Τι παίζει το Σαββατοκύριακο;

Αναιμικό πρόγραμμα νέων κυκλοφοριών, αλλά έφτασαν -επιτέλους- τα Guitar Hero II και Lylat Wars {nomultithumb}

Αναιμικό πρόγραμμα νέων κυκλοφοριών, αλλά έφτασαν -επιτέλους- τα Guitar Hero II και Lylat Wars

Δεν θέλουμε να επαναλαμβανόμαστε, αλλά δυστυχώς η επικαιρότητα μας αναγκάζει να πούμε για μια ακόμα φορά ότι η βιομηχανία των videogames ακολουθεί αλλοπρόσαλλους ρυθμούς. Κατά συνέπεια, και μετά τη σωρεία κυκλοφοριών που είδαμε λίγο πριν το Πάσχα, μια ακόμα εβδομάδα έρχεται με λίγα και όχι τόσο ενδιαφέροντα παιχνίδια για να διαλέξουμε. Ωστόσο, όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις χλιαρές περιόδους, εξαιρέσεις υπάρχουν και στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτή η εξαίρεση ακούει στο όνομα «Guitar Hero II». Ο λόγος γίνεται, φυσικά, για την έκδοση του κορυφαίου παιχνιδιού στο Xbox 360, μια έκδοση που στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι διαθέσιμη εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά που από σήμερα μπορούν να βρουν οι Έλληνες καταναλωτές στα καταστήματα. Το Guitar Hero II για το Xbox 360, δεν προσφέρει κάτι κραυγαλέα διαφορετικό σε σχέση με την αρχική κυκλοφορία για το PlayStation 2, εξαιρουμένης βέβαια της «κιθάρας» που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του, η οποία αποτελεί ρέπλικα του μοντέλου Xplorer της Gibson.

Το Xplorer είναι ένα….metal μοντέλο εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας από αυτήν του SG που είχε κυκλοφορήσει για το PlayStation 2. Από εκεί και πέρα, το αγαπημένο παιχνίδι της Harmonix στο Xbox 360 προσφέρει γραφικά υψηλής ανάλυσης (κάτι που δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία στα παιχνίδια του είδους) και δυνατότητα κατεβάσματος επιπρόσθετων τραγουδιών από το Xbox Live. For those about to rock λοιπόν….και όσοι πιστοί εμπρός για τα καταστήματα.

Δεύτερη επιλογή του GameOver για την εβδομάδα που διανύουμε είναι, δίχως αμφιβολία, το Lylat Wars (ναι, και εμείς προτιμούμε τον τίτλο Starfox 64). Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα από τα καλύτερα shooters όλων των εποχών, ένα shooter που κυκλοφόρησε προ δεκαετίας στο Nintendo 64, συνοδευόταν από το rumble pak για το χειριστήριο της κονσόλας και σημάδεψε ανεξίτηλα τη βιομηχανία. Πλέον, μπορείτε να το αποκτήσετε από το Wii Shop προς 1000 Wii Points (περίπου €10), να το κατεβάσετε στο Wii σας και να το απολαύσετε χρησιμοποιώντας το χειριστήριο του GameCube. Είτε το είχατε απολαύσει το 1997, είτε όχι, κάντε την χάρη στον εαυτό σας και δοκιμάστε το για να βιώσετε μια από τις καλύτερες στιγμές του Nintendo 64.

Τέλος, για αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια…διαφορετική κυκλοφορία, μια κυκλοφορία για το Xbox 360. Σε αυτήν την περίπτωση δεν αναφερόμαστε σε παιχνίδι, αλλά στη νέα κάρτα μνήμης του next-gen συστήματος. Η περιβόητη Memory Unit των 512 ΜΒ είναι πλέον διαθέσιμη και στο αγοραστικό κοινό της χώρας μας, με προτεινόμενη λιανική τιμή τα €49,99 και αποτελεί μια ιδανική λύση για όσους δεν έχουν σκληρό δίσκο στην κονσόλα τους, αλλά επιθυμούν να κατεβάσουν παιχνίδια από το Xbox Live.

 

Όλες οι νέες κυκλοφορίες videogames
Guitar Hero II Xbox 360
Chicken Little: Ace in Action Wii
The Settlers DS
Diddy Kong Racing DS
Stacked PC
Ancient Wars: Sparta PC
Zendoku: Battle Action Sudoku DS/ PSP
Free Running PS2/ PSP
The Red Star PS2
Lylat Wars Wii (Virtual Console)
Donkey Kong Jr. Math Wii (Virtual Console)
3D Ultra Mini Golf Xbox 360 (Xbox Live)
Gyruss Xbox 360 (Xbox Live)
Xbox 360 512MB Memory Card Xbox 360

Όλες οι νέες κινηματογραφικές προβολές
The Reaping
Private Fears in Public Places
Πέρα από τη Λίμνη
Sunshine
Perfect Stranger
Poltergay

Οι σημαντικότερες πιο πρόσφατες κυκλοφορίες σε DVD
Straight Story
Μαρία Αντουανέττα
Eragon: Special Edition
Flushed Away

Καλό Σαββατοκύριακο!

Γιώργος Καλλίφας
gkallifas@atcom.gr

Exit mobile version