Sonic Mega Collection Plus

Η Sega μάς προσκαλεί σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στα παιδικά μας χρόνια

Οι παλιές αγάπες δεν πεθαίνουν ποτέ

Πριν από ένα χρόνο είχε κυκλοφορήσει στο GameCube η συλλογή Sonic Mega Collection, ένα πακέτο που περιελάμβανε τα σημαντικότερα παιχνίδια του μπλε σκαντζόχοιρου από τη σταδιοδρομία του στο Mega Drive. Για το 2005, η Sega δίνει τη δυνατότητα και στους κατόχους PlayStation 2 και Xbox να απολαύσουν αυτό το πακέτο, αλλά με μια σημαντική διαφορά. Η λέξη “plus” που βλέπετε στον τίτλο αυτής της παρουσίασης κρύβει μια σωρεία έξτρα  χαρακτηριστικών. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το Mega Collection Plus διαθέτει στο δισκάκι του 18 παιχνίδια στα οποία πρωταγωνιστεί ο διάσημος Sonic. Και μπορεί να μην είναι όλα τα παιχνίδια κορυφαίας ποιότητας, όμως τα περισσότερα από αυτά αποτελούν σημείο αναφοράς στην κατηγορία πλατφόρμας.

Στο Mega Collection Plus θα βρείτε κλασσικούς τίτλους όπως οι: Sonic the Hedgehog 1, 2 &3, Sonic & Knuckles, Sonic 3D: Flickie’s Island, Sonic Spinball και Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine. Αυτά τα παιχνίδια είναι ακριβείς μεταφορές των 16 bit εκδόσεων που απολαύσαμε στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990 και στην κονσόλα Mega Drive της Sega.

Χρυσά κομμάτια ιστορίας

Εκτός των Spinball και Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine, τα υπόλοιπα παιχνίδια αποτελούν κλασικά παραδείγματα τίτλων πλατφόρμας. Ο παίκτης ελέγχει τον Sonic ή -αν διατίθεται- κάποιον άλλο ήρωα και προσπαθεί να φτάσει προς το τέλος του επιπέδου συλλέγοντας δαχτυλίδια και εκτελώντας διάφορους αντικειμενικούς σκοπούς. Η δράση είναι δυσδιάστατη, πλάγιας ολίσθησης και χαρακτηρίζεται από τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσει ο πιο cool σκαντζόχοιρος όλων των εποχών. Το Spinball είναι ουσιαστικά ένα φλίπερ που αντί για μπάλα μάς δίνει τη δυνατότητα να εξαπολύουμε τον Sonic σε τραπέζια που μοιάζουν με τα επίπεδα των παιχνιδιών πλατφόρμας. Τέλος, έχουμε το Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine που κατά βάση είναι μια παραλλαγή του κλασικού τίτλου γρίφων Tetris.
 
Όπως αναφέραμε στην αρχή, η Mega Collection στις εκδόσεις Xbox και PlayStation 2, προσφέρει μερικά επιπρόσθετα χαρακτηριστικά. Αυτά είναι έξι επιπλέον παιχνίδια της σειράς Sonic – Sonic the Hedgehog, Sonic Labyrinth, Sonic Drift, Sonic Chaos, Sonic Blast και Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine- τα οποία είναι δανεισμένα από τη φορητή κονσόλα Game Gear. Εκτός όλων των παραπάνω, στα μενού θα βρείτε και μια σειρά από κλειδωμένα παιχνίδια τα οποία θα ανοίξουν μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Εμείς θα σας βοηθήσουμε λέγοντάς σας πως αν έχετε στην κατοχή σας το πρόσφατο Sonic Heroes και ένα σωσμένο αρχείο από αυτό το παιχνίδι στην κάρτα μνήμης, τότε κάποια από αυτά τα παιχνίδια θα ξεκλειδώσουν αυτόματα. Το ιδιαιτέρως πλούσιο πακέτο της Sega κλείνει με μια σειρά από καλούδια, όπως για παράδειγμα τα πρωτότυπα manuals όλων των παιχνιδιών που περιλαμβάνονται στη συλλογή, εξώφυλλα από κόμικς του Sonic, εικαστικά και ιστορικά στοιχεία για όλους τους χαρακτήρες του σύμπαντος Sonic.

Σε αυτό το σημείο μπορεί να αναρωτιέστε αν τελικά αξίζει η αγορά μιας τέτοιας συλλογής. Εμείς πρέπει να σας προειδοποιήσουμε και να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα στοιχεία. Όλα τα παιχνίδια του πακέτου είναι παλιάς σχολής, δύο διαστάσεων και με γραφικά δημιουργημένα από pixels. Συνεπώς, αν είστε νεόφερτος στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών και έχετε γαλουχηθεί με τίτλους όπως οι Halo 2 και Jak 3, τα παιχνίδια της συλλογής θα σας φανούν πρωτόγονα. Είναι αδιαμφισβήτητο πως το gameplay στα περισσότερα από αυτά ξεπερνά πολλές από τις σύγχρονες προσπάθειες, όμως θα πρέπει να τα προσεγγίσετε κυρίως ως αξιόλογα κομμάτια ιστορίας και όχι ως ένα καινούργιο παιχνίδι. Το GameOver προτείνει τη σειρά Sonic Mega Collection Plus κυρίως σε αυτούς που μεγάλωσαν με τις 16 bit κονσόλες.

Widescreen: Όχι
Progressive Scan: Όχι
PAL 60 Hz: Όχι
Ήχος: Stereo

Exit mobile version