Τι παίζει το Σαββατοκύριακο;

Σύναξη στο Λονδίνο ελέω Master Chief, online μάχες μέσα από το Warhawk και η επιστροφή του Ψυχρού Πολέμου {nomultithumb}

Η αγορά του gaming έχει αρχίσει ήδη να μετράει αντίστροφα μέχρι την έλευση του Halo 3 στις 26 Σεπτεμβρίου και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι servers τoυ Xbox Live θα… “αναστενάξουν”! Η εβδομάδα που διανύουμε, έχει ως επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Tokyo Game Show, όπου η Sony άνοιξε το χορό των ανακοινώσεων. Μία από αυτές (για την επισημοποίηση του DualShock 3) αποτέλεσε την αφορμή για πολλές συζητήσεις, όπως αυτές που έγιναν στο σχετικό νέο του GameOver. Τα ζητήματα που προκύπτουν από αυτά τα γεγονότα είναι μετρημένα και η ιαπωνική εταιρία θα πρέπει να αναζητήσει τις κατάλληλες λύσεις. Ήταν γνωστό εξ’ αρχής ότι το πρόβλημα που υπήρχε στην προσθήκη μηχανισμού κραδασμών στο Sixaxis δεν ήταν τεχνικό, αλλά η δικαστική διαμάχη με την Immersion. Η Sony από την πρώτη στιγμή δεν έφερε αυτή την οπτική του θέματος στο προσκήνιο, όμως ήταν κοινό μυστικό (και το κατέγραψαν όλα τα sites παγκοσμίως) ότι η κόντρα ανάμεσα στις δύο εταιρίες δεν επέτρεψε στους πρώτους τίτλους του PlayStation3 να εκμεταλλεύονται αυτή τη δυνατότητα που τόσο έχει αγαπήσει το κοινό τα τελευταία χρόνια.

Το αρνητικό στοιχείο για τη Sony είναι ότι το vibration υποστηρίζεται εξ’ αρχής σε ανταγωνιστικά συστήματα και με κάποιο τρόπο θα έπρεπε το ζήτημα να λυθεί άμεσα. Εδώ και μερικούς μήνες, έκαναν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα ότι Sony και Immersion ήρθαν τελικά σε συμφωνία, ενώ κατά τη διάρκεια του Leipzig Games Convention 2007 ο γράφων βρέθηκε πολλές φορές μπροστά στην αμήχανη στάση των προγραμματιστών σε ερωτήσεις για το αν ο «Χ» τίτλος του PS3 θα προσφέρει τέτοιας μορφής feedback στο χρήστη. Τι μέλει γενέσθαι; Η Sony χρειάζεται να βρει έναν αρκετά έξυπνο τρόπο να παρουσιάσει στο κοινό αυτή την “μετατροπή” στο χειριστήριο του νέου της συστήματος και ιδιαίτερα στα μάτια των early adopters.

Είναι αρκετά δύσκολο (όχι όμως απίθανο) να αλλαχθούν αρκετά εκατομμύρια Sixaxis, αλλά αυτή τη στιγμή η ιαπωνική εταιρία πρέπει να περάσει αυτό το «εμπόδιο» με τον πιο ανώδυνο τρόπο. Τα δεδομένα που έχει θέσει η Microsoft με την αποζημίωση του τελικού καταναλωτή (όπως στην περίπτωση της πτώσης τιμής του Xbox) είναι αφόρητα πιεστικά και σίγουρα επιτάσσουν κινήσεις ανάλογης δυναμικής. Στον αγώνα για την περαιτέρω ενίσχυση του PlayStation3 σε όλες τις αγορές, είναι σίγουρο ότι οι άνθρωποι της Sony θα βάλουν τα δυνατά τους και το GameOver θα είναι εδώ να σχολιάσει την όποια απόφαση παρθεί.

Τέλος, το κλείσιμο αυτής της εβδομάδας επιφυλάσσει κάτι ξεχωριστό για εμάς. Μετά από πρόσκληση που δεχτήκαμε από το XCN, ο αρχισυντάκτης του site Γιώργος Καλλίφας ταξιδεύει στο Λονδίνο και σε ένα ειδικό event που διοργανώνεται από τη Microsoft για επιλεγμένα μέλη του Xbox Community Network. Σε αυτή την εκδήλωση που ονομάστηκε The Gathering ’07 θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με υψηλόβαθμα στελέχη της Microsoft, να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις με συναδέλφους από ιστοσελίδες της υπόλοιπης Ευρώπης και να δούμε αρκετά από τα παιχνίδια του Xbox 360. Με λίγη τύχη ίσως και να είμαστε από τους πρώτους που θα παίξουν Halo 3… Περισσότερα για το Gathering 07 θα διαβάσετε από το GameOver στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Μέχρι τότε, καλό παιχνίδι…

Όλες οι νέες κυκλοφορίες videogames
Aurora: The Secret Within (PC)
Cake Mania (Nintendo DS)
Determinance (PC)
GEON: Emotions (Xbox 360 – Xbox Live)
Monster Hunter Freedom 2 (PSP)
My Sims (Nintendo DS/Wii)
NASCAR 2008 (Xbox 360/PS3)
New York Times Crossword (Nintendo DS)
NHL 08 (PS3/PC/Xbox 360)
Ninja Gaiden (Wii – Virtual Console)
Ninja JaJaMaru-Kun (Wii – Virtual Console)
Oblivion: Game of the Year Edition (PC/Xbox 360)
Orochi Warriors (PS2/Xbox 360)
Pryzm: Light the Way (Nintendo DS)
Singstar Rock Ballads (PlayStation2)
Tiger Woods PGA Tour 08 (PlayStation3)
Warhawk (PlayStation3)
World Championship Poker 3 (PS2/PSP)
World Class Baseball (Wii – Virtual Console)
World in Conflict (PC)

Όλες οι νέες κινηματογραφικές προβολές
Becoming Jane (Ερωτευμένη Τζέιν)
I Could Never Be Your Woman (Ο Καινούριος Της Μαμάς Μου)
Pandora (Πανδώρα)
Reflecting Skin (Διάφανο Δέρμα)
The Invasion (Η Εισβολή)
Year Of The Dog (Η Χρονιά Του Σκύλου)

 
Οι σημαντικότερες, πιο πρόσφατες, κυκλοφορίες σε DVD
Half Nelson
Το Κτήνος
Το Ταξίδι Της Νίνα
Κι Αν Φύγω… Θα Ξανάρθω

Οι σημαντικότερες, πιο πρόσφατες, κυκλοφορίες σε Blu-ray
Arlington Road
Breaking And Entering
Final Fantasy: The Spirits Within
Paprika
Perfect Stranger

Καλό Σαββατοκύριακο!

Παύλος Παπαπαύλου
pavlosp@atcom.gr

Exit mobile version