PlayStation All-Stars: Battle Royale

Kratos εναντίον Sly Cooper: Εύκολη νίκη ή ανατροπή;

Την απάντησή της στο δημοφιλέστατο Super Smash Bros. της Nintendo έρχεται να προσφέρει η Sony με το PlayStation All-Stars Battle Royale. Όπως και στο επιτυχημένο franchise της ιαπωνικής εταιρίας έτσι και εδώ θα μπορούμε να φέρουμε αντιμέτωπους πασίγνωστους ήρωες των τίτλων της Sony (και όχι μόνο) σε διάφορες αρένες. Πλέον, θα μπορούμε να κρίνουμε από πρώτο χέρι εάν η Fat Princess είναι δυνατότερη του Sly Cooper ή αν ο Kratos έχει την παραμικρή ελπίδα απέναντι στη δυναμική επιστροφή του PaRappa the Rapper. Η έκθεση E3 μάς έφερε κοντά στην πρώτη παρουσίαση του εν λόγω τίτλου, όπου οι δημιουργοί μάς έδωσαν μία πρώτη γεύση της ανορθόδοξης συγκέντρωσης διάφορων πασίγνωστων χαρακτήρων. Μέχρι στιγμής οι χαρακτήρες που έχουν ανακοινωθεί είναι οι εξής: Kratos, Sly Cooper, Sweet Tooth (από το Twisted Metal), Fat Princess, Mael Radec (του franchise Killzone), PaRappa, Nathan Drake και Big Daddy. Στους δύο αγώνες που παρακολουθήσαμε στην επίδειξη, μπορέσαμε να δούμε τους τέσσερις πρώτους σε δράση. Θα πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα ανακοινωθούν επιπλέον χαρακτήρες, ωστόσο, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστός ο συνολικός αριθμός αυτών. Τα επίπεδα όπου θα λαμβάνουν χώρα οι συγκρούσεις είναι αρκετά ενδιαφέροντα καθώς κάθε ένα από αυτά θα συνδυάζει τοποθεσίες από δύο γνωστά franchises.

Στο συγκεκριμένο demo που παρακολουθήσαμε, λοιπόν, το επίπεδο αρχικά δανειζόταν το σχεδιασμό του από τη φουτουριστική Μητρόπολη των Ratchet & Clank, η οποία κατά τα μέσα του αγώνα καταστρεφόταν για να καταλάβει μεγάλο μέρος της η Λερναία Ύδρα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά bosses του πρώτου God of War. Όπως είναι φυσικό, το συγκεκριμένο μυθολογικό τέρας πραγματοποιούσε επιθέσεις κατά διαστήματα εναντίoν όλων των παικτών.Ο τρόπος επικράτησης με το τέλος κάθε γύρου είναι αρκετά διαφοροποιημένος από το σύνηθες μοντέλο που υπάρχει στα beat ‘em ups. Με κάθε επιτυχημένο χτύπημά μας, γεμίζει η μπάρα της ενέργειας του χαρακτήρα μας. Με τη χρήση αυτής της ενέργειας μπορούμε να ενεργοποιήσουμε μία από τις ειδικές “super attacks” του χαρακτήρα μας, οι οποίες διαχωρίζονται σε τρία διαφορετικά levels ισχύος ανάλογα με το πόσο γεμάτη είναι η μπάρα της ενέργειάς μας. Καταφέρνοντας να πετύχουμε τους αντιπάλους μας με αυτές τις ειδικές επιθέσεις, κερδίζουμε πόντους, οι οποίοι καθορίζουν την κατάταξή μας στο τέλος του γύρου.

Όπως είναι φυσικό, ανάλογα με το επίπεδο της super attack θα δούμε αυτές τις ειδικές επιθέσεις να έχουν περισσότερη διάρκεια ή να καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος της οθόνης, επιβραβεύοντας ανάλογα τη στρατηγική τους χρήση ή την υπομονή που θα έχει ο εκάστοτε παίκτης στη χρήση τους. Τα τρία διαφορετικά είδη επίθεσης των χαρακτήρων θα είναι διαφορετικά και ξεχωριστά, όπως η τρίτου επιπέδου επίθεση του Sweet Tooth, που τον μετατρέπει σε ένα τεράστιο mech, όπως αυτό εμφανιζόταν στο Twisted Metal.Σε γενικές γραμμές ο χειρισμός θα είναι αρκετά απλοϊκός, δίνοντας το ελεύθερο στους παίκτες να επικεντρώνονται στις σωστές χρήσεις των ειδικών επιθέσεων, αλλά και στα γρήγορα αντανακλαστικά για την απόκρουση και τα άλματα που θα χρειάζονται για αποφυγές και απόκτηση των διαφόρων αντικειμένων που θα εμφανίζονται στα επίπεδα. Για την επίθεση, λοιπόν, θα υπάρχει ένα μόνο κουμπί, ενώ οι υπόλοιπες λειτουργίες συνοψίζονται στην απόκρουση, το άλμα, στο άρπαγμα κάποιου αντικειμένου και, φυσικά, στην ενεργοποίηση της ειδικής επίθεσης.

Όπως έγινε γνωστό, το All-Stars Battle Royale θα επιτρέπει το λεγόμενο “cross play”, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοχοι του τίτλου στο PSVita θα μπορούν να αναμετρηθούν με τους παίκτες που έχουν τον τίτλο στο PlayStation 3 είτε σε online επίπεδο είτε offline στον ίδιο χώρο. Στις λιτές πληροφορίες που μπόρεσαν να μας δώσουν οι υπεύθυνοι της παρουσίασης, μας ενημέρωσαν πως η τελική έκδοση του παιχνιδιού θα περιέχει το Story Mode, το Arcade Mode καθώς και την επιλογή να σχηματίζουμε ομάδες για 2 vs 2 αναμετρήσεις, 2 vs 1 κ.λπ. συνδυασμούς, ενώ φυσικά δε θα λείπει η πληθώρα από υλικό για “ξεκλείδωμα”. Εν αναμονή λοιπόν για να δούμε (κάποια στιγμή εντός του έτους) εάν το PlayStation All-Stars Battle Royale θα καταφέρει να προσφέρει την ποικιλία στα επίπεδα και χαρακτήρες ώστε να κρατήσει το ενδιαφέρον μας για online και offline αναμετρήσεις μεταξύ των αγαπημένων μας ηρώων.

Νικόλας Μαρκόγλου

{nomultithumb}

Exit mobile version