Adventurer’s Guide

E3 adventure week!

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν αφιερωμένη σε ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια συμβάντα για το gaming. Και αν το φως το μονοπώλησαν κυρίως blockbuster τίτλοι όπως Killzone 3, Halo: Reach και Zelda: Skyward Sword, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είχαμε και ενδιαφέροντα νέα για το χώρο των adventures. Για άλλη μια εβδομάδα λοιπόν, το GameOver είναι κοντά σας για να σας ενημερώσει για ό,τι καινούργιο συμβαίνει στην αγαπημένη μας κατηγορία. "Because adventurers aren’t dead, they are undead!".

Αυτήν την εβδομάδα, στο Adventurer’s Guide:

– Η dtp μας έδωσε πολλές πληροφορίες για το sequel της πετυχημένης σειράς Black Mirror. Αποφεύγοντας να σας δώσουμε spoilers για την ιστορία, θα σας πούμε μονάχα πως συνεχίζει λίγο μετά από εκεί που τελείωσε το 2ο παιχνίδι με τον Darren καταβεβλημένο και ολομόναχο και θα λάβει μέρος κυρίως στην περιοχή του Black Mirror Castle. Το παιχνίδι είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Γερμανία στις 5 Νοεμβρίου, με την αγγλική έκδοση να αναμένεται για τις αρχές του 2011.

– Στις 22 Ιουνίου η S & G Software θα προσφέρει στο κοινό της ένα ενδιαφέρον πακέτο, το Mysteries of Capri το οποίο θα περιέχει τα δύο adventures της εταιρίας, Anacapri – The Dream και A Quiet Weekend in Capri. Μάλιστα, ανακοίνωσαν πως τα παιχνίδια θα έχουν ανανεωμένο interface, υψηλότερες αναλύσεις καθώς και νέες σκηνές και γρίφους.

– Η Twice Effect ανακοίνωσε ότι δουλεύει σε ένα νέο adventure μυστηρίου, το The Legend of Creepy Island. Ο πρωταγωνιστής μας θα λέγεται Jack Ice και θα ερευνά ανεξήγητα φαινόμενα στην παραλιακή περιοχή της Ισλανδίας. Οι δημιουργοί χαρακτήρισαν το παιχνίδι ως μια "H.P. Lovecraft" εμπειρία ενώ το art direction είναι εμπνευσμένο από τη δουλεία του σκηνοθέτη Tim Burton. Τολμηρά λόγια αν μη τι άλλο, που θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2011 για να δούμε κατά πόσο είναι αληθινά.

 

– Το πρώτο επεισόδιο της νέας adventure σειράς Doctor Who είχε 525.000 downloads σε μόλις 12 ημέρες. Και όλα αυτά μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα, καθώς πάρα πολλοί παίκτες το κατεβάζουν από άλλες πηγές. "Λίγα" downloads για ένα τόσο "πεθαμένο" είδος δεν νομίζετε;

– Η Adventure Company για άλλη μια φορά σώζει έναν μικρό developer και αναλαμβάνει το publishing του πολυαναμενόμενου τίτλου Alpha Polaris. To παιχνίδι αναμένεται πλέον να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2011.

– Νέα από την Telltale! To 3o επεισόδιο της παρούσας σεζόν του Sam & Max αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου, ενώ νέο υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα για το νέο puzzle adventure της εταιρίας, το Nelson Tethers: Puzzle Agent. Μπορείτε να δείτε το νέο trailer εδω.

– Χθες η Lucas Arts μας έδωσε ένα promotion video για το Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge Special Edition. Κάτι τέτοια videos είναι που μας θυμίζουν πόσο υπέροχο χιούμορ και ατμόσφαιρα είχαν κάποτε τα παιχνίδια. Απολαύστε το εδώ.

Όπως σας υποσχεθήκαμε, κάθε εβδομάδα θα σας αποχαιρετούμε με την παρουσίαση ενός ανεξάρτητου adventure, που πιστεύουμε πως αξίζει την προσοχή σας. Για αυτή την εβδομάδα επιλέξαμε το Casebook Files, ένα episodic detective adventure που χρησιμοποιεί την παλιά και αγαπημένη τεχνική του Full Motion Video. Για τους νεότερους, αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι όλο γυρισμένο με σκηνικά και κανονικούς ηθοποιούς. Η σειρά αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις εκεί έξω και ειδικά τώρα που θα κυκλοφορήσει όλη η τριλογία σε ένα πακέτο, αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να τη δοκιμάσετε.

{nomultithumb}

Exit mobile version