Τι παίζει το Σαββατοκύριακο;

Μπορείτε πλέον να παίζετε videogames ελεύθερα. Ο νόμος 3037 οδεύει προς την κατάργησή του {nomultithumb}

Ναι είναι αλήθεια, μέχρι πρόσφατα όλοι μας -άλλοι λίγο, άλλοι περισσότερο- παραβιάζαμε το νόμο απλά και μόνο παίζοντας τα αγαπημένα μας videogames. Η ιστορία με τον περιβόητο νόμο 3037 που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων μετά από το σάλο που είχε ξεσπάσει με τα γνωστά «φρουτάκια» και που μαζί με τα τυχερά παιχνίδια καταργούσε τη δημόσια εμφάνιση κάθε είδους videogames, όχι μόνο ήταν σπασμωδική και καθόλου μελετημένη, αλλά εξευτέλισε σε μεγάλο βαθμό τη χώρα μας διεθνώς (κανείς δεν ξεχνά τις γελοιογραφίες του τύπου «Αν πας με ένα GameBoy στην Ελλάδα, κινδυνεύεις να συλληφθείς!» που κυκλοφορούσαν στο internet). Αν και το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχε μια ανεπίσημη κατάργησή του 3037 από τις αρχές, οι οποίες -έστω και κάπως καθυστερημένα- αντιλήφθηκαν το άτοπο του πράγματος, σήμερα ήρθε και από τα πλέον επίσημα χείλη η δικαίωση όλων όσων τόσα χρόνια διαμαρτύρονταν για τον απαράδεκτο αυτό νόμο. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, αυτό είναι αλήθεια και πλέον τα γνωστά και αγαπημένα arcades που μεγάλωσαν πολλές γενιές gamers έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο. Ωστόσο και παρόλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση έκρινε τον 3037 ως άτοπο και εκτός γραμμής του νομικού πλαισίου της Κοινότητας, μέχρι να δούμε τα arcades ξανά στα καταστήματα της Ελλάδας διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις. Είναι γνωστό ότι τα «παραθυράκια» υπάρχουν και αν κάποιοι κύριοι επιμείνουν στους -κατ’ εμάς- απαράδεκτούς ισχυρισμούς τους, δεν αποκλείεται η «μήτρα» των videogames να μην κάνει τελικά την επανεμφάνισή της.

Αν κάποιοι δεν νιώθουν ότι τα arcades τους έλειψαν και ότι ο 3037 δεν είχε τελικά καμία πρακτική επίπτωση στα videogames, θα πρέπει να σκεφτούν το εξής: Ο νόμος 3037 δεν αναφερόταν μόνο σε καταστήματα που διέθεταν «ηλεκτρονικά παιχνίδια» αλλά σε κάθε δημόσια εμφάνιση αυτών των παιχνιδιών. Αυτή η…μικρή λεπτομέρεια είχε αντίκτυπο στις προσπάθειες πολλών διανομέων videogames της χώρας μας να προβούν σε εκδηλώσεις προώθησης των προϊόντων τους. Για παράδειγμα, τουρνουά ψηφιακού ποδοσφαίρου μεγάλης κλίμακας σε δημόσιους χώρους ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν. Μόνο όσοι βάφτιζαν το event τους ως «έκθεση» μπορούσαν να παρακάμψουν τα όποια προβλήματα και να κάνουν έστω μια προσπάθεια. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η ολοκληρωτική απουσία διαφόρων events (τα οποία το GameOver γνωρίζει καλά ότι είχαν προγραμματιστεί με μεράκι και ήταν σχεδόν έτοιμα να ξεκινήσουν), που θα προσέφεραν ευχάριστες στιγμές στους Έλληνες gamers. Σε κάθε περίπτωση, τα νέα που ήρθαν σήμερα από την Ε.Ε. είναι ευχάριστα και έρχονται για να βάλουν τα πράγματα στη θέσης του και να λογικέψουν τις πιο… ακραίες απόψεις.

Δεδομένου λοιπόν ότι δεν παρανομείτε πλέον παίζοντας videogames, αυτήν την εβδομάδα μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια –κυριολεκτικά- τεράστια λίστα νέων τίτλων. Σήμερα λοιπόν διατίθεται το Guild Wars Nightfall, το νέο επεισόδιο της γνωστής MMORPG σειράς, η οποία έχει σημειώσει επιτυχία και λόγω της καλής της ποιότητας, αλλά και λόγω του ότι δεν απαιτεί μηνιαία συνδρομή από τον παίκτη. Μια προσπάθεια που αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι αυτή που έκανε η Sony Hellas με το Buzz! Junior: Jungle Party. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που αναφέρεται σε νεαρές ηλικίες και κάνει χρήση των περιφερειακών buzzers, το οποίο όμως είναι πλήρως εξελληνισμένο (ήχος και κείμενο) και αποτελεί μια πρόταση που αξίζει να στηριχθεί δεδομένου μάλιστα ότι έχουμε να κάνουμε και με έναν άκρως διασκεδαστικό τίτλο. Στη συνέχεια έχουμε την αιώνια κόντρα των FIFA και Pro Evolution Soccer, μιας και από σήμερα είναι διαθέσιμες οι εκδόσεις Xbox 360 και για τα δύο παιχνίδια, αλλά και των υπολοίπων formats για το παιχνίδι της Konami. Οι πολλές και εξαιρετικές κυκλοφορίες αυτής της εβδομάδας δεν έχουν τελειωμό. Έχουμε τίτλους όπως οι: F.E.A.R. Extraction Point, Mortal Kombat Armageddon, Splinter Cell Double Agent και The Sims 2: Pets, καθώς επίσης και μιας σειράς τίτλων για το PS2 (θα τους βρείτε στην παρακάτω λίστα χωρίς bold γράμματα), ο οποίοι διατίθενται στην εξαιρετικά φιλική τιμή των €14,99. Εμπρός λοιπόν, οι επιλογές είναι πολλές, κάντε τις, πηγαίνετε στο πλησιέστερο κατάστημα και καλή διασκέδαση.

Όλες οι νέες κυκλοφορίες videogames
Guild Wars Nightfall PC
Canis Canim Edit PS2
FIFA 07 Xbox 360
F.E.A.R. Extraction Point PC
Pro Evolution Soccer 6 PS2, PSP, PC, Xbox 360
Mortal Kombat Armageddon PS2
Prince of Persia Trilogy PS2
Sid Meier’s Railroads PC
The Sims 2 Pets DS
Sudoku Master DS
Tiger Woods PGA Tour 07 Xbox 360
Splinter Cell Double Agent Xbox 360 , PC, GC, PS2, Xbox
Unreal Anthology PC
Zoo Tycoon 2: Marine Mania PC
Zoo Tycoon 2: Zookeeper Collection PC
Essesntial Sudoku DS
Global Defence Force: PS2
All Star Fighters: PS2
Dragon Sisters: PS2
Zombie Hunters: PS2
Party Carnival: PS2
Zombie Virus: PS2
Dawn of War: Dark Crusade PC
Dawn of War: Anthology PC
Championship Manager 2007 PC
MotoGP PSP
Ridge Racer 2 PSP
Bomberman Act Zero Xbox 360
Blitzkrieg 2: Fall of the Reich PC
Heroes of Annihilated Empires PC
Hawk Kawasaki Racing PS2
Realm of the Dead PS2
GT-R Touring PS2
Crecent Suzuki Racing PC
Barrow Hill PC
GTR-400 PC
Buzz! Junior: Πάρτυ στη Ζούγκλα PS2

Όλες οι νέες κινηματογραφικές προβολές
Lady in the Water
John Tusker Must Die
Volver
Open Season
Children of Men
The Oh in Ohio
Sophie Scholl

Οι σημαντικότερες πιο πρόσφατες κυκλοφορίες σε DVD
Poseidon
X-Men: Η Τελική Αναμέτρηση
Ο Τίγρης και το Χιόνι

Καλό Σαββατοκύριακο!

Γιώργος Καλλίφας
gkallifas@atcom.gr

Exit mobile version