H Nintendo στην Ε3

Τι έδειξε η “μαμά” των βιντεοπαιχνιδιών στην έκθεση

Nintendo

To μεγάλο αφιέρωμά μας στην έκθεση Ε3 ξεκινά με την αρχαιότερη (εν ενεργεία) κατασκευάστρια παιχνιδομηχανών. Η Nintendo μπορεί να μην ξεσήκωσε τα πλήθη με την παρουσίαση του Revolution, όμως –όπως πάντα- η πρότασή της είναι ξεχωριστή και εστιάζει περισσότερο στο software παρά στην ωμή υπολογιστική ισχύ. Το Revolution είναι ένα πανέμορφο μηχάνημα με σχεδιασμό που ξεφεύγει από το μέχρι πρότινος «παιδικό» ύφος της εταιρείας και θυμίζει συσκευές high-end. Όπως αναφέραμε στον τομέα News, η κονσόλα θα χρησιμοποιεί οπτικούς δίσκους 12 εκατοστών (ειδική τεχνολογία DVD), αλλά θα μπορεί να διαβάζει και τα παιχνίδια του GameCube. Το σημαντικότερο στοιχείο της νέας κονσόλας δεν είναι άλλο από τη δυνατότητα αναπαραγωγής ολόκληρης της βιβλιοθήκης των παιχνιδιών της Nintendo από τις κονσόλες NES, SNES και N64. Αυτό θα καθίσταται εφικτό μέσω μια ευρυζωνικής υπηρεσίας internet που θα διαχειρίζεται η ίδια η Nintendo. Αυτά τα παιχνίδια θα αποθηκεύονται στην εσωτερική flash μνήμη των 512 ΜΒ που διαθέτει η κονσόλα, αλλά θα υπάρχει και η δυνατότητα αναβάθμισης των MB αποθήκευσης διαμέσου καρτών SD. Tέλος, το Revolution προσφέρει στον χρήστη τεχνολογία Wi-Fi, ασύρματα χειριστήρια και δύο θύρες USB 2.0.

Όμως η Nintendo δεν αρκέστηκε στην παρουσίαση μιας μόνο κονσόλας, αφού αποκάλυψε στο κοινό μια ανανεωμένη έκδοση του GameBoy Advance με το όνομα GameBoy Micro. Αυτή η μικροσκοπική φορητή κονσόλα διαθέτει το ίδιο ακριβώς hardware με το κλασικό GBA, αλλά χρησιμοποιεί μια πιο φωτεινή και ευκρινή οθόνη. Το βάρος της νέας κονσόλας είναι ελάχιστο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της πρόσοψης, έτσι ώστε να προσαρμόζεται στα γούστα του εκάστοτε χρήστη. Ανακοινώσεων συνέχεια με τις δωρεάν ασύρματες λειτουργίες του DS. Όπως υποσχέθηκε η Nintendo, μέχρι το τέλος του χρόνου οι χρήστες DS θα μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν ασύρματο παιχνίδι με τους φίλους τους από όλο τον κόσμο. Η υπηρεσία θα διαχειρίζεται από τον οργανισμό IGN και ο παίκτης το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι να συνδέεται με ένα Wi-Fi hub (από το σπίτι ή οποιοδήποτε άλλο σημείο) και στη συνέχεια να απολαμβάνει τα multiplayer παιχνίδια του.

Περνώντας στα παιχνίδια, βλέπουμε πως το δυνατότερο χαρτί της Nintendo δεν ήταν άλλο από το νέο Zelda. To τελικό όνομα του νέου παιχνιδιού είναι The Legend of Zelda: Twilight Princess. Σε αυτή του την περιπέτεια, ο Link θα περιηγείται μέσα σε τεράστιους κόσμους πεζός, καβάλα στο άλογό του ή ακόμη μεταμορφωμένος σε λύκο. Το νέο παιχνίδι της θρυλικής σειράς επιστρέφει στο πιο «ώριμο» ύφος γραφικών του Ocarina of Time, αλλά αυτή τη φορά ξεπερνά κάθε προηγούμενη προσπάθεια. H Nintendo εξέπληξε ευχάριστα τους επισκέπτες της παρουσίασής της, αφού ανακοίνωσε 35(!) νέους τίτλους για τις κονσόλες της. Σας παραθέτουμε την πλήρη λίστα με αυτούς τους τίτλους, καθώς και εικόνες από τα σημαντικότερα εξ αυτών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η πλήρης λίστα των τίτλων της Nintendo
Advance Wars: Dual Strike DS
Animal Crossing DS
Battalion Wars GC
Chibi-Robo GC
Dance-Dance Revolution: Mario Mix GC
Donkey Kong Country 3 GBA
Donkey Kong: King of Swing GBA
Donkey Konga 2: Hit Song Parade GC
Dynasty Warriors Advance GBA
Electroplankton DS
Fire Emblem: The Sacred Stones GBA
Kirby Adventure GC
Mario & Luigi 2 DS
Mario Baseball GC
Mario Kart DS DS
Mario Party 7 GC
Mario Tennis Advance GBA
Meteos DS
Metroid Prime Pinball DS
Metroid Prime Hunters DS
New Super Mario Bros. DS
Odama GC
Pokemon Emerald GBA
Pokemon XD: Gale of Darkness GC
Puppy Times DS
Screw Breaker GBA
Super Mario Strikers GC
The Legend of Zelda: Twilight Princess GC
Touch Golf DS
Touch Kirby DS
Trace Memory DS
Wario Ware: Twisted! GBA
Yoshi’s Universal Gravitation GBA

{nomultithumb}

Exit mobile version