Microsoft Arc

Το πρώτο ποντίκι που διπλώνει για να χωρέσει στην τσέπη μας

Δύο πράγματα ταλαιπωρούν τους ανθρώπους που ταξιδεύουν ή κινούνται πολύ και πρέπει να χρησιμοποιούν υπολογιστή: οι μπαταρίες που ποτέ δεν είναι αρκετές και τα trackpads που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν με τίποτα τα κανονικά ποντίκια. Tο Arc είναι ένα ποντίκι φτιαγμένο ακριβώς για αυτούς που δεν ικανοποιούνται με τα trackpads και βρίσκονται σε συνεχείς μετακινήσεις. Όταν πρέπει να μεταφερθεί, αυτή η ιδιόμορφη πρόταση της Microsoft διπλώνει, καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο ενώ το dongle του κολλάει μαγνητικά στο αναδιπλωμένο κομμάτι και συγκρατείται εκεί.

Όποιος έχει χρησιμοποιήσει ασύρματο ποντίκι θα γνωρίζει ότι οι τσάντες των notebooks είναι αρκετά μεγάλες ώστε να χρειάζονται…αναποδογύρισμα για να βρούμε το μικρό usb dongle του ποντικιού. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο η Microsoft δείχνει να λύνει ένα ακόμα πρόβλημα για τους "εν κινήσει" χρήστες υπολογιστών.

Το Arc προσφέρει την ευκολία της μίας κίνησης από την τσάντα μεταφοράς μέχρι την επιφάνεια εργασίας, ενώ το dongle είναι, έτσι και αλλιώς, τόσο μικρό που μπορούμε να το έχουμε μονίμως προσαρμοσμένο στο laptop/ netbook μας. Το Αrc απαιτεί δυο μπαταρίες τύπου AAA για να λειτουργήσει ενώ, όταν είναι διπλωμένο, "σβήνει" ώστε να μην καταναλώνει ενέργεια. Η αίσθηση του ποντικιού είναι ικανοποιητική σε όλες τις επιφάνειες που το δοκιμάσαμε και η απόκριση του αισθητήρα του άμεση. Τα δυο κύρια πλήκτρα παράγουν ένα ελαφρύ κλικ και η ποιότητα κατασκευής τους είναι όμοια με πλήκτρα ακριβών ποντικιών. Παρόλα αυτά, η ροδέλα παράγει έναν κάπως ενοχλητικό θόρυβο, το "κλικ" είναι δύσκολο και η αίσθησή της κατά τη διάρκεια του scrolling είναι κάπως τραχιά.

Τέλος, υπάρχει ένα πλήκτρο στην αριστερή πλευρά του ποντικιού, που θα ήταν πολύ χρήσιμο σαν  πλήκτρο επιστροφής (Back) αν δεν είχε τοποθετηθεί λάθος ώστε να απέχει από τον αντίχειρα τόσο ώστε να χρειάζεται κίνηση του χεριού πάνω στο ποντίκι για πατηθεί. Τα πράγματα είναι καλύτερα για τους αριστερόχειρες αφού μπορούν να το πατήσουν με τον παράμεσο.

Εν κατακλείδι, η γενική αίσθηση του Microsoft Arc -μέσα στις δυο εβδομάδες που το χρησιμοποιήσαμε- ήταν αρκετά καλή ώστε να μας δίνει το δικαίωμα να παραβλέψουμε τη σχεδιαστική αστοχία του βοηθητικού πλήκτρου για χάρη της ασύγκριτης φορητότητας και της εκπληκτικής κομψότητάς του.

Προτεινόμενη τιμή λιανικής €42

ΘετικάΑρνητικά
Πολύ όμορφη σχεδίαση και καλή ποιότητα υλικώνΤο τέταρτο πλήκτρο δεν είναι λειτουργικό καθώς απέχει αρκετά από τον αντίχειρα
Βολική μεταφορά και αποθήκευση 
Καλή αίσθηση από το υλικό κατασκευής 

 

{nomultithumb}

Exit mobile version