Τι παίζει το Σαββατοκύριακο;

Παίζουν εκλογές, φυσικά, αλλά εμείς θα ψηφίσουμε Super Paper Mario και Heavenly Sword! {nomultithumb}

Παίζουν εκλογές, φυσικά, αλλά εμείς θα ψηφίσουμε Super Paper Mario και Heavenly Sword!

Εντάξει, είναι γνωστό σε όλους μας ότι η χώρα ζει σε ρυθμούς εκλογών και ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι αφιερωμένο στη γιορτή της δημοκρατίας. Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν πρέπει να απαξιώνει το ιερό δικαίωμα της ψήφου, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την κούρασή μας από τις συνεχείς διαμάχες, τους διαξιφισμούς και τις αψιμαχίες των πολιτικών αντιπάλων στα τηλεοπτικά παράθυρα. Μέχρι λοιπόν, να λήξει η εκλογική καταιγίδα και να επιστρέψουμε ξανά στους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, έχουμε ορισμένες «καυτές» προτάσεις για να μας κρατήσουν απασχολημένους αυτό το Σαββατοκύριακο. Τρία «killer apps» έχουμε αυτήν την εβδομάδα, ένα για κάθε next-gen σύστημα της αγοράς (Xbox 360, Wii και PlayStation 3).

Από σήμερα λοιπόν, θα μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασιν το πόσο όμορφο και πρωτοποριακό είναι το Super Paper Mario, το οποίο έχει κλέψει όλο το χρόνο μας τις τελευταίες ημέρες. Η δυνατότητα εναλλαγής από τις δύο στις τρεις διαστάσεις, σε συνδυασμό με τα υπέροχα καρτουνίστικα γραφικά, συνθέτουν ένα υπέροχο παιχνίδι, που όλοι οι κάτοχοι Wii πρέπει να δοκιμάσουν. Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσετε στο GameOver μια αναλυτική παρουσίαση για τον εν λόγω τίτλο.

Για το Heavenly Sword της Ninja Theory δεν θα χρειαστεί να περιμένετε, μιας και έχουμε ήδη δημοσιεύσει ένα αναλυτικό review μαζί με ένα σχετικό VideoCast, μέσα από τα οποία εκτιμούμε ότι μπορείτε να διαμορφώσετε σαφή άποψη για τις περιπέτειες της Nariko. Εμείς, πάντως, μείναμε ικανοποιημένοι από την πρώτη προσπάθεια της ομάδας ανάπτυξης Ninja Theory στο PlayStation 3. Μένοντας στα της Sony αξίζει να αναφέρουμε ότι από σήμερα είναι διαθέσιμη η νέα έκδοση του PSP, το PSP Slim & Lite, το οποίο χαρακτηρίζεται από μικρότερο μέγεθος, χαμηλότερο βάρος και την έξοδο Video Out, η οποία θα επιτρέπει στους κατόχους του φορητού συστήματος να το συνδέουν με τηλεοπτικό δέκτη και να παρακολουθούν εκεί video και φωτογραφίες. Αν περιμένατε την ευκαιρία για αγορά ενός PSP, αυτή ήρθε.

Τέλος, οι φίλοι της δράσης και του Max Payne ύφους, έχουν από σήμερα τη δυνατότητα να πάρουν το ρόλο του επιθεωρητή “Tequilla” και να εξαλείψουν το οργανωμένο έγκλημα στο παιχνίδι Stranglehold. Απλά να τονίσουμε ότι ο τίτλος της Midway κυκλοφορεί σήμερα μόνο σε έκδοση Xbox 360, ενώ αυτές για PC και PS3 θα διατεθούν τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Η στήλη αυτής της εβδομάδας δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς αναφορά στην κυκλοφορία του Ratatouille, του παιχνιδιού της THQ που βασίζεται στη φερώνυμη κινηματογραφική παραγωγή των Disney και Pixar. Αν και το Ratatouille δεν ξεφεύγει ιδιαίτερα από την ποιότητα που χαρακτηρίζει τα movie-based παιχνίδια, το γεγονός πως οι εκδόσεις PS2, Wii, DS, PSP και PS3 είναι πλήρως εξελληνισμένες (κείμενα, μενού και ομιλίες) σίγουρα του χαρίζουν ένα διαφορετικό ειδικό βάρος. Ο εξελληνισμός, φυσικά, δεν σημαίνει απαραίτητα και βελτίωση της ποιότητάς ενός τίτλου, όμως είναι –αν μη τι άλλο- ευχάριστο να βλέπουμε προσπάθειες εξίσωσης του ελληνικού gaming κοινού με το αντίστοιχο της υπόλοιπης Ευρώπης. Περισσότερα για το Ratatouille σύντομα…

Όλες οι νέες κυκλοφορίες videogames

Colin McRae DiRT PS3
C.S.I.- 3 Dimensions of Murder PS2
Dungeons & Dragons Tactics PSP
Fatal Inertia Xbox 360/ PS3
Heroes of Mana DS
Heavenly Sword PS3
My Best Friends: Cats & Dogs DS/ PC
MotoGP 07 PC
Rattatouille PS2/ Wii/ DS/ PSP/ Xbox 360/ PC/ PS3
Stranglehold Xbox 360
Super Paper Mario Wii
Sonic Rush Adventure DS
PSP Slim & Lite
Super Mario Bros. The Lost Levels Wii (Virtual Console)
Mario’s Super Picross Wii (Virtual Console)
Neutopia II Wii (Virtual Console)
Sonic the Hedgehog 2 Xbox 360 (XBLA)

Όλες οι νέες κινηματογραφικές προβολές

Ένας Άγνωστος Ανάμεσά Μας
Το Ποίμνιο
Ένοχο Μυστικό
Αυτή Η Ταινία Είναι Ακατάλληλη
Δυο Μέρες Στο Παρίσι
Ο Δικός Μου Φίλος

Οι σημαντικότερες, πιο πρόσφατες, κυκλοφορίες σε DVD

Δείπνο Δολοφόνων
Αζούρ και Ασμάρ
Freedom Writers
Η Αποπλάνηση Ενός Ξένου

Καλό Σαββατοκύριακο!

Γιώργος Καλλίφας
gkallifas@atcom.gr

Exit mobile version