Need for Speed: Underground 2

Η τεράστια επιτυχία του NFS: Underground άνοιξε το δρόμο. Με το δεύτερο τίτλο, η επιτυχία συνεχίζεται.

Απολαύστε γρήγορα αυτοκίνητα και όμορφες γυναίκες

Η συνταγή του νέου τίτλου από την Electronic Arts παραμένει ίδια με αυτή του πρώτου. Το Underground 2 μυεί τον παίκτη στα μυστικά των παράνομων αγώνων ταχύτητας που διεξάγονται σε αστικούς δρόμους με βελτιωμένα μη εργοστασιακά αυτοκίνητα. Το καλό με το παιχνίδι είναι πως ό,τι και αν συμβεί, οι συνέπειες περιορίζονται απλά και μόνο στην ήττα και όχι σε απώλειες ανθρωπίνων ψυχών που κινούνται στους δρόμους. Το Underground 2 –όπως άλλωστε και οι περισσότεροι τίτλοι αγώνων ταχύτητας- χωρίζεται σε δύο μέρη. Το κομμάτι που θα σας απασχολήσει περισσότερο είναι φυσικά αυτό της καριέρας. Εκεί θα ξεκινήσετε ως ένας νέος και πολλά υποσχόμενος οδηγός που φτάνει σε μια πόλη η οποία ζει και αναπνέει με τους παράνομους αγώνες ταχύτητας.

Η ιστορία περιγράφεται μέσα από σελίδες κόμικ και κινηματογραφικές σκηνές οι οποίες αναλύουν το παρασκήνιο και δίνουν το έναυσμα για τρελά γκάζια. Η φιλοσοφία του τύπου της καριέρας παραπέμπει τον παίκτη να εμπλακεί σε όσους περισσότερους αγώνες είναι δυνατό έτσι ώστε να κερδίσει φήμη και χρήμα. Έτσι θα μπορεί να αγοράσει νέα αυτοκίνητα, να τα αναβαθμίζει και τελικά να εξελιχθεί σε βασιλιά των δρόμων.

 Δοκιμάζοντας ένα νέο τίτλο που ανήκει σε σειρά, πάντα ψάχνουμε να βρούμε τις βελτιώσεις και τα νέα στοιχεία που μπορεί να προστέθηκαν σε αυτόν. Η κυριότερη διαφορά του νέου τίτλου της EA, σε σχέση με τον προκάτοχό του, εντοπίζεται στην εξέλιξη του τύπου εξερεύνησης. Παρόλο που υπάρχουν συγκεκριμένες αποστολές που πρέπει οπωσδήποτε να εκτελεστούν, διατίθεται μια μορφή ελευθερίας κατά τη διάρκεια των περιηγήσεων στην πόλη, οι οποίες θυμίζουν Grand Theft Auto. Καθώς θα οδηγείτε, θα βρίσκετε στο δρόμο οδηγούς τους οποίους θα μπορείτε να προκαλείτε  σε κόντρες–μια ιδέα που για πρώτη φορά υλοποιήθηκε στο παιχνίδι Tokyo Highway Battle του Dreamcast- και να εισέρχεστε σε γκαράζ ή καταστήματα προκειμένου να αγοράζετε ανταλλακτικά και βελτιωτικά αντικείμενα για τα αυτοκίνητά σας.

Μπορεί να βρείτε το αυτοκίνητό σας στα μενού!

Και μιας και μιλάμε για αυτοκίνητα, αξίζει να αναφέρουμε πως η γκάμα των οχημάτων του Underground 2 είναι άκρως ικανοποιητική. Θα ξεκινήσετε λοιπόν επιλέγοντας μέσα από απλά αυτοκίνητα τύπου Peugeot 106 & 206, Ford Focus, Opel Corsa και Toyota Corolla, ενώ στη συνέχεια θα αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο θηριώδη και γρήγορα γκάζια όπως τα Nissan 350Z, Pontiac GTO και Mitsubishi Lancer Evolution VIII. Φυσικά, δε λείπουν και αρκετές εκπλήξεις, τις οποίες θα χρειαστεί να ιδρώσετε για να αποκαλύψετε.

Αυτό που καθιέρωσε το Need for Speed Underground στην αγορά και το έκανε να αγαπηθεί από το κοινό, είναι οι πολλές επιλογές βελτιώσεων, αναβάθμισης και μεταποίησης των οχημάτων. Υπάρχει μια σωρεία επιλογών που επιτρέπει την αλλαγή χρώματος, εφαρμογή βινυλίου, αλλαγή ελαστικών, ζαντών, και γενικότερα όλων των τμημάτων των αυτοκινήτων που θα έχετε στην κατοχή σας. Οι παραπάνω επιλογές δίνουν τη δυνατότητα δημιουργίας απολύτως προσωπικών οχημάτων με τα οποία ο παίκτης ταυτίζεται. Η απεικόνιση αυτών των οχημάτων είναι αρκετά καλή –σίγουρα όχι η καλύτερη που έχουμε δει- όμως για έναν τίτλο δράσης που εστιάζει στο γρήγορο παιχνίδι με ελάχιστα στοιχεία εξομοίωσης είναι ικανοποιητική. Τα εφέ της βροχής, της γυαλάδας του δρόμου και της θολούρας -όταν το όχημα κινείται πολύ γρήγορα- που απολαύσαμε στο πρώτο παιχνίδι, υπάρχουν και εδώ αφού έτυχαν κάποιων μικρών βελτιώσεων.

Το στοιχείο του NFS: Underground 2 που δε μας άρεσε καθόλου ήταν αυτό της μουσικής επένδυσης. Ενώ λοιπόν τα ηχητικά εφέ των οχημάτων είναι τουλάχιστον αξιοπρεπή, τα τραγούδια που χρησιμοποιεί η EA –αποκαλούμενα EA Trax- είναι μεν πιστά στο ύφος του τίτλου, αλλά πολύ κακής ποιότητας. Θα σας συνιστούσαμε τουλάχιστον να χαμηλώσετε την ένταση της μουσικής κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Widescreen: Ναι
Progressive Scan: Όχι
PAL 60 Hz: Ναι
Ήχος: Stereo/ Dolby Surround Prologic II

Exit mobile version