GameBoy Micro

Απολαύσαμε τη νέα κονσόλα της Nintendo από κοντά και σας μεταφέρουμε την άποψή μας

To “διαμάντι” της Nintendo

Η ευκαιρία να δοκιμάσεις μια κονσόλα που δεν διατίθεται στην αγορά είναι εξαιρετικά σπάνια. Πριν από λίγες ημέρες, το GameOver βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να δει από κοντά και να δοκιμάσει από πρώτο χέρι τον «Βενιαμίν» της οικογένειας της Nintendo, την επερχόμενη κονσόλα GameBoy Micro. Αν και αυτό το μικρό «διαμάντι» θα αργήσει μερικούς μήνες να είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά, αποφασίσαμε να σας κάνουμε μια σύντομη πρώτη παρουσίαση και να σας μεταφέρουμε την αίσθηση που αποκομίσαμε δοκιμάζοντάς το. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν μετά την πρώτη αποκάλυψη του Micro στην Ε3 είναι αδύνατο να περιγράψουν το πραγματικά μικροσκοπικό μέγεθος αυτής της κονσόλας.

Το επερχόμενο μηχάνημα της Nintendo είναι μια κατασκευή δημιουργημένη από μέταλλο και πλαστικό, σε ασημί χρώμα, έχει μέγεθος λίγο μικρότερο από ένα iPod και το βάρος του είναι πραγματικά ανεπαίσθητο (μόλις 79 γραμμάρια).

Θα λέγαμε ότι με τη δημιουργία του, η Nintendo στοχεύει σε ένα εντελώς διαφορετικό κοινό από αυτό των προηγούμενων μοντέλων της σειράς GameBoy, μιας και το Micro είναι περισσότερο gadget παρά η γνωστή «παιδική» παιχνιδομηχανή που όλοι γνωρίζουμε. Στο επάνω μέρος της κονσόλας υπάρχει μια οθόνη 2 ιντσών (σε αντίθεση με τις διάφορες φήμες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην ελληνική αγορά δεν διαθέτει λειτουργίες αφής) με υψηλή ευκρίνεια και φωτισμό. Είναι χαρακτηριστικό πως (λόγω του μικρότερου μεγέθους της και της νέας τεχνολογίας που χρησιμοποιεί) η οθόνη του Micro δίνει στον παίκτη την αίσθηση πως λειτουργεί σε πολύ υψηλότερη ανάλυση από την αντίστοιχη των GameBoy Advance και GameBoy Advance SP. Χωρίς υπερβολή, θα λέγαμε πως η ποιότητα της οθόνης του Micro κυμαίνεται στα επίπεδα των αντιστοίχων του DS.

Στην πρόσοψη της κονσόλας υπάρχει ο κλασικός σταυρός κατεύθυνσης για τον έλεγχο κίνησης και την πλοήγηση στα μενού και δύο κουμπιά δράσης (Α και Β). Τα κουμπιά Start και Select βρίσκονται μεν στο επάνω μέρος της κατασκευής, αλλά με μια ελαφριά κλίση προς την πλευρά του χρήστη, είναι φωτιζόμενα και αναβοσβήνουν όταν η κονσόλα εισέρχεται στη λειτουργία Sleep. Στην κορυφή του Micro υπάρχουν τα κουμπιά L και R και η θύρα του φορτιστή, στο κάτω μέρος, το κουμπί της ενεργοποίησης και η θύρα για τα ακουστικά (mini jack που δέχεται κάθε είδους ακουστικών), ενώ στο πλάι βρίσκεται ο διακόπτης ελέγχου έντασης του ήχου .

Δοκιμάζοντας το Micro αποκομίσαμε την αίσθηση μιας τελείως διαφορετικής κονσόλας από το GBA. Παρόλο που η εργονομία του είναι εξαιρετική, είναι σχεδόν σίγουρο πως τo μικρό του μέγεθος θα δυσκολέψει όσους έχουν μεγάλα χέρια. Η δοκιμή μας έγινε με το παιχνίδι The Legend of Zelda: The Minish Cap και παρόλο που διαφορές στο hardware του Μicro με τα παλιότερα GBA δεν υπάρχουν, η εξαιρετική οθόνη της νέας κονσόλας αναδείκνυε ακόμη περισσότερο τα χρώματα και τους φωτισμούς του υπέροχου αυτού παιχνιδιού. Σε γενικές γραμμές, το Micro είναι μια πανέμορφη κατασκευή, η οποία είναι πολύ πιο «ώριμη» από τα προηγούμενα GBA.

Πιστεύουμε πως ο όμορφος σχεδιασμός του και το μικροσκοπικό του μέγεθος θα το καταστήσουν ως αντικείμενο πόθου για ένα εντελώς διαφορετικό κοινό από αυτό που μέχρι τώρα ακολουθεί πιστά τη Nintendo. Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσετε το περιφερειακό Play-Yan, το οποίο επιτρέπει την αναπαραγωγή μουσικών αρχείων Mp3, τότε οι πιθανότητες το Micro να εξελιχθεί στο «iPod των gamers» είναι πολύ μεγάλες.

Πλήρης ανάλυση και παρουσίαση του GameBoy Micro, θα βρείτε στο GameOver καθώς θα πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας του στην Ευρώπη.

Γιώργος Καλλίφας
gkallifas@atcom.gr

{nomultithumb}

Exit mobile version