Τι παίζει το Σαββατοκύριακο;

Αναμένεται χιονιάς. Υπάρχει καλύτερη ευκαιρία να μείνουμε σπίτι και να απολαύσουμε πολύωρα gaming sessions; {nomultithumb}

Αναμένεται χιονιάς. Υπάρχει καλύτερη ευκαιρία να μείνουμε σπίτι και να απολαύσουμε πολύωρα gaming sessions;

Αρκετές, αν και όχι τόσο σημαντικές, είναι οι προτάσεις που έχουμε από τους εκδότες και αυτήν την εβδομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από αυτές τις νέες κυκλοφορίες «λάμπει» δια της απουσίας του το κορυφαίο παιχνίδι, ο ΑΑΑ τίτλος που θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα και που θα δεν έπρεπε να λείπει από τη συλλογή σας. Αντί αυτού, βλέπουμε ότι έχουμε μια σωρεία από κυκλοφορίες, οι οποίες έρχονται για να καλύψουν την πλειονότητα των γούστων. Μια αρκετά καλή είσοδο στο PlayStation 3 κάνει το franchise ΝΒΑ της Sony με την έκδοση 08. Αν και δύσκολα μπορεί να σταθεί δίπλα στο NBA 2K8, η προσπάθεια των San Diego Studios προσφέρει ορισμένα από τα καλύτερα γραφικά που έχουμε δει μέχρι σήμερα στο σύστημα της Sony και ικανοποιητικό gameplay.

Διαθέσιμο από σήμερα είναι και το Dark Messiah of Might and Magic στην έκδοσή του για το Xbox 360 με τον υπότιτλο «Elements». Ατυχώς, παρά τον ένα και πλέον χρόνο που έχει περάσει από την κυκλοφορία του τίτλου στους υπολογιστές, η νέα αυτή έκδοση δεν έχει να προσφέρει κάτι πραγματικό σπουδαίο στους κατόχους της κονσόλας, ενώ τα διάφορα bugs που ταλάνιζαν το παιχνίδι στο PC, δυστυχώς, συνεχίζουν να υφίστανται.

Αντιθέτως, ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το Spiderwick Chronicles, το παιχνίδι της Sierra που βασίζεται στην ομώνυμη κινηματογραφική παραγωγή (και στα φερώνυμα βιβλία φυσικά). Παρόλο που αρχικά αντιμετωπίσαμε αυτό το movie tie-in με έντονο σκεπτικισμό (όπως οφείλουμε να κάνουμε όταν έρχεται η στιγμή να δοκιμάσουμε σχετικά προϊόντα) το Spiderwick Chronicles αποδεικνύεται σε μια από τις πιο φιλότιμες και αξιόλογες προσπάθειες της κατηγορίας. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι το ιδιαίτερο, ωστόσο, μετά από καιρό είδαμε ένα videogame προϊόν, άρρητα συνδεδεμένο με κινηματογραφική παραγωγή, το οποίο προσφέρει τουλάχιστον τα βασικά με σωστό τρόπο. Συνδυάζοντας gameplay adventure και platform τίτλων, με συμπαθητικά γραφικά και ενδιαφέρον σενάριο, το Spiderwick Chronicles θα κρατήσει ευχάριστη παρέα σε όποιον το προτιμήσει.

Περνώντας στα φορητά συστήματα, βλέπουμε ότι σήμερα έχουμε την επίσημη κυκλοφορία του Final Fantasy XII: Revenant Wings. Αν και, μέχρι ενός βαθμού, απογοητευθήκαμε από το γεγονός ότι το παιχνίδι της Square δεν είναι ένα παραδοσιακό JRPG, η αλήθεια είναι ότι έχει να προσφέρει αρκετά. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο review μας. Αλλά και οι χρήστες PC δεν θα μείνουν παραπονεμένοι σήμερα. Αυτό οφείλεται στην άφιξη του Penumbra: Black Plague, της συνέχειας ενός αρκετά καλού τίτλου τρόμου πρώτου προσώπου, το οποίο συνεχίζει τη μυστηριώδη ιστορία του Overture.

Τέλος, για αυτήν την εβδομάδα προτείνουμε να προμηθευτείτε το εξαιρετικό Riff: Everyday Shooter για το PS3. Πρόκειται για ένα project, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των «Twin Stick Shooters» (βλ. Geometry Wars) και που συνδυάζει το εν λόγω shooter gameplay με τη φιλοσοφία του Rez. Όσο παράξενος και αν ακούγεται ο παραπάνω συνδυασμός, το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε προσδοκία και ανάγει το Riff σε ένα από τα καλύτερα downloadable παιχνίδια της αγοράς.

Όλες οι νέες κυκλοφορίες videogames

Battalion Wars 2 Wii
Castlevania: The Dracula X Chronicles PSP
Dark Messiah of Might & Magic: Elements Xbox 360
Final Fantasy XII: Revenant Wings DS
NBA 08 PS3/ PS2
Penumbra: Black Plague PC
Dragonball Z: Budokai Tenkaichi 3 Wii
The Spiderwick Chronicles PC/ DS/ Xbox 360/ PS2/ Wii
XIII Century: Death or Glory PC
Bully: Scholarship Edition Xbox 360
Landrover Off Road Racing PS2
Cooking Mama 2 DS
Cruis’n Wii
Hour of Victory PC
Dragooner’s Aria PS2
Riff: Everyday Shooter PS3 (PSN)
Phantasy Star II Wii (Virtual Console)
Eternal Champions Wii (Virtual Console)
Discs of Tron Xbox 360 (XBLA)

Όλες οι νέες κινηματογραφικές προβολές

Μόλις Χώρισα
Lars and the Real Girl
Tracey’s Fragments
Μέγαρο Γιακουμπιάν

Οι σημαντικότερες, πιο πρόσφατες, κυκλοφορίες σε DVD

Superbad
Σε Τέσσερα Λεπτά
Ο Πόλεμος των Δράκων
Hairspray

Καλό Σαββατοκύριακο!

Γιώργος Καλλίφας
gkallifas@atcom.gr

Exit mobile version