέσει λίγο η τιμή του θα το αγοράσω αφου τώρα προέχει η υπερεπικοπαιχνιδάρα ac3
Stormbringer - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
Eίχα την εντύπωση ότι τα Sherlock Holmes ήταν low-budget παιχνιδάκια της σειράς (shovelware που λένε στο χωριό μου).Προφανώς έκανα λάθος.Μπαίνει στα υπ'όψην μαζί με το Spec Ops The Line
TheMastas - πριν από 7 μήνες και 21 ημέρες
O Kallifasan που είναι δεν το έχει βάλει στα υπόψη ? αυτού του αρέσουνε πολύ αυτά
The_monster - πριν από 7 μήνες και 20 ημέρες
Το review με έψησε!Μου αρέσουν πολύ τέτοιου είδους παιχνίδια.Δεν χάνεται.Κάποια στιγμή θα αγοραστεί οπωσδήποτε.
NikeFerrari - πριν από 7 μήνες και 20 ημέρες
Φαίνεται αρκετά καλό και ενδιαφέρον και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα adventures σπανίζουν στις κονσόλες, θα το τιμήσω σίγουρα σύντομα.
yiannis2002s - πριν από 7 μήνες και 20 ημέρες
Ενδιαφέρον! Ειδικά σεναριακά!
Κανένα σχόλιο για την έκδοση για PC???
Νομίζω τέτοιου είδους παιχνίδια δεν είναι ιδανικά για κονσόλες.....
kairisg - πριν από 7 μήνες και 20 ημέρες
Μετά και το review του Αλέξανδρου ,μου τράβηξε το ενδιαφέρον και λόγω Λονδίνου, το τσίμπησα στα 39 , από ελληνική αλυσίδα σήμερα για ps3 , νόμιζα ότι θα το είχαν 60 ως νέα κυκλοφορία !
kostasfil - πριν από 7 μήνες και 17 ημέρες
Φαινεται καλο! Μαλλον θα το προτιμησω στο pc καθως με χαλαει να παιζω adventures με joypad.
Sky333 - πριν από 7 μήνες και 11 ημέρες
α, τρέχει μια χαρά με gamepad. στο 360 το έπαιξα μόνο έτσι γιατι ειναι πολύ πιο γρήγορο.