UberSoldier

Πρώτη ματιά σε ένα FPS/ thriller από τη CDV, με «άρωμα» Wolfenstein και γραφικά Half-Life 2

Μυστικά όπλα

Μια από τις πλέον αναμενόμενες κυκλοφορίες της κοινότητας των PC gamers για την άνοιξη του τρέχοντος έτους είναι αυτή του UberSoldier, ενός πολλά υποσχόμενου First Person Shooter, που με τις πρώτες κιόλας εικόνες και videos που είχαν διαρρεύσει στο internet, είχε προκαλέσει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον. Εμείς έχοντας στα χέρια μας μια σχεδόν τελική έκδοση του UberSoldier -μια έκδοση που της λείπουν μόνο τελικές πινελιές σχετικές με τον ήχο- προχωρήσαμε σε μια πρώτη επαφή μαζί του, ούτως ώστε να διαπιστώσουμε αν το παιχνίδι της CDV είναι τελικά τόσο καλό όσο ισχυρίζονται οι δημιουργοί του. Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία FPS, η CDV κάνει χρήση ενός καλογραμμένου σεναρίου που καταπιάνεται με το υπερφυσικό.

Στην περίπτωση του UberSoldier, αυτό το υπερφυσικό έχει να κάνει με τις περιβόητες προσπάθειες του Τρίτου Ράιχ να δημιουργήσει μια σειρά από μυστικά παντοδύναμα όπλα, που θα άλλαζαν τη ροή του πολέμου και τη δύσκολη θέση στην οποία είχαν βρεθεί οι Ναζί μετά το 1944. Θυμίζοντας λίγο από τη σειρά Wolfenstein, ο τίτλος της CDV καταπιάνεται με τα υποτιθέμενα μυστικά πειράματα που έκαναν επιστήμονες των Ναζί επάνω σε στρατιώτες τους, προκειμένου να δημιουργήσουν την απόλυτη πολεμική μηχανή.

Ένα θύμα τέτοιων πειραμάτων είναι και ο ήρωας της ιστορίας, ο Karl Stolz, ο οποίος επιστρέφει στη ζωή από τους νεκρούς, έχοντας αποκτήσει κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις. Ωστόσο, οι «αφέντες» του χαρακτήρα που θα ελέγξουμε στο παιχνίδι θα βρεθούν προ εκπλήξεως, μιας και αυτός αποφασίζει να τους εκδικηθεί για τα βασανιστήρια που υπέστη. Αυτό και μόνο το σενάριο είναι αρκετό για να στηθεί ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, το οποίο, όπως διαπιστώσαμε, υποστηρίζεται από μια αξιόλογη 3D μηχανή. Ο τίτλος της CDV βαδίζει σε σίγουρα μονοπάτια και χρησιμοποιεί την κλασική πεπατημένη των περισσοτέρων FPS που προηγήθηκαν. Ψήγματα ιστορίας εμφανίζονται μεταξύ των ατελείωτων πυροβολισμών, συνομωσίες, ανίερα πλάσματα και μυστικιστικές τελετές επενδύουν την εξέλιξη, ενώ δεν λείπουν και ορισμένες ιδιόμορφες προσθήκες όπως η «πνευματική ασπίδα» του ήρωα.

Ωστόσο, αυτό που μας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στο UberSoldier ήταν τα γραφικά του. Αν και όσοι έχουν απολαύσει τα F.E.A.R., Quake 4 και Half-Life 2 σίγουρα δεν θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας το UberSoldier, το σίγουρο είναι πως ο τίτλος της CDV στον οπτικό τομέα τα πηγαίνει εξαιρετικά. Η μηχανή που χρησιμοποιεί το παιχνίδι είναι δημιουργία της ομάδας ανάπτυξης Burut και δείχνει πως μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι στον ανταγωνισμό.

Τεχνικές όπως οι Normal Mapping, Bump Mapping και particle είναι στην ημερήσια διάταξη του τίτλου και εμφανίζονται σε κάθε σημείο των χαρτών. Βλέποντας το παιχνίδι να τρέχει σε ανάλυση 1280×1024 και με όλες τις λειτουργίες των εφέ ενεργοποιημένες, σίγουρα δεν μπορείς παρά να εντυπωσιαστείς από το επίπεδο της λεπτομέρειας και την εργασία που έχουν κάνει οι δημιουργοί του. Το ίδιο ικανοποιημένοι μείναμε και από τα ragdoll physics, αλλά και από τo οπτικό εφέ της «θολούρας» που εμφανίζεται όταν χρησιμοποιούμε τις ειδικές ικανότητες του σούπερ στρατιώτη μας. Το σίγουρο είναι πως τα γραφικά του UberSoldier έκαναν τη μεγάλη έκπληξη και μας άφησαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων σε αυτή την πρώτη μας επαφή μαζί του.

Βέβαια, εν έτει 2006 μια καλή 3D μηχανή μπορεί να δημιουργήσει σχεδόν οποιοδήποτε studio. Η ανάπτυξη του gameplay και η γενικότερη χάραξη ενός παιχνιδιού είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και εδώ το UberSoldier δεν συνέχισε να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Αυτό που αρχικά ξεκινά έχοντας μια σχετική γοητεία και η ενδιαφέρουσα μυστικιστική ατμόσφαιρα που σχετίζεται με τα πειράματα των Ναζί, γρήγορα δίνει τη θέση της σε ένα ατελείωτο «Gun-Ho» με κύματα εχθρών (στρατιωτών ή ζόμπι) να έρχονται προς το μέρος μας και εμάς να χτυπάμε ασταμάτητα το αριστερό κουμπί του ποντικιού εξαπολύοντας εκατοντάδες σφαίρες εναντίον τους.

Ορισμένα στοιχεία -όπως η επίλυση απολύτως βασικών γρίφων- μόνο καλό κάνουν στο παιχνίδι, καθώς προσφέρουν μια ευχάριστη ανάπαυλα από το συνεχές μακελειό, ενώ αξίζει να αναφέρουμε μια ιδιόμορφη λειτουργία που έχει να κάνει με τη χρήση ενός μαχαιριού. Χρησιμοποιώντας αυτό το μαχαίρι ή εκτελώντας 3 συνεχόμενα headshots, αυξάνεται ένας μετρητής οργής που χαρίζει στον χαρακτήρα έξτρα δυνάμεις και ικανότητες για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Τέτοιες μικρές πρωτότυπες «πινελιές» στο UberSoldier υπάρχουν αρκετές και συνδυαζόμενες με την αξιόλογη 3D μηχανή του, ίσως είναι τα στοιχεία που θα το βοηθήσουν να ξεφύγει από τη μετριότητα.

Δεν θα θέλαμε να αδικήσουμε το UberSoldier και να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα, καθώς, όπως προαναφέραμε, η έκδοση που δοκιμάσαμε δεν ήταν η τελική και τα όποια προβλήματα ίσως και να δικαιολογούνται. Ελπίζουμε πως η Burut Entertainment θα έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις και διορθώσεις τις τελευταίας στιγμής, μιας και μόλις εχθές (1/3) ανακοινώθηκε πως το παιχνίδι προχώρησε στο τελικό στάδιο της παραγωγής του. Αναμείνατε για πλήρη παρουσίαση του τίτλου της CDV προς τα τέλη Μαρτίου.

Δείτε ένα video του UberSodier (WMV 14MB) πατώντας εδώ

Κυκλοφορία 31 Μαρτίου

{nomultithumb}

Exit mobile version