The King of Fighters 2002/2003

Κλασικά παιχνίδια για τους λάτρεις της παλιάς fighting σχολής.

Δισδιάστατο gaming με άποψη

Παρά την διακοπή της λειτουργίας της πριν από ένα περίπου χρόνο, τα παιχνίδια της SNK συνεχίζουν να συγκινούν τους απανταχού λάτρεις των κλασικών δισδιάστατων παιχνιδιών ξύλου. Η αμερικανική SNK Playmore, η οποία έχει αποκτήσει τα δικαιώματα διανομής όλων των τίτλων της παλιάς SNK, συνεχίζει να υποστηρίζει σθεναρά το είδος, προσφέροντας αξιόλογες συλλογές που μας ταξιδεύουν, όχι τόσο πίσω στο χρόνο (άλλωστε τα παιχνίδια του πακέτου είναι από τις χρονιές 2002 και 2003), όσο στο ύφος των παιχνιδιών ξύλου που μεσουρανούσαν πριν από 15 χρόνια. Το The King of Fighters 2002/2003 είναι μια ειδική συλλογή που περιλαμβάνει δύο από τα σημαντικότερα παιχνίδια της μακρόχρονης σειράς. Και τα δύο από αυτά τα παιχνίδια είχαν εμφανιστεί στην κονσόλα Neo-Geo, μια από τις ακριβότερες και όχι τόσο επιτυχημένες εμπορικά παιχνιδομηχανές που κυκλοφόρησαν.

Αυτό που χαρακτηρίζει το gameplay των King of Fighters είναι η ταχύτητα τους και η υψηλή τεχνική που πρέπει να κατέχει ο παίκτης για να εκτελεί τα διαθέσιμα combos. Το πρώτο από τα δύο παιχνίδια είναι πιο παραδοσιακό υπό την έννοια πως προσφέρει το γνωστό στυλ των τριών γύρων μάχης, με νικητή αυτόν που θα κερδίσει τουλάχιστον δύο. Στη συνέχεια, η πορεία συνεχίζεται με ένα νέο αντίπαλο να εμφανίζεται, μέχρι να φτάσουμε στο τελικό αφεντικό.

Το εντυπωσιακό είναι πως το 2002 προσφέρει τον εκτενή αριθμό των 40 μαχητών, πολλοί από τους οποίους απείχαν από παλιότερα παιχνίδια της σειράς. Όλοι οι μαχητές έχουν ιδιόμορφα στυλ μάχης και οι τεχνικές τους περιλαμβάνουν κάθε μορφής πολεμική τέχνη που μπορεί να σας έρθει στο μυαλό. Σε αντίθεση με κάποια παιχνίδια του είδους που χρησιμοποιούν φανταστικά στοιχεία, το King of Fighters είναι πιο ρεαλιστικό και χρησιμοποιεί χαρακτήρες με ανθρώπινη υπόσταση. Το σίγουρο είναι πως οι φίλοι των κλασικών παιχνιδιών ξύλου θα βρουν στο King of Fighters 2002 ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της δισδιάστατης σχολής, που σε αρκετά σημεία καταφέρνει να ξεπεράσει ακόμη και τον βασιλιά του είδους, Street Fighter.

To King of Fighters 2003 διαφέρει από την έκδοση 2002 κυρίως στον τομέα του gameplay παρά σε ότι έχει να κάνει με τα γραφικά και τη γενικότερη τεχνολογία πίσω από τον κώδικα της δημιουργίας του. Εδώ δίνεται η δυνατότητα για tag αγώνες τριών εναντίον τριών μαχητών.

Ο παίκτης θα μπορεί να αποφασίζει οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή με ποιον από τους χαρακτήρες θα επιθυμεί να ξυλοφορτώνει τους αντιπάλους του. Μπορεί τα παιχνίδια της SNK στον οπτικό τομέα να δείχνουν γερασμένα, όμως το gameplay τους παραμένει το ίδιο φρέσκο όπως την ημέρα που πρωτοκυκλοφόρησαν. Αυτό που μας προκαλεί σκεπτικισμό έχει να κάνει με την αποδοχή που μπορεί να έχει ένα παιχνίδι τέτοιας τεχνολογίας εν έτη 2006. Τα χιλιάδες πολύγωνα, οι τεχνικές bump, mip και normal mapping έχουν κακομάθει τους παίκτες, με αποτέλεσμα παιχνίδια που βασίζονται μόνο στο καλό gameplay να περνούν μάλλον απαρατήρητα. Από την άλλη, πιστεύουμε πως ακόμη και σήμερα υπάρχει κοινό που διψά για τέτοιους κλασικούς τίτλους, που φέρνουν στο μυαλό τις παλιές εποχές του gaming.

Όταν μάλιστα αυτά τα παιχνίδια είναι και καλοφτιαγμένα τότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να τα αποφύγουμε. Το πακέτο King of Fighters κυκλοφορεί εδώ και αρκετούς μήνες στην Αμερική, όμως σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε και σε ευρωπαϊκή έκδοση. Μόλις λάβουμε ολοκληρωμένη έκδοση θα προβούμε σε αναλυτική παρουσίασή του.

Κυκλοφορία Ιούνιος 2005

{nomultithumb}

Exit mobile version